|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Ale nuuuuuudy w pracy.
Paznokcie piłuję ![]()
#2192 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
![]() ![]() A z Williamem, Kate i Harrym w poniedziałki gram w tenisa ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2193 | ||
Wtajemniczenie
|
Sliczny zajaczek/kroliczek!
![]() Cytat:
Cytat:
![]() I ![]() A ja juz druga noc z rzedu snie o mei-tai tak intensywnie o nim mysle... Patik wycenila Ci juz babka z Pathi? Antek ma kolejny postep: umie siadac z pozycji czworaczej. ![]() Dziekuje za wszystkie zyczenia! Ja jeszcze nie skladam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Zakorzenienie
|
oby szybko zleciało
![]() ![]() ![]() My już po święceniu, Adaś usiłował cały czas odgryźć zającowi głowę ![]() ![]() Teraz śpi a ja się wzięłam za tort.... dostałam zamówienie żeby na jutro zrobić ![]()
![]() |
#2195 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A nie podrywal dzisiaj pan? Jaki bedzie ten tort? Wychodzi sloneczko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
Zakorzenienie
|
Dziś na szczęście nie -ale to dlatego że w najbliższej odległosci sami panowie byli ![]() Ale za ktoś zakaszlał więc on od razu też musiał ![]() a tort zrobię cytrynowy ![]() U nas też słoneczko ![]()
![]() |
#2197 | |||||
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, to ja także przyłączam się do życzeń dla wszystkich:zdrowych, pogodnych i szczęśliwych Świąt!
Patryk, Lena, Nikoś - a dla Was miesięcznicowe sto lat!!!!!!!!!!!!! ![]() Cytat:
![]() 2. Żartujesz!?! Wtedy dopiero byś sobie wmawiała ![]() Cytat:
Trzymam za słowo, bo jesteś mi winna relację z wczorajszego dnia ![]() Cytat:
![]() 2. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U na paskudna szaruga i chłodno ![]() ![]() Może dzisiaj się uda zrobić ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- WOW!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2198 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chciałabym Wam życzyć pogodnych, wesołych Świąt Wielkiej Nocy, byście je spędzali w gronie najbliższych osób. I mokrego Dyngusa
![]()
#2199 | ||||
Wtajemniczenie
|
Czesc Mamuski.
Melduje ze zyje. Dojechalismy cali i zdrowi. Bylismy na miejscu po 21. Wiki podroz zniosla o dziwo bardzo dobrze. Wiekszosc trasy przespala. Pod koniec juz jakies 60 km od domu zaczela plakac, ale juz byla tak zmeczona i nie umiala zasnac. W koncu jakos sie udalo i dojechalismy. Padla spac ok 24 i przespala cala noc bez pobudki az do 9. Takze i ja moglam sie wyspac. Dziekuje wszystkim za kciuki, jak zwykle nie zawodne. Lece nadrabiac i dowiedziec sie co u Was. ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- No wiec nadrobilam i tak: jest cudny, i tak slodko spi Ale slodki kroliczek, Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
Zakorzenienie
|
stronczku kochany, dobrze, że już na miejscu !
![]() isia ja tak samo jak Ty, chyba podobny stosunek już załapałam do miejsc w których osiadam na dłużej, ale nie na stałe. Ja już 3 lata na wynajmie ( z epizodami domu rodzinnego )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2201 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez uwielbiam miecmalego blisko siebie. ZReszta moj to taka przylepa, ze czesto mi jeszcze na brzuchu spi. Wpadlam na chwile doslownie, zyczyc wam Zdrowych i Spokojnych Świat, mokrego DYngusa i nieobjedzenia sie zanadto ![]() I dla dzisiejszych i wczorajszych solenizantow najlepszego ![]() U nas wielkie gotowanie. Ja juz popieklam ciasta, w tym nowosc sen panny mlodej. Rewelacyjne ![]() Troche mam problem z Szymkiem, bo akurat na swieta zeby postanowily wyjsc wszystkie trzy na raz. Jedynki juz przeswituja ale dwojka jeszcze nie. Ma az napuchnieta warge ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2202 |
Zakorzenienie
|
Witam
Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt i dużo Lania w Lany Poniedziałek!!!! ![]() Padam na pysk i nie mam czasu was nadrobic - przepraszam. Wybaczycie?? ![]() Dla wszystkich miesięcznic z tego tygodnia Życzę dalszych sukcesów w ząbkowaniu, raczkowaniu, chodzeniu pełzaniu itd. ![]()
#2203 |
Zakorzenienie
|
Brumek a te nosidła mają jakieś rozm? bo może zakupię dla M aby małego na urlopie nosił.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2204 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witajcie w ojczyźnie ![]() No to Wiki naprawdę złote dziecko, że tak to cierpliwie zniosła i nie odreagowywała, tylko odsypiała ![]() Cytat:
![]() 2. Ale się męczy ![]() A górne jedynki to rzeczywiście wielkie monstra są. Jak łopaty ![]() Cytat:
![]() My już po święceniu ![]() ![]() ![]() A w mieszkaniu gonił mrówkę po podłodze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- http://wiadomosci.onet.pl/ciekawostk...wiadomosc.html ![]() ![]() ![]() Chore.
![]() |
#2205 | ||
Zakorzenienie
|
zakonnic nie było
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() i kto był szybszy? ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2206 |
Wtajemniczenie
|
Zdrowych, radosnych Świąt Wielkiej Nocy, dużo wody w poniedziałek, bogatego zająca i jak najmilszych spotkań w gronie przyjaciół i rodziny życzy Magda z Szymonem
![]()
#2207 | ||||
Wtajemniczenie
|
No to jestem
Madziulka słodziutki ten Twój śpioszek Sarenka ![]() stronczu fajnie że już dotarliście Cytat:
![]() Cytat:
a złożone dużo zajmuje zastanawiam się pod wzgledem walizkowo wakacyjnym Tymek torpeda!!! Cytat:
9.30 brzmi całkiem sensownie-grzeczny Haniołek W sensie że Adaś sam święci pisanki czy włożyliście go do koszyka? ![]() Cytat:
![]() oj ta pogoń musiała być ekscytująca... szcególnie dla mrówki ![]() mało kobitki skrobiecie zreferuje szybciutko co u nas i uciekam świetować: -Jasiu miał wczoraj randke z małą Zosią( na spotkaniu jajeczkowym u Tzta w firmie)- gdy zosia chciała przytulić Janka on sprytnie wykorzysał sytuacje i ukradł jej chrupka ![]() -na święceniu mój synek pierdział buzią (na szceście święcenie odbywa się na dworze "pod krzyżem" w miejscowości gdzie mieszkają moi rodzice) -zaliczyliśmy marszobieg wieczorem ale mam nieskromnie mówiąc tak zaj...isty sernik że żadna aktywność mi nie pomoze ![]()
![]() |
#2208 |
Zakorzenienie
|
cześć kobiety.
Agni i tak zazdroszczę. ![]() Aga 180 zł wyceniła. 3 tyg czas oczekiwania. Brumek chrupki ![]() Padam na glebę. Zrobiłam ( jednak) sałatkę,żurek i jajka. Zakupy, pranie, obiad, spacer, ostateczne sprzątanie i mam dosyć. Kręgosłup mnie boli jak długo stoję czy coś robię. Jeszcze się wylaszczę, pomaluję pazury, olejek na głowie "działa" i mogę świętować. A. I wykąpię dziecia i związane z tym obrzędy. Wesołych Świąt Moje Kochane Babiszony Małpiszony, smacznego jajka, dla dzieciaków chrupek, jabłek i innych pyszności z koszyczka życzy cioteczka Patik i Sarenka. ![]() A no i spadam na dół listy "luksjowej' ( to tak na marginesie )( ![]()
#2209 |
Zadomowienie
|
Hej!
Wpadłam tylko życzyć Wam i Waszym Królicom i Królikom Wesołych Świąt! Nie przejedzcie się, nie przeziębcie i wracajcie całe i zdorwe na łono forum po Świętach! Buziaki! |
![]() ![]() |
![]() |
#2210 |
Wtajemniczenie
|
To i ja:
Kolorowych Swiat Wielkanocnych! Przede wszystkim zdrowych! Patik i co zamawiasz? (kliknelam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2211 |
Zakorzenienie
|
Tez byliśmy ze święconką. Agata próbowała przekrzyczeć księdza. No i miała swoją pierwszą piankę. Maczałam jej palec w farbce i robiłyśmy centkowane jajko.
Agata domaga się naszego jedzenia, jak tylko zobaczy ze coś jemy podchodzi, wiesza się na nodze i głośno domaga jedzenia. Próbowałam ją oszukać chrupkiem, ale nic z tego. Nie da się oszukać. Dziś próbowała sernika ![]() A poza tym: ZDROWYCH, RADOSNYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH I MOKREGO DYNGUSA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
Zadomowienie
|
Zdrowych wesołych spokojnych i rodzinnych Świąt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2213 | ||
Zakorzenienie
|
Niestety (dla mrówki) mój syn!
![]() Mrówkę musiałam ratować, inaczej marnie by zginęła precyzyjnie przygnieciona wskazującym, niemowlęcym paluszkiem. Cytat:
![]() ![]() Składa się ładnie, do takiego malutkiego pakieciku. Jakby Ci to opisać ![]() ![]() 2. Jasiu, Ty wykorzystywaczu okazji i niewinnych dziewcząt ![]() 3. Powiedział, co wiedział ![]() ![]() 4. Samo słowo marszobieg napawa mnie przerażeniem ![]() A ten sernik to jaki? Podziel się fajnym przepisem ![]() Cytat:
![]() Kliknęłam ![]() Zrobiłam dziś Tymciowi pieczone jabłko. Jadł aż mu się uszy trzęsły ![]() ![]() ![]() I chwalę się: moje dziecko dziś nie zapłakało ani razu, nawet nie kwiknęło. Cały dzień banan na buzi, radosne gadanie, zabawy, chichotanie i zaczepianie mnie. Był po prostu przecudowny. Myślałam, że go zjem albo uduszę z tej miłości ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-04-07 o 21:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2214 |
Zadomowienie
|
Witajcie, pierwszy raz w tym wątku... miałam ostatnio tak wiele na głowie, że... nawet nie wiem jak to ująć. No miałam multitasking na całego. Mam nadzieję, że mnie przygarniecie na nowo
![]() Ida pełza, raczkuje, staje i chodzi przy meblach. Wszędzie musi wejść i wszystkiego językiem skosztować. Jest na raz w dwóch miejscach, słowo daję diabeł tasmański przy niej to anemik. Uczę się jak wykonywać z nią sama prace domowe, bo ostatnio większość jest tylko na mojej głowie. Niedawno zdobyłam sprawność odkurzanie. W świątecznym klimacie życzę wam odpoczynku od codzienności. Kropka poświęciła dziś koszyk pełen drewnianych pisanek ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Oj zazdroszczę wam, że wasze dzieciaczki mogą jeść tyle fajnych rzeczy. Tu sernik, tam chrupki, Emi (chyba) jajecznice wcina... Moją byle co uczula, już siły i pomysłów w tropieniu alergenów nie mam. Ostatnio podejrzewam chleb ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2215 |
Zadomowienie
|
Zdrowych, pogodnych Świąt,
prawdziwie wiosennego nastroju spokoju i wytchnienia, smakołyków i kolejnych najcudowniejszych dni z naszymi dziećmi Alleluja!!
#2216 |
Zakorzenienie
|
ale tu cisza. i ja jedyna na pasku, zero podglądaczy i swoich. Nigdy tak nie było
![]() Aga tak, zamówiłam
#2217 |
Zakorzenienie
|
wow ale cisza
![]()
![]() |
#2218 |
Zakorzenienie
|
To i ja zaglądam świątecznie - życze Wam dziewczynki dużo zdrówka, radości, sukcesów w pracy i nauce, postępów naszych maluchów, smakowitości na stołach, i samych radości
![]() ![]()
![]() |
#2219 |
Zakorzenienie
|
no cisza. Ja nic nie robię, nudzi mi się na maksa.
Nie lubię Świąt, czuje się wtedy samotna wewnętrznie, bo wszyscy się dobrze bawią, świętują, pieką, spotykają z rodziną. Nie lubię i już. A ja bym chciała wesele w święta.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2220 |
Zakorzenienie
|
No i po śniadaniu.
TEŚCIOWA STORY AAAAA ![]() ![]() Nienawidzę świąt
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.