|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() Cytat:
Noce też mi się dają we znaki bo co jakiś ruch to się budzę, mój mały też niezbyt się przejął tym, że miał się pod koniec mniej ruszać i harcuje praktycznie cały czas. Ale niech tydzień jeszcze poczeka - bo chcę poznać jego wagę na usg, bo z ostatniego z 26.03 to 2300 miał
![]() ![]() |
![]() |
#4712 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mag współczuje, moj tez nie spi czasem pol dnia i nic nie moge zrobic bo wisi na rekach i marudzi iw32 ![]() u nas noc w miare spokojna tzn znow od 20 do 12 marudzenie a pozniej spanie do 4 w nocy i dalej pobudki na jedzenie co 2h dziewczyny ma ktoras z was ksiazke w pdfie "pierszy rok z zycia dziecka" ?? Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-04-10 o 10:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4714 | ||||
Gang Iren
|
Cytat:
Dziekuje ci kochana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie rozumiem,albo cos przeoczylam. ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
O ja tez bym byla chetna zapoznac sie z ta pozycja ![]() W pierwszej ciazy czytalam "w oczekiwaniu na dziecko",to nawet fajnie napisana byla.To o czym piszesz to chyba z tej serii,prawda? Cytrynka widze,ze dalas nowe fotki. Wiktorek slodziaczek i zazdroszcze tych spacerkow z maluszkiem ![]()
![]() |
#4715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | |
Gang Iren
|
Cytat:
To faktycznie chyba nie ma co ryzykowac. Sorry za niedyskretne pytanie.
![]() |
#4717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4718 |
Gang Iren
|
Za godzine mam Usg,zeby sprawdzic czy maly nie jest za maly,bo wedlug poloznej znowu nie urosl,wiec prosze o kciuki!
#4719 |
Wtajemniczenie
|
Chodzi Ci o to opracowanie zbiorowe gdzie jedną z autorek jest m.in Heidi Murkoff?
![]() |
#4720 |
Zakorzenienie
|
Witam Dziewczyny,
widzę ,że zaczyna się dziać ![]() ![]() ![]() ![]() Desia dzisiaj mija pierwsza z 3 dat co Ci przewidzialam ![]() ![]() ![]() Lena http://www.izotopy.pl/ mamy w planie wyjechać w nocy tzn. 3 może ![]() ![]() coś mi tż mówił że sie od Strykowa wjeżdża czy coś ![]() Jeśli chodzi o spanie i metody to jednak jest też tak że to co działa na jedno dziecko ,niestety nie zawsze działa na drugie , zdarzają się dzieci bardziej płaczliwe i wtedy wszystkie metody wprowadzać o wiele wiele ciężej , wiem to po obserwacjach swoich dzieci swoich i koleżanek pocieszające jest tylko jedno,że z czasem te wszystkie "problemy" ze spaniem i z brzuszkowe kłopoty mijają i tego się trzeba trzymać bo innego wyjścia czasem nie ma za wszystkie ktg i wizyty moje wielkie kciukasy ![]() Aalegna piękne zdjęcia , Królewicz przesłodki , Mama też fajowa Tatuś robi te zdjęcia? Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-04-10 o 11:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo podoba mi się ta opcja, że CC nam się należy i możemy zadecydować czy chcemy próbować sn czy od razu cc ![]() Widzę, że Ty też masz jutro wizytę ![]() ![]() Ja już powiedziałam mojemu lekarzowi że chcę CC... on przyznał mi racje bo mały będzie duży... Jutro ktg potem zrobi mi usg (wszystko w szpitalu) no i go przycisnę kiedy mi małego wyciągnie... ![]() Dlatego też zabieram ze sobą torbę bo przypuszczam, że gdyby wyszło już jakieś rozwarcie czy skurcze to pewnie mnie zostawią, w czwartek kończę 38 tc więc może już w tym tg miałabym Szymonka przy sobie ![]() z drugiej strony myślę, że jak nic się nie dzieje (czyli standard u mnie) to pewnie poczekam jeszcze z tydzień ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4722 | |||||
Zadomowienie
|
Dzien dobry poswiatecznie
![]() Dzis mam termin ![]() Wiele z tego nie wynika, wczoraj po basenie mialam z 10 bolesnych kluc ktore sprawily lekka panike ale oczywiscie wszystko minelo i cicho sza, spie jak dziecko, nic nie boli. Bede chyba spokojnie czekac nastepne 14 dni, bo dluzej to mi juz nie dadza w tej ciazy chodzic ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
Raczkowanie
|
Witajcie!!!
Chciałam poinformować, że 5.04.2012 o godz. 13.25 przyszła na świat Julia Karina, waga 3000 g. 50 cm. Od wczoraj jesteśmy w domu, mała póki co spokojniutka je i śpi ![]() Nie nadrabiałam wiec nie jestem na bieżąco ale gratuluje nowym mamom i trzymam kciuki za następne ![]()
#4724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() gratki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4726 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4728 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() możliwe, że działają przysiady ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4729 |
Zakorzenienie
|
I co?? I wracam do domu
![]() Co do rozowego sluzu to normalne w koncowce. Na usg wszystko ok. Wody ok. No to by bylo na tyle. Nadrobie jak dojade do domu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4730 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4731 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() w takim razie trzeba popróbować przysiadów a nóż coś zdziałają ![]() Cytat:
![]() I fajnie że wszystko OK ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A mowil Ci lekarz jakie masz rozwarcie?
![]() ![]() |
![]() |
#4733 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() My po pediatrze, usg bioderek w porzadku, wszystko inne tak samo - mamy okaz zdrowia ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4734 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :trzymam mocno ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
Co do remontów to na pewno jeden most jest wyłączony (Śląsko Dąbrowski), ale to zupełnie nie szkodzi, można spokojnie innym. Jak dojedziecie rano to w tamtą stronę (z lewostronnej wawy na prawostronną) nie ma korków i jak będziecie wracać po 11 z powrotem to tez już powinno być w porządku. Choc w tym mieście to nigdy nie wiadomo ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Flowerbobmka pisała, że jest po ktg no i wszystko jest w porządku. Nie rodzi jeszcze.. ![]() ciekawe co mi jutro powiedzą.. I Wam dziewczynki, które tez macie wizyty. koniakonia Ty mi nie namawiaj Desi do porodu, bo chcemy razem..! ![]() ![]() Właśnie wróciłam z 2 godzinnego spacerku.. Pogoda super, więc grzech nie skorzystać. No ale teraz boli mnie podbrzusze, że hoho ![]() Zia w sumie masz rację, dobrze, żeby materacyk się przewietrzył. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-10 o 13:31 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4736 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ewcisz gratulacje ![]() Tikki najlepiej by było przespać te 3 dni, tylko że się nie da ![]() ![]() Wrzuciłam foty na emaila, ale zrobiłam jakąś dziwną wersję roboczą ![]() zdjęcia Dziewczyn ,mojego barana z masła, no i moj portret w wykonaniu Niny na Jej nowym znikopisie ![]() ![]() nie wiem tylko co oznaczają te czarne chmury nad moja głową ![]() Emigra super,ze wszystko w porządku , moja Kluseczka to coś koło 6kg już ma ( tak na łazienkowej ważymy ), a dlugości nie znam,ogólnie zauwazylam ,,ze dzieci w Polsce wychodzą dłuższe ![]() W czwartek idziemy do szczepienia i do ortopedy to Ją zważę ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-04-10 o 13:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() patrzyłam trochę na tę trasę, możecie postac w korkach na wjeździe do wawy, no ale to tez zalezy o której godzinie będziecie jechać. No i w ogóle też kwestia jest taka że można jechać dłuższą drogą (zrobili teraz taką w wawie S8) ale szybciej, albo krótszą ale z pewnymi korkami..;/ W każdym razie jak się przebijecie do mostu to już powinno być spoko. Jak już będę wiedzieć co i jak to prześlę linka ![]() Kajulka już 6 kg waży? o kurcze, ale ten czas mija.. Biegnę na maila! o rany ale słodziachy te Twoje Córy!!! Ninka z zielonymi łapkami ![]() ![]() i baran jaki elegancki! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4738 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My wrocilismy z ikei , wyprasowalam to przescieradelko, zalozylam je i odpoczywam chwilke zanim pojde dzialac dalej, chce dokonczyc lozeczko i przykryc kocykiem . Kupilam sobie jeszcze takie podklady pod przescieradlo na materacyk , w razie czego jakby przesiusiala to materacyk nie zamoknie po te podklady maja folie z jednej strony i sa do prania, fajna sprawa. Mialam takie cos rowniez do adasia , jak mial kilka m-cy i mial tyleczek odparzony to sie wietrzyl na golaska wlasnie na takich podkladach ![]() Konia, ja zupelnie zapomnialam, jakie sa pozostale 2 daty? Ja tak wlasciwie nie mam nic przeciw piatkowi bo jak juz pisalam moj gin wtedy pracuje w szpitalu to czulabym sie ekstra pewnie ![]() Tikki, dwupaczku nasz kochany, Ty to sie tez nameczysz bo juz niby znaki porodowe jakies sa , a tu nadal nic! ![]() Ale jak pisalas o tym sluzie to mi sie tez wydaje, ze w kazdej chwili cos sie ruszy i nie bedziesz musiala nawet do piatku czekac! Emigra, fajowo ze wszystko z bioderkami i waga w porzadku! ![]() Ewcisz GRATULACJE ![]() ![]() Zia, doczekasz sie i Ty ![]() Tymczasem rozkoszuj sie dobrym samopoczuciem bo jakby nie bylo jestes chyba jedyna , ktora do konca tak swietnie sie czuje, ale mysle ze duzo z tego zawdzieczasz swojej aktywnosci i plywaniu! ![]() Ciekawe jak tam Gosia po USG , nic sie nie odzywa ![]() A ja ide konczyc lozeczko, wieczorkiem postaram sie wrzucic fotki i zobacze - jesli mnie obiektyw da rade objac to ustawie sie gdzies obok ![]()
![]() |
#4739 | |
Zakorzenienie
|
Cytrynka super foteczki, gdzie byliście na spacerku?
![]() Cytat:
Moja Mama mi coś tego 13tego wróży.. ![]() Mam takie coś pod materacyk dla małej, chyba podobne do tego co napisałaś ![]() Też czekam co Gosia napisze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4740 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.