Powiększanie piersi cz.7 - Strona 376 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-06, 08:03   #11251
anika75
Zadomowienie

Dot.: Powiększanie piersi cz.7

Witajcie przedświątecznie dziewczynki
Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie , a Tobie, Celinko również za chęć pomocy . Mąż miał nawigację, więc dojechaliśmy bez problemu, ale korki macie niesamowite .
Wrażenia z wizyty: na dzień dobry Pani dr skomplementowała mnie, że wyglądam na 10 lat młodziej i mam nikomu nie przyznawać się do wieku . To pewnie taka Jej taktyka, bo po tych słowach poczułam, że miłuję tę kobietę całym sercem i mogę oddać swoje cycki w Jej ręce . Ogólnie duuużo mówiła, tłumaczyła...Wybrała mi anatomki CPG 333, 380 cc. Szerokość 11,5 cm, oczywiście nie zapytałam o projekcję, ale gdzieś tu krążą tabelki, więc zaraz znajdę. Zdziwiłam się strasznie, gdy sama zaproponowała mi operację na początek lata . Powiedziała też, że ferie zimowe są jednak za krótkie na dojście do siebie, więc pozostaje lato.
Problem w tym, że kaski jeszcze nie uzbierałam, ale przy dobrych wiatrach może uda mi się dopisać do odliczanki w czerwcu .
Gdy zdecyduję się, mam do niej zadzwonić miesiąc przed, w pierwszy dzień cyklu, wówczas wyznaczy mi datę.
Ufff, gdy wyszłam z gabinetu ryj tak mi się śmiał, że stary od razu wiedział, że kasę jednak trzeba jednak szykować

W międzyczasie przeglądam kwatery w Trójmieście, bo Pani dr powiedziała, że lepiej, żebym do zdjęcia szwów została na miejscu, gdyż taki kawał drogi po dziurach będzie dla mnie katorgą. Nie wiem, czy wiecie, ale moje województwo szczyci się najgorszymi drogami w PolsceDziewczynk i z Trójmiasta, jeśli znacie jakąś tanią miejscówkę, napiszcie pls . Będę z mężem więc koszt spory, a z kaski niestety w tym roku będziemy spłukani.

Lecę obejrzeć ślicznotki mune i wziąć się w końcu za sprzątanie chałupy
anika75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 08:04   #11252
celina777
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ise Pokaż wiadomość
Jejku ja mam kryzys jak ja do pracy pójdę po Świętach?? jak ja nie ruszam rękoma i mnie wciąz bolą te cycki... płakać mi się zachciało.. myślicie że to minie wszystko do poniedziałku?? kurde smutno mi bardzo!
Nie wiem co zalecił lekarz ale jakbyś delikatnie poruszała raczkami codziennie chwileczke to byłoby coraz lepiej. Moja koleżanka miała op w lutym i wiem ,ze lek kazała malutka gimnastyczne robić raczkami. Nie smuc sie bo codzień będzie lepiej i do pracy dasz radę iść napewno.oczywiscie jak nie pracujesz w kopalni
Stary 2012-04-06, 08:08   #11253
anika75
Zadomowienie

Cytat:
Jejku ja mam kryzys jak ja do pracy pójdę po Świętach?? jak ja nie ruszam rękoma i mnie wciąz bolą te cycki... płakać mi się zachciało.. myślicie że to minie wszystko do poniedziałku?? kurde smutno mi bardzo!
Ise, zapytałam Panią dr o ból... I wiesz, co powiedziała? Że prawdziwy ból po op trwa 2-3 dni, potem to już zależy od naszego podejścia - jeśli za bardzo rozczulamy się nad sobą, biadolimy "a po co mi to było; oj, jak boli", to boli dłużej. Natomiast jeśli podchodzimy do tego pozytywnie, z radością, że spełniłyśmy w końcu swoje marzenie, to i boli znacznie mniej....To są Jej słowa, nie mogę się ustosunkować do nich, ponieważ wszystko przede mną .
Może zmień nastawienie i zacznij cieszyć się tym bólem? Wiem, głupio brzmi, ale rozumiesz o co chodzi...
Stary 2012-04-06, 08:11   #11254
Ise
Rozeznanie

GG do Ise

Anika75 gratuluję! Cieszę sie bardzo że dobrze wszystko idzie i tyle entuzjazmu!!
Będziesz miała taki sam implancik jak ja mam to jest projekcja 5,8 zobacz sobie u mnie jak wyglądają po 6 dniach ))

Celina dzięki za pocieszenie pracuję jako recepcjonistka więc mam nadzieje że jak będę zmuszona iść do pracy to jakoś dam radę ehh... stresuje się... i staram się ćwiczyć chociażby prostując się raz na jakis czas ale powiem szczerze do pełnego wyprostu to mi jeszcze BARDZO dużo brakuje ((
Ise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 08:22   #11255
anika75
Zadomowienie

Cytat:
Anika75 gratuluję! Cieszę sie bardzo że dobrze wszystko idzie i tyle entuzjazmu!!
Będziesz miała taki sam implancik jak ja mam to jest projekcja 5,8 zobacz sobie u mnie jak wyglądają po 6 dniach ))

Celina dzięki za pocieszenie pracuję jako recepcjonistka więc mam nadzieje że jak będę zmuszona iść do pracy to jakoś dam radę ehh... stresuje się... i staram się ćwiczyć chociażby prostując się raz na jakis czas ale powiem szczerze do pełnego wyprostu to mi jeszcze BARDZO dużo brakuje ((
Ise, dziękuję
Skoro tak źle znosisz rekonwalescencję, to może załatw sobie jakieś zwolnienie
Stary 2012-04-06, 08:27   #11256
201711291009
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mune Pokaż wiadomość
hi hi, czas było zmienić. Ja to zawsze żabulkowi zazdrościłam takich fajnych cyckowych avatarków

Ilove sporo masz pod cycem, ja widzisz wchodzę teraz w 65 G. Zastanów się na spokojnie, bo to zależy od Twoich oczekiwań. Pogadaj, bo masz pełen wybór implancików u naszego lekarza, mentorki, allergany i jeszcze trzecie jakieś wprowadza...brazylijska firma, ponoć dobra. Ja bym już np. nie chciała bardziej pękatych, bo to co mam jest dla mnie aż nadto
mune no właśnie 65 staniczek to jest tyci tyci chyba chciałabym byc taka drobna tak pogadam z doktorkiem i o wszystko zapytam, muszę sobie spisac na kartce pytania hehe
Cytat:
Napisane przez mune Pokaż wiadomość

na włoski brałam krzem organiczny, mogę polecić, a do tego polecam maskę WAX...też mi lecą włochy strasznie
też słyszałam, że ta maska jest dobra mi swojego czasu włosy strasznie wypadały...ojj garściami, nie chcę sobie tego przypominacprzez wiele miesięcy... i zaczęłam łykac onyx, ale to takie na opalanie raczej i przestały...

Cytat:
Napisane przez magdalena_81 Pokaż wiadomość
Hej jak obiecałam tak zrobiłam -dzisiaj dzień zdjęć - i u mnie w albumie moje krzywusy dobrej nocki
madziuuu jak one się zmieniły! jest ogromna różnica między 2miesiącem a tym co pokazałaś teraz i pomyśl sobie, że jeszcze bardziej wypięknieją
Cytat:
Napisane przez kicia_nh Pokaż wiadomość
klaudeczka2010 03.09 - 151
klauduś witamy w odliczance

Cytat:
Napisane przez anika75 Pokaż wiadomość
Wrażenia z wizyty: na dzień dobry Pani dr skomplementowała mnie, że wyglądam na 10 lat młodziej i mam nikomu nie przyznawać się do wieku . To pewnie taka Jej taktyka, bo po tych słowach poczułam, że miłuję tę kobietę całym sercem i mogę oddać swoje cycki w Jej ręce . Ogólnie duuużo mówiła, tłumaczyła...Wybrała mi anatomki CPG 333, 380 cc. Szerokość 11,5 cm, oczywiście nie zapytałam o projekcję, ale gdzieś tu krążą tabelki, więc zaraz znajdę. Zdziwiłam się strasznie, gdy sama zaproponowała mi operację na początek lata . Powiedziała też, że ferie zimowe są jednak za krótkie na dojście do siebie, więc pozostaje lato.
Problem w tym, że kaski jeszcze nie uzbierałam, ale przy dobrych wiatrach może uda mi się dopisać do odliczanki w czerwcu .
Gdy zdecyduję się, mam do niej zadzwonić miesiąc przed, w pierwszy dzień cyklu, wówczas wyznaczy mi datę.
Ufff, gdy wyszłam z gabinetu ryj tak mi się śmiał, że stary od razu wiedział, że kasę jednak trzeba jednak szykować
anika super czyli to już niedługo
201711291009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 08:37   #11257
anika75
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ilovesleeping Pokaż wiadomość
też słyszałam, że ta maska jest dobra mi swojego czasu włosy strasznie wypadały...ojj garściami, nie chcę sobie tego przypominacprzez wiele miesięcy... i zaczęłam łykac onyx, ale to takie na opalanie raczej i przestały...

klauduś witamy w odliczance

anika super czyli to już niedługo
Ilove, dziękuję, też się cieszę
Dziewczyny, mam tę maskę, rzeczywiście jest bardzo fajna, włosy po niej świetnie się układają, są mięciutkie i zdrowe. Nie zauważyłam jednak, żeby przestały wypadać. Używam od miesiąca, więc może zbyt krótko. Ale warto dla samego wrażenia miękkości i "zdrowości", naprawdę . Z suplementów łykam Merz Special,kiedyś mi pomógł, zobaczymy, jak będzie teraz, bo podobno zmienili jego skład, i z "leku" przerobiono na "suplement diety", więc wydaje mi się, że jest gorszy.

Klaudeczko, nie zauważyłam, że jesteś w odliczance, super

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-06, 08:38   #11258
Olivkaa200
Zakorzenienie

Witam Was kochane

Wstałam dzis sobie rano bo tak ładnie słonko świeciło a tu taka niespodzianka mnie spotkała tyle zdjęc do oglądania

dziewczynki nie jestem juz ostatnia w odliczancedoczekała m się

Kiciu mi tez sie marzy samochodzik no ale moze jakims cudem ubłagam goPostawiłam narazie na cycki bo jakbym nie zrobiła teraz to juz nie wiem kiedy

Agatko ja na Twoie anatomki złego słowa nie powiemmi sie podobały ale dobrze ze zdecydowałas sie na poprawkce po co potem załowac a teraz jestes zadowolona to najwazniejsze Pogadam z doktorkiem jeszcze w dniu operacji mam cicha nadzieje ze na "zapleczu" bedzie miał te wyzsze anatomki

anika wczoraj tak myslalam co u Ciebie i jak dojechałas po tych naszych bombowych drogach ja choc nie tyle km co Ty ale do Warszawy tez troche i nie wiem jak ja bede wracała po operacji Super że jestes zadowolona z wizyty to teraz tylko czekac az bedziesz odliczac z nami

Klaudeczko wydaje mi sie ze czas juz zmienic podpis Trzymam kciuki zeby sie udało

Ale sie rozpisałamnie moge kupowac sobie stanikow ale lece na zakupy ubraniowe miłego dnia

12.07.2012r.
485cc Nagor XM3 - dr A.B. Warszawa

27.07.2016r.
Usta - 5ty ml
Olivkaa200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 08:47   #11259
jooasi
Wtajemniczenie

Anika ale się cieszę że tak pozytywnie załatwiłyście sprawe z doktorką będziesz miała mój wymarzony na dzień dzisiejszy implancik, projekcja ma chyba 5,8

ale z tym bólem to się nie zgodzę kochana, ja jestem twarda babka jeśli o ból chodzi i naprawde nad sobą się nie rozczulam bo nie mam takiej opcji przy trójce dzieci a poprostu niedawałam rady, tydzień był straszny, drugi też niezadobry, dopiero po trzech do sprawności wróciłam.

Ise spróbuj sobie zwolnienie załatwić, ten dodatkowy tydzień napewno już postawi Cie na nogi, widzę, że bardzo podobnie znosimy czas po, trzymaj się maleńka
Stary 2012-04-06, 08:50   #11260
anika75
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olivkaa200 Pokaż wiadomość
Witam Was kochane

Wstałam dzis sobie rano bo tak ładnie słonko świeciło a tu taka niespodzianka mnie spotkała tyle zdjęc do oglądania

dziewczynki nie jestem juz ostatnia w odliczancedoczekała m się

Kiciu mi tez sie marzy samochodzik no ale moze jakims cudem ubłagam goPostawiłam narazie na cycki bo jakbym nie zrobiła teraz to juz nie wiem kiedy

Agatko ja na Twoie anatomki złego słowa nie powiemmi sie podobały ale dobrze ze zdecydowałas sie na poprawkce po co potem załowac a teraz jestes zadowolona to najwazniejsze Pogadam z doktorkiem jeszcze w dniu operacji mam cicha nadzieje ze na "zapleczu" bedzie miał te wyzsze anatomki

anika wczoraj tak myslalam co u Ciebie i jak dojechałas po tych naszych bombowych drogach ja choc nie tyle km co Ty ale do Warszawy tez troche i nie wiem jak ja bede wracała po operacji Super że jestes zadowolona z wizyty to teraz tylko czekac az bedziesz odliczac z nami

Klaudeczko wydaje mi sie ze czas juz zmienic podpis Trzymam kciuki zeby sie udało

Ale sie rozpisałamnie moge kupowac sobie stanikow ale lece na zakupy ubraniowe miłego dnia
Olivko, jechaliśmy dokładnie 7 godzin w jedną stronę . Do Gdańska jechaliśmy "górą". Dziury niesamowite, cycki to mi na pewno by się urwały . Przez Olsztyn, czyli "dołem" jest trochę lepiej, ale za to duży ruch i mnóstwo tirów. Do Warszawy masz znacznie lepszą drogę, w 3,5 - 4 godzinki swobodnie dojedziecie

Udanych zakupów
A ja spadam sprzątać
Stary 2012-04-06, 08:54   #11261
Ise
Rozeznanie

GG do Ise

Cytat:
Napisane przez jooasi Pokaż wiadomość
Anika ale się cieszę że tak pozytywnie załatwiłyście sprawe z doktorką będziesz miała mój wymarzony na dzień dzisiejszy implancik, projekcja ma chyba 5,8

ale z tym bólem to się nie zgodzę kochana, ja jestem twarda babka jeśli o ból chodzi i naprawde nad sobą się nie rozczulam bo nie mam takiej opcji przy trójce dzieci a poprostu niedawałam rady, tydzień był straszny, drugi też niezadobry, dopiero po trzech do sprawności wróciłam.

Ise spróbuj sobie zwolnienie załatwić, ten dodatkowy tydzień napewno już postawi Cie na nogi, widzę, że bardzo podobnie znosimy czas po, trzymaj się maleńka
dzięki Jooasiu już się martwiłam ze coś ze mną nei tak! Mune tutaj sama wyszła ze szpitala radośnie i jak patrzę jak wrzuca zdjęcia z dnia na dzień to zazdroszczę ja nawet sama aparatu nei utrzymałabym na tej wysokości... eh ja da radę to nie pójdę ale boję się że bedzie to koniecznie...
najgorzej u mnie jest po nocy, dziś 2h lezałam i bałam się podnieść i czułam jak te mięśnei pracują a przecież i tak śpię na półsiedząco... eh..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-06, 08:54   #11262
anika75
Zadomowienie

Cytat:

Joasi, dzięki . Spora ta projekcja, jak na mój gust. Ale dr powiedziała, że nie warto tyle pieniędzy wydawać i tyle cierpień przechodzić dla mniejszych. Tylko jak ja je ukryję
Z tym bólem to też trudno mi uwierzyć, bo czytałam Wasze wrażenia po... Choć z drugiej strony pozytywne nastawienie może chyba sporo zdziałać, są tacy, którzy leczą się autosugestią...
Stary 2012-04-06, 08:57   #11263
Olivkaa200
Zakorzenienie

Cytat:
Olivko, jechaliśmy dokładnie 7 godzin w jedną stronę . Do Gdańska jechaliśmy "górą". Dziury niesamowite, cycki to mi na pewno by się urwały . Przez Olsztyn, czyli "dołem" jest trochę lepiej, ale za to duży ruch i mnóstwo tirów. Do Warszawy masz znacznie lepszą drogę, w 3,5 - 4 godzinki swobodnie dojedziecie

Udanych zakupów
A ja spadam sprzątać
Własnie ja zawsze przez Olsztyn jezdze bo ta inna droga to co strasznegonie wiem jak teraz te drogi ale jak jechalam w wakacje to wszystko w budownie bałam sie ze pozaczepiam o samochody z przeciwka takie waskie te drogiale dobrze ze dojechałas i jestes zadowolonaDo Warszawy znacznie blizej dlatego wybrałam Warszawe do Gdańska za daleko jak dla mnie ja bede jechac z rodzicami wiec pewnie droga zajmie mi z 2 godziny gora 2,5spowrotem za to bede sie drzec zeby 40 na godzine jechaliAle jak raz wracałam sama z Warszawy to zamiast skrecic pojechałam na Białystok a juz taka zmeczona byłam ze nie chcialo mi sie wracac i tyle drogi w plecy

Mam nadzieje ze zakupy beda udane A potem tez sprzatanie mnie czeka dwa dni temu okna pomyslam a przez te deszcze i "sniegi" znowu musze myc Miłego sprzatania

12.07.2012r.
485cc Nagor XM3 - dr A.B. Warszawa

27.07.2016r.
Usta - 5ty ml
Olivkaa200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 10:34   #11264
MILENKA2012
Raczkowanie

no, no Ise piękne warto było pocierpieć
MILENKA2012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 11:07   #11265
Darling15
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

dziewczyny potrzebuję waszego wsparcia czy któraś zna może jakiś tani nocleg w olsztynie? chciałabym tak pojechać na majówkę ale jak na razie to jeszcze nie wiem bo jestem na etapie szukania lokum.

Będę wdzięczna za wsparcie
Darling15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 11:20   #11266
tonia87
Rozeznanie

Cytat:
ruszaj się, ruszaj rękami. ja byłam kaleka przez 2tygodnie bo lekarz nie powiedział, że mam ruszać sobie rękami. potem chyba mune mi napisała, że mam ręce podnosić jakbym chciała orzełka na śniegu zrobić (ale powoli ) i poprawa praktycznie po 1 dniu była. bo ruszasz rękami to ruszasz też te całe płyny i zaczynają krążyć i odpływają... tak sobie to tłumaczę
poza tym jak mięśnie są zastane to też źle. teraz to już wiem więc ucz się na moich błędach ja bezrobotna to sobie mogłam pozwolić na 3tygodnie kalectwa

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Olivkaa200 Pokaż wiadomość
Witam Was kochane
masz ślicznego avatarka
tonia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 11:45   #11267
Ise
Rozeznanie

GG do Ise

Dzieki Toniu mi też radziła to Mune ale do tej pory się bałam troszkę ale dziś mam jakieś przełamanie... jak sie dowiedziałam że prawdopodobnie będę musiała wrócić do pracy to od razu zaczęłam się wiecej ruszać bo nie mogę być kaleką........
rąki próbowałam delikatnie podnosić ale za wysoko i tak nie dam rady za to pracuję nad prostowaniem się bo mam mega garba przez te skurczone mięsnie :P

anika75 co do tego co napisałas o bólu to naprawdę wydaje mi się ze to baaaardzo indywidualna kwestia... mnie bolało 3 dni tak wewnętrznie a teraz poprostu mięśnie więc to zupełnie co innego.. zresztą to było moje marzenie więc czemu miałabym być źle nastawiona a o cackaniu się ze sobą tez nie ma mowy bo w zasadzie siedze wiekszosć dnia sama i prócz 4 h wieczorem to cały dzień muszę sobie sama dawać radę bo inaczej nie zrobię siusiu :P i padnę z głodu wiec staram sie normalnie żyć )

ale dziś juz dużo lepiej!!! ten bolesny ranek chyba był przełomowy )
Stary 2012-04-06, 13:22   #11268
kissy1234
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Ise no trzeba się troszkę rozruszać, to zawsze opornie przychodzi. Dobrze że dziś już jest lepiej, bo to strasznie męczące jest jak tak wszystko boli.
kissy1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 13:23   #11269
anika75
Zadomowienie

Cytat:
anika75 co do tego co napisałas o bólu to naprawdę wydaje mi się ze to baaaardzo indywidualna kwestia... mnie bolało 3 dni tak wewnętrznie a teraz poprostu mięśnie więc to zupełnie co innego.. zresztą to było moje marzenie więc czemu miałabym być źle nastawiona a o cackaniu się ze sobą tez nie ma mowy bo w zasadzie siedze wiekszosć dnia sama i prócz 4 h wieczorem to cały dzień muszę sobie sama dawać radę bo inaczej nie zrobię siusiu :P i padnę z głodu wiec staram sie normalnie żyć )

ale dziś juz dużo lepiej!!! ten bolesny ranek chyba był przełomowy )
Ise, nie zrozumiałyśmy się. Ja tego nie wymyśliłam i to nie są moje słowa. Dokładnie tak mówiła mi wczoraj doktorka, gdy pytałam, czy po operacji mocno boli. Mówiła, że bardzo mocno boli przez 2 dni, dlatego zostaje się na 2 doby w klinice i dostaje leki przeciwbólowe. Potem boli coraz mniej, ale to zależy bardziej od nas i od tego, jak do tego bólu podchodzimy.
Nie chodziło jej absolutnie o to, że po 2 dniach ból całkowicie ustępuje...
Przemyślałam sobie jej słowa - może chodziło jej o to, że gdy skupiamy się na bólu, czujemy go zdecydowanie bardziej?
Stary 2012-04-06, 13:28   #11270
MyaDiva
Zakorzenienie

anika75- jupi , bardzo się cieszę

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 13:32   #11271
zabulek1
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie przedświątecznie dziewczynki
Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie , a Tobie, Celinko również za chęć pomocy . Mąż miał nawigację, więc dojechaliśmy bez problemu, ale korki macie niesamowite .

W międzyczasie przeglądam kwatery w Trójmieście, bo Pani dr powiedziała, że lepiej, żebym do zdjęcia szwów została na miejscu, gdyż taki kawał drogi po dziurach będzie dla mnie katorgą. Nie wiem, czy wiecie, ale moje województwo szczyci się najgorszymi drogami w PolsceDziewczynk i z Trójmiasta, jeśli znacie jakąś tanią miejscówkę, napiszcie pls . Będę z mężem więc koszt spory, a z kaski niestety w tym roku będziemy spłukani.

Lecę obejrzeć ślicznotki mune i wziąć się w końcu za sprzątanie chałupy
Ciesze sie razem z Toba i trzymam kciuki za dobre wiatry, ktore przywieja kase
Stary 2012-04-06, 14:01   #11272
Ise
Rozeznanie

GG do Ise

Cytat:
Ise, nie zrozumiałyśmy się. Ja tego nie wymyśliłam i to nie są moje słowa. Dokładnie tak mówiła mi wczoraj doktorka, gdy pytałam, czy po operacji mocno boli. Mówiła, że bardzo mocno boli przez 2 dni, dlatego zostaje się na 2 doby w klinice i dostaje leki przeciwbólowe. Potem boli coraz mniej, ale to zależy bardziej od nas i od tego, jak do tego bólu podchodzimy.
Przemyślałam sobie jej słowa - może chodziło jej o to, że gdy skupiamy się na bólu, czujemy go zdecydowanie bardziej?
Ja to w klinice byłam od 15:30 (początek operacji) do 12 dnia kolejnego a kroplówkę mi odłączyli o 8 rano :/ ale co racja to racja teraz odczuwam zupełnie inny ból niż od razu po... zresztą ja jestem strachliwa i wolę nie szaleć

Dziś ćwiczyłam sobie ręce i próbuję się prostować ale i tak pupa boli od siedzenia ciągłego ^^" mimo że zredukowałam je do minimum no bo ciężko non stop pałętać się po mieszkaniu już mnie ma dość moja rodzina

myślę o zamówieniu sobie innego stanika ten ma w miejscu suwaka takie ostre materiałowe wypustki i dziś zauważyłam że mi się jedna wpija w pierś i mam tam dziurkę i musiałam wacik podkładać :/ same problemy z tym pancernikiem...
Stary 2012-04-06, 14:17   #11273
mune
Raczkowanie

Ise trzymaj się kochanie....ja wiem, że każda inaczej znosi....też pisałam pierwszego dnia jeszcze z kliniki, że boli jak cholera . Jak wstawałam do kibla, to jedyne co, że łóżko wtedy miałam na pilota, więc mnie samo podnosiło i lazłam do tej toalety, bo nie chciałam wołać pielęgniarki raz po raz. Potem siadałam w tej łazience i brodę kładłam na umywalce i tak siedziałam ze 20 min zanim się zebrałam w sobie, żeby wstać....widzisz nigdy nie jest totalnie różowo. Pierwszy dzień w domu przespałam, dopiero na kolejny zaczęłam się dobrze czuć, ale to dlatego, że się zaczęłam ruszać, delikatniutko ćwiczyć. Lekarka (żona mojego doktorka) mi wytłumaczyła, że to jest jak zakwasy, jak się nie rozrusza, to długo nie będzie poprawy.
Z tym staniczkiem to myślę jak to zrobić. Zastawiam się, czy Ci nie wysłać swojego do przymiarki, ja mam dwa, więc sobie poradzę, no a teraz to i już na kilka godzin raz na jakiś czas w swoje nowe staniorki wielgachne wskakuję. Po Świętach jak będziesz chciała to Ci spakuję i wyślę. Jak będzie dobry, to sobie kupisz taki dla siebie. Ja bym tam wzięła jednak zwolnienie, pod pretekstem byle jakim. Mimo dobrego samopoczucia do pracy wróciłam dopiero po 12 dniach, a mogłam po tygodniu, ale dobrze zrobiłam.

Aniczko to cudowne wieści, cieszę się, że już teraz wszystko z górki

Magdalenko lecę do albumiku

Celinko cieszę się, że Ci się podoba
mune jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 14:25   #11274
_martus_
Raczkowanie

aniko, fajnie, że to już ani się obejrzysz i będziesz fotografować nowe nabytki największy ból to rzeczywiście pierwsze dni, ale na dłużej pozostaje ograniczona ruchomość rąk. jak się zapomnisz i wyciągniesz rękę, albo spróbujesz coś docisnąć, to fajnie nie jest. ja też wyszłam następnego dnia rano po operacji (a naczytałam się, że przy implancie pod mięsień trzymają 2 doby, przy czym doba z operacją to doba "0" i się nie liczy) :/. do domu dostałam słoiczek ketonalu forte do używania w razie potrzeby. jakby nie wystarczył polecili mi jeszcze zakąszać paracetamolem
nie zjadłam tego ketonalu całego i bardzo się cieszę, bo np. wczoraj coś mi się stało z mięśniami i musiałam znów go wziąć (a już parę dni zupełnie nic nie brałam).
Ise, masz z górki, będzie coraz lepiej z dnia na dzień będzie różnica. niektórzy mają inny próg wrażliwości. a też jak się ma jakieś wcześniejsze doświadczenia bólowe (operacje, porody, itp), to myślę, że człowiekowi się nieco zmienia definicja bólu ;>

a ja nie wiem kurczę, czy coś zepsułam przez to, że normalnie się ruszam, czy tymi triumphami, co mi cycki rozjeżdżały, a może to normalne i tak ma być ? w każdym razie od nowa te przyczepy mięśni mnie rozbolały. w dodatku jak wezmę ręce do przodu i napnę klatę, to WIDZĘ gdzie mi się mięśnie kończą na implancie. lekarz mnie uprzedzał, że będzie widać implant, jak się nie podtuczę, ale mam nadzieję, że tak jak teraz to mi jednak nie zostanie 8-O bo jest masakra.

mąż mnie straszy i wygania do kliniki. ja mam cichą nadzieję, że to taka faza gojenia (w obu piersiach mam tak samo), może te mięśnie zluzowały czy co.
za 2 tygodnie mam kontrolę, póki co chodzę karnie w tym pooperacyjnym i trzęsę gaciami, żeby tylko wróciło jak było
Stary 2012-04-06, 14:33   #11275
jooasi
Wtajemniczenie

Ise nie wiem jaka pogoda w Wawie ale weź się poubieraj i idź na spacerek, dotlenisz się to lepiej poczujesz a na wieczór bierz prysznic bo nam brudem zarośniesz i masz odemnie zadanie na priv uśmiech wrzucaj, głowa do góry, plecy prostujemy ile się da i nie ma co się już rozczulać poboli poboli i przestanie

Anika a masz mieć dwa równe implanciki?? jak doktor oceniła asymetrie?? i błagam Cie nie mów o pozytywnym nastawieniu bo ja byłam tak pozytywna że już bardziej nie można a poległam, autosugiestia nie zadziałała nie leżałam plackiem oczywiście bo po tygodniu musiałam się wszystkim normalnie w chałupie zająć i dzieci i gotowanie i zakupy, wszystko z wyjątkiem odkurzacza na wolnych obrotach ale bolało dwa tygodnie a trzeci dochodziłam do siebie. ale też praktycznie bez przeciwbólowych byłam, bo po wyjściu dostałam tylko ketonal i pyralgine na trzy dni a potem brałam ibuprom moze z dwie tabletki na dzień.
Stary 2012-04-06, 14:35   #11276
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
no dokładnie tak jest- dwa dni jest się wyłaczonym z życia, i od stanu leżącego , od calkowietej niemocy przez te dwa dni wracamy do życia. Potem ból jest do przeżycia - nikt nie mówi że go nie ma, ale tak na prawdę połowa sukcesu zależy od nastawinia Zresztą jak w wilu ciężkich sytuacjach- połowa sukcesu jest w głowie I zapewne każda z nas miała sytuację, że śmiała się w bólu przez łzy (np przy porodzie).
Niemoc jest niemocą- i tego się nie przeskoczy. Nikt po dwóch dniach po operacji nie będzie jak nowo narodzony. Ale można leżeć w łóżku, mrudzić i łykać co trzy godz leki p/ bólowe złoszcząc się na cały świat. A można starać się powoli robić wszystko, kszątać się po domku zajmując się zwykłymi obowiązkami - i spędzić te pierwsze tygodnie, na zwonionych obrotach świdomie to przyjmując Tak jak Jooasi, jak Mune i Ise

15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
Stary 2012-04-06, 14:40   #11277
jooasi
Wtajemniczenie

martuś to już chyba tak zostanie że przy napięciu mięśni widać je na implancie i nieładnie to wygląda, spłaszcza pierś, no cóż to nie naturalne piersi. Zabulek też przestała mięśnie klatki ćwiczyć z tego względu.
a to że boli coś tam jeszcze po dwóch tygodniach to nic strasznego, może się przeciążyłaś przed świetami, za bardzo rządzisz albo coś dźwignęłaś nieopatrznie?
Stary 2012-04-06, 14:44   #11278
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Ise nie wiem jaka pogoda w Wawie ale weź się poubieraj i idź na spacerek, dotlenisz się to lepiej poczujesz a na wieczór bierz prysznic bo nam brudem zarośniesz i masz odemnie zadanie na priv uśmiech wrzucaj, głowa do góry, plecy prostujemy ile się da i nie ma co się już rozczulać poboli poboli i przestanie

Anika a masz mieć dwa równe implanciki?? jak doktor oceniła asymetrie?? i błagam Cie nie mów o pozytywnym nastawieniu bo ja byłam tak pozytywna że już bardziej nie można a poległam, autosugiestia nie zadziałała nie leżałam plackiem oczywiście bo po tygodniu musiałam się wszystkim normalnie w chałupie zająć i dzieci i gotowanie i zakupy, wszystko z wyjątkiem odkurzacza na wolnych obrotach ale bolało dwa tygodnie a trzeci dochodziłam do siebie. ale też praktycznie bez przeciwbólowych byłam, bo po wyjściu dostałam tylko ketonal i pyralgine na trzy dni a potem brałam ibuprom moze z dwie tabletki na dzień.
O i właśnie o tym mowa- że mogłaś się położyć plackiem, ale mimo bólu wróciłaś do życia. Więc nie poległaś- nie wiem czemu tak uważasz? dałaś radę i to tylko na ibupromie. No co chciałaś po takiej ingerencji chirurgicznej po tygodniu nie pamietać o operacji? hihi- organizmu nie da się oszukać nawet nie wiem jak byśmy były nastawione. I jeśli potrzebuje miesiąc - to tyle potrzebuje i nie chodzi o to jak długo będziemy się źle czuły a jak przez ten czas przejdziemy

Stary 2012-04-06, 14:49   #11279
_martus_
Raczkowanie

Cytat:
martuś to już chyba tak zostanie że przy napięciu mięśni widać je na implancie i nieładnie to wygląda, spłaszcza pierś, no cóż to nie naturalne piersi. Zabulek też przestała mięśnie klatki ćwiczyć z tego względu.
a to że boli coś tam jeszcze po dwóch tygodniach to nic strasznego, może się przeciążyłaś przed świetami, za bardzo rządzisz albo coś dźwignęłaś nieopatrznie?
kurczę, ale mi teraz nie tyle spłaszcza, co wybrzusza. to mniej więcej tak wygląda, jakbym sobie pod skórę na każdej piersi dołożyła od góry po fileciku. w miejscu, gdzie się mięsień kończy jest spadek i już dalej implant pokryty skórą.
i nawet mi przez myśl przeszło, że może jakby rozbudować ten mięsień, to większy by poszedł trochę w dół i zakrył i resztę.
to mówisz, że zostanie??
ale czemu u innych tego nie widzę?? a są tu większe chudziaki niż ja lekarz mi coś spartolił ?
Stary 2012-04-06, 14:55   #11280
jooasi
Wtajemniczenie

Mya no właśnie nie wiem czemu tak myślę, może dlatego, że niepełnosprawna się czułam i mocno ograniczona przez ból, myślałam, że będę frygać po tygodniu jak Zabcia a snułam się jak zniedołężniała staruszka, no ale przemyślawszy sprawe stwierdzam, że to jednak ja wygrałam a właśnie zdałam sobie sprawe że zupełnie nie pamiętam jak to bolało

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

martus czekaj czekaj Ty to widzisz cały czas czy przy napięciu w odpowiedniej pozycji?? żadna nie ma w galerii zdjęć z napiętymi mięśniami piersiowymi więc nie mozesz tego widzeć
ja mam jeszcze dodatkowo sporo swojego gruczołu więc jak tak napne to jeszcze jego osobno widzę, paskudnie to wygląda i nie napinam

Edytowane przez jooasi
Czas edycji: 2012-04-06 o 14:58
jooasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości