|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Witam panie wielkanocnie ![]() u nas śniadanko już parę chwil po ósmej było, ja oczywiście oszczędnie, żeby Laurce nie zaszkodziło potem, ale zjadłam 3 kawałki babki piaskowej z polewą czekoladową - pierwsza próba słodkościowa ![]() Udanej niedzieli ![]()
![]() |
#4472 | |||
Gang Iren
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Ale jestem objedzona,pekam normalnie.Ja juz po drugim sniadaniu
![]() Cytat:
Ale masz racje,lepiej sprawdzic skoro sie niepokoisz.Ja tez kilka razy sie juz martwilam,ale teraz juz staram sie wrzucic na luz.Wiem,ze u mojego maluszka to normalne,ze raz rusza sie bardziej,raz mniej,czasem nic nie czuje kilka godzin,a potem nadrabia.Ale spac tez kiedys musi przeciez.Polozna mowila,ze jak rusza sie 10 razy na dzien to jest OK,a kolo 20 razy dziennie to juz rewelacja.Nie na poszczegolne godziny. Daj znac koniecznie pozniej co ci powiedzieli. Cytat:
![]() I Julka bedzie sama w swojej sypialni spac ,tak? Ja planuje przynajmniej przez pierwszy rok,zeby maly byl z nami w sypialni. Cytat:
![]()
![]() |
#4473 |
Zadomowienie
|
Ok....juz wracamy...wszystko ok...ufff...ale lekarz powiedzial, ze bardzo dobrze ze przyjechalam jak nagla z wiertolca zrobil sie taki leniuszek....bardzo fajny lekarz..na IP pusto...zapisali mnie mna ktg na wtorek..a ja pozamykana, szyjka 3 cm, wiec jeszcze nie rodze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() My dziś wczesne ptaszki poszliśmy z TŻ do kościoła na 6.45 a tam z 4 razy tak mi brzuch stwardniał że ból niemiłosierny i jeszcze ta pełność tam na dole. Śniadanko zjedzone po 8 ... a już głodna jestem i czekamy aż teściowa na obiad Nas zawoła ![]() Oczywiście znów dziś pogoniło mnie z nr 2. I boli kręgosłup, uda i twardnieje brzuch. JA CHCĘ JUŻ URODZIĆ!!!! ![]() ![]() Kwietniówki te Nasze dzieci albo czekają na "po" święta aby dać Nam jeszcze popróbować te smakołyki albo strajkują i nie zamierzają wyjść. Tylko przeciw czemu by strajkowały?? Może przeciw ustawie emerytalnej ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cora mnie namawia na ogladanie z nia jakiegos filmu dla dzieci. Sprobuje sprostac wyzwaniu,ale cos czuje,ze moge zasnac po tym jej nocnym budzeniu nas jak nie mogla dospac,zeby szukac co zajac przyniosl ![]()
![]() |
#4476 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no i brawa dla lekarza ![]() Spojrzalam na maila, Aguska- swietnych masz synkow ![]() ![]() No a Ty to chyba juz wszystkie ciazowe kg zrzucilas, co? Ladnie wygladasz bardzo! ![]() Kumkura Twoje malenstwa to tez same slodkosci!
![]() |
#4477 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Byłaś na Inflanckiej? Jaki lekarz był na dyżurze? ![]() Ja też juz raz byłam tam - w podobnej sytuacji jak Twoja.. Mała bardzo mało się ruszała, a ja wpadłam w panikę. Ale trafiłam na średnio miłą kobitkę.. Szkoda że nie masz w środę ktg to byśmy sie spotkały ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() Nikki ja dziś w nocy miałam schizy że urodzę - i że pojadę na IP a tam nikogo nie będzie, bo Święta.. ![]() Poza tym w tym najbliższym tygodniu nie chcę rodzić.. Bo będzie małe zamieszanie w najbliższym gronie rodzinnym.. No i dziadek tż w szpitalu jest.. ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Kumkura prześliczne zdjęcia na mailu! Aguśka woow, ale cudnie! Ślicznie wyglądasz! no i chłopcy są rozbrajający! ![]() MoniaHan minka Twojej Hani jest niasamowita! ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- O rany ale się najadłam.... Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-08 o 12:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
Zakorzenienie
|
Lena ja powiedziałam TŻ że dziś chcę rodzić a on do mnie że lepiej nie bo święta i nie wiadomo jaka opieka wtedy w szpitalach jest itp. Ale szczerze to mi to już wszystko jedno czy święta czy nie .... chcę to mieć za sobą.
Ostatnio tak mi się wydaje że może te moje bóle krzyża i podbrzusza to jakieś przepowiadacze, bo nigdy tak nie miałam, a od 2 dni kręgosłup prawie cały czas doskwiera ![]() Oby w najbliższych dniach się coś rozkręciło .... A z dziadkiem TŻ to coś poważnego?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ja w pierwszej ciazy wcale nie mialam boli,a teraz tez mam takie jak ty,czasem bardzo mocne.I tez ciagle wydaje mi sie,ze cos sie zaczyna.Tyle,ze ja te bole mam juz kilka tygodni ![]() A dzis moj termin porodu,a Eryczek nic ![]() Obejrzalam z Wiki film,ale troche mi sie przy nim podrzemalo. Teraz pora na obiadek ![]()
![]() |
#4480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z dziadkiem nie wiadomo do końca, właśnie przez to że teraz święta i nie wszystkie badania mogą przeprowadzić. No ale niestety jest dość ciężko.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Gang Iren
|
Nadrobilam maila.
Aguska swietne zdjecia.Super masz dzieciaczki.I bardzo ladnie wygladasz,widac ze szczesliwa mamusia! ![]() Kumkura jakie slodkie zdjecia,dzieci wystrojone wielkanocnie.Super wygladaja te twoje kurczaczki ![]()
#4482 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Szymon dzis obudzil sie raz na karmienie nocne, ale wieczorem 4 razy napadł mi na cyca i nie moglam spokojnie upiec serniczka. W koncu po 23 zasnal i ok. 3 bylo karmienie a potem dopiero po 8 rano ![]() Ja tez zasypiam karmiac go w lozku w nocy (bo w nocy karmie na lezaco tylko) i budze sie po jakims czasie, cyc juz wypluty hihi a obok mokra plama z mleka ![]() ![]() A Filip ma etap pytan-100 pytan do...co to jest? a dlaczego, a po co...? itd.... ![]() Mamusiu co masz w cycusiach?: mowie: mleczko... A sałatki już nie masz? hihi (chodzilo mu o kapuste, bo jak mialam zastoj pokarmu to widzial jak wkladalam do stanika) ![]() No i kontynuujemy nauke sikania i jest coraz fajniej ![]() Ale moja mama go pilnuje z sikaniem, bo ja nie mialabym jak z ssakiem na cycu i w domku nie nosi juz pieluchy (no nareszcie w koncu ma juz prawie 3 lata) ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ewcia jesli mała bedzie Ci dobrze przybierala na wadze to nie musisz sie martwic. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale zostalo mi jeszcze 3,5 kg. A gdybym chciala jeszcze zrzucic te kg co pozostaly po Filipie to w sumie uzbieraloby sie ich 8,5 ![]() Jeszcze troszke i bedziesz swoja Maleńką tuliła w ramionach ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A chłopcy mnie rozbrajaja tak, ze jak juz oboje spią to zasypiam w sekunde ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Gdyby nie moja mama, nie dalabym rady ogarnac tego wszystkiego. ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-04-08 o 14:52 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Gang Iren
|
Zostalam sama w domu.Babcia i Wiki poszly do kosciola.Ja sobie podarowalam,bo to 45 min w jedna strone.
Troche nie takie te Swieta.Anglicy tak Wielkanocy jak my nie obchodza,wiec Radek dzisiaj pracuje i to od 12:30 do 22:00,wiec tylko do 11:30 byl w domu.Smutno jakos ![]()
#4484 |
Zakorzenienie
|
Obejrzalam zdjecia na mailu.
MoniqW super sesja, bedzie swietna pamiatka. ![]() MoniaHan swietnie wygladasz, a Hania przeslodka! ![]() kumkura masz cudownych synow! Jeden słodszy od drugiego ![]() A jak wogole ten starszy, daje popalić? ![]() karo89 Emilka jest przepiekna! Tylko całusiac ![]() alamig, cziqua piekne brzuszki! Ciagle jak widze kobiete z brzuszkiem to mnie to rozczula mimo iz taki brzus mialam juz dwa razy ![]()
#4485 |
Gang Iren
|
A czy wiadomo cos co z Jolka?Czy jeszcze jest w szpitalu i jak sobie radzi?Ja bym napisala,ale nie chce jej narazac na koszty odpisywania na ang numer...
#4486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4487 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Dzieki kochana za twoje slowa ![]() Pociesza mnie to ze juz naprawde blisko,jutro zaczynam 41 tc. Juz czas witac synka ![]()
![]() |
#4488 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Flower super ze wszystko ok!
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4489 |
Zakorzenienie
|
a ja przeszłam dzisiaj samą siebie
![]() wstałam o 8... zjedliśmy śniadanie i przygotowałam sobie ciuchy bo chciałam sobie wejść pod prysznic... do tej pory chodzę w piżamie i szlafroku ![]() ![]() ![]() Śmieje się do meża, że teraz to sobie czystą piżamę przyniosę a ubranie schowam ![]() a mój brzuch przybiera dzisiaj przedziwne kształty... mały już naprawde ledwo się w moim brzuchu mieści... czasem wyraźnie widzę np. jego nogę, całą.. czuje każdą kostkę... idę... moze w końcu dotrę pod ten prysznic... co ciekawsze... prawie sie dzisiaj nie ruszam a skurcze są bardziej bolesne niż przy całodziennym ruchu ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4490 |
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() ja mam chwilkę to wpadłam. co się zabierałam, żeby poczytać, albo coś napisać to Malutka się budziła. u nas dobrze, na cycusiu jesteśmy cały czas. W szpitalu raptem 3 razy ją dokarmiałam mm, raz to Małej nie mogliśmy dobudzić na karmienie 1,5h ![]() ![]() Ale jest już ok. Malutka przesypia 2-3h, potem karmienie, zmiana pieluszki, i dalej spanie, albo chwilę "podziwiania" świata ![]() Polubiłyśmy kompanie ![]() ![]() pokarmu mam sporo, muszę odciągać z jednej piersi, bo doprowadzam brodawkę do stanu używalności. cieknie strasznie, czasem mam chwilę załamania, ale tak jak pisała Aguśka (jak dobrze pamiętam bo czytałam oczywiście w ratach) biję się po głowie, i mówię, trzeba przetrzymać. ![]() We wtorek idziemy na wizytę kontrolną do pediatry. W piątek tata zapisał córcię, więc oficjalnie Emilka jest pełnoprawnym obywatelem ![]() ![]() coś miałam jeszcze pisać, ale zapomniałam ![]() Straszny zastój coś nastał, kwietniowe dzieciaczki to chyba uparciuchy ![]()
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2012-04-08 o 16:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Gang Iren
|
Adaikaka Swieta sa wiec jestes rozgrzeszona z lenistwa
![]() Karo89 super,ze u was w porzadku i ze tak dobrze radzisz sobie z karmieniem. Wiki wrocila z babcia z kosciola,wiec ide z nia pogarac w jakies planszowki.
#4492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Zakorzenienie
|
My byliśmy u moich rodziców na obiedzie. Ewelinka była bardzo grzeczna (tfu tfu)... i zrobiła tak spektakularną kupę po przebraniu, że szok
![]() Potrafi zwrócić na siebie uwagę ![]()
#4494 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie dziś z karmieniem znów słabo ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4495 |
Zakorzenienie
|
Evciu, nie mam pojecia ile tych szwow moze byc ... Ja u siebie nie zauwazylam ... A ciagle czuje jeden przy wejsciu...
A powiedz mi czujesz tez nacisk na pochwe?? Ja jak np na wc siedze to czasem ciezko siusiu zrobic bo czue nacisk nawet na lechtaczke ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- W ogole to nie wiem co sie dzisiaj z Julka dzieje ... Dwa razy nam zwymiotowala ![]() Evcia szkoda ze tak marnie Wam idie, ale nie poddawahj sie calkiem, dostawiaj nadal, moze sie samo jeszcze rozkreci ![]() Ja zaluje ze nam sie nie udalo ...;(
![]() ![]() |
![]() |
#4496 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może Eryk czeka na "po" święta?? Cytat:
Oby dziadek jak najszybciej wyzdrowiał ![]() Wiecie co mam wrażenie że marcowe dzieci jakieś chętniejsze były do wychodzenia ![]() Od 16 siedzimy na górze u teściowej pierw kawa teraz kolacja ... ale już miałam dość tej szopki i zeszłam na dół. Sztywna atmosfera tak to jest jak bracia się pokłócili (TŻ z bratem) i od 2 miesięcy ze sobą nie gadają. Na dodatek jestem zła na TŻ ![]() ![]() ![]() ![]() Tak sobie pomyślałam ciekawe jak ja do szpitala pojadę jak wszyscy już po alkoholu , a np. Oskar zrobi na złość i zdecyduje że jak wszyscy piją to on wychodzi tak dla zabawy..... Chyba sama usiądę za kierownicą jako jedyny trzeźwy kierowca. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4497 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
Pamietaj,ze obojetnie jak bedziesz karmic to jestes dla Laury najlepsza mama na swiecie. Cytat:
Cytat:
Mojemu zdarzy sie wypic jedno piwo dziennie,bo to piwko bardzo lubi i trudno mu sobie odmowic,tyle ze tutaj mozna po piwie jechac.Tak,ze bardzo sie nie wkurzam,bo wiem ze transport bede miec w razie czego.
![]() |
#4498 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() to spiworek ![]() http://allegro.pl/spiworek-kombinezo...239973713.html mam nadzieje ze sie sprawdzi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() my mamy problem z samochodem (a w mechanika dopiero w piątek), więc w razie czego pojedziemy taksówką do szpitala, ale mąż i tak nie pije, na szczęscie, tak jak obiecał. Inaczej pewnie bym mu tak marudziła (ostatnio jestem w tym specjalistką ![]() ![]() A co do rodzenia, to w tym tygodniu wolałabym nie, dlatego że będzie trochę zamieszania w rodzinie tż, taka trochę specyficzna sytuacja.. Także jak coś to po 14tym kwietnia ![]() Ale dziś mi coś brzuszek twardnieje.. i czuję że Córa majstruje przy szyjce, że hoho, bardzo niemiłe uczucie.. ![]() no nic, będzie co będzie.. ![]() dziękuję, mam nadzieję, że dziadek wydobrzeje, choc to już taki wiek, że nic nie wiadomo.. ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
![]() Fajnie że udał się "pierwszy raz" ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- evvcia trzymam kciuki żeby udało się z tym karmieniem ![]() ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-08 o 19:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Zakorzenienie
|
Cytrynka zazdroszcze
![]() ![]() Gosiu narazie dajemy jej po 90 ml gestego i poki co nie wyrzygala... Bo ona nie ulala tylko zwymiotowala wszystko co wypila jakis czas po jedzeniu.... Ulewanie tak nie wyglada .. ![]() Ide szykowac kapiel malej ..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.