|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Cytat:
Powiem Ci że chyba E - bo jest tańszy a pierze tak samo . Ten persil na polski rynek to nie to samo co niemiecki Od poczatku uzywam tez płynu do płukania E sensitiv - te produkty z E posiadają pozytywaną opinię centrum zdrowia dziecka. ( inne sensitv tego chyba nie mają) A nie prałam w dzieciowym bo robiłam tez tak przy starszej córce i było oki . Edytowane przez kojka Czas edycji: 2012-04-11 o 14:19 |
|
|
|
|
#3602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
założyłam sobie że jesli coś małemu będzie to wtedy bede musiała wszystko przeprać w jakimś proszku dla dzieci, ale naszczeście wszytko bylo okco do słoiczków to narazie miałam z hippa i bobovity oba smaczne ![]() aaaa od dziś jest promocja w rossmanie 3 słoiczki za 2 Gerbera - więc pewnie wypróbuje ![]() a w realu od jutra hipp za 2,89 zł seses łowca promocji ![]()
Edytowane przez kasia_aa Czas edycji: 2012-04-11 o 15:09 |
|
|
|
|
#3603 |
|
Zadomowienie
|
ja sie właśnie zastanawiałam jak z tym praniem bo ten proszek co mam to czasami plama po kupsku zostaje jak mały marchewe walnie i piżamka osrana.....to skoro noworodkowi nic sie nie stało to może 5-cio miesięcznemu maluchowi też nic nie będzie
najwyżej na spróbe kupie narazie mały ten E o ile znajde hehhehe bo osobiście prałam w dzidziusiu na którego niema promocji nigdy i wogóle w supermarketach nie moge spotkać..........chyba czas na zmiene...........zmartwił mnie śluz w kupie małego od kilku dni w sumie wczesniej też widziałam w tych plajtach ale wyczytałam, że niewielkie ilości to normalne że są także jeszcze jutro spytam dr na szczepieniu o to ale chyba nie bede sie stresować...
|
#3604 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3605 |
|
Zadomowienie
|
nikaa2, fatal21 myślałam ze tylko ja zostałam z tym wstawaniem co 2 godziny.
fatal21 ja do pracy narazie nie wracam,umowę mam do 31 maja i raczej mi jej szefo nie przedłuży bo zlikwidował jeden punkt,zresztą ja nie chciałabym całych weekendów spędzać w pracy,a w tym największym ma już pracowników(chociaż chętnien bym tam przeszła ale jak narazię to chyba pójdę na zasiłek dla bezrobotnych bo wychoiwawczy bym miała bezpłatny a nie mam z kim Filipka zostawić.W nocy Filipek spał z nami,w środku, i około 4 nad ranem obudził tż kopiąc go w plecy przekręcił się i leżał w poprzek łóżka,jak tż się do młodego odwrócił to zaczął się cieszyć piszczeć i pluć hehew niedzielę chrzciny ... trochę się obawiam bo atmosfera w rodzinie nie ciekawa.... ale mam nadzieję że każdy zachowa się jak należy i nie zepsuje Filipkowi tak ważnego dnia... u nas dziś ciepło i słonecznie spacerowaliśmy 2 godzinki,później zupka próbował dziś rosołek z kurczaczkiem i zasmakował mu ![]() ile razy dziennie Wasze dzieciaczki robią kupki??? mój mimo że je zupki kupy robi kilka razy dziennie,czasem tylko takkiego małego "plastelinowego bobka" ale takich "bobków" jest kilka w ciągu dnia.
|
#3606 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba Baha dała posmakwoac kabanosa młodemu? ![]() omg no coś ty, boshe dobrze że ten wasz na urlopie.... skonsultowałąś, tylko szkoda że tyle chorób u was oby za trafna diagnozą poszło szybkie wyleczenie ![]() Cytat:
bo nam się lovelka kończy a te kupska i marchewka- to do tej pory spierałam mydełkiem do plam a potem prałam w lovelce i było ok... ciekawe czy te plamy zejda po E - w sumie mocniejszy dużo od lovelkiCytat:
Cytat:
mój ma w sumie od początku i lekarz powiedział, ze ok jeżeli przybiera na wadze i nie maruda Cytat:
my ciĄgle marudamy o tym spaniu a w sumie braku ciurkiem hehe ... a no i chyba glam można do tej listy dopisac, bo też otwiera mleczarnie w nocy na żadanie u nas dopiero 4 m-ce jutro, to jedziemy na moim mleniu.. kupencje plamiaste musztardowo-jajecznicowate... nawet nieco grudek z nieptrzetrawionego mleka się znajdzie i odrobinkę śluzu lecę sprawdzic co u młodego bo lula Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-04-11 o 16:28 |
|||||
|
|
|
#3607 |
|
Wtajemniczenie
|
nika wprowadzasz cos jutro?Ja chyba jabłko
|
#3608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja slyszalam ze z czasem przeciez jak nosimy malenstwa to dotykaja naszych ciuszkow buzkami i jak nic nie jest to stopniowo mozna w normalnym, typu sensitive ja wykorzystam co mam i bede wtedy myslec, bo jak na jakies 2 miechy starczy to moznaby pomyslec ![]() co do sloiczkow my w zeszlym tyg. marchewke z Hippa, a dzis zupke jarzynowa z bobovity (bylam na zakupach i nie mialam jak mlodej nakarmic, wiec zakupilam zupke, lyzeczke i nakarmilam w trakcie - po zakupach dobilam cycem ) jadla ze smakiem ja tak delikatnie wprowadzam- 1 sloiczek w tyg, zeby mloda sie przyzwyczaila, jak zostanie 20tego w weekend z ciocią, bo mama w szkole, to zeby moze nie bylo potrzeby co 3h przyjezdzac i karmic ![]() Olusia -zdrówka dla dzieciaczków !!!!!! w klubie poprawiłam link
Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2012-04-11 o 16:46 |
|
|
|
|
#3609 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ja poczekam do wizyty za tydzien u pediatry i zapytam ![]() ale chyba od marchewki coś mi się obiło o uszy, ze lepiej od warzyw bo gotowane i coś tam jeszcze.... daj znac jutro jak młoda zareagujedalia no ja kupię na bank ten E siensitive jak mi się lovelka skończy- ejszcze troche jest jej w tym dużym opakowaniu ![]() no fakt piorę w arielu nasze ciuchy i młody śpi z nami przecież i nic mu nie jest to pewnie nawet po nim by mu nic nie było, no ale....
|
|
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka witam popoludniowo
Ja od jakiegos czasu piore w persilu sensitiv i nic sie nie dzieje Bylismy w poradni wczesniiakowej, mlodziency waza po 6550 i 6540 i znow Adasko ciezszy Chlopaki rosna jak pan bog przykazal, mamy zielone swiatlo na rozszerzanie diety wiec dostali dzis odrobinke marchewki. Kazal zaczynac wlasnie od warzyw. Chociaz pare kropli soku jablkowego od poniedz podawalam w nadziei ze nam poruszy kupska. Ale niestety ![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Acha fatal, princeska- dolaczam do tych wstajacych co 2 godz
|
#3611 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajnie, że słoiczki Hipp w promo jutro to akurat kupię
I chusteczki Pampers też będą w niższej cenie, więc jutro pojedziemy do Reala na łowy Mamusie co sądzicie o takim krzesełku? http://allegro.pl/15-krzeselko-do-ka...268612343.html Dzisiaj była u nas babcia tż - pierwszy raz, bo przyjechała do Polski - mała była oczywiście grzeczna, same pochwały zebrała |
|
|
|
#3612 |
|
Wtajemniczenie
|
Glam Princeska to ma Aniołka a Owieczka i Nika +My to mamy małe głodomory
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
jak ja bym chciała miec wiecej cierpliwosci....proooooos zeeeeeeeeeee
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
Ale akie skoczki, takie np. Do zawieszania w drzwiach? Czy cos jak konik na sprezynie ( jest taka zebra- skoczek chyba z fp)
|
#3615 |
|
Wtajemniczenie
|
Dygotka chetnie bym Ci troche dała ale u mnie tez braki w tej sferze
|
#3616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3617 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba chodzi o ten co Ania Lilce kupiła
|
#3618 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj jednorazowo się przebudziła o 2:30 na chwilkę (ale monio zadziałał i poszła po 10min spać), a tak to ciurkiem śpi 19:30 do 5:30 lub 6 ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Nie wiem czy te skoczki sa zdrowe dla stawów.. Ale fajowo wyglądają |
|
|
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
ja na ogol mam sporo cierpliwosci chociaz w sytacjach jak dzis np- jeden maluch zdecydowal sie strzelic kupsko w tetre choc dzis w ogole nie jego dzien, drugi ryczy a sonia wlazi mi na glowe bo chce mnie czesac- to juz czuje ze mi sie rezerwy wyczerpujaAle wdech, tlumacze sobie ze te dzieci same sie na ten swiat nie prosily tylko za moja przyczyna tu sa ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- A te Ale daje rodzicom chwile wytchnienia a to duzy atut Dla dziecka najzdrowsze i najbezpieczniejsze jest ulozenie na macie na podlodze ( twarde podloze inaczej stymuluje niz np polozenie na lozku ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Znalazlam opinie pediatry i fizjoterapeuty- duze NIE. A jak juz sie rodzice upieraja to nie dluzej niz 15-20 min dziennie ale i to odradzaja
|
#3620 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
co o tym myslisz? lece do mojego szkrabulka widze ze drugi ząbek sie pcha a młody ani jąknie, <dumna mama>
|
||
|
|
|
#3621 |
|
Wtajemniczenie
|
Glam chyba zaczne w chwilach kryzysu tez myslec jak Ty.Ja kiedys jak miałam bunt nastolatki tak mamie powiedziałam i do dzis mi wypomina i powiedziała jak na Zosie narzekałam "tak tak tyle wysilku wymaga wychowanie dziecka a potem usłyszysz, ze ona sie na ten świat nie prosiła"
|
#3622 | |
|
Wtajemniczenie
|
moja mama ciągle mi powtarza, ze wreszcie wiem jak to jest... i ze jest potem mega przykto jak dziecko powie coś co zaboli
Cytat:
potem można jeszcze je uzyc bo się rozkłąda
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-04-11 o 17:57 |
|
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
Mi nawet nie chodzi o wyPominanie, o tym nie pomyslalam. Raczej o mojej odpowiedzialnosci- zrobilas se babo dziecko to teraz twoim zasranym obowiazkiem jest byc dla niego matka bo to w sumie takie 3 aniolki co zasluguja na milosc, one kochaja bezwarunkowo
Ps- dzis sonia walnela do swoich lalek- no przeciez sie nie rozdwoje a potem- mamysia by chciala jeszcze pospac ![]() Musze sie czesciej w jezyk gryzc Ja pamietam ze moja Mama zawsze miala anielska wrecz cierpliwosc, tez bym Tak chciala
|
#3624 |
|
Raczkowanie
|
Dołączam do wstających co 2 godziny
dziewczyny co jeszcze na zębiska wychodzące i to dwa naraz, dentinox i gryzak i co jeszcze help
|
|
|
|
#3625 |
|
Wtajemniczenie
|
ja wiem o tantum verde w plynie ze pomaga mam tez camille
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
Glam-a ty sama sobuie zrobiłas dzieci?wkurzajce est gdy ktos tak gada
miałam dzis dobry humor,spłakałam sie i jest do d.py
|
#3627 |
|
Wtajemniczenie
|
bo?
---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Dziewczyny My chyba na sile szukamy powodów do narzekania nie?Mamy zdrowe dzieci, nam tez nic nie dolega wiec...a my kobitki szukamy dziury w calym..przeklete hormony
|
#3628 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=owieczka86;33471219]nikaa2, fatal21 myślałam ze tylko ja zostałam z tym wstawaniem co 2 godziny.
ja się dołączam do klubu, z tym,że u mnie jest w nocy stałe łącze z cycem bo inaczej nie wiem ile razy bym musiała wstawać ![]() Ja obiecuje sobie,że nigdy nie będe narzekała,że jestem zmęczona bo niewyspana itd. ... sąsiadka miała termina na 15.04, w Wielkanoc pojechała do szpitala myślała ze rodzi, zostawili ja na noc bo fałszywy alarm dziecko ok, w pon rano robią badania malutka juz nie żyła, nawet sobie tego wyobrazić nie potrafię.Przepraszam,ze takie smutne rzeczy pisze ale od wczoraj o tym mysle.....Także cieszmy się,ze mamy zdrowe, piękne dzieci!!! Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-04-11 o 19:02 |
|
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
Tak to ja ta zła matka co wciska dziecku kabanpsa
![]() Ja mam dziecko 2 w 1. Aniołek z głodomorkiem w jednym ![]() Dzisiaj zaliczyliśmy 2 spacerki. Pogoda super, szkoda, że jutro już pada... Jak teściowa zostanie z Misiem to wyrwę się z kolezanką do miasta ... ![]() Dalia gdzie mozna zobaczyc Twój nowy image ?? bo ten link co podałas nie działa niedobra ty Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-04-11 o 19:50 |
|
|
|
#3630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podalam jeszcze raz i musi działać, bo dygotce sie podoba ![]() dygotko
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

założyłam sobie że jesli coś małemu będzie to wtedy bede musiała wszystko przeprać w jakimś proszku dla dzieci, ale naszczeście wszytko bylo ok

. Ja to jak orka

Ale fajowo wyglądają