|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata: jeszcze panna - już mężata - PM2012, cz. XXII
Cześć
właśnie zobaczyłam ile naskrobałyście przez świętach i chyba tego nie nadrobię ale dzisiaj mam pracy a pracy, ale chyba czas zacząć od sniadania. ![]() Wiktusiaczek wszystkiego dobrego z okazji urodzin ![]() Gosza życzę dużo szczęścia na nowej drodze życia, widzę że pogoda Cię rozpieszcza dzisiaj, mam nadzieję że w Twoim mieście też.
|
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata: jeszcze panna - już mężata - PM2012, cz. XXII
Cytat:
![]() na pewno coś znajdziesz
|
|
|
#843 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Przed świętami obiecywałam relację z fryzury ślubnej, więc: fryzjerka zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie, cenę dała mi bardzo fajną i w ogóle było sympatycznie
![]() Okazało się, że moja koncepcja luźnego koka odpada, bo lepiej mi w burzy loków, która zresztą od dawna mi się marzyła. Wyszło na to że taka będzie, mam tylko wątpliwości co do trwałości, bo mam trudne i mało podatne włosy, ale fryzjerka ręczy za ich trwałość, więc postanowiłam jej zaufać. Poza tym umówiłyśmy się na robienie refleksów na moich włosach w tygodniu przed ślubem i w ogóle jestem bardzo zadowolona.
|
|
#844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
wrzucę Ci kochana wieczorem ok?? teraz jestem w pracy i nie mam dostępu do poczty ale wyszło z tego sporo tym bardziej że na własnym ślubie zachciało mi się specjalnie dla mnie Sex on the beach i Tequila Sunrise
|
#846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ok dziewczyny uciekam
|
|
#847 | |
|
Zakorzenienie
|
Czuję się mega rozpuknięta. Jak jakaś gęś utuczona, albo jak... czołg
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka!!!!!!!!!!!!!!!!
goszu wszystkie Ci kibicujemy. Życzymy abyście byli zgodni i szczęśliwi! Eh...az mnie ciarki przechodzą....to niesamowite jak ludzie sie przywiazuja do osob nawet przez internet! ![]() wiktusiaczku sto lat, szczęścia i pomyslności |
|
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
Coś z serii dziwnych przesądów ślubnych, ktore przyjaciolka wynalazła mi w jakiejś gazecie
![]() 1. para mloda nie powinna przymierzac obrączek. Wolno im je załozyć tylko i wyłącznie w dzień slubu. (przedziwne ... a niby jak sprawdzić u jubilera, czy pasują i wszystko z nimi ok? ) 2. panna młoda powinna wszyć sobie w bieliznę okruszek chleba i trochę cukru ( powodzenia ) 3. świece na ołtarzu podczas ślubnej mszy muszą się palić wyraziście, jasno, a płomień musi być wysoki. Kopcąca się świeca, czy "wichrujący" płomień wrózy nieszczęście 4.co oznaczają dni, w ktorych bierze się ślub: Poniedziałek – zdrowie, Wtorek – bogactwo, Środa – najlepszy dzień, Czwartek – straty, Piątek – cierpienia, Sobota – na dwoje babka wróżyła 5. w bukiecie ślubnym nie może być róż (maja kolce i sugerują płacz) to te ciekawsze, ktore znalazlam ![]() natomiast to, co mówi moja babcia, to: - panna młoda nie może w dniu ślubu cieszyć się i radować, musi płakać i być smutna, bo traci cnotę na weselu winna tańczyć jedynie z musu ![]() - suknia inna niż biel lub z kolorowymi dodatkami - bardzo niedobrze, to niewierność i zdrada PMki. Dodam, że ja mam suknię ekri i babcia, dowiadując się o tym, krzyknęła "olaboga, jaki wstyd, ludzie pomyślą, że nie jestes dziewicą, co ja teraz powiem ludziom, jak im w oczy spojrze". Moja babcia to starsza kobitka, bardzo się przejmuje takimi rzeczami |
|
|
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A babcie i większości starsze osoby to sie ich strasznie trzymają. Moja, niestety nieżyjąca już, babcia zawsze miała na wszystko jakieś zabobonno-przesądne wytłumaczenie ![]() No ale jeśli chodzi o te dni ślubowania, to dla naszej Goszy wtorek jest idealny Będzie dziołcha bogata i będziemy do niej chodzić na pożyczki
|
|
|
|
|
#851 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Czytałam część z tych pierwszych przesądów, koleżanka z pracy która też bierze ślub w tym roku to przyniosła i ma zamiar się stosować - co kto lubi.
Ja tam nie mam zamiaru się rozczulac nad przesądami, a swoja obrączkę przymierzam zawsze jak komuś je pokazujemy bo już nie mogę się doczekać, aż będę ją nosić.
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
Oj jak ciężko było wstać dziś do pracy
![]() Wiktusiaczku Wszystkiego najlepszego Gosza Mam nadzieję, że i u Ciebie jest dziś taka cudna pogoda Życzę dużo szczęścia na nowej drodze życia, by Wasza miłość trwała wiecznie, zawsze świeciło Wam słońce i wszystkiego co Wam sprawia radość w życiu
|
#853 |
|
Zadomowienie
|
Bry
![]() Kochane bardzo Wam dziękuję za życzenia urodzinowe - fajnie się czyta tyle życzeń, a każda z Was napisała je takie ładne, że mam teraz banan od ucha do ucha i tak pewno będzie cały dzień Trzymam kciuki, aby Goszy ślub i wesele były idealne i nie mogę się doczekać zdjęć i relacji |
|
|
|
#854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja babcia przekazała mi ich mnóstwo. Moje ulubione to czarny kot przynoszący pecha. Mieliśmy dwa czarne koty w domu (wyratowałam je od smierci przez utopienie i za nic nie chcialam się ich pozbyć ku przerażeniu babci). Za każdym razem jak przechodził jej drogę, to spluwala za siebie i czyniła jakieś dziwne znaki I tak kilkanascie razy dziennie.
Edytowane przez kilianna Czas edycji: 2012-04-10 o 10:55 |
||
|
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Oczywiscie nie jestem w stanie Was nadrobic ![]() Na wstepie: Wiktusiaczku- wszystkiego najlepszego! spelnienia marzen!! Goszu - aby wszystko udalo sie tak jak sobie tego zyczysz i wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia I juz po swietach, wczoraj wieczorem dopadla mnie tzw. depresja przedponiedzialkowa mimo iz dzis juz wtorek, ale zjechalo sie cale mlodsze pokolenie mojej rodziny i nastapilo spontaniczne ognisko bylo super, dawno nie imprezowalismy w pelnym gronie Nastepna okazja to pewnie dopiero 07.07 Rozdalismy kolejne zaproszenia poszlo bardzo milo i sprawnie W srode bede widziala sie z moja swiadkowa, ktora jeszcze nie wie i wlasnie w srode sie dowie ![]() Poza tym tak jak Wam pisalam, bylam zobaczyc nasza sale po remoncie i ze zlotymi dekoracjami i powiem Wam ze wyglada SUPER!! Jestem bardzo zadowolona. Ten fiolet, ktory widzialam ostatnio byl koszmarny jednak. Zlote dekoracje sa idealne. Wklejam kilka foto z telefonu. Aaaa... i najwazniejsze!! Wczoraj na ognisku byly 3 z moich 5 druhen i zdecydowaly ze beda mialy czarne sukienki!!! Ja oczywiscie jestem jak najbardziej ZA, bo wpisuje sie to pieknie w moja kolorystyke. Tak jak wspominalam, beda mialy takie same pasy do sukienek jak ja, czyli zlote, z tym ze one beda mialy krotsze i bez zdobien na przodzie. Przypuszczam, ze babcia ten pomysl sie nie spodoba, ale trudno Rozwazalysmy jeszcze bezowe, ale jednak stanelo na czarnych Zabieram sie za prace milego dnia
|
#856 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Ladystar ładna ta twoja sala, ale strasznie nie lubię takiego ustawienia stołów dla gości i stołu młodych. Znajomi tak mieli, na oko ich sala była jeszcze większa i cały czas miałam wrażenie że oni są tam strasznie na środku wyobcowani.
|
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#858 |
|
Zadomowienie
|
Popieram
![]() Lecę na makijaż i fryzurkę próbną - szaleję w urodziny
|
|
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
Witam poświątecznie i z dodatkowymi kilogramami
[B]Gosza[B] niech wszystko pójdzie pięknie i tak jak sobie wymarzyliście wiktusiaczek sto lat przesądy fajne ale ja w nie nie wierzę |
|
|
|
#860 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój TŻ też płaci w tym m-cu ostatnią ratę (900 zł). czyli będzie to duuuże odciążanie dla portfela ![]() Cytat:
![]() A chciałam Was pytać na którą macie zmówioną fryzjerkę i kosmetyczkę Cytat:
za załatwione sprawy!Cytat:
Wiktusiaczku - STO LAT Normalnie, ale jestem podekscytowana ślubem Goszy ![]() cały czas mam ciarki na sobie i nie mogę usiedzieć z wrażenia |
||||
|
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
Mam prośbę
Powiedzcie czy może być taki tekst na wkładce do zaproszeńPrezent to jest zawsze kłopot, czy ma zegar być, czy robot? By nie pisać długich książek Młodzi proszą o pieniążek. Chcemy także Państwa prosić, by nam kwiatów nie przynosić, stąd wiadomość ku publice: Chcemy z winem mieć piwnicę! Sklejone z dwóch wierszyków, bo w całości oba się nie zmieszczą na bileciku.
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
niedługo zaczną dzwony bić
|
#863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Dziękuje wam wszystkim za opinie odnośnie sukienki na poprawiny Cytat:
A więc Goszu ma kochana : Mimo że nigdy się nie widziałyśmy, jeśli już to znamy sie tylko tak wirtualnie ale życzę Ci z całego serca żeby ten dzień wyglądał tak jak go sobie wymarzyłaś, pięknej pogody, świetnej zabawy i cudownego męża
|
|
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko bedziemy siedziec z rodzicami. Zarowno my jak i rodzice caly czas bedziemy w ruchu, jesli nie taniec to przysiadanie sie do gosci do stolikow wiec pewnie nasz stolik bedzie ciagle pusty, jedynie do posilkow tam usiadziemy
07.07.2012 JA+ON 25.04.2015 ONA Edytowane przez ladystar Czas edycji: 2012-04-10 o 11:24 |
|
|
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szalej, szalej ostatnie panieńskie urodziny
|
|
|
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
Idę rozwieszać pranie, potem będę pisać pracę mgr....ale będę cały czas myślami i sercem z Goszą i z Wami tu na wizażu !!!
![]() Buziaki!
|
|
|
|
#868 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Chatuniu, miałam tę decyzję podjętą. Chyba masz rację bo ja nigdy sobie tego inaczej nie wyobrażałam. No więc nie odwołuję fotografa, napisałam do kolegi od zespołu a sala jest zapisana od godziny, bo rodzice zadzwonili do znajomej. Wszyscy sie ciesza a termin już prawie wszędzie zajęty.
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
Jakbym rozdawała 2 miesiące zaproszenia, to było by fajniej, bo bym miała więcej czasu na każdą rodzinę, a tak to godzina z dojazdem u każdgo, każdy ciasteczko, herbatka (tyle kaw bym nie wpiła<mało piję kawy i tylko do godziny 11:00 potem już nie, jak wypiję później, to w nocy nie śpię;dziwne>)
|
|
|
|
#870 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny
oczywiscie ja tez Was nie nadrobie Wiktusiaczek sto lat ![]() Gosza za godzinke bedzie tak daleko A ja sie tez chwale Lady piekna masz sale, a stol pewnie i tak w wiekszosci bedzie stal pusty, bo wy przeciez bedziecie na parkiecie ![]() A widze ze o przesadach piszecie Ja sama juz nie wiem czy wierzyc w to czy nie Jak bylam chyba w 6 miesiacu ciazy moja tesciowa powiedziala mi zebym uwazala przy prasowaniu, bo jest taki przesad ze jak sie oparzy i gwaltownie w odruchu dotknie brzucha to dziecko bedzie mialo myszke No i oczywisicie po 2 tyg przy prasowaniu mi sie to przytrafilo, Nati ma myszke na plecach Po co w ogole mi to gadala, gdybym nie wiedziala to by mi sie to pewnie nie stalo Do tego 6 miesiaca tez prasowalam i bylo ok A tak wlasnie wiecej ,,uwazalam'' bo mialam te od niej slowa w glowie i
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.

właśnie zobaczyłam ile naskrobałyście przez świętach i chyba tego nie nadrobię 

19.05.2012

milego dnia
Powiedzcie czy może być taki tekst na wkładce do zaproszeń