|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Ich logiczne myślenie mnie czasami rozbraja
|
|
|
|
#1562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
Ja nie liczę, dzidzia jest dosc aktywna non stop, mam wrazenie ze nie spi w ogole albo tylko czasami ![]() Cytat:
Trzymam kciuki
|
||
|
|
|
#1563 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1564 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() za wizyty i dobre wieści.Gaabbi mój Tż też jutro na mecz idzie no ale lepiej jutro niż jakby miał iść w niedzielę.Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba to Ty pisałaś że zamówiłaś pościel z all. Przyszła już? Co do kościoła, to my staramy się chodzić co niedzielę. Ale wczoraj mój Tż się strasznie wkurzył, bo pojechał do spowiedzi, ksiądz spowiadał w czasie mszy, ludzi była masa, stał w kolejce godzinę!! I jak zostało 5 osób ksiądz sobie wyszedł i powiedział, zę już nie będzie spowiadał, bo nie ![]() Potem na parkingu ktoś powiedział, że jest Dzień Kapłaństwa i księża mają imprezę. No maskra, tyle się mówi, żę spowiedź taka ważna na Wielkanoc, że księża służą ludziom itp a tu nie można kilku osób wyspowiadać... Mój Ł. był strasznie zły, bo naprawdę nie miał czasu wcześniej pójść na spowiedź, bo siedzi w pracy do wieczora. Pogoda u mni dziś beznadziejna, byłam w szpitalu i na zakupach, ludzi wszędzie pełno, zaparkować nie ma gdzie, masakra ![]() Wogóle w niedzielę ma być 3 stopnie i śnieg i nie wiem czy gdzieś wyjdę bo nie mam się w co ubrać Co do wagi to mój mały w 30tc miał 1860g, lekarz powiedział, że nie powiniem być duży przy porodzie, jakieś 3200 - 3500g
|
#1565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chyba najwyższa pora zacząć szykować torbę do szpitala. W sumie za te 4 tyg to się może już rodzić (do tp 6,5 tyg) aaaaa |
|
|
|
|
#1566 |
|
Rozeznanie
|
agata czy Twoje pieluchy wielorazowe juz przyszły? prałaś może? jak masz już jakieś opinie to podziel się proszę bo ja jeszcze się wstrzymałam z zakupem...
|
#1567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1568 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio mam przeczucia że przenoszę
![]() Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#1569 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieje ze przejdzie Ci niebawem i cale szczescie ze to lekki stopień!Cytat:
Bo ze dziewczyny jak to zlecialo!!! a ja wlasnie wstalam- dzis wolne od pracy bo jade do lekarza , zrobilam pranie i teraz wstawiam nastepne, wzielam sie za prasowanie i tak doWas szybciutko zagladam w ramach przerwy. chcialam pisac ze ciagle wydaje mi sie ze mam jeszcze mnostwo czasu, jestem nie spakowana, do pracy musze chodzic jeszcze kilka tygodni a termin mam na 17 maj!! patrze a tu taki post od kapukat!!! no to chyba sie w te swieta spakuje w szoku jestem ze juz sie zaczynamy rozpakowywac!!!
|
||
|
|
|
#1570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podziwiam, ja to chyba z ostatnim miesiącu nie będę nigdzie wychodzić ze strachu, że mi wody odejdą w miejscu publicznym. |
|
|
|
|
#1571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do tego maluch daje mi wyraźne znaki, że nie lubi jak leże na tym boku wypycha noge tudzież inną część ciała w ten własnie bok lub pod lewe żebro, parę razy tak mnie tam kopnął że aż podskoczyłam ![]() jak leżę na drugi to jest spokój
|
|
#1572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przed chwilą z moim rozmawiałam i mówi, że jednak nie wie czy pójdzie. Zobaczy jaka będzie pogoda ![]() Tak, to ja kupowałam pościel. Przyszła już i pamiętam, że miałam zamieścić tutaj opinię. Wyprałam ją, ale dopiero dzisiaj lub jutro będziemy ją zakładać. Póki co mogę napisać, że kolory super, materiał...właśnie jakaś taka dziwna ta kora mi się wydaje Taka jakby za bardzo śliska. Zobaczę jak będzie się sprawowała w użytku i wtedy napiszę coś więcej.
|
|
|
|
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dziecko nie obrócone to wody mi nie odejdą bo główka nie napiera
|
#1576 |
|
Rozeznanie
|
dokładnie
też mam przeczucie że przenoszę, nasłuchałam się tez w szpitalu że ponoć często sie to zdarza po Fenku... chyba się zamorduje jak bedę brac tego Fenka i bedą mnie i tak męczyc te twardnienia a przenoszę.... |
|
|
|
#1577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na prawym śpi mi się lepiej.
|
|
|
|
|
#1578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja już parę razy miałam taki przypadek,kilka razy gnałam do szpitala z Filipem na zapalenie krtani bez niczego,tak jak stałam tak wychodziłam z domu.Pózniej musiał M mi wszystko przywiezć i musiałam wszystko wyłożyć na ladę,konkterną bluzke,majtki itp musiałam opisać bo inaczej spakował co miał pod ręką,czyli bluzka w którą się nie mieszcze lub w której nie chodze. |
|
|
|
|
#1579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1580 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1582 | |
|
Zadomowienie
|
Kism dziękuję za wpisanie na listę
Ja nie liczę bo bym się pewnie zaczęła zamartwiać.. Ma swoje okresy aktywności - jak siedzę przed komp i jak się kładę spać na boku ![]() A tak w ciągu dnia to spokój i cisza. Nie wiem czy nie gra tu roli ilość dodatkowych kilogramów. Bo np. u lekarza nie czuję ruchów a na USG widać, że hasa ![]() Cytat:
Ja mam dziś kiepski dzień... Pokłóciłam się z Mężem. Podniósł na mnie głos i tak się rozżaliłam, że nie mogłam przestać płakać... Hormony... Na dworze masakra jakaś - leje jak z cebra. Miałam iść z Psinką do weta, ale taki spacer mi się nie uśmiecha.. Biorę się dalej za ślamazarne wycieranie kurzy ![]() Może do soboty wieczorem się wyrobię ze sprzątaniem. Miłego dnia |
|
|
|
|
#1583 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja po świętach zacznę kupować rzeczy dla siebie do szpitala. Bo tak naprawdę to nawet kapci nie mam. Niby mam jeszcze czas, ale to nic nie wiadomo. Cytat:
za komodę!
|
|
#1584 |
|
Zadomowienie
|
A i a'propos spania. Staram się zasypiać na lewym boku (jak się położę na prawym to brzuszek coś mnie boli) a budzę się notorycznie na wznak. Wiem, że najlepiej jest na lewym boku i zaczynam się martwić, że podduszam dziecko... Nijak nie wiem jak to zmienić..
|
|
|
|
#1585 |
|
Rozeznanie
|
Timii jeżdżę codzień na masaż i w domu robię sobie ćwiczenia i dziś ta pani co mnie masuje powiedziała, że widzi poprawę pod okiem, bo coś się tam powoli zaczyna marszczyć
tylko, ze teraz są Święta i pojade tam dopiero we wtorek. Muszę sama masować, zeby ta mała poprawa się nie cofnęła.Dla mnie najbardziej uciążliwe jest to, że oko mi cały czas łzawi, mówię trochę inaczej (jak ktoś nie wie to możliwe, zę nie zauważy, ale ja to czuję i mama też mówi, że słychać ) no i to, że nie domykam całkiem ust i jak płuczę zęby to mi woda pryska na lustro i umywalkę ![]() Dziś dodatkowo wstałam z bólem głowy i zęba , no ale trzeba być dobrej myśli i ćwiczyć to może coś odpuści ![]() Gaabbi mój nawet na mrozie i śniegu będzie grał, więc napewno pójdzie... A kolory nie zeszły po praniu? Ok, to czekam na opinię czy wygodnie się w niej śpi i czy nie farbuje ![]() Uciekam prasować i piec
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
no tak mi gin pow
|
#1587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym sposobem moja mama nie mogła znaleźć mojej koszuli nocnej to mi kupiła nową, sis odpowiedzialna za znalezienie bielizny spakowała... stringi (bo na ginekologi bo zabiegu faktycznie się mi przydadzą)i sypnęła tyle pokarmu rybkom że się obżarły i 2 się przekręciły fuj prosz sobie wyobrazić widok akwarium po 2 dniach upału z 2 wielkimi welonkami (w stanie rozkładu bym powiedziała) pływającymi do góry brzuchem
|
|
#1588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie też się tak zakodowało, że już specjalnie nie myślę nad tym jak mam się ułożyć i samo mi się układa na lewym boku i też już czuję, że wszystko mnie boli, ale jakoś inaczej teraz nie potrafię, a kiedyś uwielbiałam spać na wznak. W ogóle od paru nocy mam coś takiego, że budzę się w środku nocy i nie mogę ponownie zasnąć i się męczę... |
|
|
|
|
#1589 |
|
Raczkowanie
|
Jejku to już się zaczynają porody aaaaaaaaaaaaaaaaa
))))))))))))))))))))))) )) ja dopiero 31 tc chyba po świętach się spakuje wole mieć to z głowy ewentualnie dopakuje bo oczywiście nie mam wszystkiego jeszcze :P Dobrze, że chociaż pokoik gotowy
|
|
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
jedynie bym mogła iść na spowiedź z TŻ bo by kolejke zajął a ja bym siadła ale dziś wróci po 16 to zjemy szybko i jedziemy po wózek bo wczoraj esa napisali że przyszedł a wieczorem na zakupy, jutro przygotowania jakieś więc w tym roku sobie odpuścimy chyba spowiedź
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:59.

Ich logiczne myślenie mnie czasami rozbraja

zazdroszczę Wam... 
niby dopiero 34tc ale zaczyna do mnie dochodzić że to już coraz bliżej i to nie są już żarty
za wizyty i dobre wieści.
no ale lepiej jutro niż jakby miał iść w niedzielę.
A Ty masz jeszcze trochę czasu na rozpakowanie

Bo ze dziewczyny jak to zlecialo!!! a ja wlasnie wstalam- dzis wolne od pracy bo jade do lekarza