Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-10, 16:45   #2311
Dasti80
Zakorzenienie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Mi też pobrali wymaz z pochwy i z odbytu, a miałam mieć to robione na jutrzejszej wizycie u gina. Wizytę muszę przełożyć na za tydzień.

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 16:49   #2312
moniczka1302
Wtajemniczenie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Moge Wam sie pochwalic zdjeciami z usg?
Buzka malego jak na nas zerka stopki i profilek z machajaca raczka
łooooooooooo te ostatnie jest naprawde świetne: "no to papaaaaaa, do następnego!"

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

ja juz powoli zmykam,
jade z mezem do mechanika na 2 samochody bo daleko ma swojego sprawdzonego, a potem pod jego zaklad pracy po auto z firmy wiec musze sama drugie auto prowadzic nie mam sily na to ale co mam zrobic
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 16:54   #2313
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Zaaaabcia sliczne zdjecia :__))
dziekuje

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
łooooooooooo te ostatnie jest naprawde świetne: "no to papaaaaaa, do następnego!"

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------
Dziekuje Dokladnie a nastepne usg dopiero pod koniec ciazy ... znowu bede musiala tyle czekac.

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Paciorkowiec-pobiera się wymaz z pochwy-potocznie zwanej pipką

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 17:01   #2314
blueelektron
Rozeznanie

żabcia super fotki

dasti dobrze, że juz w domku

agatka spory brzusio

Edytowane przez blueelektron
Czas edycji: 2012-04-10 o 17:04
blueelektron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 17:14   #2315
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość

miss jeszcze raz dzięki za to info nie rozumiałam tego całego zamieszania z tym wstawaniem ale tak myślałam że coś w tym musi być skoro tak się naciska dziewczyny na to wstanie. aha - i czy to oznacza że trzeba możliwie jak najdłużej wytrzymać w pozycji stojącej i chodzić ile to możliwe czy wystarczy po prostu wstać i zaraz można znów się położyć?? wybacz jeśli to głupie pytanie
Timii żadne pytanie nie jest głupie, jeśli czegoś sie nie wie to pyta i tyle oczywiście nie chodzi o to żeby non stop łazikować,bo by ci dupsko odpadło tylko wstawać co jakiś czas,żeby te odchody spływały, przywyczajać się do pozycji stojącej. tyle ile dasz rade poporstu
Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
czyzby drugi dzisiaj czop?
Dziewczyny przestańcie się odkorkowywać!
Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki

Przed chwilą wróciłam ze szpitala nadal w dwupaku w niedzielę mój synuś wystraszył mnie nie na żarty. Od soboty mało się ruszał więc w niedzielę pojechałam, w szpitalu podeszli do mnie bardzo rzetelnie. Zrobili badania krwi, moczu, posiew na paciorkowca dokładne usg i ktg po 1h 3 razy dziennie przez te 3 dni. W niedzielę na pierwszym ktg wyszły skurcze co 4 minuty do 70-80, zdziwiłam się trochę bo to mnie nie bolało. Czułam tylko że brzuch się napina, po ktg lekarz zabrał mnie na usg bałam się że będą chcieli zaaplikować mi fenoterol, ale on powiedział że mam już bezpieczny tc i nie będą mi nic podawać jedynie monitorować, a jak zacznie się poród to urodzę. Na usg wyszło że mały waży 2800g na następnym ktg skurcze były mniejsze i w końcu się wyciszyły. Mam do nadrobienia 15 stron postaram się jak najszybciej bom ciekawa co u Was słychać chyba że ktoś mi streszczy najważniejsze wydarzenia
Dasti z tego co piszesz, opieka wzorowa, cieszę się że wszystko dobrze i że miałaś tak profesjonalny personel do dyspozycji

Agatka, brzuchol dorodny!

Edytowane przez missmalezji
Czas edycji: 2012-04-10 o 17:17
missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 17:22   #2316
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Maść ta http://www.i-apteka.pl/product-pol-8...-masc-30g.html
Krem przeciwsłoneczny ten http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...PF30-50ml.html

I naprawdę nie rozumiem jak można dziecka nie smarować kremem z filtrem przed wyjściem na słońce... profilaktyka przede wszystkim, bo później może być już za późno. Sama pieluszka przed niczym nie uchroni bo promienie słoneczne docierają nie tylko tam gdzie bezpośrednio padają. Docierają właściwie wszędzie, przez ubranie również.
A w piękny słoneczny dzień (a takie nam się przez całe lato szykują) przecież dziecko bardzo często jest w samej pieluszce czy w body. No i jak takiego malucha nie wysmarować kremem z filtrem nawet jak nie będzie bezpośrednio na słońcu?

...
Ja też tego nie rozumiem. Myjemy dziecko wstrętną, twardą wodą, zmywamy z niego lipidy, to przecież trzeba je czymś posmarować! Mój synek mimo, że nie jest alergikiem ani nie ma żadnych problemów ze skórą, to czasem w zimie mimo smarowania miał aż białe nóżki od suchej skóry. A już na wyjście na dwór to w ogóle sobie nie wyobrażam...

Missmalezji - dziękuję za odpowiedź tylko co tu własciwie można jeszcze w domu zrobić z tym małym żółtym stworkiem? przecież po naświetlaniu lampą samo schodzi i nic tu nie zdziałamy więcej, prawda?

Dziewczyny z maluchami - ja też zawsze tulę Michałka do snu i absolutnie nie siedzę przy nim na podłodze tylko kładziemy się razem, przytulamy, czytamy bajeczki i śpiewamy kołysanki teraz będziemy mieć zupełne maluchy, więc te starsze może wydają się "duże i dorosłe", ale to przecież dalej małe bąble, które potrzebują (może nawet jeszcze więcej z racji rychłych narodzin rodzeństwa) czułości i bliskości Moim zdaniem nie należy tego dziecku limitować. Dziecko musi się czuć kochane i z tym poczuciem zasypiać wieczorem takie jest moje zdanie niektóre teorie psychologiczne są dla mnie szokujące... na szczęście już minęły czasy, kiedy bliskość i przytulanie miały "psuć" dziecko.

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-04-10 o 17:27
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 17:31   #2317
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

kurde znow ze mnie,, wyszlo,, duzo ,, tego czegos,, i zaczynam schizowac. :P
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-10, 17:37   #2318
missmalezji
Wtajemniczenie

[QUOTE=SzmaragdowyKotek;33 452078]

Missmalezji - dziękuję za odpowiedź tylko co tu własciwie można jeszcze w domu zrobić z tym małym żółtym stworkiem? przecież po naświetlaniu lampą samo schodzi i nic tu nie zdziałamy więcej, prawda?

No w domku niewiele jak najczęściej karmić piersią, to powoduje szybsze spadanie stężenia bilirubiny. No i być pod stałą kontrolą pediatry, bo może być wtedy potrzebny pobyt w szpitalu,doświetlanie. także lepiej oglądać malucha pod tym kątem jeszcze podczas poporodowego pobytu w szpitalu,co by wcześnie włączyć naświetlanie, bo potem ciężko jest wracać do szpitala.. a wtedy to juz na oddział dziecięcy, i nie każdy oddział zgadza się na obecność matki.

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Agatka,bez paniki obserwuj ruchy,czy pojawiają się jakieś skurcze i tyle

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 17:39   #2319
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
To jest waga z gondolą lub spacerówką. On naprawdę jest leciutki
Gondola ma niecałe 80 cm długości. Szerokości nie pamiętam.
Dziękuję za odpowiedź. Chyba się jednak na niego zdecydujemy. Widziałaś na żywo ten ceglasty? Mocno daje po oczach? Bo ja na żywo widziałam tylko ten różowy. Zastanawiam się też nad czarno-zielonym, albo czarno-czerwonym.

Cytat:
Czyżby coraz bliżej? Jakby coś to .

Dasti super że wszystko w porządku. Mały jeszcze niech posiedzi w brzuszku, a jak ma inne plany to też będzie dobrze.

Żaabcia super zdjęcia. Ja nie mam takich ładnych. Moja mała widocznie nie lubi pozować do zdjęć. Zresztą jak mamusia.
Stary 2012-04-10, 17:43   #2320
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
brzuch mi opadl ale to juz chyba kiedys
nie mam skurczow ani nic, leze sobie
maly sie tyle rusza co nic;/! ale on jest leniwy, szok,,, a ja sie musze martwic.
ten linomag ma slabe opinie....
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...at-spf-30.html
patrzylas agata na jego konsystencje i jak sie rozsmarowuje ??
ja mysle jeszcze nad tym z hipp
http://www.hipp.pl/?id=602 ale nie wiem od jakiego wieku on jest
i jeszcze nad tym z daxa.

Ja na temat tego linomagu na słońce już pisałam... moim zdaniem to NAJGORSZY filtr, jakiego w życiu używałam, a miałam tego sporo... on nie zostawia białej powłoki nawet, jak normalnie, tylko maże się tak wstrętnie na tłusto... odrobinka powoduje taką wartstwę białego przemieszczającego się smalcu, który się ściera przy każdym ruchu... nawet nie można tego nałożyć grubą warstwą, jak się powinno, bo już cieniutka warstwa jest tak tłusta, spływająca i biała jak farba - to nie jest poświata tlenków, tylko jakby dziecko wysmarować białym smalcem - taką to ma konsystencję. niestety nie byłam go w stanie użyć ani ja nawet na ciało ani dzieć i musiałam go po prostu wyrzucić. To jeden z niewielu filtrów, który musiałam wyrzucić, bo naprawdę nie nadawał się do niczego.

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

[QUOTE=missmalezji;3345237 2][QUOTE=SzmaragdowyKotek;33 452078]

No w domku niewiele jak najczęściej karmić piersią, to powoduje szybsze spadanie stężenia bilirubiny. No i być pod stałą kontrolą pediatry, bo może być wtedy potrzebny pobyt w szpitalu,doświetlanie. także lepiej oglądać malucha pod tym kątem jeszcze podczas poporodowego pobytu w szpitalu,co by wcześnie włączyć naświetlanie, bo potem ciężko jest wracać do szpitala.. a wtedy to juz na oddział dziecięcy, i nie każdy oddział zgadza się na obecność matki.

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

QUOTE]

No właśnie, niewiele dlatego tylko mam nadzieję, ze drugie dziecię będzie miało lepszą wątróbkę, niż pierwsze
Stary 2012-04-10, 17:43   #2321
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Jestem już po wizycie
Szyjka twarda zamknięta a skurcze to najprawdopodobniej efekt wczorajszego spotkania z teściową
Mam łykać nospę i magnez i leżeć grzecznie.
Więc jestem spokojna za tydzień mam USG to pooglądam i pomierzę mojego Synusia.
Super! To słuchać trzeba lekarza i grzecznie leżeć!
Cytat:
Wrocilam ze szkoly rodzenia, bo jednak pojechalam )
zwiedzilam porodowke, no troche tam strasznie, czysto, no ale sprzety takie troche stare :P

Ide spac bo ejstem mega zmeczona ;[ pytalam poloznej o pare spraw=
o rodzenie w jakiej pozycji mozna przec- mozna tylko na pleckach, plecki sa troche wyzej bo lozko sie reguluje, glowe sie zgina do poiersi i sie prze :P...
maz moze byc przy porodzie, moze wyjsc w kazdym momencie
nacinaja peirworodki, trzeba podpisac zgode, ale i tak nacinaja pierworodki
lecy sie 3 doby, nie ma znieczulen, jest gaz
nawet jak dziecko jest teraz duze, to sie nie liczy- porzychodzi sie do szpigtala, oni robia tam pomiary miednicy, brzucha i wtedy decyduja o cc. NiE Wwazne ze np dziecko ma 4.5 kilo, nawet jak tyle ma a oni mnie zmierza i stwierdza, ze dam rade to mam probowac ;/ takzze nie ma takiego czegos jak wskazanie do cc przez mojego lekarza, okaze sie wsyztko w szpitalu
i to co mi polecialo opisalam poloznej i powiedziala, ze to jak najbardziej czop sluzowy, z tym ze tak jak mowliscie moze on odpasc nawet 3 tyg przed porodem.
Nie chce jeszcze rodzic, choc malo czuje malego, chyba ma malo miejsca, ale nie ejstem psychicznie do tego przygotowana.
Tz w dodatku w pracy do jutra:P zwolni sie jak cos,,, no ale nie chce
skurczow nie mam zadnych, tylko poprostu nie moge chodzic wiecej niz parenascie metrow bo odczuwam wielki bol w dole brzucha, wielkie parcie na pecherz
ogolnie bardzo ciezko mi juz z glupim wsiadaniem do samochou bo mam taki straszliwy bol pachwin, ze ciezko to opisac, czasami sie ciemno przed oczami robi
Jutro wizyta u ginekologa, powinien mi pobrac wymaz na paciorkowca
Wypoczywaj! Trzymam kciuki za wizytę!
Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Ja wlaśnie wróciłam do domu i musiałam Was nadgonić. Dzisiaj miałam mega dzień a jutro nie lepszy. Bylam na zkupach, wyminiłam opony w aucie i klocki hamulcowe no i jeszcze przegląd załatwilam a jutro czekają mnie urzędy i przerejestrowanie auta.
Po co Ci tyle kwaitków??? Podziel się.
Ło... To samo zamieszanie...

Sama się czasem zastanawiam co do tych kwiatków... Ostatnio coraz częściej...
Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
ale naskrobłyście od rana.
Ja ostatnio często się męcze, nie wiem jak mam siedzieć, leżeć, spać, siku chodze bardzo często. Dzidziuś mój ostatnio jak siadam do jedzenia bardzo się ożywia, pręży, tak jakby się prostował, nie mogę się nachylić do talerza zupy bo kopy dostaję, ogólnie zmęczona i senna jestem. Dziś znów mnie gardło zaczęło boleć.

Ogólnie te święta również u mnie nie zaliczę do udanych, jutro jadę na pogrzeb
Współczuję... Trzymaj się dzielnie...

Ja też dziś mogłabym spać i spać... Tylko głowę bym do poduszki przyłożyła i mnie nie ma... Może to przez ogólne samopoczucie.
Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Przytulam

Pospałam dwie godziny,wstałam poszłam po młodego z buta(M po nas przyjechał) w domu poleciało mi coś glutowatego(ale mi sporo tego leci) i brzuch mnie boli więc leże dalej.
Dzięki!

Czop..? Odpoczywaj...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-10, 17:45   #2322
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Ja też tego nie rozumiem. Myjemy dziecko wstrętną, twardą wodą, zmywamy z niego lipidy, to przecież trzeba je czymś posmarować! Mój synek mimo, że nie jest alergikiem ani nie ma żadnych problemów ze skórą, to czasem w zimie mimo smarowania miał aż białe nóżki od suchej skóry. A już na wyjście na dwór to w ogóle sobie nie wyobrażam...

Dziewczyny z maluchami - ja też zawsze tulę Michałka do snu i absolutnie nie siedzę przy nim na podłodze tylko kładziemy się razem, przytulamy, czytamy bajeczki i śpiewamy kołysanki teraz będziemy mieć zupełne maluchy, więc te starsze może wydają się "duże i dorosłe", ale to przecież dalej małe bąble, które potrzebują (może nawet jeszcze więcej z racji rychłych narodzin rodzeństwa) czułości i bliskości Moim zdaniem nie należy tego dziecku limitować. Dziecko musi się czuć kochane i z tym poczuciem zasypiać wieczorem takie jest moje zdanie niektóre teorie psychologiczne są dla mnie szokujące... na szczęście już minęły czasy, kiedy bliskość i przytulanie miały "psuć" dziecko.
Ja siedze na podłodze ponieważ:
-jak kładłam się z młodym do łózka i tak on zasypiał w nocy przychodził do nas,bo mnie obok niego nie było jak się przebudził;
-jak siedze na podłodze w łóżku zasypia sam,sam się przebudza i wie że ja jestem obok i nie przychodzi do nas,no chyba że jak jest chory.

Cytat:
Nic się nie bój

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 17:45   #2323
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

dzieki kotek, kupie raczej inny bo czytam opinie i kieruje sie czesto wlasnie nimi kupujac rozne rzeczy, A ten filtr ma naprawde niezaciekawe, wiec zaopatrze sie w inny, Najbardziej mi by odpowiadal ten z hippa, bo mam wszystko z hippa, ale popytam w aptece o inne rowniez jutro. No i chce taki do 30 zl, wiec raczej te mustele i tp odpadaja, bo jak dla mnie za drogie ;]
Jutro jade po ostatnie rzeczy do apteki wiec popytam co maja i co polecaja.
Bo znajac zycie w aptece w moim miescie bedzie 2na krzyz wiec wybor nie bedzie ogromny.

Ok juz nie panikuje, zdaje tylko szczegolowe relacje:P
Mam nadzieje, ze to jeszcze nie dzis bo to 36 tydzien..../polowy rzeczy nie mam w torbie, lozeczko nie pomalowane, materac nie kupiony/ a tz dalej twierdzi, ze mamy duzo czasu ;]

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-04-10 o 17:47
Stary 2012-04-10, 17:47   #2324
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Dasti - witamy w domu!!!
Stary 2012-04-10, 17:54   #2325
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
Witam po świetach, coś mi się zdaje że majowki się niedługo posypia, bo jak tak czytam to się zastanawiam kiedy nasza niuńka się zdecyduje na pojawienie się na swiecie bo termin na 15 czerwca a tu widzę ze nawet 3 tyg przed można
U mnie niby koniec czerwca a już z drżącym sercem podczytuję...
Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Np ja, bo na czerwiec. Na mailu jest mój nr.
I mój na mailu.
Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość

Tacca mam nadzieję, że wszystko się poukłada!

Ostatnio od czasu do czasu mam bóle jak na okres, ale myślę że to normalne na tym etapie, zresztą widzę że Wy też tak macie
Dzięki! Też mam taką nadzieję... Zresztą jak pospałam, to trochę mi lepiej, ale życia się nie prześpi.

Ja jeszcze takich bóli nie mam... Tylko wczoraj skurcze mnie przestraszyły.
Stary 2012-04-10, 17:57   #2326
niunia32
Zakorzenienie

Dasti dobrze ze juz jestes w domu

Zjadlam sałatkę z serka wiejskiego i kawalek świeżego chleba.,mniam
Ale i tak cos bym jeszcze z jadła

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 18:02   #2327
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Dasti dobrze ze juz jestes w domu

Zjadlam sałatkę z serka wiejskiego i kawalek świeżego chleba.,mniam
Ale i tak cos bym jeszcze z jadła
Co było w sałatce oprócz serka?

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 18:02   #2328
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Moge Wam sie pochwalic zdjeciami z usg?
Buzka malego jak na nas zerka stopki i profilek z machajaca raczka
Ślicznie!
Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki

Przed chwilą wróciłam ze szpitala nadal w dwupaku w niedzielę mój synuś wystraszył mnie nie na żarty. Od soboty mało się ruszał więc w niedzielę pojechałam, w szpitalu podeszli do mnie bardzo rzetelnie. Zrobili badania krwi, moczu, posiew na paciorkowca dokładne usg i ktg po 1h 3 razy dziennie przez te 3 dni. W niedzielę na pierwszym ktg wyszły skurcze co 4 minuty do 70-80, zdziwiłam się trochę bo to mnie nie bolało. Czułam tylko że brzuch się napina, po ktg lekarz zabrał mnie na usg bałam się że będą chcieli zaaplikować mi fenoterol, ale on powiedział że mam już bezpieczny tc i nie będą mi nic podawać jedynie monitorować, a jak zacznie się poród to urodzę. Na usg wyszło że mały waży 2800g na następnym ktg skurcze były mniejsze i w końcu się wyciszyły. Mam do nadrobienia 15 stron postaram się jak najszybciej bom ciekawa co u Was słychać chyba że ktoś mi streszczy najważniejsze wydarzenia
Dobrze, że jesteś!
Cytat:
Łooo.... Nie schizuj, bo może rzeczywiście jeszcze 3/4 tygodnie...

A ja idę dalej czytać, muszę jeszcze dziś przez 40 stron przebrnąć...
Stary 2012-04-10, 18:07   #2329
niunia32
Zakorzenienie

Stokrotko pomidor i ogórek

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 18:11   #2330
anulka4771
Wtajemniczenie

Tacca co to dla Ciebie tylko 40 stron

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Stokrotko pomidor i ogórek
Też jadam ten serek tak przyrzadzony-pycha.

A ja teraz jem talarki usmażone na patelni a wcześniej pomidory w smietanie

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 18:13   #2331
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
żabcia super fotki

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość

Żaabcia super zdjęcia. Ja nie mam takich ładnych. Moja mała widocznie nie lubi pozować do zdjęć. Zresztą jak mamusia.
A to moj chyba po mnie lubi pozowac do zdjec Ale mysle ze to duzo tez od sprzetu zalezy

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Ślicznie!
dziekuje

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 18:14   #2332
8ewus8
Zadomowienie

Dasti, fajnie, że już w domku. Czekaj spokojnie na swoj termin i nie waż się wychylać.

Zabciu, zdjęcie z rączką genialne. Nasz jakoś nigdy nie pozuje, nie robiliśmy też 3 D, więc te zdjęcia nie są takie ekscytujące.

Mieliśmy jechać z mężem do marketu, ale coś go nie widać, bo miał po pracy podjechać jeszcze na budowę żeby jakieś płyty pozawozić :/
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 18:21   #2333
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Tak intensywnie o was myślę,że śniło mi się aż dzisiaj,że urodziłam synka w 36tc, miał na imię Wiktor,a ja byłam rozgoryczona że ciąża trwała tak krótko,że miałam mały brzuch i się nim nie nacieszyłam

Cytat:
Nie chce nic mowic, za 10 min wychodze na szkole rodzenia i mi odszedl ten czop chyba sluzowy....
ja nie chcę nic krakać, ale coś mi się zdaje że niedługo się rozpakujesz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-10, 18:24   #2334
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Mam nadzieje, ze to ,,niedlugo,, nastapi minimum za 10 dni
Stary 2012-04-10, 18:28   #2335
rozowa1987
Zadomowienie

żabciu -sliczne zdjecia

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

dasti-ciesze się ze wszystko ok z wami
Stary 2012-04-10, 18:30   #2336
Dasti80
Zakorzenienie

Dziękuję za kciuki

Beige doczytałam że słabiej czujesz maluszka, ja też słabiej czułam w sobotę, w niedzielę wstałam o 6 rano i się wsłuchiwałam czy się rusza i niby coś się tam ruszył, ale to nie było to co zawsze (wyobraziłam sobie że może poddusza się pępowiną albo przepływy są zatkane) więc już się nie wsłuchiwałam bo jak się już przestanie ruszać to go nie wskrzeszą i w te pędy ogarnęłam się i o 9 byłam już w szpitalu. Nie żałuję bo dzięki temu jestem uspokojona, a tak pewnie całe święta bym się martwiła.

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
Mam nadzieje, ze to ,,niedlugo,, nastapi minimum za 10 dni
Tego Ci życzę
A nic się nie dzieje więcej?? Skurcze masz??

Stary 2012-04-10, 18:31   #2337
GaTTa
Raczkowanie

Dasti Fajnie że już w domku

Wróciliśmy ze SR, położna mi powiedziała, że dalej nie umiem oddychać przeponą.... Cóż trudno się mówi...
Jutro wizyta u lekarza. Dam znać jak wrócę
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 18:32   #2338
rozowa1987
Zadomowienie

ja dziś byłam na ktg słyszałam bicie serduszka mojej liwkicoś pięknego ale położne nie zbyt miłe,powiedziała mi proszę sie połozyc bo nie mam czasu,a ja jej na to że jestem pierwszy raz wiec proszę wytłumaczyc co i jak a nie unośić się.i płaciłam 15 zl bo chodze prywatnie do lekarza,albo miec skierowanie od lekarza wtedy się nie płaci
Stary 2012-04-10, 18:33   #2339
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Nic sie nie dzieje jest ok :P
Stary 2012-04-10, 18:39   #2340
kaśka k
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Dasti Fajnie że już w domku

Wróciliśmy ze SR, położna mi powiedziała, że dalej nie umiem oddychać przeponą.... Cóż trudno się mówi...
Jutro wizyta u lekarza. Dam znać jak wrócę
to przecież łatwe, połóż się na plecach i wciągając powietrze nosem staraj się wypełnić brzuch, tak żeby się napompował. na pewno umiesz, bo większość ciężarówek od połowy ciąży oddycha częściowo przeponowo

kaśka k jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości