![]() |
#2641 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2642 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam na skierowaniu: morfologia, glukoza, mocz, WR, toxo, różyczka, HBS, HCV, HIV, TSH. To może niepotrzebnie się martwię, może nie będę musiała tego pić ![]() Tak się zbieram do tych badań i nie mogę się zebrać też dlatego, że trzeba być na czczo ![]() ![]()
![]() |
#2643 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skoro tak mówisz ![]() Cytat:
![]() Ja jutro jak dostanę skierowanie na badania to chyba od razu w czwartek rano się wybiorę, żeby mieć z głowy. Tylko własnie mam ten sam problem, że jak rano czegoś nie zjem to chce mi się "rzygi: |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2644 |
Zakorzenienie
|
Hej
Piękny poranek dziś mamy ![]() Dziewczyny zazwyczaj test z glukozą do picia robi się, około 20 tygodnia ciąży, no chyba ze lekarz inaczej zleci. Moja pierwsza gin robiła mi koło 16 tygodnia, zaraz potem zmieniłam lekarza, jakoś nie miałam zaufania do niej już wtedy. Zmieniłam gina i on stwierdził, że miałam za szybko robiony test z obciążeniem glukoza i miałam robiony jeszcze raz, chyba w 22 tygodniu. Teraz mam do zrobienia badania z glukozą ale z krwi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2645 |
Raczkowanie
|
Glukoza nie taka straszna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie w rodzinie cukrzyce miała babcia i dziadek i moja mama tez ma;/ ale to już chyba wina niezdrowego jedzenia;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2647 |
Wtajemniczenie
|
Uff no to mnie pocieszyłyście dziewczyny
![]() ![]()
![]() |
#2648 |
Zakorzenienie
|
Ja u gin bylam 29 marca, dostalam skierowania na badania krwi i moczy. Nastepna wizyte mam dopiero 26 kwietnia;/ jeszcze ponad 2 tyg. co ile Wy chodzicie do gin? podobno na poczatku sie chodzi raz w miesiacu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2652 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak w ogóle to witam Was Dziewczynki poświątecznie. Wzięłam sobie urlop na dzisiaj i odpoczywam ![]() ja mam drugą wizytę na 24 kwietnia więc badania będę robić jakoś w przyszłym tyg. Robiła już któraś z Was i wie ile to mniej więcej będzie kosztowało? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2653 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
No i właśnie się przeraziłam ![]() ![]() ![]()
Tymcio 01.12.2012 ![]() Edytowane przez happy_eve Czas edycji: 2012-04-10 o 10:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2654 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aaaaaaa!!! Własnie dzwoniła do mnie mama-jest lokal na 23 czerwca ![]() ![]() ![]() Już mamy zaklepany. Także jutro do księdza i chyba będzie teraz z górki ![]() Ale jestem podjarana ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2655 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurde, 300 zł na same badania :/ Cytat:
![]() ![]()
Tymcio 01.12.2012 ![]() Edytowane przez happy_eve Czas edycji: 2012-04-10 o 10:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie dałoby rady jakoś przyspieszyć wizyty? Albo do jakiegoś innego gina , żeby tylko skierowanie dał? Bo te wszystkie badania, jak je zebrać do kupy to gdzieś ze 150 zł pewnie ![]() Te badania podstawowe powinno wykonać się do 10 tyg ![]() No nie mogę uwierzyć, że tak łatwo poszło ![]() Akurat lokal sprawdzony, mają dwie sale- jedna na górze, drugą na dole (właśnie tą dolną teraz remontowali i mamy ją zarezerwowaną). Byliśmy tam na weselu mojego wujka, i siostra TŻ też miała tam wesele. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I tak jak pisałam wyżej - badania wyniosą mnie 300 zł :/ Najdroższe HCV, HIV tylko 30 zł.
Tymcio 01.12.2012 ![]() Edytowane przez happy_eve Czas edycji: 2012-04-10 o 10:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2658 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też mniej więcej od roku wiem,że mam hashimoto. tsh wcześniej miałam ok. 8 i przez kilka miesięcy nie mogłam zajść w ciążę.Dopiero jak spadło do 4 udało się ![]() Jak masz niskie tsh,to akurat w ciąży dobrze,mnie lekarz powiedział,że powinno mi jeszcze spaść do poziomu 2.5 (biorę eutyrox 75 ). Jak jesteś pod opieką endo to nic się nie martw-będzie dobrze! Ja we wcześniejszych dwóch ciążach nie badałam tsh,nie wiem,czy już wtedy miałam hashi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
co do badan to ja tez mam teraz wszytskie na raz i troche sie zdziwilam bo np glukoze robilam po 20 tyg da sie przezyc zaktac nos i jak najszybciej hiv i te drugie najdroszsze jakos pod koniec ciazy robilam w tym tyg sprobuje sie dostac na nfz bo jakos nie chce znow tyle kasy wydac na badania jak sie nie uda to wizyte mam na 24 i wcale nie mysle od razu wszytskiego robic poczekam az dostane sie na nfz szkoda mi tyle kasy zwlaszcza ze mamy duuuzo wydatkow dziewczyny a ja mam pytanie jak u was wyglada rejestracja na nfz madzia co do slubu tooo poleci wszystko szybko jak macie juz sale to raz dwa co do coli ja w 1 ciazy duzo pilam jedyny moj sposob na zgage noi znow nie wiem cooo komu odpisywac taaak lecicie Edytowane przez weronika23 Czas edycji: 2012-04-10 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2660 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
uuu to faktycznie dużo, z ciekawości chwyciłam kartkę, którą ja dostalam od lekarza i wypisane jest to na skierowaniu na badania ale rozumiem, że skoro od lekarza prywatnego to i tak trzeba płacić, a jak lekarz z NFZ to nie? tylko czym się różni takie skierowanie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2661 |
Rozeznanie
|
Witam poświątecznie wszystkie mamusie
![]() Mam nadzieję,że miło spędziłyście święta ![]() Co do wspominanego obżarstwa,to akurat ja się nie przejadłam.Jadłam głownie ciasta i kanapki z żółty serem i pomidorem (tak świątecznie ![]() Jak ten czas leci,wg ostatniego USG to już 7t4d! Troszkę martwią mnie bóle brzucha..nieczęste,ale jednak.W poprzednich ciążach,tego nie było... |
![]() ![]() |
![]() |
#2662 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Strasznie dużo za te badania ![]() Myślałam, że z połowę mniej ![]() Cytat:
![]() U nas zazwyczaj zapisuję na za miesiąc ![]() Ale jak się pogada z pielęgniarą to można się wcześniej wcisnąć, wiadomo, że czasem ktoś odwoła wizytę czy coś ![]() Cytat:
![]() Na zgagę mówisz ![]() Bo mnie męczy ![]() Cytat:
![]() Właśnie mama znowu dzwoniła ![]() ![]() Byli w kościele- również mają woolne na 23.06.12 na godz. 16:30 ![]() Jutro mamy zgłosić się do księdza z TŻ ze świadectwami chrztu i porozmawiać ![]() Jeśli chodzi o orkiestrę- to mamy załatwić jakichś dwóch znajomych grajków, to nie będzie wielkie wesele, tylko raczej takie przyjęcie, będzie gdzieś z 40-50 osób, więc wielka orkiestra nie jest nam potrzebna. Fajnie jest co powspominać ![]() Skierowanie niczym się nie rózni, jedynie pieczątką lekarza. Jak masz skierowanie od prywatnego lekarza, który nie ma podpisanej umowy z danym laboratorium to niestety musisz płacić. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2663 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Skierowanie od lekarza prywatnego to tak naprawdę nie skierowanie, tylko taka kartka, na której są napisane badania jakie masz wykonać ![]()
![]() |
#2664 |
Zakorzenienie
|
madzius90 noi widzisz juz prakrtycznie wszystko macie teraz tylko czekac
![]() ![]() ![]() u mnie cola naprawde pomagala po lozkiem nawet tzrymalam i w szpitalu jak lezalam tez mialam i polozne mowily ze jak mi pomaga to moge sobie pic kurcze wiecie too ja tez chce taka rejestracje u nas trzeba wstac o 5 o 6 byc pod drzwiami zamknietej przychodni i czekac na bloczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2665 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To chyba chodzi o to, czy lekarz i laboratorium mają podpisaną umowę z nfz. Ale w sumie to się nie znam, więc nie wiem czy dobrze mówię ![]() P.S. Fajnie, że już tyle załatwione ![]() ![]()
Tymcio 01.12.2012 ![]() Edytowane przez happy_eve Czas edycji: 2012-04-10 o 11:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2666 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() to w takim razie zostały Wam już najprzyjemniejsze rzeczy, a księdza się nie obawiaj - będzie dobrze ![]() co do badań to muszę koniecznie coś wymyśleć, żeby kolejne badania mieć na NFZ ale teraz niestety już będę musiała zapłacić za te pierwsze. Chciałam robić badania za tydz w pn bo też mam mieć urlop myślicie, że to nie będzie za poźno skoro to będzie 10tc i 1 dzień? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2668 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2669 |
Zakorzenienie
|
ja tez mam taka karteczke ale niestety musze zaplacic za wszystko polozna mi tam powiedziala no moze pani pojsc na nz i wypisza albo zrobic na wlasna reke i placic
|
![]() ![]() |
![]() |
#2670 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chcę wypożyczyć, żeby później nie martwić się co z nią zrobić ![]() Cytat:
Oni wszyscy są dobrzy. Ta pani gin, do której chodzę, też przyjmuje np. od 9 i od 9 zapisują pacjentki, a pani doktor przychodzi sobie np. o 10 do pracy, albo później i cały dzień jest opóźnienie ![]() Cytat:
![]() Może to chodzi o to, że lekarz na nfz ma podpisaną umowę z laboratorium ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Najlepiej byłoby zapytać o to gina, czy to tak naprawdę ważne czy badania są robione w 9 czy 10 tyg. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.