|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
![]() za wizytę, a mały jeszcze spokojnie może się przekręcić główką w dół.Kism widzę, że już dokonałaś zmiany Opuszczam Was kochane dziewczęta, " do zobaczenia" jutro Życzę przespanych nocy
|
|
|
|
|
#3092 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
super!
|
|
|
|
|
#3093 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najlepiej gdybys przy kontroli lekarza zapytała. może jakiś dowcipny antybiotyk? |
|
|
|
|
#3094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3095 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nowej sukienki nie chcesz sobie poszukać na allegro?? |
|||
|
|
|
#3096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo mam krótką szyjkę i kazał mi leżeć, więc już różne scenariusze przychodzą mi do głowy od tego leżenia ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Dziewczyny, czy na Allegro można wrzucić do koszyka tylko 20 rzeczy??? Bo chcę wrzucić kolejną i się nie da
|
|
|
|
|
#3097 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Każdy będzie robił jak uważa. Nadal jednak mnie zastanawia tak różne podejście położnych do tematu ![]() Czyli noworodek się poci, czy nie? Cytat:
![]() Już nie czytam. Wyprawkę mam "prawie" gotową. Największy problem mam z kosmetykami aptecznymi dla małej. Nie wiem co wybrać. Sukienki nie chcę, bo i tak leżę plackiem w łóżku Dzięki za zainteresowanie Mój P robi obiad na jutro Będzie spaghetti. Właśnie dusi pieczarki i pachnie w całym domu ![]() rinco, piszesz o takich rzeczach, że skóra cierpnie
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-04-12 o 20:55 |
||
|
|
|
#3098 | |
|
Rozeznanie
|
Dzięki
no tak, śmiejemy się że mały to właśnie w noc poślubną powstał ![]() Cytat:
U nas po usg wszystko ok Wszystkie narządy pięknie pracują, mały waży 2800g, czyli w 4 tygodnie przytył kilogram. Boję się że do porodu może przytyć do 4kg ale lekarz uspokajał że raczej nie, że powinien się urodzić z przeciętną wagą czyli ok. 3,5kg. Zakupy też udane, kupiliśmy telewizor i lampę ![]() Przed wizytą chciałam się trochę podgolić, oczywiście na ślepo, bo nic już pod brzuchem nie widzę... Golę się, golę, podnoszę rękę a tu cała maszynka i palce we krwi, normalnie słabo mi się zrobiło... wzięłam lusterko i patrzę a przy pachwinie urosło mi coś jakby taki wystająćy pieprzyk czy duża krosta i przejechałam to maszynką Masakra, ja to mam przeżycia....
|
|
#3099 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
za udaną wizyte
|
|
#3100 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po prostu klikam "kup teraz" i zatwierdź/potwierdź czy co tam jest, a potem następna aukcja, itd. i przy ostatniej aukcji od jednego sprzedawcy wybieram wspólną zapłatę za wszystkie. Cytat:
![]() Też by mi się zapewne słabo zrobiło
|
|||||
|
|
|
#3101 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
namydlasz,spłukujesz,wyci erasz i już. Dziecko się poci. tylko ma jeszcze niedojrzały ośrodek termoregulacji,dlatego trzeba pilnować żeby się nie przegrzewał i w drugą stronę - nie wyziębiał.
|
||
|
|
|
#3102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A można się z tego wycofać w międzyczasie jakby mi się coś odmieniło? I czy można np. pozaznaczać sobie też rzeczy, wyłączyć kompa i na drugi dzień dalej kupować i dopiero zatwierdzić ostatecznie?
|
|
|
|
|
#3103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też jakaś senna jestem. Pewnie długo nie posiedzę... ![]() Szczerze mówiąc, to gin zdawał się być zdziwiony. Miesiąc temu, jak mały był główką w dół, to mówił, że już nie przekręci się. Ale jak widać wszystko jest możliwe. |
|
|
|
|
#3104 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Leż sobie, relaksuj się, obejrzyj jakiś film albo poczytaj coś, naucz się robic na szydełku/drutach, porozwiązuj łamigłówki, pomaluj paznokcie, pooglądaj sobie zdjęcia jakieś... cokolwiek miłęgo dla siebie, oderwiesz się trochę od tematu. Cytat:
dobrze, że z małym wszystko ok.Ja tez biore urosept, bo cośtam się jej nie podobało w wynikach moczu. Pij też dużo wody i herbatkę z pokrzywy. benka99, super, że wszystko dobrze ![]() no i niezłe zakupy ![]() A właśnie, mam pytanie do dziewczyn z paciorem - czy macie jakiekolwiek objawy? Coś Was piecze, boli, upławy? Czy to taki przyczajony typ? Dzis mój K był w labo oddać mój posiew i okazało się że ten probownik do którego był pobrany był przeterminowany (w sensie podłoże do ewentualnego wyrośnięcia). Ale przyjęły. No i się teraz zastanawiam, czy nie powinnam tego powtórzyć dla pewności. Ale tak sobie myślę, że skoro przyjęły, to może jest jakaś tolerancja z tą data przydatności i nie wpłynie to na wynik...? |
||
|
|
|
#3105 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie miałam żadnych objawów. Chociaż miałam lekkie coś - upławy?, ale myślałam, że to w ciąży normalne, ale teraz już nie wiem.
|
|
|
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O herbatce nie wiedziałam, będę się stosować. Czy pojemnik na posiew moczu jest inny niż do normalnej analizy? |
|
|
|
|
#3108 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Zgaga mnie dzisiaj zabije ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- missmalezji jakie jest twoje zdanie na temat herbatki z liści malin? jak pytałam swojego lekarza, to się tylko uśmiechnął, tak samo zareagował jak zapytałam o masaż krocza, ale bardzo polecał skakanie na piłce. |
||
|
|
|
#3109 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, musi być jałowy.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#3110 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No nic, ja ten temat uważam za zamknięty. Pocenie się, to wg mnie termoregulacja, ale mogę się mylić ![]() Cytat:
![]() Ja, mając paciora, kompletnie nic nie czułam. Żadnych objawów nie zaobserwowałam. Teraz na wizycie też ginka wzięła mi wymaz, bo coś tam widzi, a ja znowu nic nie czuję. |
||
|
|
|
#3111 |
|
Wtajemniczenie
|
Wskakuję pod prysznic i idę spać
dobranoc mamusie
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#3112 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
przeczytałam co naskrobałyście...
kupiliśmy dzisiaj tapety do pokoju małej. ![]() podrapaliśmy wspólnie ściany. jutro je zagruntuje mąż i w sobotę zaczynamy od sufitu. idę się myć i spać. papap |
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja jestem
Czytam, ale nie ogarniam ![]() Dzisiaj nam skończyli robić parkiet, byłam oglądać, aż się podnieciłam ze szczęścia. W poniedziałek kuchnia, muszę sprzęt zamawiać... trzeba sypialnię robić, łazienkę kończyć... trochę tego jest No i jeszcze malowanie zostało dokończyć.Ale cieszę się, bo najprawdopodobniej w przyszły weekend się przeprowadzimy ![]() A jeszcze w sobotę na wesele idziemy Kieckę sobie kupiłam.I na USG dziś byłam. Pasożyt ma się dobrze, waży ok. 2700, ale nie jest szczególnie pokaźnych rozmiarów, więc może nie urwie mi dupy przy porodzie. Lecę spać, bo jutro o 8 przychodzą jeszcze drobne poprawki robić... ![]() Gdybym rodziła to na pewno się odezwę
|
|
#3115 | ||||
|
Zadomowienie
|
dopiero wróciliśmy ze sr....
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja mam termin na 8 czerwca. Cytat:
prawdopodobnie śpimy tyle samo, tyle tylko, że w innych godzinach. Jeśli Ci bardzo źle, to mozesz się spróbowac przestawić na inny system i już. chociaż ja generalnie od początku ciązy byłam mega aktywna i w zasadzie nadaktywna. Dlatego przestałam pić kawę , bo nie mogłam zasnąć, wstawałam o 8, a o 2 w nocy jeszcze mnie energia rozpierała jak sobie trzasnęłam kawkę rano I moje dziecko chyba sie przyzwyczaiło do takich pór, bo też śpi długo rano a w nocy buszuje. Cytat:
masz wykupiony taki poród w szpitalu z pełną obsługą medyczną ? będziesz mieć zapewniony natychmiastowy transport przy ewentualnych komplikacjach ? (czyli słowem - czy pod domem będzie czekać karetka ?) jak to się rozwiązuje? |
||||
|
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
A, rinco, odnośnie allegro...
do koszyka tylko 20 produktów. Jak chcesz więcej sobie zaznaczyć to klikasz "obserwuj" i masz w obserwowanych aukcjach w "moje allegro". I jutro możesz sobie otworzyć te obserwowane aukcje ![]() Jak klikniesz "kup teraz" i potwierdzisz, to znaczy, że kupiłaś Nie ma odwrotu ![]() Możesz oczywiści odstąpić od transakcji, ale lepiej chwilę się zastanowić
|
|
#3118 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze Was pomęczę
Doradźcie coś ![]() Które podkłady do przewijania/ceratki zamawiałyście z rajrodzica? http://allegro.pl/podklad-gruby-do-p...268069221.html (ten mi się podoba, mógłby być jako przenośny przewijak?) http://allegro.pl/podklad-do-lozeczk...249887836.html (a ten na materacyk do łóżeczka?) Tu są jeszcze jakieś takie mniejsze, nie wiem czy dobre? Jako przenośne przewijaki albo do łóżeczka? http://allegro.pl/podklady-do-przewi...273306446.html http://allegro.pl/swietne-podklady-d...269707585.html http://allegro.pl/podklady-do-przewi...249100451.html |
|
|
|
#3119 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i widzę, że szalejesz jak już 20 rzeczy w koszyku!U mnie jest dokładnie to samo, zwłaszcza, że w dniu ślubu miałam owu ![]() Cytat:
|
|
#3120 | |
|
Zadomowienie
|
dzisiaj się wybrałam do tego Pepco, miałam jeszcze jechać do lekarza, żeby mi poprawil receptę bo zapomniał wpisać nr pesel i nie mogłam wykupić leków na ryczałt a różnica dość spora przy kilku opakowaniach.... no i potem miałam sobie jechać kupić koszule.... no i nie dałam rady wszystkiego załatwić , wszędzie jezdziłam autem, robiłam małe kroczki, szłam jak ślimak, nic nie dzwigałam... ale przysiegam, że jak zobaczyłam ławkę , na której mogłam przysiąść, to normalnie poczułam się jak podczas orgazmu
wiec siadłam, przeżyłam niekłamaną euforię i wróciłam do domu. Potem pojechaliśmy tylko na tą szkołe rodzenia, mają tam worki sako do siedzenia, wiec w zasadzie to jest mi bardzo wygodnie i mogę usiąść w pozycji półleżącej , nie ma tragedii, a dość sporo mi to daje w kwestii edukacji więc raz w tygodniu sie poświęcam. Cytat:
co do tż.... na prawdę super !!!! to jest bardzo ważne , żeby facet wspieral kobietę i rozumiał jej potrzeby! gratuluję !
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

) kąpie się codziennie,czemu maluch w upalne dni ma się bidny kąpać 2x w tygodniu? nie rozumiem tego argumentu że się nie poci. Jak nie ma upałów to ja też się nie pocę,to znaczy że moge się kąpać 2x w tyg..?

Będzie spaghetti. Właśnie dusi pieczarki i pachnie w całym domu 

za wizytę!! To noc poślubna owocna 

klask i: