Olej gulasz i jedz pizzę - dzidziuś 2012 -2015 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-10, 08:20   #4141
Ana***
Zakorzenienie

Dot.: Olej gulasz i jedz pizzę - dzidziuś 2012 -2015

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Madzia, blonde, strong, zaaabcia, Amani - dziękuję za kciuki Spotkanie było szybkie, lekkie i (dość) przyjemne Drugiego spotkania nie było, więc wyszłam z pracy o 15.
Piątkowe popołudnie minęło na sprzątaniu, sobotnie przedpołudnie również... Pod wieczór przyjechała siostra z mężem, wieczorem szliśmy wszyscy do drugiej siostry. W niedzielę świąteczne śniadanko, obiad u teściów, kolacja u moich rodziców. Wczoraj siostra wyjechała koło południa, a my praktycznie cały dzień spędziliśmy na kanapie. Mąż grał , a ja prawie cały dzień przespałam! Nie wiem, co mi było, chyba musiałam nadrobić minione dwie noce, bo nie spaliśmy za dużo...
Nosa z domu nie wychylałam, bo od rana dzieciaki z wiadrami latały. Nienawidzę lanego poniedziałku! Ja rozumiem, skropić lekko dla tradycji. Ale co to za moda oblewać całą butelką czy wiadrem?!

Mąż mnie tylko lekko skropił - dla tradycji

Dziś 0 stopni, ale piękne słoneczko... Czyżby wiosna powolutku wracała?

W niedzielę miałam straszny kryzys, przed wyjściem rozpłakałam się i powiedziałam mężowi, że nie chcę jechać na żaden obiad, chcę zostać w domu... Pojechaliśmy, ale miałam zły dzień. Nie będę wnikać w szczegóły, powiem tylko, że chodzi o mój wygląd
Mąż po powrocie do domu powiedział, że będzie mnie wspierał i pomoże ile tylko będzie umiał...

Ten tydzień zapowiada się bardzo szybki, a w sobotę mam poprawkę - nie powiem, abym czuła się przed nią dobrze
Także czekają mnie popołudnia z notatkami i książkami...

Miłego dnia!

A to ja też wczoraj miałam dzień śpiocha w dzień drzemałam 3h

też nie przepadam za lanym poniedziałkiem, co innego jak byłam młodsza to laliśmy się na potęgę no i oczywiście warunkiem tego był upał pamiętam, że kilka razy na dzień zmieniałam ciuchy

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość

Ana a kiedy teraz masz wizytę u gina??

aaby olbrzym, olbrzym I co to za kryzys

Zabcia super, że z małym wszystko dobrze

Wczoraj czułam się paskudnie... cały dzień miałam 38 stopni gorączki ech... Dziś na szczęście jest już dobrze hm
jak to teraz? ostatnio wizyta to ten monitoring wizyta u docenta przede mną w połowie kwietnia

Cytat:
Ja to zawsze dzień paszteta nazywam I przeważnie jak gdzies idę i nie mam się w co ubrać. Jedynie w ciąży mnie takie dni nie nachodzą bo może to dziwne, ale czuję się bardziej atrakcyjna niż przed ciążą.

Wiecie, że mąz się boi jechac na studia ma teraz 2 weekendy zjazdów pod rząd i panikuje, że ja zacznę rodzić i będę wtedy sama. Wiadomo, ze dojedzie, ale że ja moge byc sama.
też mi coś świta że ten dzień nastanie szybciej

Hej!
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 08:22   #4142
Gucia0987
Zakorzenienie

Witajcie po świątecznie

Nie będę kłamać, nawet Was nie podczytywałam przez święta

Ale za to dzisiaj już będę na bieżąco!

Nam święta minęły bardzo szybko i bardzo rodzinnie Miło było.

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 08:23   #4143
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

chciałam wam wstawić zdjęcia mieszkania ale ni cholery nie chcą się załadować ani tu ani w klubie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0192.jpg (62,1 KB, 22 załadowań)

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 08:25   #4144
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

bao aż mi dreszcze przeszły ty mi wróżysz na przełomie 36/37?? Przecież ja jutro 36 tydzień zaczynam.

Widzę, ze w święta teście nie przemówili ludzkim głosem a kit z nimi. Nawet nie wiesz jak się ciesze z waszego mieszkanka Informuj nas o postępach, bo ja lubię takie rzeczy. A wybraliście już płytki itp.

aaaa i też mam wizytę u gina w poniedziałek, a jutro położna przychodzi.

Ana właśnie o wizytę u tego specjalisty mi chodziło.

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

bao ja widzę 1 zdjęcie I juz mi się podoba

Gucia cieszę się, ze święta spędziłaś bardzo miło.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 08:27   #4145
Baobabek
Zakorzenienie

jedno weszło

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

lipa, pozostałe wychodzi napis: upload of file failed

Stary 2012-04-10, 08:30   #4146
agnusek22
Wtajemniczenie

Bao, a teście widzę z choinki się urwali...uwielbiam takich ludzi...grrr. A co ze szwagierką, jak straszyła wyglądem? Siedziała przy stole w brudnych dresach?

Trzymam kciuki za mieszkanie i informuj na bieżąco

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 08:31   #4147
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
bao aż mi dreszcze przeszły ty mi wróżysz na przełomie 36/37?? Przecież ja jutro 36 tydzień zaczynam.

Widzę, ze w święta teście nie przemówili ludzkim głosem a kit z nimi. Nawet nie wiesz jak się ciesze z waszego mieszkanka Informuj nas o postępach, bo ja lubię takie rzeczy. A wybraliście już płytki itp.

aaaa i też mam wizytę u gina w poniedziałek, a jutro położna przychodzi.

Ana właśnie o wizytę u tego specjalisty mi chodziło.

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

bao ja widzę 1 zdjęcie I juz mi się podoba

Gucia cieszę się, ze święta spędziłaś bardzo miło.
madzia, ja też urodziłam na przełomie 36/37 tyg nic wcześniej nie wskazywało chociaż nie, przepraszam, ja miałam pessar wyjęty w piatek po południu, a wody odeszły mi w nad ranem w niedzielę
Nie wybraliśmy jeszcze nic, chociaż ja wiem jakie kolorki chcę narazie hydraulik musi zobaczyć tę łazienkę i powiedzieć czy da się i mniej więcej za ile poprzeciągać rury tak jak ja chcę
Moi rodzice zaoferowali się, ze kupią nam kuchenkę Dziadziuś moze da nam na lodówkę, coś wspominał, chociaż u niego to dziś tak a jutro na odwrót

Stary 2012-04-10, 08:31   #4148
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Butter

Dziękuję bardzo. Czuję się bardzo dobrze i powoli odliczam czas do godziny zero

A jak tam u Ciebie?? Przeglądasz wątki staraczkowe więc czyżby??
Madziu, to super, że czujesz się dobrze. Faktycznie po brzuszku widać już, że godzina zero zbliża się wielkimi krokami

Co do starań, to tak, myślę, że w wakacje zaczniemy działać. Mam nadzieję, że uda mi się to pogodzić ze studiami...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 08:34   #4149
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Bao, a teście widzę z choinki się urwali...uwielbiam takich ludzi...grrr. A co ze szwagierką, jak straszyła wyglądem? Siedziała przy stole w brudnych dresach?

Trzymam kciuki za mieszkanie i informuj na bieżąco
nie ona jest strasznie brzydka, monstrum normalnie, zero makijażu, ubrana jakby od szmaty dopiero odeszła, fryzura na chłopaka - miał być blond wyszedł jej kolor wypłowiałej wiewiórki jakbyście widziały jej zdjęcie sprzed ślubu: szczupła, umalowana delikatnie, długie ładne włosy, ubrana w miarę... a teraz szok, niczym nie przypomina dziewczyny sprzed ślubu fałdy ma od cycków chyba z 4 sztuki, jedna na drugiej, w ciąży i po ciąży nie dbała o siebie nic a nic, no mówię wam postrach rodziny

Stary 2012-04-10, 08:36   #4150
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
nie ona jest strasznie brzydka, monstrum normalnie, zero makijażu, ubrana jakby od szmaty dopiero odeszła, fryzura na chłopaka - miał być blond wyszedł jej kolor wypłowiałej wiewiórki jakbyście widziały jej zdjęcie sprzed ślubu: szczupła, umalowana delikatnie, długie ładne włosy, ubrana w miarę... a teraz szok, niczym nie przypomina dziewczyny sprzed ślubu fałdy ma od cycków chyba z 4 sztuki, jedna na drugiej, w ciąży i po ciąży nie dbała o siebie nic a nic, no mówię wam postrach rodziny
Ło matko...to masakra faktycznie. A co jej się tak odmieniło, skoro kiedyś dbała a teraz nie? Zawsze mnie to zastanawia...

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2012-04-10, 08:48   #4151
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez ilonkaczapela Pokaż wiadomość
Żabciu, super, że wizyta udana Jednak co cywilizowany kraj to cywilizowany Zazdroszczę warunków porodowych, bo mnie przeraża to, co mam dostępne niedaleko. Najbliższa prywatna klinika jest w Wawie, czyli jakieś 350 km ode mnie
Też Żabciu gratuluję udanej wizyty pokaż fotki

Ilonka a dlaczego, żeby mieć dobre warunki to od razu prywatna klinika??? Może u nas w szpitalu nie ma takich luksusów jak u Żabci, ale sale po porodowe są 2 osobowe, w każdej łazienka, możesz sobie wybrać w jakiej pozycji chcesz rodzić, możesz też rodzić np w wannie itp. Myślę, że jak na polski szpital to baaardzo dobre warunki.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-10, 08:53   #4152
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Ło matko...to masakra faktycznie. A co jej się tak odmieniło, skoro kiedyś dbała a teraz nie? Zawsze mnie to zastanawia...
nie wiem, nie rozmawiamy ze sobą... ona, brat tż i teść są identyczni! takie same charaktery, każde każdemu do du.py włazi
Mo teść uwielbia zaniedbane baby...zse swojej żony też zrobił taką łachudrę teściowa chodzi w ubraniach z lat 80/90, jeździ na zardzewiałym rowerze, z kosmetyków ma tylko mydło i szampon na tyle pieniędzy ile oni mają to wyglądałaby jak żona burmistrza, no ale nie z kolei siostra teściowej, 2 siostry teścia są nauczycielami, wszystkie ładne, zadbane, dobrze ubrane, pachnące kobiety - teść z wszystkimi skłócony do tego ja - też nauczycielka, same rozumiecie

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Też Żabciu gratuluję udanej wizyty pokaż fotki

Ilonka a dlaczego, żeby mieć dobre warunki to od razu prywatna klinika??? Może u nas w szpitalu nie ma takich luksusów jak u Żabci, ale sale po porodowe są 2 osobowe, w każdej łazienka, możesz sobie wybrać w jakiej pozycji chcesz rodzić, możesz też rodzić np w wannie itp. Myślę, że jak na polski szpital to baaardzo dobre warunki.
ojjj bikuś, to masz szczęście z takim szpitalem... ja rodziłam w sąsiednim mieście, ze względu na kadrę - ta mnie nie zawiodła, ale warunki Teraz będę najprawdopodobniej rodziła w moim mieście - ale tu jeszcze biję się z myślami warunki niby lepsze, ale o salach z łazienkami to można zapomnieć

Stary 2012-04-10, 09:00   #4153
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
nie wiem, nie rozmawiamy ze sobą... ona, brat tż i teść są identyczni! takie same charaktery, każde każdemu do du.py włazi
Mo teść uwielbia zaniedbane baby...zse swojej żony też zrobił taką łachudrę teściowa chodzi w ubraniach z lat 80/90, jeździ na zardzewiałym rowerze, z kosmetyków ma tylko mydło i szampon na tyle pieniędzy ile oni mają to wyglądałaby jak żona burmistrza, no ale nie z kolei siostra teściowej, 2 siostry teścia są nauczycielami, wszystkie ładne, zadbane, dobrze ubrane, pachnące kobiety - teść z wszystkimi skłócony do tego ja - też nauczycielka, same rozumiecie

Strasznie zakompleksiony ten Twój teść chyba, skoro z zadbanymi kobietami jest skłócony i nie może się dogadać. Nie wierzę, że mężczyznom (ze wzgledu chociażby na to, że są wzrokowcami) może nie przeszkadzać, że żona czy córka są zaniedbane. Może sobie myśli, że jak zaczna dbać o siebie, to jeszcze staną się zbyt wyemancypowane? Boi się ich pewności siebie? Już ja bym mu dała

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2012-04-10, 09:07   #4154
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Strasznie zakompleksiony ten Twój teść chyba, skoro z zadbanymi kobietami jest skłócony i nie może się dogadać. Nie wierzę, że mężczyznom (ze wzgledu chociażby na to, że są wzrokowcami) może nie przeszkadzać, że żona czy córka są zaniedbane. Może sobie myśli, że jak zaczna dbać o siebie, to jeszcze staną się zbyt wyemancypowane? Boi się ich pewności siebie? Już ja bym mu dała
wiesz, zakompleksiony to on chyba rzeczywiście jest, bo inaczej tego wytłumaczyć się nie da tak teściową ściorał, że aż wstyd, a mnie żal ściska jak na nią patrzę....ale ona sama sobie na to pozwoliła...ja ona zawsze podkreśla - to jest jej mąż i ona ma stać z boku

Stary 2012-04-10, 09:08   #4155
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
My po wizycie wszystko wporzadku Maly glowka ulozony w dol czeka na rozwiazanie , siusiak dalej jest na swoim miejscu Maly juz nie taki maly bo wazy 1400g Wiercil sie jak szalony pielegniarka mowila ze strasznie uparty ( to chyba po mamie ) Dostalismy zdjecie stopek buzki z profilu i jak na nas zerka i siusiaka Maz siedzial wpatrzony w ekran caly czas. Ja przytylam tylko 0.2kg pielegniarka zdziwiona jak mi sie udalo tak malo przytyc po swietach. Pytalam ile przytylam wsumie od poczatku ciazy .. malutko tylko 3,5kg ( Cos ostatnio inna pielegniarka pokrecila bo mowila ze 5kg )

A po wizycie wybralismy sie na wycieczka na porodowke Maz zachwycony mowi ze jak w hotelu. Pokoje jednoosobowe z lazienkami dla meza lozko. Pytalam czy musze cos dla maluszka ze soba przyniesc to tylko ciuszki na wyjscie pampersy, kremy itp sa w szpitalu Ogolnie oddzial zrobil na mnie wrazenie. Aaa i po drodze spotkalam jednego faceta co chodzil na te klasy co ja jego zona dzisiaj urodzila synka A moja znajoma urodzila coreczke
super

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
[
Madzia, blonde, strong, zaaabcia, Amani - dziękuję za kciuki Spotkanie było szybkie, lekkie i (dość) przyjemne Drugiego spotkania nie było, więc wyszłam z pracy o 15.
Piątkowe popołudnie minęło na sprzątaniu, sobotnie przedpołudnie również... Pod wieczór przyjechała siostra z mężem, wieczorem szliśmy wszyscy do drugiej siostry. W niedzielę świąteczne śniadanko, obiad u teściów, kolacja u moich rodziców. Wczoraj siostra wyjechała koło południa, a my praktycznie cały dzień spędziliśmy na kanapie. Mąż grał , a ja prawie cały dzień przespałam! Nie wiem, co mi było, chyba musiałam nadrobić minione dwie noce, bo nie spaliśmy za dużo...
Nosa z domu nie wychylałam, bo od rana dzieciaki z wiadrami latały. Nienawidzę lanego poniedziałku! Ja rozumiem, skropić lekko dla tradycji. Ale co to za moda oblewać całą butelką czy wiadrem?! [/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Mąż mnie tylko lekko skropił - dla tradycji

Cytat:
Blonde na szczęście wczoraj skurczy nie miałam. Kurcze abym to wizyty u gina teraz wytrzymała (w poniedziałek) bo musi mi pobrać próbke na paciorkowce

Wczoraj czułam się paskudnie... cały dzień miałam 38 stopni gorączki ech... Dziś na szczęście jest już dobrze hm

Przypomnial mi sie moj czas przed porodem...zaczelo sie w sobote a w poniedz. mialam umowiona wizyte w szpitalu...zaczelam krwawic i powiedziałam do tz ze to chyba juz, bo to krwawienie, a on do mnie moze wytrzymasz do poniedzialku kochanie
Wziełam prysznic, zjedlismy i pojechalismy do szpitala...Seba kilka godz pózniej byl na swiecie

Cytat:

Wiecie, że mąz się boi jechac na studia ma teraz 2 weekendy zjazdów pod rząd i panikuje, że ja zacznę rodzić i będę wtedy sama. Wiadomo, ze dojedzie, ale że ja moge byc sama.

Przeciez masz rodzicow obok...bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Witajcie po świątecznie

Nie będę kłamać, nawet Was nie podczytywałam przez święta

Ale za to dzisiaj już będę na bieżąco!

Nam święta minęły bardzo szybko i bardzo rodzinnie Miło było.

Ale wybaczamI witam

Cytat:
jedno weszło

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

lipa, pozostałe wychodzi napis: upload of file failed
moze za duzy rozmiar

Dzien dobry

Wlasnie mialam wspaniały popis tzw. buntu
Sniadanka nie...tylko jogurcik...byloby ok, gdyby nie to,z e nie mam tych malutkich a 'la danonki...innego niechciał, wiec byl straszny ryk i tupanie nogami
Stary 2012-04-10, 09:08   #4156
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Ana, zdecydowałabym się mimo kosztów, bo bardzo chciałabym mieć dobre warunki.

Bikuś, no u Was może i tak, ale w mojej okolicy (w promieniu 70km) to są szpitale z salami od 6 osób w górę, opieka nad kobietą po porodzie ponoć straszna. Wszystko trzeba mieć swoje, nie ma nic na stronie szpitala opisane itd. Jedyne w miarę ładne szpitale mają bardzo kiepską opinię jeśli chodzi o poziom lekarzy i oddział noworodkowy a to jednak podstawa. Lubelszczyzna sucks.

Baobabku, dobrze, że już po świętach przynajmniej. Teraz będziecie mieli trochę roboty, ale za to jakie przyjemne będzie oglądanie zmian A zdjęcie może miało za duże wymiary?

Madziu, ja też Ci wróżę urodzenie dziecka w kwietniu Tym bardziej, że u Ciebie nie są przecież do końca pewni kiedy była data ostatniej miesiączki i według usg wyliczają, prawda? A możesz mieć zwyczajnie nieduże dziecko, ale już gotowe

Guciu, to teraz masz być już na bieżąco! Bo dostaniesz od Madzi, jak jej jeszcze sił starczy
Hehe, i kto to mówi, ja, która co chwilę wypada z obiegu

Mąż dzisiaj na cały dzień pojechał do sklepu, bo koledze dał wolne. A ja zostałam bez telefonu, bo on swojej ładowarki nie mógł znaleźć a jemu komunikacja bardziej potrzebna
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 09:09   #4157
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Butter o proszę No to super. Bardzo się cieszę, że podjeliście taką decyzję. Jakby co, to zapraszam na nasz wątek częściej. JUż jakieś przygotowania robisz?? Badania, kwas foliowy??

Bao chciałabym do tego 1 maja dotrwać, aby ciąża była donoszona. Choć chyba jak urodzę nawet w 36 tyg to nie tak źle dla dziecka co??

Ja też będę rodziła w swoim szpitalu w mieście.

Stary 2012-04-10, 09:10   #4158
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
.ale ona sama sobie na to pozwoliła...ja ona zawsze podkreśla - to jest jej mąż i ona ma stać z boku
U moich T jest podobnie

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Bao chciałabym do tego 1 maja dotrwać, aby ciąża była donoszona. Choć chyba jak urodzę nawet w 36 tyg to nie tak źle dla dziecka co??

nie, ale juz bedzie potraktowany jako wczesniak
Stary 2012-04-10, 09:12   #4159
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:

Madziu, ja też Ci wróżę urodzenie dziecka w kwietniu Tym bardziej, że u Ciebie nie są przecież do końca pewni kiedy była data ostatniej miesiączki i według usg wyliczają, prawda? A możesz mieć zwyczajnie nieduże dziecko, ale już gotowe
No dokładnie.
W poniedziałek mam wizyte u gina to zobaczymy czy szyjka się dalej skraca i jak tam on to widzi

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Przypomnial mi sie moj czas przed porodem...zaczelo sie w sobote a w poniedz. mialam umowiona wizyte w szpitalu...zaczelam krwawic i powiedziałam do tz ze to chyba juz, bo to krwawienie, a on do mnie moze wytrzymasz do poniedzialku kochanie
Wziełam prysznic, zjedlismy i pojechalismy do szpitala...Seba kilka godz pózniej byl na swiecie
hehe
Mój to chciał już do położnej dzwonic jak miałam w niedziele skurcze. A podobno to ja jestem panikara

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-10, 09:13   #4160
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz, zakompleksiony to on chyba rzeczywiście jest, bo inaczej tego wytłumaczyć się nie da tak teściową ściorał, że aż wstyd, a mnie żal ściska jak na nią patrzę....ale ona sama sobie na to pozwoliła...ja ona zawsze podkreśla - to jest jej mąż i ona ma stać z boku
Przykre to jest, ale niestety często można jeszcze widzieć taki schemat...

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2012-04-10, 09:13   #4161
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
nie, ale juz bedzie potraktowany jako wczesniak
wiem, wiem że jako wcześniej. Bo donoszona jest od 38+1 (czyli u mnie 1 maja). Ale od 36 tygodnia już dziecko normalnie ma wszystko wykształcone i normalnie przeżyje prawda?? To tak an wszelkie co sie pytam

Stary 2012-04-10, 09:16   #4162
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, wiem że jako wcześniej. Bo donoszona jest od 38+1 (czyli u mnie 1 maja). Ale od 36 tygodnia już dziecko normalnie ma wszystko wykształcone i normalnie przeżyje prawda?? To tak an wszelkie co sie pytam
tak, wszystko juz w porzadku bedzie.
Ja urodzilam w 37 i to juz jest w terminie
Stary 2012-04-10, 09:17   #4163
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
tak, wszystko juz w porzadku bedzie.
Ja urodzilam w 37 i to juz jest w terminie
Juz w terminie??

jejku ja nigdy tego nie ogarnę

37 to w terminie, ale wcześniak tak??

Mi na ostatniej wizycie gin mówił, aby do 37-38 tyg wytrzymać i można rodzić

Stary 2012-04-10, 09:19   #4164
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Butter o proszę No to super. Bardzo się cieszę, że podjeliście taką decyzję. Jakby co, to zapraszam na nasz wątek częściej. JUż jakieś przygotowania robisz?? Badania, kwas foliowy??

Madziu, chętnie będę się częściej udzielać, ale tu taki ruch i tyle ludzi, że ciężko się wbić
Z przygotowań, to byłam już u gina poinformować go o naszych planach, powiedział, że 2 miesiące przed rozpoczęciem starań zrobi mi badania krwi, moczu etc i zaczniemy wtedy przygotowania Więc myślę, że w połowie maja się wybiorę do niego w tym celu Oczywiście mam już milion wątpliwości na minutę, jak będzie w pracy, jak na uczelni, jak finansowo i w ogóle jak sobie damy radę... ale właściwie się nie przekonamy, jak nie sprawdzimy

W 36 tygodniu, to Mała już będzie całkiem rozwinięta. Co prawda dzieciaczek będzie uznany za wcześniaka, ale zagrożenia dla niej raczej być nie powinno

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 09:20   #4165
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:

Madzia bedzie ok bo ja rodzilam Maje w 36/37 tyg az normalnie przezywam Twoj zblizajacy sie porod jak swoj

Bao gratuluje mieszkanka

u nas w swieta spokojnie. Tesciowa i siostra Tzta przyszly w niedziele do nas na obiad a my wczoraj poszlismy na kawe i ciacho. Bylo calkiem milo tylko tesciowa miala nieprzyjemna sytuacje w pierwszy dzien swiat przez co byla taka smutna, nieobecna no coz zycie

a my z Maja znowu musimy isc do lekarza. na dloniach wyskoczyly jej takie krostki....dziwne takie, nie zaobserwowalam zeby ja to swedzialo czy cos ale normalnie nie wygloda to normalnie jakies uczulenie

no poprostu jak nie urok to s.aczka

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 09:22   #4166
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Butter bo tu straszne gadułki są jak chcesz byc zapisana na liście na 1 stronie to tylko podaj dane.

A co do ciąży, to pewnie, ze nie ma co wszystkiego analizować bo w końcu to nigdy nie będzie na nią odpowiedniego czasu. Poza tym też nie wiadomo ile czasu wam starania zejdą. Będzie dobrze.

36 tydzień zaczynam jutro więc luz

Stary 2012-04-10, 09:22   #4167
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Kotku a na brzuszku też takie ma? Bo ja miałam na rękach i brzuchu nieswędzące krostki od czekolady i cytrusów
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 09:23   #4168
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
super

Przeciez masz rodzicow obok...bedzie dobrze

Ale wybaczamI witam

moze za duzy rozmiar

Dzien dobry

Wlasnie mialam wspaniały popis tzw. buntu
Sniadanka nie...tylko jogurcik...byloby ok, gdyby nie to,z e nie mam tych malutkich a 'la danonki...innego niechciał, wiec byl straszny ryk i tupanie nogami
Cytat:
Ana, zdecydowałabym się mimo kosztów, bo bardzo chciałabym mieć dobre warunki.

Bikuś, no u Was może i tak, ale w mojej okolicy (w promieniu 70km) to są szpitale z salami od 6 osób w górę, opieka nad kobietą po porodzie ponoć straszna. Wszystko trzeba mieć swoje, nie ma nic na stronie szpitala opisane itd. Jedyne w miarę ładne szpitale mają bardzo kiepską opinię jeśli chodzi o poziom lekarzy i oddział noworodkowy a to jednak podstawa. Lubelszczyzna sucks.

Baobabku, dobrze, że już po świętach przynajmniej. Teraz będziecie mieli trochę roboty, ale za to jakie przyjemne będzie oglądanie zmian A zdjęcie może miało za duże wymiary?

Guciu, to teraz masz być już na bieżąco! Bo dostaniesz od Madzi, jak jej jeszcze sił starczy
Hehe, i kto to mówi, ja, która co chwilę wypada z obiegu

Mąż dzisiaj na cały dzień pojechał do sklepu, bo koledze dał wolne. A ja zostałam bez telefonu, bo on swojej ładowarki nie mógł znaleźć a jemu komunikacja bardziej potrzebna
nie, rozmiar taki sam jak zawsze robię zazwyczaj mi zdjecia bez problemu sie na wizaż ładują a tak wam chciałam pokazać buuuuuu

Cytat:

coś ty!
mi lekarka powiedziała, że jeśli dziecko osiąga wagę 3 kg to jest to ciąża donoszona, nawet jeśli urodzone w 36 tyg mój miał 3150 g a moja siostra z kolei urodziła równo w 36 i mała ważyła 2950 kg i uznano ją za wcześniaka ja byłam w szpitalu 2 dni, ona 9
Wiadomo, lepiej do tego 38 tyg, ale jak urodzisz wcześniej to dziecku nic już nie zagraża ciekawe ile już Majcia waży

Stary 2012-04-10, 09:24   #4169
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Juz w terminie??

jejku ja nigdy tego nie ogarnę

37 to w terminie, ale wcześniak tak??

Mi na ostatniej wizycie gin mówił, aby do 37-38 tyg wytrzymać i można rodzić
nie mialam nigdzie odnotowane ze wczesniak
Ja slyszalam,ze 36 tyg to wczesniak, od 37 tyg juz prawidlowo...
Tyle,ze ja urodzilam chyba 37+1, niewiem bo poslugiwalam sie tylko tygodniami
Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
a my z Maja znowu musimy isc do lekarza. na dloniach wyskoczyly jej takie krostki....dziwne takie, nie zaobserwowalam zeby ja to swedzialo czy cos ale normalnie nie wygloda to normalnie jakies uczulenie

no poprostu jak nie urok to s.aczka
moze od jedzenia?Nie zjdała czegos w swieta?
Sebie na takie krostki pomaga emolium krem specjalny
Stary 2012-04-10, 09:25   #4170
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kotku kurcze.. co z ta Twoją córcią się ostatnio dzieje?? jak nie chora to teraz wysypka Współczuję.

Muszę się zebrac i kupić ten stanik do karmienia bo tylko tego mi brakuje.

Gdybam też czy nianię sobie kupić. Mąż sie uparł , że tak. Bo jak byliśmy ostatnio u znajomych i mała ich spała w pokoju obok to nie było słychac , ze płacze tylko przez nianię dopiero.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości