Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-12, 20:43   #3091
begie13
Zadomowienie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
My już po.
Ogólnie wszystko gra i buczy. Szyjka twarda, długa zamknięta. Ufff... Serduszko bije 138/minutę.
Dużego usg nie było, bo nie wziął aparatu. umówiliśmy się za tydzień na 16.
Mam złe wyniki moczu (flora bakteryjna, białko, leukocyty), muszę zrobić posiew, na czwartek. Mam brać urosept. O ewentualnym antybiotyku będziemy myśleć jak poznamy wyniki posiewu. Tym bardziej, że nie odczuwam żadnych dolegliwości.
Na maj zlecił mi morfologię, toksoplazmozę i coś jeszcze, nie pamiętam teraz co.
A. Mały się przekręcił i już jest główką do góry, czyli miednicowo. Ciekawe jak będzie za tydzień. No, ale ma jeszcze czas, więc nie będziemy się martwić na zapas.
za wizytę, a mały jeszcze spokojnie może się przekręcić główką w dół.

Kism widzę, że już dokonałaś zmiany

Opuszczam Was kochane dziewczęta, " do zobaczenia" jutro

Życzę przespanych nocy

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:44   #3092
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
My już po.
Ogólnie wszystko gra i buczy. Szyjka twarda, długa zamknięta. Ufff... Serduszko bije 138/minutę.
Mam złe wyniki moczu (flora bakteryjna, białko, leukocyty), muszę zrobić posiew, na czwartek. Mam brać urosept. O ewentualnym antybiotyku będziemy myśleć jak poznamy wyniki posiewu. Tym bardziej, że nie odczuwam żadnych dolegliwości.
Na maj zlecił mi morfologię, toksoplazmozę i coś jeszcze, nie pamiętam teraz co.
A. Mały się przekręcił i już jest główką do góry, czyli miednicowo. Ciekawe jak będzie za tydzień. No, ale ma jeszcze czas, więc nie będziemy się martwić na zapas.
super!
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:45   #3093
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
A czy to wystarczy, żeby się nie zaraził, albo żeby przynajmniej nie złapał jakiegoś zapalenia płuc albo czegoś gorszego? Czy nie będzie za późno jak już pęcherz pęknie? Bo właśnie to mnie martwi...
rinco, powiem ci że sama nie wiem
najlepiej gdybys przy kontroli lekarza zapytała. może jakiś dowcipny antybiotyk?

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:45   #3094
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
nie czytać! zabraniam!
Gabbi, ale to nawet bez uczenia się,na chłopski rozum.. każdy ( no prawie ) kąpie się codziennie,czemu maluch w upalne dni ma się bidny kąpać 2x w tygodniu? nie rozumiem tego argumentu że się nie poci. Jak nie ma upałów to ja też się nie pocę,to znaczy że moge się kąpać 2x w tyg..?
U nas położna mówiła, że to raczej w zimie te 2x w tygodniu, a w lecie częściej, tak np. co drugi dzień. Ale też nie mówiła, że tak bezwględnie ma być, tylko że to zalezy i tak od rodziców
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:46   #3095
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
hmm właśnie nie wiem, mnie się Tosia podoba ale jak wszyscy mają w wersji oficjalnej napisane, to może nie będę "cudować"
dopisz Antoninę
kurcze a jak chłopak się urodzi to dopiero będzie no nic

Ja też nigdy nie robiłam ale może jutro się skuszę i spróbuję
Tosia jest ślicznie - ja chciałam dać mojemu maluchowi na imię Tosia ale będzie chłopak
Cytat:
Rzeczywiście
Ja to w ogóle się zastanawiam nad tym różowym moim kolorem na liście, bo nie wiem na 100% czy to będzie dziewczynka... nie mam pojęcia jak gin nie potrafił stwierdzić płci w 7 ms ciąży patrząc dziecku centralnie między nogi czy ona ma za słaby sprzęt czy co... powiedział, że niby on widzi dziewczynę ale może być inaczej
Może lepiej zmienić na zielony i dać Tosia/ Staś...nie wiem...
No i został Staś - coś wybrałyśmy te same imiona

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ja nie wiem, czy każda położna kończy inną szkołę, czy jak? Ja to słyszałam od położnej. Podobno noworodek nie ma zdolności regulowania temperatury swojego ciała i dlatego się nie poci. A z tymi wypryskami hormonalnymi nie sprecyzowała położna, gdzie się pojawiają, ale mówiła, że rodzice często to mylą z potówkami.

Niech mnie ktoś walnie w łepetynkę, bo czytam na necie o wcześniakach Jestem jeszcze bardziej wystraszona, niż byłam
To nie czytaj po co się stresujesz?? wyprawkę już masz kompletną?
nowej sukienki nie chcesz sobie poszukać na allegro??
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:54   #3096
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
rinco, powiem ci że sama nie wiem
najlepiej gdybys przy kontroli lekarza zapytała. może jakiś dowcipny antybiotyk?
Biorę, ale dopiero od wczoraj, a mam brać przez 12 dni, a to trochę czasu jest i się boję, żeby mi ten pęcherz nie pękł w międzyczasie Bo mam krótką szyjkę i kazał mi leżeć, więc już różne scenariusze przychodzą mi do głowy od tego leżenia

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Dziewczyny, czy na Allegro można wrzucić do koszyka tylko 20 rzeczy??? Bo chcę wrzucić kolejną i się nie da
Stary 2012-04-12, 20:54   #3097
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
nie czytać! zabraniam!
Gabbi, ale to nawet bez uczenia się,na chłopski rozum.. każdy ( no prawie ) kąpie się codziennie,czemu maluch w upalne dni ma się bidny kąpać 2x w tygodniu? nie rozumiem tego argumentu że się nie poci. Jak nie ma upałów to ja też się nie pocę,to znaczy że moge się kąpać 2x w tyg..?
Tutaj chodzi o codzienną kąpiel w wanience. Wiadomo, że obmywać trzeba każdego dnia. To tak samo ja każdego dnia nie wchodzę do wanny, ale biorę np. prysznic.
Każdy będzie robił jak uważa.
Nadal jednak mnie zastanawia tak różne podejście położnych do tematu
Czyli noworodek się poci, czy nie?

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
To nie czytaj po co się stresujesz?? wyprawkę już masz kompletną?
nowej sukienki nie chcesz sobie poszukać na allegro??
Chciałam przeczytać coś pocieszającego
Już nie czytam.
Wyprawkę mam "prawie" gotową. Największy problem mam z kosmetykami aptecznymi dla małej. Nie wiem co wybrać.
Sukienki nie chcę, bo i tak leżę plackiem w łóżku
Dzięki za zainteresowanie

Mój P robi obiad na jutro Będzie spaghetti. Właśnie dusi pieczarki i pachnie w całym domu

rinco, piszesz o takich rzeczach, że skóra cierpnie

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-04-12 o 20:55
Stary 2012-04-12, 20:55   #3098
benka99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
za wizytę!! To noc poślubna owocna heheh

Dzięki no tak, śmiejemy się że mały to właśnie w noc poślubną powstał

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Chyba wczoraj albo przed wczoraj była tu mowa o albumach na zdjęcia dziecka. Pokazywałyście takie piękne ręcznie robione i teraz mnie kusi tylko one są strasznie drogie. Chyba wymyślę sobie coś sama...ale nie mam chęci Po ślubie kupiłam zwykłe białe albumy, wkleiłam zdjęcia i daliśmy rodzicom i chrzestnym małym kosztem fajny efekt a księgę gości miałam zrobioną z albumu na zdjęcia wklejane, z jasnymi kartkami, wyrwałam z niego cienkie przekładki i miałam super księgę czemu teraz nie chce mi się nad takimi rzeczami myśleć
Dziś znowu jestem okropnie słaba, czy ja już tak będę mieć do końca? Nie miałam siły obrać ziemniaków nogi mi się po prostu uginały !!
Ja też robiłam księgę gości ze zwykłego albumu. Pracowałam wtedy i załatwiałam dużo rzeczy przed ślubem a jakoś mi się chciało i znajdowałam czas. A teraz siedzę w domu a mam takiego lenia że masakra... miałam zaplanowane dużo rzeczy, które sama chciałam zrobić i jakoś nic z tego.

U nas po usg wszystko ok Wszystkie narządy pięknie pracują, mały waży 2800g, czyli w 4 tygodnie przytył kilogram. Boję się że do porodu może przytyć do 4kg ale lekarz uspokajał że raczej nie, że powinien się urodzić z przeciętną wagą czyli ok. 3,5kg.
Zakupy też udane, kupiliśmy telewizor i lampę

Przed wizytą chciałam się trochę podgolić, oczywiście na ślepo, bo nic już pod brzuchem nie widzę... Golę się, golę, podnoszę rękę a tu cała maszynka i palce we krwi, normalnie słabo mi się zrobiło... wzięłam lusterko i patrzę a przy pachwinie urosło mi coś jakby taki wystająćy pieprzyk czy duża krosta i przejechałam to maszynką a już się przestraszyłąm że krwawię ze środka, krew lała się jeszcze z 15min.
Masakra, ja to mam przeżycia....
Stary 2012-04-12, 21:01   #3099
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
wynik CRP pokazuje nam, czy jest jakaś infekcja w organizmie.

Z tymi wodami, to POŁOŻNA w sr nam mówiła, że jak się sączą, to nie trzeba panikować. Spokojnie się obserwować i być gotowym w razie czego do szpitala. Jak zauważymy, że nam odchodzi ich coraz więcej, to wtedy jechać na IP.
kaśka, a może u Ciebie to wcale nie były wody? Może jakieś upławy, albo siku? Słyszałam od kilku dziewczyn, że pomyliły odejście wód z posikiwaniem.
ja potrafilam sie wysikać i wyjść z toalety i nagle znów mi poleciało i to siku,ja nieraz jak skończe sikac to kaszle pare razy bo wtedy jeszcze wyleci

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość

Ja też robiłam księgę gości ze zwykłego albumu. Pracowałam wtedy i załatwiałam dużo rzeczy przed ślubem a jakoś mi się chciało i znajdowałam czas. A teraz siedzę w domu a mam takiego lenia że masakra... miałam zaplanowane dużo rzeczy, które sama chciałam zrobić i jakoś nic z tego.

U nas po usg wszystko ok Wszystkie narządy pięknie pracują, mały waży 2800g, czyli w 4 tygodnie przytył kilogram. Boję się że do porodu może przytyć do 4kg ale lekarz uspokajał że raczej nie, że powinien się urodzić z przeciętną wagą czyli ok. 3,5kg.

Przed wizytą chciałam się trochę podgolić, oczywiście na ślepo, bo nic już pod brzuchem nie widzę... Golę się, golę, podnoszę rękę a tu cała maszynka i palce we krwi, normalnie słabo mi się zrobiło... wzięłam lusterko i patrzę a przy pachwinie urosło mi coś jakby taki wystająćy pieprzyk czy duża krosta i przejechałam to maszynką a już się przestraszyłąm że krwawię ze środka, krew lała się jeszcze z 15min.
Masakra, ja to mam przeżycia....
za udaną wizyte
Stary 2012-04-12, 21:01   #3100
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Niech mnie ktoś walnie w łepetynkę, bo czytam na necie o wcześniakach Jestem jeszcze bardziej wystraszona, niż byłam

Cytat:
My już po.
Brawo za dobre wieści! A to łobuz ten Twój synek

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia z kąd to wziął.Zawsze jak mu tłumacze,że my go nigdy nie oddamy,że go kochamy,że nasz syneczek,że zawsze z nim będziemy to niby wie ale taki smutny się robi.Tulę go mocno i przechodzi.Niby ma 4 lata a takie pytania mnie stawiają na nogi.Więc jak on teraz takie pytania zadaje(gdzie nigdy nikt go nie odtrącił,zawsze go angażujemy w różne pomoce,on wtedy taki potrzebny się czuję) to co bedzie pózniej
To pozostaje Wam zachować spokój i robić tak dalej, jak robicie a wtedy może takie pytania przestaną się pojawiać

Cytat:
Dziewczyny, czy na Allegro można wrzucić do koszyka tylko 20 rzeczy??? Bo chcę wrzucić kolejną i się nie da
Nie korzystałam nigdy z koszyka
Po prostu klikam "kup teraz" i zatwierdź/potwierdź czy co tam jest, a potem następna aukcja, itd. i przy ostatniej aukcji od jednego sprzedawcy wybieram wspólną zapłatę za wszystkie.

Cytat:
Przed wizytą chciałam się trochę podgolić, oczywiście na ślepo, bo nic już pod brzuchem nie widzę... Golę się, golę, podnoszę rękę a tu cała maszynka i palce we krwi, normalnie słabo mi się zrobiło...
Brawo!
Też by mi się zapewne słabo zrobiło
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 21:04   #3101
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Biorę, ale dopiero od wczoraj, a mam brać przez 12 dni, a to trochę czasu jest i się boję, żeby mi ten pęcherz nie pękł w międzyczasie Bo mam krótką szyjkę i kazał mi leżeć, więc już różne scenariusze przychodzą mi do głowy od tego leżenia

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

rinco, leż spokojnie i bierz antybiotyk,trzeba byc dobrej mysli, nie martw sie na zapas. w każdym razie jakby nawet pękł,to tez na to jest rozwiązanie!
Cytat:
Tutaj chodzi o codzienną kąpiel w wanience. Wiadomo, że obmywać trzeba każdego dnia. To tak samo ja każdego dnia nie wchodzę do wanny, ale biorę np. prysznic.
Każdy będzie robił jak uważa.
Nadal jednak mnie zastanawia tak różne podejście położnych do tematu
Czyli noworodek się poci, czy nie?

Chciałam przeczytać coś pocieszającego
Już nie czytam.
Wyprawkę mam "prawie" gotową. Największy problem mam z kosmetykami aptecznymi dla małej. Nie wiem co wybrać.
Sukienki nie chcę, bo i tak leżę plackiem w łóżku
Dzięki za zainteresowanie

Mój P robi obiad na jutro Będzie spaghetti. Właśnie dusi pieczarki i pachnie w całym domu

rinco, piszesz o takich rzeczach, że skóra cierpnie
Gabbi,ale maluszek nie wejdzie pod prysznic,nie ma siły,trzeba go włożyć do wanienki namydlasz,spłukujesz,wyci erasz i już. Dziecko się poci. tylko ma jeszcze niedojrzały ośrodek termoregulacji,dlatego trzeba pilnować żeby się nie przegrzewał i w drugą stronę - nie wyziębiał.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 21:06   #3102
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Nie korzystałam nigdy z koszyka
Po prostu klikam "kup teraz" i zatwierdź/potwierdź czy co tam jest, a potem następna aukcja, itd. i przy ostatniej aukcji od jednego sprzedawcy wybieram wspólną zapłatę za wszystkie.
Achaaaaaa A można się z tego wycofać w międzyczasie jakby mi się coś odmieniło? I czy można np. pozaznaczać sobie też rzeczy, wyłączyć kompa i na drugi dzień dalej kupować i dopiero zatwierdzić ostatecznie?
Stary 2012-04-12, 21:07   #3103
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość

klask i:

Cytat:
za wizytę, a mały jeszcze spokojnie może się przekręcić główką w dół.

Kism widzę, że już dokonałaś zmiany

Opuszczam Was kochane dziewczęta, " do zobaczenia" jutro

Życzę przespanych nocy

Ja też jakaś senna jestem. Pewnie długo nie posiedzę...
Cytat:

Brawo za dobre wieści! A to łobuz ten Twój synek

Szczerze mówiąc, to gin zdawał się być zdziwiony. Miesiąc temu, jak mały był główką w dół, to mówił, że już nie przekręci się. Ale jak widać wszystko jest możliwe.
Stary 2012-04-12, 21:09   #3104
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie wiem, czy każda położna kończy inną szkołę, czy jak? Ja to słyszałam od położnej. Podobno noworodek nie ma zdolności regulowania temperatury swojego ciała i dlatego się nie poci. A z tymi wypryskami hormonalnymi nie sprecyzowała położna, gdzie się pojawiają, ale mówiła, że rodzice często to mylą z potówkami.

Gabi, nie czytaj
Leż sobie, relaksuj się, obejrzyj jakiś film albo poczytaj coś, naucz się robic na szydełku/drutach, porozwiązuj łamigłówki, pomaluj paznokcie, pooglądaj sobie zdjęcia jakieś... cokolwiek miłęgo dla siebie, oderwiesz się trochę od tematu.

Cytat:
My już po.
dobrze, że z małym wszystko ok.
Ja tez biore urosept, bo cośtam się jej nie podobało w wynikach moczu. Pij też dużo wody i herbatkę z pokrzywy.

benka99, super, że wszystko dobrze
no i niezłe zakupy

A właśnie, mam pytanie do dziewczyn z paciorem - czy macie jakiekolwiek objawy? Coś Was piecze, boli, upławy? Czy to taki przyczajony typ?
Dzis mój K był w labo oddać mój posiew i okazało się że ten probownik do którego był pobrany był przeterminowany (w sensie podłoże do ewentualnego wyrośnięcia). Ale przyjęły. No i się teraz zastanawiam, czy nie powinnam tego powtórzyć dla pewności. Ale tak sobie myślę, że skoro przyjęły, to może jest jakaś tolerancja z tą data przydatności i nie wpłynie to na wynik...?
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 21:10   #3105
kaśka k
Raczkowanie

Cytat:
wynik CRP pokazuje nam, czy jest jakaś infekcja w organizmie.

Z tymi wodami, to POŁOŻNA w sr nam mówiła, że jak się sączą, to nie trzeba panikować. Spokojnie się obserwować i być gotowym w razie czego do szpitala. Jak zauważymy, że nam odchodzi ich coraz więcej, to wtedy jechać na IP.
kaśka, a może u Ciebie to wcale nie były wody? Może jakieś upławy, albo siku? Słyszałam od kilku dziewczyn, że pomyliły odejście wód z posikiwaniem.
nie mam wątpliwości. cała wkładka była mokra od wody, przeźroczystej i bezzapachowej

kaśka k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 21:14   #3106
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
A właśnie, mam pytanie do dziewczyn z paciorem - czy macie jakiekolwiek objawy? Coś Was piecze, boli, upławy? Czy to taki przyczajony typ?
Dzis mój K był w labo oddać mój posiew i okazało się że ten probownik do którego był pobrany był przeterminowany (w sensie podłoże do ewentualnego wyrośnięcia). Ale przyjęły. No i się teraz zastanawiam, czy nie powinnam tego powtórzyć dla pewności. Ale tak sobie myślę, że skoro przyjęły, to może jest jakaś tolerancja z tą data przydatności i nie wpłynie to na wynik...?
Chyba raczej przyczajony typ Ja nie miałam żadnych objawów. Chociaż miałam lekkie coś - upławy?, ale myślałam, że to w ciąży normalne, ale teraz już nie wiem.
Stary 2012-04-12, 21:15   #3107
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:

dobrze, że z małym wszystko ok.
Ja tez biore urosept, bo cośtam się jej nie podobało w wynikach moczu. Pij też dużo wody i herbatkę z pokrzywy.
Dzięki!
O herbatce nie wiedziałam, będę się stosować.

Czy pojemnik na posiew moczu jest inny niż do normalnej analizy?
Stary 2012-04-12, 21:19   #3108
libretka
Raczkowanie

Cytat:
nie czytać! zabraniam!
ja też jestem za codzienną kąpielą, dziecko przecież może ulewać i takie kwaśne mleczko dostaje się np. w fałdki na szyjce, albo zwali kupala po same pachy, oczywiście umyjesz, ale kąpiel to kąpiel. Oczywiście może się zdarzyć sytuacja nieprzewidziana i dziecka nie wykąpie, ale takie sytuacje przewiduję naprawdę sporadycznie, poza tym nie ma przyjemniejszego zapachu niż zapach świeżo wykąpanego malucha.

Cytat:
A czy to wystarczy, żeby się nie zaraził, albo żeby przynajmniej nie złapał jakiegoś zapalenia płuc albo czegoś gorszego? Czy nie będzie za późno jak już pęcherz pęknie? Bo właśnie to mnie martwi...
mój lekarz powiedział mi, że jeżeli wody zaczną się sączyć (mam paciora na którego jeszcze do jutra biorę antybiotyk), to natychmiast mam jechać do szpitala, ponieważ muszą mi podać antybiotyk dożylnie, a jest sens podania antybiotyku jeżeli jest on podany co najmniej na 5 godzin przed porodem, wtedy zabezpiecza dziecko.

Zgaga mnie dzisiaj zabije

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

missmalezji jakie jest twoje zdanie na temat herbatki z liści malin? jak pytałam swojego lekarza, to się tylko uśmiechnął, tak samo zareagował jak zapytałam o masaż krocza, ale bardzo polecał skakanie na piłce.
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 21:20   #3109
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Dzięki!

Tak, musi być jałowy.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 21:21   #3110
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cool Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Gabbi,ale maluszek nie wejdzie pod prysznic,nie ma siły,trzeba go włożyć do wanienki namydlasz,spłukujesz,wyci erasz i już. Dziecko się poci. tylko ma jeszcze niedojrzały ośrodek termoregulacji,dlatego trzeba pilnować żeby się nie przegrzewał i w drugą stronę - nie wyziębiał.
Taaaak? Nie wejdzie sam pod prysznic? A dlaczego?
No nic, ja ten temat uważam za zamknięty.
Pocenie się, to wg mnie termoregulacja, ale mogę się mylić

Cytat:
Gabi, nie czytaj
Leż sobie, relaksuj się, obejrzyj jakiś film albo poczytaj coś, naucz się robic na szydełku/drutach, porozwiązuj łamigłówki, pomaluj paznokcie, pooglądaj sobie zdjęcia jakieś... cokolwiek miłęgo dla siebie, oderwiesz się trochę od tematu.

Chciałabym bardzo nauczyć się robić coś na szydełku, ale jak? Z internetu? Poza tym, nie mam szydełka

Ja, mając paciora, kompletnie nic nie czułam. Żadnych objawów nie zaobserwowałam.
Teraz na wizycie też ginka wzięła mi wymaz, bo coś tam widzi, a ja znowu nic nie czuję.
Stary 2012-04-12, 21:23   #3111
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Wskakuję pod prysznic i idę spać dobranoc mamusie

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 21:25   #3112
libretka
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki!

a nie musisz tego pojemnika pobrać z laboratorium? bo chyba to nie jest taki sam pojemnik jaki kupujesz w aptece?
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 21:26   #3113
niunia32
Zakorzenienie

przeczytałam co naskrobałyście...

kupiliśmy dzisiaj tapety do pokoju małej.
podrapaliśmy wspólnie ściany. jutro je zagruntuje mąż i w sobotę zaczynamy od sufitu.
idę się myć i spać.

papap

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 21:33   #3114
_agata
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja jestem Czytam, ale nie ogarniam Za dużoooooooooo piszecie
Dzisiaj nam skończyli robić parkiet, byłam oglądać, aż się podnieciłam ze szczęścia.
W poniedziałek kuchnia, muszę sprzęt zamawiać...
trzeba sypialnię robić, łazienkę kończyć... trochę tego jest No i jeszcze malowanie zostało dokończyć.
Ale cieszę się, bo najprawdopodobniej w przyszły weekend się przeprowadzimy
A jeszcze w sobotę na wesele idziemy Kieckę sobie kupiłam.

I na USG dziś byłam. Pasożyt ma się dobrze, waży ok. 2700, ale nie jest szczególnie pokaźnych rozmiarów, więc może nie urwie mi dupy przy porodzie.

Lecę spać, bo jutro o 8 przychodzą jeszcze drobne poprawki robić...

Gdybym rodziła to na pewno się odezwę

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 21:34   #3115
_millena
Zadomowienie

dopiero wróciliśmy ze sr....

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
a tak wogole to czuje sie okropnie, jak chora na grype, a zadnych objawow nie mam
gdzieś słyszałam, że czasem przed porodem czujemy się tak jakby nas rozkładało... w którym jesteś tygodniu ?

Cytat:
A na kiedy Ty masz termin?

No dobra, najważniejsze teraz jest, żeby Haneczka sobie grzecznie w brzuszku jeszcze 2 miesiące posiedziała więc rilaks Muszę wyluzować. Leżeć będę, bo nie chcę sobie później pluć w brodę, że coś zaniedbałam, a resztę muszę mieć po prostu w nosie

ja mam termin na 8 czerwca.

Cytat:
ale ja nie dotrwam do 24.... ja już padam ok 21-22... i później jak np o 3 obudzę się na siku to już nie mogę zasnąć, przewracam się i przewracam dopiero ok 6 zasypiam ze zmęczenia, a jeszcze jak mnie w środku nocy zacznie palić zgaga to muszę już całkiem wstać, nalać sobie mleka, odczekać, żeby nie było lodowate... i się totalnie rozbudzam...
no bo się przestawiłaś prawdopodobnie śpimy tyle samo, tyle tylko, że w innych godzinach. Jeśli Ci bardzo źle, to mozesz się spróbowac przestawić na inny system i już.
chociaż ja generalnie od początku ciązy byłam mega aktywna i w zasadzie nadaktywna. Dlatego przestałam pić kawę , bo nie mogłam zasnąć, wstawałam o 8, a o 2 w nocy jeszcze mnie energia rozpierała jak sobie trzasnęłam kawkę rano I moje dziecko chyba sie przyzwyczaiło do takich pór, bo też śpi długo rano a w nocy buszuje.

Cytat:
Napisane przez m girl Pokaż wiadomość
Jestem naprawdę zwariowana i planuję rodzić w domu. Czuję że mam w sobie tą moc. Teraz tylko się boję żeby moja ciąża nie zmieniła się w patologię, bo to mnie zdyskwalifikuje.
a że tak zapytam... jak będziesz miała rozwiązaną sprawę ze sprzętami medycznymi, typu ktg, usg? Nie boisz sie?
masz wykupiony taki poród w szpitalu z pełną obsługą medyczną ? będziesz mieć zapewniony natychmiastowy transport przy ewentualnych komplikacjach ? (czyli słowem - czy pod domem będzie czekać karetka ?) jak to się rozwiązuje?

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 21:34   #3116
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Tak, musi być jałowy.

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
a nie musisz tego pojemnika pobrać z laboratorium? bo chyba to nie jest taki sam pojemnik jaki kupujesz w aptece?
Nic mi nie mówił, że ma być z laboratorium. Znalazłam w necie tylko to co pisze Stokroteczka, że musi być jałowy, no i że trzeba dostarczyć mocz do analizy w ciągu 2 godzin od oddania.
Stary 2012-04-12, 21:35   #3117
_agata
Zakorzenienie

A, rinco, odnośnie allegro...
do koszyka tylko 20 produktów.
Jak chcesz więcej sobie zaznaczyć to klikasz "obserwuj" i masz w obserwowanych aukcjach w "moje allegro". I jutro możesz sobie otworzyć te obserwowane aukcje
Jak klikniesz "kup teraz" i potwierdzisz, to znaczy, że kupiłaś Nie ma odwrotu
Możesz oczywiści odstąpić od transakcji, ale lepiej chwilę się zastanowić

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 21:36   #3118
rinco
Wtajemniczenie

Jeszcze Was pomęczę Doradźcie coś

Które podkłady do przewijania/ceratki zamawiałyście z rajrodzica?

http://allegro.pl/podklad-gruby-do-p...268069221.html (ten mi się podoba, mógłby być jako przenośny przewijak?)

http://allegro.pl/podklad-do-lozeczk...249887836.html (a ten na materacyk do łóżeczka?)

Tu są jeszcze jakieś takie mniejsze, nie wiem czy dobre? Jako przenośne przewijaki albo do łóżeczka?

http://allegro.pl/podklady-do-przewi...273306446.html

http://allegro.pl/swietne-podklady-d...269707585.html

http://allegro.pl/podklady-do-przewi...249100451.html
Stary 2012-04-12, 21:38   #3119
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Chyba po prostu będę Was czytać, a mniej pisać
Przyłączam się do fanów tytułu nr 1
Proponuję natomiast delikatną zmianę "Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze/młode Mamy". Co Ty na to?
I kto Ci w to uwierzy? :P a tytuł jako kolejna opcja jest też fajny
Cytat:
I did it!!! Założłam konto na Allegro, czekam na aktywację
i widzę, że szalejesz jak już 20 rzeczy w koszyku!
Cytat:
U mnie jest dokładnie to samo, zwłaszcza, że w dniu ślubu miałam owu
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
przeczytałam co naskrobałyście...

kupiliśmy dzisiaj tapety do pokoju małej.
podrapaliśmy wspólnie ściany. jutro je zagruntuje mąż i w sobotę zaczynamy od sufitu.
idę się myć i spać.

papap
Dobranoc

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 21:43   #3120
_millena
Zadomowienie

dzisiaj się wybrałam do tego Pepco, miałam jeszcze jechać do lekarza, żeby mi poprawil receptę bo zapomniał wpisać nr pesel i nie mogłam wykupić leków na ryczałt a różnica dość spora przy kilku opakowaniach.... no i potem miałam sobie jechać kupić koszule.... no i nie dałam rady wszystkiego załatwić , wszędzie jezdziłam autem, robiłam małe kroczki, szłam jak ślimak, nic nie dzwigałam... ale przysiegam, że jak zobaczyłam ławkę , na której mogłam przysiąść, to normalnie poczułam się jak podczas orgazmu wiec siadłam, przeżyłam niekłamaną euforię i wróciłam do domu. Potem pojechaliśmy tylko na tą szkołe rodzenia, mają tam worki sako do siedzenia, wiec w zasadzie to jest mi bardzo wygodnie i mogę usiąść w pozycji półleżącej , nie ma tragedii, a dość sporo mi to daje w kwestii edukacji więc raz w tygodniu sie poświęcam.
Cytat:
Napisane przez kaśka k Pokaż wiadomość
ja leże od 31 tygodnia i wtedy szyjka miała 22 mm, potem miała 23mm i teraz ma 19mm. Na początku leżałam całkiem jak placek i nie siadałam bo lekarz mówi, że to też duży nacisk. Zwłaszcza, że młody już leżał głową w dół. Teraz zrobiło się trochę bezpieczniej (termin) to czasem usiądę na chwilę, ale nadal nie wstaje dużo. Robię kanapki, odgrzewam obiad itp. nie sprzątam, nie gotuję, piękę tylko chleb od Agatki dwa razy w tygodniu, no i zajmuje się wrzucaniem ciuchów do pralki i wieszaniem. Poza tym nic, leżę.
Gaabbi, Millena
ja nie wiem ale ja mam jakiś wyjątkowy egzemplarz tż. Bardzo wspierający od pierwszych problemów, bez marudzenia robi wszystko sam w domu i robi to bez moich próśb. Gotuje, sprząta, robi zakupy. Pilnuje moich posiłków, żebym się dobrze odżywiała, przynosi smakołyki. Goni mnie do łóżka jak tylko wstaję, nic nie pozwala robić samej. No i tuli, tuli, choć nigdy miłośnikiem tulenia wielkim nie był.
choroba, to ja chyba musze zbastować z tą moją aktywnością, ale tu jeszcze tyle rzeczy do zrobienia, a mój maż sam tego nie zrobi. Juz i tak biega jak kot z pęcherzem , najpierw 9 godzin w pracy na etacie, potem siedzi w domu i nadrabia zaległości w mojej firmie... :/ bo ja już nie pracuję... a kasy wciąż brakuje.. wiadomka, to żal nie robić i nie zarabiać

co do tż.... na prawdę super !!!! to jest bardzo ważne , żeby facet wspieral kobietę i rozumiał jej potrzeby! gratuluję !

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości