Oleje i olejki do włosów - cz. V - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-11, 11:49   #4051
vyenna
Zadomowienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V

Kupa słowika zabierana mu dla celów kosmetycznych raczej słowikowi nie robi krzywdy

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 11:55   #4052
swieczka23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
echh, marzę o tym grzebieniu, ale w moim mieście nie ma TBS, a koleżanka z Warszawy kupuje i kupuje i kupić nie może

tak ostatnio zastanawiałam się nad tym całym wypadaniem włosów, w sumie zauważyłam od 2 lat, że w ogóle wypadają i nie mam na to żadnego wpływu, zawsze coś wypaść musi i w sumie doszłam do wniosku, że wypadanie zauważyłam od chwili kiedy zainteresowałam się pielęgnacją włosów i przeszłam na cg. Przez chwilę myślałam, że to przez cg, ale przy świadomej pielęgnacji przecież straszliwie obserwujemy włosy, patrzymy w jakiej są kondycji, dmuchamy na nie i chuchamy, i zauważamy każdy lądujący w wannie podczas mycia. Stąd może też wydaje nam się, że wypadają, a przecież ileś tam dziennie ma wypaść i nic tego nie zmieni Także nie wiem jak Wy, ale ja sceptycznie i z dystansem podchodzę do moich włosów w wannie

nie wiem czy ktoś z rozumiał coś z tego bełkotu, ale mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi
Ja zrozumiałam Mi np. zawsze wypadało dużo włosów. Nie wiem jaka jest norma ale jak jest np, ze do 100 to mi te 100 wypadało, tylko, że ja mam gęste włosy i czasem sobie myślę, zęby mi już od tych wcierek nie rosły nowe.. Teraz też mi wypadają, ale mniej niż kiedyś więc się nie przejmuję

Ja to zauważyłam, zę moje włosy są beznadziejne! Pod tym względem, że ostatnio wypróbowałam olej z ryżu włosy super, mięsiste i nic tylko chwalić. Następne mycie, znowu olej z ryżu, ta sama maseczka, wszystko tak jak poprzednim razem a włosy beznadziejne... Nie wiem czemu tak się stało, ale miałam tak też czasem z innymi olejami.
swieczka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 12:07   #4053
chudelatte
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez swieczka23 Pokaż wiadomość
Ja to zauważyłam, zę moje włosy są beznadziejne! Pod tym względem, że ostatnio wypróbowałam olej z ryżu włosy super, mięsiste i nic tylko chwalić. Następne mycie, znowu olej z ryżu, ta sama maseczka, wszystko tak jak poprzednim razem a włosy beznadziejne... Nie wiem czemu tak się stało, ale miałam tak też czasem z innymi olejami.
Ja tak mam cały czas... nie mogę dobrać jednego sposobu pielęgnacji, który będzie zawsze dobrze działał... stosując kilka razy to samo za każdym razem mam inny efekt... totalna loteria

chudelatte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 12:29   #4054
beatgirl
Rozeznanie

GG do beatgirl

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
ogłaszam wszem i wobec- olej awokado moim ulubieńcem jest. Testuję go od tygodnia i jak bum cyk cyk włosy piękne!

miała któraś olej macadamia z Denovy? widziałam w Almie, ale w każdej butelce dojrzałam jakiś taki.. osad? Taki glut na dnie, no. Pływający. Miała któraś z czymś takim do czynienia? Bo wyglądało to dosyć jednoznacznie- że z olejem coś nie teges. Ale żeby od razu we wszystkich butelkach?
A z jakiej firmy masz awokado? Bo ja właśnie z tej Denowy i jest w porządku, a taki osoad to naturalna sprawa jak oleje tłoczone są na zimno czyli nawet dobry znak

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Haggat Pokaż wiadomość
Dziewczyny waszym zdaniem która maska Bingo jest najlepsza po olejach ? Ja mam dwie - spirulina i keratyna i ją uwielbiam oraz z drożdzami piwnymi i ona jest średnia jakaś , nie widze po niej super efektów. Chciałabym kupić jeszcze jakąś bo będe miała okazję ją dostać tanio. Co polecacie z własnego doświadczenia ?
Ja mam Shea i jestem zadowolona nawet wczoraj kupiłam sobie tą z proteinami jedwabiu i kaszmiru, będę testować
A właśnie czaiłam sie na tą z keratyną ale nigdzie nie znalazłam:/

Ahh i mam w końcu swoją Glorię zobaczymy, mam nadzieje że mnie nie zawiedzie

"Nieszczęście dzielone na dwa to o połowę nieszczęścia mniej , szczęście dzielone na dwa to dwa razy więcej szczęścia."
beatgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 12:38   #4055
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatgirl Pokaż wiadomość
Ja mam Shea i jestem zadowolona nawet wczoraj kupiłam sobie tą z proteinami jedwabiu i kaszmiru, będę testować
A właśnie czaiłam sie na tą z keratyną ale nigdzie nie znalazłam:/

Ahh i mam w końcu swoją Glorię zobaczymy, mam nadzieje że mnie nie zawiedzie
gdzie kupiłaś?
hmm, ten z keratyną swego czasu widziałam w tesco na hali, ale nie wiem czy nadal są
odezwij się do mnie na gadu apropo glorii
Stary 2012-04-11, 12:38   #4056
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
A z jakiej firmy masz awokado? Bo ja właśnie z tej Denowy i jest w porządku, a taki osoad to naturalna sprawa jak oleje tłoczone są na zimno czyli nawet dobry znak
Z Denovy mam awokado.
Tyle, że w jego wypadku to widać takie smugi, a tam ewidentnie, kurde, glut!
Nie wiem, wstrzymam się narazie z zakupem, poobserwuję jak to się te oleje zachowują w innych sklepach, najwyżej po niego wrócę.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 13:14   #4057
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
Również planuję zakup szczotki TT i nadal szukam idealnego szamponu bez SLs-Ow.
A próbowałaś tego szamponu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...d-drachen.html
Ja własnie mam w planach i jestem ciekawa jak się sprawdzi

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Z Denovy mam awokado.
Tyle, że w jego wypadku to widać takie smugi, a tam ewidentnie, kurde, glut!
Nie wiem, wstrzymam się narazie z zakupem, poobserwuję jak to się te oleje zachowują w innych sklepach, najwyżej po niego wrócę.
Mi się wydaję, że to chyba zależy od temperatury w jakiej dany olej przebywa
Ostatnio przyszła do mnie jojoba i się przeraziłam jak ją zobaczyłam, cały olej był mętny, jakieś "fafoły" pływały, ale kiedy trochę postał w ciepłym pokoju, to zrobił się normalny
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-11, 13:17   #4058
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
A próbowałaś tego szamponu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...d-drachen.html
Ja własnie mam w planach i jestem ciekawa jak się sprawdzi

Nie próbowałam.Nie mam teraz dostępu do Rossmanna.

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 13:22   #4059
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
Nie próbowałam.Nie mam teraz dostępu do Rossmanna.
No chyba, że tak

Ja przetestuję i za jakiś czas zdam relację, może wtedy będziesz miała dostęp Jeżeli oczywiście będzie warto
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 13:33   #4060
blackberry8
Zakorzenienie

Zauważyłam, że włosy mi się przestały rozdwajać
Co prawda nie obcięłam jeszcze wszystkich (zostały mi ze 3-4 pasma), ale część ścinałam 3 miesiące temu i nadal są zdrowe.
Jednak warto było siąść i się pomęczyć niż ścinać 10cm z całej długości.

Edytowane przez blackberry8
Czas edycji: 2012-04-11 o 13:35
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 14:47   #4061
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vivinn Pokaż wiadomość
Dziewczyny, błagam, nie śmiejcie się z tego, co zaraz przeczytacie. Muszę zapytać
Przy przeglądaniu różnych włosowych wątków ciągle wpada mi w oko spirulina, że to algi, że dobre, że działa.
Dziś mnie oświeciło - przecież i ja mam suszone algi w domu!
Ale...no właśnie. Kupiłam je dla moich kotów w sklepie zoologicznym (właściwie: do BARFa, ale ostatnio korzystam z przepisu bez alg i sobie stoją) Dokładnie nazywa się toto "mączka z wodorostów morskich", w składzie: susz z wodorostów morskich.
Nie znalazłam nic odnoszącego się do włosów, a jedynie:
"Czy zamiast alg można do mieszanki dodać spiruliny?

Niestety nie. Spirulina traktowana jest jako odrębny suplement pozwalający głównie uzupełnić magnez w mieszance. Algi nie mogą zostać zastąpione samą spiruliną, ponieważ zawiera ona stosunkowo mało jodu."

Ale to tylko odniesienie do wartości spożywczych.

"Moje" algi nie mają podanego dokładnego składu, zakładam więc, że są mieszaniną różnych gatunków alg. I tu w końcu pojawia się moje pytanie: czy tylko spirulina nadaje się do nakładania na włosy, czy może inne wodorosty także?
ja bym pewnie spróbowała

dzisiaj druga próba oleju sezamowego i moja alterra pomaranczowa na mnie czeka! ^^

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 14:58   #4062
201606242139
Konto usunięte

Dziewczyny, mały off top do olejków, ale nie wiem gdzie zapytać, bo w tym wątku Wy najbardziej doświadczone
Miała któraś z Was maskę z BingoSpa z keratyną i spiruliną ?
Fajna jest? Bo kupiłam w moim ulubionym zielarskim, gdzie pani ma wszystkie fajne i tanie dobroci i się zastanawiam czy dobrze postąpiiłam
201606242139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 15:03   #4063
beatgirl
Rozeznanie

GG do beatgirl

Cytat:
Napisane przez PandaBear Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mały off top do olejków, ale nie wiem gdzie zapytać, bo w tym wątku Wy najbardziej doświadczone
Miała któraś z Was maskę z BingoSpa z keratyną i spiruliną ?
Fajna jest? Bo kupiłam w moim ulubionym zielarskim, gdzie pani ma wszystkie fajne i tanie dobroci i się zastanawiam czy dobrze postąpiiłam
No nie! a Ja wczoraj chciałam ją kupić i nie było w tesco! Gdzie ten fajny sklep? Czyżby to ten na Zamojskiej?

"Nieszczęście dzielone na dwa to o połowę nieszczęścia mniej , szczęście dzielone na dwa to dwa razy więcej szczęścia."

Edytowane przez beatgirl
Czas edycji: 2012-04-11 o 15:06
Stary 2012-04-11, 15:03   #4064
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
echh, marzę o tym grzebieniu, ale w moim mieście nie ma TBS, a koleżanka z Warszawy kupuje i kupuje i kupić nie może
A jaki to grzebien? Co jest w nim szczegolnego?

Cytat:
tak ostatnio zastanawiałam się nad tym całym wypadaniem włosów, w sumie zauważyłam od 2 lat, że w ogóle wypadają i nie mam na to żadnego wpływu, zawsze coś wypaść musi i w sumie doszłam do wniosku, że wypadanie zauważyłam od chwili kiedy zainteresowałam się pielęgnacją włosów i przeszłam na cg. Przez chwilę myślałam, że to przez cg, ale przy świadomej pielęgnacji przecież straszliwie obserwujemy włosy, patrzymy w jakiej są kondycji, dmuchamy na nie i chuchamy, i zauważamy każdy lądujący w wannie podczas mycia. Stąd może też wydaje nam się, że wypadają, a przecież ileś tam dziennie ma wypaść i nic tego nie zmieni Także nie wiem jak Wy, ale ja sceptycznie i z dystansem podchodzę do moich włosów w wannie

nie wiem czy ktoś z rozumiał coś z tego bełkotu, ale mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi
Ja zrozumialam i pewnie czesto tak jest, mi tez wypadaja od dawien dawna, pamietam ze jak jeszcze kiedys rozczesywalam je na sucho przed myciem (nie wiem w sumie po co ;D) to pelno ich lezalo na posadzce, a pozniej gdy rozczesywalam tylko po myciu to tez... Teraz rozczesuje tylko gdy mam nalozona odzywke ds, ale podczas mycia i czesania potrafi mi wypasc nawet 170-190 wlosow, wiec raczej w moim przypadku to nie przewrazliwienie

Siedze sobie dzis z Sesa na skalpie i lnianym na wlosach, nalozonym na psikadlo z hydrolatu migdalowego, keratyny, pantenolu, HA i mocznika

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 15:06   #4065
201606242139
Konto usunięte

Cytat:
No nie! a Ja wczoraj chciałam ją kupić i nie było w tesco! Gdzie ten fajny sklep?
No kochana, mówiłam Ci, że na Zamojskiej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-11, 15:20   #4066
vyenna
Zadomowienie

Dzisiaj pierwszy raz tesotwałam Kamille Wax - bardziej błyszczą, ale są STRASZNIE spuszone, więc w ogóle nie widać tego błyszczenia. Nie wiem co o tym myśleć.

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

A właśnie, polecacie jakąś odżywkę w spreju albo nie, taką bez spłukiwania, co nakładacie na sucho?
Moje włosy bez tych gadżetów po-myciu w ogóle nie są do życia. A teraz stosuję już za dużo tego, żeby je doprowadzić do jakiegoś wygładzenia.
Joanna z apteczki babuni nie podziałała, Joanna naturia też nie.
Teraz używam jedwabiu, trochę zelu hialuronowego, żelu arnikowego, kilka kropel olejku bd - i pewnie jeszcze coś. I to wszystko po kolei nakładam i nakładam, efekt jakiś jest - przynajmneij nie ma tego siana - ale z kolei łatwo też przesadzić i nałożyć za dużo.

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 15:27   #4067
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
A jaki to grzebien? Co jest w nim szczegolnego?

Ja zrozumialam i pewnie czesto tak jest, mi tez wypadaja od dawien dawna, pamietam ze jak jeszcze kiedys rozczesywalam je na sucho przed myciem (nie wiem w sumie po co ;D) to pelno ich lezalo na posadzce, a pozniej gdy rozczesywalam tylko po myciu to tez... Teraz rozczesuje tylko gdy mam nalozona odzywke ds, ale podczas mycia i czesania potrafi mi wypasc nawet 170-190 wlosow, wiec raczej w moim przypadku to nie przewrazliwienie

Siedze sobie dzis z Sesa na skalpie i lnianym na wlosach, nalozonym na psikadlo z hydrolatu migdalowego, keratyny, pantenolu, HA i mocznika
ma szeroko rozstawione zęby i jest drewniany, czyli idealny dla kręconych
Cytat:
No kochana, mówiłam Ci, że na Zamojskiej
a gdzie to dokładniej
Stary 2012-04-11, 15:27   #4068
ala9917
Raczkowanie

Hej,mam do was pytanie ;posiadam czysta lanoline (koncentrat) czy mogłabym ją użyć na włosy? a glicerynę tuningujecie z olejami,tak?z góry dziękuję
Dodam ,że dzięki wam stałam się maniaczką olejowania i widze znaczącą poprawę
ala9917 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 15:35   #4069
201606242139
Konto usunięte

Cytat:

a gdzie to dokładniej
kojarzysz może VII Liceum? albo w dół bernardyńskiej jak się schodzi obok Vetterów ? A najlepiej - ulica przed nowowyremontowanym mostem! Stara dzielnica "buczka" dosyć be.
Stary 2012-04-11, 15:35   #4070
Mini1991
Zakorzenienie

z tymi maskami nawilzającymi na skalp to róznie bywa.. staram sie nie nakładac bo obciązaja ale raz na jakis czas biovax..

olej nakładam na suche. lepiej to zmienic tak?
musze powalczyc z tym łupiezem bo tragedia

co do Tangle teezer. Strasznie załuje ze kupiłam rózowa! mimo ze ja ciągle myje jest brudna aa raczej zafarbowana ;/ jak to zmyc?
Stary 2012-04-11, 15:35   #4071
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
A material z ktorego jest wykonany grzebien robi jakas roznice? Ja mam plastikowy...

Cytat:
Napisane przez vyenna Pokaż wiadomość

A właśnie, polecacie jakąś odżywkę w spreju albo nie, taką bez spłukiwania, co nakładacie na sucho?
Moje włosy bez tych gadżetów po-myciu w ogóle nie są do życia. A teraz stosuję już za dużo tego, żeby je doprowadzić do jakiegoś wygładzenia.
Joanna z apteczki babuni nie podziałała, Joanna naturia też nie.
Teraz używam jedwabiu, trochę zelu hialuronowego, żelu arnikowego, kilka kropel olejku bd - i pewnie jeszcze coś. I to wszystko po kolei nakładam i nakładam, efekt jakiś jest - przynajmneij nie ma tego siana - ale z kolei łatwo też przesadzić i nałożyć za dużo.
U mnie dobrze sie spisywala jako odzywka bez splukiwania odzywka z serii Timotei Organic Delight do wlosow zniszczonych, ale nakladalam ja na mokro w malych ilosciach A probowalas zelu lnianego?

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 15:36   #4072
Bayka
Zakorzenienie

GG do Bayka

Cytat:
Gdy miałam samą Vatikę na włosach (tylko tą amlową) to mnie łeb tak bolał, że w środku nocy głowę myłam.

"niusia" co to jest ten revalid ?
oj, to nie fajnie, ze musialas w nocy wlosy myc ja jakies przeczucie mialam, dlatego nakladam po poludniu, zeby w razie czego jeszcze wieczorem zmyc...wlasnie nalozylam 3 raz i czuje, ze juz mnie znow lekko glowa pobolewa, no co za pech, tak chcialam tego leju uzywac

Polskie literki? -Brak
Bayka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 15:38   #4073
201606242139
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Bayka Pokaż wiadomość
oj, to nie fajnie, ze musialas w nocy wlosy myc ja jakies przeczucie mialam, dlatego nakladam po poludniu, zeby w razie czego jeszcze wieczorem zmyc...wlasnie nalozylam 3 raz i czuje, ze juz mnie znow lekko glowa pobolewa, no co za pech, tak chcialam tego leju uzywac
No, ale po pijaku trochę nakładałam tą Vatikę i trochę za dużo poszło XD Ja często na niego nakładałam alterrę pomarańczową, świetnie maskuje wszelki niefajne zapachy
Stary 2012-04-11, 15:41   #4074
Bayka
Zakorzenienie

GG do Bayka

Cytat:
No, ale po pijaku trochę nakładałam tą Vatikę i trochę za dużo poszło XD Ja często na niego nakładałam alterrę pomarańczową, świetnie maskuje wszelki niefajne zapachy
to tez jakis sposob jak znajde jakis ladnie pachnacy olej to sprobuje bo puki co mam dostep tylko do amli-nie uzywam, bo moze przyciemniac, navratna-podobno tez smierdzi no i ta vatika, co mnie po niej glowa boli...reszta bezzapachowa

Polskie literki? -Brak
Stary 2012-04-11, 15:46   #4075
beatgirl
Rozeznanie

GG do beatgirl

Cytat:
to tez jakis sposob jak znajde jakis ladnie pachnacy olej to sprobuje bo puki co mam dostep tylko do amli-nie uzywam, bo moze przyciemniac, navratna-podobno tez smierdzi no i ta vatika, co mnie po niej glowa boli...reszta bezzapachowa
Bayko, ale Ciebie boli głowa od zapachu? To spróbuj nałożyć na to siatkę i czepek, recznik, czapkę czy co tam masz, ja tak czasem śpię żeby nie pobrudzić pościeli i zawsze maskę nakładam pod takie ubranko Zapach jak dla mnie wtedy niewyczuwalny

Stary 2012-04-11, 15:50   #4076
Bayka
Zakorzenienie

GG do Bayka

Cytat:
Bayko, ale Ciebie boli głowa od zapachu? To spróbuj nałożyć na to siatkę i czepek, recznik, czapkę czy co tam masz, ja tak czasem śpię żeby nie pobrudzić pościeli i zawsze maskę nakładam pod takie ubranko Zapach jak dla mnie wtedy niewyczuwalny
w sumie nie umiem powiedziec czy od zapachu, bo mi sie zapach nawet podoba...no ale od czego innego by to moglo byc...
3 raz nalozylam vatike, 3 raz boli mnie glowa, choc dzis juz duzo mniej, niz poprzednio. No nie wiem , jak mi za chwile nie przejdzie to zmywam, meczyc sie nie bede, ale moze zawine recznikiem i sprawdze tak jak radzisz, ostatnio tez po jakims czasie przestala mnie ta glowa bolec az sama jestem zdziwiona tym, ze taka reakcja u mnie wystepuje

Polskie literki? -Brak
Stary 2012-04-11, 15:58   #4077
chudelatte
Zadomowienie

Cytat:
w sumie nie umiem powiedziec czy od zapachu, bo mi sie zapach nawet podoba...no ale od czego innego by to moglo byc...
3 raz nalozylam vatike, 3 raz boli mnie glowa, choc dzis juz duzo mniej, niz poprzednio. No nie wiem , jak mi za chwile nie przejdzie to zmywam, meczyc sie nie bede, ale moze zawine recznikiem i sprawdze tak jak radzisz, ostatnio tez po jakims czasie przestala mnie ta glowa bolec az sama jestem zdziwiona tym, ze taka reakcja u mnie wystepuje

dla mnie zapach vatiki jest taki sobie, ale nie drażniący... a też miałam tak, że przy pierwszym nałożeniu strasznie bolała mnie głowa... na 100% od vatiki właśnie, nie od czegoś innego, bo mnie baaaardzo rzadko boli głowa, a tu zaczęła boleć tuż po nałożeniu i przestała jakiś czas po zmyciu przy następnych razach z vatiką było już lepiej, aż się do niej całkiem przyzwyczaiłam

Stary 2012-04-11, 16:04   #4078
Bayka
Zakorzenienie

GG do Bayka

Cytat:
Napisane przez chudelatte Pokaż wiadomość
dla mnie zapach vatiki jest taki sobie, ale nie drażniący... a też miałam tak, że przy pierwszym nałożeniu strasznie bolała mnie głowa... na 100% od vatiki właśnie, nie od czegoś innego, bo mnie baaaardzo rzadko boli głowa, a tu zaczęła boleć tuż po nałożeniu i przestała jakiś czas po zmyciu przy następnych razach z vatiką było już lepiej, aż się do niej całkiem przyzwyczaiłam
podejrzewam, ze u mnie bedzie podobnie, ze sie w koncu przyzwyczaje, bo to bylo tak, ze jak nalozylam pierwszy raz to praktycznie od razu rozbolala mnie glowa, po jakims czasie przeszlo, wiec zatrzymalam ja na noc...drugi raz identycznie bylo. Dzis nalozylam, znow zaczelo sie, ale bardziej takie pobolewanie, wiec slabiej niz poprzednio, puki co zawiazalam recznik
nie chcialam Wam tu watku zasmiecac, ale tez chcialam zapytac czy ktoras z Was miala podobna sytuacje no i tez poinformowac, ze takie cos jest jednak mozliwe...

Wczesnie uzywalam oliwy z oliwek, ze slodkich migdalow, fur mama chyba raz i nierafinowanego z czerwonej palmy tez tylko raz (bo pestek sie wyczesac nie dalo ) i wszystko bylo ok.

Co do dzialania na wlosy to trudno stwierdzic, bo systematyczna nie bardzo bylam, jednak olej ze slodkich migdaow chyba najlepiej mi sie podobal

Polskie literki? -Brak
Stary 2012-04-11, 16:06   #4079
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to kwestia zapachu to możesz dodać jakiś olejek eteryczny albo czepek i na to ręcznik
Mnie od Amli też głowa boli, ale spod ręcznika jej nie czuję

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 16:10   #4080
chudelatte
Zadomowienie

Cytat:
Co do dzialania na wlosy to trudno stwierdzic, bo systematyczna nie bardzo bylam, jednak olej ze slodkich migdaow chyba najlepiej mi sie podobal
U mnie też z wieeelu przetestowanych olejów najlepiej działa ten ze słodkich migdałów w czystej postaci, albo Bajaj Almond Drops, który niby powinien być gorszy, bo na parafinie, a tych migdałów nie wiadomo ile właściwie zawiera, ale lepszy jakby jest

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości