|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Princesska idź do pedikiurzystki któraz ajmuje się takimi rzeczami-dobre sa ponoć klamry na paznokcie i zdecydowanie to lepsze niż wizyta u chirurga!!!tylko fakt,to tez kosztuje...ale może chociaż by wycięła i tamponade zrobiła??ponoż zrobienie żeli u stóp pomaga??to trzeba by Truscafki zapytać
|
#3512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratki za 5 miechów ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Truscafko Bo niby wyciełam ten kawałek pazurka, ale nadal ta skóra boli jak dotykam.. Jak założę buty to już masakra po kilku chwilach.. |
|
|
|
|
#3514 |
|
Wtajemniczenie
|
Niunia z boczku na brzuszek się przekręciła
|
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
to teeraz musisz poczekac az sie podgoi.tez mam co jakis czas taki problem dltego nie moge chodzic w butach naobcasach
moze rivanolem wymocz??
|
#3516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja uwielbiam obcasy! Co prawda nie chodzę w nich codziennie, ale na jakieś okazje to jak najbardziej. A wczoraj właśnie chciałam założyć, a taki ucisk poczułam, że zrezygnowałam Ale na płaskim też mnie boli, bez butów najlepiej...
|
|
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz ladnych kilka lat temu musialam zrezygnowac z obcasów a kiedys bardzo czesto chodzilsm,i na plaskim tez boli
bardzo ciezko buty kupic zeby nie bolało
|
#3518 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Aaaale sie wyspalismy1 Nika wczoraj dostala mleczka o 20:30 i spala-uwaga- do 8:20!!!! Zjadla butle i dalej w kime do 10! No i wielki sukces- nie wiem czy pisalam wczesniej? -Wczoraj pierwszy raz , nieswiadomie, powiedziala BA ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz czesciej klade ja na mate, roluje sie na niej we wszystkie strony ![]() Zapomnialam napisac, ze przed swietami dostalam znow pudeleczko bobovity z ksiazeczka odnosnie karmienia, sloiczkiem i 2 probkami kaszek.
|
#3519 |
|
Zadomowienie
|
Melduję sie że jestem
Joamic o dzięki z a fotki , to ja spragniona dziecięcych buziek jestem .Ślicznosci, córa jak księzniczka i mamunia też. Cieszę się że wszystko się udało Zapraszam do klubu
|
|
|
|
#3520 |
|
Zadomowienie
|
Moja mała też ładnie spała od 20
Pierwsza pobudka była o 2 w nocy a potem o 6 rano i znowu zasnęła i spała do 9 więc wyspana jestem![]() Wszystkim mamusiom gratulacje za skończone 5 mies. ![]() ![]() klaski:
|
|
|
|
#3521 |
|
Wtajemniczenie
|
Wy macie Anioły nie dzieci.Moja własnie zasneła po godzinnym płaczu tzn histerii jakby ze skóry ja obdzierali
|
#3522 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
jestesmy po kleiku, na 10 lyzeczek zjadl 3. zrobilam z woda i swoim i bardzo rzadki wyszedl
do odparzen, dermatolog polecila tormental (nie myslic z tormentiolem) wymieszany z mascia cynkowa. bardzo ladnie sie goi. Adkowi cos wyskoczylo na posladku, czerwone i troche suche i probowalo sie rozlazic ale po posmarowaniu zniknelo
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#3524 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- my wczoraj poszliśmy spać o 21:45 mały sie zaczoł kręcić o 2 to dałam cycusia i dalej spaliśmy do 5:15 dalej cycuś i o 8:30 obudziła nas kupa przebrałam małego i dalej zaczoł kimać ale zadzwonił mi telefon i sie rozbudził.......boshe dziewczyny też jesteście takie zmęczone po tych świętach????? ja sie czuje wyjechana jak koń po westernie....chyba zaraz wezme małego na spacer ponoć w słonku ciepło jest............no albo go nie wezme bo właśnie zasypia sobie koło mnie hehehheh musze sie umówić na wizyte do proktologa bo już mnie szlak trafia z tym moim dupskiem jak mi sie zaczeło po porodzie to na chwile ustąpi i na nowo a czytałam gdzieś, że samemu ciężko sie tak wyleczyć a wsyudze sie jak chole*a gorzej niż przed pierwszą wizyta u gina hehe
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie po świątecznie
Princ, ja miałam problem nie zjednym, ale z 3 wrastającymi pazurami Nigdzie nie szłam, tylko zamiast obcinać cążkami piłowałam je na pół okrągło i się unormowało. Jak mój strasznie marudny glut zaśnie wstąpię do klubu ![]() Tru, za ząbki. 2 od razu OMG Szymek wymiata ![]() Basiula,
Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-04-10 o 13:32 |
|
|
|
#3526 |
|
Wtajemniczenie
|
no jestem w koncu.czesc ekipy juz wypad zrobila,reszta wieczorem
Basiula ![]() Ide dac malej obiadek-papke z kaszka,jak bede miala wiecej czasu,to conieco poopowiadam i was poczytam
|
|
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
osobiscie jestem przeciwna interwencji chirurga(chyba,ze jako ostatecznosc) i jak bede miala kase to wole załozyc klamre.tz miał wycinane u chirura przy obu paluchach i widac gdzie i ile było wyciete mimo,ze to pewnie kilka nascie lat temu to było.jaole nie zadawac sobie bólu-chodzi o ból gdy znueczulenie przestanie działac
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
Zaliczylismy rehabilitacje, pani bardzo chlopcow chwalila- mozliew ze po tych 4 co nam zostaly juz wiecej nie bedzie potrzebne Potem bylismy w parku gdzie poznalam inna blizniacza mame- ale sie nagadalam
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
Ona231, Lego Friends. Nie polecam, straszliwie małe.
Współczuję Ania I jak minął pierwszy dzień? Jak się niania sprawdza? Ja bym była teraz bardzo nieszczęśliwa jakbym miała wracaćWróciłam od fryzjera i mam krótkie włosy Siedzę z farba teraz. Potrzebowałam zmiany natychmiast i padło na włosy. Gdybym miała więcej pieniędzy zrobiłabym liposukcję |
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
Glam-tobardzo dobre wiesci
\a ile mieliscie wizytkazda po 1 godz?Seona-tez bym liposukcje sobie strzeliła szukam na grouponie ofert,ale nie ma nic na moja kieszen a fryzjer to i mnie by sie przydał
|
#3531 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i z tego ze mi cukrzyca minęłaCytat:
![]() ![]() Cytat:
Byłyśmy dziś na drugim szczepieniu. Wykupiłam skojarzone, to tylko chwilę moje dziecię płakało i po krzyku. Co do wagi kochane szok, ona ma 3,5 miesiąca i waży 7,24kg Co do spania w nocy, pobudki są zwykle dwie w nocy i śpimy sobie tak do 8 lub 9.
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja jak miała 3,5 miesiaca to wazyła 5.950...ale moje mleko to chyba jakieś chude jest a jadasz juz wszytsko czy czegoś unikasz?
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-04-10 o 15:19 |
|
|
|
|
#3533 |
|
Zadomowienie
|
Witam po świętach
![]() Jesteśmy po spacerku,Fifi najedzony śpi a ja powinnam prasować jego ubranka heheU nas po Świętach lipa... nie były to najmilsze świeta... ale cóż bywa i tak... ehhh napiszę o tym w wolnej chwili w klubie. To że u mnie może być coś nie tak przypuszczałałam ale myślałam że przynajmniej u tż będzie ok ale i tu i tu ciężka atmosfera ehhh a to pierwsza Wielkanoc Filipka...W niedzielę Chrzciny mam nadzieję że przynajmniej w ten dzień będzie wszystko dobrze... jak nie to udusze .... Dziewczyny Filip budzi się w nocy na jedzenie ciągle co 2 godziny a Wasze maluszki tak ładnie śpią...czy ja robię coś nie tak ???
|
#3534 |
|
Zadomowienie
|
ale sie przed chwila najadlam strachu.... mala zwalila kupola- czarnego i taka zbita plastelina....dopiero pozniej pamiec zadzialala w tej moje lepetynie, ze wczoraj jadla slik ze sliwek i malin i to mialo taki kolor....
a oprocz tego to dzis weszlam na wage i wy tu piszecie , ze chcecie schudnac a ja ze lzami w oczach patrze jak doslownie znikam..... przez 2 tygodniue ucieklo mi prawie 3 kg .... obecnie waga wskazala 44.4 ;( nic dziwnego , ze pokarm stracilam. Jutro ide do endo i mam nadzieje, ze dostane jakies hormony i bede wygladac jak czlowiek.... wprowadzam sie powoli w jakis depresyjne stan przez to wszystko. Oczywiscie wielkie plany sprzatania i prasowania poszly w leb...juz wiem dlaczego mam lenia- pieprzona tarczyca- to jest tak dziwne uczucie- wstajesz i chcesz cos zrobic i wiesz ze musisz ale tak ociazale cialo sie ma , ze totalny brak dzialania. I wszystko mnie dzis wkurza...i to ostro
|
#3535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z owoców jem tylko banany i jabłka. Z warzyw więcej, bo ogórka, pomidory , kukurydze,ziemniaki, trochę sałaty, selera, pora, pietruszke, cebule, groszek, ale to tylko w święta w sałatce warzywnej ![]() Piję wodę, sok marchwiowo owocowy i sok z czarnej porzeczki. Unikam smażonego i ciężkostrawnego jedzenia. Słodyczy itp też. Jem tylko herbatniki i ew, jakieś ciastka, ale to tez jak już nic dam rady wytrzymać, bo z nich przecież jest chyba masło. Kisiele jem też czasem.
|
|
|
#3536 |
|
Wtajemniczenie
|
Seona jakaś metamorfoza wiosenna?
---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Gora akysz depresjo!!! |
|
|
|
#3537 |
|
Rozeznanie
|
Ahoj
![]() My w rozjazdach przez świeta, wiec młoda odtajała dopiero dziś w nocy, pobudki w każdej godzinie od 22 po kilka razy, nawet nie pomogło spanie ze mną, musiała sie wygadać i wykrzyczeć, mam nadzieje ze dziś pospi lepiej. Jemy juz słoiczki marchewkowe i jabuszkowe, dziś był mix zjadła cały słoiczek mysle ze gdyby był wiekszy to jeszcze by wszamała.
|
#3538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oooo! ja rownież mam szalony kolor, jak ululam dziecia to wrzuce fotke w klubie
|
|
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
glam a powiedz jak wygladaja te wasze cwiczenia? tak mnej wiecej co robi z chlopakami?
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#3540 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.

Ale na płaskim też mnie boli, bez butów najlepiej...
bardzo ciezko buty kupic zeby nie bolało

klaski:

ile wazy? slodka jest