|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Cytat:
Co do "Drodzy Studenci" (ewentualnie "Dzień dobry") nie widzę w tym nic zdrożnego. Można napisać "Szanowni Studenci", ale wszystko zależy od tego, jaka jest komunikacja między danym wykładowcą a grupą. Jeśli bardzo formalna - opcja druga wydaje się naturalna, a jeśli mniej - już nie. Ja, kiedy piszę maile do mojej promotorki na studiach doktoranckich zawsze zaczynam "Szanowna Pani Profesor" ale dalej pozwalam sobie czasem na emotkę, bo znamy się nie od dziś i lubimy bardzo. Podobnie z prowadzącymi ćwiczenia: pisuję "Panie Doktorze" zamiast "Szanowny Panie Doktorze" do tych, z którymi dobrze się znam i mam dobry kontakt, a oni nie odpisują mi "Szanowna Pani" tylko "Pani (tu moje imię). No. Pozdrawiam.
|
|
|
#2942 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#2943 |
|
Konto usunięte
|
Melanchton dobrze prawi, zgadzam się
No ja słyszałam wersję że poszłem teoretycznie jest logicznie wytłumaczalne i mogłoby być poprawne bo.. Ja poszłam, to czemu nie ja poszłem |
|
|
|
#2944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja przyszedłem - co on zrobił: ano przyszedł ja przyszłem- co on zrobił: "przyszł"? przyszedłem, poszedłem itd. jest chyba bardziej językowo-intuicyjnie ok ![]() Chatul - jakiś kolo z telewizji to był, w wywiadzie. Szukam sama, bo nie mogę sobie przypomnieć, ale nie znajduję ;/
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2012-04-10 o 20:57 |
|
|
|
|
#2945 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
Co do języka to mnie dziwi fakt, że w tvn gdzie o 14 w niedzielę idzie powtórka X factora 'za☠☠☠iście' jest niecenzurowane.
|
|
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Z pewnoscia o to chodzi, bo przeciez nie o to, ze to najwieksze chrzescijanskie swieto
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
To ja napiszę co mnie denerwuje:
Mam duży ogród i często w nim siedzę ,pielęgnuję ,przesadzam rośliny itp. i ciągle słyszę :"że też ci się chce?" następne : biegam ,często i dużo i do tego pchając przed sobą wózek z dzieckiem(kupiłam specjalnie taki co by się nadawał do biegania) i ciągle słyszę to samo "że tez ci się chce?" albo "ty to masz zdrowie" no właśnie dlatego mam jeżdżę na rolkach też z dzieckiem i ciągle widzę zdziwione miny mijających mnie ludzi albo wręcz się obracają za mną to samo przy bieganiu czy na prawdę wyglądam jak z innej planety ??? czy jeśli sobie zasiądę przed domem przed kopcącym grilem z piwem i fajką w zębach to wtedy będzie ze mną wszystko w porządku??? dlaczego nasza mentalność się nigdy nie zmieni ,mieszkam na wsi tak dodam. Jeżdżę też na rowerze ,też z dzieckiem i zazwyczaj jesteśmy w kamizelkach odblaskowych i to samo ogólna sensacja ,no dziwoląg jedzie! czy to takie dziwne że chcę być z daleka widoczna dla kierowców?sama nim jestem i wiem że czasem w ostatniej chwili można rowerzystę zauważyć a w kamizelce widać z daleka. Już nie wspomnę jaką sensację wzbudziłam jak wystartowałam na drogę z kijkami ![]() Okropnie mnie to denerwuje że ludzie są tacy ciemni że tak się dziwują że ktoś chce dbać o kondycję o zdrowie ,że może ktoś po prostu to lubi,tolerancji zero. |
|
|
|
#2949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo to takie dziwne, że ktoś spaceruje dla zdrowia i lepszego samopoczucia
|
|
#2950 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
nawet w skarbczyku mam .
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
libra777 piszesz, o zdziwieniu nietypowym jak na polska wies trybie zycia jako o braku tolernacji czy ciemnocie. Kto tu ma problemy z tolerancja
?Ja tam sie zupelnie nie dziwie - przeciez na wsi ludzie zyjacy z plodow ziemii zasuwaja jak dzikie woly, to wiadomo, iz jeszcze dokladanie sobie sportu wyda im sie dziwne. Podobnie, zupelnie inny tryb zycia, niz jest rozpowszechniony bedzie przyjemny. Mnie to dziwi raczej, ze mlodzi ludzie, majacy dostep do informacji o rozmaitych formach spedzania wolnego czasu, niewiele z tym robia. PS. Bananalama - polecam zastanowienie sie nad zwiazkiem przyczynowo-skutkowym zjawiska do ktorego sie odnosilem w poprzednim poscie
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
#2952 |
|
jestę wieszczę
|
Wiem o co Ci chodzi
Wyraku.Dziwi mnie i jednoczesnie bawi pewien komentarz, jaki przeczytałam dzisiaj pod swoim adresem. Napisałam mianowicie, że polityczna demonstracja nie jest chyba najlepszym sposobem na uczczenie rocznicy tragedii. Komentarz: "a co, pewnie jesteś wielbicielką tuska- zbrodniarza, mordercy, ty peowskie ścierwo!". Nawet nie napisałam słów "Tusk" "PO" czy "PiS"
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie to nie dziwi, zupelnie, to smutna konsekwencja tego, co sie przez ta dwa lata dzialo. Rzuc okiem tu:
http://www.uwazamrze.pl/artykul/8110...iona-rana.html
|
|
|
#2954 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Przez dwa lata faktycznie pokpiło się nieco sprawę, ale tak z drugiej strony, to jak Rosja powie "nie oddamy wam wraku/czarnych skrzynek" to co ma zrobić rząd? Wypowiedzieć Rosji wojnę? Zmiotą nas. Mają tam jechać i wykraść to? Według mnie grożenie takiej Rosji, to jakby pinczerek skakał do doga. Nie umniejszam Polski, ale realnie oceniam, że i prośby i groźby niewiele mogą. Chyba że masz inne dane, inne zapatrywanie na ten temat.
|
|
|
|
|
#2955 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Do rzeczy, które mnie dziwią, dojdzie mój sąsiad, który jechał sobie rowerem, gdy ujrzał mnie robiącą zdjęcia lustrzanką. Zatrzymał rower, stanął przy drzewie. Czekał, czekał, aż w końcu palnął: po co mi zdjęcia badyli Byłam dzisiaj w piekarni i wracam do domu, ja w jedną uliczkę facet na rowerze za mną. Potem stawał i czekał, aż dojdę, a ja w inną uliczkę, on za mną. Wkurzyło mnie to, trochę się go wystraszyłam, bo normalne to nie było, na dodatek typ łysy, więc nie wyglądał ciekawie. Czemu miało to służyć nie wiem. Mam nadzieję, ze go więcej nie spotkam. W każdym razie nie wracam znikąd po nocach, tylko po 18 najpóźniej, więc gdybym na niego wpadła, to jakoś sobie poradzę, najwyżej zacznę się wydzierać. |
|
|
|
|
#2956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PS Nie trzeba wojny wypowiadać - wystarczy jak ludzie stanowczo i zdecydowanie egzekwowac to co nam się nalezy a nie olewac sprawę i uciszać obywateli. |
|
|
|
|
#2957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
dziwi mnie zachowanie mojej siostry, która w pewnym momencie wróciła, zobaczyła jak oglądam na pc film i stwierdziła "co ty za psychiczne filmy oglądasz?". Rozwala mnie, gdy ktoś nie znając filmu a jedynie zobaczywszy jedną czy dwie sceny, wydaje o nim opinię. Ona na pewno wie, co to za film skoro go nawet od początku nie oglądała...
|
|
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2960 |
|
ma zielone pojęcie
|
Dziwią mnie ludzie, którzy w autobusie walczą o miejsce siedzące, a potem i tak wysiadają na następnym przystanku
Ja też
|
#2961 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziś zadziwiła mnie matka z dzieckiem w tramwaju - ludzi sporo, wszystkie miejsca zajęte, no i są dwa podwójne siedzenia zwrócone do siebie: na jednym siedzi matka, obok niej siedzi jej plecak, naprzeciwko plecaka siedzi chłopiec (na oko 7-8 letni). Kobieta z wielkim fochem zdjęła plecak na prośbę starszej kobiety chcącej tam usiąść. Obok stała jeszcze para starszych ludzi, no ale dziecko przecież rzecz święta, nie wystałoby kilkunastu minut więc o ustąpieniu miejsca nie było mowy
|
|
|
|
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
A przyszło Ci do głowy, że dziecko może mieć problem z utrzymaniem równowagi i tak jest po prostu bezpieczniej?
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
zresztą, jakby komuś bardzo zależało żeby usiąść, bo nie jest w stanie stać to może poprosić matkę żeby wzięła dziecko na nogi jeśli to nie jest problem
|
|
#2964 |
|
Konto usunięte
|
Ach co mnie dziwi
![]() powiesz do kogoś - grubas, wieśniak/wsiur = tragedia, masakra, obraza stanu ale jak już ludzie mówią - chudy/chuderlak, mieszczuch = no co, no normalne, o co chodzi?
|
|
|
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast co do pierwszego - to mnie to zupelnie nie dziwi. Tylko geneza jest nieco inna, niz pamiec niektorych siega. Dluzszy tekst RAZa, ale wg mnie oddajacy kwintesencje sytuacji (pogrubienia moje): Cytat:
Architekci IIIRP przez dwie dekady sieli wiatru, a wiatru, to teraz maja . To co opisalas, to symptom wlasnie "tego juz sie nie sklei". A dopiero sie zacznie, jak naprawde zaczna zbierac burze.
|
|
|
|
#2966 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Najlepsze było to, że powiedział: "Mieszczuchy się śmieją z ludzi ze wsi i myślą, że są tacy świetni, mieszczuchy pieprzone"
|
|
|
|
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To był żart z tym zasuwaniem jak woły Ludzie na wsi nigdzie ani przy niczym nie zasuwają ,nie mają krów,świń,ani nawet pól wszystko zostało podzielone przez kilku bambrów którzy mają maszyny warte po pół miliona i w krawacie mogą sobie w nich jeździć z nogami na kierownicy włanczając automatycznego pilota. To już nie ta sama wieś. Oni siedzą nie ruszają się w polu się nie narobią ,niektórzy w ogóle nic nie robią (znam ich ).Tak po prostu zagnuśnieli ,zasiedzieli się i dziwią się że ktoś chce się poruszać ![]() Co do katastrofy smoleńskiej też mnie to denerwuje że tak się to wszystko ciągnie |
|
|
|
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

Podobnie z prowadzącymi ćwiczenia: pisuję "Panie Doktorze" zamiast "Szanowny Panie Doktorze" do tych, z którymi dobrze się znam i mam dobry kontakt, a oni nie odpisują mi "Szanowna Pani" tylko "Pani (tu moje imię). No. Pozdrawiam.

?