Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-09, 19:49   #2071
asiula_n
Rozeznanie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Oooo to ja się piszę na tą następną pełnie
asiula staram się trzeźwo podchodzić do tego i nie panikować
Masz rację, panika zdecydowanie nie wskazana, ale mam wrażenie, że czas tak szybko płynie, że budzę się w poniedziałek a zasypiam w niedzielę, więc boję się, żeby mnie porodówka nie obudziła

No ale okolice majowej pełni jak dla mnie też mogą już być

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

Ja mam nowe i będę prała ale jeszcze nie teraz, bo na początku nie będziemy używać. Tylko ochraniacz wypiorę.

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Mi też ta ciąża niewiarygodnie szybko zleciała, mam wrażenie, że znacznie szybciej niż z Maksem
Claudik widzę, że już Cię mocno pocieszyła, ale jeszcze ja mogę dodać, że w 32 tc nic jeszcze nie miałam kupionego, a teraz w 36 tc dalej czeka mnie segragacja wszystkich ubrań po Maksie, wybranie najmniejszych i dopiero wypranie ich w Loveli i wyprasowanie Na razie piorę wszystko jak leci w normalnym proszku, żeby po kilku latach leżenia na strychu sprać pierwszy brud z tego. Chcę to wszystko w ciągu tygodnia zrobić.
Pościeli po Maksie jeszcze z piwnicy nie wydobyłam, bo nie będę na początku jej używać, ale będę ją prać na pewno. Są na niej metki mam nadzieję, w ilu stopniach, itp. Na jakiś delikatny program włączę w razie wątpliwości.
Czyli jak najbardziej będę prała. Już mi się tyle tego wszystkiego nazbierało, że jestem przerażona czasem jaki będę musiała poświęcic na prasowanie. Niby lubie to robić, ale mój kręgosłup...

Mam wrażenie, że ważę 100 kg aż boję się wejść na wagę, po tym świątecznym jedzeniu. Jak ktoś mnie pyta ile przytylam, to odejmuję sobie 2 kg, bo mi głupio a że Gabrysia akurat tyle waży to czuję się moralnie usprawiedliwiona

Edytowane przez asiula_n
Czas edycji: 2012-04-09 o 19:50
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 19:58   #2072
Timii
Rozeznanie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez kaśka k Pokaż wiadomość
zaciskam, dziewczyny, zaciskam, ale serio mam wrażenie że poród się zbliża...coraz częściej boli brzuch jak na okres i plecy zaczęły boleć 2 dni temu. na bank rozpakuję się w ciągu tyg góra dwóch
kaśka nie strasz ze będziesz następna jejku ale się dzieje

Cytat:
Ja już zakończyłam dzień z grami, troszkę mojemu kręgosłupowi było nie w smak siedzenie przez większość dnia na sofie, wczoraj do tego na krzesłach u rodzinki ale za to dziś był bardzo udany dzień z moimi kochanymi chłopakami.

Timii, spokojnie Do tej pory byłaś spokojna, to i dalej dasz radę! A imiona chociaż macie jakieś wstępnie ustalone? Zawsze można zdecydować, jak już zobaczycie córeczkę.
tak, mamy dwa i już nawet nie patrzę w kalendarz bo jak mi coś do głowy wpadnie to będzie jeszcze większy dylemat zastanawiamy się nad Kornelią i Martą - oba super muszę się jeszcze tylko dowiedzieć czy znana jest ang. wersja kornelii bo może jednak przy tym imieniu zostaniemy. ale marta też super... hmmmmm
w sprawie porodu to muszę być cierpliwa, może w szpitalu na następnej wizycie dowiem się coś więcej - tzn. jeśli mała nadal się nie obróci to pewnie cc bo na obrót zewnętrzny się nie zgodzę no i może mi przynajmniej datę wyznaczą

Ty nieźle się spisałaś dziś Maksiu na pewno przeszczęśliwy super że większość rzeczy masz po nim i nie musiałaś już biegać po sklepach. segregacja na pewno szybko Ci pójdzie ja wszystkie ubranka też zachomikuję dla następnego maluszka tylko nie wiem gdzie je będę trzymać pewnie w wory i na strych

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość

Czyli jak najbardziej będę prała. Już mi się tyle tego wszystkiego nazbierało, że jestem przerażona czasem jaki będę musiała poświęcic na prasowanie. Niby lubie to robić, ale mój kręgosłup...

Mam wrażenie, że ważę 100 kg aż boję się wejść na wagę, po tym świątecznym jedzeniu. Jak ktoś mnie pyta ile przytylam, to odejmuję sobie 2 kg, bo mi głupio a że Gabrysia akurat tyle waży to czuję się moralnie usprawiedliwiona
ja lubię prasować ale teraz to wszystko robię na raty, nie dam rady jednej sterty na raz ogarnąć bo wysiadam. jeszcze mi tylko paczka z Polski i przyjdzie i też się biorę za pranie. będę mieć sporo ubranek po córeczce mojej siostry i po koleżance więc będzie co robić

ja mam 12kg na plusie, wydawało mi się że nie aż tak tragicznie ale w święta zrobiliśmy sobie kilka fotek i jak się na nich zobaczyłam to się przeraziłam - brzuszek spory ale ok - wkońcu jestem w ciąży za to nogi!!! szok!! nie wiedziałam że jest aż tak źle !!! zmierzyłam się i mam 4cm więcej w udach (tzn w każdym z osobna) nie wiem jak ja schudnę
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 19:59   #2073
izotropia
Rozeznanie

Ja też chyba moje dziecię spasłam bo jakieś spokojne jest, a wczoraj i przedwczoraj szalało Nie było mnie 3dni i już 2 mamy rozpakowane
Kapukat i Śliweńka GRATULUJĘ
teraz to ja chyba resztę zakupów zrobię i się będę pomalutku zbierać albo listę porządną zrobię, zorientuję się jak jest na porodówce i wtedy zadziałam bo mam odpoczywać, czyli leżeć bo wtedy mniej boli krocze ... Byliśmy jednak na wsi, odpoczęłam dotleniłam się i namówiłam męża na maleńki spacer, ale zaraz rozbolały mnie plecy, bioderko, kolano... i jak tak dalej będę leżeć (a muszę) to nie będę miała siły na poród naturalny :/ bo umrę z bólu ;(
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 19:59   #2074
kaśka k
Raczkowanie

kism

czy mogę nieśmiało prosić o ponowne wciągnięcie mnie na listę? byłam na liście jesienią w 1 części. od tamtej pory mam rok więcej, urodzę chłopca o imieniu Antoś

Edytowane przez kaśka k
Czas edycji: 2012-04-09 o 20:02
kaśka k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 20:03   #2075
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumując, że rodzi się w terminie porodu, powiedziałabym jednak, że to w 41 tc Ciąża trwa 40 tyg., prawda? Ten termin porodu, który lekarze liczą z OM wg kalendarza, fachowo nazywa się to wg reguły Naegelego, to nic innego jak pierwszy dzień czterdziestego pierwszego tygodnia Wystarczy spojrzeć na kalendarz - moja OM np. była w piątek i każdy kolejny tc mówiłam, że kończę w czw, następny zaczynam w pt. Mój termin porodu 11.05 to piątek. Czasem lekarz się machnie w tych obliczeniach i dzień w przód czy w tył poda, bo tak naprawdę nie ma to większego znaczenia, ale tak to w teorii wygląda
A jeśli jeszcze wziąć pod uwagę, że ten rok jest przestępny...

Dziewczyny, gdyby któraś chciała kupić kosmetyki Bubchen, to w Super-Pharmie są dostępne

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 20:06   #2076
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość

Dziewczyny, gdyby któraś chciała kupić kosmetyki Bubchen, to w Super-Pharmie są dostępne
Ja kupiłam Bubcheny w DOZie.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 20:07   #2077
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
ja mam 12kg na plusie, wydawało mi się że nie aż tak tragicznie ale w święta zrobiliśmy sobie kilka fotek i jak się na nich zobaczyłam to się przeraziłam - brzuszek spory ale ok - wkońcu jestem w ciąży za to nogi!!! szok!! nie wiedziałam że jest aż tak źle !!! zmierzyłam się i mam 4cm więcej w udach (tzn w każdym z osobna) nie wiem jak ja schudnę
ja mam 14 na plusie,choć przyznam nie skromnie że po mnie tego nie widać.Brzuch mam ale wygląda jakbym piłkę nosiła.A schudne napewno i ty i inne dziewczyny też.Najwyżej założymy wątek na temat odchudzania

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 20:08   #2078
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam Bubcheny w DOZie.
O widzisz. Dobrze wiedzieć, że też są
Ja co prawda nie kupowałam, ale widziałam przy okazji

o
Stary 2012-04-09, 20:09   #2079
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Święta dobiegły końca. Temperatura wzrosła mi do prawie 37st, więc się kładę. Dziś zamiast leżeć siedzieliśmy od obiadu u teściowej.
Może będziemy rodziły w odstępach 3dniowych czyli następne rozpakowanko 12.04
Dobranoc mamusie

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 20:10   #2080
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość

ja się jeszcze nie piszę nie wiem jak to zrobię, ale muszę dotrwać do końca kweitnia ze względu na egzaminy. Mam umowę z Córeczką, tylko ciekawe czy jej dotrzyma
Skoro macie umowę,to córcia napewno jej dotrzyma
Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Missmalezji dobrze,ze nastepna pelnia dopiero ponoc 6 maja
No to macie troszkę czaasu zanim znów się umówicie na grupowe rodzenie

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 20:16   #2081
onething
Zadomowienie

Cytat:

Timii nie martw się, mam identyczną sytuację Tylko ja do tego mam zamiast twarzy księżyc, taka okrągła się zrobiłam Ostatnio rozmawiałam z 4 dziewczynami z czego 3 z nic przytyły średnio 9-11 kg i poszło im właśnie w uda i tyłek i później jakoś im to zeszło, a jedna przytyła 20 kg i teraz waży 4 kg mniej niż przed ciążą ( a rodziła pół roku temu), więc może wcale nie będzie tak źle. Teraz najważniejsze są nasze maleństwa, o figurach pomyślimy później
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-09, 20:16   #2082
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Mąż mi się zwarzył i mnie drażni,zaraz go wywale na balkon
a to świnkers

Cytat:
kism

czy mogę nieśmiało prosić o ponowne wciągnięcie mnie na listę? byłam na liście jesienią w 1 części. od tamtej pory mam rok więcej, urodzę chłopca o imieniu Antoś
też będę miała Antosia
Stary 2012-04-09, 20:17   #2083
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Wiadomości od Śliweńki
Karolinka już na świecie
Dostałam o 3 od niej sms, że Karolinka urodziła się dziś przez cc, 2960 g, 58 cm, 10 pkt
GRATULACJE!!!

Cytat:
Błagam, niech mnie któraś pocieszy, że w 32 tc. nie ma jeszcze wypranych ubranek i zrobionych zakupów...
U mnie jeszcze przez tydzień na pewno nie będę się mogła za to zabrać, bo kończymy ten nieszczęsny remont (pewnie gdyby nie to, że teraz świąteczny weekend to byłoby juz skończone) więc potrzebuje jeszcze tygodnia na sprzątanie i dopiero będę prać, wystawię łóżeczko i spakuje torbę, ale zaczynam sie stresować powoli...
Ja Cię pocieszę Ubranka prałam w 33 tyg., teraz mam 34tydz., a reszty wyprawki jeszcze nie mam

Cytat:
Ja mam +10kg, a czuję się jakbym miałam +100kg
Mąż się śmieje, że jeszcze trochę i będzie musiał postawić ze 3 krzesła w drodze z łazienki do sypialni, żebym miała na czym przysiadać
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 20:21   #2084
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak ktoś mnie pyta ile przytylam, to odejmuję sobie 2 kg, bo mi głupio a że Gabrysia akurat tyle waży to czuję się moralnie usprawiedliwiona
Niezłe!

Cytat:
tak, mamy dwa i już nawet nie patrzę w kalendarz bo jak mi coś do głowy wpadnie to będzie jeszcze większy dylemat zastanawiamy się nad Kornelią i Martą - oba super muszę się jeszcze tylko dowiedzieć czy znana jest ang. wersja kornelii bo może jednak przy tym imieniu zostaniemy. ale marta też super... hmmmmm

super że większość rzeczy masz po nim i nie musiałaś już biegać po sklepach. segregacja na pewno szybko Ci pójdzie ja wszystkie ubranka też zachomikuję dla następnego maluszka tylko nie wiem gdzie je będę trzymać pewnie w wory i na strych

A no przecież, o ja ciemna Przecież ostatnio o tym pisałaś!
Jeśli chodzi o ubranka, to w zasadzie mam po Maksie wszystko... Nie mogłam się nigdy zebrać do sprzedania, dać też nie miałam komu... i trafił mi się drugi synek
Hmm... Ja w zasadzie w tej ciąży mam o wiele bardziej świadomość tego jak wyglądam, w poprzedniej nie zastanawiałam się nad tym, widziałam, że waga rośnie, ale nieszczególnie o tym myślałam i później zdziwiły mnie baaardzo zdjęcie tak jak Ciebie właśnie... Ale zrzuciłam wszystko, teraz też zamierzam! Trzeba być dobrej myśli

Cytat:
kism
Śmiało, oczywiście! A termin 3.05, tak? Dobrze mój kapownik podpowiada? Chyba dziś też o tej dacie wspominałaś

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Hehe, nie chciałam już zamotać Mój pierwszy gin wpisał mi 12.05 (om. 5.08), nie słuchając, gdy wspomniałam o roku przestępnym... ale tu na wątku i zawsze jak ktoś mnie pyta, to mówię 11.05 Nowa gin wklepała sobie po prostu na usg i ona też używa 11ego

A propos listy zrobiłam właśnie przed chwilą mały przegląd... Zaraz Wam tu go przedstawię.
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 20:28   #2085
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
a to świnkers
Poszedł spać,bo bym go chyba udusiła.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-09, 20:32   #2086
kaśka k
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Timii nie martw się, mam identyczną sytuację Tylko ja do tego mam zamiast twarzy księżyc, taka okrągła się zrobiłam Ostatnio rozmawiałam z 4 dziewczynami z czego 3 z nic przytyły średnio 9-11 kg i poszło im właśnie w uda i tyłek i później jakoś im to zeszło, a jedna przytyła 20 kg i teraz waży 4 kg mniej niż przed ciążą ( a rodziła pół roku temu), więc może wcale nie będzie tak źle. Teraz najważniejsze są nasze maleństwa, o figurach pomyślimy później
odnośnie wagi dziewczyny, to nie wiem czy to prawda ale ponoć w ostatnim miesiącu można już nic nie przytyć, a nawet schudnąć, nie wiem czy to przypadek ale ja ważę się u gina co dwa tyg i do tej pory przybywało mi ok 1 kg na te dwa tyg. a teraz mi przybyło 30 dkg. nadal jem dużo, no i leżę wiec nie spalam jakoś, więc może coś w tym jest.
Cytat:
a to świnkers

też będę miała Antosia
oby nie było ich tylu co Kubusiów swego czasu
Cytat:
Niezłe!

Jeśli chodzi o ubranka, to w zasadzie mam po Maksie wszystko... Nie mogłam się nigdy zebrać do sprzedania, dać też nie miałam komu... i trafił mi się drugi synek
Hmm... Ja w zasadzie w tej ciąży mam o wiele bardziej świadomość tego jak wyglądam, w poprzedniej nie zastanawiałam się nad tym, widziałam, że waga rośnie, ale nieszczególnie o tym myślałam i później zdziwiły mnie baaardzo zdjęcie tak jak Ciebie właśnie... Ale zrzuciłam wszystko, teraz też zamierzam! Trzeba być dobrej myśli

Śmiało, oczywiście! A termin 3.05, tak? Dobrze mój kapownik podpowiada? Chyba dziś też o tej dacie wspominałaś

Hehe, nie chciałam już zamotać Mój pierwszy gin wpisał mi 12.05 (om. 5.08), nie słuchając, gdy wspomniałam o roku przestępnym... ale tu na wątku i zawsze jak ktoś mnie pyta, to mówię 11.05 Nowa gin wklepała sobie po prostu na usg i ona też używa 11ego

A propos listy zrobiłam właśnie przed chwilą mały przegląd... Zaraz Wam tu go przedstawię.
tak termin z om bez zmian, dziękuję

Edytowane przez kaśka k
Czas edycji: 2012-04-09 o 20:33
Stary 2012-04-09, 20:35   #2087
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Mąż się śmieje, że jeszcze trochę i będzie musiał postawić ze 3 krzesła w drodze z łazienki do sypialni, żebym miała na czym przysiadać
Dowcipny Mój się mnie dziś zapytał czy nie mam innego płaszcza (w tym nie zapina ostatniego guzika bo nie daję już rady) po czym dodał "ty wiesz, że jeszcze miesiąc i teraz to najwięcej urośniesz?". Mężczyźni
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 20:44   #2088
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
ja też mam +10, jeszcze teoretycznie miesiąc przede mną, ale już trudno.

Dzisiaj koleżanka skomentowała mi zdjęcie na fejsbuku sprzed dwóch lat, że "o kurde, było cie dużo mniej" Dziwne, nieprawdaż?

Cytat:
Poszedł spać,bo bym go chyba udusiła.
Też czasami mam ochotę swojego udusić, zwłaszcza, że wzdęcia wzbudzają we mnie bardzo skrajne emocje - począwszy od napadów śmiechu aż po fochy giganty

Cytat:
Tak właśnie mi się wydawało, że jak kiedyś napisałam, że zdecydowaliśmy się na Antosia, to któraś z dziewczyn napisała, że też tak nazwie synka Ostatnio z ciekawości właśnie poszukiwałam tejże kobiety na liście i jej nie znalazłam - teraz wiem, że to byłaś Ty

Strasznie mi ręce dzisiaj puchną - po raz pierwszy w ciąży. Straszne uczucie, bardzo nieprzyjemnie mi się pisze na klawiaturze

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
odnośnie wagi dziewczyny, to nie wiem czy to prawda ale ponoć w ostatnim miesiącu można już nic nie przytyć, a nawet schudnąć, nie wiem czy to przypadek ale ja ważę się u gina co dwa tyg i do tej pory przybywało mi ok 1 kg na te dwa tyg. a teraz mi przybyło 30 dkg. nadal jem dużo, no i leżę wiec nie spalam jakoś, więc może coś w tym jest.
też tak czytałam i napawa mnie to optymizmem Zresztą widzę po sobie, waga nie idzie mi zbytnio w górę.
Stary 2012-04-09, 20:45   #2089
_agata
Zakorzenienie

Cytat:

U nas teraz urodzaj na Adasiów.

Co do wagi... od miesiąca moja właściwie stoi w miejscu, a nawet chwilami leci w dół.
Gdybym tak jak asiula_n odejmowałą wagę dziecka, to mogę mówić, że przytyłam 7 A tak poważnie, to policzki mi się zapadły. Jem teraz mało (w zasadzie od początku ciąży nie objadam się jakoś szczególnie), cały czas dużo się ruszam, ciągle gdzieś w biegu... Muszę nieco przystopować, bo urodzę gdzieś na ulicy

o

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-09, 20:46   #2090
kism
Wtajemniczenie

Zwykle przeglądałam listę zaczynając nową część, ale teraz jakoś nie miałam na to czasu... Natomiast chciałabym listę oddać uporządkowaną, więc jakoś dziś się do tego zebrałam.

To osoby, które w ostatnich 2 częściach praktycznie się nie udzielały i które usuwam z listy:
Torrini
Farmetka
slimaczek19
mala77
latequila89
ghosst
karola2546
niuniuniau
marharlczar
pietrusia

Niektóre z Was pamiętam, niektóre pojawiły sie na krócej lub dłużej i zniknęły, niektóre byłyście na wątku od samego początku... Jednak takie mamy ustalenia... Zapraszamy do jakiejkolwiek aktywności i pisania z nami!
Gdyby ktoś miał jakieś uwagi, to jak zawsze poproszę

Edytowane przez kism
Czas edycji: 2012-04-09 o 20:49
Stary 2012-04-09, 20:51   #2091
anulka4771
Wtajemniczenie

Kism pisałaś wczoraj że dzisiaj do nas nie zajrzyszUzależniłaś się
Jeśli chodzi o tą listę to ja jestem za,aby była przejrzysta,kilku dziewczyn nawet nie kojarze.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-09, 20:52   #2092
_millena
Zadomowienie

Witajcie prawie po świętach Co dobrego?
My juz jesteśmy w naszych domowych pieleszach i jestem przeszcześliwa, bo wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej.

Cytat:
dziękówka... przegapiłam odpowiedz już wszystko jasne.

kism ja mam w jednym pokoju firanki, a w drugim zasłony na taśmie marszczonej i bardzo sobie je chwalę. Tyle tylko, że nie wieszam ich na żabkach, tylko te moje taśmy z tyłu mają kanalik, i w tenże kanalik wsuwam rurkę karnisza. I wówczas układa się rewelka. Spróbuj jeśli masz taką możliwość. Na żabkach u mnie też wyglądało tragicznie, dlatego zdjęłam żaby. firanę mam zmarszczoną na stałe, a zasłony sobie sama reguluje sznurkami.
natomiast jak to się będzie miało do wzorku to nie wiem, bo ja mam po prostu gładkie mgiełki (firany) i zaslony w kwiaty, ale na zasłonach to się inaczej układa jednak.
generalnie jednak nie lubię marszczonych firan. Wolę te na szelkach tylko odpowiednio ułożone, a teraz to wogóle przeszlam na rolety z dekorii.

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Witam świątecznie!

Widzę że nie tylko mojemu małemu kościół nie przypadł do gust godzinę to on jest wstanie wytrzymać ale dłużej to tak dał mi w kość że myślałam że nie dam rady tak mnie okopał że tylko zginałam się raz z jednej raz z drugiej strony jakiś koszmar także rozumiem Cię ani stać ani siedzieć. Później stwierdziliśmy z mężem ze trzeba będzie go szybko ochrzcić bo jakiś on antykościelny
u mnie to samo
moje dziecko też było jakoś nadaktywne. Zresztą nie tylko w kościele, ale potem przy gościach również. Pewnie nigdy nie słyszał tylu głosów biedaczek. w każdym razie każdy jego ruch, nawet kuksaniec w żebro czy w pęcherz to była dla mnie wielka radość
Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
zaczyna odchodzić mi czop dzw do położnej pow że czekać na skurcze, jak wody odejdą albo krew będzie, do tego teściowa dziś przyjeżdża więc jak nie urodzę przez nią to będzie dobrze
o jaaaaaa .... czytam więc dalej bo nie mogę się doczekać już dalszych informacji

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Wiadomości od Śliweńki
Karolinka już na świecie
Dostałam o 3 od niej sms, że Karolinka urodziła się dziś przez cc, 2960 g, 58 cm, 10 pkt
G R A T U L A C J E !!!!!!
Ależ nam się mamusie rozpakowują !!!!

moniczka1302 przeżyłam... ale łatwo nie było
Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Muszę Wam się za to pożalić, że w domu nerwowa atmosfera W sobotę mieliśmy małe spięcie z P i do teraz fochy się ciągną. Niby wspólne śniadanie itp., ale w powietrzu wisi siekiera Święta generalnie nie za ciekawe...zresztą, już nie pamiętam które święta spędziłam "ciekawie"

Za to Hania wczoraj i dzisiaj wariuje po brzuszku i jestem spokojniejsza
u nas przed świętami też zawsze napięta atmosfera, ale jakoś tak się potrafimy zebrać i jeszcze przed samymi świętami pogodzić, chociaż przyznam szczerze, że rok temu na wielkanoc jechalam sama do swoich rodziców bo się tak wściekłam, ale w połowie drogi zawróciłam, bo sobie pomyślałam, że tak glupio rodzicom święta psuć, przez jakieś nasze wariacje. w międzyczasie tż się zreflektował i udało się pojechać razem my niestety jesteśmy z tych włoskich małżeństw... mam nadzieję, że jak będzie dziecko to zaczniemy bardziej panować nad emocjami, chociaż ponoć jest kompletnie odwrotnie.
nie martw się ! czasem trzeba się parę razy spiąć, żeby rozładować atmoferę, wyjaśnić parę rzeczy. a w ogóle to polecam rozmowy, wiem że łatwo sie mowi, ale na prawdę, warto wszystko wyjasniać od razu i raczej na spokojnie, bo potem wszystko sie nawarstwia i jest klops.

fajnie że Hania to mały wiercioszek ! my też się cieszymy !

Cytat:
najgorsze jest to,ze peklam i zjadlam kawalek ciasta,nie wiem czy przy tej cukrzycy nie zaszkodzilam dziecku
nie przejmuj się , nie stała się tragedia spokojnie!
sprawdziłaś sobie potem cukier? zresztą dla dzieciaka bardziej szkodliwe są ketony w moczu niż wysokie cukry, szczególnie takie chwilowe. Ja sobie zawsze 30 minut po spozyciu produktów podnoszących cukier wypijam 2 duże ikeowskie szklany wody i mam spokój. Normalnie poszłabym na spacer, no ale szyjka
p.s. gratuluję zakupów.

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 20:53   #2093
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też mam +10, jeszcze teoretycznie miesiąc przede mną, ale już trudno.

Dzisiaj koleżanka skomentowała mi zdjęcie na fejsbuku sprzed dwóch lat, że "o kurde, było cie dużo mniej" Dziwne, nieprawdaż?

Ba nawet bardzo dziwne

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

REKLAMA
Stary 2012-04-09, 20:58   #2094
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Praktyka pokazuje, że... nie ma reguły, to może być prawda Ale może być też tak, że pod koniec przybywa 1 kg na tydzień...

Cytat:
Kism pisałaś wczoraj że dzisiaj do nas nie zajrzyszUzależniłaś się
Jeśli chodzi o tą listę to ja jestem za,aby była przejrzysta,kilku dziewczyn nawet nie kojarze.
Hehe, tak i w ciągu dnia tylko raz ok. 11 zajrzałam A o tym, że się uzależniłam, to też wspominałam
Stary 2012-04-09, 21:06   #2095
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Praktyka pokazuje, że... nie ma reguły, to może być prawda Ale może być też tak, że pod koniec przybywa 1 kg na tydzień...
Ja z Filipem przytyłam pod koniec 4kg na miesiąc,teraz też przez miesiąc przybyło mi 4kg.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-09, 21:08   #2096
Ewunia_1984
Zadomowienie

No, no dziewczynki....mamy już dwa bobaski
Kapukat i Śliweńka gratuluję bardzo!!!
Czyli, nie ma już żartów... Były przygotowania do wyprawek, a teraz trzeba się przygotować psychicznie do porodów

Nie wiem jak u Was, ale święta minęły mi baaaaardzo nudno. Przyjechali teście i mama i niby miało być fajnie, a było nudno. No cóż, ja w sumie nie jestem w najlepszej formie towarzyskiej... Za to jeśli chodzi o formę pożerania ciast to jestem niezastąpiona. W nocy umierałam z przejedzenia

Tak w ogóle to jak się umawiałyśmy z tymi telefonami??? Do kogo np. ja mogę napisać???
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 21:09   #2097
_millena
Zadomowienie

Cytat:
zaciskam, dziewczyny, zaciskam, ale serio mam wrażenie że poród się zbliża...coraz częściej boli brzuch jak na okres i plecy zaczęły boleć 2 dni temu. na bank rozpakuję się w ciągu tyg góra dwóch
no to będzie kolejny dzidziuś wątkowy
tak czytam i czytam i normalnie zapamiętuje sobie wszystkie wasze objawy
Cytat:
Wlasnie widzialam zapowiedz,ze u Kuby Wojewodzkiego bedzie Ibisz, stwierdzilam,ze on moglby grac glowna role w filmie "ciekawy przypadek benjamina buttona" (jakby ktos nie widzial filmu- tam bohater urodzil sie stary i mlodnial z wiekiem )

Cytat:
mam to samo, 10 na plusie, i na nogi nie bardzo moge patrzeć , szczególnie jak siadam to sie tak rozpłaszczają .... ehh.. i ten przeokropny wszędobylski cellulit... oj będę miała nad czym pracować za chwilę

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2012-04-09, 21:15   #2098
Timii
Rozeznanie

Cytat:
ja mam 14 na plusie,choć przyznam nie skromnie że po mnie tego nie widać.Brzuch mam ale wygląda jakbym piłkę nosiła.A schudne napewno i ty i inne dziewczyny też.Najwyżej założymy wątek na temat odchudzania
Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Cytat:

Cytat:
Niezłe!

dzięki dziewczyny mam nadzieje ze macie racje i ze jakos to zgubie po porodzie poki co racja - nie figura jest najważniejsza tylko maluszek

aha i co to jest ta pionizacja???? śliweńka ma to mieć????
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 21:29   #2099
kaśka k
Raczkowanie

Cytat:
dzięki dziewczyny mam nadzieje ze macie racje i ze jakos to zgubie po porodzie poki co racja - nie figura jest najważniejsza tylko maluszek

będzie wstawała po cc z łóżka i próbowała chodzić

Stary 2012-04-09, 21:30   #2100
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to jak się umawiałyśmy z tymi telefonami??? Do kogo np. ja mogę napisać???
Do kogo chcesz Nie umawiałyśmy się jakoś specjalnie.

Cytat:
Podnoszenie się z pozycji leżącej Najpierw trzeba leżeć przez chyba 12h po znieczuleniu, a potem Cię podnoszą. Ja jestem kiepska w tych tematach, to pewnie jeszcze ktoś dopisze więcej objaśnień.

Poza tym przypomniał mi się taki artykuł na wikipedii, Timii i inne dziewczynki, które mają kwestię odmiany imienia w innych językach! Może nie widziałyście tego, więc podrzucam:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Odpowie...żnych_językach
Oczywiście może być tak, że teoria mówi jedno, a to czy faktycznie danej formy imienia dany naród używa to inna kwestia, ale zawsze można sobie spojrzeć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości