|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziesiątą część zakładamy, zbędne kilogramy zrzucamy! MŻ+WR cz. X
nie no, nie skurczył się aż tak, ale po głodówce zmienia się myślenie i podejście do jedzenia
po pierwsze wiesz, że da się bez niego przeżyć i czujesz różnicę między głodem psychicznym a czysto fizycznym. zwiększa się wrażliwośc insulinowa (czyli organizm lepiej sobie radzi z węglowodanami i nie odkłada ich jako tłuszcz, tylko uzupełnia glikogen), po trzecie glodowka ma inne zalety jak bodajże obniżenie złego cholesterolu, nie zwalnia metabolizmu (dopiero po kilku dniach głodówki pod rząd zwalnia metabolizm) itp. dlatego czasem można zrobić sobie głodówkę ![]() ja sobie myślę, że jak przetrwam głodówkę to po prostu docenię bardziej jedzenie i uświadomię sobie, że jedzenie jest potrzebne tylko wtedy, gdy jest się głodnym, a nie gdy ma się apetyt docenię też to, że mogę jeść prawie wszystko i nie rzucę się na jedzenie po takim poście ![]() a co do tych 65kg to ja nie żartuję, ja już ważę 62 i nie jest to sama woda, bo jest tłuszczyk i mięśnie mi zniknęły. ale TŻ i tak mówi, że jestem szczuplutka ja i tak wiem, że wrócę do tej wagi 58kg do wakacji, bo ostatnio do 58kg bardzo szybko schudłam, a od 58kg ten jeden kilogram do 57 kg chudłam już miesiąc także liczę na łaskawość swojego organizmu XD---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- a i jak biegasz na asfalcie to ładnie się rozgrzej - powinno zapobiec kontuzjom!!! ja chyba też zacznę biegać w takim wypadku po tym chodniku. no trudno przejdę się te 4 minuty do parku pieszo jako rozgrzewkę a potem będę biegać i o. a że mam telefon z androidem to ściągnę sobie jakąś aplikację, która mierzy na podstawie gps przebiegniętą trasę, spalone kcal, średnie tempo itp.
Luxembourg Edytowane przez jeu Czas edycji: 2012-04-07 o 22:27 |
|
|
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a miałam taką znaczy takie 1 niedawno się obcięłam i taki eksperyment zrobiłam 2 długo taką miałam fryzurkę 3 blond wakacje 2010 i bardzo długi okres miałam też ![]() 4 mam teraz
wreszcie z nami Synek 03.01.2015 Edytowane przez smerfetka2808 Czas edycji: 2012-04-07 o 22:56 |
|
|
|
|
#2013 |
|
Zadomowienie
|
jeeej, jak miło
za kilkanaście dni dobiję do 20. Szczupła nigdy nie bylam, ale przy wzroście 170 waga wahała mi się koło 70. Znacznie przytyłam od kiedy zaczęłam brać tabletki anty, ale nigdy nie podejmowałam drastycznych środków ostatnio waga pokazała 74 i miarka się przebrała. Troche mi się pozmieniało w życiu i wiele znajomych, których dłuuugo nie widziałam dawało mi do zrozumienia, że trochę się zapuściłam. Pewnie też przez to, że już trochę jestem w stałym związku i przestałam się starać mój TŻ lubi baaardzo moje krągłości, ale rozumie, że najważniejsze, żebym to ja się dobrze ze sobą czuła, bo to też wpływa na nasz związek.Jaki mam plan? Oczywiście MŻ-WR. W sumie wdrożyłam go już wczoraj (na szczęście prokrastynacja jest mi obca ), oczywiście nie ma jeszcze efektów wagowych, ale czuję się o niebo lepiej.
ogólnie mam zamiar zapisać się na siłownię i chodzić 3x w tygodniu (chcę zbudować trochę masy mięśniowej aby przyspieszyc metabolizm, do tego wydane pieniądze zmotywują mnie do działania ), do tego tenis, spacery , koszykówka ze znajomymi, wszelkie formy aktywności.Nie potrzebuję żadnej konkretnej wagi, chcę się poczuć dobrze. Najbardziej zależy mi na zrzuceniu tony tłuszczu z dolnych partii (typowa gruszka) oraz pobudzeniu krążenia w łydkach (są strasznie spuchnięte i otłuszczone). Wiem, że najlepiej wyznaczyć sobie jakiś realny cel, więc niech to będzie 65kg do końca czerwca (w tej chwili ważę 72kg). się rozgadałam
|
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
Jeu, no wiem wlasnie że trzeba się rozgrzewać i to porządnie ale musiałam przestac na jakiś czas bo kolana troszkę mnie bolały więc wolałam nie ryzykować
eh ale Ci dobrze bo czytałam gdzieś na necie że można sobie ściągnąć run coś tam i wszystko Ci mierzy
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
annini witaj
z takim planem dasz radę idę ćwiczyć na orbim, bo mnie rozpiera energia nie zasnę prędko![]()
|
|
|
|
#2016 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
te widoki, to powietrzeŁadna fryzurka, w tej Ci najlepiej moim zdaniem ![]() Cytat:
Też tak myślę, że do połowy maja te 60 by stykło a do wakacji te 57![]() Też jadłam ciasto, ale daję sobie dyspensę do wtorku ![]() A ja idę robić projekt... |
|||
|
|
|
#2017 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do budowania mięśni potrzebny jest dodatni bilans kaloryczny. jednak fajnie, że chcesz je ćwiczyć, wtedy na pewno Ci się nie spalą w nadmiarze a fajnie umięśnione ciałko to jest to polecam też trochę ćwiczeń aerobowych jak bieganie, marsze szybkie, rolki, rower, steper (lub wchodzenie po schodach ) itp. to fajnie znowu spala tkankę tłuszczową. więc trening aerobowy przeplatać z anaerobowym i efekty powinno być szybko widać ![]() fajny plan, dobrze że jesteś zmotywowana. a co do TŻtów to dla nich zawsze będziemy idealne, nieważne jak będziemy wyglądać... w końcu nas kochają i dla nich wygląd to sprawa drugorzędna, ale wiem też, jak łatwo jest się zapuścić wagowo przy Lubym ach, tak to jest jak się lubi wspólnie gotować i sobie dogadzać ![]() Cytat:
staraj się po prostu mocno rozgrzewać kolana i stawy skokowe - one są najważniejsze a reszta jakoś sama przyjdzie. no tak, są te programy, niektóre są płatne, no ale jak to bywa w internecie różnymi drogami znajdzie się dojścia wszędzie i pomyśleć, że studiuję prawo ![]() i zdecydowanie najlepiej Ci w takich włoskach jak teraz, ewentualnie bez grzywki. blond fe ;p Cytat:
cieszę się, bo to bardzo zaraźliwe choć ja od kilku też nie narzekam na humor
|
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
Jeu, teraz właśnie widzę że w ciemnych mi najlepiej
a blond to miałam chyba jakieś 4-5 lat i jak bylo lato i byłam opalona jak na zdjęciu to okropnie ale cóż zrobić jak człowiek był młody ![]() A co do studiowania prawa to je póki co studiujesz a nie jesteś prawnikiem więc na małe "oszustewka" możesz sobie pozwolić ![]() Little, powodzenia z tym projektem dała byś sobie siana w święta ![]() Agulaaa, szalonaaa
|
#2019 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
haha dzięki dziewczyny
bardzo pozytywnie u mnie poćwiczyłam 45 min na orbim ale super, kocham ruch fajnie tak się poruszać, teraz spędzę te święta inaczej, nie ma obżarstwa, a potem na kanapę i leżenie, tylko postram się w granicach rozsądku (choć nie wiem czy mi się uda ), no i + orbi noo, powinno byc dobrze ograniczać się nie zamierzam![]() LittleWoman dzięki marzy mi się strasznie 57-58 kg.. byłoby super tyle ważyć i wiem, że czułabym się świetnie sama ze sobą, jak ważyłam 60 kg to już było dobrze, ale to jeszcze nie to było, więc jestem zmobilizowana i łapcie ode mnie pozytywną energię
|
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, a jak ważenie poszło? bo jakoś ostatnio miałaś się ważyć
![]() Witam Was wszystkie w niedzielny, świąteczny poranek. Wstałam tak wcześnie, bo coś mnie natchnęło i postanowiłam iść do Kościoła. śniadanie dopiero ok. 11 (tata wrócił po nocce w pracy), więc póki co chodzę głodna, choć już głodu nie czuję - sam przeszedł mam nadzieję, że o tej 11 nie rzucę się na jedzenia ![]() miłego dnia Kochane
Luxembourg Edytowane przez jeu Czas edycji: 2012-04-08 o 10:07 |
|
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
witam nową, jestem Ania
|
|
#2023 |
|
amor vincit omnia
|
oficjalnie zaczynam święta z wagą 64
wolałam sprawdzić, żeby wiedzieć na czym stoję. wesołego jajka ![]() |
|
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
Eldo - ja się wolę zważyć po świętach, bo wtedy wznawiam dietę... niestety przez kontuzję od jakichś 2 tygodni objadam się niezdrowymi rzeczami, więc myślę, że wróciłam do punktu wyjścia, ale wiem też, że już raz zrzuciłam kilogramy, więc i teraz mi się uda!
a Twoja waga nie taka zła - nie przybrałaś jakoś dużo, prawda?od dzisiaj wprowadzam plan niejedzenia po 18, bo na tym będzie opierać się moja dieta. spróbuję Intermittent Fastingu, czyli okresowych głodówek. zobaczę jak będą na mnie wpływać
|
#2025 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle samo na liczniku nie jest źle, tym bardziej, że dół mi troszkę spadł, w udzie mam 55,5cm więc się cieszęidę zaraz ćwiczyć, orbi wyzwala we mnie tyle pozytywnej energii |
|
|
|
|
#2027 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja to zaczynałam od 10 min i jakoś średnio mi to szło. Teraz w zależności czasem zrobię 20 min, a czasem 30 min. Ja dotąd to nie udało mi się przekroczyć magicznych 30 min, ale jakoś wystarcza mi to ile biegam teraz. smerfetko, piękny masz kolor oczu, zresztą włosów też. annini, masz super plan. Jeżeli będzie funkcjonował to kg w mgnieniu oka będą lecieć. Ale pamiętaj, że sport jest też bardzo ważny. Już po niedługim czasie zobaczysz jak ładnie ci się całko ujędrni . Chciałam wam pokazać tan płaszczyk, ale nie wiem czemu załączniki nie chcą się załadować
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
a to ile Aga masz wzrostu, że dążysz do tych 57kg?
do 60 już blisko, więc niedługo znów poczujesz się lepiej ze sobą, już prawie idealnie ![]() Loco, ja chyba jednak będę biegać w parku, który ma tak pół na pół chodnika i takiej ścieżki gruntowej... park duży, więc pewnie duże koła będę biegać, choć boję się, że bieganie w kólko mnie znudzi ja na bieżni umiem biec spokojnie 25-30 minut, ale wiem, że w terenie zupełnie inaczej się oddycha i biega - bo nierówności terenu, bo ciężko utrzymać takie samo tempo, bo i powietrze jest, które sprzyja zadyszkom lub nie ![]() w przyszłym tygodniu jadę do Decathlonu po butki do biegania, mam nadzieję, że zmieszczę się w 100zł ![]() to spróbuj później, pewnie załączniki focha świątecznego strzeliły
|
#2029 | |
|
amor vincit omnia
|
Cytat:
te dziewczyny które widziały na wadze keidyś 5 z przodu- wiedza że się da, ja nie mam takiej pewności niestety... patrzę tez na centymetry, na jędrność ciała, na kondycję- to wszytsko to małe, ale jednak oznaki tego ze jest troszkę lepiej
|
|
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
myślę, że wszystko się da, tylko potrzeba dużo, dużo cierpliwości. są takie liczby na wadze, które można uznać za przeklęte - u mnie było to 58kg (miesiąc waga stała w miejscu), a potem 57, które widziałam 2 miesiące, może dwa razy pokazało mi się 56,9. ale naprawdę trzeba walczyć i się nie poddawać, bo to organizm w końcu się podda - a jak waga nie spada to proponuję zmienić trochę wysiłek i zrobić zamiast biegania przez 2 tygodnie jakiś aerobik czy coś
to pomaga też
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
jeu mam 173 cm
widziałam w sierpniu 59,9, więc się da, ale zajmę się tym po świętach
|
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
to wysoka jesteś
ja mam 171 i dążę do 55-56 więc bardzo podobnie jak Ty a ja też już widziałam to cholernie 56,9, ale zwaliłam. choć w gruncie rzeczy dieta może być przyjemna, tylko ja ostatnio zatraciłam siebie przez to kolano. ale no nic, nadrobię ![]() i znalazłam ćwiczenia dla siebie - póki co będę ćwiczyć z Mel B choć chyba całą jej płytę dvd podzielę na dwa treningi, bo nie mam codziennie 1,5h żeby ćwiczyć nie potrzeba żadnego dodatkowego sprzętu oprócz hantelków (ale wezmę dwie butelki wody 0,7 i styknie ), a jak jakieś ćwiczenie będzie obciążać mi staw kolanowy to nie będę ćwiczyć. zaczynam od środy, bo we wtorek na głodówce nie odważę się ćwiczyć
|
#2033 | |
|
amor vincit omnia
|
Cytat:
ale teraz, gdy zaczęłam biegać (wcześniej nie biegałam, zaczęłam 2 tyg temu) to powoli zbieram nową siła i nowa nadzieja jest we mnie |
|
|
|
|
#2034 |
|
Zadomowienie
|
Witam moje panie.
Wesołego w czasie świąt ![]() Chciałam tylko się pochwalić, że za mną już cały tydzień ćwiczeń z TurboFire, a dzisiaj nawet zbytnio nie zaszalałam |
|
|
|
#2035 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie jedzeniowa masakra, ale ćwiczę
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
haha ja też się objadłam, ale idę niedługo poćwiczyć
|
|
|
|
#2037 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2038 |
|
Raczkowanie
|
Też dzisiaj sobie pofolgowałam, ale myślałam, że będzie gorzej. Niemniej jednak jutro postaram się więcej pobiegać bo trzeba spalić te pyszne, mleczne czekoladki
|
#2039 |
|
amor vincit omnia
|
rano przygotuję sobie sok z cytrusów
|
|
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
pośmigałam na orbim 50 min
uff od razu lepiej, nie czuję, że zjadłam dziś tyle rzeczy.. jutro jedziemy do rodzinki, ale postram się odpuścić z ciastami
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

po pierwsze wiesz, że da się bez niego przeżyć i czujesz różnicę między głodem psychicznym a czysto fizycznym.
zwiększa się wrażliwośc insulinowa (czyli organizm lepiej sobie radzi z węglowodanami i nie odkłada ich jako tłuszcz, tylko uzupełnia glikogen), po trzecie glodowka ma inne zalety jak bodajże obniżenie złego cholesterolu, nie zwalnia metabolizmu (dopiero po kilku dniach głodówki pod rząd zwalnia metabolizm) itp.
dlatego czasem można zrobić sobie głodówkę
docenię też to, że mogę jeść prawie wszystko i nie rzucę się na jedzenie po takim poście
ja i tak wiem, że wrócę do tej wagi 58kg do wakacji, bo ostatnio do 58kg bardzo szybko schudłam, a od 58kg ten jeden kilogram do 57 kg chudłam już miesiąc 

i bardzo długi okres miałam też
mój TŻ lubi baaardzo moje krągłości, ale rozumie, że najważniejsze, żebym to ja się dobrze ze sobą czuła, bo to też wpływa na nasz związek.
eh ale Ci dobrze bo czytałam gdzieś na necie że można sobie ściągnąć run coś tam i wszystko Ci mierzy
z takim planem dasz radę 
ach, tak to jest jak się lubi wspólnie gotować i sobie dogadzać 

a blond to miałam chyba jakieś 4-5 lat i jak bylo lato i byłam opalona jak na zdjęciu to okropnie ale cóż zrobić jak człowiek był młody 
te dziewczyny które widziały na wadze keidyś 5 z przodu- wiedza że się da, ja nie mam takiej pewności niestety... patrzę tez na centymetry, na jędrność ciała, na kondycję- to wszytsko to małe, ale jednak oznaki tego ze jest troszkę lepiej