|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Uciekam spać.
|
|
|
|
#2402 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Oo matko, nadrobienie Was graniczy z cudem! Ciekawe, czy wszystko mi zacytowało co chciałam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze, że już jesteś Cytat:
Tacca to ja sobie chyba Twój ukradnę, tak na wszelki wypadek. Cytat:
Super Cytat:
A my odebraliśmy dzisiaj wózek za chwilę zrobię zamówienie na all, może ogarnę jutro aptekę i chyba będę gotowa chociaż wolałabym, żeby Filipek wstrzymał się do maja ![]() rinco trzymaj się kochana
|
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak czy siak nazywam go Żółteczko, bo taki żółciutki był, znaczy ma żółtaczkę - ale wyglądał jak po opalaniu na jakiś karaibskich plażach i do wszystkich dziewczyn - nie bójcie się porodu SN - ja rodziłam, bez znieczulenia, bez tabletek, pękłam, bo Adaś za szybko wychodził i Pani nie udało się uratować moich cennych klejnotów a nie żałuje że rodziłam całkowicie przytomnie - to niesamowite uczucie kiedy wiesz że wypychasz główkę swojego dziecka - a o bólu zapomina się pięć sekund po tym jak dziecko leży na Twoim ramieniu... chwila niezapomniana. Mismalezja - jak powinnam prawidłowo dbać o szwy? czy one mają prawo np pęknąć? a i do mam karmiących piersią - niestety ja tymczasem muszę ściągać laktatorem, w szpitalu używałłam profesjonalenego w domu mam - na szczęscie kupiłam na "wszelki wypadek" ręczny tomi tipper, ale boję się że nie zadziała... co w takim przypadku? i czy mleko też muszę ściągać w nocy? bo jeśli tak to ruszam do boju |
|
|
|
|
#2404 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2405 | ||||
|
Zakorzenienie
|
rinco, trzymam kciuki żeby było dobrze!
Cytat:
Albo się godzę na koszt wysyłki podany na aukcji, albo szukam gdzie indziej ![]() Apetyt mam, ale żołądek więcej nie mieści, to nie tyję. Chociaż skłonności mam od zawsze i bałam się, że się za przeproszeniem "rozpasę" w ciąży. A tu taka miła niespodzianka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Teraz już będziesz ruchy czuła inaczej. Już nie będzie kopniaków, tylko takie przesuwanie jakby wąż się wił w środku Musisz się przyzwyczaić.Chociaż jeśli będzie coś niepokojącego to oczywiście trzeba reagować. Cytat:
![]() Pierwsza mamuśka na wątku, podniecenie sięga zenitu, a Ty takie pytania... Adaś na pewno jest pod dobrą opieką, obyście jak najszybciej byli razem ![]() Dostałaś przeciwciała? Napisz kilka słów o porodzie
|
|
|
#2406 |
|
Wtajemniczenie
|
Michalowa cudne te kocyki!
Zabcia fajne fotki ![]() Begie, Dasti dobrze, że u Was wszystko OK Kaska_k w sumie to nie wiem ile mam tej szyjki, bo zbadał mnie tylko ręcznie i stwierdził, że jest znacznie skrócona No nic, będę leżeć w takim razie i byle do maja.Kapukat jeszcze raz gratulacje Ale Ci szybko poszło, podziwiam ![]() |
|
|
|
#2407 |
|
Wtajemniczenie
|
Kapukat mleko musisz chyba odciągać tak jakbyś karmiła dziecko,żeby laktacja się unormowała i nie zanikła.Czyli załóżmy ze co 3 godziny.Jeśli się mylę proszę poprawić.
|
|
|
|
#2408 |
|
Wtajemniczenie
|
Uciekam spać
W końcu 12 godzin już nie śpię
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aa weszlam jeszcze na chwile, kapukat wrocila!!!!!!!!!!! ![]() z tym coi napisalas srednio mnie pocieszylas bo w 35 tyg 3 dniu bylam na usg i maly wazyl 3.5 kilo;] jak donosze bedzie z 5? nie dziekuje :P \ zdrowka dla Was!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
|
co do tego czy płakałam - nie - jak zobaczyłam mojego synka to wiecie co pomyślałam najpier - o matko a skąd ja mam czarne dziecko???
był tak siny i tak ciemne włosy na głowie ma, że jeszcze swiatło tak padło...hahahha... a potem, potem to tylko jak na haju jakimś, nie mogłam przestać się śmiać aż do dzisiaj. To co że trochę boli ![]() co do krocza - moje niestety pękło, bo dziecko za szybko chciało na świat. trochę boli i mam kilka nitek ![]() _Agata - no wybacz, ale jeszcze nie doczytałam tych wszytkich stron bo dzisiaj dopiero wpadłam do domu i musiałam zobaczyć co u Wasmam nadzieję, że niczego nie pomnięłam aaa..tak - wagowo kapitalny, ale wg nich nieskończony 37 termin to wcześniak jeszcze, chociaż jak dla mnie Adaś wcale na wcześniaka nie wygląda |
|
|
|
#2411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Mój Filip w 35 ważył 3,500
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do laktatora - możesz wypożyczyć ze szpitala albo z poradni laktacyjnej taki profesjonalny. ważne żebyś dostarczała adasiowi mleczka,bo szybciej zejdzie mu żółtaczka i szybciej dojdzie do siebie. bo w domku rozumiem zamierzasz karmić piersią? |
|
|
|
|
#2413 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam nadzieję, że mój jutro będzie ważył mniej... zwłaszcza, że jeszcze 3 tyg chciałabym baaardzo przechodzić!!
|
|
#2414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro musz epowaznie porozmawiac z moim ginekologiem :p zobaczymy co powie, ale jestem pewna ze powie ze usg klamie i mam probowac:P claudik no nie ma zbytnio wyboru w tych szpitalach, do rzeszowa mam 80 km, tak jakos bardziej moze po ludzku, ale jak dla mnie to za daleko. Obym tylko traumy nie miala po pierwszym porodzie bo chce dwojke dzieci :P Kapukat dawaj zdjecia malegooo
|
|
#2415 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No popatrz, to może przez tych kilka lat zmienili w recepturze? Ja go kupiłam jakies 4 lata temu i mazał się nieprawdopodobnie. Raczej nie sądzę, żeby był zepsuty, bo kupowałam w aptece. Nawet konsystencja, jak mówisz, że przypomina krem Nivea, to tam była własnie taka zupełnie bardziej jak smalec - tzn. kompletnie nic się nie wchłaniało, wszystko aż spływało i tak jak posmarowałam, tak wszystko zostało razem z tą tłustą warstwą. Wynika z tego, że się chyba poprawił w takim razie
|
|
#2416 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale super że jesteś! Jak czytałam Twój opis porodu to Ci po prostu zazdroszczę!!! Też już bym chciała żeby był czerwiec i moje maleństwo ze mną. Emocji dostarczyłaś nam niesamowitych. A wstawisz chociaż jedno zdjęcie na ogólne forum? Bo ja nie mam dostępu do maila, a jeszcze głupio mi było prosić. _agata chodziło mi o ten rudy. Dalej mam trzy typy kolorystyczne. Ale dzięki za opinię.
|
|
#2417 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
kapukat co tak dlugo?? my tu wszystkie zastanawiamy sie od kilku dni co u was poczytaj poprzednie strony to sama zobaczysz ile gratek dostalas super ze masz to juz za soba, nawet czasu ani potrzeby znieczulenia nie bylo, szok! zazdroszcze ze tak szybko ci poszlo no i ze masz juz Adasia na swiecie super!!! ja ciagle nie moge uwierzyc ze to juz za Toba no i sliwenka tez juz rozpakowana mi ciagle wydaje sie ze mam mnostwo czasu....
|
||||
|
|
|
#2418 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przecież już długo z nami jesteś i często się udzielasz. Napisz do _agaty, dziewczyny na pewno zgodzą się ze mną
|
|
#2419 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W razie czego mam internet też stacjonarny, więc połączenie mam zawsze. I ja muszę numerki zapisać... Dużo czasu mam jeszcze, ale na wszelki wypadek trzeba mieć. ![]() Gratuluję zakupów! ![]() Ja ostatnie zakupy zrobię z kwietniowej wypłatki. I będę się w maju brała za pranie i prasowanie. ![]() Ale mój dziubasek kochany podskakuje... Lubię jak jest taki aktywny... Humor mi wtedy polepsza. ![]() Umówiłam się do gina na czwartek... Dopiero na 16.40... Jak ja wytrzymam do tego czasu...
|
|||
|
|
|
#2420 |
|
Wtajemniczenie
|
Kapukat - jesteś niesamowita!
dasz radę na jednym panadolu?Trzymam kciuki, żeby szybciutko oddali Ci Adasia!
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
powiedzcie mi, czy ruchy w 3 trymestrze zmieniają charakter?
moje dziecię sie rusza, ale inaczej niż do tej pory. Zamiast kopnięć i szybkich ruchów są przelewania, jakiś fikołek i wypychania różnych częsci ciała aż brzuch sie krzywy robi .Tłumaczę sobie, że to chyba dlatego, że miejsca ma już mniej na takie harce jak wczesniej?
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-04-10 o 22:04 |
|
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też myślę, że to dlatego, że już jest trochę bardziej ciasno. My zresztą chyba równo idziemy, prawda?
|
|
|
|
|
#2423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zabieraj go szybciutko z tego szpitala ![]() Poród super. Szybko, łatwo i przyjemnie ![]() Czekamy na zdjęcia Adasia A napisz nam jeszcze jaką miałaś opiekę? Co to znaczy ten konflikt krwi? Nie miałaś wcześniej robionych badań? Nie rozumiem. begie, dobrze, że wszystko dobrze rinco, zaciskaj uda ile wlezie _agata, dziękuję za informacje. Michałowa, fajne ręczne robótki
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ach te hormonki mówisz, że nie ma co się bać? będę sobie to powtarzać codziennie![]() Muszę niedługo wyruszyć do apteki po ten linomag na słoneczko, a na sutki który krem był lepszy, maltan czy bepathen? kurczę nie zapisałam sobie i nie pamiętam a mnie Kapukat i Śliweńka nie tylko zmusiły do kompletowania wyprawki ale i do kończenia tej wstrętnej pracy także piszę i piszę, chyba mnie ona wykończy![]()
|
|
#2425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczególnie, że ja to pierwszy razco do karmienia - my próbujemy cały czas, tylko przez żółtaczkę i przez problemy z oddychaniem, moje dziecko nie miało siły ciągnąć cyca i tak dodatko usypiał za każdym razem po pociągnięciu dwóch ruchów, dlatego zaczęłam ściągać, żeby laktacje mieć porządną i żeby moje dziecko się przyzwyczaiło do mojego mleka, a jak tylko poczuje się lepiej, znowu zaczniemy bój o cycka mam nadzieję, że się udaCytat:
![]() wstawie jak tylko wrócimy do domu i nie będę biegać między szpitalem a domem - na pewno pokażę
|
||
|
|
|
#2426 |
|
Zadomowienie
|
Alfa u mnie Malutka ma inne ruchy niż wcześniej, wypycha różne części ciała, przeciąga się, już nie robi takich fikołków jak wcześniej
![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- w ogóle to jak patrzę na swój podpis tzn. na fragment "35/36 tc" to mam wrażenie, że to nie jest mój podpis
|
#2427 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bałam się, że może mu zaszkodzić podróż, bo spędziłam dziś w samochodzie chyba ze 4 godziny! Takie korki, że 40 km jechaliśmy prawie 2 godziny a tu niespodzianka ![]() Cytat:
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2428 |
|
Rozeznanie
|
u mnie też ruchy już zupełnie inne niż wcześniej, tzn jakiś większych kopsańców nigdy nie było ale teraz to raczej takie wypychanie i naprężanie się, coś jak koty robią
taki koci grzbiet tak to przynajmniej odczuwam ale moja mała to raczej spokojne dziecko póki co ok spadam bo jutro znow pobudka i do pracy. ludzie kiedy ja będę mogła odpuścić to juz 35tc a ja ciągle tam udupiona ![]() miłej nocki! |
|
|
|
#2429 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2430 |
|
Zadomowienie
|
Timi współczuję
na pewno jest Ci ciężko![]() Claudik dziękuję! tym razem sobie zapisałam
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.

)
stopki

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
.Mój Filip w 35 ważył 3,500

na pewno jest Ci ciężko