mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-10, 10:51   #3511
dygotka8
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

Princesska idź do pedikiurzystki któraz ajmuje się takimi rzeczami-dobre sa ponoć klamry na paznokcie i zdecydowanie to lepsze niż wizyta u chirurga!!!tylko fakt,to tez kosztuje...ale może chociaż by wycięła i tamponade zrobiła??ponoż zrobienie żeli u stóp pomaga??to trzeba by Truscafki zapytać

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 10:53   #3512
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
samej wycinanie nic ci nieda a jak sie rok męczyłam w końcu i tam mnie wizyta u chirurga nie omineła tylko głupia sie męczyłam i jeszcze gorzej rozbeblałam to a teraz spoko zabieg nic nie bolał później ze 2 dni bolało ale wziełam tabletke i przechodziło a teraz spokój nic nie boli....

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

i ja miałam na obu paluchach wycinane..........

MÓJ SYNCIO KOŃCZY DZIŚ
5 MIESIĘCY

OLUSIA GRATKI TWOJE DZIECIE TEŻ DZIŚ ŚWIĘTUJE
a ile czasu goi się rana po wycinaniu? mniej więcej?

Gratki za 5 miechów

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Truscafko
Bo niby wyciełam ten kawałek pazurka, ale nadal ta skóra boli jak dotykam.. Jak założę buty to już masakra po kilku chwilach..
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 11:00   #3513
ja_dalia
Wtajemniczenie

basiula gratki !!! i innym mamusiom of course tez gratki

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 11:08   #3514
princessskaa
Wtajemniczenie

Niunia z boczku na brzuszek się przekręciła Pierwszy raz
Stary 2012-04-10, 11:15   #3515
dygotka8
Zakorzenienie

to teeraz musisz poczekac az sie podgoi.tez mam co jakis czas taki problem dltego nie moge chodzic w butach naobcasach
moze rivanolem wymocz??

Stary 2012-04-10, 11:25   #3516
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
to teeraz musisz poczekac az sie podgoi.tez mam co jakis czas taki problem dltego nie moge chodzic w butach naobcasach
moze rivanolem wymocz??
spróbuję, może złagodzi Ja uwielbiam obcasy! Co prawda nie chodzę w nich codziennie, ale na jakieś okazje to jak najbardziej. A wczoraj właśnie chciałam założyć, a taki ucisk poczułam, że zrezygnowałam Ale na płaskim też mnie boli, bez butów najlepiej...
Stary 2012-04-10, 11:28   #3517
dygotka8
Zakorzenienie

ja juz ladnych kilka lat temu musialam zrezygnowac z obcasów a kiedys bardzo czesto chodzilsm,i na plaskim tez bolibardzo ciezko buty kupic zeby nie bolało

Stary 2012-04-10, 11:37   #3518
ggoraa
Zadomowienie

Hej
Aaaale sie wyspalismy1
Nika wczoraj dostala mleczka o 20:30 i spala-uwaga- do 8:20!!!! Zjadla butle i dalej w kime do 10!
No i wielki sukces- nie wiem czy pisalam wczesniej? -Wczoraj pierwszy raz , nieswiadomie, powiedziala BA
Teraz czesciej klade ja na mate, roluje sie na niej we wszystkie strony

Zapomnialam napisac, ze przed swietami dostalam znow pudeleczko bobovity z ksiazeczka odnosnie karmienia, sloiczkiem i 2 probkami kaszek.
Stary 2012-04-10, 11:53   #3519
ela3010
Zadomowienie

Melduję sie że jestem

Joamic o dzięki z a fotki, to ja spragniona dziecięcych buziek jestem.
Ślicznosci, córa jak księzniczka i mamunia też. Cieszę się że wszystko się udało.

Zapraszam do klubu
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 11:53   #3520
nettka_
Zadomowienie

Moja mała też ładnie spała od 20 Pierwsza pobudka była o 2 w nocy a potem o 6 rano i znowu zasnęła i spała do 9 więc wyspana jestem

Wszystkim mamusiom gratulacje za skończone 5 mies. klaski:
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 12:38   #3521
fatal21
Wtajemniczenie

Wy macie Anioły nie dzieci.Moja własnie zasneła po godzinnym płaczu tzn histerii jakby ze skóry ja obdzierali
Stary 2012-04-10, 12:41   #3522
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Wy macie Anioły nie dzieci.Moja własnie zasneła po godzinnym płaczu tzn histerii jakby ze skóry ja obdzierali
okropne to jest nie? współczuje moj tez mi dzis zafundowal ale "tylko" półgodzinną
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 12:42   #3523
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

jestesmy po kleiku, na 10 lyzeczek zjadl 3. zrobilam z woda i swoim i bardzo rzadki wyszedl

do odparzen, dermatolog polecila tormental (nie myslic z tormentiolem) wymieszany z mascia cynkowa. bardzo ladnie sie goi. Adkowi cos wyskoczylo na posladku, czerwone i troche suche i probowalo sie rozlazic ale po posmarowaniu zniknelo

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 12:53   #3524
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
a ile czasu goi się rana po wycinaniu? mniej więcej?

Gratki za 5 miechów

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Truscafko
Bo niby wyciełam ten kawałek pazurka, ale nadal ta skóra boli jak dotykam.. Jak założę buty to już masakra po kilku chwilach..
ja po 2 tygodniach miałam ścigane szwy......skóra cie boli bo pewnie ci sie zrobił juz ropny stan zapalny........ja jeden miałam paskudny palec a bolał okropnie a sama sie operowałam wycinałam póniej wyrywałam ten podcięty paznokieś a gów*o z tego później mi i tak musiał dr do kości czyścić i sie śmiał że ostro tam gzrebałam heheh

Cytat:
moze rivanolem wymocz??
to nic nie da mi podgoiło troche i na nowo wszystko bo to sie tak jakby z boku wrasta i dr ci wytnie paseczek paznokcia po całej długości....jak już mówiłam zabieg nic nie boli bo jest na miejscowym znieczuleniu tylko jak znieczulenie przestanie działać bo boli i ja na drugi dzień miałam sie zgłosić na zmiane opatrunku a tu zonk bo żadnych butów nie ubiore ani swoich ani tż dopiero teścia kapcie takie na lato sandałowate ubrałam wyobraźcie sobie jak sie ludzie na mnie patrzyli jak szłam kulawa w kapciach 29 lutego hehehee później za 7 dni kontrola w poradni chirurgicznej a na kolejne 7 na ściągnięcie szwów miałam na jednym palcu 4 ( ten po moich zabiegach) a na drugim 3 ( tamn miałam tylko lekkie zaczerwienienie ale dr stwierdził, że lepiej teraz wyciąć bo to samo sie zrobi)......

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

my wczoraj poszliśmy spać o 21:45 mały sie zaczoł kręcić o 2 to dałam cycusia i dalej spaliśmy do 5:15 dalej cycuś i o 8:30 obudziła nas kupa przebrałam małego i dalej zaczoł kimać ale zadzwonił mi telefon i sie rozbudził.......boshe dziewczyny też jesteście takie zmęczone po tych świętach????? ja sie czuje wyjechana jak koń po westernie....chyba zaraz wezme małego na spacer ponoć w słonku ciepło jest............no albo go nie wezme bo właśnie zasypia sobie koło mnie hehehheh

musze sie umówić na wizyte do proktologa bo już mnie szlak trafia z tym moim dupskiem jak mi sie zaczeło po porodzie to na chwile ustąpi i na nowo a czytałam gdzieś, że samemu ciężko sie tak wyleczyć a wsyudze sie jak chole*a gorzej niż przed pierwszą wizyta u gina hehe

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 13:31   #3525
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Witajcie po świątecznie

Princ, ja miałam problem nie zjednym, ale z 3 wrastającymi pazurami

Nigdzie nie szłam, tylko zamiast obcinać cążkami piłowałam je na pół okrągło i się unormowało.

Jak mój strasznie marudny glut zaśnie wstąpię do klubu

Tru, za ząbki. 2 od razu OMG Szymek wymiata

Basiula,

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2012-04-10 o 13:32
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 13:56   #3526
OlusiaS
Wtajemniczenie

no jestem w koncu.czesc ekipy juz wypad zrobila,reszta wieczorem

Basiula

Ide dac malej obiadek-papke z kaszka,jak bede miala wiecej czasu,to conieco poopowiadam i was poczytam
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 14:10   #3527
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
to nic nie da mi podgoiło troche i na nowo wszystko bo to sie tak jakby z boku wrasta i dr ci wytnie paseczek paznokcia po całej długości....jak już mówiłam zabieg nic nie boli bo jest na miejscowym znieczuleniu tylko jak znieczulenie przestanie działać bo boli i ja na drugi dzień miałam sie zgłosić na zmiane opatrunku a tu zonk bo żadnych butów nie ubiore ani swoich ani tż dopiero teścia kapcie takie na lato sandałowate ubrałam wyobraźcie sobie jak sie ludzie na mnie patrzyli jak szłam kulawa w kapciach 29 lutego hehehee później za 7 dni kontrola w poradni chirurgicznej a na kolejne 7 na ściągnięcie szwów miałam na jednym palcu 4 ( ten po moich zabiegach) a na drugim 3 ( tamn miałam tylko lekkie zaczerwienienie ale dr stwierdził, że lepiej teraz wyciąć bo to samo sie zrobi)......e
a ja mysle,ze riwanol pomoze przynajmniej stan zapalny przygoi.jak mnie bolało pare lat temu to gdy pazur wratał to nie mozna sie było do tego dotknac
osobiscie jestem przeciwna interwencji chirurga(chyba,ze jako ostatecznosc) i jak bede miala kase to wole załozyc klamre.tz miał wycinane u chirura przy obu paluchach i widac gdzie i ile było wyciete mimo,ze to pewnie kilka nascie lat temu to było.jaole nie zadawac sobie bólu-chodzi o ból gdy znueczulenie przestanie działac

Stary 2012-04-10, 14:38   #3528
glamourous
Zakorzenienie

Hej dziewczynki
Zaliczylismy rehabilitacje, pani bardzo chlopcow chwalila- mozliew ze po tych 4 co nam zostaly juz wiecej nie bedzie potrzebne
Potem bylismy w parku gdzie poznalam inna blizniacza mame- ale sie nagadalam ide na obiadek
Stary 2012-04-10, 14:50   #3529
Seona
Zakorzenienie

Ona231, Lego Friends. Nie polecam, straszliwie małe.

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Jutro wracam do pracy boziu jak mi się nie chce
Współczuję Ania I jak minął pierwszy dzień? Jak się niania sprawdza? Ja bym była teraz bardzo nieszczęśliwa jakbym miała wracać

Wróciłam od fryzjera i mam krótkie włosy Siedzę z farba teraz. Potrzebowałam zmiany natychmiast i padło na włosy. Gdybym miała więcej pieniędzy zrobiłabym liposukcję

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 15:00   #3530
dygotka8
Zakorzenienie

Glam-tobardzo dobre wiesci\a ile mieliscie wizytkazda po 1 godz?

Seona-tez bym liposukcje sobie strzeliła szukam na grouponie ofert,ale nie ma nic na moja kieszen a fryzjer to i mnie by sie przydał

Stary 2012-04-10, 15:06   #3531
Wiszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość
Glam, ty to masz udane dzieci - cały komplet
Wiszka fajnie że się odezwałaś, ja też ostatnio w końcu zrobiłam badania krwi i cukrzyca mi przeszła, niedoczynność tarczycy też
(...)
Też się cieszę i z tego ze mi cukrzyca minęła

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
witam...
(...)

Wiszka - Witaj... Emilka taka fajna pućka ile wazy? slodka jest jak cos w klubie (nasze buzki) są moje dane, to mnie na fb mozesz znalesc

(...)
No wlaśnie ile wazy dziś się dowiedziałam, myślałam, ze padne taka duża juz jest. Do klubu zaproszenia nie mam więc nie mogę tam wejść tez

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
(...)

Wiszkaa, 100 lat!! Mała pączuszek słodki

(...)

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
jestesmy po kleiku, na 10 lyzeczek zjadl 3. zrobilam z woda i swoim i bardzo rzadki wyszedl

do odparzen, dermatolog polecila tormental (nie myslic z tormentiolem) wymieszany z mascia cynkowa. bardzo ladnie sie goi. Adkowi cos wyskoczylo na posladku, czerwone i troche suche i probowalo sie rozlazic ale po posmarowaniu zniknelo
Ja na tyłek od pediatry dostałam super maść, dupka się Emilce paliła czerwona okropnie była, a przeszło jak ręką odjął po maści Pimafucort.

Byłyśmy dziś na drugim szczepieniu. Wykupiłam skojarzone, to tylko chwilę moje dziecię płakało i po krzyku.
Co do wagi kochane szok, ona ma 3,5 miesiąca i waży 7,24kg tyle, ze się duża urodziła no i widać moje mleko dobrze jej robi

Co do spania w nocy, pobudki są zwykle dwie w nocy i śpimy sobie tak do 8 lub 9.

Żona od 17 maja 2008r.
Mama od 25 grudnia 2011r
.

Wiszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 15:18   #3532
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiszkaa Pokaż wiadomość

Byłyśmy dziś na drugim szczepieniu. Wykupiłam skojarzone, to tylko chwilę moje dziecię płakało i po krzyku.
Co do wagi kochane szok, ona ma 3,5 miesiąca i waży 7,24kg tyle, ze się duża urodziła no i widać moje mleko dobrze jej robi
.
no fakt,spora sie urodziła,ale niezle ci rosnie
moja jak miała 3,5 miesiaca to wazyła 5.950...ale moje mleko to chyba jakieś chude jest
a jadasz juz wszytsko czy czegoś unikasz?

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2012-04-10 o 15:19
Stary 2012-04-10, 15:54   #3533
owieczka86
Zadomowienie

Witam po świętach

Jesteśmy po spacerku,Fifi najedzony śpi a ja powinnam prasować jego ubranka hehe
U nas po Świętach lipa... nie były to najmilsze świeta... ale cóż bywa i tak... ehhh napiszę o tym w wolnej chwili w klubie.
To że u mnie może być coś nie tak przypuszczałałam ale myślałam że przynajmniej u tż będzie ok ale i tu i tu ciężka atmosfera ehhh a to pierwsza Wielkanoc Filipka...
W niedzielę Chrzciny mam nadzieję że przynajmniej w ten dzień będzie wszystko dobrze... jak nie to udusze ....

Dziewczyny Filip budzi się w nocy na jedzenie ciągle co 2 godziny a Wasze maluszki tak ładnie śpią...czy ja robię coś nie tak ???
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 15:54   #3534
ggoraa
Zadomowienie

ale sie przed chwila najadlam strachu.... mala zwalila kupola- czarnego i taka zbita plastelina....dopiero pozniej pamiec zadzialala w tej moje lepetynie, ze wczoraj jadla slik ze sliwek i malin i to mialo taki kolor....
a oprocz tego to dzis weszlam na wage i wy tu piszecie , ze chcecie schudnac a ja ze lzami w oczach patrze jak doslownie znikam..... przez 2 tygodniue ucieklo mi prawie 3 kg .... obecnie waga wskazala 44.4 ;( nic dziwnego , ze pokarm stracilam.
Jutro ide do endo i mam nadzieje, ze dostane jakies hormony i bede wygladac jak czlowiek.... wprowadzam sie powoli w jakis depresyjne stan przez to wszystko.
Oczywiscie wielkie plany sprzatania i prasowania poszly w leb...juz wiem dlaczego mam lenia- pieprzona tarczyca- to jest tak dziwne uczucie- wstajesz i chcesz cos zrobic i wiesz ze musisz ale tak ociazale cialo sie ma , ze totalny brak dzialania.

I wszystko mnie dzis wkurza...i to ostro
Stary 2012-04-10, 16:01   #3535
Wiszkaa
Raczkowanie

Cytat:
no fakt,spora sie urodziła,ale niezle ci rosnie
moja jak miała 3,5 miesiaca to wazyła 5.950...ale moje mleko to chyba jakieś chude jest
a jadasz juz wszytsko czy czegoś unikasz?
Nie no unikam tego co uczula i nie jem nabiału.
Z owoców jem tylko banany i jabłka. Z warzyw więcej, bo ogórka, pomidory , kukurydze,ziemniaki, trochę sałaty, selera, pora, pietruszke, cebule, groszek, ale to tylko w święta w sałatce warzywnej
Piję wodę, sok marchwiowo owocowy i sok z czarnej porzeczki.
Unikam smażonego i ciężkostrawnego jedzenia. Słodyczy itp też. Jem tylko herbatniki i ew, jakieś ciastka, ale to tez jak już nic dam rady wytrzymać, bo z nich przecież jest chyba masło. Kisiele jem też czasem.

Żona od 17 maja 2008r.
Mama od 25 grudnia 2011r
.

Wiszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 16:12   #3536
princessskaa
Wtajemniczenie

Seona jakaś metamorfoza wiosenna? Fajnie, fajnie Mi brak odwagi hehehe

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Gora akysz depresjo!!!
Stary 2012-04-10, 18:16   #3537
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Ahoj
My w rozjazdach przez świeta, wiec młoda odtajała dopiero dziś w nocy, pobudki w każdej godzinie od 22 po kilka razy, nawet nie pomogło spanie ze mną, musiała sie wygadać i wykrzyczeć, mam nadzieje ze dziś pospi lepiej.
Jemy juz słoiczki marchewkowe i jabuszkowe, dziś był mix zjadła cały słoiczek mysle ze gdyby był wiekszy to jeszcze by wszamała.

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 18:30   #3538
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Ona231, Lego Friends. Nie polecam, straszliwie małe.

Współczuję Ania I jak minął pierwszy dzień? Jak się niania sprawdza? Ja bym była teraz bardzo nieszczęśliwa jakbym miała wracać

Wróciłam od fryzjera i mam krótkie włosy Siedzę z farba teraz. Potrzebowałam zmiany natychmiast i padło na włosy. Gdybym miała więcej pieniędzy zrobiłabym liposukcję

oooo! ja rownież mam szalony kolor, jak ululam dziecia to wrzuce fotke w klubie

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 18:38   #3539
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

glam a powiedz jak wygladaja te wasze cwiczenia? tak mnej wiecej co robi z chlopakami?

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 19:10   #3540
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
oooo! mam szalony kolor
Aż się doczekać nie mogę, co to za barwa

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Kupiłam jakiś preparat Sholl'a na pazurki, babka w aptece mi poleciła, podobno pomaga. Trzymajta kciuki ludziska!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości