Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-05, 13:48   #2701
anankee
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
Anankee nikiel znjaduje się w stali chirurgicznej ,tak jak i w srebrze. To po pierwsze, po drugie - kolczyk używany do przebijania uszu pistoletem rozrywa skórę,nie jest to ranka jak po wkłuciu igły. Przebij coś igłą a pozniej tym kolczykiem a zobaczysz o czym mówie. Po trzecie -pistolet nie jest sterylny. Kolczyki owszem,ale to za mało.A to,ze dziecko teraz nie dotyka kolczyków ,to nie znaczy,że nie zacznie tego robić.Albo,ze kiedyś w przyszłości kolczyk nie bedzie przyczyną urazu ,np.w przedszkolu. Nie mozna porownywać ozdoby (zbędnej) do koniecznych szczepień. A to,ze dziecko nie pamieta bólu,tez niewiele znaczy ,bo boli je tak samo jak bolałoby za rok ,2 czy 5 lat.Myśląc w ten sposób mozna z niemowlakiem robić wszytsko -przeciez nie bedzie pamietał.

Kazdy robi jak uwaza,ja jednak nie widzę sensu w kolczykowaniu niemowląt. Są urocze same w sobie,a kolczyki...no cóż...przy łysej głowce wyglądają nieco groteskowo.
oj, kolczyk moze być przyczyna urazu nie tylko u dziecka i nie tylko w przedszkolu, ale też w szkole i w dorosłym życiu.
co do niklu to nie zagłębiałam się w skład stali chirurgicznej, jednak teraz przeczytałam ze on tam jest faktycznie, jednak stal chirurgiczna niezwykle rzadko powoduje reakcje alergiczne.
A to, że dziecko nie pamięta bólu znaczy dla mnie wiele. Wolę przekłuć teraz, jak nie będzie pamiętać, niż później (ból taki sam, ale dodatkowo dziecko jeszcze to pamięta).
I nie przesadzajmy z tym, że z dzieckiem można zrobić wszystko.
Są kraje, gdzie wszystkim noworodkom płci żeńskiej przekłuwa się uszy jeszcze w szpitalu tuż po narodzinach, taka kultura i zwyczaj i zadnych kontrowersji to nie budzi.

Co do porównywania kolczyków i szczepień, to moim zdaniem niektóre "konieczne" szczepionki są w stanie wyrządzić dziecku więcej szkody niż ta zbędna ozdoba.

Na szczęscie tak jak piszesz, każdy robi jak uważa. Ja widziałam sens w przekłuciu uszu mojej córce i tak też zrobiłam, ty tego sensu nie widzisz i dobrze każdy ma swoje zdanie i możemy się nim powymieniać na forum. Świat byłby nudny, gdyby wszyscy myśleli tak samo

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 13:53   #2702
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

a ja dziś byłam u ginekologa na kontroli bo tabletki anty źle na mnie działają mam straszne wybuchy gorąca czuję sie tak jak by mnie ktoś polał benzyną i podpalił
do tego cały czas źle się czuje jest mi nie dobrze boli głowa bolą strasznie piersi i są mocno nabrzmiałe, włosy zaczęły mi tragicznie na głowie wypadac
dostałam teraz kolejne próbne pudełko innych Midiana się nazywają i jak po nich też będe sie zle czuć to pozostanie mi tylko Diana
Stary 2012-04-05, 14:09   #2703
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Żebysmy sie tu jeszcze o przełuwanie uczu nie pokłóciły :P

Dzis bylismy na szczepieniu, jeju tak mi jej żal bylo, tak strasznie płakała. Teraz spi cały czas od 11 i niby sie przebudza taka ospała na mnie patrzy, taka otępiała troche i za chwile znowu zasypia. To normalne takie cos?
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 14:19   #2704
diablica_db
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Mnie sporo tu nie było i właśnie pytanko o szczepionkach. Szczepicie zwykłymi czy skojarzonymi. Ja jak sie dowiedziałam, że dzieci lekarzy i pielęgniarek są szczepione zwykłymi również takie wybrałam. Zresztą naczytałam sie o tych skojarzonych i moja opinia na ten temat jest negatywna.

Pytanie do mam które szczepią zwykłymi: Czy maluszek miał jakąś reakcje poszczepienną??? Bo moja Misia miała spuchniętą nóżkę i płakała wieczorem bardzo mocno Czy macie jakies sposoby na to inne niż Altacet???

ja wczoraj pierwszy raz szczepiłam małą zwykłymi i miała stan podgorączkowy no i była bardziej marudna niż zwykle płakała więcej i głośniej niż zwykle ale w miejscach po wkłuciach nie zauważyła żadnych odczynów. myślę że jedyną różnicą między szczepionkami zwykłymi a kojarzonymi jest ilość wkłuć , bo każde dziecko inaczej reaguje na szczepionkę zarówno zwykłą jak i tą kojarzoną

moja koleżanka brała tą 5w1 i jej mały też był marudny i teraz mówi że żałuje że mogla wziąć zwykłe bo teraz za każdym razem musi kupować już nie może się wycofać . tylko mówią że jak dziecko starsze to ciężko 3 razy wkłuć bo się wyrywa itp. ale myślę że damy rade. a płacz jest i przy jednym kłuciu jak i przy 3

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość

Dzis bylismy na szczepieniu, jeju tak mi jej żal bylo, tak strasznie płakała. Teraz spi cały czas od 11 i niby sie przebudza taka ospała na mnie patrzy, taka otępiała troche i za chwile znowu zasypia. To normalne takie cos?

nie wiem moja właśnie gorzej spała a bardziej płakała a jaką szczepionką szczepiłaś? zwykłą?
diablica_db jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 14:21   #2705
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Tak, zwykłą.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 14:38   #2706
kropeczka1984
Rozeznanie

Dziewczyny przepraszam, że bez nadrobienia, ale jestem po wizycie u rehabilitantki. Powiedzcie mi czy Wy przewijacie, nosicie i w ogóle "obsługujecie" dzieci tak jak jest pokazane na filmikach Zawitkowskiego?

Ja myślałam, że prawidłowo postępuję z moim dzieckiem a tu się okazuje, że muszę się tego nauczyć od nowa...

Zacznę może od początku. Mam znajomą, której synek wylądował u rehabilitantki, bo miał jakieś tam przykurcze. Ona poradziła mi, żebym wzięła skierowanie od pediatry do przychodni rehabilitacyjnej. Co prawda moja pediatra stwierdziła, że mały się dobrze rozwija i dosłownie musiałam ją błagać o takie skierowanie, no ale w końcu je dostaliśmy. Wczoraj poszliśmy na wizytę i okazuje się, że Wojtuś za bardzo zaciska piąstki. Reszta jest chyba ok. Dzisiaj poszłam na takie ćwiczenia co to niby miało być pokazane jak nosić dziecko, jak je brać, jak ubierać. No i okazuje się, że ja źle to robiłam ;( Głupia byłam, że wcześniej tych filmików Zawitkowskiego nie obejrzałam, bo tak faktycznie jest pokazane to samo, co dzisiaj mi pokazano.
Muszę teraz Wojtusia przyzwyczaić do nowego noszenia itd.
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 14:49   #2707
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Czesc Mamusie! Moj Michas konczy dzis trzy miesiacenim sie obejrze bedzie 18tka. No to pijemy:pijem y:
Ocho ho! Imprezka na całego

Ale czemu to tak szybko leci?
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Mój pcha całe łapy do buzi a mnie to doprowadza do szału a jak słyszę to cmokanie, to tylko patrzę na mojego Męża i się śmiejemy z Wojtka, bo ja sobie to wszystko zapamiętam i jak kiedyś przyprowadzi mi dziewczynę do domu, to wszystko jej opowiem Taka mała zemsta za nieprzespane noce itd.

A odnośnie ćwiczeń, to wczoraj po wizycie w galerii i obejrzeniu mojego zwisa w kilku lustrach i prawie popłakaniu się na jego widok, przyrzekłam sobie, że mogę padać na pysk, ale codziennie chociaż kilka ćwiczeń na brzuch muszę wykonać, bo mam okropny zwis!!!
Nagraj to, nagraaj i jej puść, a młody się wyprowadzi zanim zdążysz mrugnąć

Kurne, ja zwisa co prawda nie mam, bo skóra elastyczna nawet, ale jest taki wielki ten brzuchol :/ No i jak mi młody zassie porządnie mleko to mam dwa zwisy

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 15:02   #2708
diablica_db
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny przepraszam, że bez nadrobienia, ale jestem po wizycie u rehabilitantki. Powiedzcie mi czy Wy przewijacie, nosicie i w ogóle "obsługujecie" dzieci tak jak jest pokazane na filmikach Zawitkowskiego?

Ja myślałam, że prawidłowo postępuję z moim dzieckiem a tu się okazuje, że muszę się tego nauczyć od nowa...

Zacznę może od początku. Mam znajomą, której synek wylądował u rehabilitantki, bo miał jakieś tam przykurcze. Ona poradziła mi, żebym wzięła skierowanie od pediatry do przychodni rehabilitacyjnej. Co prawda moja pediatra stwierdziła, że mały się dobrze rozwija i dosłownie musiałam ją błagać o takie skierowanie, no ale w końcu je dostaliśmy. Wczoraj poszliśmy na wizytę i okazuje się, że Wojtuś za bardzo zaciska piąstki. Reszta jest chyba ok. Dzisiaj poszłam na takie ćwiczenia co to niby miało być pokazane jak nosić dziecko, jak je brać, jak ubierać. No i okazuje się, że ja źle to robiłam ;( Głupia byłam, że wcześniej tych filmików Zawitkowskiego nie obejrzałam, bo tak faktycznie jest pokazane to samo, co dzisiaj mi pokazano.

co to za filmiki gdzie je mozna obejrzec?
diablica_db jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 15:07   #2709
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
dostałam teraz kolejne próbne pudełko innych Midiana się nazywają i jak po nich też będe sie zle czuć to pozostanie mi tylko Diana
ale te tabsy ładnie się nazywają Ja mam Artizje

Cytat:

No ja zaczynam załować ze zapytałam o te przebijanie uszu
Po szczepieniu to normalna reakcja, dziecko jest osłabione i musi naładować akumulatorki dlatego dużo śpi.

Cytat:

ale muszę to obejrzeć.
Swoja drogą, tak sobie myslę, ze przecież jak my byłyśmy niemowlakami to nie było takiego Zawitkowskiego i jakoś z nami jest ok

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 15:14   #2710
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Ja mam Yasmin
Stary 2012-04-05, 15:26   #2711
*Agatek*
Zakorzenienie

Byłam na 2 godzinnym spacerku i mam dość dziś A wyjeżdża oł jeeeeeeaaaaaaaaaah dziś znów poszłam oblukać do lasu mój misterny plan....

Mała_stópka
za szczepionkę!

Borooo bleeeeee co za paskudny pies! a fe!
Co do gardła- no ładnie, ja wiem od czego Cię boli! Weź płucz wodą z wodą utlenioną rozcieńcz- jest lepsze niż sól

stokrotka_to_ja
czemuś się tak uczepiła tego kolczykowania i za wszelką cenę bronisz swojego zdania i uważasz, że to jest złe i niedobre?? Już każda powiedziała co ma do powiedzenia na ten temat, więc mogłabyś już odpuścić...
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
A co do kolczyków to Mili ma 4 lata i nadal ich nie ma i nie uważam żeby to była jakaś ujma
a kto tak uważa??
Cytat:
ojeej cały post tylko do mnie?
Jeśli chodzi o StopGrip to na rezultaty trzeba było poczekać tak z 5 dni
Jeśli chodzi o jabłuszko to ja Cię bardzo sorry, musiało mi się pomieszać bo cytowanie mi zzżarło.
A jeśli chodzi o babiszona od leżaczka to od wczoraj się nie odzywa - może poskutkowało moje straszenie
no jacha, że do Ciem był post mój
Dzięki za info w sprawie grip stopu- jutro odbiorę go z apteki. Moja kinia ma zatkane zatoki, odciągam i mało co spływa - mam nadzieję, że grip pomoże
Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
chyba nie każdemu zarastają, ja mam druga dziurkę w uchu, którą robiłam w podstawówce i od jakiś 10lat jej nie używam i nadal jest....
mi też nie zarosła same se robiłam
Cytat:
A ja też mogę się pochwalić swoją "mądrością" w okresie dorastania - z kolezanką przebiłyśmy sobie nosy, niewysterylizowanym kolczykiem na lekcji matematyki
brawo brawo za odwagę
Cytat:

nie oglądałam i w sumie nie wiem jak to robi- szczerze nie mam ochoty oglądać ani czasu
Cytat:

i ja do tego dążę, bo dawno dymu nie było!

A co do szczepionki- różnie maluchy reagują - jej organizm walczy z bakteriami, także nic się nie martw, niech odpoczywa

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 15:48   #2712
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Nadrabiam dalej
Ale nie mogłam się oprzeć i Wam coś na dobry dzień zostawiam w załączniku
he he ale słodziaki

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
ja co prawda nie po chrzcinach ale u nas ksiądz powiedział ze tz towi ze za chrzciny 300-400 zł patologia. Plus koscielny i organista po 100 czego nie rozumiem bo przeciez oni tak czy siak za ta niedzielna msze mają płacone w mojej byłej parafii tak nie było.
Ksiądz brał co łaska a tu ma wytyczone ceny ślub 1000 chrzciny 300-400
że ILE ??? chyba oci.piał!!!

Cytat:
nie oglądałam ich więc nie wiem... obsługuje małą tak jak wcześniej Igę, a z nia wszystko w porządku

dzięki za kciukasy za szczepienie
my już po, mała nadal chrapie juz 3h, jak wróciłyśmy nakarmiłam ja na śpika i teraz zbiera siły, biedulek

nawet nieźle zniosła, ale zmeczyła się
jak przyszłyśmy do przychodni to czarowała wszystkich uśmiechami aż się normaalnie wszystkie pielęgniarki zleciały he he
a potem jak zawyła syrena to wszystkie pouciekały...

co do świąt to ja robie 3 mazurki z kajmakiem (dla nas, dla rodziców i dla teściów) jest meeeega i wszyscy do uwielbiają
i babke i sałatke
w święta własciwie nas nie będzie w domu, bo w pierwsze do rodziców, w drugie do teściów, a i pewnie coś na wynos dostaniemy
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 16:10   #2713
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc
bylismy dzis z malym na kontrolnym usg (po tym zabiegu) i jest gitarka za pół roku znowwwww....

Agatek a zrobilas sie na "buuuustfooooooo" ) dla meza??

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

a co do swiat to masakra- tesciowie nawet nie szepneli zebysmy wpadli (tz to ich jedyny syn). ja uich tez nie zaprosze. od naszego slubu wszystkie swieta oni sa u moich rodzicow. bez przesady. mamy male dziecko i nie bede nad nimi latac...
btw-oni igusia dopiero raz widzieli (wcale daleko nie mieszkaja a maly juttro 12 tyg konczy). nawet go po operacji nie odwiedzili. a moi rodzice jak choc na chwilke codziennie go nie zobacza to chorzy sa
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 16:16   #2714
*Agatek*
Zakorzenienie

Teściowa dopiero wyszła do pracy ma inną zmianę dziś i o, dziś sama muszę się zająć do 21 szwagra zagonię do sprzątania tylko się boję kąpieli- nie mam nic na podparcie plecków Nie umiem umyć sama- zawsze teściowa mi pomagała i trzymała główkę małej

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Agatek a zrobilas sie na "buuuustfooooooo" ) dla meza??
nie w pt się dopiero zrobię na wieczór bo o 3-4 w nocy nie planuję się ten teges, będzie wymęczony samą jazdą po pracy w pt wymęczę mała, a jak padnie, too... no i w sobotę jeszcze las go czeka

Cieszę się, że z bioderkami ok!

Stary 2012-04-05, 16:18   #2715
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:

moja zareagowała tak samo, podałaś jej jakiś paracetamol?
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 16:21   #2716
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Teściowa dopiero wyszła do pracy ma inną zmianę dziś i o, dziś sama muszę się zająć do 21 szwagra zagonię do sprzątania tylko się boję kąpieli- nie mam nic na podparcie plecków Nie umiem umyć sama- zawsze teściowa mi pomagała i trzymała główkę małej

nie w pt się dopiero zrobię na wieczór bo o 3-4 w nocy nie planuję się ten teges, będzie wymęczony samą jazdą po pracy w pt wymęczę mała, a jak padnie, too... no i w sobotę jeszcze las go czeka

Cieszę się, że z bioderkami ok!
kochana my badalismy żołądek nie bioderka biodreka juz dawno za nami

a co do kąpieli to dasz rade. ja raz samiutenka małego kąpałam. wszytsko sobie przygotuj zebys o niczym nie zapomniała, jedną ręką trzymaj Kunie a drugą szurum burum poradzisz sobie
Stary 2012-04-05, 16:23   #2717
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
kochana my badalismy żołądek nie bioderka biodreka juz dawno za nami

a co do kąpieli to dasz rade. ja raz samiutenka małego kąpałam. wszytsko sobie przygotuj zebys o niczym nie zapomniała, jedną ręką trzymaj Kunie a drugą szurum burum poradzisz sobie
aha coś źle przeczytałam nooooo soraaa

No a jak mam wycisnąć płyn do kąpieli 1 ręką? Toć ja nie dam rady chyba

Stary 2012-04-05, 16:26   #2718
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
aha coś źle przeczytałam nooooo soraaa

No a jak mam wycisnąć płyn do kąpieli 1 ręką? Toć ja nie dam rady chyba
proste-nalej go wczesniej do wody
ja Ci mowie, ze dasz rade to sie nie kłóc ze mną
Stary 2012-04-05, 16:26   #2719
*Agatek*
Zakorzenienie

nikt nie chce kupić mojej sexi sukienki z poprawin agrrrrrrrr założonej aż 1 raz

Stary 2012-04-05, 16:30   #2720
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:

No ja zaczynam załować ze zapytałam o te przebijanie uszu
Po szczepieniu to normalna reakcja, dziecko jest osłabione i musi naładować akumulatorki dlatego dużo śpi.

ale muszę to obejrzeć.
Swoja drogą, tak sobie myslę, ze przecież jak my byłyśmy niemowlakami to nie było takiego Zawitkowskiego i jakoś z nami jest ok

te poprzednie które jeszcze przez tydzień tylko będe brać (bo się kończą) to są DAYLETTE no ale mi nie służyły
jestem ciekawa jak po tych będe reagować
moja kuzynka bardzo zachwalała yasminell ale one są drogie bo 50zł kosztyją niby to to samo co yaz ten sam skład tak mi lekarz powiedział ale wątpie w to bardzo bo wtedy by tyle samo kosztowały

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Ja mam Yasmin
i jak sie po nich czujesz? zauważyłaś jakieś skutki uboczne i czy długo juz je bierzesz
bo ja dopiero pierwszy raz w życiu biorę anty a włosy zaczeły mi na potęge wypadać, jakaś masakra

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

ja zakupy już zrobione mam, teraz skończyłam myć okna chwila odpoczynku i biorę sie za sprzątanie pokoiku Majkela potem wyszoruje sobie kibelek i kuchnie i nasz pokój zostawie sobie na jutro bo dziś już weny nie mam
Stary 2012-04-05, 16:32   #2721
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
te poprzednie które jeszcze przez tydzień tylko będe brać (bo się kończą) to są DAYLETTE no ale mi nie służyły
moja kuzynka bardzo zachwalała yasminell ale one są drogie bo 50zł kosztyją niby to to samo co yaz ten sam skład tak mi lekarz powiedział ale wątpie w to bardzo bo wtedy by tyle samo kosztowały

i jak sie po nich czujesz? zauważyłaś jakieś skutki uboczne i czy długo juz je bierzesz
bo ja dopiero pierwszy raz w życiu biorę anty a włosy zaczeły mi na potęge wypadać, jakaś masakra

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

ja zakupy już zrobione mam, teraz skończyłam myć okna chwila odpoczynku i biorę sie za sprzątanie pokoiku Majkela potem wyszoruje sobie kibelek i kuchnie i nasz pokój zostawie sobie na jutro bo dziś już weny nie mam
ja mam teraz cilest- tzn czekam na @ zeby zaczac brac. kiedys juz je brałam (ale to dawwno)i bylo ok. ciekawe jak teraz ...
Stary 2012-04-05, 16:33   #2722
*Agatek*
Zakorzenienie

Jaki ma sexi strój jakby z więzienia nagrywali...

Stary 2012-04-05, 16:36   #2723
MMONIKA9
Wtajemniczenie

ja chciałam diane bo ja mam problem z wypadaniem włosów mam bardzo przerzedzone i potrzebuje tabletek które troche to zatrzymają i ponoć tylko diana na to działa bo ma najmocniejszy skład ale lekarz nie chciał mnie tym faszerowac ale powiedział że jak te tabletki będą na mnie źle działać to będzie musiał jednak tą Diane mi przepisać bo jak mam jeszcze bardziej tracić włosy po tych to nie będzie tak mnie katować

bo ja mam taki problem że one mi wypadają i nie odrastają w tym miejscu co wypadły ;( już stosowałam rózne preparaty kilka razy byłam u dermatologów i nic mi nie pomogło ;( tak jest jak było
Stary 2012-04-05, 16:41   #2724
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Jaki ma sexi strój jakby z więzienia nagrywali...

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=W7dcF...feature=relmfu

w zyciu tak dziecka nie podniosłam na jednej rece....
a tak poza tym sliczniutki dzidzius

moj sie własnie kłóci z zabawkami
czy Wasze dzieci tez juz tak głosno krzyczą??
Stary 2012-04-05, 16:47   #2725
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Anabellita jak tam sprawa z allegro? ja bym nie odpuszczała tym bardziej że tobie nie ma nic do zarzucenia a ona nie wywiązała sie z umowy poza tym ona coś kręci z tego co czytałam.
komentarz to jest informacja na temat towaru i jakości przeprowadzonej aukcji tu niestety była przeprowadzona fatalnie więc powinna dostać negatywa a ona nie ma prawa cie straszyc ze ci wystawi negatywa za to że jej psujesz reputacje bo nie do tego służą komentarze i takei zachowanie możesz zgłosić na all

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=W7dcF...feature=relmfu

w zyciu tak dziecka nie podniosłam na jednej rece....
a tak poza tym sliczniutki dzidzius

moj sie własnie kłóci z zabawkami
czy Wasze dzieci tez juz tak głosno krzyczą??

mój czasami jak zacznie mnie wyzywać i krzyczeć na mnie to robi to z takim przejęciem ze my z tż boki zrywamy
najlepsze jest jak sie żali jak to mu źle i niedobrze aż za serce chwyta
Stary 2012-04-05, 16:48   #2726
ewula83
Rozeznanie

Dziewczyny,trzymajcie kciuki za podroz.Jedziemy z DE do Polski,prawie700 km z malym.Mam nadzieje,ze bedzie spal.
Stary 2012-04-05, 17:06   #2727
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,trzymajcie kciuki za podroz.Jedziemy z DE do Polski,prawie700 km z malym.Mam nadzieje,ze bedzie spal.
zacisnięte i bezpiecznej podróży

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

a ja dziś dostałam paczuszke z bebilonu i w niej jest śliczny śliniaczek z misiem do tego próbkę mleka i poradnik expertów dla rodziców, miła niespodzianka
Stary 2012-04-05, 17:30   #2728
paulaLbn
Raczkowanie

Dzien Dobry
nadrobilam wszystko, ale zacytowalo mi tylko dwa posty

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Nadrabiam dalej
Ale nie mogłam się oprzeć i Wam coś na dobry dzień zostawiam w załączniku
Cudne
Pozwolilam sobie zapisac i pokaze Tz, jak wroci z pracy, moze to go przekona i w koncu kupi mi obiecanego psiaka

Cytat:

Monika, ja brała yasminelle i jak dla mnie rewelacja, zadnych skutków ubocznych nie bylo, no poza tym, ze stracilam ok3 kg Teraz biore cerazette i tez nie narzekam, ale mimo wszytsko jak skoncze karmic to chcialabym wrocicdo yasminelle
Stary 2012-04-05, 17:31   #2729
agacia_cz
Zadomowienie

a ja właśnie zafarbowałam włosy na ciemno i tż nie chce na mnie nawet spojrzeć
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 17:52   #2730
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
a ja właśnie zafarbowałam włosy na ciemno i tż nie chce na mnie nawet spojrzeć
pokaaaz my ocenimy Ja wlasnie zaraz bede mama farbowac, byla u nowego fryzjera i ja ścial na krociutko i tata nie chce na nia patrzec a mi sie podoba, wiec jednak faceci sie nie znają

U nas dziś piekne slonko tylko troche zimny wiatr Rano jak szlam na spacer to przykleila sie do nas tesciowa ale sie umęczylam rozmową z nią, kurcze mimo szczerych checi ja juz jej nie polubie

Agatek to sie bedzie dzialo jak małż wróci Ja nie powiem, ale u nas po tym porodzie tez jest gorąco, az sie boje zeby nie byl co rok prorok bo tz ciagle kracze ze bedzie maly Leon a do gin dopiero 13 ide po tabletki.
ostatnio brałam harmonet i na mnie działały kiepsko, mialam chroniczny ból głowy, do tego mega humorki, i brak libido tz tak sie zraził po tym do pigulek ze wrecz chcial mi zabronic ich brac ale nie ma to tamto albo seks i tabletki albo post

Boro ale to nie jest Twoj Krzysiu nie bo przeciez on jeszcze tak nie siedzi
paula przekonaj tż, psiaki są kochane a idzieci ponoć lepiej sie rozwijają, nasz Tifi jest bardzo kochany i tez chodzi i całuje Lenke , po raczkach i nozkach bo w buzie nie pozwalamy

Czy wasze dzieci trzymają juz zabawki w raczkach? śmieją sie same na widok zabawki?
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości