|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 |
Rozeznanie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Wesołych tym co obchodza, tym co nie obchodza duzo snu w dni dzisiejszym , bo nawet w tv nie ma co ogladac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2222 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Patik marudzisz
![]() A ja taka wzdęta,że aż boli i nie wiem od czego...
#2223 |
Wtajemniczenie
|
Wesołych, zdrowych, radosnych Świąt!!!!!!!!!!!
w końcu mam chwilę, żeby poczytać i napisać co nieco... u nas było nie wesolo. a wszystko przez Hanki chorobsko..w środę było jeszcze osluchowo czysto, ale w czwartek pokasływała, w nocy się już dusiła od kaszlu, no więc w piątek znowu u lekarza byłyśmy. i już zmiany w gardle i niżej się czaynało... więc od razu antybiotyk (przez to serce...) i syropki. i zakaz wyjazdu na święta. a ja w domu nic nie zrobione, nic nie kupione... ale to nic. poszłam wieczorem do kościoła, a tutaj mąż dzwoni żebym przybiegła, bo Hanka ymiotuje i to tak mocno..ależ się przestraszyłam... TZ mówił, że bła taka osowiała, leciała przez ręce..no i te wymioty. zapakowaliśmy ją do samochodu i pojechalismy do szpitala... pani doktor mieniła antybiotyk, dała jakieś elektrolity do picia... wczoraj już lepiej z nią było. a ja cały dzień sprzątałam, gotowałam żeby cokolwiek było na dzisiaj ![]() Hanka się wybudziła z drzemki... |
![]() ![]() |
![]() |
#2224 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() A my idziemy na śniadanie do teściów - UWAGA UWAGA - na 13.00! ŚNIADANIE podkreślam ![]() A potem na wieś, na działkę, gdzie będzie cała moja rodzinka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() O matko, czyli i w święta się nie udało pokojowo z nią pożyć? ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2225 |
Wtajemniczenie
|
Najlepszego na Święta dziewczyny!!!
Patik, Marina ![]() ![]() ![]() Pieleszko zdrówka dla Hanyska. Spie.przyłam galat ![]()
![]() |
#2226 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2227 |
Wtajemniczenie
|
Wesołych Świąt
![]() Szykuję się na wesele ![]()
![]() |
#2228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wpadłam na to żeby go wsadzić ![]() A Jasio the best ![]() ojjj....znowu coś narozrabiała ![]() miłej zabawy! A my właśnie wróciliśmy od mojej rodzinki. Fajny dzień. Wzięliśmy Adasia do kościoła, grzecznie zniósł całą mszę ![]() ![]() ![]() A potem już aniołek, nie licząc prób szarpania pań obok za włosy i ściągania jednej nakrycia głowy ![]() a jutro do teściów..
![]() ![]() |
![]() |
#2229 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie świętują
![]() Ja czytam książkę. Pieleszka biedna Hania..wydaje mi się że żłobek źle na nią jednak wpływa.. Myślałaś o inne formie opieki? Jaciee pewnie w tany uderzyła już ![]() Ania to miły dzień spędziłaś, miło. Iustyna co to jest galat
Sara ![]() Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-04-08 o 18:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2230 |
Zakorzenienie
|
brumku kochana jesteś
![]() patik co znów zrobiła? Napisz, zawsze z zainteresowaniem i niedowierzaniem ( w sensie jej poczynań ) czytam o jej przebojach. A ja coś zjadłam i mi siadło na żołądku i mnie boli ![]() boże, pieleszko to użyłaś. Ty i Hanka. Zazdroszczę jaciee weelicha. Sama bym poszła na jakie, choć jestem beztalenciem ruchowym i mój taniec w parze można porównać do kijka wsadzonego w ziemię i ruszanego przez wiatr. My z Igorem i M. wkurzyliśmy się na to siedzenie w domu ruszyliśmy w rodzinę i objechaliśmy trzy rodziny. Malec tak się darł teraz, nie wiem, możliwe, że za dużo nieznanych twarzy, bodźców itp. i przez to ten płacz? Tak aż żałośnie ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- A, u nas 13 latka na wsi jest w 4 m-cu ciąży ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2231 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#2232 |
Zakorzenienie
|
dzis zlamalam swoja diete
![]() ![]() ![]() marinka 13 lat i ciaza - szkoda dziecka (tzn tej trzynastolatki bo to jeszcze dziecko) ![]() Marys miala isc spac, ale marudzi cosik wiec z nia siedze, choc chetnie bym poszla spac, bo padam juz. Maz kupil mi xboxa i plytke z fitnessem, wczoraj znajomi wpadli oblewac i grac i niewyspana jestem ![]()
#2233 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A maluszek faktycznie może tak płakał przez nadmiar wrażeń ![]() A my rodzinnie w sumie spędzamy te święta, to chyba najprzyjemniej spędzone święta moje od kilku lat, bo generalnie świąt nienawidzę. ![]()
![]() |
#2234 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Od razu widac, że święta, bo na wizażu pusto ![]() patik współczuję sytuacji z teściową ![]() a książkę też bym chętnie poczytała, ale niestety mam mieszkanie jednopokojowe a Asia budzi się przy zapalonej lampce ![]() Marinka 13latka w ciąży ![]() zazdroszczę odwiedzin u rodziny-my tu nie mamy nikogo poza ciocią TŻ (byliśmy u niej wczoraj) i poza matką TŻta ale z nią nie utrzymujemy kontaktu- ona nawet nie chciała poznać swojej jedynej wnuczki ![]() A Igi pewnie tak zareagował na zbyt dużo wrażeń ![]() Pieleszka biedna Hania ![]() eve dietą się nie przejmuj- w koncu wielkanoc raz w roku ![]() I jeszcze moja mała półroczna córka:
... Edytowane przez rysiki Czas edycji: 2012-04-08 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2235 |
Zadomowienie
|
Patiku
![]() na poprawe humoru mam autentyka z wczoraj czyli jak Klarusia Bambalusia zrobila mamie siare w kosciele ![]() Poszlysmy swiecic pokarmy, stoimy w kosciolku (malutki drewniany, wypelniony po brzegi ludzmi). Ja z Klara na rekach (coby jej ludzie nie przygnietli i cosik widziala). Ksiadz kropi woda, znika w drzwiach, bo wyszedl do ludzi na dwor, a Klara na caly regulator: - BEDZIE KSIADZ JESZCZE PIEPRZYC??? Biedaczce pomylilo sie slowo pieprzyc ze swiecic.... Niestety lud bozy w kosciele staje sie megapowazny, wiec - oprocz mnie - nikt nie parsknal smiechem ![]() Pieleszka - biedna Hania, ale pechowo sie zdarzylo ![]() Marina - ja tez nie lubie Swiat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2236 |
Zakorzenienie
|
Patik ty marudo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2237 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moja mała w kościele też narobiła nam lekkiego wstydu. Siedzimy w kościele, czekamy na święcenie, Asia u mnie na rękach, tż stoi obok, kościół pełen ludzi. Cisza jak makiem zasiał i nagle słychać "beeeek" - Asi się odbiło i go chyba głośniej niż zwykle, albo to to kościelne echo. Ja i tż zaśmialiśmy się pod nosem- reszta ludzi- pełna powaga. ![]()
![]() |
#2238 | |
Zadomowienie
|
dzień dobry
szybciutko zanim dzień się skończy - dla Lilianki ![]() ![]() ![]() rysiki - urocza ![]() Cytat:
![]() nie wytrzymałąbym w powadze jutro mamy chrzest, denerwuję się.... wczoraj podczas święcenia Dawid się nudził, całość trwała kilkanaście minut a on zdążył się znudzić, co okazał dłuuuugim ziewnięciem na cały głos a na koniec zrobił pierdzioszka na buzi ![]() ciekawe jak jutro wytrzymie ponad godzinę nie wiem czy lepiej żeby był wyspany (czyli wesoły skory do gadania, pierdziuszkowania etc) czy śpiący (marudny i jak nie zaśnie to może być płacz) uciekam spac nie lejcie się jutro za bardzo ![]()
![]() |
#2239 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2240 |
Rozeznanie
|
Witam.
U nas swieta w domu przyszla siostra z rodzina I ciocia Tz. Posiedzielismy, objedlismy sie. W kosciele bylismy ( jak to mozna tak nazwac) na zewnatrz, bo Sophie byla marudna,a nie mogla zasnac. Zmarzlam strasznie, ale herbatka w domu rozgrzala.mam nadzieje ze sie nie rozchorujemy. Naprawde pustki. Uciekam spac ! |
![]() ![]() |
![]() |
#2241 |
Zakorzenienie
|
Haloooo
![]() Radek też na święconkach dał popis. Było dużo dzieci ale cisza i spokój. Radziu na początku sobie pięknie gruchał, gaworzył a później zaczął marudzić. Była sąsiadka co ma synka niewiele młodszego od Radka i tylko zerkała na nas ![]() A ja mam to gdzieś, i tak jestem dumna z Radzia. Wiecie czym go zajęliśmy? Daliśmy mu czekoladowego zajączka, pomemlał sobie i spokój był. Po chwili chciałam mu tego zajączka wymienić bo sobie pomyślałam, że pewnie mu się topić zacznie a Radek w najlepsze już czekoladę z niego ssał ![]() Patik może założymy nowy wątek w K ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Kolina powodzenia na chrzcie ![]() Rysiki Asia słodka w tym szlafroczku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2242 |
Zakorzenienie
|
Heja.
Mezszares ![]() ![]() Marina zachowanie ![]() Lilii nie ma mnie w klubie ![]() Kolina dobrze będzie, nie stresuj się. Kciuki trzymam. Rysiki śliczna słodziutka panna, Miłego dnia ![]()
Sara ![]() Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-04-09 o 08:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2243 |
Zakorzenienie
|
Mezszares Bambalusia jest the best
![]() Dziwię się ludziom, że nie parsknęli śmiechem ![]() Patik a widzisz zapomniałam, że Ciebie w klubie nie ma. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2245 |
Wtajemniczenie
|
Patik jak chcesz sobie pomarudzić, to pisz mi na PW. Mi marudzenie nie przeszkadza, bo sama też w 90% marudzę
![]()
![]() |
#2246 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja byla grzeczna na swieceniu i wczoraj w kosciole tez usnela na poczatku mszy, a pozniej sie obudzila i smiala do wszystkich dzieci ![]() ![]()
![]() |
#2247 | |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() święta święta i po świętach, wczoraj u nas był wystawny obiad, a dzisiaj i tak siedzimy w domu bo Oli jeszcze biedroneczka ![]() ja się najadłam, już więcej ciast nie jem ![]() najedzona jestem, nic mi się nie chce, chyba się walnę na łóżko i se troche odpocznę bo się zmęczyłam tym jedzeniem ![]() nie no aż tak dużo nie zjadłam ![]() o ludzie to rodzice nie rozmawiali z nią o tym że jak pszczólka ukuje to żądełko zostawia? ![]() Asieńko piękna jesteś ![]() Cytat:
![]() zaczynam współczuć teściowej Patik ty to chyba powinnas mieć na drugie imię negat, bo ciągle marudzisz i negacisz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2248 | |
Zakorzenienie
|
no dziewczyny 13-latka, ale nie z takich zahukanych...
Jakbyście ją zobaczyły, to wizualnie 20-stka jak nic. No i używki jej nie obce... ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2249 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() chciałabym widzieć minę księdza ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
tylko nie bierz tego do siebie, broń Boże ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2250 |
Zakorzenienie
|
Agadus wiem kochana, no co Ty
![]() ![]() Ubawiło mnie Twoje określenie z żądełkiem w osie ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.