|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
aaaaa super!!!! Gratulacje!!!!! |
|
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
już wiecie co z kapukat
ja dziś dopiero na neta weszłam a urodziła wczoraj o 18:45 więc trze ba poprawić na pierwszej stronie bo w sms napisała że o 6,45 po południu ja dziś miałam śluz wodnisty myślałam ze podzielę los kapukat ale nic dalej nie było ![]() WESOŁYCH ŚWIĄT WSZYSTKIM
09.04.2012 córa 19.04.2017 31.01.2018 06.02.2019 Kropek Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2012-04-07 o 14:03 |
|
|
|
#1833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Allllllllle czad!!!!!!!!!!!!! kapukat GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!
To mamy pierwszego kurczaczka na forum Jak się cieszę Cytat:
Po świętach znowu się wezmę za ten temat, bo to co napisałaś też jest dla mnie czarną magią ![]() kism, odpoczywaj. Fajnie masz, że jeszcze dwa tygodnie musisz na siebie uważać. Ja byłam przed chwilą w kwiaciarni, na cmentarzu i wróciłam z brzuchem jak skała A ja jestem dopiero w 30tc Muszę jeszcze z 2 miesiące wytrzymać. Możesz spokojnie korzystać z mojego nr tel w razie co Zresztą, wszystkie możecie sobie zapisać mój numer telefonu i jak coś do mnie pisać/dzwonić, bo ja jestem jedna z ostatnich na liście ![]() stokrotka, wracaj szybko do zdrowia Kupiłam sobie znowu tulipanki do domu |
|
|
|
|
#1834 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1835 |
|
Zadomowienie
|
Kapukat wielkie gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !
Ale nam się święta zaczęły Wesołych, zdrowych i smacznych Świąt Mamusie!
|
#1836 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje
Wesołych Świąt dla Wszystkich Mamusiek ! ![]() Dziś mieliśmy usg i pochwale się, że Zosia waży już 1 642 kg Wszystko ok, wyniki też mam super, cholestaza póki co ujarzmiona Bardzo się cieszę i to najlepszy prezent na święta
|
|
|
|
#1837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale się cieszę
|
|
#1838 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1839 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wiem, że czkawki pomagają, ale on je ma od 3 tygodni może i to jak już zacznie to trwa i trwa i to przeważnie jak dużo wypiję ![]() No właśnie mi się wydaje, że te twardnienia to przez te jego szaleństwa, bo tak się rozpycha, że brzuch tego nie ogarnia Przy "normalnych" skurczach się nie rusza, później nadrabia.KAPUKAT GRATULACJE Moja motywacja do zakończenia wyprawki i spakowania torby ![]() Ahhh i byliśmy dziś w sklepie po kilka drobnostek,a wyszliśmy z Pampersami nr2 i ....pieluchami Little Swimmers , bo mąż juz się nie może doczekać aż na basen małego weźmie![]() ![]()
Edytowane przez onething Czas edycji: 2012-04-07 o 15:05 |
|
|
|
|
#1841 | |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje!!
Ale fajnie musi być mieć już maleństwo przy sobie ![]() Cytat:
Ja dopiero skończyłam pieczenie Ale mój synek chyba lubi dźwięk miksera, bo wczoraj i dziś dużo miksowałam i wtedy on chyba spał bo było spokojnie. A jak tylko usiadłam do komputera to zaczął pukać i się wypinać ![]() Wesołych Świąt dla Was i Waszych rodzin !!
|
|
#1842 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1843 |
|
Rozeznanie
|
Kapukat GRATULUJE!!!
Rozpakowałaś się nam niczym wielkanocna pisanka Wszystkiego dobrego! |
|
|
|
#1844 |
|
Wtajemniczenie
|
DZIEWCZYNKI bardzo dziekuje. leze. i tak oto moje planowane rodzinne swieta spedze w lozku:-( Gaabi ...wow...ale czadowe zdjecie
pokazalam mojemu jakby nie mial pomyslu jak pomalowac swoje
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#1845 |
|
Raczkowanie
|
oglądalam teraz wozki na all i ten model XA z 2011 jest duzo tanszy niz XQ (tez ten z 2011) do dziewczyn ktore zakupily x landera,czym sie roznia te modele? bo ja wsumie oprocz wiekszych dwoch kolek w XA nie widze roznicy :P
|
|
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
otóż jest jedna zasadnicza różnica XA spacerówkę montuje się tylko przodem do kierunku jazdy, w XQ spacerówka może być i przodem i tyłem
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
Kapukat może wyjdzie w pon z tego co wiemy od niej
|
#1848 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
Przepraszam,ze sie nie odzywam,ale jakos nie moge do siebie dojsc... Z Perse od poczatku walczylysmy o utrzymanie ciazy, potem o dziecko. 4 albo 5 razy slyszalam w szpitalu,ze raczej sie nie uda i mam sie nie nastawiac,bo pamietacie- najpierw jajeczko ledwo sie trzymalo i krwawilam przez 3 miesiace,a od stycznia skurcze poronne. U Perse podobnie, juz bylo tak blisko... ![]() ehhh U mnie ogolnie coraz gorzej, mimo ze biore fenoterol 8 razy dziennie, to przez pare godz potrafie miec skurcze co 5 min. W szpitalu nie sa w stanie mi pomoc,bo macica przestala sie rozwijac,a maly juz nie ma miejsca. Wiec mam nowy termin porodu- zamiast 29 maja.to 30 kwietnia/1 maja. Lekarze mowia,ze "powinnam" dotrwac,ale w kazdym momencie moze sie zaczac:/a dopiero skonczylam 33t:/ (chyba,ze jakims cudem sie rozrosne.....) Kapukat baaaardzo gratuluje, choc trafilas na barana ![]() Pozdrawiam Was serdecznie i zycze spokojnych (dla Kapukat -mlecznych ) swiat
|
|
|
|
#1849 |
|
Raczkowanie
|
wasnie teraz o tym przeczytalam w necie.ale dzieki za info. i cos przeczytalam o siedzisku ze w XQ jest kubelkowe. jedno to chwala a inni nie...
|
|
|
|
#1850 |
|
Rozeznanie
|
Aha...
Dziewczyny - ktora z Was stawiala,ze Kapukat pierwsza sie rozpakuje?
|
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
ja jej kolejki ustępowałam
|
#1852 |
|
Rozeznanie
|
Pytam,bo nagrody za trafne typowanie rozdaje ponoc prowadzaca wątek
|
|
|
|
#1853 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1854 | |||||
|
Zadomowienie
|
aaa zgadnij
Cytat:
![]() Cytat:
Moja teściowa mi dzisiaj opowiadała, że jak była też jak ja w 8 ms ciąży akurat w święta wielkanocne, też całą mszę stała w Triduum ale w czasie komunii św. usiadła sobie na czyimś miejscu bo nie mogła wytrzymać i przyszedł facet i ją wyprosił !!!! co za kretyn ![]() Ale super !!!! strasznie się cieszę!!! Kapukat kochana gratulacje ogromne Cytat:
Cytat:
![]() hahahaha dobre Cytat:
fajnie ![]() jak tam dziewczynki jajeczka poświęcone? ![]() moje dziecię jakoś dzisiaj nie chce się ruszać i dziwne to jest bo ostatnio jest bardzo ruchliwe... siadłam do kompa bo wtedy zawsze harcuje i nic...włączyłam kołysankę, którą zawsze puszczam i wtedy się wierci i niiic... idę zrobić coś do jedzenie, może tym je zachęcę..... |
|||||
|
|
|
#1855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aa i jeszcze ktoś chciał, żebym wrzuciła zdj pościeli od club-baby, no to wrzucam tylko zaznaczam, że światło dziś kiepskie i zdj robione telefonem, w rzeczywistości kolory są żywe i śliczne
|
|
|
|
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kilka godzin jej to tylko zajęło śliweńka Ty też już w każdej chwili możesz się rozpakować ![]() ania_85 jesteś bardzo dzielna Już niedużo Ci zostało, zobaczysz, że dasz radę
|
|
#1857 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Zdrowych, radosnych i spokojnych Świąt. Niech nasze maleństwa będą grzeczne i nie niepokoją mam. Cytat:
Cytat:
Inna sprawa, że teraz generalnie dzieci bardziej chorowite są, ale ja modlę się o to żebym mogła karmić jak najdłużej.AAAA gratulacje!!!! Cytat:
) i mogę zacząć święta
|
|
#1858 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1859 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1860 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
U mnie też nareszcie jajka poświęcone
Tyle niedobrze,że jak wstałam z łóżka, to znowu mam więcej skurczy, więc teraz po święceniu już do niego wróciłam. Chyba nawet tego jednego placka nie zrobię Dobrze, że chociaż kupne mamy ![]() Cytat:
![]() Dzięki Cytat:
Już się robiCytat:
A może chciałabyś też VII cz. wątku poprowadzić? Albo ktoś inny może jednak jest chętny????? Co to za nieśmiałość, nie wierzę, że nikt nikt nie chce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gdyby faktycznie było tak źle, to na tym etapie chyba by Cię trzymali w szpitalu i podali te leki na szybszy rozwój płuc dziecka Miałaś już je?Tak, prowadzenie VII cz. ![]() Dziękuję bardzo za wszystkie życzenia od Was Ja również życzę dla Was i Waszych rodzin Wesołych, Spokojnych Świąt spędzonych w zdrowiu i rodzinnej atmosferze i Mokrego Dyngusa!!!
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

)

Muszę jeszcze z 2 miesiące wytrzymać. 

Ale fajnie musi być mieć już maleństwo przy sobie 

Teraz na Triduum to chodzę pół godziny wcześniej, zajmuję jakieś wygodne miejsce i siedzę. Jak przychodzą babcie to wypinam brzuch, żeby go było wyraźnie widać i siedzę dalej, a inni nich się przesuwają czy ustępują 

Gdyby faktycznie było tak źle, to na tym etapie chyba by Cię trzymali w szpitalu i podali te leki na szybszy rozwój płuc dziecka
Miałaś już je?