|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 |
Zadomowienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
hej
STO LAT Karol i Dwie Maje ![]() ![]() 60zl za dobę u nas noc spokojna, wyspaliśmy się a zaraz zbieramy się do mojej mamy, dzieć zostaje a ja ruszam do Krakowa - będę z nimi w ciągłym kontakcie telefonicznym, bo pewnie szybko zatęsknię.... piszecie o świętach - u nas przygotowania ciut większe jak na niedzielę, sprzątanie dokładniejsze, trochę więcej jedzenia - ale bez szaleństw chrzest mamy w restauracji, więc tym nie muszę się martwić miłego dnia
#2132 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Dziewczyny właśnie był u mnie kurier i przywiózł mi żel z luksji- Mango-Papaja.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co Ty to mówisz? ![]()
![]() |
#2134 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2135 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Udało mi się kupić koszyk ![]() ![]() Zakupy też zrobione ![]() ![]() Dzisiaj jeszcze jadę po buty, bo mam upatrzone - mam nadzieję, że sklep będzie czynny. Miłego dnia ![]()
#2136 |
Wtajemniczenie
|
Zobaczcie moje śpiące dziecko
![]()
#2137 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2138 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Dziękuję ![]() 3. Sam ![]() Cytat:
![]() A ja święta uwielbiam ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() Boziu, coś pięknego ![]() ![]() ![]() ![]() I oczywiście: Karol i dwie Majeczki - wszystkiego najlepszego z okazji dziewiątej i ósmych miesięcznic ![]() ![]() ![]() ,
![]() |
#2139 | |||
Zakorzenienie
|
zrobiłam właśnie babkę, sernika z kokosem i ciasto bananowe
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
fajny plan! ![]() no i zdrówka! to TŻ pracuje w poniedziałek? Cytat:
Ja tam święta lubię ![]() U mnie sprzątam może ciut więcej niż zwykle (no bo niektórych rzeczy nie robi się przy każdym sprzątaniu), robię coś dobrego do jedzenia, ale bez wpadania w panikę, że tyle rzeczy trzeba... nic nie trzeba, jak nie zrobię to świat się nie skończy ![]() A do kościoła chodzimy co niedzielę, w święta oczywiście też, ale nasz ksiądz jest bardzo fajny, raczej swoją postawą ludzi zachęca, a nie odpędza od kościoła. TŻ dzwonił że wychodzi już z pracy, więc pewnie za jakieś 2 godziny będzie ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- cudny widok!
![]() ![]() |
![]() |
#2140 |
Zakorzenienie
|
Radosnych świąt Zmartwychwstania Pańskiego oraz Błogosławieństwa Bożego. Niech Zmartwychwstały Chrystus obudzi w nas to, co uśpione, ożywi to, co jeszcze martwe i niech światło Jego słowa prowadzi nas przez życie w radości i pokoju. |
![]() ![]() |
![]() |
#2141 |
Raczkowanie
|
Witam,
ja dzisiaj wcześniej się zerwałam z pracy, trzeba chałupę doprowadzić do porządku... Raczkowanie u nas zbliża się coraz większymi krokami i z jedzeniem jest juz dobrze, je wszystko (no prawie wszystko) i chętnie ![]() U nas święta głownie organizuje teściowa z babcia męża, ja dostałam trzy zadania do wykonania ![]() Gratulacje nowych ząbków, umiejętności i miesięcznic!!! ![]() Brumku już nie mogę słuchać (czytać) o tym Twoim bólu głowy (z żalu nad Tobą oczywiście ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- aaaa zapomniałam Szymonek na zdjęciu rozkoszny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2142 |
Wtajemniczenie
|
Boski jest!
Dziekuje za wszystkie skladane juz zyczenia: Babonik, Brunetka, Mamad Sto latek dla Majeczek i Karola. Patik zrobilabym zdjecie, ale jestem nieumalowana i nie nadaje sie do pokazywania... Alibany, Oliweczka ja tez w poniedzialek sama ![]() A poza tym humor taki jak pogoda: do d.upy |
![]() ![]() |
![]() |
#2143 |
Zakorzenienie
|
a ja wyrodna matka dalam dziecko do zlobka na jeden dzien zeby isc do fryzjera. stwierdzilam ze to lepiej dla neij niz wdychac opary... zaraz po nia ide i pospacerujemy bo od wczoraj jest pieknie, zimno (w nocy mroz) ale słonecznie.
ZYCZE WESOLEGO JAJKA, bo nie wiem czy ejszcze tu zajrze. jutro do tesciow jedziemy, wiec do poniedzialku mnie nie bedzie. ale bede na telefonie podczytywac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2144 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czy, wyrodna matko, chociaż warto było oddawać to biedne dziecko? Jak wyszły włosy? ![]() Cytat:
![]() 2. Kochana jesteś ![]() ![]()
![]() |
#2145 |
Zakorzenienie
|
tak, od 6 do 18
Zrobiłam sałatki, poprasowałam , a teraz już chyba będę odpoczywac, bo Julcia nie wytrzyma już faszerowania jajek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2146 |
BAN stały
|
"wpadłam" podziękować za kciukasy za Maksa
![]() Ponoć poszło mu dobrze.Przyszedł rozradowany a ja cała w nerwach.Teraz czekamy na wyniki ![]() Zęby a właściewie miejce po nas nie bolą,szwy zdjęłam. Poza tym wsio gra ![]() Ogarniam dom i okolice. Dzieci mają się dobrze ![]() Brumku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Wtajemniczenie
|
Opchnęłam na all perfumy i rolki. Mam na rowerek (albo steper) i parasolkę dla małej! Ale się cieszę!
![]()
![]() |
#2148 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() ![]() Życzę Wam Spokojnych i radosnych świąt spędzonych w gronie najbliższych Wam osób smacznego jajeczka ![]() i baaardzo mokrego śmigusa dyngusa ![]() Buziaki dla Was i dla Naszych małych słoneczek ![]() Ps. bardzo dziękuję w imieniu Mai za życzenia z okazji skończenia 8. miesięcy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2149 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ależ mi ulżyło, bo jak w internecie czytałam o jakimś raku, to aż mi się gorąco robiło. Potem T. pokazał mi, że nie doczytałam, że to rzadkość i występuje w Ameryce Południowej i Środkowej. Głupek ze mnie i panikara. ![]() cudeńko ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja gotowac dużo nie będę, bo nie lubię wyrzucac potem. ![]() a póki co sprzątania kupa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2150 |
Zakorzenienie
|
Agni rozumiem że już się przeprowadziliście? i sąsiedztwo królowej to nowy dom? zazdroszczę!!
Wstawisz fotki nowego lokum ![]() ![]() Madziulka ale słodziak no. ![]()
#2151 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny dziekuje za zycOnka dla Sophie.
Przedswiateczne przygotowabia czas zaczac. Ciasto upieklam , miala byc w- zetka jest zakalec , pokroilam I jest super do kawy . Upieklam druga , jak narazie wydaje mi sie ze wyszla , ale zobaczymy jutro. Jeszcze tylko babke dzis wieczorem I finito. Zycze Wam Wesolych Swiat , Duzo Zdrowka Dla Maluszkow I Cierpliwosci Dla Mamusiow. Stronczku juz pojechalas a ja Ci zycze szerokiej drogi. Dziecie spi a ja ide odpoczywac. Trzymajcie sie Cieplo |
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Zakorzenienie
|
Happy Easter
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2153 | ||
Rozeznanie
|
Hehe cudny
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I ja przybyłam złożyć Wam życzenia na te święta! Zdrowych, radosnych, słonecznych, rodzinnych Świąt Wielkanocnych!!! |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2154 |
Wtajemniczenie
|
Witam wieczorową porą.
Madziulka, Carmela piękności ![]() Stronczek no to szerokości życzę i niech Wiki pięknie zniesie podróż ![]() Nerola na pewno Maks sobie poradził. Będzie 100% jak nic ![]() Karol i Majeczki ![]() W ramach świątecznych porządków mam zamiar posegregować dokumenty? Liczy się? ![]()
#2155 |
Zakorzenienie
|
KOCHANE MOJE, ŻYCZĘ WAM ZDROWYCH, POGODNYCH I RODZINNYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH!!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2156 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2157 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
- nie moge pomalować ścian na kolor, który mi sie podoba, - nie kupujemy drogich mebli, bo się nie opłaca (każde mieszkanie jest inne - i zawsze coś się wywala i dokupuje). serce mi się ściska na takie marnotrawienie. tym razem oddaliśmy 3 drzwiową szafę znajomemu. stan super, ale nam ciężko byłoby ja gdzieś ulokować. - nie dom, a mieszkanie w bloku. - a od królowej serio mieszkamy 15 min spacerkiem i niemal codziennie tam się z Emilem przechadzamy. ![]() - nigdy nie czuję się zupełnie jak w domu, bo wiem że i tak się stąd wyprowadzimy ![]() tak więc widzisz nie ma czego zazdraszczać. a pomimo , że mieszkam tak blisko królowej - to ani razu nie zaprosiła mnie na herbatkę. raz tylko widziałam ją wyjeżdżającą z pałacu ![]() a fotki wstawię jak tylko uprzątnę wszystko ![]() ja się zaraz zabieram za robienie sałatki. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2158 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() wpadlam tylko zyczyc Wam wszystkim, Waszym slodkim zajaczkom i Waszym rodzinom spokojnych i cieplych swiat w cudownej rodzinnej atmosferze ![]() ![]() ![]() ![]() No slodko wyglada ![]() ![]() Madziulka jak Twoje dziecie tak szybko zasnelo i to jeszcze w krzeselku ?? Ale widok jest cudowny... ![]() ![]() Nie ma to ja sie rozchorowac na swieta ![]() ![]() Wiec wybaczcie, ze nie odnosze sie do Waszych postow.... ![]()
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2012-04-06 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mało kulturalna ta królowa, skoro nowych sąsiadów na zapoznawczą herbatkę nie prosi ![]() Jaki cudny zającek ![]() No to chociaż to masz z głowy ![]() Cytat:
![]() Też myślę, żeby się zebrać i powystawiać zbędne rzeczy na allegro, ale nie mogę się zmobilizować. Bo to zdjęcia trzeba by porobić itp. i jakoś czasu/weny mi brak ![]() A mam sporo tego. Szczególnie ciuszków które Tymek podostawał, a których nigdy nie założyłam, nawet jeszcze metki mają. Cytat:
![]() A jakiej ona u Was jest wielkości? Cytat:
![]() ![]() A my zaliczyliśmy debiut w nosidle. Wczesnym popołudniem poszłam z nim na 1,5 godzinki i wytrzymał bez problemu ![]() ![]() Wygodnie nawet i strasznie miłe jest to, że cały czas ma się takie ciepłe ciałko przy sobie. I jego buzia jest na takiej wysokości, że ciągle można ją cmokać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- No i jeszcze dodam, że Tymek łązi już po całym mieszkaniu ![]() ![]() ![]() No i zaraz po świętach muszę jakieś przestawianie zrobić, bo u nas książki są na dolnych półkach. Już mi Tymek pogryzł tomik Szymborskiej ![]() ![]()
![]() |
#2160 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() 2. Fajnie, że spacerek w nosidle udany. Zazdroszczę, bo to musi być naprawdę fajna sprawa, szczególnie ta bliskość ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.