W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-07, 09:15   #2191
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Ale nuuuuuudy w pracy.
Paznokcie piłuję

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 09:28   #2192
agni82
Zadomowienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
agni mówisz, że lekarka zaproponowała Wam basen? mój też z tych dużych i ubitych. Pójdziecie? ja trochę tęsknie za Anglią, z chęcią wróciłabym tak na chwilę
Widziałaś może Kate i Wiliama, albo Harrego chociaż ?
tak, zasugerowała, że basen dobrzez zrobi takim dzieciaczkom.my chodzilismy jakiś czas temu, ale potem ta przeprowadzka i jakos tak wypadliśmy z rytmu. nawet zapytała mnie czy Emil umie pływać. nie umie. ale zamierzam teraz pochodzic z nim jakiś miesiąc 2 razy w tygodniu, a potem może zapiszemy sie na lekcje pływania.

A z Williamem, Kate i Harrym w poniedziałki gram w tenisa
Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
agni doskonale rozumiem...my dopiero od sierpnia mamy swój dom a przez ostatnie 6 lat mieszkaliśmy chyba na każdej ulicy we Wrocławiu tak jak piszesz...nie można wbić gwozdzia, pomalować-wogóle nie m sensu robic jakichkolwiek remontów...z każdym nowym meblem każda nastepna przeprowadzka coraz trudniejsza...trzeba nabrać dystansu i po prostu odpuścić jak teraz patrze na nasz dom i ile jeszcze trzeba w niego włożyc to miło wspominam wynajm
otóż to.lepiej bym tego nie ujęła. nabrać dystansu powiadasz? chyba już nabrałam. nie przywiązuję się już do rzeczy, bo i tak pewnie przy następnej przeprowadzce zostaną oddane(w najlepszym wypadku) lub wyrzucone. Tylko ja strasznie nie lubię takiego marnotrastwa.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 09:48   #2193
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Happy Easter
Sliczny zajaczek/kroliczek!

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
a jakże!!

tak przeprowadziliśmy sie juz Patik, ale nie ma czego zazdraszczać. mieszkamy w samym centrum i mieszkaliśmy.przeprowadzi lismy sie tylko ulicę dalej. i wciąż wynajmujemy, a w związku z tym:
- nie moge pomalować ścian na kolor, który mi sie podoba,
- nie kupujemy drogich mebli, bo się nie opłaca (każde mieszkanie jest inne - i zawsze coś się wywala i dokupuje). serce mi się ściska na takie marnotrawienie. tym razem oddaliśmy 3 drzwiową szafę znajomemu. stan super, ale nam ciężko byłoby ja gdzieś ulokować.
- nie dom, a mieszkanie w bloku.
- a od królowej serio mieszkamy 15 min spacerkiem i niemal codziennie tam się z Emilem przechadzamy.
- nigdy nie czuję się zupełnie jak w domu, bo wiem że i tak się stąd wyprowadzimy

tak więc widzisz nie ma czego zazdraszczać. a pomimo , że mieszkam tak blisko królowej - to ani razu nie zaprosiła mnie na herbatkę. raz tylko widziałam ją wyjeżdżającą z pałacu

a fotki wstawię jak tylko uprzątnę wszystko
ja się zaraz zabieram za robienie sałatki.
Agni ile razy piszesz, ze mieszkasz kolo krolowej, to przypomina mi sie jak kiedys z mezem jechalismy z "naszej" wyspy do Polski na urlop i zrobilismy sobie kilkugodzinne nocne zwiedzanie Londynu. I wlasnie bylismy kolo palacu. I teraz ciagle mam ten obraz w glowie i sobie wyobrazam jak tam spacerujesz...

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A my zaliczyliśmy debiut w nosidle. Wczesnym popołudniem poszłam z nim na 1,5 godzinki i wytrzymał bez problemu A potem jeszcze raz na trochę wyszliśmy i o kościół zahaczyliśmy
Wygodnie nawet i strasznie miłe jest to, że cały czas ma się takie ciepłe ciałko przy sobie. I jego buzia jest na takiej wysokości, że ciągle można ją cmokać I szeptać coś do uszka

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

No i jeszcze dodam, że Tymek łązi już po całym mieszkaniu No, prawie calym Ale w dużym pokoju i kuchni nie ma już miejsc, gdzie nie umie dotrzeć. Kurczą, wierzyć się nie chce. Jeszce trzy dni temu z miejsca gdzie go położyłam potrafił przemieścić się o metr najwyżej i to nie wprost, tylko obracając się i wiercąc, a nagle bach i mam całkowicie mobilne dziecko
No i zaraz po świętach muszę jakieś przestawianie zrobić, bo u nas książki są na dolnych półkach. Już mi Tymek pogryzł tomik Szymborskiej Poza tym mamy na podłodze stojaki na płyty, jakieś świeczniki, lampki. Do tej pory jeszcze o tym nie myślałam, a teraz trzeba i to w ekspresowym tempie
Czekam na fotki Tymka w nosidle
I za mobilnosc!

A ja juz druga noc z rzedu snie o mei-tai tak intensywnie o nim mysle...

Patik wycenila Ci juz babka z Pathi?

Antek ma kolejny postep: umie siadac z pozycji czworaczej.

Dziekuje za wszystkie zyczenia!

Ja jeszcze nie skladam
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 09:59   #2194
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Ale nuuuuuudy w pracy.
Paznokcie piłuję
oby szybko zleciało
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

My już po święceniu, Adaś usiłował cały czas odgryźć zającowi głowę i bardzo się interesował tym co ksiądz robił
Teraz śpi a ja się wzięłam za tort.... dostałam zamówienie żeby na jutro zrobić

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 10:05   #2195
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
oby szybko zleciało

My już po święceniu, Adaś usiłował cały czas odgryźć zającowi głowę i bardzo się interesował tym co ksiądz robił
Teraz śpi a ja się wzięłam za tort.... dostałam zamówienie żeby na jutro zrobić

A nie podrywal dzisiaj pan?

Jaki bedzie ten tort?

Wychodzi sloneczko
Stary 2012-04-07, 10:21   #2196
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:

A nie podrywal dzisiaj pan?

Jaki bedzie ten tort?

Dziś na szczęście nie -ale to dlatego że w najbliższej odległosci sami panowie byli

Ale za ktoś zakaszlał więc on od razu też musiał
a tort zrobię cytrynowy

U nas też słoneczko

Stary 2012-04-07, 11:18   #2197
brumek
Zakorzenienie

Dziewczynki, to ja także przyłączam się do życzeń dla wszystkich:zdrowych, pogodnych i szczęśliwych Świąt!

Patryk, Lena, Nikoś - a dla Was miesięcznicowe sto lat!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Jestem pełna podziwu dla Tymka, idzie jak burza!!! Gratuluję!

Cytat:
1. ta kropeczka jest maluteńka(połowa główki od szpileczki) i jak pokazywałam ją T. to zajeło mi kilka minut wypatrzenie jej. wygląda trochę jak taki mały śpioszek. Bałam się że to może być coś poważnego, nadal się boję, ale pani doktor twierdzi że nie, więc może przestanę sie denerwować.

2. Mówię Wam ja powinnam studiowac medycynę, to przestałabym wmawiać sobie i innym choroby.
1. Czyli to będzie taka magiczna plameczka-wabik dla płci przeciwnej
2. Żartujesz!?! Wtedy dopiero byś sobie wmawiała

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Brumku, Aniu, Marino nie wiem od czego, albo sobie przygryzła albo to od ząbka. Nie wiem, bo nie płakała ani nic
Najważniejsze, że jej nie bolało.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
bede po południu
Trzymam za słowo, bo jesteś mi winna relację z wczorajszego dnia

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
1. brumek cudne to nosidło! My mamy takie zwykłe i po pierwszym spacerze miałam dość...Ewie niewygodnie, moje plecy powichrowane-zraziłam się...ale jak widzę te sówki kusi żeby podjąć jeszcze jedną próbę

2. brumek,Marinka zainspirowaly mnie Wasze nowe brwi i umówiłam się z kosmetyczką na "po" Swietach sama się jeszcze boje
1. Miło mi, że Ci się podoba Ciekawe, czy faktycznie jest różnica w komforcie noszenia, czy po prostu Wam ogólnie nosidło nie przypasowało? A skąd wiesz, że małej było źle? Wierciła się, płakała?

2. Czekamy na efekty

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
Hania dalej doskonali się w sztuce czołgania i po mału doopkę do góry podnosi, dalej jest bezzębna, za to łobuzica co raz większa

Cytat:

Dziś na szczęście nie -ale to dlatego że w najbliższej odległosci sami panowie byli

A zakonnice?

U na paskudna szaruga i chłodno

Cytat:

My już po święceniu, Adaś usiłował cały czas odgryźć zającowi głowę
A ten zając to z czego?

Cytat:
Czekam na fotki Tymka w nosidle
I za mobilnosc!
Może dzisiaj się uda zrobić

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
WOW!!!!!!!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-07, 12:19   #2198
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Dziewczyny chciałabym Wam życzyć pogodnych, wesołych Świąt Wielkiej Nocy, byście je spędzali w gronie najbliższych osób. I mokrego Dyngusa
Stary 2012-04-07, 12:49   #2199
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Czesc Mamuski.

Melduje ze zyje. Dojechalismy cali i zdrowi. Bylismy na miejscu po 21. Wiki podroz zniosla o dziwo bardzo dobrze. Wiekszosc trasy przespala. Pod koniec juz jakies 60 km od domu zaczela plakac, ale juz byla tak zmeczona i nie umiala zasnac. W koncu jakos sie udalo i dojechalismy. Padla spac ok 24 i przespala cala noc bez pobudki az do 9. Takze i ja moglam sie wyspac.

Dziekuje wszystkim za kciuki, jak zwykle nie zawodne.

Lece nadrabiac i dowiedziec sie co u Was.

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

No wiec nadrobilam i tak:

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Zobaczcie moje śpiące dziecko
jest cudny, i tak slodko spi

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Happy Easter
Ale slodki kroliczek,

Cytat:
a jakże!!

tak przeprowadziliśmy sie juz Patik, ale nie ma czego zazdraszczać. mieszkamy w samym centrum i mieszkaliśmy.przeprowadzi lismy sie tylko ulicę dalej. i wciąż wynajmujemy, a w związku z tym:
- nie moge pomalować ścian na kolor, który mi sie podoba,
- nie kupujemy drogich mebli, bo się nie opłaca (każde mieszkanie jest inne - i zawsze coś się wywala i dokupuje). serce mi się ściska na takie marnotrawienie. tym razem oddaliśmy 3 drzwiową szafę znajomemu. stan super, ale nam ciężko byłoby ja gdzieś ulokować.
- nie dom, a mieszkanie w bloku.
- a od królowej serio mieszkamy 15 min spacerkiem i niemal codziennie tam się z Emilem przechadzamy.
- nigdy nie czuję się zupełnie jak w domu, bo wiem że i tak się stąd wyprowadzimy

tak więc widzisz nie ma czego zazdraszczać. a pomimo , że mieszkam tak blisko królowej - to ani razu nie zaprosiła mnie na herbatkę. raz tylko widziałam ją wyjeżdżającą z pałacu

a fotki wstawię jak tylko uprzątnę wszystko
ja się zaraz zabieram za robienie sałatki.
Tez raz bylam u krolowej ale na herbatke sie nie zalapalam. Szczerze mowiac nie wyobrazam sobie tam mieszkac, wole chyba moje male Slough

Cytat:

Mało kulturalna ta królowa, skoro nowych sąsiadów na zapoznawczą herbatkę nie prosi

[/COLOR]No i jeszcze dodam, że Tymek łązi już po całym mieszkaniu No, prawie calym Ale w dużym pokoju i kuchni nie ma już miejsc, gdzie nie umie dotrzeć. Kurczą, wierzyć się nie chce. Jeszce trzy dni temu z miejsca gdzie go położyłam potrafił przemieścić się o metr najwyżej i to nie wprost, tylko obracając się i wiercąc, a nagle bach i mam całkowicie mobilne dziecko
No i zaraz po świętach muszę jakieś przestawianie zrobić, bo u nas książki są na dolnych półkach. Już mi Tymek pogryzł tomik Szymborskiej Poza tym mamy na podłodze stojaki na płyty, jakieś świeczniki, lampki. Do tej pory jeszcze o tym nie myślałam, a teraz trzeba i to w ekspresowym tempie
nie goscinna wrecz powiem, mnie tez nie zaprosila

za mobilnego Tymka

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Stronczek Brumek doczytałam o wpisaniu na listę, dziewczyny to już chyba nawet są ja jakoś tak z tych niesmielszych ale jak już wspominacie to podeslę co nieco do naszej
No wiec czekam na dane do listy na PW

Cytat:
[B]Dziewczynki, to ja także przyłączam się do życzeń dla wszystkich:zdrowych, pogodnych i szczęśliwych Świąt!

Patryk, Lena, Nikoś - a dla Was miesięcznicowe sto lat!!!!!!!!!!!!!
I ja sie podlaczam pod zyczonka, Sto lat
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 13:25   #2200
Marina1
Zakorzenienie

stronczku kochany, dobrze, że już na miejscu !

isia ja tak samo jak Ty, chyba podobny stosunek już załapałam do miejsc w których osiadam na dłużej, ale nie na stałe. Ja już 3 lata na wynajmie ( z epizodami domu rodzinnego )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 13:49   #2201
Kajool
Zadomowienie

Cytat:

A my zaliczyliśmy debiut w nosidle. Wczesnym popołudniem poszłam z nim na 1,5 godzinki i wytrzymał bez problemu A potem jeszcze raz na trochę wyszliśmy i o kościół zahaczyliśmy
Wygodnie nawet i strasznie miłe jest to, że cały czas ma się takie ciepłe ciałko przy sobie. I jego buzia jest na takiej wysokości, że ciągle można ją cmokać I szeptać coś do uszka

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

No i jeszcze dodam, że Tymek łązi już po całym mieszkaniu No, prawie calym Ale w dużym pokoju i kuchni nie ma już miejsc, gdzie nie umie dotrzeć. Kurczą, wierzyć się nie chce. Jeszce trzy dni temu z miejsca gdzie go położyłam potrafił przemieścić się o metr najwyżej i to nie wprost, tylko obracając się i wiercąc, a nagle bach i mam całkowicie mobilne dziecko
brawa za debiut i za raczkowanie.
Tez uwielbiam miecmalego blisko siebie. ZReszta moj to taka przylepa, ze czesto mi jeszcze na brzuchu spi.

Wpadlam na chwile doslownie, zyczyc wam Zdrowych i Spokojnych Świat, mokrego DYngusa i nieobjedzenia sie zanadto

I dla dzisiejszych i wczorajszych solenizantow najlepszego

U nas wielkie gotowanie. Ja juz popieklam ciasta, w tym nowosc sen panny mlodej. Rewelacyjne
Troche mam problem z Szymkiem, bo akurat na swieta zeby postanowily wyjsc wszystkie trzy na raz. Jedynki juz przeswituja ale dwojka jeszcze nie. Ma az napuchnieta warge Tak mi go szkoda, to nic, ze nie spalam cala noc, bo tak plakal ale z chcecia zabralabym od niego ten bol. A jeszcze te jedynki taaaakie duze. Nigdy nie widzialam u niemowlaka takich jedynek. Paracetamol nic nie pomaga, kupilam juz nurofen w czopkach i jest lepiej. Ale wisi na mnie non stop. Dziekuje za wynalezienie chusty, bo jak Szymek w niej siedzi, to od razu chyba mu lepiej.
Stary 2012-04-07, 14:02   #2202
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam
Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt i dużo Lania w Lany Poniedziałek!!!!
Padam na pysk i nie mam czasu was nadrobic - przepraszam. Wybaczycie??
Dla wszystkich miesięcznic z tego tygodnia Życzę dalszych sukcesów w ząbkowaniu, raczkowaniu, chodzeniu pełzaniu itd.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 14:16   #2203
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Brumek a te nosidła mają jakieś rozm? bo może zakupię dla M aby małego na urlopie nosił.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 14:46   #2204
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Melduje ze zyje. Dojechalismy cali i zdrowi. Bylismy na miejscu po 21. Wiki podroz zniosla o dziwo bardzo dobrze. Wiekszosc trasy przespala. Pod koniec juz jakies 60 km od domu zaczela plakac, ale juz byla tak zmeczona i nie umiala zasnac. W koncu jakos sie udalo i dojechalismy. Padla spac ok 24 i przespala cala noc bez pobudki az do 9. Takze i ja moglam sie wyspac.

Witajcie w ojczyźnie
No to Wiki naprawdę złote dziecko, że tak to cierpliwie zniosła i nie odreagowywała, tylko odsypiała

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
1. brawa za debiut i za raczkowanie.
Tez uwielbiam miecmalego blisko siebie. ZReszta moj to taka przylepa, ze czesto mi jeszcze na brzuchu spi.

2. Troche mam problem z Szymkiem, bo akurat na swieta zeby postanowily wyjsc wszystkie trzy na raz. Jedynki juz przeswituja ale dwojka jeszcze nie. Ma az napuchnieta warge Tak mi go szkoda, to nic, ze nie spalam cala noc, bo tak plakal ale z chcecia zabralabym od niego ten bol. A jeszcze te jedynki taaaakie duze. Nigdy nie widzialam u niemowlaka takich jedynek. Paracetamol nic nie pomaga, kupilam juz nurofen w czopkach i jest lepiej. Ale wisi na mnie non stop. Dziekuje za wynalezienie chusty, bo jak Szymek w niej siedzi, to od razu chyba mu lepiej.
Dziękujemy
2. Ale się męczy
A górne jedynki to rzeczywiście wielkie monstra są. Jak łopaty

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Brumek a te nosidła mają jakieś rozm? bo może zakupię dla M aby małego na urlopie nosił.
Nie mają Tzn. jest jeden rozmiar, ale z tego co czytam dość uniwersalny. Nie nadaje się zupełnie dla dzieci mniejszych niż ok. 8 kg moim zdaniem. Tymuś, myślę, jest taką pierwszą wielkością, która już może ww tym siedzieć. Ważny jest ten panel między nóżkami. On ma 37 cm i tyle musi mieć rozstaw nóżek dziecka między kolankami, kiedy jest w pozycji na maxa rozkraczonej żabki.

My już po święceniu Były w koszyczku i chrupki Tymusia, i nie pofarbowane jajko dla niego W nosidle dziś czuł się już pewniej, uśmiechał się słodko

A w mieszkaniu gonił mrówkę po podłodze

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

http://wiadomosci.onet.pl/ciekawostk...wiadomosc.html
Chore.
Stary 2012-04-07, 15:15   #2205
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
A ten zając to z czego?
zakonnic nie było a zając czekoladowy, ale w opakowaniu był Mały go na pewno nie dostanie - dla niego się święcił chleb, jabłko i jajko
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Czesc Mamuski.

Melduje ze zyje. Dojechalismy cali i zdrowi. Bylismy na miejscu po 21.
fajnie że już na miejscu!
Cytat:
My już po święceniu Były w koszyczku i chrupki Tymusia, i nie pofarbowane jajko dla niego W nosidle dziś czuł się już pewniej, uśmiechał się słodko

A w mieszkaniu gonił mrówkę po podłodze .

i kto był szybszy?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-07, 15:45   #2206
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Zdrowych, radosnych Świąt Wielkiej Nocy, dużo wody w poniedziałek, bogatego zająca i jak najmilszych spotkań w gronie przyjaciół i rodziny życzy Magda z Szymonem

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 16:12   #2207
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

No to jestem
Madziulka słodziutki ten Twój śpioszek
Sarenka
stronczu fajnie że już dotarliście
Cytat:
więc widzisz nie ma czego zazdraszczać. a pomimo , że mieszkam tak blisko królowej - to ani razu nie zaprosiła mnie na herbatkę. raz tylko widziałam ją wyjeżdżającą z pałacu:ehem:
a to niewychowana królowa

Cytat:
A

no to chyba się skurszę na tuli
a złożone dużo zajmuje
zastanawiam się pod wzgledem walizkowo wakacyjnym

Tymek torpeda!!!

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Hej kochane, wpadłam tak na chwilę sprawdzić co u Was.
My dzisiaj zjechaliśmy do rodziców na Święta, odwiedziliśmy też teściów. Hania zasypana zabawkami - coś dziadkowie za bardzo szaleją z prezentami i już się boję, że ją za mocno rozpieszczą. Jak będzie starsza, to pewnie nie będzie chciała z nami do domu wracać.

No i więcej nie pamiętam... Dziękuję za wszystkie gratulacje dla Hani z okazji przespanej nocy. Ten wyczyn się nie powtórzył, ale i tak nie ma co narzekać, bo od 22 pierwsza pobudka była o 4.40 i spaliśmy do 9.30 z przerwą na porannego szejka o 7. Co dla mnie najdziwniejsze, to fakt, że ząb nie wyszedł a ból ustąpił i zrobiła się spokojniejsza tak jak to zawsze było po przebiciu zęba.
no to Hania pewnie oczarowana prezentami- u nas brak zajączkowego zwyczaju

9.30 brzmi całkiem sensownie-grzeczny Haniołek
Cytat:
[COLOR=DarkGreen]

Idę robić pisanki, bierzemy Adasia do święcenia
W sensie że Adaś sam święci pisanki
czy włożyliście go do koszyka?

Cytat:

A w mieszkaniu gonił mrówkę po podłodze [COLOR="Silver"]
chrupki

oj ta pogoń musiała być ekscytująca... szcególnie dla mrówki

mało kobitki skrobiecie

zreferuje szybciutko co u nas i uciekam świetować:
-Jasiu miał wczoraj randke z małą Zosią( na spotkaniu jajeczkowym u Tzta w firmie)- gdy zosia chciała przytulić Janka on sprytnie wykorzysał sytuacje i ukradł jej chrupka
-na święceniu mój synek pierdział buzią (na szceście święcenie odbywa się na dworze "pod krzyżem" w miejscowości gdzie mieszkają moi rodzice)
-zaliczyliśmy marszobieg wieczorem ale mam nieskromnie mówiąc tak zaj...isty sernik że żadna aktywność mi nie pomoze
Stary 2012-04-07, 17:44   #2208
patik87
Zakorzenienie

cześć kobiety.

Agni i tak zazdroszczę. A ten tenis w poniedziałki z Vip-ami to na serio?

Aga 180 zł wyceniła. 3 tyg czas oczekiwania.

Brumek chrupki

Padam na glebę. Zrobiłam ( jednak) sałatkę,żurek i jajka. Zakupy, pranie, obiad, spacer, ostateczne sprzątanie i mam dosyć. Kręgosłup mnie boli jak długo stoję czy coś robię.
Jeszcze się wylaszczę, pomaluję pazury, olejek na głowie "działa" i mogę świętować.
A. I wykąpię dziecia i związane z tym obrzędy.

Wesołych Świąt Moje Kochane Babiszony Małpiszony, smacznego jajka, dla dzieciaków chrupek, jabłek i innych pyszności z koszyczka życzy cioteczka Patik i Sarenka.

A no i spadam na dół listy "luksjowej' ( to tak na marginesie )()
Stary 2012-04-07, 19:54   #2209
wodaqua
Zadomowienie

Hej!
Wpadłam tylko życzyć Wam i Waszym Królicom i Królikom Wesołych Świąt!
Nie przejedzcie się, nie przeziębcie i wracajcie całe i zdorwe na łono forum po Świętach!
Buziaki!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-07, 21:16   #2210
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

To i ja:

Kolorowych Swiat Wielkanocnych! Przede wszystkim zdrowych!

Patik i co zamawiasz? (kliknelam)
Stary 2012-04-07, 21:34   #2211
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Tez byliśmy ze święconką. Agata próbowała przekrzyczeć księdza. No i miała swoją pierwszą piankę. Maczałam jej palec w farbce i robiłyśmy centkowane jajko.
Agata domaga się naszego jedzenia, jak tylko zobaczy ze coś jemy podchodzi, wiesza się na nodze i głośno domaga jedzenia. Próbowałam ją oszukać chrupkiem, ale nic z tego. Nie da się oszukać. Dziś próbowała sernika

A poza tym:

ZDROWYCH, RADOSNYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH I MOKREGO DYNGUSA

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 21:34   #2212
Vaniliova11
Zadomowienie

Zdrowych wesołych spokojnych i rodzinnych Świąt
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 21:50   #2213
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

i kto był szybszy?
Niestety (dla mrówki) mój syn!
Mrówkę musiałam ratować, inaczej marnie by zginęła precyzyjnie przygnieciona wskazującym, niemowlęcym paluszkiem.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
1. no to chyba się skurszę na tuli
a złożone dużo zajmuje
zastanawiam się pod wzgledem walizkowo wakacyjnym

2.Jasiu miał wczoraj randke z małą Zosią( na spotkaniu jajeczkowym u Tzta w firmie)- gdy zosia chciała przytulić Janka on sprytnie wykorzysał sytuacje i ukradł jej chrupka
3. na święceniu mój synek pierdział buzią (na szceście święcenie odbywa się na dworze "pod krzyżem" w miejscowości gdzie mieszkają moi rodzice)
4. zaliczyliśmy marszobieg wieczorem ale mam nieskromnie mówiąc tak zaj...isty sernik że żadna aktywność mi nie pomoze
1. Po dwudniowym doświadczeniu - polecam Ale na razie to tyle, co nic, więc wcale nie przesądzam, że nosidło stanie się naszym hitem. Choć bardzo bym chciała
Składa się ładnie, do takiego malutkiego pakieciku. Jakby Ci to opisać Zajmie mniej miejsca na buty, na sandałki

2. Jasiu, Ty wykorzystywaczu okazji i niewinnych dziewcząt
3. Powiedział, co wiedział Mój mówił mamamama
4. Samo słowo marszobieg napawa mnie przerażeniem
A ten sernik to jaki? Podziel się fajnym przepisem

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Padam na glebę. Zrobiłam ( jednak) sałatkę,żurek i jajka. Zakupy, pranie, obiad, spacer, ostateczne sprzątanie i mam dosyć. Kręgosłup mnie boli jak długo stoję czy coś robię.
Jeszcze się wylaszczę, pomaluję pazury, olejek na głowie "działa" i mogę świętować.
A. I wykąpię dziecia i związane z tym obrzędy.
To się naharowałaś

Kliknęłam

Zrobiłam dziś Tymciowi pieczone jabłko. Jadł aż mu się uszy trzęsły A ja mu podjadałam Pycha
I chwalę się: moje dziecko dziś nie zapłakało ani razu, nawet nie kwiknęło. Cały dzień banan na buzi, radosne gadanie, zabawy, chichotanie i zaczepianie mnie. Był po prostu przecudowny. Myślałam, że go zjem albo uduszę z tej miłości

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-04-07 o 21:53
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 22:11   #2214
CrazyMachine
Zadomowienie

Witajcie, pierwszy raz w tym wątku... miałam ostatnio tak wiele na głowie, że... nawet nie wiem jak to ująć. No miałam multitasking na całego. Mam nadzieję, że mnie przygarniecie na nowo.
Ida pełza, raczkuje, staje i chodzi przy meblach. Wszędzie musi wejść i wszystkiego językiem skosztować. Jest na raz w dwóch miejscach, słowo daję diabeł tasmański przy niej to anemik. Uczę się jak wykonywać z nią sama prace domowe, bo ostatnio większość jest tylko na mojej głowie. Niedawno zdobyłam sprawność odkurzanie.
W świątecznym klimacie życzę wam odpoczynku od codzienności.
Kropka poświęciła dziś koszyk pełen drewnianych pisanek

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Oj zazdroszczę wam, że wasze dzieciaczki mogą jeść tyle fajnych rzeczy. Tu sernik, tam chrupki, Emi (chyba) jajecznice wcina... Moją byle co uczula, już siły i pomysłów w tropieniu alergenów nie mam. Ostatnio podejrzewam chleb
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 00:01   #2215
Kolina
Zadomowienie

Zdrowych, pogodnych Świąt,
prawdziwie wiosennego nastroju
spokoju i wytchnienia,
smakołyków i kolejnych najcudowniejszych dni z naszymi dziećmi

Alleluja!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jajka.jpg (19,8 KB, 0 załadowań)
Stary 2012-04-08, 07:02   #2216
patik87
Zakorzenienie

ale tu cisza. i ja jedyna na pasku, zero podglądaczy i swoich. Nigdy tak nie było

Aga tak, zamówiłam
Stary 2012-04-08, 08:16   #2217
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

wow ale ciszaa my wstalismy z Marys i czekamy na sniadanie u tesciowej na 11 bo szwagierka salon otworzyla bo czesze na wesele (nigdy bym nie chciala miec wesela w swieta). Buzki laseczki

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-08, 08:52   #2218
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

To i ja zaglądam świątecznie - życze Wam dziewczynki dużo zdrówka, radości, sukcesów w pracy i nauce, postępów naszych maluchów, smakowitości na stołach, i samych radości wesołych świat

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 09:05   #2219
Marina1
Zakorzenienie

no cisza. Ja nic nie robię, nudzi mi się na maksa.
Nie lubię Świąt, czuje się wtedy samotna wewnętrznie, bo wszyscy się dobrze bawią, świętują, pieką, spotykają z rodziną. Nie lubię i już.
A ja bym chciała wesele w święta.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 09:18   #2220
patik87
Zakorzenienie

No i po śniadaniu.
TEŚCIOWA STORY AAAAA

Nienawidzę świąt

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości