Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-11, 08:57   #2461
andzya
Zakorzenienie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Ja Was chyba dzisiaj dam radę tylko czytać -mam ponad 38 stopni gorączki i strasznie bolące gardło... Rewelka, na sam koniec jakieś gówno musiało mnie dopaść
Stary 2012-04-11, 09:01   #2462
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

A co tutaj dzisiaj tak cicho???

Materac w kołysce Hani ma wymiary 82x42. Takiego prześcieradła nigdzie nie znalazłam. Najbardziej zbliżone znalazłam jedno 90x42, ale jest tylko żółte
Ile prześcieradeł kupujecie?

Muszę jeszcze tyle rzeczy kupić Macie jakąś aptekę internetową godną polecenia? Wiem, że _agata kiedyś próbowała wkleić link do jakiejś apteki, ale go krzyżykami unicestwiono

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Ja Was chyba dzisiaj dam radę tylko czytać -mam ponad 38 stopni gorączki i strasznie bolące gardło... Rewelka, na sam koniec jakieś gówno musiało mnie dopaść
O kurcze To zbijaj gorączkę i pij wodę z miodem i cytryną. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 09:02   #2463
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Na gardło polecam tantum verde-jak dla mnie rewelacja,choc cena trochę szokuje,bo kosztuje coś ok 30zł ale starcza na długo i mnie naprawde pomaga.

Mam dziś dzień paszteta Czuję się okrutnie,znowu nie moge oddychać,słabo mi.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 09:05   #2464
ania_85
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny

Kapukat super ze juz jestes jeszcze raz baardzo gratuluje i dolaczam sie do tych co zazdroszcza Ci tych 2 panadolow i 1,5 godz

Jestem sama od pon do pt wyszlabym z domu,ale pomimo malego brzucha czuje sie ociezala, boli mnie jak na okres,takie uroki koncowki ciazy. Juz rozumiem moja kolezanke,ktora pieknie wygladala w 9 miesiacu ciazy, a juz nie chciala tego brzucha

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Na gardło polecam tantum verde-jak dla mnie rewelacja,choc cena trochę szokuje,bo kosztuje coś ok 30zł ale starcza na długo i mnie naprawde pomaga.

Hasco Sept - tanszy odpowiednik tamtum verde
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 09:07   #2465
begie13
Zadomowienie

Cytat:
ojej a gdzie to Cię dopadło tak? zmarzłaś? a może coś zimnego piłaś z lodówki ...?

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ja też czekam na jakiś rozruch

Cytat:

ale to tabletki na gardło takie drogie? chyba nie...

co to znaczy "dzień paszteta" ?

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 09:08   #2466
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Ojej kuruj sie
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 09:08   #2467
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
A z tym nosidełkiem, w sumie słusznie, my tez musimy nasze przetestować w samochodzie
Dla nas to była zabawa, ale ja się później okazało, że jednak nie jesteśmy tak sprytni jak nam się wydawało to stwierdziliśmy, że dobrze że spróbowaliśmy, a teraz to już pikuś

Cytat:
Na gardło ja mogę polecić oprócz herbaty z miodem i cytryną oczywiście, tabletki Tantum Verde i grzanie się pod kołderką.

Cytat:

Materac w kołysce Hani ma wymiary 82x42. Takiego prześcieradła nigdzie nie znalazłam. Najbardziej zbliżone znalazłam jedno 90x42, ale jest tylko żółte
Ile prześcieradeł kupujecie?
Ja kupiłam 3 i myślę, że wystarczy, a jak nie to dokupię, jak wszystko

A ja czekam na kuriera z paczką od rajrodzica
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-11, 09:11   #2468
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
ojej a gdzie to Cię dopadło tak? zmarzłaś? a może coś zimnego piłaś z lodówki ...?

Ja też czekam na jakiś rozruch

ale to tabletki na gardło takie drogie? chyba nie...

co to znaczy "dzień paszteta" ?
Tantum verde to spray.
Czuję się jak flaki z olejem,dzień do

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-11, 09:15   #2469
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dzień dobry

Ja po śniadaniu, teraz piję kawkę. Mała mnie przestraszyła, bo ani w nocy ani rano się nie ruszała, ale chyba spała teraz już jest dobrze, uff.

Wczoraj nie umiałam zasnąć, wyobrażałam sobie jak będzie wyglądał mój poród, i czy będę mieć tyle szczęścia co Kapukat

Wizytę mam dopiero we wtorek, ciekawe ile waży moje maleństwo

Gaabbi ja leki zamawiam w DOZie przez Internet i odbieram w aptece.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 09:16   #2470
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

No właśnie nie pamiętałam jak się nazywa ten odpowiednik,muszę gdzieś to zanotować.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-11, 09:18   #2471
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Jejciu, Ty też? Mnie lekarka oprócz antybiotyku, który w moim przypadku był nieunikniony, kazała brać witaminę C i pić wapno. I duuużo duuużo pić. To może sobie zaaplikuj.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-11, 09:21   #2472
8ewus8
Zadomowienie

Ja dzisiaj znów od 5ej nie śpię, obudziłam się do toalety i za nic nie mogłam już zasnąć. Wkurza mnie to. Jak do samego porodu tak będzie to się wykończę.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 09:30   #2473
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Tantum verde to spray.
Czuję się jak flaki z olejem,dzień do
acha bo ja miałam tabletki na gardło tantum verde, też mi pomogły ale nie pamiętam ile kosztowały.

kurcze... u nas taka ładna pogoda, poszłabym gdzieś na miasto, może jakieś zakupy itp. ale wiem, że prędzej padnę niż dojdę tam gdzie chcę... a autobusem to nie chce mi się jechać...

wiosna nadeszła, a ja nie mam w co się ubrać, a jak będzie jeszcze cieplej, to już całkiem...

nosicie może leginsy biodrówki ( są w ogóle takie?) bo ja noszę zawsze normalne ale teraz zwijają mi się pod brzuchem i to mnie uwiera, chciałam kupić sobie jakieś biodrówki ( może spiszą się przy brzuszku) ale czy one jakoś się nie zsuwają skoro są tak nisko?

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 09:33   #2474
moniczka1302
Wtajemniczenie

dzien doberek!

przez chwilke nie mialam neta, rano zawizlam meza do pracy i juz jestem.

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
wróciłam - ktoś za mną tęsknił?

nie będę doczytywać 20 stron wybaczcie - urodziłam Adasia - 3.56 kg i 50 cm. Niestety musiał zostać na ojomie, bo nie tylko poród był za szybki, Adaś jest wcześniakiem, ale też mamy konflikt typu krwi, i moje ciało wyprodukowało antyciała. Ale mają mi go oddać za 48 h jak dobrze pójdzie

a co u WAs?

oczywiscie ze tesknilysmy

super ze juz jestescie po - buziaczki dla Adasia; oby szybko wyszedl zebyscie mogli sie juz jim cieszyc w domku

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
mój poród.... hmm..był dla wszystkich zaskoczeniem dosłownie.... zatem jak już wiecie wody odeszły mi na środku miasta, przyjechałam do domu taksówką, bo mięso miałam w torbie - zabrałam teczkę i kolega przyjechał i zabrał mnie z R do szpitala, tam sobie posiedziałam na poczekalni godzinkę, bo przyjmowali wg kolejności przyjścia a nie sprawy z którą się poszło, zrobili mi Kgt, sprawdzili czy mam skórrcze - żadnych. Pani powiedziała do mnie że to będzie dłuuuugi wieczór więc żebym coś sobie zjadła albo wypiła, albo się gdzieś przeszła, ulokowali mnie na sali - nie minęła godzina jak coś mnie walnęło w plechy - jedynym miejscem w którym mogłam siedzieć była...toaleta Pani przyniosła mi Panadol, bo strasznie mnie bolał brzuch twierdząc, że jeszcze długa noc przede mną i może trochę poboleć, ale za jakieś 15 minut już siedzenie w toalecie nie pomagało więc R wezwał pielęgniarkę - ta podeszła do mnie mówi - połóz się to Cię zbadam, kładę się na łóżku, a za chwilę uciekam z niego w tępie błyskawicy, ona mówi że musi mnie zbadać a ja jej mówię że tylko na stojąco albo na podłodze bo na łóżku nie jestem w stanie siedzieć, patrzyła na mnie jak na nakręconą bo przeciez miało być dllllluuuuuga noc - zawołała położną ta mnie obmacała i krzyknęła - natychmiast z nią na łóżko i jedziemy na dół... przeraziłam się bo myślałam że coś z dziekiem, ale zwiezli mnie na dół dali do Pani doktor a ta do nich - przecież ona ma 10 cm i już rodzi! .... od pierwszego bólu do wyjścia Adama minęło może 1.5 h. Urodziłam na dwóch panadolach
ale mialas fajny porod
ja tez tak chce
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 09:35   #2475
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Ja od rana mam mega energię już po śniadanku i popracuję chyba dzisiaj troszeczkę
Uważaj,bo jak kapukat tak rozpierała energia od rana to na drugi dzień urodziła
Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
A ja lubię chodzić na sam koniec Bo mam wtedy czas żeby z lekarzem porozmawiać, a nie szybko szybko między jedną a druga pacjentką
Dziś idę na 18
(...)
Ja, czego bym nie używała, zamierzam zmywać, lub chociaż przecierać. Wyobrażam sobie jak moje dziecko bierze do ust taki utytłany w maści czy kremie sutek. Fuj! Sama bym nie chciała więc dziecku też nie będę tego fundowała.
Niby racja, ale w sumie to nawet zastanawiałam się jak grubo to trzeba smarować. Jeśli coś zostanie to też będę zmywać, jeśli natomiast wszystko się wchłonie to chyba nie. Tak czy inaczej wszystko wyjdzie w praniu.
Cytat:
Dziękuję Wam bardzo za poparcie naszej decyzji.
Ja mam wyrzuty sumienia, bo jak się gdzieś umawiam, to nie lubię tego nie realizować. Tak na prawdę, to decyzję jednoznacznie podjął mój P, bo ja pewnie bym pojechała chociaż wiem, że niepotrzebnie. No nic, siedzę w domu i czekam na wieczór. Wizytę mam umówioną na 17:40, ale pewnie będzie z dwugodzinny poślizg, jak zwykle
Ja właśnie ze względu na te poślizgi wolę wchodzić pierwsza. A dzisiaj wizyta na 18:15 dopiero nigdy nie zrozumiem dlaczego umawiają pacjentki co 15 minut, przecież gdyby to zrobili co pół godziny to każdy miał by czas na spokojnie wszystko omówić i nikt by nie narzekał na opóźnienia. No, ale przecież lepiej hurtowo lecieć - więcej pacjentek=więcej kasy.
Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Hej.
Cukrzycowe śniadanie wtrącone, na kawę muszę poczekać do przekąski popołudniowej
(...)
apropos - dostałam dwie torby wypranych ciuszków po znajomej... myślicie że mogę je tylko przepłukać w płynie do płukania (rzecz jasna tym 'specjalnym' ). Czy muszę wszystko prać... ?
Ja na śniadanie zjadłam kawałek sernika i popijam kawką właśnie. Ja bym albo wrzuciła na podwójne płukanie, albo - jeśli nie prałaś jeszcze swoich ciuszków - wrzuciła je razem z nimi. Jak już Ci ktoś napisał, przynajmniej będziesz wiedziała czego nie używać, jeśli zauważysz jakieś uczulenie.
Cytat:
Biedactwo kuruj się tam!

Dzień dobry, tak w ogóle ale miałam sny! jakieś krwawienia, skurcze... masakra! Od wczoraj mam jakieś dziwne przeczucie, że mój mały się pośpieszy na świat i przeraża mnie myśl, że pójdę na wizytę, a ginka mnie wyśle na porodówkę! Wczoraj wieczorem jakieś miałam takie dziwne bóle jakby mi się szyjka rozwierała... Przynajmniej tak to sobie wyobrażałam. Miałam dziś prać ciuszki, ale nie mam siły... Chyba spędzę ten dzień w łóżku. Po wczorajszej jeździe potwornie bolą mnie stopy jak wysiadłam z auta to były strasznie opuchnięte

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 09:40   #2476
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj znów od 5ej nie śpię, obudziłam się do toalety i za nic nie mogłam już zasnąć. Wkurza mnie to. Jak do samego porodu tak będzie to się wykończę.
ja też tak miałam ale w 9 miesiacu czyli teraz spie jak zabita
Stary 2012-04-11, 09:42   #2477
pola_m
Wtajemniczenie

andzya, zdrowiej szybko!!

A mi właśnie kurier przywiózł przyczepkę Stan idealny, na kółkach nawet jeszcze wąsy są.
Już się nie mogę doczekać letnich wycieczek rowerowych z maluszkiem

Idę chyba zaraz ogarnąć trochę i spadam na jakieś spacerro, bo mnie rozpiera energia i pogoda u nas przepiękna. Trzeba rozruszać trochę zakwasowe nogi - dzisiaj w nocy miałam nowy typ skurczy - w wewnętrznej stronie ud... masakra, bo nie dało się tego naciągnąć w żaden sposób... Ale pocieszam się, że idzie w górę - zaczęło się od stóp, łydki, piszczele, teraz uda... Jeszcze trochę i zaczną się TE
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 09:43   #2478
clauudik
Rozeznanie

35 osób na wątku i taka cisza... podejrzane

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 09:45   #2479
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
chyba wybiore sie do empika, bo mi jakis bon na 50zl zostal i akurat bedzie na album
ten scrapbooking to dla mnnie czarna magia jakas, ale efekty sa zabojcze

a moja mala zawsze zaslania buzie raczkami i celuje paluchem w oko ciapek maly

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-11, 09:46   #2480
ladybird_1987
Rozeznanie

Hej! Ja po śniadanku i kawce. Mam dzisiaj plan wybrać się na łowy lumpkowe. Mój M. stwierdził że on chce już łóżeczko kupić. Trochę szybko, tym bardziej że kupujemy w hurtowni- jedziemy i bierzemy. Czy warto żeby to już u nas stało? Jak się uprze to pewnie pojedziemy. On już taki jest. Codziennie będzie poruszał ten temat aż w końcu pojedziemy.
Cytat:
Hej.
apropos - dostałam dwie torby wypranych ciuszków po znajomej... myślicie że mogę je tylko przepłukać w płynie do płukania (rzecz jasna tym 'specjalnym' ). Czy muszę wszystko prać... ?
Ja bym wyprała jeszcze raz bo nigdy nie wiadomo czy znajoma prała w specjalnym proszku/płynie.

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Tak jak dziewczyny juz pisały, im bliżej rozwiązania tym nasze dzieciaczki stają się pulchniejsze i już nie mają tyle miejsca na fikanie, więc pozostaje im szmyranie mamy i wypychanie tego co się jeszcze da, dlatego sporo kobiet pod koniec ciąży dopiero ma rozstępy. Dziecię szybko rośnie, rozpycha się, skóra nie nadąża i bach, mama staję się pasiasta zebrą

W Tesco jest promocja na chusteczki Hugies Pure- 6 paczek za 24,99 zł, gdyby któras reflektowała
Moja mała też się przeciąga i pręży ale wczoraj mnie tak skopała że aż się zdziwiłam. Dostałam z 10 szybkich kopniaków pod rząd.

Ja kupiłam w tamtym tygodniu Pampers Sensitive w ROSSMANIE 6 paczek za 26,99. Ciekawe na ile to wystarczy?
Teraz jest promocja na pieluszki Pampers 1- 43 szt. w paczce. Myślę żeby kupić 2 paczki? Najwyżej się później dokupi.

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Gaabbi ja leki zamawiam w DOZie przez Internet i odbieram w aptece.
Oooo! To ciekawe. Zamawia się prze Internet, a odbiera w wybranej aptece? Muszę spróbować. Bo te apteki internetowe jakoś mnie nie zadawalają. Nie wszystko jest co bym chciała, albo się przepłaca.
Stary 2012-04-11, 09:47   #2481
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień Dobry

Ale się dzisiaj wyspałam,młody dzisiaj w domu bo idzie do dentysty aż mnie mrozi na samą myśl ale damy rade.Kawka się robi,tabletki łyknęłam
Zapowiada się ładny dzionek-słonko świeci
oj da sobie rade dzielny bedzie
Stary 2012-04-11, 09:48   #2482
onething
Zadomowienie

Cytat:

nosicie może leginsy biodrówki ( są w ogóle takie?) bo ja noszę zawsze normalne ale teraz zwijają mi się pod brzuchem i to mnie uwiera, chciałam kupić sobie jakieś biodrówki ( może spiszą się przy brzuszku) ale czy one jakoś się nie zsuwają skoro są tak nisko?
Ja noszę zwykłe i podwijam je pod brzuch A jeśli znajdziesz biodrówki to nie martw się, na pewno ci się nie będą zsuwały, zresztą jak przymierzysz to zobaczysz.
2013/2014
Stary 2012-04-11, 09:52   #2483
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
herbatka z malinkami i do wyrka
jak idzie wloski?
kiedys sama chcialam sie nauczyc ale jak zwykle skonczylo sie na dobrych checiach

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-11, 09:52   #2484
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
andzya, zdrowiej szybko!!

A mi właśnie kurier przywiózł przyczepkę Stan idealny, na kółkach nawet jeszcze wąsy są.
Już się nie mogę doczekać letnich wycieczek rowerowych z maluszkiem

Idę chyba zaraz ogarnąć trochę i spadam na jakieś spacerro, bo mnie rozpiera energia i pogoda u nas przepiękna. Trzeba rozruszać trochę zakwasowe nogi - dzisiaj w nocy miałam nowy typ skurczy - w wewnętrznej stronie ud... masakra, bo nie dało się tego naciągnąć w żaden sposób... Ale pocieszam się, że idzie w górę - zaczęło się od stóp, łydki, piszczele, teraz uda... Jeszcze trochę i zaczną się TE
ja tez mam wąsy na oponach
Stary 2012-04-11, 09:53   #2485
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość

Moja mała też się przeciąga i pręży ale wczoraj mnie tak skopała że aż się zdziwiłam. Dostałam z 10 szybkich kopniaków pod rząd.

Ja kupiłam w tamtym tygodniu Pampers Sensitive w ROSSMANIE 6 paczek za 26,99. Ciekawe na ile to wystarczy?
Teraz jest promocja na pieluszki Pampers 1- 43 szt. w paczce. Myślę żeby kupić 2 paczki? Najwyżej się później dokupi.
Ciekawe czym sobie mamusia zasłużyła na takie skopanie
Ja póki co kupiłam tylko Pampers 2, bo są od 3-6, a jedynki 2-5, a wątpię, żeby moje dziecię miało poniżej 3 kg, więc 1 w ogóle nie kupuję.

Cholera dziewczyny, od kogo kupowałyście pościel+ochraniacze na allegro, bo zapomniałam a na pierwszej stronie nie ma
2013/2014
Stary 2012-04-11, 09:55   #2486
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
O.. Biduś, zdrowiej szybko!

Ja sobie trochę poczytałam - teraz przerwa. Zjem sobie chyba drugie śniadanko. Mdłości lekkie mi wróciły.
Stary 2012-04-11, 10:03   #2487
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

Kapukat super ze juz jestes jeszcze raz baardzo gratuluje i dolaczam sie do tych co zazdroszcza Ci tych 2 panadolow i 1,5 godz

Jestem sama od pon do pt wyszlabym z domu,ale pomimo malego brzucha czuje sie ociezala, boli mnie jak na okres,takie uroki koncowki ciazy. Juz rozumiem moja kolezanke,ktora pieknie wygladala w 9 miesiacu ciazy, a juz nie chciala tego brzucha

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

czesc
nie martw sie, chyba wszystkie czujemy sie jak male sloniatka

a propos - snilo mi sie dzisiaj, ze poszlam na wizyte do nowego ginekologa, byl strasznie dziwny, taki nadpobudliwy i napalony jakis; kazal mi wejsc na wage i sie zwazyc, ale nie w gabinecie tylko na korytarzu pelnym ludzi
a ja wygladalam jak slon, no ale weszlam na te wage a on zaczal jakims dzwigiem podnosic te wage i poszlam do gory o jakies 1,5m i myslalam ze upadne z tej wysokosci; potem dowiedzialam sie ,ze ten doktor za bardzo lubil zwierzeta
no tak glupiego snu to nie mialam dawno, az sie obudzilam

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Ciekawe czym sobie mamusia zasłużyła na takie skopanie
Ja póki co kupiłam tylko Pampers 2, bo są od 3-6, a jedynki 2-5, a wątpię, żeby moje dziecię miało poniżej 3 kg, więc 1 w ogóle nie kupuję.

Cholera dziewczyny, od kogo kupowałyście pościel+ochraniacze na allegro, bo zapomniałam a na pierwszej stronie nie ma
ja jeszcze nie mam poscieli i chyba jeszcze sie wstrzhymam z zakupem. Moze na koniec lata? no chyba ze bedzie jakis strasznie zimno

powiem Ci szczerze - ze w ikea sa bardzo fajne posciele z bawelny bez zadsnych domieszek. W takich typowo dzieciecych sklepach byly rozne gatunkowo - panie mnie zapewnialy ze wszystkie 100% bawelny, ale jedne byly ciensze, a inne jakby z dodatkiem satyny i dosc twarde (moze typowa posciel na zime to byla?). Stwierdzilam ,ze najpierw jednak chcialabym to pomacac zanim kupie wiec raczej w sklepie sie zaopatrze.
Stary 2012-04-11, 10:04   #2488
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Hej! Ja po śniadanku i kawce. Mam dzisiaj plan wybrać się na łowy lumpkowe. Mój M. stwierdził że on chce już łóżeczko kupić. Trochę szybko, tym bardziej że kupujemy w hurtowni- jedziemy i bierzemy. Czy warto żeby to już u nas stało? Jak się uprze to pewnie pojedziemy. On już taki jest. Codziennie będzie poruszał ten temat aż w końcu pojedziemy.

Ja bym wyprała jeszcze raz bo nigdy nie wiadomo czy znajoma prała w specjalnym proszku/płynie.

Oooo! To ciekawe. Zamawia się prze Internet, a odbiera w wybranej aptece? Muszę spróbować. Bo te apteki internetowe jakoś mnie nie zadawalają. Nie wszystko jest co bym chciała, albo się przepłaca.
Zamawiasz dziś i jeśli dobrze pójdzie to jutro masz już zamówienie w aptece, albo pojutrze. Jeśli podasz nr komórki to dostaniesz smsa że zamówienie jest już w aptece.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-04-11, 10:08   #2489
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
acha bo ja miałam tabletki na gardło tantum verde, też mi pomogły ale nie pamiętam ile kosztowały.

kurcze... u nas taka ładna pogoda, poszłabym gdzieś na miasto, może jakieś zakupy itp. ale wiem, że prędzej padnę niż dojdę tam gdzie chcę... a autobusem to nie chce mi się jechać...

wiosna nadeszła, a ja nie mam w co się ubrać, a jak będzie jeszcze cieplej, to już całkiem...

Ja noszę normalne dresy,tylko podwijam pod brzuch i dłuższą bluzke.Nic nie kupuje zwłaszcza że został miesiąc wiec szkoda mi kasy.
Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
oj da sobie rade dzielny bedzie
Ostatnio tak się darł że chyba wszyscy w około go słyszeli,pózniej dostał chrypę

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-11, 10:09   #2490
andzya
Zakorzenienie

Dziewczyny bardzo dziękuję za słowa otuchy Leżę w łóżku, bo na więcej nie mam siły Tantum verde mam I psikam
Zaraziłam się pewnie od brata i taty, Ci już z Alp wrócili stękający.

moniczka1302 włoski idzie jako tako codziennie uczę się słówek i gramatyki, może jak już urodzę i wrócę do życia to zapiszę się na kurs Ale to ładny język moim zdaniem

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości