|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
![]() No ale okolice majowej pełni jak dla mnie też mogą już być Cytat:
Cytat:
Mam wrażenie, że ważę 100 kg aż boję się wejść na wagę, po tym świątecznym jedzeniu. Jak ktoś mnie pyta ile przytylam, to odejmuję sobie 2 kg, bo mi głupio a że Gabrysia akurat tyle waży to czuję się moralnie usprawiedliwiona
Edytowane przez asiula_n Czas edycji: 2012-04-09 o 20:50 |
|||
|
|
|
#2072 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
jejku ale się dzieje ![]() Cytat:
zastanawiamy się nad Kornelią i Martą - oba super muszę się jeszcze tylko dowiedzieć czy znana jest ang. wersja kornelii bo może jednak przy tym imieniu zostaniemy. ale marta też super... hmmmmm ![]() w sprawie porodu to muszę być cierpliwa, może w szpitalu na następnej wizycie dowiem się coś więcej - tzn. jeśli mała nadal się nie obróci to pewnie cc bo na obrót zewnętrzny się nie zgodzę no i może mi przynajmniej datę wyznaczą ![]() Ty nieźle się spisałaś dziś Maksiu na pewno przeszczęśliwy super że większość rzeczy masz po nim i nie musiałaś już biegać po sklepach. segregacja na pewno szybko Ci pójdzie tylko nie wiem gdzie je będę trzymać pewnie w wory i na strych ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
ja mam 12kg na plusie, wydawało mi się że nie aż tak tragicznie ale w święta zrobiliśmy sobie kilka fotek i jak się na nich zobaczyłam to się przeraziłam - brzuszek spory ale ok - wkońcu jestem w ciąży za to nogi!!! szok!! nie wiedziałam że jest aż tak źle !!! zmierzyłam się i mam 4cm więcej w udach (tzn w każdym z osobna) nie wiem jak ja schudnę
|
|||
|
|
|
#2073 |
|
Rozeznanie
|
Ja też chyba moje dziecię spasłam
bo jakieś spokojne jest, a wczoraj i przedwczoraj szalało Nie było mnie 3dni i już 2 mamy rozpakowane ![]() Kapukat i Śliweńka GRATULUJĘ teraz to ja chyba resztę zakupów zrobię i się będę pomalutku zbierać albo listę porządną zrobię, zorientuję się jak jest na porodówce i wtedy zadziałam bo mam odpoczywać, czyli leżeć bo wtedy mniej boli krocze ... Byliśmy jednak na wsi, odpoczęłam dotleniłam się i namówiłam męża na maleńki spacer, ale zaraz rozbolały mnie plecy, bioderko, kolano... i jak tak dalej będę leżeć (a muszę) to nie będę miała siły na poród naturalny :/ bo umrę z bólu ;(
|
|
|
|
#2074 |
|
Raczkowanie
|
kism
czy mogę nieśmiało prosić o ponowne wciągnięcie mnie na listę? byłam na liście jesienią w 1 części. od tamtej pory mam rok więcej, urodzę chłopca o imieniu Antoś Edytowane przez kaśka k Czas edycji: 2012-04-09 o 21:02 |
|
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, gdyby któraś chciała kupić kosmetyki Bubchen, to w Super-Pharmie są dostępne
|
|
|
#2076 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kupiłam Bubcheny w DOZie.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#2077 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
O widzisz. Dobrze wiedzieć, że też są
![]() Ja co prawda nie kupowałam, ale widziałam przy okazji
|
|
#2079 |
|
Wtajemniczenie
|
Święta dobiegły końca. Temperatura wzrosła mi do prawie 37st, więc się kładę. Dziś zamiast leżeć siedzieliśmy od obiadu u teściowej.
Może będziemy rodziły w odstępach 3dniowych czyli następne rozpakowanko 12.04 Dobranoc mamusie
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#2080 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No to macie troszkę czaasu zanim znów się umówicie na grupowe rodzenie
|
|
|
|
|
#2081 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio rozmawiałam z 4 dziewczynami z czego 3 z nic przytyły średnio 9-11 kg i poszło im właśnie w uda i tyłek i później jakoś im to zeszło, a jedna przytyła 20 kg i teraz waży 4 kg mniej niż przed ciążą ( a rodziła pół roku temu), więc może wcale nie będzie tak źle. Teraz najważniejsze są nasze maleństwa, o figurach pomyślimy później
|
|
|
|
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
#2083 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ubranka prałam w 33 tyg., teraz mam 34tydz., a reszty wyprawki jeszcze nie mam ![]() Cytat:
![]() Mąż się śmieje, że jeszcze trochę i będzie musiał postawić ze 3 krzesła w drodze z łazienki do sypialni, żebym miała na czym przysiadać
|
|||
|
|
|
#2084 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Przecież ostatnio o tym pisałaś!Jeśli chodzi o ubranka, to w zasadzie mam po Maksie wszystko... Nie mogłam się nigdy zebrać do sprzedania, dać też nie miałam komu... i trafił mi się drugi synek ![]() Hmm... Ja w zasadzie w tej ciąży mam o wiele bardziej świadomość tego jak wyglądam, w poprzedniej nie zastanawiałam się nad tym, widziałam, że waga rośnie, ale nieszczególnie o tym myślałam i później zdziwiły mnie baaardzo zdjęcie tak jak Ciebie właśnie... Ale zrzuciłam wszystko, teraz też zamierzam! Trzeba być dobrej myśli ![]() Cytat:
A termin 3.05, tak? Dobrze mój kapownik podpowiada? Chyba dziś też o tej dacie wspominałaś ![]() Hehe, nie chciałam już zamotać Nowa gin wklepała sobie po prostu na usg i ona też używa 11ego ![]() A propos listy zrobiłam właśnie przed chwilą mały przegląd... Zaraz Wam tu go przedstawię.
|
|||
|
|
|
#2085 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2086 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. nadal jem dużo, no i leżę wiec nie spalam jakoś, więc może coś w tym jest.![]() Cytat:
Edytowane przez kaśka k Czas edycji: 2012-04-09 o 21:33 |
||
|
|
|
#2087 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj koleżanka skomentowała mi zdjęcie na fejsbuku sprzed dwóch lat, że "o kurde, było cie dużo mniej" Dziwne, nieprawdaż? ![]() Też czasami mam ochotę swojego udusić, zwłaszcza, że wzdęcia wzbudzają we mnie bardzo skrajne emocje - począwszy od napadów śmiechu aż po fochy giganty ![]() Tak właśnie mi się wydawało, że jak kiedyś napisałam, że zdecydowaliśmy się na Antosia, to któraś z dziewczyn napisała, że też tak nazwie synka Ostatnio z ciekawości właśnie poszukiwałam tejże kobiety na liście i jej nie znalazłam - teraz wiem, że to byłaś Ty Strasznie mi ręce dzisiaj puchną - po raz pierwszy w ciąży. Straszne uczucie, bardzo nieprzyjemnie mi się pisze na klawiaturze ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
Zresztą widzę po sobie, waga nie idzie mi zbytnio w górę.
|
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wagi... od miesiąca moja właściwie stoi w miejscu, a nawet chwilami leci w dół. Gdybym tak jak asiula_n odejmowałą wagę dziecka, to mogę mówić, że przytyłam 7 A tak poważnie, to policzki mi się zapadły. Jem teraz mało (w zasadzie od początku ciąży nie objadam się jakoś szczególnie), cały czas dużo się ruszam, ciągle gdzieś w biegu... Muszę nieco przystopować, bo urodzę gdzieś na ulicy
|
|
|
#2090 |
|
Wtajemniczenie
|
Zwykle przeglądałam listę zaczynając nową część, ale teraz jakoś nie miałam na to czasu...
Natomiast chciałabym listę oddać uporządkowaną, więc jakoś dziś się do tego zebrałam.To osoby, które w ostatnich 2 częściach praktycznie się nie udzielały i które usuwam z listy: Torrini Farmetka slimaczek19 mala77 latequila89 ghosst karola2546 niuniuniau marharlczar pietrusia Niektóre z Was pamiętam, niektóre pojawiły sie na krócej lub dłużej i zniknęły, niektóre byłyście na wątku od samego początku... Jednak takie mamy ustalenia... Zapraszamy do jakiejkolwiek aktywności i pisania z nami! ![]() Gdyby ktoś miał jakieś uwagi, to jak zawsze poproszę Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-04-09 o 21:49 |
|
|
|
#2091 |
|
Wtajemniczenie
|
Kism pisałaś wczoraj że dzisiaj do nas nie zajrzysz
Uzależniłaś się ![]() Jeśli chodzi o tą listę to ja jestem za,aby była przejrzysta,kilku dziewczyn nawet nie kojarze. |
|
|
|
#2092 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie prawie po świętach
Co dobrego? My juz jesteśmy w naszych domowych pieleszach i jestem przeszcześliwa, bo wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej. Cytat:
już wszystko jasne. kism ja mam w jednym pokoju firanki, a w drugim zasłony na taśmie marszczonej i bardzo sobie je chwalę. Tyle tylko, że nie wieszam ich na żabkach, tylko te moje taśmy z tyłu mają kanalik, i w tenże kanalik wsuwam rurkę karnisza. I wówczas układa się rewelka. Spróbuj jeśli masz taką możliwość. Na żabkach u mnie też wyglądało tragicznie, dlatego zdjęłam żaby. natomiast jak to się będzie miało do wzorku to nie wiem, bo ja mam po prostu gładkie mgiełki (firany) i zaslony w kwiaty, ale na zasłonach to się inaczej układa jednak. generalnie jednak nie lubię marszczonych firan. Wolę te na szelkach tylko odpowiednio ułożone, a teraz to wogóle przeszlam na rolety z dekorii. Cytat:
moje dziecko też było jakoś nadaktywne. Zresztą nie tylko w kościele, ale potem przy gościach również. Pewnie nigdy nie słyszał tylu głosów biedaczek. w każdym razie każdy jego ruch, nawet kuksaniec w żebro czy w pęcherz to była dla mnie wielka radość Cytat:
czytam więc dalej bo nie mogę się doczekać już dalszych informacji Cytat:
Ależ nam się mamusie rozpakowują !!!! moniczka1302 przeżyłam... ale łatwo nie było Cytat:
my niestety jesteśmy z tych włoskich małżeństw... mam nadzieję, że jak będzie dziecko to zaczniemy bardziej panować nad emocjami, chociaż ponoć jest kompletnie odwrotnie. nie martw się ! fajnie że Hania to mały wiercioszek ! my też się cieszymy ! Cytat:
spokojnie! sprawdziłaś sobie potem cukier? zresztą dla dzieciaka bardziej szkodliwe są ketony w moczu niż wysokie cukry, szczególnie takie chwilowe. Ja sobie zawsze 30 minut po spozyciu produktów podnoszących cukier wypijam 2 duże ikeowskie szklany wody i mam spokój. Normalnie poszłabym na spacer, no ale szyjka p.s. gratuluję zakupów. |
||||||
|
|
|
#2093 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2094 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale może być też tak, że pod koniec przybywa 1 kg na tydzień... ![]() Cytat:
A o tym, że się uzależniłam, to też wspominałam
|
||
|
|
|
#2095 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja z Filipem przytyłam pod koniec 4kg na miesiąc,teraz też przez miesiąc przybyło mi 4kg.
|
|
|
|
#2096 |
|
Zadomowienie
|
No, no dziewczynki....mamy już dwa bobaski
![]() Kapukat i Śliweńka gratuluję bardzo!!! Czyli, nie ma już żartów... Były przygotowania do wyprawek, a teraz trzeba się przygotować psychicznie do porodów Nie wiem jak u Was, ale święta minęły mi baaaaardzo nudno. Przyjechali teście i mama i niby miało być fajnie, a było nudno. No cóż, ja w sumie nie jestem w najlepszej formie towarzyskiej... Za to jeśli chodzi o formę pożerania ciast to jestem niezastąpiona. W nocy umierałam z przejedzenia Tak w ogóle to jak się umawiałyśmy z tymi telefonami??? Do kogo np. ja mogę napisać??? |
|
|
|
#2097 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak czytam i czytam i normalnie zapamiętuje sobie wszystkie wasze objawy Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2098 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
poki co racja - nie figura jest najważniejsza tylko maluszek ![]() aha i co to jest ta pionizacja???? śliweńka ma to mieć????
|
||||
|
|
|
#2099 |
|
Raczkowanie
|
będzie wstawała po cc z łóżka i próbowała chodzić
|
|
|
|
#2100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie umawiałyśmy się jakoś specjalnie.Podnoszenie się z pozycji leżącej Najpierw trzeba leżeć przez chyba 12h po znieczuleniu, a potem Cię podnoszą. Ja jestem kiepska w tych tematach, to pewnie jeszcze ktoś dopisze więcej objaśnień.Poza tym przypomniał mi się taki artykuł na wikipedii, Timii i inne dziewczynki, które mają kwestię odmiany imienia w innych językach! Może nie widziałyście tego, więc podrzucam: http://pl.wikipedia.org/wiki/Odpowie...żnych_językach Oczywiście może być tak, że teoria mówi jedno, a to czy faktycznie danej formy imienia dany naród używa to inna kwestia, ale zawsze można sobie spojrzeć
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.

Na razie piorę wszystko jak leci w normalnym proszku, żeby po kilku latach leżenia na strychu sprać pierwszy brud z tego. Chcę to wszystko w ciągu tygodnia zrobić.
aż boję się wejść na wagę, po tym świątecznym jedzeniu.
Jak ktoś mnie pyta ile przytylam, to odejmuję sobie 2 kg, bo mi głupio 
jejku ale się dzieje
ale za to dziś był bardzo udany dzień z moimi kochanymi chłopakami.
Do tej pory byłaś spokojna, to i dalej dasz radę! A imiona chociaż macie jakieś wstępnie ustalone? Zawsze można zdecydować, jak już zobaczycie córeczkę.
muszę się jeszcze tylko dowiedzieć czy znana jest ang. wersja kornelii bo może jednak przy tym imieniu zostaniemy. ale marta też super... hmmmmm
bo jakieś spokojne jest, a wczoraj i przedwczoraj szalało 

nie wiem jak to zrobię, ale muszę dotrwać do końca kweitnia ze względu na egzaminy. Mam umowę z Córeczką, tylko ciekawe czy jej dotrzyma

Zapraszamy do jakiejkolwiek aktywności i pisania z nami!
Uzależniłaś się 
dzw do położnej pow że czekać na skurcze, jak wody odejdą albo krew będzie, do tego teściowa dziś przyjeżdża więc jak nie urodzę przez nią to będzie dobrze