|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Ale nuuuuuudy w pracy.
Paznokcie piłuję
|
#2192 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
ale zamierzam teraz pochodzic z nim jakiś miesiąc 2 razy w tygodniu, a potem może zapiszemy sie na lekcje pływania. A z Williamem, Kate i Harrym w poniedziałki gram w tenisa Cytat:
chyba już nabrałam. nie przywiązuję się już do rzeczy, bo i tak pewnie przy następnej przeprowadzce zostaną oddane(w najlepszym wypadku) lub wyrzucone. Tylko ja strasznie nie lubię takiego marnotrastwa. |
||
|
|
|
#2193 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Sliczny zajaczek/kroliczek!
Cytat:
Cytat:
I za mobilnosc!A ja juz druga noc z rzedu snie o mei-tai tak intensywnie o nim mysle... Patik wycenila Ci juz babka z Pathi? Antek ma kolejny postep: umie siadac z pozycji czworaczej. Dziekuje za wszystkie zyczenia! Ja jeszcze nie skladam |
||
|
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
oby szybko zleciało
![]() ![]() ![]() My już po święceniu, Adaś usiłował cały czas odgryźć zającowi głowę i bardzo się interesował tym co ksiądz robił ![]() Teraz śpi a ja się wzięłam za tort.... dostałam zamówienie żeby na jutro zrobić
|
|
#2195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A nie podrywal dzisiaj pan? Jaki bedzie ten tort? Wychodzi sloneczko |
|
|
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś na szczęście nie -ale to dlatego że w najbliższej odległosci sami panowie byli Ale za ktoś zakaszlał więc on od razu też musiał ![]() a tort zrobię cytrynowy ![]() U nas też słoneczko
|
|
#2197 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, to ja także przyłączam się do życzeń dla wszystkich:zdrowych, pogodnych i szczęśliwych Świąt!
Patryk, Lena, Nikoś - a dla Was miesięcznicowe sto lat!!!!!!!!!!!!! Cytat:
![]() 2. Żartujesz!?! Wtedy dopiero byś sobie wmawiała ![]() Cytat:
Trzymam za słowo, bo jesteś mi winna relację z wczorajszego dnia ![]() Cytat:
2. Czekamy na efekty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U na paskudna szaruga i chłodno ![]() A ten zając to z czego?Może dzisiaj się uda zrobić ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- WOW!!!!!!!! ![]()
|
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chciałabym Wam życzyć pogodnych, wesołych Świąt Wielkiej Nocy, byście je spędzali w gronie najbliższych osób. I mokrego Dyngusa
|
#2199 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Mamuski.
Melduje ze zyje. Dojechalismy cali i zdrowi. Bylismy na miejscu po 21. Wiki podroz zniosla o dziwo bardzo dobrze. Wiekszosc trasy przespala. Pod koniec juz jakies 60 km od domu zaczela plakac, ale juz byla tak zmeczona i nie umiala zasnac. W koncu jakos sie udalo i dojechalismy. Padla spac ok 24 i przespala cala noc bez pobudki az do 9. Takze i ja moglam sie wyspac. Dziekuje wszystkim za kciuki, jak zwykle nie zawodne. Lece nadrabiac i dowiedziec sie co u Was. ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- No wiec nadrobilam i tak: jest cudny, i tak slodko spi Ale slodki kroliczek, Cytat:
Cytat:
za mobilnego TymkaCytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
stronczku kochany, dobrze, że już na miejscu !
![]() isia ja tak samo jak Ty, chyba podobny stosunek już załapałam do miejsc w których osiadam na dłużej, ale nie na stałe. Ja już 3 lata na wynajmie ( z epizodami domu rodzinnego )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2201 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez uwielbiam miecmalego blisko siebie. ZReszta moj to taka przylepa, ze czesto mi jeszcze na brzuchu spi. Wpadlam na chwile doslownie, zyczyc wam Zdrowych i Spokojnych Świat, mokrego DYngusa i nieobjedzenia sie zanadto ![]() I dla dzisiejszych i wczorajszych solenizantow najlepszego ![]() U nas wielkie gotowanie. Ja juz popieklam ciasta, w tym nowosc sen panny mlodej. Rewelacyjne ![]() Troche mam problem z Szymkiem, bo akurat na swieta zeby postanowily wyjsc wszystkie trzy na raz. Jedynki juz przeswituja ale dwojka jeszcze nie. Ma az napuchnieta warge ![]() Tak mi go szkoda, to nic, ze nie spalam cala noc, bo tak plakal ale z chcecia zabralabym od niego ten bol. A jeszcze te jedynki taaaakie duze. Nigdy nie widzialam u niemowlaka takich jedynek. Paracetamol nic nie pomaga, kupilam juz nurofen w czopkach i jest lepiej. Ale wisi na mnie non stop. Dziekuje za wynalezienie chusty, bo jak Szymek w niej siedzi, to od razu chyba mu lepiej.
|
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt i dużo Lania w Lany Poniedziałek!!!! Padam na pysk i nie mam czasu was nadrobic - przepraszam. Wybaczycie?? ![]() Dla wszystkich miesięcznic z tego tygodnia Życzę dalszych sukcesów w ząbkowaniu, raczkowaniu, chodzeniu pełzaniu itd.
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek a te nosidła mają jakieś rozm? bo może zakupię dla M aby małego na urlopie nosił.
|
|
|
|
#2204 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witajcie w ojczyźnie ![]() No to Wiki naprawdę złote dziecko, że tak to cierpliwie zniosła i nie odreagowywała, tylko odsypiała ![]() Cytat:
2. Ale się męczy ![]() A górne jedynki to rzeczywiście wielkie monstra są. Jak łopaty ![]() Cytat:
My już po święceniu Były w koszyczku i chrupki Tymusia, i nie pofarbowane jajko dla niego W nosidle dziś czuł się już pewniej, uśmiechał się słodko ![]() A w mieszkaniu gonił mrówkę po podłodze ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- http://wiadomosci.onet.pl/ciekawostk...wiadomosc.html Chore.
|
|
#2205 | ||
|
Zakorzenienie
|
zakonnic nie było
a zając czekoladowy, ale w opakowaniu był Mały go na pewno nie dostanie - dla niego się święcił chleb, jabłko i jajko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() i kto był szybszy?
|
|
|
#2206 |
|
Wtajemniczenie
|
Zdrowych, radosnych Świąt Wielkiej Nocy, dużo wody w poniedziałek, bogatego zająca i jak najmilszych spotkań w gronie przyjaciół i rodziny życzy Magda z Szymonem
|
#2207 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
No to jestem
Madziulka słodziutki ten Twój śpioszek Sarenka stronczu fajnie że już dotarliście Cytat:
Cytat:
a złożone dużo zajmuje zastanawiam się pod wzgledem walizkowo wakacyjnym Tymek torpeda!!! Cytat:
9.30 brzmi całkiem sensownie-grzeczny Haniołek W sensie że Adaś sam święci pisanki czy włożyliście go do koszyka? ![]() Cytat:
oj ta pogoń musiała być ekscytująca... szcególnie dla mrówki ![]() mało kobitki skrobiecie zreferuje szybciutko co u nas i uciekam świetować: -Jasiu miał wczoraj randke z małą Zosią( na spotkaniu jajeczkowym u Tzta w firmie)- gdy zosia chciała przytulić Janka on sprytnie wykorzysał sytuacje i ukradł jej chrupka -na święceniu mój synek pierdział buzią (na szceście święcenie odbywa się na dworze "pod krzyżem" w miejscowości gdzie mieszkają moi rodzice) -zaliczyliśmy marszobieg wieczorem ale mam nieskromnie mówiąc tak zaj...isty sernik że żadna aktywność mi nie pomoze
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
cześć kobiety.
Agni i tak zazdroszczę. A ten tenis w poniedziałki z Vip-ami to na serio?Aga 180 zł wyceniła. 3 tyg czas oczekiwania. Brumek chrupki Padam na glebę. Zrobiłam ( jednak) sałatkę,żurek i jajka. Zakupy, pranie, obiad, spacer, ostateczne sprzątanie i mam dosyć. Kręgosłup mnie boli jak długo stoję czy coś robię. Jeszcze się wylaszczę, pomaluję pazury, olejek na głowie "działa" i mogę świętować. A. I wykąpię dziecia i związane z tym obrzędy. Wesołych Świąt Moje Kochane Babiszony Małpiszony, smacznego jajka, dla dzieciaków chrupek, jabłek i innych pyszności z koszyczka życzy cioteczka Patik i Sarenka. A no i spadam na dół listy "luksjowej' ( to tak na marginesie )( )
|
#2209 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Wpadłam tylko życzyć Wam i Waszym Królicom i Królikom Wesołych Świąt! Nie przejedzcie się, nie przeziębcie i wracajcie całe i zdorwe na łono forum po Świętach! Buziaki! |
|
|
|
#2210 |
|
Wtajemniczenie
|
To i ja:
Kolorowych Swiat Wielkanocnych! Przede wszystkim zdrowych! Patik i co zamawiasz? (kliknelam |
|
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
Tez byliśmy ze święconką. Agata próbowała przekrzyczeć księdza. No i miała swoją pierwszą piankę. Maczałam jej palec w farbce i robiłyśmy centkowane jajko.
Agata domaga się naszego jedzenia, jak tylko zobaczy ze coś jemy podchodzi, wiesza się na nodze i głośno domaga jedzenia. Próbowałam ją oszukać chrupkiem, ale nic z tego. Nie da się oszukać. Dziś próbowała sernika ![]() A poza tym: ZDROWYCH, RADOSNYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH I MOKREGO DYNGUSA |
|
|
|
#2212 |
|
Zadomowienie
|
Zdrowych wesołych spokojnych i rodzinnych Świąt
|
|
|
|
#2213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Niestety (dla mrówki) mój syn!
![]() Mrówkę musiałam ratować, inaczej marnie by zginęła precyzyjnie przygnieciona wskazującym, niemowlęcym paluszkiem. Cytat:
Ale na razie to tyle, co nic, więc wcale nie przesądzam, że nosidło stanie się naszym hitem. Choć bardzo bym chciała ![]() Składa się ładnie, do takiego malutkiego pakieciku. Jakby Ci to opisać Zajmie mniej miejsca na buty, na sandałki ![]() 2. Jasiu, Ty wykorzystywaczu okazji i niewinnych dziewcząt 3. Powiedział, co wiedział Mój mówił mamamama ![]() 4. Samo słowo marszobieg napawa mnie przerażeniem ![]() A ten sernik to jaki? Podziel się fajnym przepisem ![]() Cytat:
![]() Kliknęłam ![]() Zrobiłam dziś Tymciowi pieczone jabłko. Jadł aż mu się uszy trzęsły A ja mu podjadałam Pycha ![]() I chwalę się: moje dziecko dziś nie zapłakało ani razu, nawet nie kwiknęło. Cały dzień banan na buzi, radosne gadanie, zabawy, chichotanie i zaczepianie mnie. Był po prostu przecudowny. Myślałam, że go zjem albo uduszę z tej miłości
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-04-07 o 22:53 |
||
|
|
|
#2214 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie, pierwszy raz w tym wątku... miałam ostatnio tak wiele na głowie, że... nawet nie wiem jak to ująć. No miałam multitasking na całego. Mam nadzieję, że mnie przygarniecie na nowo
.Ida pełza, raczkuje, staje i chodzi przy meblach. Wszędzie musi wejść i wszystkiego językiem skosztować. Jest na raz w dwóch miejscach, słowo daję diabeł tasmański przy niej to anemik. Uczę się jak wykonywać z nią sama prace domowe, bo ostatnio większość jest tylko na mojej głowie. Niedawno zdobyłam sprawność odkurzanie. W świątecznym klimacie życzę wam odpoczynku od codzienności. Kropka poświęciła dziś koszyk pełen drewnianych pisanek ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Oj zazdroszczę wam, że wasze dzieciaczki mogą jeść tyle fajnych rzeczy. Tu sernik, tam chrupki, Emi (chyba) jajecznice wcina... Moją byle co uczula, już siły i pomysłów w tropieniu alergenów nie mam. Ostatnio podejrzewam chleb
|
|
|
|
#2215 |
|
Zadomowienie
|
Zdrowych, pogodnych Świąt,
prawdziwie wiosennego nastroju spokoju i wytchnienia, smakołyków i kolejnych najcudowniejszych dni z naszymi dziećmi Alleluja!!
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu cisza. i ja jedyna na pasku, zero podglądaczy i swoich. Nigdy tak nie było
![]() Aga tak, zamówiłam
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
wow ale cisza
a my wstalismy z Marys i czekamy na sniadanie u tesciowej na 11 bo szwagierka salon otworzyla bo czesze na wesele (nigdy bym nie chciala miec wesela w swieta). Buzki laseczki
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja zaglądam świątecznie - życze Wam dziewczynki dużo zdrówka, radości, sukcesów w pracy i nauce, postępów naszych maluchów, smakowitości na stołach, i samych radości
wesołych świat
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
no cisza. Ja nic nie robię, nudzi mi się na maksa.
Nie lubię Świąt, czuje się wtedy samotna wewnętrznie, bo wszyscy się dobrze bawią, świętują, pieką, spotykają z rodziną. Nie lubię i już. A ja bym chciała wesele w święta.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
No i po śniadaniu.
TEŚCIOWA STORY AAAAA Nienawidzę świąt
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.

tak jak piszesz...nie można wbić gwozdzia, pomalować-wogóle nie m sensu robic jakichkolwiek remontów...z każdym nowym meblem każda nastepna przeprowadzka coraz trudniejsza...trzeba nabrać dystansu i po prostu odpuścić

I szeptać coś do uszka
No, prawie calym
za mobilnosc!

A ten zając to z czego?

Jak będzie starsza, to pewnie nie będzie chciała z nami do domu wracać.
Zajmie mniej miejsca na buty, na sandałki