Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-10, 09:22   #2641
kaaamila1
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012

Cytat:
Napisane przez Poni Pokaż wiadomość
Bardzo dobra data. Moje urodziny

Możesz podać tytuł tej książeczki?

Uf, to dobrze, że nie jestem sama z tym pobolewaniem. Też mi się wydaje, że to od wiązadeł. Trochę niepokoją mnie te "okresowe" bóle, ale nie są aż tak częste, więc chyba jest ok.
,,Ciąża tydzień po tygodniu" - autora nie pamiętam. Jak będę w domku to sprawdzę!

Cytat:
Napisane przez Poni Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jutro idę na badanie glukozy. Będę pić jakieś świństwo i po 2 godzinach mają sprawdzić, jak przyrasta poziom glukozy......czy jakoś tak.

Powiedzcie mi, robiła któraś z Was to badanie? Naczytałam się w necie, że ten roztwór jest ohydny i strasznie się boję.

A badanie muszę zrobić, bo moja babcia ma cukrzycę i podobno jestem w grupie ryzyka :/
Słyszałam o glukozie, ale ponoć nie jest tak źle..Moja koleżanka miała to badanie, ale w 23 tygodniu ciąży chyba.. Mówiła, że da sie przeżyć

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 09:28   #2642
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Mnie jak narazie to wszystko przeraża
Tyle załatwiania, biegania i boję się, że niestety może być nam ciężko wszystko dograć ze względu na krótki czas. Zobaczymy
Chciałabym mieć już te przygotowania za sobą

A dostałaś skierowanie na bdanai krwi i moczu od gina?
Bo ja dostałam i tam m.in. była właśnie glukoza. I pierwsze badanie na początku ciąży robią z krwi, a jeśli będzie coś nie tak to wtedy chyba jest powtórka już z wypiciem tej glukozy
Spokojnie, aby zacząć przygotowania, to potem samo pójdzie

Mam na skierowaniu: morfologia, glukoza, mocz, WR, toxo, różyczka, HBS, HCV, HIV, TSH.
To może niepotrzebnie się martwię, może nie będę musiała tego pić
Tak się zbieram do tych badań i nie mogę się zebrać też dlatego, że trzeba być na czczo A jak ja rano czegoś nie zjem to mi niedobrze
Stary 2012-04-10, 09:30   #2643
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
,Słyszałam o glukozie, ale ponoć nie jest tak źle..Moja koleżanka miała to badanie, ale w 23 tygodniu ciąży chyba.. Mówiła, że da sie przeżyć
Widać każdy inaczej na to reaguje

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Spokojnie, aby zacząć przygotowania, to potem samo pójdzie
Skoro tak mówisz

Cytat:
Mam na skierowaniu: morfologia, glukoza, mocz, WR, toxo, różyczka, HBS, HCV, HIV, TSH.
To może niepotrzebnie się martwię, może nie będę musiała tego pić
Tak się zbieram do tych badań i nie mogę się zebrać też dlatego, że trzeba być na czczo A jak ja rano czegoś nie zjem to mi niedobrze
To pewnie ta glukoza z krwi pierwsza

Ja jutro jak dostanę skierowanie na badania to chyba od razu w czwartek rano się wybiorę, żeby mieć z głowy.
Tylko własnie mam ten sam problem, że jak rano czegoś nie zjem to chce mi się "rzygi:
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 09:37   #2644
judkama
Zakorzenienie

Hej
Piękny poranek dziś mamy
Dziewczyny zazwyczaj test z glukozą do picia robi się, około 20 tygodnia ciąży, no chyba ze lekarz inaczej zleci. Moja pierwsza gin robiła mi koło 16 tygodnia, zaraz potem zmieniłam lekarza, jakoś nie miałam zaufania do niej już wtedy. Zmieniłam gina i on stwierdził, że miałam za szybko robiony test z obciążeniem glukoza i miałam robiony jeszcze raz, chyba w 22 tygodniu. Teraz mam do zrobienia badania z glukozą ale z krwi A poza tym to może nie jest smaczne, ale da sie wypic. Niektóre laboratoria faktycznie pozwalaja na wkropienie troszke cytryny inne nie. Piłam szybko ale zatykałam nos. Niektóre dziewczyny po tym mdleją, więc ja zabierałam TŻta ze sobą ze strachu.

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 09:43   #2645
livdragon
Raczkowanie

GG do livdragon

Glukoza nie taka straszna Teraz tylko pomiary z krwi - test obciążeniowy dopiero koło 22 tyg Co poniektórych przy nieprawidłowych wynikach czeka co najmniej 2 razy :P
livdragon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 09:47   #2646
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
,,Ciąża tydzień po tygodniu" - autora nie pamiętam. Jak będę w domku to sprawdzę!

Słyszałam o glukozie, ale ponoć nie jest tak źle..Moja koleżanka miała to badanie, ale w 23 tygodniu ciąży chyba.. Mówiła, że da sie przeżyć
podobno te badania robi się miedzy 20 a 25 tyg. i to jest obowiązkowe i podobno ten napój jest bardzo nie dobry;p ostatnio rozmawiałam z taka dziewczyna (23 tyd.)która była po tych badaniach i mówiła ze pila to ponad poł godziny bo co chwile jej się tym odbijało i myślała ze się schefta;/
u mnie w rodzinie cukrzyce miała babcia i dziadek i moja mama tez ma;/ ale to już chyba wina niezdrowego jedzenia;p
Stary 2012-04-10, 09:52   #2647
happy_eve
Wtajemniczenie

Uff no to mnie pocieszyłyście dziewczyny W takim razie, jeśli wszystko w czwartek na usg będzie w porządku, w piątek idę na badania

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-10, 09:54   #2648
Dojotka1987
Zakorzenienie

Ja u gin bylam 29 marca, dostalam skierowania na badania krwi i moczy. Nastepna wizyte mam dopiero 26 kwietnia;/ jeszcze ponad 2 tyg. co ile Wy chodzicie do gin? podobno na poczatku sie chodzi raz w miesiacu...
Stary 2012-04-10, 09:54   #2649
judkama
Zakorzenienie

Co trzeba zrobić, żeby się znaleźć na liście na pierwszej stronie wątku??

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-04-10, 09:58   #2650
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Trzeba napisac do marti na priv.
aniamotylek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 10:01   #2651
judkama
Zakorzenienie

aniamotylek dziękuję

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-04-10, 10:01   #2652
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
napisz wiadomość do założycielki wątku Marti

a tak w ogóle to witam Was Dziewczynki poświątecznie. Wzięłam sobie urlop na dzisiaj i odpoczywam
ja mam drugą wizytę na 24 kwietnia więc badania będę robić jakoś w przyszłym tyg. Robiła już któraś z Was i wie ile to mniej więcej będzie kosztowało?
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 10:07   #2653
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
Ja u gin bylam 29 marca, dostalam skierowania na badania krwi i moczy. Nastepna wizyte mam dopiero 26 kwietnia;/ jeszcze ponad 2 tyg. co ile Wy chodzicie do gin? podobno na poczatku sie chodzi raz w miesiacu...
Jeśli wszystko jest w porządku to raz w miesiącu powinno wystarczyć. U mnie jednak od początku są problemy - w najbliższy czwartek będę miała już 5 usg

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość

a tak w ogóle to witam Was Dziewczynki poświątecznie. Wzięłam sobie urlop na dzisiaj i odpoczywam
ja mam drugą wizytę na 24 kwietnia więc badania będę robić jakoś w przyszłym tyg. Robiła już któraś z Was i wie ile to mniej więcej będzie kosztowało?
To zależy od laboratorium, w którym będziesz robić badania. Ja zaraz właśnie sobie posprawdzam ceny na stronie mojego laboratorium żeby się zorientować.
No i właśnie się przeraziłam Podliczyłam, że w moim laboratorium badania wyniosą mnie ok.300 zł Najdroższe jest HCV - aż 130 zł

Edytowane przez happy_eve
Czas edycji: 2012-04-10 o 10:16
happy_eve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 10:16   #2654
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
jeśli ciąża rozwija się prawidłowo to co 4 tygodnie wizyta

Cytat:
Napisać do Marti

Cytat:
napisz wiadomość do założycielki wątku Marti

A jak ma się skierowanie od lekarza to chyba nie trzeba płacić za badania

Aaaaaaa!!!
Własnie dzwoniła do mnie mama-jest lokal na 23 czerwca świeżo wyremontowany
Już mamy zaklepany.
Także jutro do księdza i chyba będzie teraz z górki

Ale jestem podjarana
Stary 2012-04-10, 10:18   #2655
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
A jak ma się skierowanie od lekarza to chyba nie trzeba płacić za badania
Ja właśnie nie mam Dopiero 26.04 idę do lekarki na NFZ (co wam pisałam, że usiłuję się do niej dostać, pracuje w szpitalu, w którym chcę rodzić), no i to chyba będzie za późno troszkę na badania
Kurde, 300 zł na same badania :/
Cytat:
Aaaaaaa!!!
Własnie dzwoniła do mnie mama-jest lokal na 23 czerwca świeżo wyremontowany
Już mamy zaklepany.
Także jutro do księdza i chyba będzie teraz z górki

Ale jestem podjarana
Cudownie Ale wam się udało z tym lokalem

Czas edycji: 2012-04-10 o 10:22

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-10, 10:25   #2656
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie nie mam Dopiero 26.04 idę do lekarki na NFZ (co wam pisałam, że usiłuję się do niej dostać, pracuje w szpitalu, w którym chcę rodzić), no i to chyba będzie za późno troszkę na badania
To kiepsko
A nie dałoby rady jakoś przyspieszyć wizyty?
Albo do jakiegoś innego gina , żeby tylko skierowanie dał?
Bo te wszystkie badania, jak je zebrać do kupy to gdzieś ze 150 zł pewnie najdroższe są chyba na HIV.

Te badania podstawowe powinno wykonać się do 10 tyg

Cytat:
Cudownie Ale wam się udało z tym lokalem
No nie mogę uwierzyć, że tak łatwo poszło
Akurat lokal sprawdzony, mają dwie sale- jedna na górze, drugą na dole (właśnie tą dolną teraz remontowali i mamy ją zarezerwowaną). Byliśmy tam na weselu mojego wujka, i siostra TŻ też miała tam wesele.
Stary 2012-04-10, 10:30   #2657
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
To kiepsko
A nie dałoby rady jakoś przyspieszyć wizyty?
Albo do jakiegoś innego gina , żeby tylko skierowanie dał?
Bo te wszystkie badania, jak je zebrać do kupy to gdzieś ze 150 zł pewnie najdroższe są chyba na HIV.

Te badania podstawowe powinno wykonać się do 10 tyg
Wizyty nie przyspieszę, bo nie ma do niej miejsc na przynajmniej miesiąc w przód Ten termin 26.04 już nie pamiętam kiedy rezerwowałam. Byłam kilkanaście dni temu w rodzinnym mieście u mojego starego gina na nfz, ale pytał czy będę tutaj prowadziła ciążę czy tam gdzie teraz mieszkam no i się przyznałam, że nie tutaj i powiedział, że nie może dać mi skierowania :/ Nie wiem czy nie chciał dać, czy naprawdę nie może.

I tak jak pisałam wyżej - badania wyniosą mnie 300 zł :/ Najdroższe HCV, HIV tylko 30 zł.

Czas edycji: 2012-04-10 o 10:42
Stary 2012-04-10, 10:43   #2658
karolla12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justi0891 Pokaż wiadomość
Witaj! A co to jest hashimoto?

Witam

Hashimoto to taka "niefajna" choroba tarczycy, tez wolałbym nie wiedzieć, ale niestety męczę się z nią od ponad roku. Obawiałam się, że z tego powodu będę miała problemy z zajściem, ale udało się po dość "luźnych" półrocznych staraniach. Niestety teraz boje się, że może zaszkodzić fasolce

pozdrowienia poświąteczne
Witam nową mamusię
Ja też mniej więcej od roku wiem,że mam hashimoto. tsh wcześniej miałam ok. 8 i przez kilka miesięcy nie mogłam zajść w ciążę.Dopiero jak spadło do 4 udało się
Jak masz niskie tsh,to akurat w ciąży dobrze,mnie lekarz powiedział,że powinno mi jeszcze spaść do poziomu 2.5 (biorę eutyrox 75 ).
Jak jesteś pod opieką endo to nic się nie martw-będzie dobrze!

Ja we wcześniejszych dwóch ciążach nie badałam tsh,nie wiem,czy już wtedy miałam hashi.
karolla12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 10:43   #2659
weronika23
Zakorzenienie

hej dziewczynki

co do badan to ja tez mam teraz wszytskie na raz i troche sie zdziwilam bo np glukoze robilam po 20 tyg da sie przezyc zaktac nos i jak najszybciej

hiv i te drugie najdroszsze jakos pod koniec ciazy robilam w tym tyg sprobuje sie dostac na nfz bo jakos nie chce znow tyle kasy wydac na badania jak sie nie uda to wizyte mam na 24 i wcale nie mysle od razu wszytskiego robic poczekam az dostane sie na nfz szkoda mi tyle kasy zwlaszcza ze mamy duuuzo wydatkow

dziewczyny a ja mam pytanie jak u was wyglada rejestracja na nfz

madzia co do slubu tooo poleci wszystko szybko jak macie juz sale to raz dwa

co do coli ja w 1 ciazy duzo pilam jedyny moj sposob na zgage

noi znow nie wiem cooo komu odpisywac taaak lecicie

Edytowane przez weronika23
Czas edycji: 2012-04-10 o 10:46
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-10, 10:47   #2660
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
No nie mogę uwierzyć, że tak łatwo poszło
Akurat lokal sprawdzony, mają dwie sale- jedna na górze, drugą na dole (właśnie tą dolną teraz remontowali i mamy ją zarezerwowaną). Byliśmy tam na weselu mojego wujka, i siostra TŻ też miała tam wesele.
supergratuluję, teraz już będzie z górki, kościół na pewno dopasujecie, ważne jest jeszcze, żeby jakąś sensowną orkiestrę zarezerwować. Zazdroszczę tego okresu, w sentymentem wspominam ten okres przygotowań, wybierania sukni, bukietu, zaproszeń itp...

Cytat:
Wizyty nie przyspieszę, bo nie ma do niej miejsc na przynajmniej miesiąc w przód Ten termin 26.04 już nie pamiętam kiedy rezerwowałam. Byłam tutaj kilkanaście dni temu w rodzinnym mieście u mojego starego gina na nfz, ale pytał czy będę tutaj prowadziła ciążę czy tam gdzie teraz mieszkam no i się przyznałam, że nie tutaj i powiedział, że nie może dać mi skierowania :/ Nie wiem czy nie chciał dać, czy naprawdę nie może.

I tak jak pisałam wyżej - badania wyniosą mnie 300 zł :/ Najdroższe HCV, HIV tylko 30 zł.

uuu to faktycznie dużo, z ciekawości chwyciłam kartkę, którą ja dostalam od lekarza i wypisane jest to na skierowaniu na badania ale rozumiem, że skoro od lekarza prywatnego to i tak trzeba płacić, a jak lekarz z NFZ to nie? tylko czym się różni takie skierowanie?
Stary 2012-04-10, 10:49   #2661
karolla12
Rozeznanie

Witam poświątecznie wszystkie mamusie
Mam nadzieję,że miło spędziłyście święta)

Co do wspominanego obżarstwa,to akurat ja się nie przejadłam.Jadłam głownie ciasta i kanapki z żółty serem i pomidorem (tak świątecznie ,na wędliny,mięso raczej nie miałam ochoty.

Jak ten czas leci,wg ostatniego USG to już 7t4d!
Troszkę martwią mnie bóle brzucha..nieczęste,ale jednak.W poprzednich ciążach,tego nie było...
karolla12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 10:55   #2662
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Wizyty nie przyspieszę, bo nie ma do niej miejsc na przynajmniej miesiąc w przód Ten termin 26.04 już nie pamiętam kiedy rezerwowałam. Byłam kilkanaście dni temu w rodzinnym mieście u mojego starego gina na nfz, ale pytał czy będę tutaj prowadziła ciążę czy tam gdzie teraz mieszkam no i się przyznałam, że nie tutaj i powiedział, że nie może dać mi skierowania :/ Nie wiem czy nie chciał dać, czy naprawdę nie może.

Pewnie nie chciał dać, ze względu, że nie beziesz prowadziła ciży u niego
Strasznie dużo za te badania
Myślałam, że z połowę mniej

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
hiv i te drugie najdroszsze jakos pod koniec ciazy robilam w tym tyg sprobuje sie dostac na nfz bo jakos nie chce znow tyle kasy wydac na badania jak sie nie uda to wizyte mam na 24 i wcale nie mysle od razu wszytskiego robic poczekam az dostane sie na nfz szkoda mi tyle kasy zwlaszcza ze mamy duuuzo wydatkow
No dokładnie

Cytat:
dziewczyny a ja mam pytanie jak u was wyglada rejestracja na nfz
U nas zazwyczaj zapisuję na za miesiąc
Ale jak się pogada z pielęgniarą to można się wcześniej wcisnąć, wiadomo, że czasem ktoś odwoła wizytę czy coś

Cytat:
madzia co do slubu tooo poleci wszystko szybko jak macie juz sale to raz dwa

Cytat:
co do coli ja w 1 ciazy duzo pilam jedyny moj sposob na zgage
Na zgagę mówisz
Bo mnie męczy

Cytat:
supergratuluję, teraz już będzie z górki, kościół na pewno dopasujecie, ważne jest jeszcze, żeby jakąś sensowną orkiestrę zarezerwować. Zazdroszczę tego okresu, w sentymentem wspominam ten okres przygotowań, wybierania sukni, bukietu, zaproszeń itp...

Właśnie mama znowu dzwoniła ale się wczuli z tatą
Byli w kościele- również mają woolne na 23.06.12 na godz. 16:30
Jutro mamy zgłosić się do księdza z TŻ ze świadectwami chrztu i porozmawiać
Jeśli chodzi o orkiestrę- to mamy załatwić jakichś dwóch znajomych grajków, to nie będzie wielkie wesele, tylko raczej takie przyjęcie, będzie gdzieś z 40-50 osób, więc wielka orkiestra nie jest nam potrzebna.

Fajnie jest co powspominać

Cytat:
uuu to faktycznie dużo, z ciekawości chwyciłam kartkę, którą ja dostalam od lekarza i wypisane jest to na skierowaniu na badania ale rozumiem, że skoro od lekarza prywatnego to i tak trzeba płacić, a jak lekarz z NFZ to nie? tylko czym się różni takie skierowanie?
Skierowanie niczym się nie rózni, jedynie pieczątką lekarza. Jak masz skierowanie od prywatnego lekarza, który nie ma podpisanej umowy z danym laboratorium to niestety musisz płacić.
Stary 2012-04-10, 11:00   #2663
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:

No strasznie dużo, ale właśnie sprawdzam inne laboratorium i może nie będzie tak źle
Skierowanie od lekarza prywatnego to tak naprawdę nie skierowanie, tylko taka kartka, na której są napisane badania jakie masz wykonać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-10, 11:03   #2664
weronika23
Zakorzenienie

madzius90 noi widzisz juz prakrtycznie wszystko macie teraz tylko czekac ale fajnie ehhhh super przygotowanie ja strasznie lubialam godzinami przegladalam a wspomniania nieziemskie sukinka do kosza garnitur tez

u mnie cola naprawde pomagala po lozkiem nawet tzrymalam i w szpitalu jak lezalam tez mialam i polozne mowily ze jak mi pomaga to moge sobie pic

kurcze wiecie too ja tez chce taka rejestracje u nas trzeba wstac o 5 o 6 byc pod drzwiami zamknietej przychodni i czekac na bloczek ale mam plan wziasc mame ma imie i nazwisko od poloznej ze szpitala mam sie na nia powolac i ma mnie wisnac boo panie krowy nawet tam telef nie odbieraja ostatnio chcialam zadzwonic i nic a jak pojechalam to okazalo sie ze lekarza nie ma
Stary 2012-04-10, 11:04   #2665
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:

Skierowanie niczym się nie rózni, jedynie pieczątką lekarza. Jak masz skierowanie od prywatnego lekarza, który nie ma podpisanej umowy z danym laboratorium to niestety musisz płacić.
To chyba niekoniecznie o to chodzi, bo ja np. byłam prywatnie u lekarza z luxmedu i w luxmedzie wykonują te wszystkie badania, ale to "skierowanie" od tego lekarza nie uprawnia mnie do bezpłatnych badań. A skoro lekarz pracuje w luxmedzie to chyba niemożliwe, że nie miałby podpisanej umowy z laboratorium.
To chyba chodzi o to, czy lekarz i laboratorium mają podpisaną umowę z nfz. Ale w sumie to się nie znam, więc nie wiem czy dobrze mówię

P.S. Fajnie, że już tyle załatwione I widzisz-pierwszy dzień przygotowań, a już najważniejsze rzeczy masz

Czas edycji: 2012-04-10 o 11:05
Stary 2012-04-10, 11:04   #2666
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Właśnie mama znowu dzwoniła ale się wczuli z tatą
Byli w kościele- również mają woolne na 23.06.12 na godz. 16:30
Jutro mamy zgłosić się do księdza z TŻ ze świadectwami chrztu i porozmawiać
Jeśli chodzi o orkiestrę- to mamy załatwić jakichś dwóch znajomych grajków, to nie będzie wielkie wesele, tylko raczej takie przyjęcie, będzie gdzieś z 40-50 osób, więc wielka orkiestra nie jest nam potrzebna.

Fajnie jest co powspominać
ale się rodzice zabrali do roboty
to w takim razie zostały Wam już najprzyjemniejsze rzeczy, a księdza się nie obawiaj - będzie dobrze

co do badań to muszę koniecznie coś wymyśleć, żeby kolejne badania mieć na NFZ ale teraz niestety już będę musiała zapłacić za te pierwsze.
Chciałam robić badania za tydz w pn bo też mam mieć urlop myślicie, że to nie będzie za poźno skoro to będzie 10tc i 1 dzień?
Stary 2012-04-10, 11:04   #2667
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
No strasznie dużo, ale właśnie sprawdzam inne laboratorium i może nie będzie tak źle
Skierowanie od lekarza prywatnego to tak naprawdę nie skierowanie, tylko taka kartka, na której są napisane badania jakie masz wykonać
Ja od prywatnego dostałam karteczkę z napisem "skierowanie" i z zaznaczonymi kółkami badania, które mam zrobić
Stary 2012-04-10, 11:06   #2668
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja od prywatnego dostałam karteczkę z napisem "skierowanie" i z zaznaczonymi kółkami badania, które mam zrobić
Też mam słowo "skierowanie" na tej kartce
Stary 2012-04-10, 11:09   #2669
weronika23
Zakorzenienie

ja tez mam taka karteczke ale niestety musze zaplacic za wszystko polozna mi tam powiedziala no moze pani pojsc na nz i wypisza albo zrobic na wlasna reke i placic
Stary 2012-04-10, 11:10   #2670
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
madzius90 noi widzisz juz prakrtycznie wszystko macie teraz tylko czekac ale fajnie ehhhh super przygotowanie ja strasznie lubialam godzinami przegladalam a wspomniania nieziemskie sukinka do kosza garnitur tez
A czemu do kosza suknia i garnitur?

Ja chcę wypożyczyć, żeby później nie martwić się co z nią zrobić

Cytat:
kurcze wiecie too ja tez chce taka rejestracje u nas trzeba wstac o 5 o 6 byc pod drzwiami zamknietej przychodni i czekac na bloczek ale mam plan wziasc mame ma imie i nazwisko od poloznej ze szpitala mam sie na nia powolac i ma mnie wisnac boo panie krowy nawet tam telef nie odbieraja ostatnio chcialam zadzwonic i nic a jak pojechalam to okazalo sie ze lekarza nie ma
U nas tak jest u okulisty.

Oni wszyscy są dobrzy.
Ta pani gin, do której chodzę, też przyjmuje np. od 9 i od 9 zapisują pacjentki, a pani doktor przychodzi sobie np. o 10 do pracy, albo później i cały dzień jest opóźnienie

Cytat:
To chyba niekoniecznie o to chodzi, bo ja np. byłam prywatnie u lekarza z luxmedu i w luxmedzie wykonują te wszystkie badania, ale to "skierowanie" od tego lekarza nie uprawnia mnie do bezpłatnych badań. A skoro lekarz pracuje w luxmedzie to chyba niemożliwe, że nie miałby podpisanej umowy z laboratorium.
To chyba chodzi o to, czy lekarz i laboratorium mają podpisaną umowę z nfz. Ale w sumie to się nie znam, więc nie wiem czy dobrze mówię
To ja już też nie wiem
Może to chodzi o to, że lekarz na nfz ma podpisaną umowę z laboratorium

Cytat:
ale się rodzice zabrali do roboty
to w takim razie zostały Wam już najprzyjemniejsze rzeczy, a księdza się nie obawiaj - będzie dobrze
Rodzice szaleją. Akurat tak fajnie się złożyło, że mają teraz oboje urlopy po dwa tygodnie

Cytat:
co do badań to muszę koniecznie coś wymyśleć, żeby kolejne badania mieć na NFZ ale teraz niestety już będę musiała zapłacić za te pierwsze.
Chciałam robić badania za tydz w pn bo też mam mieć urlop myślicie, że to nie będzie za poźno skoro to będzie 10tc i 1 dzień?
Nie wiem czy nie będzie za późno.
Najlepiej byłoby zapytać o to gina, czy to tak naprawdę ważne czy badania są robione w 9 czy 10 tyg.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości