|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Choco jeśli nie chcesz karmić, to lekarz może przepisać Ci tabletki hamujące laktację. Dodatkowo klatkę piersiową krępuje się bandażem, aby piersi były ściśnięte. To są metody w przypadku hamowania laktacji w szpitalu. Lekarz na pewno Ci doradzi co masz zrobić, ale pokarm nie może zalegać. Niewiem czy dobrze pamiętam, ale to u Ciebie był problem tabletek, których nie można brać podczas karmienia, czy z innego powodu nie chcesz tego robić?
---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Doktor Konarską a na koniec doktora Dydowicza bo Konarska miała wypadek. Z przychodni na Kasprzaka. |
|
|
|
#302 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
słodziutkie
![]() ale żeście naskrobały musze ponadrabiac ja dzisiaj od rana szukałam po sklepach jakiś wygodnych spodnio - leginsów, bo na ciążowe to chyba jeszcze za wcześnie co sądzicie? Jednak niestety bezowocnie ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2012-04-11 o 14:23 |
|
|
|
|
#304 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie mamusie
![]() Czytam od jakiegoś czasu ten wątek i stwierdziłam, że dołączę się do Was ![]() Jestem w 13 tygodniu, ciąży i chciałabym dowiedzieć się czy normalką jest uczucie ciągnięcia w okolicach prawego jajnika, dzisiaj w nocy nie mogłam położyć się na boku bo bolało mnie w tych okolicach, i przy kichaniu albo kasłaniu odczuwam taki sam ból. Martwię się, że może być coś nie tak. Usg będę miała dopiero we wtorek 17 kwietnia. Termin porodu mam na 20 października i wychodzi z kalendarza, że będzie to dziewczynka ![]()
|
|
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#306 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33463464]ja czytałam na jakimś blogu mamusiowym że taka nocna lampka np.do nocnego karmienia jest bardzo przydatna i dopisałam ją nawet do wyprawki my mamy w sypialni i ściemniacz i stojącą lampę i tak patrzę że się przyda do czegoś więcej niż czytania książki ![]() Cytat:
![]() też bym chciała mieć pokój dla dziecka właśnie na zabawki ciuszki i te wszystkie pierdoły mimo iż maluszek będzie spał z nami... mamy niby drugi pokój ale tam właśnie wynosimy kompa i wstawiamy kanapę żeby było gdzie posiedzieć ze znajomymi... Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#307 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33468833]tamlin czyli jak nie bede karmic to i tak musze uzwywać odciągacza i opróżniać piersi z pokarmu,tak?[/QUOTE]
ja też nie bede karmic piersia z tego co wiem to dostaje sie tabletki i mozna pic szalwie, tez podobno blokuje ale od bandażowania piersi sie odchodzi juz, malo kto zaleca bo to wlasnie przez to czesto powstaja zastoje, przynajmniej z tego co ja sie dowiadywałam![]() dziewczyny czy na badanie hormonu tarczycy trzeba isc na czczo ?
|
|
|
|
#308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaa no i nie rezygnuje z depilacji depilatorem, próbowałam ale golenie jest baaardzo uciążliwe. Cytat:
jak, martwią Cię bóle to skontaktuj się z lekarzem, będziesz spokojeniejsza ![]() moje bóle przeszły po takiej miksturce: 3 jabłka i zalane goraca woda suszone śliwki na czczo wszysto jak ręką odjął, czyli to pewnie było od jelit a na prawdę nie było tego czuć, było czuć bóle w macicy aż takie że do nogi mi promieniowały. czuje się o wiele lepiej i jestem sprawniejsza
|
||
|
|
|
#309 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro ![]() Cytat:
Za chłopczyka i odpoczywaj kochana dużoCytat:
Moim zdaniem powinnaś napisać skargę,to nieludzkie traktowanie Nasze badanie trwało samo usg około 15 minut,lekarz wszystko mi pokazywał,rączki,nóżki,pa luszki,mówił ile dzidzia ma cm,po usg dostałam kartkę z opisem a potem szłam na pobranie krwi i po 7 dniach miałam pełne wyniki. [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33462647]Dziewczynki,właśnie wróciłam od gina i mojemu dzidkowi kutasek nie odpadł i jest chłopczykiem Chyab zostanie jakimś joginem bo znowu stał na główce 2 maja mam to usg połówkowe [/QUOTE] Kolejny chłopczyk gratulacje.Cytat:
Śliczne Cytat:
Czyżbyś wykonywała to badanie w przychodni Supra Med w Bielsku? Cytat:
Do jakiego lekarza chodzisz? Cytat:
Witaj Myślę ze takie bóle są normalne,więzadła muszą się porozciągać żeby zrobić dzidzi miejsce. Ja ugotowałam dzisiaj wielki gar bigosu ![]() Będziemy mieć na dziś i jutro a część jeszcze pewnie zamrożę. Nawet nie wiecie jak dobrze jest mi na L4,nawet bym wcześniej pracując nie przypuszczała. Pogoda coś się psuje więc nie wiem czy po południu nie pójdę spać
|
|
#310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystkie tu miałyśmy to ciągnięcie co nie laseczki???? każdej przeszło lub jest ale rzadziej ja mama czasami ale rzadko barfdzo no rozciąga sie wszystko jak nie plamisz to myśle ze nie ma powodu do obaw do 17 juz nie daleko takze zapytaj na wizycie i tyle nie martw sie na zapas
|
|
|
|
|
#311 |
|
Rozeznanie
|
ja już do końca tygodnia pracuję i będę się wylegiwać do czasu porodu już się nie mogę doczekać. Znając siebie jak nie będę miała konieczności wstawania do pracy to będę się budzić o 7 rano
|
|
|
|
#312 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() bierzesz magnez? może to dlatego. |
|
|
|
|
#313 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak w ogóle to witam nową mamusie
|
|
#314 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#315 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z jednej strony fajnie bo jestem aktywna i w pracy czas szybciej leci, a z drugiej, nie mam czasu ani na szukanie łóżeczka, wózka itd i pewnie weźmiemy pierwszy który nam się spodoba, no i po pracy padam na pysk :/ a praca typowo biurowa ale nerwy są ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Marzenka
.Ale co do tych bóli to nie pomogę My byliśmy na dworze z małym bo pogoda śliczna poprostu,ugotowałam pomidorówkę i ogarnęłam poświątecznie mieszkanie . Teraz troszke leże,póki mąż w domku,bo na 18 idzie do pracy.Wy już dziewczynki o połówkowym a mi jeszcze sporo brakuje do tego . Dopiero 14 tydzień .Ja to bym ostatnio najchętniej spała tylko .
|
|
|
|
#317 |
|
Rozeznanie
|
Anusia479
fajnieOj ja też senna jestem jak nie wiem co, u rodziców na święta prawie cały czas beszczelnie przespałam hehe. A jak nie mam możliwości spania to boli mnie głowa i tak w kółko ;/ Dokładnie, my dopiero w połowie ale wiemy co nas czeka ![]()
|
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
tamlin111 Ty jesteś obeznana troszkę w poznańskich lekarzach więc może mi pomożesz
ja do lekarza chodzę na NFZ a teraz chcę się zapisać na USG 3d może polecisz mi gdzie najlepiej na nie pójść bo nie chcę takiej sytuacji jaką koleżanka dziś opisywała :/ marzenka1984 witamy
|
#319 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#320 |
|
Rozeznanie
|
Sojka śliczne ubranka. Masz dobry gust
![]() Ja jeszcze nic nie kupuję, chyba poczekam do 6 miesiąca, chociaż z trudem się powstrzymuję. Chciałabym być na półmetku a najchętniej zobaczyć już maleństwo Tymczasem brzuch ledwo co się powiększył. Dokładnie za tydzień mam usg. Bierzecie jakieś witaminy? Bo mi lekarz w sumie nic nie powiedział, dopiero jak spytałam pod koniec wizyty zaproponował żebym kupiła sobie femibion, ale mam wrażenie że gdybym tego nie wyciągnęła to nic by nie wspomniał. Czy przyjmowanie witamin jest konieczne?
|
#321 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja doopiero od czerwca smigam na zwolnionko
caaaałe wakacje w domciu będę sobie w ogródeczku kwiateczków powsadzam slicznie będę miała
|
|
|
|
#322 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy jest konieczne - nie wiem, musiałabyś mieć bardzo urozmaiconą dietę... ja jak na razie nie mogę patrzeć na warzywa i nabiał i najchętniej bym się odżywiała chlebem. ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
![]() Ja dopiero jak naprawdę nie będę mogła chodzić.
|
||
|
|
|
#323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj marzenko ![]() mnie dopadły bóle pachwin ... rozciągające się wiązadła dały znać dość mocno ale to przechodzi ... jednak warto porozmawiać ze swoim gin zawsze to uspokaja ![]() hmm chyba każdą bardziej lub mniej ciągnęło ... Cytat:
najważniejsza nasza wygoda i komfort a dzidziuś jak podrośnie będzie miał swój kącik który będzie znał już od najmłodszych latek nie?
|
|
#324 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ile kosztują Wasze witaminy? Moje są takie drogie 52zł za 32 tabletki... Wasze też tak kosztują? Witaj Marzenko. Tak jak pisze Lukrecja - takie ciągnięcie musi przejść niemal każda kobitka w ciąży więc pewnie nie ma się czym martwić. |
|
|
|
|
#326 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
musze sobie to gdzies zapisywac i z kartki mu czytać chyba.z tego co pamiętam to był przeciwny braniu witamin,coś tam gadał na pierwszej wizycie że alergie u dziedzi wywołują ale tak sie jakoś boje że mi wyniki spadna na łeb na szyje więc chyba sobie kupie falvit mama.on chyba 20,30 zł kosztuje
|
|
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
Ja biorę Prenatal Clasic i 90 tabletek kosztuje około 50 zł. W I trymestrze brałam tylko folik
Jaśko Edytowane przez weronika_91 Czas edycji: 2012-04-11 o 15:47 |
|
|
|
#328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#329 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie biorę nic oprócz MAGNEZINU
ale mi mówiła ze jak chce to np falvit mama moge brac ale nie musze ale se chyba kupie i se troszeczke bede brała
|
|
|
|
#330 |
|
Zadomowienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33464993]
ja co prawda trądziku ani żadnych pryszczy nie mam ale bardzo mam suchą skóre i skóra mi schodzi nawet czasem.masakra ![]() ale pociesze Cie ze mojej koleżance trądzik zniknął w trzecim trymestrze ciąży [/QUOTE]U mnie trzeci trymestr i jest co raz gorzej z cerą. Trądzik + naczynka zaczęły pękać. Wszędzie piszą, żeby makijażu nie robić w ciąży jak się ma problemy, ale weź i nie pomaluj się jak masz iść do pracy, a twarz jest blado czerwona. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:07.

zamiast zasiąść wygodnie przed moim lapkiem i swoje papierzyska dookoła porozkładać to siedzę i oglądam pokoje dzieciaczków i z Wami pisujem sobie 

właśnie na zabawki ciuszki i te wszystkie pierdoły mimo iż maluszek będzie spał z nami... mamy niby drugi pokój ale tam właśnie wynosimy kompa i wstawiamy kanapę żeby było gdzie posiedzieć ze znajomymi... 
z tego co wiem to dostaje sie tabletki i mozna pic szalwie, tez podobno blokuje

fajnie
musze sobie to gdzies zapisywac i z kartki mu czytać chyba.z tego co pamiętam to był przeciwny braniu witamin,coś tam gadał na pierwszej wizycie że alergie u dziedzi wywołują ale tak sie jakoś boje że mi wyniki spadna na łeb na szyje więc chyba sobie kupie falvit mama.on chyba 20,30 zł kosztuje