|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
![]() Ja używałam rano i wieczorem, po jednym psiknięciu do każdej dziurki (tak jak na ulotce). Nic nie odciągałam. Cytat:
Agatku jabłuszko przeciwdziała zaparciom. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już nawet jej adwokat się wycofał ze sprawy. Cytat:
super! Koniecznie pokaż suknieCytat:
Was podpytać i chyba przebijemy już niedługo ![]() Eliza, anankee, agawoo, Agatek, Haniula,stokrotka_to_ja, zoskasamoska (jeśli kogoś pominęłam to przepraszam) dziękuję za wypowiedzi odnośnie przebijania uszu Cytat:
i rzeczywiście taki wyjazd moze przypominać wyprawę. W aucie dziecko zazwyczaj śpi, nie wiem jak Lenka? Gorzej z przewijaniem bo nie na kazdej stacji benzynowej są przewijaki, no i wiadomo jak z higieną w takich miejscach. Ze spaniem to są łóżeczka turystyczne. Ja też planuję wakacyjny wyjazd ale wtedy moja dzidzia będzie już półrocznym bobasem ![]() ______ Jak zawsze przy cytowaniu - coś mi zeżarło ![]() Agatek odnośnie wrednej baby z all to ja nie zrezygnuję. Baba myśli, ze jej odpuszczę... oj tak łatwo to nie dam za wygraną, nie zasłużyłam na negatywa Ktoś jeszcze pytał o menu na święta - ja piekę tylko ciasta bo to mi najlepiej wychodzi resztą zajmują się Panie Domu (moja mama i teściowa) do których idziemy w gościnę
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2012-04-04 o 23:02 |
|||||||
|
|
|
#2672 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
apetyczny kąsek ![]()
|
#2673 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam z rańca!
![]() Cytat:
i co widzisz jakieś rezultaty?? bo ja zamówiłam preparat- mam nadzieję, że do jutra dojdzie ![]() ale czemu to piszesz?? Ja pisałam o dph bo wcześnie zaczęła dawać jakieś posiłki i się zaczęły problemy z kupką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
mój dzidziuś je sniadanko właśnie a ją się zaraz zbieram odwieźć TZta do pracy, bo potrzebuje autko dziś Buziaki
|
|
#2675 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() U nas jak zwykle mleczko o 4 ,potem o 6 pobódka bo Bartuś stękał bo kupala robił,o 7 zjadł i o 8 teraz zasnął. Ja na 9 mykam do fryzjera,potem prosto do solarium,do ukochanej piekarni po chlebek razowy i wejdę jeszcze do ciuszków dziecięcych bo widziałam fajna kurteczkę dla Bartka,tylko był jedynie rozmiar 68 ,muszę zabrac do domu i przymierzyc. Zjadłam właśnie śniadanko - płatki owsiane,otręby z jogurtem. Uciekam... |
|
|
|
#2676 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry!!!
My własnie fikamy w łóżku.... |
|
|
|
#2677 | |
|
Zadomowienie
|
Dooobry
![]() ale pogoda paskudna ![]() Moje dziecko zamiast pobrykać to zjadło i poszło spać W sumie to dobrze, niech moja panna odpoczywa do dziś mamy pierwszą szczepionkę![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o StopGrip to na rezultaty trzeba było poczekać tak z 5 dni ![]() Jeśli chodzi o jabłuszko to ja Cię bardzo sorry, musiało mi się pomieszać bo cytowanie mi zzżarło.A jeśli chodzi o babiszona od leżaczka to od wczoraj się nie odzywa - może poskutkowało moje straszenie ![]() Dzień dobry fikającej Pani
|
|
#2678 |
|
BAN stały
|
Dzień dobry
![]() Marcello obudził się dziś z bananem na buzi i śmiał się przez pół godziny a potem usnął przy karuzeli Co do szczepienia to mój po szczepionce cały dzień przespał i miał stan podgorączkowy. Dostał paracetamol i spał ładnie w nocy. A co do kolczyków to Mili ma 4 lata i nadal ich nie ma i nie uważam żeby to była jakaś ujma
|
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
Pocytowałam wszystko i wkleiłam do notatnika, ide nadrabiać
![]() Dzień doberek ![]() moje dziecie przesypia mi cale noce |
|
|
|
#2680 | |||||||
|
Zadomowienie
|
helloooo helllooo
nadrobiłam tylko czesc wczorajszego dnia i jeszcze sporo mi zostało, piszecie jak szalone ![]() stawiam zaległego kielonka, bo wczoraj Majce stuknęły 3 miesiące za chwile na szczepienie sie wybieramy... Cytat:
2. prawie w ogóle nie smaruje, czasem po kupaczu ![]() Cytat:
Cytat:
trzymaj sie kochanaCytat:
przez łebciekawe jak on by wyglądał jakby go zostawic z maluchem chocby na 24h... Cytat:
2. czasem ma problem z kupaczem, zaczeło sie jak zaczełam przechodzic na mm, teraz jeszcze dostaje 1x dziennie moje, ale czopka jeszcze nie musiałam uzywac Cytat:
jak podrosnie i bedzie chciała to jej przebijemy starsza juz coraz więcej zaczyna mówić, ze chciałaby kolczyki, więc pewnie niedługo to zrobimy ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja mam taką nadzieje bo ręcę mi odpadną nie boli, powiedziałabym ze jest lepiej niz przed ciążą Cytat:
2. Zaparć nie ma ale bąki śmierdzące są |
||
|
|
|
#2682 |
|
Raczkowanie
|
Mnie sporo tu nie było i właśnie pytanko o szczepionkach. Szczepicie zwykłymi czy skojarzonymi. Ja jak sie dowiedziałam, że dzieci lekarzy i pielęgniarek są szczepione zwykłymi również takie wybrałam. Zresztą naczytałam sie o tych skojarzonych i moja opinia na ten temat jest negatywna.
Pytanie do mam które szczepią zwykłymi: Czy maluszek miał jakąś reakcje poszczepienną??? Bo moja Misia miała spuchniętą nóżkę i płakała wieczorem bardzo mocno Czy macie jakies sposoby na to inne niż Altacet???
|
|
|
|
#2683 |
|
Rozeznanie
|
Nadrabiam dalej
![]() Ale nie mogłam się oprzeć i Wam coś na dobry dzień zostawiam w załączniku
|
#2684 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez zastanbawiam się na przebiciem małej uszek. Ja sama miałam przebijane jak miałam 6 lat a siostrzenica męza miała przebijane jak miała 2 latka i nie chciała nosić kolczyków. Więc albo przebije małej uszka przed skończeniem pół roku albo dopiero jak będzie większa tak ok 5 lat. Cytat:
![]() zeby malutkiej przeszło Cytat:
Ksiądz brał co łaska a tu ma wytyczone ceny ślub 1000 chrzciny 300-400 Cytat:
![]() ja tez, w ogóle jak patrze w tv na te bajki to wpadam w furię. Nie ma to jak reksio, bolek i lolek i cała reszta ewentualnie stare bajki disneya a co do Akademii , po przeczytaniu książki kilka nocy pod rząd śniło mi się ze z lasu(miałam las za domem ) wybiegają ludzie w głowami wilków i mnie chcą ugryźć Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co wyczytałaś o tych zwykłych szczepieniach? Dlaczego są lepsze? Wiem że przy skojarzonych jest mniejsze ryzyko powikłań poszczepiennych no i mniej boli bo jest o wiele mniej wkłuć, no i na tym kończy się moja wiedza
|
|
#2686 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moim marzeniem zawsze było to, by mężczyźni rodzili dzieci i miewali okresy. Dobra - okresy odpuszczam, ale niech dzieci rodzą oni (a na pewno niech będzie możliwość wyboru kto ma rodzić). "Czwarty implant" to była dość ciekawa książka w tej tematyce Polecam!Cytat:
![]() Masz niedaleko do faajnego parku i wielu innych miejsc bez aut ![]() Cytat:
Oczywiście mnie nadal gardło napiernicza Pani w aptece dała tżtowi cukierki z szałwii (która jest na wstrzymanie laktacji dobra, a ja przecież karmię Wypłukałam gardło wodą z solą i trzoszkę mniej bolało, ale teraz znowu :/
|
|
#2687 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po drugie zeby rozpiąc tego kolczyka to trzeba sporo siły w to włożyć. Nawet ja miałam problem rozpiac kolczyk mojej córce. Więc nie połknie. Po trzecie po to dostaje się wskazówki od kosmetyczki, żeby uszko codziennie przez 6 tygodni przemywać, żeby się nie babrało. Poza tym mam 3 koleżanki, które przebiły uszka swoim córkom przed rokiem (zazwyczaj w okolicy 7 miesiaca zycia) i żadna dziewczynka się kolczykami nie interesuje, nie dotyka, nie ciągnie. Moja córka traktuje kolczyki jako coś naturalnego. Poza tym małe dziecko nie będzie pamiętało tego bólu, który jest chyba zresztą mniejszy nawet niż przy szczepieniu. Moja córka miała przebite uszka pistoletem i bynajmniej nie ma rozerwanej skóry, jak to któraś tu pisała. Edytowane przez anankee Czas edycji: 2012-04-05 o 10:31 |
|
|
|
|
#2688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niestety chyba wszystkie leki na gardło zawierają szałwię aaaa jeszcze jest drosetux, dostała go moja mała
|
|
#2689 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ja myje małej głowkę w Emolium, całą ją myje w Emolium.
Cytat:
U mnie takie objawy były objawami alergii. Najpierw mała miała takie blednące w zimnie krostki, później doszła chropowatość a na końcu ciemieniucha która przybrała postać skorupy. Mala ja miała na calej buzi, główce, ramionkach. Podałam jej Nutramigen i po niecałym tyg wszystko zeszło. Cytat:
![]() Ja już do zapachu się przyzwyczaiłam, nawet raz spróbowałam ![]() Najważniejsze ze pomaga. Cytat:
Cytat:
Ja jednej nocy kładę małą na prawej stronie a nastepnej na lewej ale i tak przekręca się na plecy a jak rano wstaje to leży w poprzek łożeczka
|
||||
|
|
|
#2690 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak na marginesie... boroo, nie wiem czy zauważyłaś, ale Twój pies nosi za duże futro, chyba po starszym bracie ![]() Cytat:
Księżulek ma tupet! Nie myślałaś o zmianie kościoła na czas chrztu?A ja też mogę się pochwalić swoją "mądrością" w okresie dorastania - z kolezanką przebiłyśmy sobie nosy, niewysterylizowanym kolczykiem na lekcji matematyki
|
|
#2691 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale pamietaj, że ten od 9-36kg to mozna dopiero kiedy dziecko juz dobrze siedzi Cytat:
![]() ale tak serio to super, ze taki grzeczniutki i pogodny ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() my póki co nic nie planujemy, w sierpniu przedszkole ma przerwę i moze wtedy jak będzie ładna gdzies wyskoczymy, ale jeszcze nie wiem ![]() Cytat:
tantum verde próbowałaś? |
||||||
|
|
|
#2692 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja szczepie zwykłymi. Ja tez duzo czytałam o szczepieniach ostatnio ale argumentem na zwykłe było to ze ja i moje roczniki były szczepione zwyklymi i nie było zadnych problemów zdrowotnych a moje rodzeństwo cioteczne (5-6 lat) i siostrzenice męza były szczepione skojarzonymi i dzieciaki non stop chorują Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
Anankee nikiel znjaduje się w stali chirurgicznej ,tak jak i w srebrze. To po pierwsze, po drugie - kolczyk używany do przebijania uszu pistoletem rozrywa skórę,nie jest to ranka jak po wkłuciu igły. Przebij coś igłą a pozniej tym kolczykiem a zobaczysz o czym mówie. Po trzecie -pistolet nie jest sterylny. Kolczyki owszem,ale to za mało.A to,ze dziecko teraz nie dotyka kolczyków ,to nie znaczy,że nie zacznie tego robić.Albo,ze kiedyś w przyszłości kolczyk nie bedzie przyczyną urazu ,np.w przedszkolu. Nie mozna porownywać ozdoby (zbędnej) do koniecznych szczepień. A to,ze dziecko nie pamieta bólu,tez niewiele znaczy ,bo boli je tak samo jak bolałoby za rok ,2 czy 5 lat.Myśląc w ten sposób mozna z niemowlakiem robić wszytsko -przeciez nie bedzie pamietał.
Kazdy robi jak uwaza,ja jednak nie widzę sensu w kolczykowaniu niemowląt. Są urocze same w sobie,a kolczyki...no cóż...przy łysej głowce wyglądają nieco groteskowo.
|
#2694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcialabym ochrzcić mała w swojej dawnej parafii ale już nie chce się z tesciową kłócić i odwoływać wszystko. Zreszta był problem z tymi chrzcinami bo u nas chrzty są w 3 niedziele miesiąca a my mamy sale zamówiona na 2 niedziele uff porypane to wszystko. |
|
|
|
|
#2695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2696 | |||
|
Rozeznanie
|
Hello
Właśnie wróciłam ze spacerku, mała jeszcze chrapie to może uda mi się nadrobić Cytat:
Padłam Cytat:
Tylko niech nie bierze przykładu z mamy - ja zrobiłam sobie sama dziurki "na ziemniaka". W jednym uchu 1, a w drugim 6 Punk is not dead ![]() Odnośnie kolczyków to wczoraj włożyłam kolczyk w pępek - dziurka nie zarosła Cytat:
|
|
#2697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a w ogole dzien dobry. bylam z malym u lekrza bo zaczal pokaslywac i nic nowego co robie mi nie powiedzial po z atym zebym nie uzywala fridy tylko zakropila na brzuszek i papierem jak cos wyleci, a tak czekac az kichnie i powycierac a jak nie to wciagnie i polknie fridy moge uzywac pod jednym warunkiem ze bede ja gotowac co uzycie.. eh bo tak wprowadzam ciagle zarazki i mikrourazy![]() wiec super... teraz mu zakropilam powycieralam dalam jesc i nie charczy ![]() a i mi powiedzial ze na bol gardla moge cholinex septolete i tantum verde. choc pisze ze nie mozna.. tylko zebym nie przesadzala 3/4 tabsy na dobe co do kolczykow dopatrzylam teraz ja mialam pol roczku jak mi przebili i bardzo sie ciesze bo jak chcialam koljena dziuurke i mi przebijali w wieku 16 lat to myslalam ze pogryze kosmetyczke
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przebijalam pistoletem,nie wyobrazam sobie manewrowac igla w okolicy głowy dziecka !! W pistoletach sa juz gotowe kolczyki z zatyczkami,sa mozliwe i uczulenia i połkniecia,jedna mama mi opowiadala,ze dziecko tak sie wiercilo ze kosmetyczka przybrala kawalek policzka przy probie przeklucia ![]() i po co narazac dziecka na placz i stres? szczepionki sa konieczne ale uwazam ze kolczyki niemowlakom juz nie |
|
|
|
|
#2699 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
O kurczaki, a ja cykam z lampą Dlaczego nie można?Ja właśnie też kupiłam szampon Musteli, ciekawa jestem czy nam się spodoba ![]() Cytat:
Ja w sobotę jadę na 3 tyg. do rodziców, w wakacje planuje wypad nad morze i w góry W tamtym roku widziałam na polu namiotowym parkę z 4 miesięcznym malcem Cudnie sobie radzili ![]() aaa fujjj ![]() Cytat:
najlepszego!Kciuki za szczepienie Cytat:
|
|
#2700 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry mamusie !!!!!
![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- wczoraj o 14 zamawiałam nosidełko a dzis godzinke temu je przywiózł kurier wiec wysyłka expresowa powiem wam ze jest o wiele większe od tego x landera i o wiele ładniejsze szersze i ogólnie bardzo mi sie podoba wybrałam jasny beżowy kolor mały teraz śpi wiec jak sie obudzi będziemy testować dzis mam trochę latania musze do sklepu podlecieć mięso kupic na bigos i kiełbachy pobrać też mam do pomycia okna i wysprzątać cały dom pomyć drzwi zetrzeć kurze przemyć podłogi wypucować kibelek tylko ze to sobie rozłoże na 2 dni bo dziś nie będe nawet w stanie tego zrobić ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- BORO fotka jest genialna jak sobie ślicznie buziaczka dają hahahah
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.

super! Koniecznie pokaż suknie

i rzeczywiście taki wyjazd moze przypominać wyprawę. 
apetyczny kąsek 
i co widzisz jakieś rezultaty??
bo ja zamówiłam preparat- mam nadzieję, że do jutra dojdzie 

normalnie po jedzeniu, przed jedzeniem pcha se całą pięść
trzymaj sie kochana
Dobrze karmiona jest!
utwierdza mnie to w przekonaniu, że pierwszy raz nie boli 

Gabrysia - 09.02.2012
że nie mogę się powstrzymać