Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-09, 09:46   #2011
kaśka k
Raczkowanie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ale superancko!!! Już drugi Króliczek na forum
śliweńka GRATULUJĘ!!!

Dasti, myślałam o Tobie, trzymam kciukasy

ania, trzymaj się Kobieto! Głowa do góry, już niedługo będziesz tuliła do piersi swoje szkraba.

kapukat, czekamy na Ciebie i na Adama napoje już się chłodzą w lodówce

Kurcze, Mamy majowo- czerwcowe, a rozpakowują się na początku kwietnia. Wkradł się jakiś bałagan do wątku Proszę się zdyscyplinować drogie Panie

Nie wiem, czy dam radę ogarnąć, ale jeśli nie będzie chętnych...podejmę się wyzwania

Wczoraj cały dzień byliśmy poza domem. Dałam radę z podróżą do Taty Trochę męcząco, ale nie najgorzej

Muszę Wam się za to pożalić, że w domu nerwowa atmosfera W sobotę mieliśmy małe spięcie z P i do teraz fochy się ciągną. Niby wspólne śniadanie itp., ale w powietrzu wisi siekiera Święta generalnie nie za ciekawe...zresztą, już nie pamiętam które święta spędziłam "ciekawie"

Za to Hania wczoraj i dzisiaj wariuje po brzuszku i jestem spokojniejsza
u mnie to samo przemilczeliśmy cały wieczór, dziś tż jeszcze śpi, ale czuję że będzie cd.

trzymam kciuki za Dasti... ja w nocy miałam potworny ból kręgosłupa i mega skurcze. chciałabym ponosić młodego jeszcze ze dwa tygodnie, ale czuję, że jestem kolejna do rozpakowania

kaśka k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 09:47   #2012
justysd
Zadomowienie

GG do justysd
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Wiadomości od Śliweńki
Karolinka już na świecie
Dostałam o 3 od niej sms, że Karolinka urodziła się dziś przez cc, 2960 g, 58 cm, 10 pkt
GRATULACJE !!!

Dasti - trzymam kciuki

I dzień dobry wszystkim
Na dworze choć zimno to fajnie, bo słoneczko. Siedzę sobie z olejkiem na włosach Po południu na obiadek do Siostry i dalej błogie lenistwo i obżarstwo. Aż Mała cos się mniej rusza.

Ale mi cierpną ręce od dwóch dni, aż budzę się w nocy z bólu.

A' propos seksu - chyba nie ma przeciwwskazań w 31 tc jeśli wszystko jest ok? Póki co korzystam z Męża w domu, ale zawsze trochę się boję

U mnie lany poniedziałek na szczęście suchy, ale dzieci Siostry pewnie nas skromnie przywitają sikawkami

Życzę miłego dnia Mamusie
justysd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 09:51   #2013
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaśka k Pokaż wiadomość
ja w nocy miałam potworny ból kręgosłupa i mega skurcze. chciałabym ponosić młodego jeszcze ze dwa tygodnie, ale czuję, że jestem kolejna do rozpakowania
Możesz być następna, ale postaraj się jeszcze z tydzień poczekać Zaciskaj nogi!
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 09:53   #2014
anulka4771
Wtajemniczenie

Ależ mam piękna pogodę dzisiaj-napewno w plener gdzieś pojedziemy

Ja myslałam,że jak Kapukat się rozpakowała to będzie długo cisza a tu proszę taka niespodzianka

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez justysd Pokaż wiadomość
GRATULACJE !!!

Dasti - trzymam kciuki

I dzień dobry wszystkim
Na dworze choć zimno to fajnie, bo słoneczko. Siedzę sobie z olejkiem na włosach Po południu na obiadek do Siostry i dalej błogie lenistwo i obżarstwo. Aż Mała cos się mniej rusza.

A' propos seksu - chyba nie ma przeciwwskazań w 31 tc jeśli wszystko jest ok? Póki co korzystam z Męża w domu, ale zawsze trochę się boję

U mnie lany poniedziałek na szczęście suchy, ale dzieci Siostry pewnie nas skromnie przywitają sikawkami

Moja ciąża z Filipem była bezproblemowa i seksiłam się cały czas przez całą ciąże aż do porodu

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 10:02   #2015
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dzien dobry w suchy dzien u mnie dzis same perfumy. Sliwenko gratuluje Dasti powodzenia Wszystkim milego dnia

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 10:35   #2016
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:
Wiadomości od Śliweńki
Karolinka już na świecie
Dostałam o 3 od niej sms, że Karolinka urodziła się dziś przez cc, 2960 g, 58 cm, 10 pkt
Wielkie Gratulacje dla Śliwieńki

Dasti Trzymam kciuki

Cytat:
GRATULACJE !!!

Dasti - trzymam kciuki

I dzień dobry wszystkim

Mi tez zaczynają cierpną ręce.... A dziś w nocy jeszcze kostki mi ścierpły....

A propos seksu Ja jestem w końcówce 35 tc i daje korzystamy z mężem, obym tylko nie przyspieszyła sobie przez to porodu
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 10:39   #2017
kism
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
My po śniadaniu i pierwszej partyjce w Eurobiznes już, teraz chłopaki wymieniają pole gry na Chińczyka

I na wstępie przede wszystkim:

Śliweńko! Gratulacjeeeeee!!!!!!

A jednak się rozsypało...

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
mam wiadomosc od Dasti otóż jest w szpitalu bo maly od wczoraj się coś słabiej ruszał i dziś rano pojechała bo się wystraszyła. Jest po usg i ktg, wszystko ok ale na ktg wyszły regularne skurcze co 4 min które ona odczuwa jako bezbolesne twardnienia, szyka długa i zamknięta.
Albo to początek porodu albo skurcze przepowiadające które mogą trwać tydzień lub dwa. W szpitalu bedzie 3 dni na obserwacji jak zaczną się mocniejsze skurcze to trafi na porodówkę a jak nie to po 3 dniach do domku. Zadnych leków nie mabo lekarz mówi że to już bezpieczny tydzien więc opóźniać porodu nie będą.
Alfa, dzięki za wiadomość
Dasti, dobrze, że pojechałaś i wszystko w porządku Trzymaj się tam, Kochana i powodzenia w razie czego

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Ach bo M zapalony wędkarz i kupił młodemu małą wędkę,bo jak byliśmy ostatnio na rybach to Filip był zły ze nie może zarzucać takiej normalnej dużej wędki.No i M tak wymyślił ze młody poszuka jej w ogródku.Dzieci co prawda jak jest zając szukają jajek...
Aaaa, myślałam, że o coś konkretnie z wędką chodzi
My też pielęgnujemy takie tradycje (Maksiu wierzy w Mikołaja i Aniołka pod choinką, choć jak pójdzie do szkoły, to już mu chyba powiemy prawdę... pisze listy do Mikołaja, w Wigilię cichaczem pojawiają się prezenty pod choinką, ale można je rozpakować dopiero po zjedzeniu kolacji, itp.) ale zajączka to w ogóle u mnie w regionie nie kojarzę. Pierwszy raz o tym usłyszałam rok temu na wizażu

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
Strasznie pucne, nogi urosly mi o jeden rozmiar, palce mam jak parowki i nie moge ich do konca zgiac, a kostek mi nie widac
do tego dochodza jeszcze skurcze przepowiadajace, a kolezanki mnie wczoraj nastraszyly, ze jak juz je mam to mi jeszcze tydzien lub dwa zostaly i sie rozpakuje
Wszystko jest możliwe Już niedługo Ci to puchnięcie ustąpi

Cytat:
hmmm wszystko zalezy od tasmy jaka masz.. jest ich cale multum
przyznam sie szczerze, ze wole z tasmami bo wygladaja na wykonczone te firanki. ale wiem, ze cizeko sie roznomiernie marszczy i jest to pracochlonne. jak masz gęsto zmarszczona to moze sproboj ja odmarszczyc i zrobic tak - moze to cos pomoze:
Dzięki
Jak ją tak leciuteńko marszczę, to łatwiej jest równo rozłożyć, więc tak zrobię, tylko jak wczoraj wspominałam zostawię to na koniec przygotowań w pokoju, bo to najmniej istotne. Jeszcze w tym tygodniu mam odebrać zasłonę. Dobrze, że do niej już żadnej taśmy nie chciałam tylko samo obszycie, bo ma zasłaniać okno na szerokość 150 cm, a po zsunięciu wisieć na szerokość 50 cm, więc najnormalniej w świecie prosto na żabkach ją powieszę!

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Zdążył już ktoś Was polać wodą ?
A dzięki za przypomnienie!
Po Twoim poście pobiegłam pochlapać Maksa, razem pochlapaliśmy tż, on nas, było kupę śmiechu i tradycji stało się zadość

Cytat:
Nie wiem, czy dam radę ogarnąć, ale jeśli nie będzie chętnych...podejmę się wyzwania

Muszę Wam się za to pożalić, że w domu nerwowa atmosfera W sobotę mieliśmy małe spięcie z P i do teraz fochy się ciągną. Niby wspólne śniadanie itp., ale w powietrzu wisi siekiera Święta generalnie nie za ciekawe...zresztą, już nie pamiętam które święta spędziłam "ciekawie"

Dasz radę na pewno! Ja zresztą służę pomocą, ile trzeba
Dobrze, że Hania się rozruszała! A tż... u mnie też było ze dwa razy nerwowo, ale na szczęście po ostatniej długiej rozmowie jakoś szybko udawało nam się przywrócić porządek Powodzenia, żeby i u Was się przejaśniło!

Cytat:
u mnie to samo przemilczeliśmy cały wieczór, dziś tż jeszcze śpi, ale czuję że będzie cd.

trzymam kciuki za Dasti... ja w nocy miałam potworny ból kręgosłupa i mega skurcze. chciałabym ponosić młodego jeszcze ze dwa tygodnie, ale czuję, że jestem kolejna do rozpakowania
za jedno i drugie...

Cytat:
Nie, nie ma, korzystaj do bólu
kism jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-09, 10:46   #2018
andzya
Zakorzenienie

Śliweńka , a jednak super !!! GRATULUJE
Dasti trzymaj się dzielnie Możliwe, że teraz Twoja kolej

Mnie dzisiaj nikt wodą nie oblał, chyba ta tradycja zaniknęła u mnie w rodzinie, co mnie cieszy, bo nie lubiłam tego nigdy

Od rana strasznie boli mnie brzuch jak na okres, jeszcze miesiąc przede mną i pewnie teraz już coraz częściej będę czegoś takiego doświadczała...
Boli mnie tak, że gdybym nie była w ciąży, co chwilę biegałabym do toalety sprawdzić czy nie dostałam okresu.
Pewnie po południu mi przejdzie, ale kurczę, funkcjonować się tak nie da normalnie

We Wrocławiu dzisiaj ładna pogoda, ale zimno. Szkoda, bo chociaż w ogrodzie bym sobie książkę poczytała, a tu lipa
Stary 2012-04-09, 10:53   #2019
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Wiadomości od Śliweńki
Karolinka już na świecie
gratulacje dla śliwieńki
Stary 2012-04-09, 10:53   #2020
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj chociaż pewnie większość z Was powie, że to 37, ale ja wolę liczyć tak jak moja gin i tak jak to dla mnie bardziej logiczne
mój gin też używa określenia, że jestem w 36 tygodniu, bo skończyłam 35

Cytat:

trzeba wierzyc, ze sie uda i bedzie na pewno dobrze!
na pocieszenie moge dodac, ze koty mojej kolezanki tez przeszly nowotwory, podejrzenie hiv kociego itp - bedzie dobrze!!!
wierzę Gdyby nie to, to chyba bym zwariowała Jutro moja mama pojedzie z nią na konsultacje do jeszcze innego weterynarza, u którego ona leczy wszystkie swoje kicie no i gościu ma bardzo dobre opinie we Wrocławiu, zobaczymy co powie
Stary 2012-04-09, 10:53   #2021
ania_85
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny

Wow co za informacje - Śliwenko ustapilas miejsce Kapukat, chwila moment i Ty jestes juz rozpakowana!!!!! Serdecznie gratuluje!!!!!!!!!

Dasti trzymaj sie tam, w razie czego zycze szybkiego i bezbolesnego porodu

U mnie nastroj nieco lepszy, najgorsze jest to,ze peklam i zjadlam kawalek ciasta,nie wiem czy przy tej cukrzycy nie zaszkodzilam dziecku

W wielka sobote ktos wystawil lozeczko, z szuflada, przewijakiem, materacem - ladne za fajna cene, stwierdzialm,ze nie bede patrzec na to,ze swieta,zadzwonilam i maz wczoraj z rana po nie pojechal Dostalismy do tego komplet 2 poscieli,przescieradel, przescieradel na przewijak, poduszke, kolderke i ochraniacz. Maz sie usmial bo Panstwa coreczka od ktorych kupowal wtracala sie- i jak jej mama powiedziala,ze tu jest materac,to podchodzila i mowila- "o tu.." itd. Na koniec jak zaczeli je pakowac i wynosic to stanela i powiedziala- a co robicie? i miala smutna minke. Mama do niej: przeciez mowilismy,ze sprzedajemy lozeczko, a Ty za to dostaniesz kredki a ona takim smutnym glosem: wiem hehe ale slodka. Wiec udalo nam sie,bo zaplacilismy 150zl i mamy wszystko,do tego od razu zlozylismy i jest bardzo stabilne
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-09, 10:58   #2022
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiadomości od Śliweńki
Karolinka już na świecie
Pełnia działa.. w nocy księżyc taką okrągłą buźkę miał, napewno się działo na porodówkach
Zaczynacie się sypać dziewczynki...

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 10:59   #2023
8ewus8
Zadomowienie

ania, słodka ta mała, my łóżeczko dostaliśmy od mojej cioci i jej 3 letnia córeczka też bardzo przeżywała to łóżeczko mimo, ze już dawno w nim nie spała, ale robiła sobie w nim teatrzyki.

Nas moja mama przyatakowała z dyngusówką
pamiętam jak 2 lata temu mój dziadek opryskał perfumami dziewczynę mojego brata, miała akurat nową bluzkę i musiała ją wyrzucić, bo plamy były nie do usunięcia, kiedyś też wujkowi napryskał w oko i biedny miał święto z głowy, bo nic nie widział cały dzień.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 11:01   #2024
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Możesz być następna, ale postaraj się jeszcze z tydzień poczekać Zaciskaj nogi!
ja kurcze tak samo całą noc nie spałam tak mnie bolał brzuch z prawej strony pod spodem tak jakby jajnik i zarazem nerka ryczałam jak bóbr ja nie wiem jak ja urodze chyba z płaczemśliwieńka miała wskazania do cc bo nie pamiętam?
Stary 2012-04-09, 11:06   #2025
missmalezji
Wtajemniczenie

Z tego co pamiętam, śliweńka miała ułożenie pośladkowe - tak myślałam że się skończy cięciem,rzadko kiedy pozwala się za pierwszym razem rodzić naturalnie w ułożeniu innym niż główkowe.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 11:06   #2026
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
pamiętam jak 2 lata temu mój dziadek opryskał perfumami dziewczynę mojego brata, miała akurat nową bluzkę i musiała ją wyrzucić, bo plamy były nie do usunięcia, kiedyś też wujkowi napryskał w oko i biedny miał święto z głowy, bo nic nie widział cały dzień.
:d
Stary 2012-04-09, 11:17   #2027
onething
Zadomowienie

Śliweńka gratulacje:ro za:

moniczka1302 ja mam to samo, spuchnięta jestem jakby mnie porządliły osy i drętwieje mi ręka, na szczęście skurcze w łydkach minęły.

Tak czytam o tych rozpakowanych, o tych czopach, bólach itp. i choć dopiero 33tydz. to za każdym razem jak idę do toalety to obserwuję czy tylko siku czy coś więcej. Moja psychika i wyobraźnia zaczyna działać.

U mnie też tradycji stało się zadość, mąż nie odpuścił i przed wejściem pod prysznic oberwało mi się zimna woda, ale ja się zemszczę Tymczasem mykamy na obiad do rodziców i na spacer, bo trzeba wykorzystać troszkę słoneczka
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 11:26   #2028
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Kurcze, Mamy majowo- czerwcowe, a rozpakowują się na początku kwietnia. Wkradł się jakiś bałagan do wątku Proszę się zdyscyplinować drogie Panie
(...)

No właśnie moje Panie, proszę się tu uspokoić trochę, bo ja nie jestem jeszcze gotowa mam być mamą majową, chcę byczka
Aco do TŻ to u mnie ostatnio też ciągle jakieś burze z piorunami... A najgorzej, że wiem, iż w większości to moja wina. Wybucham, a później nie pamiętam nawet o co eh te hormony
Cytat:

Ja oczywiście też trzymam kciuki Dasti poczekaj jeszcze chwile!! A na kiedy masz termin?? Mnie dziś rano po raz pierwszy dopadł taki ból jak na okres co prawda krótkotrwały, ale przypomniały mi się moje bolesne miesiączki okupione litrami łez z bólu. Ciekawe czy po porodzie to się zmieni, słyszałam, że czasem tak bywa.
Cytat:
Korzystaj jak tylko możesz!!
Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Od rana strasznie boli mnie brzuch jak na okres, jeszcze miesiąc przede mną i pewnie teraz już coraz częściej będę czegoś takiego doświadczała...
Boli mnie tak, że gdybym nie była w ciąży, co chwilę biegałabym do toalety sprawdzić czy nie dostałam okresu.
Pewnie po południu mi przejdzie, ale kurczę, funkcjonować się tak nie da normalnie

We Wrocławiu dzisiaj ładna pogoda, ale zimno. Szkoda, bo chociaż w ogrodzie bym sobie książkę poczytała, a tu lipa
Spróbuj to przeleżeć no i weź no-spę, powinno pomóc. Mi na szczęście samo minęło.
Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
mój gin też używa określenia, że jestem w 36 tygodniu, bo skończyłam 35
Ja jakoś spokojniej się czuję myśląc, że zaczęłam 36 zresztą do tp zostały równe 4 tyg, a rodzi się przecież w 40, a nie w 41 tc hehe zresztą to najmniej ważne, byle tylko moje maleństwo poczekało, aż się mama spakuje przynajmniej
Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

Wow co za informacje - Śliwenko ustapilas miejsce Kapukat, chwila moment i Ty jestes juz rozpakowana!!!!! Serdecznie gratuluje!!!!!!!!!

U mnie nastroj nieco lepszy, najgorsze jest to,ze peklam i zjadlam kawalek ciasta,nie wiem czy przy tej cukrzycy nie zaszkodzilam dziecku

W wielka sobote ktos wystawil lozeczko, z szuflada, przewijakiem, materacem - ladne za fajna cene, stwierdzialm,ze nie bede patrzec na to,ze swieta,zadzwonilam i maz wczoraj z rana po nie pojechal Dostalismy do tego komplet 2 poscieli,przescieradel, przescieradel na przewijak, poduszke, kolderke i ochraniacz. Maz sie usmial bo Panstwa coreczka od ktorych kupowal wtracala sie- i jak jej mama powiedziala,ze tu jest materac,to podchodzila i mowila- "o tu.." itd. Na koniec jak zaczeli je pakowac i wynosic to stanela i powiedziala- a co robicie? i miala smutna minke. Mama do niej: przeciez mowilismy,ze sprzedajemy lozeczko, a Ty za to dostaniesz kredki a ona takim smutnym glosem: wiem hehe ale slodka. Wiec udalo nam sie,bo zaplacilismy 150zl i mamy wszystko,do tego od razu zlozylismy i jest bardzo stabilne
Cieszę się, że już lepiej u Ciebie mam nadzieję, że sernik nie zaszkodzi, mierzyłaś cukier? A takie maluchy są przekochane u nas wczoraj była kuzynka z taką rezolutną 2-latką, no p prostu genialna, a tekstami takimi rzuca czasem, że sikam po nogach co chwile przychodziła do stołu i śpiewała "sto lat".
Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Z tego co pamiętam, śliweńka miała ułożenie pośladkowe - tak myślałam że się skończy cięciem,rzadko kiedy pozwala się za pierwszym razem rodzić naturalnie w ułożeniu innym niż główkowe.
Zgadza się, mój mały na szczęście główką w dół już od 30 tc chyba. Chociaż jak kopniaki po żebrach obrywam to wolałabym żeby gdzie indziej miał kolana i stópki

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 11:28   #2029
_agata
Zakorzenienie

No to się worek rozwiązał! śliweńko gratuluję

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-09, 11:47   #2030
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Cieszę się, że już lepiej u Ciebie mam nadzieję, że sernik nie zaszkodzi, mierzyłaś cukier? A takie maluchy są przekochane u nas wczoraj była kuzynka z taką rezolutną 2-latką, no p prostu genialna, a tekstami takimi rzuca czasem, że sikam po nogach co chwile przychodziła do stołu i śpiewała "sto lat".

Zgadza się, mój mały na szczęście główką w dół już od 30 tc chyba. Chociaż jak kopniaki po żebrach obrywam to wolałabym żeby gdzie indziej miał kolana i stópki
Nie nie mam czym zmierzyc...zjadlam troszke..

Co do kopniakow, nie chcialabys ich dostawac po kroczu, nie wiem jak boli po zebrach- ale wspolczuje,ale jak kopnie mnie w szyjke,to od razu padam na kolana i patrze czy wody mi nie odeszly bol masakra, glowke zaczal mi mocniej wpychac w zebra- ciekawe czy go to boli i powoli dosiegaja tam jego raczki...A czasem jak wcisnie mi tam gire to nie moge stac, isc..

Agata pieluchy doszly? Ja dopiero umowilam sie z kolezanka na prezentacje na sobote
Stary 2012-04-09, 11:51   #2031
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Nie nie mam czym zmierzyc...zjadlam troszke..

Co do kopniakow, nie chcialabys ich dostawac po kroczu, nie wiem jak boli po zebrach- ale wspolczuje,ale jak kopnie mnie w szyjke,to od razu padam na kolana i patrze czy wody mi nie odeszly bol masakra, glowke zaczal mi mocniej wpychac w zebra- ciekawe czy go to boli i powoli dosiegaja tam jego raczki...A czasem jak wcisnie mi tam gire to nie moge stac, isc..

Agata pieluchy doszly? Ja dopiero umowilam sie z kolezanka na prezentacje na sobote
Jeśli to nie była duża ilość to nie powinno zaszkodzić pamiętam te kopniaki na dole, wynika z tego, że żadne nie są przyjemne. Zwłaszcza te znienacka. Ale już niedługo

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 12:11   #2032
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Czesc Dziewczyny

fajnie, że humor lepszy

ja mam podły nastrój. Pospałam ponad 2h po śniadaniu, bo co tu robić innego wolę spać, niż gapić się cały czas w pudło (czyt. tv) jak mój P
Święta po byku...
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 12:42   #2033
centipede
Zadomowienie

Anulka my idziemy łeb w łeb ja też jutro 36tc zaczynam
Cytat:
Czesc Dziewczyny

Aniu szkoda, że nie masz czym zmierzyć poziomu cukru, ale powiem Ci na pocieszenie, że jak zjem obiadek i później nawet dwa kawałki ciasta (ale domowego!) to cukier mam baaaaaardzo w normie. Oczywiście nie pozwalam sobie na to często, do niedzielnego obiadku tylko i mierzę cukier koleżanka, która miała glukometr też właśnie mówiła, że po domowych ciastach nic się złego nie działo jeśli nie zjesz dużo, a po np. dwóch hitach czy 10 paluszkach cukier szalał. Zdecydowanie wyższy cukier mam po kanapkach, nawet jeśli jest to bardzo ciemny chlebek! A po jakichś kombinowanych chlebach, które tylko wyglądają jak razowe to już w ogóle Na przykład po obiedzie i dwóch placuszkach mam 95 (norma do 120), a po dwóch małych kanapkach z podejrzanym razowym chlebem 140-150

Super udało się z łóżeczkiem

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Pełnia działa.. w nocy księżyc taką okrągłą buźkę miał, napewno się działo na porodówkach
Zaczynacie się sypać dziewczynki...
ja się jeszcze nie piszę nie wiem jak to zrobię, ale muszę dotrwać do końca kweitnia ze względu na egzaminy. Mam umowę z Córeczką, tylko ciekawe czy jej dotrzyma
Cytat:
fajnie, że humor lepszy

ja mam podły nastrój. Pospałam ponad 2h po śniadaniu, bo co tu robić innego wolę spać, niż gapić się cały czas w pudło (czyt. tv) jak mój P
Święta po byku...

Gabi wysłałabyś mi swój numer na priv? bo skoro zaczynamy się rozdwajać, to ja się już zaczynam bać to jak coś to pisałabym do Ciebie
Stary 2012-04-09, 12:48   #2034
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Anulka
Aniu szkoda, że nie masz czym zmierzyć poziomu cukru, ale powiem Ci na pocieszenie, że jak zjem obiadek i później nawet dwa kawałki ciasta (ale domowego!) to cukier mam baaaaaardzo w normie. Oczywiście nie pozwalam sobie na to często, do niedzielnego obiadku tylko i mierzę cukier koleżanka, która miała glukometr też właśnie mówiła, że po domowych ciastach nic się złego nie działo jeśli nie zjesz dużo, a po np. dwóch hitach czy 10 paluszkach cukier szalał. Zdecydowanie wyższy cukier mam po kanapkach, nawet jeśli jest to bardzo ciemny chlebek! A po jakichś kombinowanych chlebach, które tylko wyglądają jak razowe to już w ogóle Na przykład po obiedzie i dwóch placuszkach mam 95 (norma do 120), a po dwóch małych kanapkach z podejrzanym razowym chlebem 140-150

Super udało się z łóżeczkiem
Jestem spokojniejsza gratuluje 36t a tym samym zazdroszcze ja dopiero 34...a od tyg skurcze jak do porodu 18stego mam wizyte w szpitalu i chyba poprosze,zeby mnie zostawili i pilnowali
Stary 2012-04-09, 13:24   #2035
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Wiadomości od Śliweńki
Karolinka już na świecie

wow! nie było mnie od soboty a tu kolejny Zajączek
Gratulacje Śliweńko!

Dasti- trzymam kciuki!!

Witam Dziewczyny! ja też miałam bóle jak na okres całą sobotę ale przeszły, za to twardnienia jak były tak są- mam nadzieję że mimo wszystko zacisnę nogi i do maja wytrwamy a jutro mam zamiar dokończyć zakupy i spakować torbę
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 13:57   #2036
Timii
Rozeznanie

śliweńka gratulacje!!

jejku dziewczyny ja to jakis niedowiarek jestem. jak kapukat napisala o wodach to myslalam ze ja jeszcze z tego szpitala do domu cofna a jak śliweńka napisała o czopie to pomyślałam że to jeszcze ze 2 tygodnie może potrwać a tu takie niespodzianki!! chyba muszę się ogarnąć i uwierzyć ze to już tuż tuż ciągle wydaje mi się że mam jeszcze mnóstwo czasu a tu juz 35tydzień zaczełam!! może to przez to że ja ciągle do pracy chodzę chyba spakuję sobie zaraz torbę tak na wszelki wypadek dobrze że niektóre ciuszki poprałam jak byłam na zwolnieniu. za tydzień paczka z Polski przyjdzie to zrobię prania ciąg dalszy i przygotuję łóżeczko. muszę też poczytać jak zajmować się maluszkiem bo nie bardzo mam pojęcie tzn - pielęgnacja, o pępuszku co nieco, o karmieniu... wszystko to jakieś obce no i imię ciągle nie wybrane!! szok. co mi się ubzdurało że my jeszcze duuuuuuużo czasu mamy w piątek idziemy na usg to zobaczymy co u małej ale chyba nadal się nie przekręciła więc u mnie też pewnie cc ciągle czuję kopniaki po pęcherzu a nie po żebrach więc wnioskuję że tak samo jak u śliweńki - ułożenie pośladkowe. mam nadzieję że mój maluch doczeka do terminu i nie będzie się pachał sam na świat

świętujcie mamuśki!

kapukat - wklej fotke jak tylko wrócisz i napisz relację z porodu śliweńka jeszcze pewnie troche zostanie w szpitalu...

Dasti
trzymaj się
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 14:01   #2037
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Filip mnie popsikał wodą z mini pistoletu
Czyli tradycji stało się zadość

Cytat:
jutro zaczynam 36tc

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

ja jutro kończę 34tc

Cytat:

Nom a u mam marcowo-kwietniowych z tego co w nocy widziałam to zastój.. dzieciaczki kwietniowe nie chcą się wykluwać

Cytat:
J
Mąż, w dodatku zimną! wrrr
o matko...brrr
mnie mąż nie polał wodą ale ja go popsikałam za to wodą z żelazka

Cytat:
musisz zaciskać nogi w takim razie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
A dzięki za przypomnienie!
Po Twoim poście pobiegłam pochlapać Maksa, razem pochlapaliśmy tż, on nas, było kupę śmiechu i tradycji stało się zadość
Czyli zabawa na całego to fajnie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość

Tak czytam o tych rozpakowanych, o tych czopach, bólach itp. i choć dopiero 33tydz. to za każdym razem jak idę do toalety to obserwuję czy tylko siku czy coś więcej. Moja psychika i wyobraźnia zaczyna działać.
Ja mam tak samo... zresztą my chyba jedziemy na jednym wózku jutro zabieram się za pranie koszul, ciuszków i w tym tygodniu pakuję torbę, nie ma zmiłuj.

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-09, 15:06   #2038
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
moj maz polazl do kosciola a ja na kompie, zaraz machne jakies sniadanko i wywietrze mieszkanie.

teraz sobie zdalam sprawe, ze jeszcze nie moge rodzic bo nie mam wydrukowanej RMUA wiec na jakiej podstawie stwierdza, ze jestem ubezpieczona a drukarki nie mam chyba ze na porodowke pojedziemy z laptopem juz to sobie wyobrazam, jak mi wody chlustaja a ja szukam na mailu dowodu ubezpieczenia
Spokojnie dwoód ubezpieczenia w ciągu 7 dni trzeba donieść.

Cytat:
Dzień dobry

Wczoraj cały dzień byliśmy poza domem. Dałam radę z podróżą do Taty Trochę męcząco, ale nie najgorzej

To fakt, troszkę nam się wątek przesunął, no ale co zrobić z naturą się nie wygra.

Co do relacji Twoich i P, czasami tak jest. Wiem, że ostatnio pisałaś, że było totalnie do d..py ale ja wolę wierzyć, że to hormony i wszystko się poukłada.

Moj dzidziuś troszkę dzisiaj spokojniejszy. M się śmieje, że go tak wczoraj napasłam, że mu się ruszać nie chce.

Cytat:
Czesc Dziewczyny

Gratuluję zakupu.
Stary 2012-04-09, 15:18   #2039
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Wiadomości od Śliweńki
Karolinka już na świecie
Gratulacje!

Dasti trzymamy kciuki i czekamy na wiadomości

Edytowane przez Efijy
Czas edycji: 2012-04-09 o 15:20
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 15:32   #2040
aneczka240
Wtajemniczenie

O 12 mieli Śliweńkę pionizować, po kroplówce wymiotowała, ale ogólnie czuje się dobrze

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości