|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Tikki a co to za drugie ciacho pieczesz??
Ja upiekłam babkę i sernik ![]() Mi też obojętne gdzie jest wątek bo jak co to przeniesiemy się wszystkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4442 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ![]() taki sen miałam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
Zakorzenienie
|
Czarny biszkopt i biszkopt orzechowy przekładany (Czarny, dżem jagodowy, galaretka z pomarańczami, masa budyniowa, czarny, masa budyniowa, orzechowy i polewa z czekolady)
Sałatki też mam jedną z makaronem, tuńczykiem i brokułem, a druga z ananasem i serem feta. To na tyle, bo jeszcze szwagierka M. ma przynieść jakieś ciasta a resztę przygotowuje ciocia. ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Andrea ma czkawkę. W ogóle dziś jest bardzo spokojna. Tylko mi pupę wypina. Ale ona ostatnio jest bardziej aktywna w nocy niż w ciągu dnia. Dziwnie mi dziś brzuch wypuczyło do przodu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale oczywiscie uwazam, ze nic za wszelka cene, starac sie dac z siebie duzo ale najwazniejsze by byc szczesliwym, dac dziecku milosc czas. To jest najwazniejsze! ![]() tikki dziekuje, Twoje zdjecia tez piekne, brzus juz taki fajny, a Ty super wygladasz! ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-04-07 o 19:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4445 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, co to znaczy nie móc czerpac radosci z karmienia. Przy Filipie odciagalam sie przez miesiac, miesiac czasu zamiast z dzieckiem spedzic spedzilam z laktatorem, (piersi ciagle bolaly jak nie wiem, bo laktator to nie dziecko), w koncu sie poddalam ale dopiero jak zaczelam karmic mm zaczelam cieszyc sie z macierzynstwa. Bo mialam czas dla malucha, nie musialam sie juz odciagac, zaczelo byc pieknie mimo iz juz nie dawalam swojego mleczka a sztuczne. Wiec nic za wszelka cene. ![]() Ale starac sie dac z siebie ile mozemy ![]()
![]() |
#4447 |
Zakorzenienie
|
M. wczoraj czy przed wczoraj przyszedł do domu i opowiada, że ciągle ktoś pyta go czy jest już tatusiem, na co on: "słuchajcie, moja córka nie jest głupia, czeka aż będzie miała swoje własne łóżeczko". Może faktycznie coś w tym jest?
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4448 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() przede wszystkim zdrowych i wesolych swiat od naszej trojki ![]() a z takim przyziemnych spraw to troche klucilam sie z mezem ale mam nadzieje ze juz kryzys zażegnany ![]() ![]() ![]() jutro sniadanie u tesciow i obiad u rodzicow Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-04-07 o 19:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4449 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4450 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
W sumie to faktycznie wszystko jedno.I tak bedziemy razem czy tu czy tam. Tylko wlasnie,kto watek zalozy ![]() Cytat:
![]() A Eryk ma wszystko juz od dawna i mu sie nie spieszy ![]()
![]() |
#4451 |
Rozeznanie
|
hej mamuśki
![]() Wpadam z życzeniami ZDROWYCH, BEZSTRESOWYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH, smacznych jajeczek i uśmiechu w ten radosny czas, buziaczki od Dagi, Agi i Adasia ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moge tylko poradzic, ze jak meczy brzuszek maluszka, jest jakas kolka, to lek np espumisan i do tego inne dzialania jak masowanie brzuszka cieple pieluchy itd stosowac nie raz kiedy dziecko ma kolke ale systematycznie przez jakis czas nawet jesli dziecku przeszla kolka. Tak mi mowil pediatra a jest "sprawdzonym" doktorem, bo z Filipem do niego chodzimy.
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-04-07 o 20:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4453 |
Zadomowienie
|
ufff.... właśnie zakończyłam przygotowania świąteczne... upiekłam mazurka cudo, serniczka i babki drożdżowe, zrobiłam sos tatarski do jajek, sałatkę witaminową i ugotowałam żurek...poza tym moja kuchnia w końcu wygląda jak kuchnia a nie pobojowisko i nawet przygotowałam z rana koszyczek do święcenia i Marcin poszedł poświęcić....
Normalnie padam, ale nie mogłam sobie odpuścić dopóki nie było wszystko gotowe. Jutro przyjeżdżają teściowie więc przywiozą zapasy jedzeniowe od siebie i od mojej mamy więc więcej nie ma potrzeby przygotowywać. W między czasie Was podczytywałam, ale już nie wiem co miałam napisać, bo normalnie padam. Pięty czuję w pośladkach, a kręgosłup to mi tak trzeszczy jak stare, nienaoliwione drzwi... ![]() Ehh.... To ja Wam Dzieweczki chciałam najlepsze życzenia świąteczne złożyć: dla rozpakowanych Mamuś przede wszystkim spokojnych i rodzinnych Świąt, a dla tych w dwupaku jak najszybszych i niebolesnych porodów. Oby nasze pisklaczki wykluwały się szybko i nie były takie uparte ![]() Aaa... pisałyście o pełni... rzeczywiście jakaś podrobiona ta kwietniowa pełnia... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4454 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny!
Zdrowych, pogodnych i rodzinnych świąt, oby spełniły się wszystkie Wasze marzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4455 |
Zakorzenienie
|
Witam Babeczki
![]() ![]() Wpadam życzyć Wam wesołych Świąt ![]() Oczekującym ![]() ![]() Na temat karmienia mam podobne zdanie jak Aguśka, nic na siłę , ale warto powalczyć , bo ma to dużo zalet. ale nie dać się też zwariować, jedzenie to nie wszystko, niestety karmienie zaczyna się w głowie, więc jak są kłopoty to raczej marnie się to może skończyć , ale trzeba pamiętać ,że to nie koniec świata jak się mm da dziecku ![]() U nas intensywne dwa dni, wczoraj popełniłam babkę, sernik, dzisiaj mięsa się piekły, dokończyłam dwie sałatki i mogę czekać na teściów i Babcię tż ![]() Dzisiaj malowaliśmy pisanki z Niną, było super ![]() ![]() ![]() Potem wyrzeźbiłam barana z masła , miał nawet rogi z ogorka konserwowego , ale kurna w kościele na święceniu już mu odpadły ![]() Było oczywiście rodzinne wyjście ze święconką.Jak mam teraz dzieci to święta nabrały jeszcze większej "mocy". Człowiek sobie wraca wspomnieniami do swoich świąt z dzieciństwa itd. Sprawy zdrowotne odłożyłam na po świętach...dermatolog widzi potrzebę ,żebym przeszła kurację izotretyoniną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4456 |
Zakorzenienie
|
konia, trzymam kciuki aby - jesli zdecydujesz się na to leczenie - skutków ubocznych było jak najmniej, w końcu zdrowie jest ważne!
Jeśli chodzi o magię świąt, czekam w tym roku na Boże Narodzenie.
#4457 | ||
Wtajemniczenie
|
Lenka jakże mogłam o Tobie zapomnieć kochana! Wybacz
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tynka ja też miewam nocne schizy ![]() ![]()
![]() |
#4458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Karolca skutki uboczne czy działania niepożądane dla mnie bym zniosła ,ale te leki bardzo moga uszkadzać płód, sa teratogenne bardzo, trzeba koniecznie przed serią leków robić testy ciążowe i ogólnie się zabezpieczać, ale wiadomo jak to z zabezpieczeniami ![]() Boję się też ,że mi na psychę zadziałają , bo mogą powodować depresje , mysli samobojcze itp. a ja w rodzinie miałam takie sprawy, więc mogę być podatna.Ech będzie nad czym myśleć ...mam czas do końca karmienia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4459 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Oby wszystko ci sie ulozylo i dalo sie wyleczyc bez komplikacji! Po raz kolejny pomyslalam sobie jak to sie nie docenia zdrowia dopoki jest ono dobre.Trzymam kciuki za ciebie! No i dziewczyny WESOLYCH SWIAT!
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4460 |
Zakorzenienie
|
Gosia ja Ci mowie, ze Eryczek czeka na Andree
![]() ![]() ![]() Pewnie dlatego, ze jutro nie chce to bedzie moj porod ![]() Zaraz zaraz...to juz jest jutro...a ja jeszcze nie spie ![]() Edytowane przez tikki85 Czas edycji: 2012-04-07 o 23:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4461 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Tylko od razu pisz jakby co to dam znac Erykowi,ze teraz jego kolej ![]() Wlasnie zabawilam sie w zajaczka,porozkladalam po domu prezenty dla Wiki,no i jeden (hustawka) jest dla Eryczka,ktory olal Swieta i stwierdzil,ze wyjdzie czy nie prezent bedzie na niego czekal ![]() Dobrej nocy!
![]() |
#4462 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() wpadłam sie porannie przywitać i idę robić śniadanie... Samopoczucie jak zwykle ![]() Taki zastój z tymi porodami tutaj że ![]() Człowiek pocieszyłby się z cudzego szczęscia chociaż a tu d**a ![]() Jak tak dalej będzie to wszystkie kwietniowe dzieci wyjdą w jednej dobie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4463 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() wczoraj Wiktorek zasnął o 23 i obudził sie o 5.30 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wczoraj z mężem mieliśmy swój pierwszy raz po porodzie ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4464 |
Gang Iren
|
Dzien dobry!
U nas rodzina nie bardzo wyspana,bo Wiki o 1 i 3 przyszla zameldowac,ze spac nie moze,a o 6 wstala juz na dobre i szukala zajaca co przyniosl. Z prezentow bardzo jest zadowolona ![]()
#4465 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki...ja tylko na chwilę...mam mega doła...Mały od wczoraj strasznie mało się rusza dziś go w ogóle jeszcze nie czułam a w nocy jakies pojedyncze ruchy nie tak jak ostatnio mega wiertolenie.... strasznie się martwię...M pojechał zawieźć mamę moją do brata na Swięta...jak wróci pojedziemy na IP tam gdzie chce rodzić...mam nadzieje że z Małym wszystko ok i nie wygonią mnie w Święta z IP...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczeta!
Ja tez niewyspana bo w nocy mielismy problem z rozwolnieniem. Niestety nie moim (co oznaczaloby oczyszczanie) a Peluski ![]() Zurek na sniadanie dopiero sie gotuje a ja juz jestem taka glooooodna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4467 |
Zakorzenienie
|
i jak??? W ogole to ile juz jestes po poroduie?? U nas w srode bedzie 5 tyg ale ja czuje jeszcze szwy w srodku
![]() Flower daj znac !!! Witam sie swiatecznie! Nadal z ipada :/ chcialam zyczyc Wam wesolych swiat, kwietniowkom szybkich i bezbolesnych porodowa a mamuskom pociechy z maluszkow ![]() Nie wiem czy Wam kiedys wspominalam, ale para naszych przyjaciol bardzo dlugo starala sie o bejbolka-cos kolo 2lat. I wczoraj zadzwonili do nas z radosna nowina ![]() ![]() Nie pamietam ktora z Was pytala o rezygnacje z nocnego karmienia, ale wladnie czytam sobie ksiazke o nauce zasypiania i przesypiania nocek i tam jest napisane, ze dziecko musi miec co najmbiej 5tygodni, byc calkowicie zdrowe i wazyc co najmniej 5kilo. A ze sposobow to pozne karmienie (mozna dziecko wybudzac np codziennie o 22 jesli spi i karmic, po kilku dniach samo befzie sie o tej prze domagac jesc), wydluzaj rano godzine karmienia czyli jesli dziecko budzi sie o 4-5 to kazdego dnia craz pozniej dawac cyca/flaszke, no i w nocy jak sie budzi na mleczko to oszukiwac woda/herbatka. Ja byc moze sprobuje jak mala skonczy te 5tygodni bo chcialabym wrocic do meza do sypialni ![]() A mala budzi sie i tak tylko raz w nocy wiec moze nam sie uda ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#4468 |
Zakorzenienie
|
Emigra ostatnio czytałam demotywator na temat daty 12.12.12. Właśnie odnośnie porodu
![]() ![]() Flower...miejmy nadzieję, że to chwilowe lenistwo Maluszka. Mój M. wróży mi poród na Titanica ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4469 |
Zakorzenienie
|
Tikki rzuc linka do tego demota
![]() A Ty nie wybrzydzaj - teraz kazda data jest dobra, moze byc i titanic ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:50.