mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-11, 14:14   #3601
kojka
Raczkowanie

Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
kojka

a ktory lepszy persil czy e ?
no patrz, w życiu bym nie przypuszczała, ze można prac w nie-dziecięcym proszku ciuszki noworodka

Powiem Ci że chyba E - bo jest tańszy a pierze tak samo . Ten persil na polski rynek to nie to samo co niemiecki
Od poczatku uzywam tez płynu do płukania E sensitiv - te produkty z E posiadają pozytywaną opinię centrum zdrowia dziecka. ( inne sensitv tego chyba nie mają)

A nie prałam w dzieciowym bo robiłam tez tak przy starszej córce i było oki .

Edytowane przez kojka
Czas edycji: 2012-04-11 o 14:19
kojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 15:07   #3602
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
kojka

no patrz, w życiu bym nie przypuszczała, ze można prac w nie-dziecięcym proszku ciuszki noworodka
ja też od poczatku piorę w normalnych proszkach razem z naszymi ciuchami założyłam sobie że jesli coś małemu będzie to wtedy bede musiała wszystko przeprać w jakimś proszku dla dzieci, ale naszczeście wszytko bylo ok
co do słoiczków to narazie miałam z hippa i bobovity oba smaczne
aaaa od dziś jest promocja w rossmanie 3 słoiczki za 2 Gerbera - więc pewnie wypróbuje

a w realu od jutra hipp za 2,89 zł seses łowca promocji

Edytowane przez kasia_aa
Czas edycji: 2012-04-11 o 15:09
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 15:34   #3603
basiula19
Zadomowienie

ja sie właśnie zastanawiałam jak z tym praniem bo ten proszek co mam to czasami plama po kupsku zostaje jak mały marchewe walnie i piżamka osrana.....to skoro noworodkowi nic sie nie stało to może 5-cio miesięcznemu maluchowi też nic nie będzie najwyżej na spróbe kupie narazie mały ten E o ile znajde hehhehe bo osobiście prałam w dzidziusiu na którego niema promocji nigdy i wogóle w supermarketach nie moge spotkać..........chyba czas na zmiene......

.....zmartwił mnie śluz w kupie małego od kilku dni w sumie wczesniej też widziałam w tych plajtach ale wyczytałam, że niewielkie ilości to normalne że są także jeszcze jutro spytam dr na szczepieniu o to ale chyba nie bede sie stresować...

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 15:43   #3604
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość

Aniolina to Ty?. Chyba Cię poznałam. Szczuplasie Ty. Ja to jak orka.

.
tak to ja ee tam, na tych najnowszych zdjeciach to chyba szczuplejsza jestes. Ale Mateuszek w wieku 5 miesiecy mial bujna czupryne.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 16:00   #3605
owieczka86
Zadomowienie

nikaa2, fatal21 myślałam ze tylko ja zostałam z tym wstawaniem co 2 godziny.

fatal21
ja do pracy narazie nie wracam,umowę mam do 31 maja i raczej mi jej szefo nie przedłuży bo zlikwidował jeden punkt,zresztą ja nie chciałabym całych weekendów spędzać w pracy,a w tym największym ma już pracowników(chociaż chętnien bym tam przeszła ale jak narazię to chyba pójdę na zasiłek dla bezrobotnych bo wychoiwawczy bym miała bezpłatny a nie mam z kim Filipka zostawić.

W nocy Filipek spał z nami,w środku, i około 4 nad ranem obudził tż kopiąc go w plecy przekręcił się i leżał w poprzek łóżka,jak tż się do młodego odwrócił to zaczął się cieszyć piszczeć i pluć hehe

w niedzielę chrzciny ... trochę się obawiam bo atmosfera w rodzinie nie ciekawa.... ale mam nadzieję że każdy zachowa się jak należy i nie zepsuje Filipkowi tak ważnego dnia...
u nas dziś ciepło i słonecznie spacerowaliśmy 2 godzinki,później zupka próbował dziś rosołek z kurczaczkiem i zasmakował mu

ile razy dziennie Wasze dzieciaczki robią kupki??? mój mimo że je zupki kupy robi kilka razy dziennie,czasem tylko takkiego małego "plastelinowego bobka" ale takich "bobków" jest kilka w ciągu dnia.
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 16:26   #3606
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
No tu to normalka,ludzie piora nawet ze swoimi ...

Musze przeczytac,o co chodzi z tym kabanosem...

Bylismy dzisiaj u innego pediatry (nasz ma urlop)-mlody ma angine,a mala ma neurodermitis
to pewnie w pl jest tylko nagonka na te proszki "inne" hehe

chyba Baha dała posmakwoac kabanosa młodemu?

omg no coś ty, boshe dobrze że ten wasz na urlopie.... skonsultowałąś, tylko szkoda że tyle chorób u was oby za trafna diagnozą poszło szybkie wyleczenie

Cytat:
Napisane przez kojka Pokaż wiadomość
Powiem Ci że chyba E - bo jest tańszy a pierze tak samo . Ten persil na polski rynek to nie to samo co niemiecki
Od poczatku uzywam tez płynu do płukania E sensitiv - te produkty z E posiadają pozytywaną opinię centrum zdrowia dziecka. ( inne sensitv tego chyba nie mają)

A nie prałam w dzieciowym bo robiłam tez tak przy starszej córce i było oki .
ok, to już dopisuje do listy zakupowej
bo nam się lovelka kończy

a te kupska i marchewka- to do tej pory spierałam mydełkiem do plam a potem prałam w lovelce i było ok... ciekawe czy te plamy zejda po E - w sumie mocniejszy dużo od lovelki

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
ja też od poczatku piorę w normalnych proszkach razem z naszymi ciuchami założyłam sobie że jesli coś małemu będzie to wtedy bede musiała wszystko przeprać w jakimś proszku dla dzieci, ale naszczeście wszytko bylo ok
co do słoiczków to narazie miałam z hippa i bobovity oba smaczne
aaaa od dziś jest promocja w rossmanie 3 słoiczki za 2 Gerbera - więc pewnie wypróbuje

a w realu od jutra hipp za 2,89 zł seses łowca promocji
sesesese super, to muszę tżta wysłac niedługo zaczniemy zupki wprowadzac

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
ja sie właśnie zastanawiałam jak z tym praniem bo ten proszek co mam to czasami plama po kupsku zostaje jak mały marchewe walnie i piżamka osrana.....to skoro noworodkowi nic sie nie stało to może 5-cio miesięcznemu maluchowi też nic nie będzie najwyżej na spróbe kupie narazie mały ten E o ile znajde hehhehe bo osobiście prałam w dzidziusiu na którego niema promocji nigdy i wogóle w supermarketach nie moge spotkać..........chyba czas na zmiene......

.....zmartwił mnie śluz w kupie małego od kilku dni w sumie wczesniej też widziałam w tych plajtach ale wyczytałam, że niewielkie ilości to normalne że są także jeszcze jutro spytam dr na szczepieniu o to ale chyba nie bede sie stresować...
eee- na pewno u was ok z ta kupencją
mój ma w sumie od początku i lekarz powiedział, ze ok jeżeli przybiera na wadze i nie maruda

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
nikaa2, fatal21 myślałam ze tylko ja zostałam z tym wstawaniem co 2 godziny.

fatal21
ja do pracy narazie nie wracam,umowę mam do 31 maja i raczej mi jej szefo nie przedłuży bo zlikwidował jeden punkt,zresztą ja nie chciałabym całych weekendów spędzać w pracy,a w tym największym ma już pracowników(chociaż chętnien bym tam przeszła ale jak narazię to chyba pójdę na zasiłek dla bezrobotnych bo wychoiwawczy bym miała bezpłatny a nie mam z kim Filipka zostawić.

W nocy Filipek spał z nami,w środku, i około 4 nad ranem obudził tż kopiąc go w plecy przekręcił się i leżał w poprzek łóżka,jak tż się do młodego odwrócił to zaczął się cieszyć piszczeć i pluć hehe

w niedzielę chrzciny ... trochę się obawiam bo atmosfera w rodzinie nie ciekawa.... ale mam nadzieję że każdy zachowa się jak należy i nie zepsuje Filipkowi tak ważnego dnia...
u nas dziś ciepło i słonecznie spacerowaliśmy 2 godzinki,później zupka próbował dziś rosołek z kurczaczkiem i zasmakował mu

ile razy dziennie Wasze dzieciaczki robią kupki??? mój mimo że je zupki kupy robi kilka razy dziennie,czasem tylko takkiego małego "plastelinowego bobka" ale takich "bobków" jest kilka w ciągu dnia.
jesteśmy z Toba
my ciĄgle marudamy o tym spaniu a w sumie braku ciurkiem hehe ... a no i chyba glam można do tej listy dopisac, bo też otwiera mleczarnie w nocy na żadanie
u nas dopiero 4 m-ce jutro, to jedziemy na moim mleniu.. kupencje plamiaste musztardowo-jajecznicowate... nawet nieco grudek z nieptrzetrawionego mleka się znajdzie i odrobinkę śluzu

lecę sprawdzic co u młodego bo lula

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2012-04-11 o 16:28
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 16:31   #3607
fatal21
Wtajemniczenie

nika wprowadzasz cos jutro?Ja chyba jabłko
Stary 2012-04-11, 16:34   #3608
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
kojka

ja slyszalam ze z czasem przeciez jak nosimy malenstwa to dotykaja naszych ciuszkow buzkami i jak nic nie jest to stopniowo mozna w normalnym, typu sensitive ja wykorzystam co mam i bede wtedy myslec, bo jak na jakies 2 miechy starczy to moznaby pomyslec

co do sloiczkow my w zeszlym tyg. marchewke z Hippa, a dzis zupke jarzynowa z bobovity (bylam na zakupach i nie mialam jak mlodej nakarmic, wiec zakupilam zupke, lyzeczke i nakarmilam w trakcie - po zakupach dobilam cycem ) jadla ze smakiem ja tak delikatnie wprowadzam- 1 sloiczek w tyg, zeby mloda sie przyzwyczaila, jak zostanie 20tego w weekend z ciocią, bo mama w szkole, to zeby moze nie bylo potrzeby co 3h przyjezdzac i karmic

Olusia -zdrówka dla dzieciaczków !!!!!!

w klubie poprawiłam link

Daniel Fasolek w drodze

Edytowane przez ja_dalia
Czas edycji: 2012-04-11 o 16:46
ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 16:40   #3609
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
nika wprowadzasz cos jutro?Ja chyba jabłko

ja poczekam do wizyty za tydzien u pediatry i zapytam

ale chyba od marchewki coś mi się obiło o uszy, ze lepiej od warzyw bo gotowane i coś tam jeszcze.... daj znac jutro jak młoda zareaguje

dalia
no ja kupię na bank ten E siensitive jak mi się lovelka skończy- ejszcze troche jest jej w tym dużym opakowaniu
no fakt piorę w arielu nasze ciuchy i młody śpi z nami przecież i nic mu nie jest to pewnie nawet po nim by mu nic nie było, no ale....
Stary 2012-04-11, 17:00   #3610
glamourous
Zakorzenienie

Hejka witam popoludniowo
Ja od jakiegos czasu piore w persilu sensitiv i nic sie nie dzieje

Bylismy w poradni wczesniiakowej, mlodziency waza po 6550 i 6540 i znow Adasko ciezszy
Chlopaki rosna jak pan bog przykazal, mamy zielone swiatlo na rozszerzanie diety wiec dostali dzis odrobinke marchewki. Kazal zaczynac wlasnie od warzyw. Chociaz pare kropli soku jablkowego od poniedz podawalam w nadziei ze nam poruszy kupska. Ale niestety

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Acha fatal, princeska- dolaczam do tych wstajacych co 2 godz
Stary 2012-04-11, 17:04   #3611
princessskaa
Wtajemniczenie

Fajnie, że słoiczki Hipp w promo jutro to akurat kupię I chusteczki Pampers też będą w niższej cenie, więc jutro pojedziemy do Reala na łowy

Mamusie co sądzicie o takim krzesełku?
http://allegro.pl/15-krzeselko-do-ka...268612343.html

Dzisiaj była u nas babcia tż - pierwszy raz, bo przyjechała do Polski - mała była oczywiście grzeczna, same pochwały zebrała
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 17:07   #3612
fatal21
Wtajemniczenie

Glam Princeska to ma Aniołka a Owieczka i Nika +My to mamy małe głodomory
Stary 2012-04-11, 17:11   #3613
dygotka8
Zakorzenienie

jak ja bym chciała miec wiecej cierpliwosci....proooooos zeeeeeeeeeee

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 17:12   #3614
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
do jakiego czasu zamierzacie prac ciuszki w proszkach dzieciowych???
do pół roku?

widze ze na all ciesza sie powodzeniem SKOCZKI. uwazacie je za bezpieczne dla stawow i kregosłupa? czy nie bardzo, podobnie tak jak chodziki??
Ale akie skoczki, takie np. Do zawieszania w drzwiach? Czy cos jak konik na sprezynie ( jest taka zebra- skoczek chyba z fp)
Stary 2012-04-11, 17:13   #3615
fatal21
Wtajemniczenie

Dygotka chetnie bym Ci troche dała ale u mnie tez braki w tej sferze
Stary 2012-04-11, 17:13   #3616
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
A przepraszam
Stary 2012-04-11, 17:14   #3617
fatal21
Wtajemniczenie

Chyba chodzi o ten co Ania Lilce kupiła
Stary 2012-04-11, 17:18   #3618
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Nom potwierdzam, anioła mam Dzisiaj jednorazowo się przebudziła o 2:30 na chwilkę (ale monio zadziałał i poszła po 10min spać), a tak to ciurkiem śpi 19:30 do 5:30 lub 6

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Nie wiem czy te skoczki sa zdrowe dla stawów.. Ale fajowo wyglądają Trzeba wygooglować
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 17:32   #3619
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Dygotka chetnie bym Ci troche dała ale u mnie tez braki w tej sferze
ja na ogol mam sporo cierpliwosci chociaz w sytacjach jak dzis np- jeden maluch zdecydowal sie strzelic kupsko w tetre choc dzis w ogole nie jego dzien, drugi ryczy a sonia wlazi mi na glowe bo chce mnie czesac- to juz czuje ze mi sie rezerwy wyczerpuja
Ale wdech, tlumacze sobie ze te dzieci same sie na ten swiat nie prosily tylko za moja przyczyna tu sa

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Chyba chodzi o ten co Ania Lilce kupiła
A te no to chyba niestety jak chodziki- ani stawom ani kregoslupowi zapewne nie sluza. Dziecko niejako wisi na kroczu z tego co wiem- co dla bioder niewskazane

Ale daje rodzicom chwile wytchnienia a to duzy atut

Dla dziecka najzdrowsze i najbezpieczniejsze jest ulozenie na macie na podlodze ( twarde podloze inaczej stymuluje niz np polozenie na lozku

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Znalazlam opinie pediatry i fizjoterapeuty- duze NIE. A jak juz sie rodzice upieraja to nie dluzej niz 15-20 min dziennie ale i to odradzaja
Stary 2012-04-11, 17:32   #3620
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Ale akie skoczki, takie np. Do zawieszania w drzwiach? Czy cos jak konik na sprezynie ( jest taka zebra- skoczek chyba z fp)
takie z fp własnie na sprezynach
co o tym myslisz?

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
A przepraszam

lece do mojego szkrabulka

widze ze drugi ząbek sie pcha a młody ani jąknie, <dumna mama>
Stary 2012-04-11, 17:44   #3621
fatal21
Wtajemniczenie

Glam chyba zaczne w chwilach kryzysu tez myslec jak Ty.Ja kiedys jak miałam bunt nastolatki tak mamie powiedziałam i do dzis mi wypomina i powiedziała jak na Zosie narzekałam "tak tak tyle wysilku wymaga wychowanie dziecka a potem usłyszysz, ze ona sie na ten świat nie prosiła"
Stary 2012-04-11, 17:55   #3622
nikaa2
Wtajemniczenie

moja mama ciągle mi powtarza, ze wreszcie wiem jak to jest... i ze jest potem mega przykto jak dziecko powie coś co zaboli
Cytat:
Glam chyba zaczne w chwilach kryzysu tez myslec jak Ty.Ja kiedys jak miałam bunt nastolatki tak mamie powiedziałam i do dzis mi wypomina i powiedziała jak na Zosie narzekałam "tak tak tyle wysilku wymaga wychowanie dziecka a potem usłyszysz, ze ona sie na ten świat nie prosiła"
któaś z was pytała o krzesełko- chyba fajne potem można jeszcze je uzyc bo się rozkłąda

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2012-04-11 o 17:57
Stary 2012-04-11, 18:08   #3623
glamourous
Zakorzenienie

Mi nawet nie chodzi o wyPominanie, o tym nie pomyslalam. Raczej o mojej odpowiedzialnosci- zrobilas se babo dziecko to teraz twoim zasranym obowiazkiem jest byc dla niego matka bo to w sumie takie 3 aniolki co zasluguja na milosc, one kochaja bezwarunkowo

Ps- dzis sonia walnela do swoich lalek- no przeciez sie nie rozdwoje a potem- mamysia by chciala jeszcze pospac
Musze sie czesciej w jezyk gryzc
Ja pamietam ze moja
Mama zawsze miala anielska wrecz cierpliwosc, tez bym
Tak chciala
Stary 2012-04-11, 18:09   #3624
goferek33
Raczkowanie

Unhappy Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

Dołączam do wstających co 2 godziny dziewczyny co jeszcze na zębiska wychodzące i to dwa naraz, dentinox i gryzak i co jeszcze help
goferek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 18:21   #3625
fatal21
Wtajemniczenie

ja wiem o tantum verde w plynie ze pomaga mam tez camille
Stary 2012-04-11, 18:32   #3626
dygotka8
Zakorzenienie

Glam-a ty sama sobuie zrobiłas dzieci?wkurzajce est gdy ktos tak gada

miałam dzis dobry humor,spłakałam sie i jest do d.py

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 18:54   #3627
fatal21
Wtajemniczenie

bo?

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Dziewczyny My chyba na sile szukamy powodów do narzekania nie?Mamy zdrowe dzieci, nam tez nic nie dolega wiec...a my kobitki szukamy dziury w calym..przeklete hormony
Stary 2012-04-11, 18:57   #3628
saaraa_lub
Rozeznanie

[QUOTE=owieczka86;33471219]nikaa2, fatal21 myślałam ze tylko ja zostałam z tym wstawaniem co 2 godziny.

ja się dołączam do klubu, z tym,że u mnie jest w nocy stałe łącze z cycem bo inaczej nie wiem ile razy bym musiała wstawać

Ja obiecuje sobie,że nigdy nie będe narzekała,że jestem zmęczona bo niewyspana itd. ... sąsiadka miała termina na 15.04, w Wielkanoc pojechała do szpitala myślała ze rodzi, zostawili ja na noc bo fałszywy alarm dziecko ok, w pon rano robią badania malutka juz nie żyła, nawet sobie tego wyobrazić nie potrafię.Przepraszam,ze takie smutne rzeczy pisze ale od wczoraj o tym mysle.....Także cieszmy się,ze mamy zdrowe, piękne dzieci!!!

Edytowane przez saaraa_lub
Czas edycji: 2012-04-11 o 19:02
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 19:43   #3629
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Tak to ja ta zła matka co wciska dziecku kabanpsa

Ja mam dziecko 2 w 1. Aniołek z głodomorkiem w jednym

Dzisiaj zaliczyliśmy 2 spacerki. Pogoda super, szkoda, że jutro już pada...

Jak teściowa zostanie z Misiem to wyrwę się z kolezanką do miasta ...

Dalia gdzie mozna zobaczyc Twój nowy image ?? bo ten link co podałas nie działa
niedobra ty

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2012-04-11 o 19:50
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 20:07   #3630
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Tak to ja ta zła matka co wciska dziecku kabanpsa

Ja mam dziecko 2 w 1. Aniołek z głodomorkiem w jednym

Dzisiaj zaliczyliśmy 2 spacerki. Pogoda super, szkoda, że jutro już pada...

Jak teściowa zostanie z Misiem to wyrwę się z kolezanką do miasta ...

Dalia gdzie mozna zobaczyc Twój nowy image ?? bo ten link co podałas nie działa
niedobra ty

podalam jeszcze raz i musi działać, bo dygotce sie podoba

dygotko

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości