|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,35% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
7 | 10,14% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
11 | 15,94% |
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
3 | 4,35% |
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
23 | 33,33% |
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
9 | 13,04% |
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
1 | 1,45% |
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
2 | 2,90% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
![]() No ale okolice majowej pełni jak dla mnie też mogą już być ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mam wrażenie, że ważę 100 kg ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asiula_n Czas edycji: 2012-04-09 o 19:50 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2072 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() w sprawie porodu to muszę być cierpliwa, może w szpitalu na następnej wizycie dowiem się coś więcej - tzn. jeśli mała nadal się nie obróci to pewnie cc bo na obrót zewnętrzny się nie zgodzę no i może mi przynajmniej datę wyznaczą ![]() Ty nieźle się spisałaś dziś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() ja mam 12kg na plusie, wydawało mi się że nie aż tak tragicznie ale w święta zrobiliśmy sobie kilka fotek i jak się na nich zobaczyłam to się przeraziłam - brzuszek spory ale ok - wkońcu jestem w ciąży ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2073 |
Rozeznanie
|
Ja też chyba moje dziecię spasłam
![]() ![]() ![]() Kapukat i Śliweńka GRATULUJĘ teraz to ja chyba resztę zakupów zrobię i się będę pomalutku zbierać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2074 |
Raczkowanie
|
kism
czy mogę nieśmiało prosić o ponowne wciągnięcie mnie na listę? byłam na liście jesienią w 1 części. od tamtej pory mam rok więcej, urodzę chłopca o imieniu Antoś Edytowane przez kaśka k Czas edycji: 2012-04-09 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, gdyby któraś chciała kupić kosmetyki Bubchen, to w Super-Pharmie są dostępne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2076 |
Wtajemniczenie
|
Ja kupiłam Bubcheny w DOZie.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#2077 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2078 |
Zakorzenienie
|
O widzisz. Dobrze wiedzieć, że też są
![]() Ja co prawda nie kupowałam, ale widziałam przy okazji ![]()
![]() |
#2079 |
Wtajemniczenie
|
Święta dobiegły końca. Temperatura wzrosła mi do prawie 37st, więc się kładę. Dziś zamiast leżeć siedzieliśmy od obiadu u teściowej.
Może będziemy rodziły w odstępach 3dniowych ![]() ![]() Dobranoc mamusie ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#2080 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No to macie troszkę czaasu zanim znów się umówicie na grupowe rodzenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2081 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2082 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2083 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mąż się śmieje, że jeszcze trochę i będzie musiał postawić ze 3 krzesła w drodze z łazienki do sypialni, żebym miała na czym przysiadać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2084 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o ubranka, to w zasadzie mam po Maksie wszystko... ![]() ![]() Hmm... Ja w zasadzie w tej ciąży mam o wiele bardziej świadomość tego jak wyglądam, w poprzedniej nie zastanawiałam się nad tym, widziałam, że waga rośnie, ale nieszczególnie o tym myślałam i później zdziwiły mnie baaardzo zdjęcie tak jak Ciebie właśnie... Ale zrzuciłam wszystko, teraz też zamierzam! Trzeba być dobrej myśli ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Hehe, nie chciałam już zamotać ![]() ![]() ![]() A propos listy zrobiłam właśnie przed chwilą mały przegląd... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2085 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2086 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez kaśka k Czas edycji: 2012-04-09 o 20:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2087 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2088 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj koleżanka skomentowała mi zdjęcie na fejsbuku sprzed dwóch lat, że "o kurde, było cie dużo mniej" ![]() ![]() Też czasami mam ochotę swojego udusić, zwłaszcza, że wzdęcia wzbudzają we mnie bardzo skrajne emocje - począwszy od napadów śmiechu aż po fochy giganty ![]() Tak właśnie mi się wydawało, że jak kiedyś napisałam, że zdecydowaliśmy się na Antosia, to któraś z dziewczyn napisała, że też tak nazwie synka ![]() ![]() Strasznie mi ręce dzisiaj puchną - po raz pierwszy w ciąży. Straszne uczucie, bardzo nieprzyjemnie mi się pisze na klawiaturze ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2089 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do wagi... od miesiąca moja właściwie stoi w miejscu, a nawet chwilami leci w dół. Gdybym tak jak asiula_n odejmowałą wagę dziecka, to mogę mówić, że przytyłam 7 ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2090 |
Wtajemniczenie
|
Zwykle przeglądałam listę zaczynając nową część, ale teraz jakoś nie miałam na to czasu...
![]() To osoby, które w ostatnich 2 częściach praktycznie się nie udzielały i które usuwam z listy: Torrini Farmetka slimaczek19 mala77 latequila89 ghosst karola2546 niuniuniau marharlczar pietrusia Niektóre z Was pamiętam, niektóre pojawiły sie na krócej lub dłużej i zniknęły, niektóre byłyście na wątku od samego początku... Jednak takie mamy ustalenia... ![]() ![]() Gdyby ktoś miał jakieś uwagi, to jak zawsze poproszę ![]() Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-04-09 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2091 |
Wtajemniczenie
|
Kism pisałaś wczoraj że dzisiaj do nas nie zajrzysz
![]() ![]() Jeśli chodzi o tą listę to ja jestem za,aby była przejrzysta,kilku dziewczyn nawet nie kojarze. |
![]() ![]() |
![]() |
#2092 | ||||||
Zadomowienie
|
Witajcie prawie po świętach
![]() My juz jesteśmy w naszych domowych pieleszach i jestem przeszcześliwa, bo wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej. Cytat:
![]() kism ja mam w jednym pokoju firanki, a w drugim zasłony na taśmie marszczonej i bardzo sobie je chwalę. Tyle tylko, że nie wieszam ich na żabkach, tylko te moje taśmy z tyłu mają kanalik, i w tenże kanalik wsuwam rurkę karnisza. I wówczas układa się rewelka. Spróbuj jeśli masz taką możliwość. Na żabkach u mnie też wyglądało tragicznie, dlatego zdjęłam żaby. ![]() natomiast jak to się będzie miało do wzorku to nie wiem, bo ja mam po prostu gładkie mgiełki (firany) i zaslony w kwiaty, ale na zasłonach to się inaczej układa jednak. generalnie jednak nie lubię marszczonych firan. Wolę te na szelkach tylko odpowiednio ułożone, a teraz to wogóle przeszlam na rolety z dekorii. Cytat:
![]() moje dziecko też było jakoś nadaktywne. Zresztą nie tylko w kościele, ale potem przy gościach również. Pewnie nigdy nie słyszał tylu głosów biedaczek. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ależ nam się mamusie rozpakowują !!!! ![]() moniczka1302 przeżyłam... ale łatwo nie było ![]() Cytat:
![]() nie martw się ! ![]() fajnie że Hania to mały wiercioszek ! my też się cieszymy ! ![]() Cytat:
![]() ![]() sprawdziłaś sobie potem cukier? zresztą dla dzieciaka bardziej szkodliwe są ketony w moczu niż wysokie cukry, szczególnie takie chwilowe. Ja sobie zawsze 30 minut po spozyciu produktów podnoszących cukier wypijam 2 duże ikeowskie szklany wody i mam spokój. Normalnie poszłabym na spacer, no ale szyjka ![]() p.s. gratuluję zakupów. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2093 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2094 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2095 |
Wtajemniczenie
|
Ja z Filipem przytyłam pod koniec 4kg na miesiąc,teraz też przez miesiąc przybyło mi 4kg.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2096 |
Zadomowienie
|
No, no dziewczynki....mamy już dwa bobaski
![]() Kapukat i Śliweńka gratuluję bardzo!!! Czyli, nie ma już żartów... Były przygotowania do wyprawek, a teraz trzeba się przygotować psychicznie do porodów ![]() Nie wiem jak u Was, ale święta minęły mi baaaaardzo nudno. Przyjechali teście i mama i niby miało być fajnie, a było nudno. No cóż, ja w sumie nie jestem w najlepszej formie towarzyskiej... Za to jeśli chodzi o formę pożerania ciast to jestem niezastąpiona. W nocy umierałam z przejedzenia ![]() Tak w ogóle to jak się umawiałyśmy z tymi telefonami??? Do kogo np. ja mogę napisać??? |
![]() ![]() |
![]() |
#2097 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tak czytam i czytam i normalnie zapamiętuje sobie wszystkie wasze objawy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2098 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() aha i co to jest ta pionizacja???? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2099 |
Raczkowanie
|
będzie wstawała po cc z łóżka i próbowała chodzić
|
![]() ![]() |
![]() |
#2100 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Podnoszenie się z pozycji leżącej ![]() Poza tym przypomniał mi się taki artykuł na wikipedii, Timii i inne dziewczynki, które mają kwestię odmiany imienia w innych językach! Może nie widziałyście tego, więc podrzucam: http://pl.wikipedia.org/wiki/Odpowie...żnych_językach Oczywiście może być tak, że teoria mówi jedno, a to czy faktycznie danej formy imienia dany naród używa to inna kwestia, ale zawsze można sobie spojrzeć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.