Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
x-lander 14 25,93%
Tako 16 29,63%
Graco 5 9,26%
Baby Design 5 9,26%
Roan 1 1,85%
Baby Merc 2 3,70%
Peg Perego 2 3,70%
Coneco 4 7,41%
ABC Design 1 1,85%
Maxi Cosi 8 14,81%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-11, 14:18   #301
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III

Choco jeśli nie chcesz karmić, to lekarz może przepisać Ci tabletki hamujące laktację. Dodatkowo klatkę piersiową krępuje się bandażem, aby piersi były ściśnięte. To są metody w przypadku hamowania laktacji w szpitalu. Lekarz na pewno Ci doradzi co masz zrobić, ale pokarm nie może zalegać. Niewiem czy dobrze pamiętam, ale to u Ciebie był problem tabletek, których nie można brać podczas karmienia, czy z innego powodu nie chcesz tego robić?

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
tamlin - Rozumiem, że będąc z Paulą w ciąży miałaś lekarza z Poznania? Jeżeli można spytać, kogo?
Doktor Konarską a na koniec doktora Dydowicza bo Konarska miała wypadek. Z przychodni na Kasprzaka.
Stary 2012-04-11, 14:20   #302
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Choco jeśli nie chcesz karmić, to lekarz może przepisać Ci tabletki hamujące laktację. Dodatkowo klatkę piersiową krępuje się bandażem, aby piersi były ściśnięte. To są metody w przypadku hamowania laktacji w szpitalu. Lekarz na pewno Ci doradzi co masz zrobić, ale pokarm nie może zalegać. Niewiem czy dobrze pamiętam, ale to u Ciebie był problem tabletek, których nie można brać podczas karmienia, czy z innego powodu nie chcesz tego robić?
To nie tak że nie chce ale nie moge.Wypytałam się dzisiaj gina i nie radzi mi zmieniać tabletek na nadcisnienie,woli żeby zostala przy tych które zażywam dlatego jestem ciekawa jak to wygląda po porodzie z tymi piersiami
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 14:26   #303
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze zakupy dla Malutka
słodziutkie

ale żeście naskrobały musze ponadrabiac ja dzisiaj od rana szukałam po sklepach jakiś wygodnych spodnio - leginsów, bo na ciążowe to chyba jeszcze za wcześnie co sądzicie? Jednak niestety bezowocnie

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Wiem, że to głupio, ale... nie wiem nawet jaka przezierność Lekarz z prędkością światła rzucał jakieś parametry. Ja jako laik w tych sprawach niestety nie znałam ich znaczenia, więc nie wiem NIC. Nie wiem nawet ile waży lub mierzy maleństwo!!! Mam rachunki.

TŻ właśnie dzwonił do szpitala i rozmawiał z panią pełnomocnik ds. praw pacjenta. Mamy napisać pisemną skargę do dyrekcji szpitala. Oczywiście zamierzamy to zrobić. Sama jestem ciekawa co z tego wyniknie. Wiem jedno... w ciąży nie powinnam sobie zawracać głowy takimi głupotami, a tutaj proszę... szpital ginekologiczno-położniczy dostarcza mi dodatkowych wrażeń. Zamierzam to oczywiście również podkreślić w owym liście.
oczywiscie napisz skargę,bo to masakra moje usg genetyczne w 12 tc trwało długo bardzo i lekarz mi wszystko tlumaczyl o tej przeziernosci, przegrodzie nosowej, pokazywal gdzie dzidzius co ma, ile mierzy itp itd Moja wizyta trwała z ponad godzinę razem z rozmową po usg. Ja bym zmieniła lekarza od razu.

Jagódka

Edytowane przez angel166
Czas edycji: 2012-04-11 o 14:23
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 14:26   #304
marzenka1984
Rozeznanie

Witajcie mamusie

Czytam od jakiegoś czasu ten wątek i stwierdziłam, że dołączę się do Was
Jestem w 13 tygodniu, ciąży i chciałabym dowiedzieć się czy normalką jest uczucie ciągnięcia w okolicach prawego jajnika, dzisiaj w nocy nie mogłam położyć się na boku bo bolało mnie w tych okolicach, i przy kichaniu albo kasłaniu odczuwam taki sam ból. Martwię się, że może być coś nie tak.

Usg będę miała dopiero we wtorek 17 kwietnia.

Termin porodu mam na 20 października i wychodzi z kalendarza, że będzie to dziewczynka
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 14:32   #305
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Też chodzę do ginekologa prywanie i płacę 70 zł za wizytę (w tym usg). Wizyty mam co 3 tygodnie wyznaczone. Tyle, że ja się muszę tam usiedzieć bo nie ma zapisów na godzinę konkretną.
Gin z NFZ byłby mnie wykończył, bo ja uważam, że tacy co nie mają praktyki w szpitalu powinni wogóle nie leczyć
ja za wizyte z usg płacę 150 zł, bez usg 100. W moim mieście takie ceny to standard :/ Termin podobnie co 3 tyg. Wizyta na termin i godzinę.

Jagódka
Stary 2012-04-11, 14:35   #306
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

ja też nie zamiast zasiąść wygodnie przed moim lapkiem i swoje papierzyska dookoła porozkładać to siedzę i oglądam pokoje dzieciaczków i z Wami pisujem sobie
ja też zajmuję się innymi rzeczami
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33463464]ja czytałam na jakimś blogu mamusiowym że taka nocna lampka np.do nocnego karmienia jest bardzo przydatna i dopisałam ją nawet do wyprawki[/QUOTE]
my mamy w sypialni i ściemniacz i stojącą lampę i tak patrzę że się przyda do czegoś więcej niż czytania książki
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

właśnie łóżeczka z regulowaną wysokością są super i takie musi być ... drewniane ze szczebelkami wyjmowanymi (bok nie będzie jednak opuszczany bo wiele negatywnych komentarzy było ... ) i chcę by była szuflada i możliwość dołożenia biegunów o tak jeszcze nad kolorem pomyślę

My będziemy mieć łóżeczko w sypialni ale maluszek będzie miał swój pokoik ... na zabawki, ciuszki, wózek i wszystkie akcesoria ... tylko muszę z tego pokoju zabrać komputer ... jeszcze nie wiem gdzie go wsadzę mówiłam małżowi żeby zostać przy lapku ale on się uparł i nie chce się pozbyć stacjonarnego ... ehhh
chcę dokładnie tak samo
też bym chciała mieć pokój dla dziecka właśnie na zabawki ciuszki i te wszystkie pierdoły mimo iż maluszek będzie spał z nami... mamy niby drugi pokój ale tam właśnie wynosimy kompa i wstawiamy kanapę żeby było gdzie posiedzieć ze znajomymi...
Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Gratuluje chłopczyka - to tak jak u mnie, tylko ja cały czas sądziłam, że będzie dziewczynka, a tu taka niespodzianka. Mój też stoi na głowie tylko, że u mnie to prawie w kanale rodnym i dlatego mam leżeć. Same chłopaszki w tym grudniu poczęte
a nie do końca bo u mnie niby ma być dziewczynka (chociaż dużo osób w to wątpi...)
Cytat:
Też chodzę do ginekologa prywanie i płacę 70 zł za wizytę (w tym usg). Wizyty mam co 3 tygodnie wyznaczone. Tyle, że ja się muszę tam usiedzieć bo nie ma zapisów na godzinę konkretną.
Gin z NFZ byłby mnie wykończył, bo ja uważam, że tacy co nie mają praktyki w szpitalu powinni wogóle nie leczyć

Konczi lampka nocna jest przydatna, ale nie wiem czy musisz wymieniać komodę. Są przewijaki, które można założyć na łóżeczko.
a wygodnie wyjmuje się wtedy dziecko z łóżeczka?
Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki

Dzisiaj piękne słoneczko świeci, tak jak i wczoraj

Chciałam wam pokazać kolejne lumpkowo-tescowe zdobycze
jakie fajne ciuszki
Stary 2012-04-11, 14:37   #307
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33468833]tamlin czyli jak nie bede karmic to i tak musze uzwywać odciągacza i opróżniać piersi z pokarmu,tak?[/QUOTE]

ja też nie bede karmic piersia z tego co wiem to dostaje sie tabletki i mozna pic szalwie, tez podobno blokuje ale od bandażowania piersi sie odchodzi juz, malo kto zaleca bo to wlasnie przez to czesto powstaja zastoje, przynajmniej z tego co ja sie dowiadywałam

dziewczyny czy na badanie hormonu tarczycy trzeba isc na czczo ?

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 14:39   #308
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Zalecacie się do tego?

Rozmawiałam o tym z TŻem i stwierdził, że nie ma, co przesadzać . No i w sumie.. Chodzę tylko na wąsik, więc za duża partia ciała to nie jest. Może facet ma rację?
ooo właśnie ja też już musze iść na wąsiki bo nie wytrzymam! nie wyobrażam sobie nierobić tego przez całą ciąże, mnie to wogóle nie stresuje i wosk nie jest goracy więc myślę że ok
aaa no i nie rezygnuje z depilacji depilatorem, próbowałam ale golenie jest baaardzo uciążliwe.
Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie

Jestem w 13 tygodniu, ciąży i chciałabym dowiedzieć się czy normalką jest uczucie ciągnięcia w okolicach prawego jajnika, dzisiaj w nocy nie mogłam położyć się na boku bo bolało mnie w tych okolicach, i przy kichaniu albo kasłaniu odczuwam taki sam ból. Martwię się, że może być coś nie tak.

Termin porodu mam na 20 października i wychodzi z kalendarza, że będzie to dziewczynka
witaj
jak, martwią Cię bóle to skontaktuj się z lekarzem, będziesz spokojeniejsza

moje bóle przeszły po takiej miksturce: 3 jabłka i zalane goraca woda suszone śliwki na czczo wszysto jak ręką odjął, czyli to pewnie było od jelit a na prawdę nie było tego czuć, było czuć bóle w macicy aż takie że do nogi mi promieniowały. czuje się o wiele lepiej i jestem sprawniejsza
Stary 2012-04-11, 14:42   #309
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Hej, wpadłam tylko na chwilkę, przypomniec się że jestem, cobyście mnie z listy nie wyrzuciły za nieobecnośc.

Nie dam jednak rady nadrobic, i nie wiem kiedy zajrzę... Dzisiaj zmarła moja ukochana babcia i kompletnie nie mam weny do pisania...

Pozdrawiam Was

Bardzo mi przykro

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość

Ja już po wizycie. Poznałam płeć. Będzie chłopczyk .Mąż wniebowzięty
Tylko, że mam leżeć cały tydzień, bo mały ma bardzo nisko główkę. Za dużo chodziłam ostatnio.

Za chłopczyka i odpoczywaj kochana dużo

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

Byłam dziś na badaniach prenatalnych. I w tym miejscu proszę Was o opinie, gdyż jestem oburzona tym jak to się odbyło w moim przypadku, a być może to badanie zawsze tak wygląda i niepotrzebnie się oburzam. Badania robiłam w szpitalu na ul. Polnej w Poznaniu. Ponad godzinę stałam przed gabinetem ( przecież 1 krzesło na kilka ciężarnych w zupełności wystarczy ), gdyż pan doktor zamiast pojawić się o 9 był dopiero przed 10. Później musiał odbyć rozmowy przez telefon, pobiegać po korytarzu 2 razy aż... w końcu poproszono mnie do gabinetu. Moje usg genetyczne trwało i tu nie przesadzam... ok. 1 minuty. W tym czasie pan doktor rzucał pielęgniarce jakieś dane skrótami, które nic mi nie mówiły. Na całe 5 sekund posłuchałam serduszka i "To wszystko, dziękujemy". W całym tym szoku, że to tak szybko poszło odważyłam jedynie zapytać czy wszystko w porządku, na co odpowiedź otrzymałam, że prawdopodobnie tak. Później poszłam na badanie krwi, którego wyniki mam odebrać za ok. 10 dni. Czy ja dostanę w wynikach jakiś opis? Czy normalnie tak powinno wyglądać to badanie? Ja jestem oburzona, bo robiłam je prywatnie, zapłaciłam 180zł za samo usg, a nawet dobrze nie zdążyłam spojrzeć na dzidzię.

Moim zdaniem powinnaś napisać skargę,to nieludzkie traktowanie
Nasze badanie trwało samo usg około 15 minut,lekarz wszystko mi pokazywał,rączki,nóżki,pa luszki,mówił ile dzidzia ma cm,po usg dostałam kartkę z opisem a potem szłam na pobranie krwi i po 7 dniach miałam pełne wyniki.

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33462647]Dziewczynki,właśnie wróciłam od gina i mojemu dzidkowi kutasek nie odpadł i jest chłopczykiem
Chyab zostanie jakimś joginem bo znowu stał na główce
2 maja mam to usg połówkowe
[/QUOTE]

Kolejny chłopczyk gratulacje.

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki

Dzisiaj piękne słoneczko świeci, tak jak i wczoraj

Chciałam wam pokazać kolejne lumpkowo-tescowe zdobycze

Śliczne

Cytat:
Badanie USG w II trymestrze do 24 tygodnia - ocena budowy narządów
Badanie to jest wykonywane najczęsciej między 20 a 22 tygodniem. W tym okresie ciąży Twój maluch nie mieści się już cały na ekranie. Oceniamy jego położenie, czyli, czy ma na dole główkę czy pupę, oraz ustawienie, czyli z której strony jest kręgosłup malca. Patrzymy razem z Tobą na ruchy dziecka, jak macha rączkami, połyka płyn owodniowy i „oddycha” - to wszystko świadczy o jego dobrostanie. Dalej oceniamy jego serduszko, bardzo dokładnie. Okres ciąży , w którym się teraz znajdujesz pozwala nam na najlepsze zobrazowanie serca. Patrzymy na cztery komory – dwa przedsionki i dwie komory, oceniamy odpływ z prawej i lewej komory, patrzymy dokładnie na ciągłość przegrody międzykomorowej i międzyprzedsionkowej. Nie denerwuj się więc, że badanie to jest dłuższe niż ostatnio. Mamy teraz zdecydowanie więcej do obejrzenia – kończyny, szyję, brzuszek, nerki, żołądek, pęcherz moczowy, kręgosłup, ośrodkowy układ nerwowy, pępowinę, łożysko. Patrzymy również na to, co interesuje Cię najbardziej – czy nosisz pod sercem synka czy córkę Patrzymy z Tobą na buzię dziecka, możemy Ci ją pokazać w trójwymiarze. Oceniamy przepływy w tętnicy środkowej mózgu, tętnicy pępowinowej, przewodzie żylnym – prawidłowe przepływy świadczą o dobrostanie Twojego dzidziusia.

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Tak opisują to badanie w przychodni, gdzie ja się zapisałam. Piszą potem jeszcze o właśnie teście podwójnym z krwi itd. ale co do samego usg to tyle.

Czyżbyś wykonywała to badanie w przychodni Supra Med w Bielsku?

Cytat:
No widzisz, a mój olał dzidzię (5 imnut może jej poświęcił) i skupił się tylko na łożysku i szyjce

Do jakiego lekarza chodzisz?

Cytat:
Witajcie mamusie

Witaj

Myślę ze takie bóle są normalne,więzadła muszą się porozciągać żeby zrobić dzidzi miejsce.

Ja ugotowałam dzisiaj wielki gar bigosu
Będziemy mieć na dziś i jutro a część jeszcze pewnie zamrożę.

Nawet nie wiecie jak dobrze jest mi na L4,nawet bym wcześniej pracując nie przypuszczała.

Pogoda coś się psuje więc nie wiem czy po południu nie pójdę spać

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 14:47   #310
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie mamusie

No haaaaj Wszystkie tu miałyśmy to ciągnięcie co nie laseczki???? każdej przeszło lub jest ale rzadziej ja mama czasami ale rzadko barfdzo no rozciąga sie wszystko jak nie plamisz to myśle ze nie ma powodu do obaw do 17 juz nie daleko takze zapytaj na wizycie i tyle nie martw sie na zapas

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 14:53   #311
marzenka1984
Rozeznanie

ja już do końca tygodnia pracuję i będę się wylegiwać do czasu porodu już się nie mogę doczekać. Znając siebie jak nie będę miała konieczności wstawania do pracy to będę się budzić o 7 rano
Stary 2012-04-11, 14:55   #312
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie mamusie

Czeeeść
bierzesz magnez? może to dlatego.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 14:56   #313
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
ja już do końca tygodnia pracuję i będę się wylegiwać do czasu porodu już się nie mogę doczekać. Znając siebie jak nie będę miała konieczności wstawania do pracy to będę się budzić o 7 rano
Ja tak mam. Wstaje codziennie o 7 tak jakbym szła do pracy
A tak w ogóle to witam nową mamusie
Stary 2012-04-11, 14:57   #314
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Czeeeść
bierzesz magnez? może to dlatego.
Biorę tylko Folik, nic poza tym.

Podejrzewam, że to przez rozciąganie się wiązadeł, itp.
Stary 2012-04-11, 14:59   #315
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość

Ja ugotowałam dzisiaj wielki gar bigosu
Będziemy mieć na dziś i jutro a część jeszcze pewnie zamrożę.

Nawet nie wiecie jak dobrze jest mi na L4,nawet bym wcześniej pracując nie przypuszczała.

Pogoda coś się psuje więc nie wiem czy po południu nie pójdę spać
Jeeej, chciałabym sobie odpocząć troszkę z jednej strony fajnie bo jestem aktywna i w pracy czas szybciej leci, a z drugiej, nie mam czasu ani na szukanie łóżeczka, wózka itd i pewnie weźmiemy pierwszy który nam się spodoba, no i po pracy padam na pysk :/ a praca typowo biurowa ale nerwy są

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Biorę tylko Folik, nic poza tym.

Podejrzewam, że to przez rozciąganie się wiązadeł, itp.
Kochana, na pierwszej wizycie gin powiedziała że mogę brać od 2 do 6 tabletek magnezu dziennie, ponieważ dzięki niemu nie ma właśnie bóli takich przypominających bóle przed i w trakcie okresu, i chodzi dokładnie o rozciąganie macicy. Biorę 2 tabletki dziennie, i odkąd to robię o bólach zapomniałam
Stary 2012-04-11, 15:03   #316
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Witaj Marzenkawidzę,że mamy podobny termin porodu.
Ale co do tych bóli to nie pomogę.

My byliśmy na dworze z małym bo pogoda śliczna poprostu,ugotowałam pomidorówkę i ogarnęłam poświątecznie mieszkanie. Teraz troszke leże,póki mąż w domku,bo na 18 idzie do pracy.
Wy już dziewczynki o połówkowym a mi jeszcze sporo brakuje do tego. Dopiero 14 tydzień.

Ja to bym ostatnio najchętniej spała tylkobossee męczy mnie wszystko okropnie.

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 15:08   #317
marzenka1984
Rozeznanie

Anusia479 fajnie

Oj ja też senna jestem jak nie wiem co, u rodziców na święta prawie cały czas beszczelnie przespałam hehe.
A jak nie mam możliwości spania to boli mnie głowa i tak w kółko ;/

Dokładnie, my dopiero w połowie ale wiemy co nas czeka
Stary 2012-04-11, 15:12   #318
weronika_91
Zakorzenienie

tamlin111 Ty jesteś obeznana troszkę w poznańskich lekarzach więc może mi pomożesz ja do lekarza chodzę na NFZ a teraz chcę się zapisać na USG 3d może polecisz mi gdzie najlepiej na nie pójść bo nie chcę takiej sytuacji jaką koleżanka dziś opisywała :/
marzenka1984 witamy
Stary 2012-04-11, 15:13   #319
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Wy już dziewczynki o połówkowym a mi jeszcze sporo brakuje do tego. Dopiero 14 tydzień.
Anusia, Marzenka, ja też dopiero 14 tydzień termin mam na 12.10.
Stary 2012-04-11, 15:22   #320
Agnes!84!!
Rozeznanie

Sojka śliczne ubranka. Masz dobry gust
Ja jeszcze nic nie kupuję, chyba poczekam do 6 miesiąca, chociaż z trudem się powstrzymuję.
Chciałabym być na półmetku a najchętniej zobaczyć już maleństwo Tymczasem brzuch ledwo co się powiększył.
Dokładnie za tydzień mam usg.
Bierzecie jakieś witaminy? Bo mi lekarz w sumie nic nie powiedział, dopiero jak spytałam pod koniec wizyty zaproponował żebym kupiła sobie femibion, ale mam wrażenie że gdybym tego nie wyciągnęła to nic by nie wspomniał. Czy przyjmowanie witamin jest konieczne?
Stary 2012-04-11, 15:24   #321
lukrecja_25
Wtajemniczenie

a ja doopiero od czerwca smigam na zwolnionko caaaałe wakacje w domciu będę sobie w ogródeczku kwiateczków powsadzam slicznie będę miała

bloguję
Stary 2012-04-11, 15:27   #322
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Sojka
Bierzecie jakieś witaminy? Bo mi lekarz w sumie nic nie powiedział, dopiero jak spytałam pod koniec wizyty zaproponował żebym kupiła sobie femibion, ale mam wrażenie że gdybym tego nie wyciągnęła to nic by nie wspomniał. Czy przyjmowanie witamin jest konieczne?
Biorę matruelle. Ponoć podczas I trymestru wystarczy brać kwas foliowy, a witaminy dopiero od II trymestru.
Czy jest konieczne - nie wiem, musiałabyś mieć bardzo urozmaiconą dietę... ja jak na razie nie mogę patrzeć na warzywa i nabiał i najchętniej bym się odżywiała chlebem.

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
a ja doopiero od czerwca smigam na zwolnionko caaaałe wakacje w domciu będę sobie w ogródeczku kwiateczków powsadzam slicznie będę miała
Ale jesteś....
Ja dopiero jak naprawdę nie będę mogła chodzić.
Stary 2012-04-11, 15:32   #323
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie mamusie

witaj marzenko
mnie dopadły bóle pachwin ... rozciągające się wiązadła dały znać dość mocno ale to przechodzi ... jednak warto porozmawiać ze swoim gin zawsze to uspokaja
hmm chyba każdą bardziej lub mniej ciągnęło ...

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
ja też zajmuję się innymi rzeczami

my mamy w sypialni i ściemniacz i stojącą lampę i tak patrzę że się przyda do czegoś więcej niż czytania książki

chcę dokładnie tak samo
też bym chciała mieć pokój dla dziecka właśnie na zabawki ciuszki i te wszystkie pierdoły mimo iż maluszek będzie spał z nami... mamy niby drugi pokój ale tam właśnie wynosimy kompa i wstawiamy kanapę żeby było gdzie posiedzieć ze znajomymi...
:

najważniejsza nasza wygoda i komfort a dzidziuś jak podrośnie będzie miał swój kącik który będzie znał już od najmłodszych latek nie?
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 15:33   #324
Konto usunięte

Cytat:
Witajcie mamusie

ja tez tak miałam na początku ciąży i teraz rzadko bo rzadko ale sie zdarza że pociągnie ale to całkiem normalna sprawa,jesli sie niepokoisz to zadzwon do gina
Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
ja też nie bede karmic piersia z tego co wiem to dostaje sie tabletki i mozna pic szalwie, tez podobno blokuje ale od bandażowania piersi sie odchodzi juz, malo kto zaleca bo to wlasnie przez to czesto powstaja zastoje, przynajmniej z tego co ja sie dowiadywałam

dziewczyny czy na badanie hormonu tarczycy trzeba isc na czczo ?
fajnie że nie jestem sama.a z jakiegoś medycznego powodu czy po prostu nie chcesz jesli można wiedzieć?
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 15:34   #325
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Mój też zapomniał sobie o witaminach. Jak zapytałam to polecił pharmaton matruelle. Lepiej brać.
Ile kosztują Wasze witaminy? Moje są takie drogie 52zł za 32 tabletki...
Wasze też tak kosztują?

Witaj Marzenko. Tak jak pisze Lukrecja - takie ciągnięcie musi przejść niemal każda kobitka w ciąży więc pewnie nie ma się czym martwić.
Stary 2012-04-11, 15:39   #326
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Mój też zapomniał sobie o witaminach. Jak zapytałam to polecił pharmaton matruelle. Lepiej brać.
Ile kosztują Wasze witaminy? Moje są takie drogie 52zł za 32 tabletki...
Wasze też tak kosztują?

Witaj Marzenko. Tak jak pisze Lukrecja - takie ciągnięcie musi przejść niemal każda kobitka w ciąży więc pewnie nie ma się czym martwić.
a ja znowu zapomniałam się zapytać czy mam brac jakies witaminymusze sobie to gdzies zapisywac i z kartki mu czytać chyba.z tego co pamiętam to był przeciwny braniu witamin,coś tam gadał na pierwszej wizycie że alergie u dziedzi wywołują ale tak sie jakoś boje że mi wyniki spadna na łeb na szyje więc chyba sobie kupie falvit mama.on chyba 20,30 zł kosztuje
Stary 2012-04-11, 15:45   #327
weronika_91
Zakorzenienie

Ja biorę Prenatal Clasic i 90 tabletek kosztuje około 50 zł. W I trymestrze brałam tylko folik

Edytowane przez weronika_91
Czas edycji: 2012-04-11 o 15:47
weronika_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 15:46   #328
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Sojka śliczne ubranka. Masz dobry gust
Ja jeszcze nic nie kupuję, chyba poczekam do 6 miesiąca, chociaż z trudem się powstrzymuję.
Chciałabym być na półmetku a najchętniej zobaczyć już maleństwo Tymczasem brzuch ledwo co się powiększył.
Dokładnie za tydzień mam usg.
ja biorę femibion od początku prawie ze względu na to, że zawiera jod, który jest wskazany przy chorej tarczycy. Moj ginek stwierdził, że tak to nie wierzy w moc witamin ale skoro mi endokrynolog kazał to mam brac, bo przeciez nie zaszkodzą

Jagódka
Stary 2012-04-11, 15:48   #329
lukrecja_25
Wtajemniczenie

ja nie biorę nic oprócz MAGNEZINU ale mi mówiła ze jak chce to np falvit mama moge brac ale nie musze ale se chyba kupie i se troszeczke bede brała

bloguję
Stary 2012-04-11, 15:48   #330
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33464993]
ja co prawda trądziku ani żadnych pryszczy nie mam ale bardzo mam suchą skóre i skóra mi schodzi nawet czasem.masakra
ale pociesze Cie ze mojej koleżance trądzik zniknął w trzecim trymestrze ciąży[/QUOTE]

U mnie trzeci trymestr i jest co raz gorzej z cerą. Trądzik + naczynka zaczęły pękać. Wszędzie piszą, żeby makijażu nie robić w ciąży jak się ma problemy, ale weź i nie pomaluj się jak masz iść do pracy, a twarz jest blado czerwona.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości