|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
|
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Ja uciekam spać. Głowa mi opada na ramiona.
![]() Do jutra! Pa! |
|
|
|
#3123 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dzięki kism za kciuki Cytat:
![]() aha - mam jeszcze escherichia coli ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3124 |
|
Rozeznanie
|
Ja nawet gdybym miala w dniu slubu owu, to i tak by nic z tego nie wyszlo. Po imprezie (ok 8 rano-jeszcze mielismy aftera z najtrwardszymi znajomymi )) padlam jak mucha, maz chcial mnie skonsumowac, ja niby na poczatku tez obudzilam sie bez gaci i zapytalam czy bylo a on do mnie,ze zwlok nie rusza |
|
|
|
#3125 |
|
Zadomowienie
|
super !
rinco ponoć szyjka może się nawet zgładzić calkowicie... pytanie czy pęknie pęcherz płodowy, albo czy zacznie się rozwierać.... Gaabbi też o tym słyszałam... ( o kąpieli noworodków) .. ba ... mam koleżanki, które nie kąpią dzieciaków codziennie. W zamian - wycierają na mokro... No ja nie wiem.. ja tam się lubię kąpać codziennie i zakładam, że dla mojego dziecka też to będzie przyjemne hahaha. Mnie się to wydaje fajne, jest pewien rytuał, tatuś się angażuje, potem jak dziecko jest większe to się bawi w tej wodzie, jak jest mniejsze i ma kolki to mu sie lżej od kąpieli robi... nie widze powodu, żeby rezygnować z takiego fanu
|
|
|
|
#3126 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masaż krocza - polecam skakanie na piłce fajna rzecz,chociaż moja koleżanka położna jak rodziła,to jej się bardzo nie podobalo i się śmiała,że wszytkie rodzące sadza,a sama nie chce ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
dodatkowo dziecko podczas kąpieli jest stymulowane, ładnie się rozwija,ćwiczy mięśnie.
|
|||
|
|
|
#3127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas dzisiaj położna na sr mówiła, że w sumie to piersi są dużo wieksze tylko na początku, podczas nawalu, potem ..np po miesiącu.. już powoli będą wracać do normy i nie będą jakoś mega większe niż są teraz. Tak więc licze na to, że jednak nie będe musiala kupować kasków narciarskich ![]() benka99 - ehh ja to miałam trochę inne wyobrażenie o Pepco , myslałam że ten sklep wygląda inaczej, coś jak market Polo . : )Ale byłam dzisiaj i generalnie byłam miło zaskoczona, kupiłam te ręczniki kąpielowe dla dzieci, koszul nie spotkałam, ale mama mnie poratowała i podobno kupiła jakieś.. cytuję.. piękne... ( ciekawe ).... kupiłam cudowny wieszak do przedpokoju, w stylu vintage, ściereczki do kuchni i tablicę na klucze KEYBOARD.. w ogóle jakbym nie miała tylu wydatków na dzieciaka, to bym wyniosła stamtąd poł sklepu... o jeszcze sobie zakupiłam taką tuniko sukienkę za oszałamiającą cenę 19,90 i jestem taka szczęsliwa, bo uwielbiam zakupy, a dawno nie wychodziłam. a jeśli chodzi o pasmanterię to chcialam kupić włóczkę na kocyk, bo .. uwaga... robię ! jak zrobię to się pochwalę !
|
|
|
|
|
#3128 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Postaraj się klikać "kup teraz" dopiero, jak jesteś rzeczywiście pewna, bo wycofywanie się z aukcji nie jest mile widziane. Skrajnie przy nagminnym takim zachowaniu i skargach innych użytkowników można mieć zablokowane konto, ale to tak oczywiście tylko ogólnie informacyjnie Ci piszę ![]() Poza tym różni sprzedający mają różne zwyczaje. Warto zawsze przeczytać dokładnie aukcję i stronę "o mnie". Często u użytkowników, którzy mają np. dużo licytacji, jest takie info, że można "zbierać" wygrane aukcje np. przez 7 dni od pierwszej i wtedy trzeba już wpłacić. Ale jak zaczniesz "kupować teraz" a potem jeszcze się będziesz chciała zastanowić nad innymi rzeczami, to też moim zdaniem warto dać odpowiedź na tego automatycznego maila "kupiłeś..." i wysłać info do sprzedającego, że jeszcze będziesz zamawiać na innych aukcjach i potem wspólnie zapłacisz. No tak po ludzku wszystko po prostu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
W przyszły weekend już przeprowadzka? Świetne tempo macie ![]() Cytat:
żeby nie prosić się położnych o wymianę prześcieradła...Jako przenośny przewijak ten o który pytasz będzie za duży i za gruby myślę A kupiłam po prostu torbę do wózka z takim samym czymś - http://allegro.pl/torba-do-wozka-z-a...235217208.html Na to kładę na spacerze wszechstronną pieluszkę tetrową i po sprawie ![]() Do łóżeczka też chciałam szukać czegoś lepszego, nie wiadomo czego... Ale potem pomyślałam, że Maks 3 lata spał na zwykłej ceratce za 3 zł i miał się doskonale, i nie będę nic kombinować. Przecież daję ją pod prześcieradło, na nią miłe bawełniane (frottowe) prześcieradełko i tyle. Nic się Maksiu nie pocił, nie odparzał ani nic takiego, przecież do tego większe znaczenie ma ubranko i przykrycie, a nie to co jest pod prześcieradłem... Chyba nie pomogłam ![]() Rozgryzłaś mnie
|
||||
|
|
|
#3129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jednak z drugiej strony uważam ze trzeba dmuchać na zimne i nawet przy najmniejszych wątpliwościach nie stresować się tylko udać sie po poradę do fachowców. Dobrze zrobiłaś , że pojechałaś ! Przynajmniej jesteś teraz spokojna i wiesz że wszystko był ok, tylko dzieciątko złapało lenia po świętach Dasti80 - to daj znać jak przyjdzie paczka z pszczółkami, bo ja chce zamówić u niego pościel w biało czarne baranki ... Gaabbi, ale wiesz co .. ja jak oglądam te wzory pościeli to widać, że ten jasny kolor to takie ecru jest.... a nie biel... |
|
|
|
|
#3130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Żeby nie było - to nie jest tak, że mam pier****a na tym punkcie. Jak synek nie jest spocony, nie ma upału, a jest np. zmęczony, to nie robię problemu i tylko wycieram miejsca strategiczne czasem robimy sobie dzień dziecka ale jak jest gorąco to on też lubi się pochlapać w chłodniejszej wodzie, więc nie będę dziecku odbierać tej przyjemności.
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-12 o 22:26 |
|
|
|
|
#3131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo drugie danie to mi mąż zrobi, ale jakbym tak miała ochotę na zupę.. to już gorzej chociaż nie wiem.. mnie mrożone nie smakują już tak jak te świeże, bo ja zawsze fasolkę sobie mroziłam, albo kapuśniak.....i jakos tak nie podchodzą mi te odmrażane już... bardziej myślalam o zrobieniu jakichś rarytasów, co to np nie będzie mi sie chciało ich robić, a będę mieć na nie ochotę... ale jak dziecko będzie miało kolki to będę mogła pomarzyć o rarytasach poza tym ja mam tą cholerną cukrzycę ciężarnych i po porodzie też muszę do końca połogu trzymać dietę :/ boże jak ja tęsknie za czekoladą !!!!!moje dziecko czka jak najęte i wierci się niczym ryba uwieziona w sieci..... normalnie jakby dostało szału.... |
|
|
|
|
#3132 |
|
Wtajemniczenie
|
I przysięgam, bez względu na częstotliwość kąpieli - czy codziennie czy raz w tygodniu, NIGDY już nie kupię Emolium!!!! Ta reklama doprowadza mnie dzisiaj do szewskiej pasji!
|
#3133 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Tak co mi jedna zostanie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mi dały położne na wizycie jak byłam u gina. To taki specjalny, wysterylizowany. Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3134 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No, nooo... Pewnie dzisiaj nie zaśniesz![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3135 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to czekamy na info.. koniecznie pisz ! ![]() kism a czy Ty mi pokazywałaś łożeczko kiedyś? tzn wysyłałaś linka ? a nawet jeśli to czy mogłabyś mi jeszcze raz podesłać linka do tego co zakupiłaś.. musimy kupić łózeczko przez neta, bo na białe łózko w sklepie musze czekać 4 tygodnie, a nie mam tyle czasu, no i nie bardzo mogę kurcze biegac i szukać białych łóżeczek w Krakowie. Wolę to zrobić zdalnie. Cytat:
|
||
|
|
|
#3136 |
|
Raczkowanie
|
a że tak zapytam... jak będziesz miała rozwiązaną sprawę ze sprzętami medycznymi, typu ktg, usg? Nie boisz sie?
masz wykupiony taki poród w szpitalu z pełną obsługą medyczną ? będziesz mieć zapewniony natychmiastowy transport przy ewentualnych komplikacjach ? (czyli słowem - czy pod domem będzie czekać karetka ?) jak to się rozwiązuje?[/QUOTE] Hej, Pisałam już na pytanie dotyczące porodu domowego, ale nie wiem czemu wyświetlił się komunikat że post będzie sprawdzany. Nie mam wykupionego porodu w szpitalu, ani usg a ktg przenośne - nie mierzy chyba skurczów tylko tętno. ![]() Generalnie usg zrobi mi lekarz na wizycie - w szpitalach też nie zawsze robią przy porodzie. ![]() Mam zapewniony natychmiastowy transport do szpitala w postaci samochodu pod blokiem. Jednym z wymogów porodu domowego jest bliskość szpitala - ja mam 2 km, więc o to się w ogóle nie obawiam, że nie zdążę. Generalnie w porodzie będzie uczestniczyła doświadczona w tego typu porodach położna z Poznania Generalnie przy porodzie może oczywiście wydarzyć się dużo rzeczy, ale zwykle są one do przewidzenia i dają zapasa czasu (jak wiadomo poród nie trwa pół godzinki). Ja generalnie się nie boję rodzić w domu - myślę że poród to całkiem naturalna sprawa, a trudne do przewidzenia patologie czy komplikacje mogą się zdarzyć wszędzie - i to również w ciąży. Oczywiście każda z nas się obawia o zdrowie maluszka, ale nie zakłada najgorszych scenariuszy i jest pod opieką fachowców - i ja również będę. Generalnie boję się tylko zatrzymania akcji i tego że pęknę przy 7 cm i powiem że chcę do szpitala żeby ktoś ze mnie w końcu to dziecko wyciągnął. |
|
|
|
#3137 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla "Pasożyta", który może Ci dupy nie urwie Cytat:
![]() A z tym bzykaniem w noc poślubną, to w ogóle jakaś przeterminowana historia Kto po takim stresie, przy takim zmęczeniu ma jeszcze szczerą ochotę na ognisty i namiętny sex ![]() Łyknęłam wszystkie moje pastylki, popiłam syropkiem i teraz mam meeeega zgagę ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Dostałam odpowiedź od BABY Raj: Witam serdecznie Wzór w kwiatki jest drukowany na kremowym tle.Niestety kazdy monitor ma inne natężenie barw dlatego moze byc zdjęcie mylne.U nas widac wyraźnie krem Oczywiscie nie ma problemu ze zwrotem towaru. Prosze go odesłac na adres firmy wraz z informacja listowna o zwrocie zalaczona w paczce i numerem konta na jaki mamy przelac pieniazki. Jutro jeszcze raz przeanalizuję ten zakup, zrobię zdjęcia i zdecyduję co dalej
|
|||
|
|
|
#3138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- mi dzisiaj przyszła paczka z rajrodzica czekałam tylko 2dni aż się zdziwiłam ze tak szybko
|
|
#3139 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Starszy syn takie miał i byliśmy bardzo zadowoleni.Dasti chyba wklejała linka z łóżeczkiem, które kupiła w dobrej cenie i zdaje mi się, że ono było białe ![]() Słuchajcie! A agatka w końcu sie nie odezwała ![]() agatka, jesteś w dwupaku jeszcze???
|
|
|
|
|
#3140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3141 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamusie
![]() 3 dni mnie nie było i 40 stron do nadrobienia... nie wiem kiedy to nastąpi. We wtorek wieczorem wylądowałam na izbie przyjęć, dziś już w domku na szczęście. Skoczyło mi ciśnienie gigantycznie... Przestraszyłam się, pomyślałam o Perse i prawie na sygnale pojechałam spr czy wszystko o.k. i zatrzymali mnie do obserwacji na patologii ciąży. Podczas pobytu w szpitalu ciśnienie się unormowało (bez leków), KTG i USG w porządku. Maleńka waży ok 1600g, ułożona w pozycji nr 1. Ale to przeżycie ten szpital... Pierwszego dnia ryczałam z byle powodu. Życzę zdrówka i zero przeżyć w takim stylu. Mąż przełożył wyjazd z dziś na niedzielę rano, jestem mu za to bardzo wdzięczna Na prawdę bardzo dużo daje stałe wsparcie bliskich.Mam nadzieję, że od niedzieli na spokojnie Was nadrobię. I nie ma to tamto - zamawiam na gwałt wyprawkę i pakuję torbę. Teraz nie miałam nic, Mąż stale dowoził (kursował 35 km w jedną stronę..). ![]() Dobrej nocki |
|
|
|
#3142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo ja chciałam drewniane. Dasti : )to usmiecham się szeroko, abyś pokazała swoje łóżeczko. ja myslałam o takim ( wkolorze bielonym ) : http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...262970991.html http://allegro.pl/lozeczko-marcin-z-...251098910.html tylko właśnie nie wiem czym się rózni jedno od drugiego ( oprócz nazwy i nieznacznie wyższej ceny).. musze zapytać tego sprzedawcę . Kurcze chciałam kupic łózeczko normalnie w sklepie, żeby je dotknąć i pomacać, ale no nie wyszło.... ![]() ---------- Dopisano o 01:45 ---------- Poprzedni post napisano o 01:44 ---------- justysd dobrze, że juz wszystko w porządku !!! |
|
|
|
|
#3143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Na to wygląda.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witam z kawą o brzasku! ![]() ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ---------- Wzięłam się za doniczkowanie bylin do ogródka, które przesłała mi koleżanka. Nie wiem kiedy na działkę podjedziemy, żeby mąż mógł posadzić i chyba na balkonie kilka dni postoją. Trochę ich dużo... ![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Swoją drogą - strasznie długo śpicie... |
||
|
|
|
#3144 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a golenie to dla mnie temat rzeka już-nie ogarniam małej w ogóle.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja już po kawce.Musze się zbierać bo my dzisiaj znowu do Gdyni M zawiózł młodego i przyjechali spowrotem,bo mają przynieść gazety ze zwierzętami a on go wczoraj odbierał i tego nie przeczytał,więc na szybko szukałam zwierząt ![]() Tacca ranny ptaszek z Ciebie. Proszę dużo nie pisać co bym dała radę nadrobić jak wrócę. |
|||||
|
|
|
#3145 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Reklama nadal męczy Kto wie, jak się jej pozbyć???Drugą noc z rzędu śniła mi się mała Hania. Wczoraj śniła mi się jako szkaradka, a dzisiaj śniło mi się, że jestem normalnie nadal w ciąży i leżę, jak teraz, a Hania już jest i bawi ją babcia ![]() Tacca, Ty to masz z tymi kwiatkami Jak nie hoje, to byliny na działkę Zawrót głowy.Nie mam kompletnie pomysłu, co by dzisiaj robić Może posegreguję ciuszki małej Bo na pranie, to chyba za wcześnie, co?... przynajmniej wg mojego właściwego terminu porodu
|
|
|
|
#3146 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!
nie mialam sily wczoraj na wizaz... wogole to mam strasznego dola i nie chcialam nic pisac ![]() ide sie zaraz myc i jedziemy z mezem na mam nadzieje juz ostatnia wizyte do ginekologa. Dam znac jak wroce. papa milego dnia! |
|
|
|
#3147 | |
|
Zadomowienie
|
witajcie
faktycznie coś dzisiaj długo śpicie Cytat:
i kontynuować dzierganie kocyka ...![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- ha!!!! WIEM JAK USUNĄĆ TĄ CHOLERNĄ REKLAMĘ !!! ![]() jesli macie przeglądarkę Chrome : http://www.laart.eu/pc_serwis/blokow...lam-chrome.htm
|
|
|
|
|
#3148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę Ja też chciałabym zrobić coś twórczego Problem tylko w tym, że nie umiem robić takich rzeczy
|
|
|
|
|
#3149 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Kurczę dzisiaj znowu mam wizytę. Dziewczyny Wy też już teraz co tydzień musicie chodzić do lekarza?? Dzisiaj zaczynam 36tc ![]() ![]()
|
|
#3150 |
|
Wtajemniczenie
|
Napisałam do administratora wątku "Mama z klasą" w sprawie tej durnej reklamy emolium
Ciekawe co mi odpisze.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.

13.08.2011 

niektórzy dawno by poszli na zwolnienie a zwłaszcza w tak wysokiej ciąży.
Udanej wizyty! 

No i jeszcze malowanie zostało dokończyć.

Tak co mi jedna zostanie