|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,35% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
7 | 10,14% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
11 | 15,94% |
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
3 | 4,35% |
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
23 | 33,33% |
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
9 | 13,04% |
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
1 | 1,45% |
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
2 | 2,90% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Rozeznanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Daj spokój ja dalej w piżamie. Tylko wstaję do Was i na siku.
Biedna śliwka. Czyli jednak cc to nie przelewki, bo kapukat już na chodzie i to ostrym.
#2882 |
Rozeznanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Ja też się właśnie zbieram, mam sprawy do załatwienia
![]() Mam nadzieję, że Śliweńka wkrótce do nas wróci. Tak w sumie to się cieszę, że jednak nie jestem skazana na cc, które mi przez cały czas zapowiadano... Begie zachęcała wczoraj do szukania nowego tytułu wątku. Więc ja zacznę ![]() 1. Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! 2. To my - Mamusie majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2884 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A piję dużo,bo czuje się od wczoraj jak na ciężkim kacu ![]()
![]() |
#2885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dalej leżę. chyba pora na drugie śniadanie. kto mi je przygotuje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2886 | |||||
Rozeznanie
|
Witam!
![]() Cytat:
A swoją drogą to jakie kobiety są silne. Bałam się że po 9 miesiącach leniuchowania będziemy miały zwolnione tryby ale widzę że u Ciebie taka sytuacja nie grozi. Życzę dużo sił i zdrówka dla Ciebie i Adasia! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja mała też od kilku dni rusza się gwałtowniej- nabrała sił po świętach. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2887 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2888 |
Zakorzenienie
|
Pierwszy ekstra! Jestem za!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Hejka
Gatta ![]() Tacca ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też tak chodzę spać i nie mam problemów ze snem, ostatnio nawet za bardzo na siku nie muszę wstawać ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-04-12 o 09:40 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2890 | ||||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie 16st na termometrze ale jakoś pochmurno...a jak u Was pogoda się przedstawia? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja chciałabym urodzić bez znieczulenia ale wolę mieć możliwość skorzystania z niego na wszelki wypadek, ok ms przed terminem porodu muszę iść na konsultację do anestezjologa. Wizytę u gina mam za tydzień i zechcę od niego skierowanie, niestety jest bardzo prawdopodobne to, że będzie robił problemy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Gratuluję zakupu ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
Mam na imię Magda. Mam 27 lat i wkrótce zostanę mamą. ![]() Czytam wasze forum prawie od początku ciąży, ale jakoś do tej pory nie miałam weny żeby sama pisać. Spodziewam się chłopca, imię w trakcie wybierania, tp 29 maja. Gratuluję serdecznie dziewczynom, które już urodziły. Przedwczoraj ze szkołą rodzenia zwiedzałam porodówkę i akurat przyjęli dziewczynę z zajęć (miała termin na 28 kwietnia). Podobnie jak kapukat - poszło jej błyskawicznie. O 16 dzwoniła do położnej, że chyba się zatruła bo słabo się czuje. Położna poradziła jej wizytę w szpitalu - jak przyjechała przed 19 to miała 9 cm rozwarcia!!! My zwiedzałyśmy porodówkę na 19 - a o 19.30 już byłyśmy jej składać gratulacje. ![]() Emocje niesamowite. Też mam nadzieję że nam wszystkim tak super się wszystko uda. Ja mam taki nietypowy pomysł i planuję rodzić w domu. Jak się uda to będę super dumna z siebie. Póki co ciąża jest fizjologiczna. Oby tak dalej, bo to warunek porodu domowego. Najbardziej dokuczają mi plecy, mam lekkie skrzywienie i ono daje o sobie znać. Zaczynam odczuwać presję, że to już tuż tuż. Dostałam trochę ciuszków i rzeczy od siostry (ma 2,5 letniego chłopca). Ale jeszcze wszystko do segregacji i uzupełnienia. Chodziłam już trochę po sklepach, ale myślę że skupię się na allegro. Pozdrawiam was wszystkie serdecznie i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona. |
![]() ![]() |
![]() |
#2892 |
Zakorzenienie
|
Fonn ten pierwszy super
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Zakorzenienie
|
#2894 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was kupowała szklane butelki?? Zastanawiałyście się w ogóle nad takim rozwiązaniem??
#2895 | |
Zakorzenienie
|
Dasti
![]() Cytat:
Słyszę właśnie, że muzyk - gitarzysta z bloku obok poczuł wiosnę... Już których rok z rzędu mniej więcej o tej samej porze gra przy otwartym oknie... Ale przyjemnie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2896 |
Raczkowanie
|
Cześć,
Mam na imię Magda. Mam 27 lat, tp 29 maj, Przygotowałam wiadomość powitalną, ale jakoś mi się nie udało jej wysłać. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona. Gratuluję mamom już rozpakowanym! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() edit. mojego za to ciągnie na lewiznę ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Razem od 14/08/2009 Zaręczeni od 01/06/2010 Mąż i Żona od 14/08/2011 Nasz skarb 06/05/2012 ...and nothing else matters... http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png Edytowane przez clauudik Czas edycji: 2012-04-12 o 10:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2898 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ech, a u mnie z "muzyków" w okolicy tylko ta krzycząca na dzieci sąsiadka, co śpiewa... :/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2900 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() o matko ![]() Ktoś musi sprawować nadzór ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() biedulka ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | ||
Zadomowienie
|
ja jestem za tym !
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzisiaj mamy skonczone równo 32 tygodnie !! ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- gratki ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Wtajemniczenie
|
andzya - fajnie, ze z kociszczem juz lepiej
fonn - ten pierwszy wymiata ![]() clauudik - tez myslalam nad szklanymi, widzialam w pepco a tak wogole to czuje sie okropnie, jak chora na grype, a zadnych objawow nie mam ![]() kurcze, jak tak sobie pomysle, ze kiedys kobitki w polu ziemniaki w ciazy kopaly i musialy miec na to sile to az mi sie wierzyc nie chce ![]() ![]() w ciagu 2 tygodni z energicznej dziewczyny (jak to pewnien pan stwierdzil) stalam sie sloniem i lemurem w jednym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2904 |
Zakorzenienie
|
Clauudik z tym rozwarciem u Ciebie nie jest tak żle, masz już w miarę bezpieczny tc, a może być tak że powoli Ci się będzie robić i dzięki temu poród będzie mniej bolesny
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-04-12 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2905 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Wtajemniczenie
|
kurde czy Wam tez wykakuje co chwile reklama EMOLIUM?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Raczkowanie
|
Napiłam się kawki, zjadłam sernik i nabrałam sił na powtórne pisanie.
Będzie chłopak - imię nieznane (Piotruś, Franek, Krzyś?) ![]() Czytam was już od dawna - prawie od początku ciąży, ale jakoś nie miałam weny żeby pisać. Dziewczyny jesteście super, najlepsze forum na necie. Od miesiąca siedzę w domu. Mieszkamy tylko z tż i trochę się nudzę. Jestem naprawdę zwariowana i planuję rodzić w domu. Czuję że mam w sobie tą moc. ![]() Muszę kończyć bo koleżanka za godzinę wpada i muszę się umyć, ubrać i ogarnąć te nasze cztery kąty. Później będę jeszcze miała dużo pytań co do wyprawki, bo choć temat wałkowany od dawna, i czytam praktycznie na bieżąco, to jakoś nie zapisywałam sobie informacji - a to już tuż tuż i trzeba pozbierać wszystko do ..... ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2908 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do butelek szklanych. Podobno lepiej utrzymują temperaturę. Nie wiem dokładnie. Rzeczywiście szklana butla lepiej leży w ręce. Koleżanka kupiła ją, bo jakiś czas temu było głośno o szkodliwych substancjach zawartych w plastiku, z którego robi się butelki. Podobno te substancje się uwalniają pod wpływem temperatury. Nie pamiętam dokładnie... ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | ||
Wtajemniczenie
|
Robię właśnie rozpiskę leków, które mam brać. Można się w tym pogubić
![]() Już wiem, jaki dodatkowy lek na skurcze dostałam. Nazywa się SPASMOLINA, a to znalzłam o niej w internecie: lekarze za często przepisują no-spę, nie doceniając niewątpliwych zalet spasmoliny. Jest to środek rozkurczowy, działa na podobnej zasadzie do no-spy tzn. rozkurczając mięśnie gładkie -w tym przypadku macicy, inna jest substancja czynna, jednakże obie są pochodnymi papaweryny. Spasmolina jest bezpioeczniejsza w stosowaniu ponieważ nie ma działania atropinowego, tym samym nie wysusza śluzówki, nie działa na układ bodzcowo- przewodzący, nie dając tym samym powikłań kardiologicznych itd. Nospa ma mnóstwo p/wskazań, jednak dla lekarzy jest to tzw lek pierwszego rzutu, jednak moim zdaniem ginekolodzy powinni się bardzo zastanowić nad wypisywaniem kolejnej recepty na nią, skoro są dużo bezpieczniejsze specyfiki zarówno dla dzidzi jak i jej mamy, wystarczy tylko pomyśleć. Siła działania spasmoliny jest podobna do nospy, w razie bólu, skurczu, zalecane jest przyjmowanie 2 kapsułek. Cytat:
Mój P już od dawna robi takie rzeczy jak odkurzanie, mycie podłóg, zmywanie naczyń, robienie zakupów, a nawet wieszanie firanek. Z psem wychodzi trzy razy dziennie, a ja tylko wychodziłam raz, jak On był w pracy. Generalnie widzę, że stara się mnie nie denerwować, ale moje bystre oko zawsze wyłapie Jego "głupią" lub "podejrzaną" minę i już wiem, co musi siedzieć w jego głowie. Faceci nigdy nie zrozumieją kobiety w ciąży, ale mogliby chociaż spróbować. Z jednej strony brakuje mi, żeby mnie pogłaskał po głowie i powiedział "moje biedactwo", z drugiej strony chcę mieć przy swoim boku prawdziwego faceta, a nie jakąś leluję ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() śliweńka, trzymaj się Kochana ![]() andzya, cieszę się, że z kotkiem dobrze tzn. że są dobre rokowania. Trzymam kciuki za powodzenie operacji. fonn, pierwszy tytuł super. Ale może zamiast "Mamy" dać "Dzieci"? kism, masz rację z tymi prześcieradłami. Takie też zamówię ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() nr 1 super ![]() ![]() drugie? ja dopiero po pierwszym jestem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.