|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
dopisz Antoninę kurcze a jak chłopak się urodzi to dopiero będzie no nic ![]() Ja też nigdy nie robiłam ale może jutro się skuszę |
|
|
|
|
#3062 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Ech, skleroza nie boli
Jeszcze coś chciałam napisać - skoro mamy już pierwsze Mamy... czy ktoś pamięta, jak wyglądało nasze głosowanie w sprawie jeden wątek wspólny/nowy wątek na odchowalni? Pisałam takie np. "12:5", "15:8", itp... Nie mogę tego znaleźć, ale z tego co pamiętam, to wygrała opcja jednego wspólnego wątku, aż się wszystkie rozpakujemy
|
|
|
|
#3063 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/kubus-puchatek-dis...245114566.html
|
|
#3064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() no to super
|
|
|
|
|
#3065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niektórzy dawno by poszli na zwolnienie a zwłaszcza w tak wysokiej ciąży.
|
|
|
|
|
#3066 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wózek zamówiłam 4 kwietnia z 30-dniowym terminem realizacji fotelik pożyczymy jak się wcześniej rozpakuję
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#3068 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeśli nie możecie już wytrzymać to bierzcie. tylko trzeba mieć świadomość,że może przedłużyć poród.Cytat:
Cytat:
jedyne co moge dodac,to że w przypadku rozwierania sie szyjki lekarz czasem decyduje się na zkaładanie pessara - to taki gumowy pierścień zakładany na szyjkę w celu zatrzymania postępującego rozwierania. z leżeniem przy rozwierającej się szyjce chodzi o to,żeby główka nie napierała. w pozycji stojącej/siedzącej działa siła grawitacji i racja jak się zgładzi to szybciej może dojść do pęknięcia pęcherza a wtedy nie ma odwrotu także dziewcyzny,stosować się do zaleceń lekarzy!Cytat:
![]() Wiem,że chodzi niby o jakąś warstwę ochronną,ale dajcie spokój,przecież nie szorujemy malucha druciakiem.. tylko myjemy delikatnym płynem. Moje zdanie - kąpiel codziennie. Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3070 |
|
Raczkowanie
|
spoko dziewczyny mam dwa numery tel, jak coś to dam znać. na razie nie panikuję
|
|
|
|
#3071 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wydaje mi się, że wygrał jeden wspólny wątek |
|
|
|
|
#3072 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że dzieci same takich rzeczy nie wymyślają Może mu ktoś dorosły (babcia, ciotka, sąsiadka spotkana w sklepie???) to podrzucił na zasadzie "nie możesz być niegrzeczny, bo rodzice Cię oddadzą..." ![]() Cytat:
![]() I dobrze! Można się wygadywać do woli ![]() Ale ogólnie widzę, że już trochę się z powrotem wdrożyłaś do rytmu pracującego, bo piszesz do nas dość regularnie Udanej wizyty!
|
||
|
|
|
#3073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#3074 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() : confused:
|
|
|
|
|
#3075 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To już jest nas dwie, którym tak się wydaje ![]() Dzięki Jako ten drugi z fotelikiem, miejski jak ja go roboczo nazywam - Hauck Malibu. Najbardziej chciałam Peg Perego Pliko Switch Easy Drive, ale na minus była cena i tż twierdził, że jest paskudny ![]() Ok, dzięki za potwierdzenie
|
|
|
|
|
#3076 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||
|
|
|
#3077 |
|
Zadomowienie
|
Rzeczywiście
Ja to w ogóle się zastanawiam nad tym różowym moim kolorem na liście, bo nie wiem na 100% czy to będzie dziewczynka... nie mam pojęcia jak gin nie potrafił stwierdzić płci w 7 ms ciąży patrząc dziecku centralnie między nogi ![]() Może lepiej zmienić na zielony i dać Tosia/ Staś...nie wiem... |
|
|
|
#3078 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli sama nie jesteś przekonana, co ten Twój gin miał na myśli, to tak zrobimy.
|
|
|
|
|
#3080 |
|
Zadomowienie
|
mnie tak samo ale cena mnie przeraziła
|
#3081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3082 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kurde jeśli ktoś wie to niech mi powie co dokładnie zrobić, żeby ta reklama nie wyskakiwała, bo doprowadza mnie do szału tylko tak - jak krowie na miedzy, wiecie - krok po kroku
|
|
|
|
|
#3083 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3084 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niech mnie ktoś walnie w łepetynkę, bo czytam na necie o wcześniakach Jestem jeszcze bardziej wystraszona, niż byłam
|
|
|
|
|
#3085 |
|
Wtajemniczenie
|
rinco.. gdyby to można było przewidzieć kiedy pęknie to o ile by łatwiej było
Jak pęknie,pojedziesz do szpitala zaraz,tam podadzą tobie antybiotyki, i pewnie maluszkowi po porodzie.
|
|
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
My już po.
![]() Ogólnie wszystko gra i buczy. Szyjka twarda, długa zamknięta. Ufff... Serduszko bije 138/minutę. ![]() Dużego usg nie było, bo nie wziął aparatu. umówiliśmy się za tydzień na 16. ![]() Mam złe wyniki moczu (flora bakteryjna, białko, leukocyty), muszę zrobić posiew, na czwartek. Mam brać urosept. O ewentualnym antybiotyku będziemy myśleć jak poznamy wyniki posiewu. Tym bardziej, że nie odczuwam żadnych dolegliwości. Na maj zlecił mi morfologię, toksoplazmozę i coś jeszcze, nie pamiętam teraz co. A. Mały się przekręcił i już jest główką do góry, czyli miednicowo. Ciekawe jak będzie za tydzień. No, ale ma jeszcze czas, więc nie będziemy się martwić na zapas.
|
|
|
|
#3087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tymi wodami, to POŁOŻNA w sr nam mówiła, że jak się sączą, to nie trzeba panikować. Spokojnie się obserwować i być gotowym w razie czego do szpitala. Jak zauważymy, że nam odchodzi ich coraz więcej, to wtedy jechać na IP. kaśka, a może u Ciebie to wcale nie były wody? Może jakieś upławy, albo siku? Słyszałam od kilku dziewczyn, że pomyliły odejście wód z posikiwaniem. Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-04-12 o 20:43 |
|
|
|
|
#3088 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie stawiają na nogi.Więc jak on teraz takie pytania zadaje(gdzie nigdy nikt go nie odtrącił,zawsze go angażujemy w różne pomoce,on wtedy taki potrzebny się czuję) to co bedzie pózniej![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
||
|
|
|
#3089 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gabbi, ale to nawet bez uczenia się,na chłopski rozum.. każdy ( no prawie ) kąpie się codziennie,czemu maluch w upalne dni ma się bidny kąpać 2x w tygodniu? nie rozumiem tego argumentu że się nie poci. Jak nie ma upałów to ja też się nie pocę,to znaczy że moge się kąpać 2x w tyg..?
|
|
|
|
|
#3090 |
|
Wtajemniczenie
|
A czy to wystarczy, żeby się nie zaraził, albo żeby przynajmniej nie złapał jakiegoś zapalenia płuc albo czegoś gorszego? Czy nie będzie za późno jak już pęcherz pęknie? Bo właśnie to mnie martwi...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.

no nic 

Jeszcze coś chciałam napisać - skoro mamy już pierwsze Mamy...
Pisałam takie np. "12:5", "15:8", itp... Nie mogę tego znaleźć, ale z tego co pamiętam, to wygrała opcja jednego wspólnego wątku, aż się wszystkie rozpakujemy

Ja zamówiłam 3.04 i dziś wysłali
fotelik pożyczymy jak się wcześniej rozpakuję 

klask i: