Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-12, 21:45   #3121
doris888
Rozeznanie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Czy pojemnik na posiew moczu jest inny niż do normalnej analizy?
można kupić w aptece specjalny na posiew moczu, raz dostałam też w laboratorium jak zapytałam właśnie czy to jakiś specjalny.
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 21:46   #3122
Tacca
Zakorzenienie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Ja uciekam spać. Głowa mi opada na ramiona.
Do jutra! Pa!
Stary 2012-04-12, 21:46   #3123
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
I tak jesteś bardzo cierpliwaniektórzy dawno by poszli na zwolnienie a zwłaszcza w tak wysokiej ciąży.
staram sie jak moge

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
I dobrze! Można się wygadywać do woli
Ale ogólnie widzę, że już trochę się z powrotem wdrożyłaś do rytmu pracującego, bo piszesz do nas dość regularnie Udanej wizyty!
przychodze z pracy zmęczona i szybciutko coś jem a potem Was czytam żeby odreagować i przenieść się w inny świat bo tak to całe popołudnie myślałabym o pracy
dzięki kism za kciuki

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
A właśnie, mam pytanie do dziewczyn z paciorem - czy macie jakiekolwiek objawy? Coś Was piecze, boli, upławy? Czy to taki przyczajony typ?
u mnie absolutnie żadnych objawów, poza tym dla matki jest on podobno bezpieczny. ja chyba jestem nosicielem bo już kilka razy to badałam - np w tamtym roku po @ i zawsze mi wychodzi. biorę antybiotyk ale nie wiem na ile działa po później znowu pacior wraca
aha - mam jeszcze escherichia coli

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja jestem Czytam, ale nie ogarniam Za dużoooooooooo piszecie
Dzisiaj nam skończyli robić parkiet, byłam oglądać, aż się podnieciłam ze szczęścia.
W poniedziałek kuchnia, muszę sprzęt zamawiać...
trzeba sypialnię robić, łazienkę kończyć... trochę tego jest No i jeszcze malowanie zostało dokończyć.
Ale cieszę się, bo najprawdopodobniej w przyszły weekend się przeprowadzimy
A jeszcze w sobotę na wesele idziemy Kieckę sobie kupiłam.

I na USG dziś byłam. Pasożyt ma się dobrze, waży ok. 2700, ale nie jest szczególnie pokaźnych rozmiarów, więc może nie urwie mi dupy przy porodzie.

Lecę spać, bo jutro o 8 przychodzą jeszcze drobne poprawki robić...

Gdybym rodziła to na pewno się odezwę
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 21:49   #3124
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość

U mnie jest dokładnie to samo, zwłaszcza, że w dniu ślubu miałam owu

Ja nawet gdybym miala w dniu slubu owu, to i tak by nic z tego nie wyszlo. Po imprezie (ok 8 rano-jeszcze mielismy aftera z najtrwardszymi znajomymi)) padlam jak mucha, maz chcial mnie skonsumowac, ja niby na poczatku tez obudzilam sie bez gaci i zapytalam czy bylo a on do mnie,ze zwlok nie rusza
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 21:52   #3125
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
wzięłam ciepłą kąpiel i już się lepiej poczułam
super !

rinco ponoć szyjka może się nawet zgładzić calkowicie... pytanie czy pęknie pęcherz płodowy, albo czy zacznie się rozwierać....

Gaabbi też o tym słyszałam... ( o kąpieli noworodków) .. ba ... mam koleżanki, które nie kąpią dzieciaków codziennie. W zamian - wycierają na mokro... No ja nie wiem.. ja tam się lubię kąpać codziennie i zakładam, że dla mojego dziecka też to będzie przyjemne hahaha. Mnie się to wydaje fajne, jest pewien rytuał, tatuś się angażuje, potem jak dziecko jest większe to się bawi w tej wodzie, jak jest mniejsze i ma kolki to mu sie lżej od kąpieli robi... nie widze powodu, żeby rezygnować z takiego fanu

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 21:55   #3126
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
ja też jestem za codzienną kąpielą, dziecko przecież może ulewać i takie kwaśne mleczko dostaje się np. w fałdki na szyjce, albo zwali kupala po same pachy, oczywiście umyjesz, ale kąpiel to kąpiel. Oczywiście może się zdarzyć sytuacja nieprzewidziana i dziecka nie wykąpie, ale takie sytuacje przewiduję naprawdę sporadycznie, poza tym nie ma przyjemniejszego zapachu niż zapach świeżo wykąpanego malucha.

mój lekarz powiedział mi, że jeżeli wody zaczną się sączyć (mam paciora na którego jeszcze do jutra biorę antybiotyk), to natychmiast mam jechać do szpitala, ponieważ muszą mi podać antybiotyk dożylnie, a jest sens podania antybiotyku jeżeli jest on podany co najmniej na 5 godzin przed porodem, wtedy zabezpiecza dziecko.

Zgaga mnie dzisiaj zabije

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

missmalezji jakie jest twoje zdanie na temat herbatki z liści malin? jak pytałam swojego lekarza, to się tylko uśmiechnął, tak samo zareagował jak zapytałam o masaż krocza, ale bardzo polecał skakanie na piłce.
Herbatka z liści - też jestem sceptyczna masaż krocza - polecam skakanie na piłce fajna rzecz,chociaż moja koleżanka położna jak rodziła,to jej się bardzo nie podobalo i się śmiała,że wszytkie rodzące sadza,a sama nie chce
Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Taaaak? Nie wejdzie sam pod prysznic? A dlaczego?
No nic, ja ten temat uważam za zamknięty.
Pocenie się, to wg mnie termoregulacja, ale mogę się mylić
Zgadza się,termoregulacja. a skoro jeszcze ośrodek jest nie dojrzały,to albo się nadto wychładza,albo za bardzo poci i robią się potówki. Libertka trafnie napisała o mleczku, kupolu po pachy itp itd. Dzieci mają dużo fałdek, powinno być tam zawsze czysto i sucho. koniec tematu.

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
super !

rinco ponoć szyjka może się nawet zgładzić calkowicie... pytanie czy pęknie pęcherz płodowy, albo czy zacznie się rozwierać....

Gaabbi też o tym słyszałam... ( o kąpieli noworodków) .. ba ... mam koleżanki, które nie kąpią dzieciaków codziennie. W zamian - wycierają na mokro... No ja nie wiem.. ja tam się lubię kąpać codziennie i zakładam, że dla mojego dziecka też to będzie przyjemne hahaha. Mnie się to wydaje fajne, jest pewien rytuał, tatuś się angażuje, potem jak dziecko jest większe to się bawi w tej wodzie, jak jest mniejsze i ma kolki to mu sie lżej od kąpieli robi... nie widze powodu, żeby rezygnować z takiego fanu
Millena racja dodatkowo dziecko podczas kąpieli jest stymulowane, ładnie się rozwija,ćwiczy mięśnie.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 21:59   #3127
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
Milena a gdzie zamierzasz kupic stanik do karmienia bo mam podobny problem i gdzie nie wejdę do jest tak na styk a gdzie tu pokarm i wkładka
na allegro znalazlam parę takich większych miękkich. zamierzam sobie kupić jeden na probę Marks & Spencer, w koncu to angielska wymiarówka, powinno być ok, muszę się tylko pomierzyć. Jak będzie ok, to zakupię ich wowczas kilka. A po jeden lepsiejszy udam się do brafiterki i już.
U nas dzisiaj położna na sr mówiła, że w sumie to piersi są dużo wieksze tylko na początku, podczas nawalu, potem ..np po miesiącu.. już powoli będą wracać do normy i nie będą jakoś mega większe niż są teraz. Tak więc licze na to, że jednak nie będe musiala kupować kasków narciarskich

benka99 - ehh ja to miałam trochę inne wyobrażenie o Pepco , myslałam że ten sklep wygląda inaczej, coś jak market Polo . : )Ale byłam dzisiaj i generalnie byłam miło zaskoczona, kupiłam te ręczniki kąpielowe dla dzieci, koszul nie spotkałam, ale mama mnie poratowała i podobno kupiła jakieś.. cytuję.. piękne... ( ciekawe ).... kupiłam cudowny wieszak do przedpokoju, w stylu vintage, ściereczki do kuchni i tablicę na klucze KEYBOARD.. w ogóle jakbym nie miała tylu wydatków na dzieciaka, to bym wyniosła stamtąd poł sklepu...
o jeszcze sobie zakupiłam taką tuniko sukienkę za oszałamiającą cenę 19,90 i jestem taka szczęsliwa, bo uwielbiam zakupy, a dawno nie wychodziłam.
a jeśli chodzi o pasmanterię to chcialam kupić włóczkę na kocyk, bo .. uwaga... robię ! jak zrobię to się pochwalę !

Stary 2012-04-12, 22:05   #3128
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Achaaaaaa A można się z tego wycofać w międzyczasie jakby mi się coś odmieniło? I czy można np. pozaznaczać sobie też rzeczy, wyłączyć kompa i na drugi dzień dalej kupować i dopiero zatwierdzić ostatecznie?
Tak jak agata polecam funkję "obserwuj", to taka metoda po prostu na zapamiętanie aukcji Postaraj się klikać "kup teraz" dopiero, jak jesteś rzeczywiście pewna, bo wycofywanie się z aukcji nie jest mile widziane. Skrajnie przy nagminnym takim zachowaniu i skargach innych użytkowników można mieć zablokowane konto, ale to tak oczywiście tylko ogólnie informacyjnie Ci piszę
Poza tym różni sprzedający mają różne zwyczaje. Warto zawsze przeczytać dokładnie aukcję i stronę "o mnie". Często u użytkowników, którzy mają np. dużo licytacji, jest takie info, że można "zbierać" wygrane aukcje np. przez 7 dni od pierwszej i wtedy trzeba już wpłacić. Ale jak zaczniesz "kupować teraz" a potem jeszcze się będziesz chciała zastanowić nad innymi rzeczami, to też moim zdaniem warto dać odpowiedź na tego automatycznego maila "kupiłeś..." i wysłać info do sprzedającego, że jeszcze będziesz zamawiać na innych aukcjach i potem wspólnie zapłacisz. No tak po ludzku wszystko po prostu

Cytat:
Szczerze mówiąc, to gin zdawał się być zdziwiony. Miesiąc temu, jak mały był główką w dół, to mówił, że już nie przekręci się. Ale jak widać wszystko jest możliwe.
Hahaha, nic nowego, że ginowie nie nadążają za dzieciakami w brzuchach

Cytat:
Dzisiaj nam skończyli robić parkiet, byłam oglądać, aż się podnieciłam ze szczęścia.
trzeba sypialnię robić, łazienkę kończyć... trochę tego jest No i jeszcze malowanie zostało dokończyć.
I na USG dziś byłam. Pasożyt ma się dobrze, waży ok. 2700, ale nie jest szczególnie pokaźnych rozmiarów, więc może nie urwie mi dupy przy porodzie.
Ty to niesamowita jesteś Brawo za wszystko!
W przyszły weekend już przeprowadzka? Świetne tempo macie

Cytat:
Które podkłady do przewijania/ceratki zamawiałyście z rajrodzica?
http://allegro.pl/podklad-gruby-do-p...268069221.html (ten mi się podoba, mógłby być jako przenośny przewijak?)

http://allegro.pl/podklad-do-lozeczk...249887836.html (a ten na materacyk do łóżeczka?)

Tu są jeszcze jakieś takie mniejsze, nie wiem czy dobre? Jako przenośne przewijaki albo do łóżeczka?

http://allegro.pl/podklady-do-przewi...273306446.html

http://allegro.pl/swietne-podklady-d...269707585.html

http://allegro.pl/podklady-do-przewi...249100451.html
Ja tego rodzaju podkłady zamówiłam tylko dla siebie do szpitala żeby nie prosić się położnych o wymianę prześcieradła...
Jako przenośny przewijak ten o który pytasz będzie za duży i za gruby myślę Ja wolę coś takiego np. http://allegro.pl/uniwersalny-przewi...261102184.html
A kupiłam po prostu torbę do wózka z takim samym czymś - http://allegro.pl/torba-do-wozka-z-a...235217208.html Na to kładę na spacerze wszechstronną pieluszkę tetrową i po sprawie
Do łóżeczka też chciałam szukać czegoś lepszego, nie wiadomo czego... Ale potem pomyślałam, że Maks 3 lata spał na zwykłej ceratce za 3 zł i miał się doskonale, i nie będę nic kombinować. Przecież daję ją pod prześcieradło, na nią miłe bawełniane (frottowe) prześcieradełko i tyle. Nic się Maksiu nie pocił, nie odparzał ani nic takiego, przecież do tego większe znaczenie ma ubranko i przykrycie, a nie to co jest pod prześcieradłem...
Chyba nie pomogłam

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
I kto Ci w to uwierzy? :P a tytuł jako kolejna opcja jest też fajny
Rozgryzłaś mnie
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 22:09   #3129
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Cieszę się, że pojechałam przedwczoraj na IP i że okazało się, że wszystko jest w porządku, wczoraj dzieciątko było dużo aktywniejsze, ładnie się przesuwało a dziś znowu jakieś niemrawe ale staram się nie zamartwiać...
dzisiaj w tej sr rodzenia położna mówiła, że jak sie mama stresuje to dziecko przyjmuje pozycje embrionalne i po prostu przestaje się ruszać tak intensywnie, bo czuje ze mama sie stresuje, wiec i ono nie jest mega luzne. A że jak się mama rozluźni i uspokoi to i dziecko się rozpycha i jest pełen relaksik.
Jednak z drugiej strony uważam ze trzeba dmuchać na zimne i nawet przy najmniejszych wątpliwościach nie stresować się tylko udać sie po poradę do fachowców. Dobrze zrobiłaś , że pojechałaś ! Przynajmniej jesteś teraz spokojna i wiesz że wszystko był ok, tylko dzieciątko złapało lenia po świętach

Dasti80 - to daj znać jak przyjdzie paczka z pszczółkami, bo ja chce zamówić u niego pościel w biało czarne baranki ...

Gaabbi, ale wiesz co .. ja jak oglądam te wzory pościeli to widać, że ten jasny kolor to takie ecru jest.... a nie biel...

Stary 2012-04-12, 22:16   #3130
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
nie czytać! zabraniam!
Gabbi, ale to nawet bez uczenia się,na chłopski rozum.. każdy ( no prawie ) kąpie się codziennie,czemu maluch w upalne dni ma się bidny kąpać 2x w tygodniu? nie rozumiem tego argumentu że się nie poci. Jak nie ma upałów to ja też się nie pocę,to znaczy że moge się kąpać 2x w tyg..?
Zgadzam się całkowicie. Poza tym dziecko przecież się poci! Co to za bzdury? Wystarczy noworodka grubiej przykryć i będzie cały spocony w ciągu kilku minut! Nawet nie trzeba przykrywać - dziecko położyć można w łóżeczku jak jest gorąco czy w wózku/foteliku i całe plecki będzie mieć wilgotne, jak jest upał. No moje dziecko nie jest jakieś szczególnie "potliwe", a mówię z doświadczenia przecież...
Żeby nie było - to nie jest tak, że mam pier****a na tym punkcie. Jak synek nie jest spocony, nie ma upału, a jest np. zmęczony, to nie robię problemu i tylko wycieram miejsca strategiczne czasem robimy sobie dzień dziecka ale jak jest gorąco to on też lubi się pochlapać w chłodniejszej wodzie, więc nie będę dziecku odbierać tej przyjemności.

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-04-12 o 22:26
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 22:25   #3131
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Dziewczyny a przygotowujecie sobie jakieś jedzenie na po porodzie. Tzn chodzi mi o takie zagotowanie zup, sosów lub mrożenie, żeby przez np. pierwsze 2 tygodnie nie musieć myśleć o tym co zjemy itd?? Ja zagotowałam już sobie 3 zupy no i dzisiaj tę grochową.
ja o tym myślałam, tylko nie wiem kiedy zacząć to gotować bo drugie danie to mi mąż zrobi, ale jakbym tak miała ochotę na zupę.. to już gorzej
chociaż nie wiem.. mnie mrożone nie smakują już tak jak te świeże, bo ja zawsze fasolkę sobie mroziłam, albo kapuśniak.....i jakos tak nie podchodzą mi te odmrażane już... bardziej myślalam o zrobieniu jakichś rarytasów, co to np nie będzie mi sie chciało ich robić, a będę mieć na nie ochotę... ale jak dziecko będzie miało kolki to będę mogła pomarzyć o rarytasach poza tym ja mam tą cholerną cukrzycę ciężarnych i po porodzie też muszę do końca połogu trzymać dietę :/ boże jak ja tęsknie za czekoladą !!!!!

moje dziecko czka jak najęte i wierci się niczym ryba uwieziona w sieci..... normalnie jakby dostało szału....

Stary 2012-04-12, 22:30   #3132
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

I przysięgam, bez względu na częstotliwość kąpieli - czy codziennie czy raz w tygodniu, NIGDY już nie kupię Emolium!!!! Ta reklama doprowadza mnie dzisiaj do szewskiej pasji! No ile można....
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 22:40   #3133
onething
Zadomowienie

Cytat:

Fajna ta karuzela. Mnie też się podobają te "skromniejsze" Jak najmniej plastikowe.
Na pewno znajdziesz pościel z kubusiem Kubuś jest na topie
I maskotki można odczepić i dziecko się może później bawić albo do wózka je poprzyczepiać.

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
proszę : http://allegro.pl/kubus-puchatek-dis...252890886.html są też inne rozmiary na all, może wzory też ale nie szukałam jeszcze dokładnie
karuzela- super
Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość

onething śliczna ta karuzela. Jak zakupisz to daj znać, bo ja też mam naklejki kubusiowe i wolałabym nie robić totalnego misz-masz w pokoiku.
Ok, pochwalę się, gdy dokonam zakupu czyli myślę, że za tydzień, bo tyle u mnie trwa przetrawianie opcji "kupić-nie kupić"

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Piękna ta karuzela, dodałam do obserwowanych
Tak co mi jedna zostanie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak któraś ma kartę pay back to można za punkty wziąść termometr http://www.payback.pl/pb/id/41254/index.html

Byłoby super, gdyby nie fakt, że mam 2500 pkt, a potrzeba prawie 15000

Cytat:
Ech, skleroza nie boli Jeszcze coś chciałam napisać - skoro mamy już pierwsze Mamy... czy ktoś pamięta, jak wyglądało nasze głosowanie w sprawie jeden wątek wspólny/nowy wątek na odchowalni? Pisałam takie np. "12:5", "15:8", itp... Nie mogę tego znaleźć, ale z tego co pamiętam, to wygrała opcja jednego wspólnego wątku, aż się wszystkie rozpakujemy
Moim zdaniem lepiej jak będziemy ciągnęły cały czas tak samo, a później przejdziemy płynnie na pielęgnacje i wychowanie.

Cytat:
Dziewczyny, czy na Allegro można wrzucić do koszyka tylko 20 rzeczy??? Bo chcę wrzucić kolejną i się nie da
max 20. Jak zamawiałam u rajrodzica to klikałam wszystko, a później patrze i mam tylko 20 rzeczy i na nowo musiałam szukać co już mam zamówione,a czego nie

Cytat:
Czy pojemnik na posiew moczu jest inny niż do normalnej analizy?
Mi dały położne na wizycie jak byłam u gina. To taki specjalny, wysterylizowany.
Cytat:
Jeszcze Was pomęczę Doradźcie coś

http://allegro.pl/podklad-gruby-do-p...268069221.html (ten mi się podoba, mógłby być jako przenośny przewijak?)

http://allegro.pl/podklad-do-lozeczk...249887836.html (a ten na materacyk do łóżeczka?)
Ja kupiłam te http://allegro.pl/podklady-do-przewi...223129432.html i tak jak Kism, zamierzam je wziąć do szpitala pod swój tyłek, żeby w razie czego nie zalewać łóżka
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 22:46   #3134
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Zastanawiałam się nad karuzelką Rainforest, bo tak chwaliłyście, a później sobie tak myślę, że na ścianie Kubuś ponaklejany to może warto by było pójść w tym kierunku i nie robić jarmarku tylko w jeden temat pójść, więc wskoczyłam na allegro i znalazłam http://allegro.pl/tomy-karuzela-z-la...242842299.html Myślicie, że uda mi się znaleźć pościel Kubusia?
Idę na drzemkę
Ta karuzela jest śliczna i dużo się na niej dzieje. Dziecku na pewno sie spodoba.

Cytat:
Napisane przez kaśka k Pokaż wiadomość
hello

a mi dziś przed ktg posączyły się wody

wstałam z kibelka ubrałam gacie i coś tam do lustra się gapiłam i poczułam nagle przyjemne ciepełko
no to ściągam gacie już pewna... no i wkładka mokra
pojechaliśmy na ktg normalnie, położna pyta ile tego poszło, no to mówię, że na pewno mniej niż pół szklanki. wydaje mi się że parę łyżek. no i powiedziała że jak poleci znów to do szpitala, minęły już 3 godz i nic.

na ktg góry i doliny ale zarówno położna jak i lekarka powiedziały że ok
No, nooo... Pewnie dzisiaj nie zaśniesz

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość

witam Was znów popołudniem po pracy oczywiście jutro na szczęście tylko pół dnia bo spadam do lekarza. dziś znów przed samym wyjściem do domu szef mnie tak wnerwił że myślałam że mu w ten łysy łeb strzelę co za kretyn! ciśnie ludzi ile wlezie, do ostatniej kropli potu i nie zważa na ta że ktoś jest w ciąży i to w 35tc!! jak dobrze pójdzie to za tydzień znów pójdę na zwolnienie i niech się cmoknie

no to się wygadałam
Co za palant z tego szefa!!! Bądź jeszcze przez ten tydzień oazą spokoju

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
U nas po usg wszystko ok Wszystkie narządy pięknie pracują, mały waży 2800g, czyli w 4 tygodnie przytył kilogram. Boję się że do porodu może przytyć do 4kg ale lekarz uspokajał że raczej nie, że powinien się urodzić z przeciętną wagą czyli ok. 3,5kg.
Zakupy też udane, kupiliśmy telewizor i lampę
Moja myszka tydzień temu tyle ważyła. Gratuluję udanej wizyty no i zakupów.

Cytat:

No to niezłe obroty macie przy tym remoncie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość

u mnie absolutnie żadnych objawów, poza tym dla matki jest on podobno bezpieczny. ja chyba jestem nosicielem bo już kilka razy to badałam - np w tamtym roku po @ i zawsze mi wychodzi. biorę antybiotyk ale nie wiem na ile działa po później znowu pacior wraca
aha - mam jeszcze escherichia coli

Też miałam te badziewa, ale na szczęście przed ciążą to wyleczyłam.

Cytat:
a nie musisz tego pojemnika pobrać z laboratorium? bo chyba to nie jest taki sam pojemnik jaki kupujesz w aptece?
W aptece kupujesz jałowy kubeczek na mocz i tyle.

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
I przysięgam, bez względu na częstotliwość kąpieli - czy codziennie czy raz w tygodniu, NIGDY już nie kupię Emolium!!!! Ta reklama doprowadza mnie dzisiaj do szewskiej pasji! No ile można....
no to zrobili sobie reklame! Ja też nie kupie za to molestowanie!!!
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 22:57   #3135
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaśka k Pokaż wiadomość
hello

a mi dziś przed ktg posączyły się wody

wstałam z kibelka ubrałam gacie i coś tam do lustra się gapiłam i poczułam nagle przyjemne ciepełko
no to ściągam gacie już pewna... no i wkładka mokra
pojechaliśmy na ktg normalnie, położna pyta ile tego poszło, no to mówię, że na pewno mniej niż pół szklanki. wydaje mi się że parę łyżek. no i powiedziała że jak poleci znów to do szpitala, minęły już 3 godz i nic.

na ktg góry i doliny ale zarówno położna jak i lekarka powiedziały że ok
ooo !!! kolejna ?? to czekamy na info.. koniecznie pisz !

kism a czy Ty mi pokazywałaś łożeczko kiedyś? tzn wysyłałaś linka ? a nawet jeśli to czy mogłabyś mi jeszcze raz podesłać linka do tego co zakupiłaś.. musimy kupić łózeczko przez neta, bo na białe łózko w sklepie musze czekać 4 tygodnie, a nie mam tyle czasu, no i nie bardzo mogę kurcze biegac i szukać białych łóżeczek w Krakowie. Wolę to zrobić zdalnie.

Cytat:
o tym samym pomyślałam !!!

Stary 2012-04-12, 22:58   #3136
m girl
Raczkowanie

a że tak zapytam... jak będziesz miała rozwiązaną sprawę ze sprzętami medycznymi, typu ktg, usg? Nie boisz sie?
masz wykupiony taki poród w szpitalu z pełną obsługą medyczną ? będziesz mieć zapewniony natychmiastowy transport przy ewentualnych komplikacjach ? (czyli słowem - czy pod domem będzie czekać karetka ?) jak to się rozwiązuje?[/QUOTE]

Hej,

Pisałam już na pytanie dotyczące porodu domowego, ale nie wiem czemu wyświetlił się komunikat że post będzie sprawdzany.
Nie mam wykupionego porodu w szpitalu, ani usg a ktg przenośne - nie mierzy chyba skurczów tylko tętno.
Generalnie usg zrobi mi lekarz na wizycie - w szpitalach też nie zawsze robią przy porodzie.
Mam zapewniony natychmiastowy transport do szpitala w postaci samochodu pod blokiem. Jednym z wymogów porodu domowego jest bliskość szpitala - ja mam 2 km, więc o to się w ogóle nie obawiam, że nie zdążę. Generalnie w porodzie będzie uczestniczyła doświadczona w tego typu porodach położna z Poznania i położna z Leszna. W razie komplikacji będzie telefon do szpitala, żeby przygotowali salę na cesarkę a ja dojadę - czas porównywalny co w szpitalu.
Generalnie przy porodzie może oczywiście wydarzyć się dużo rzeczy, ale zwykle są one do przewidzenia i dają zapasa czasu (jak wiadomo poród nie trwa pół godzinki).
Ja generalnie się nie boję rodzić w domu - myślę że poród to całkiem naturalna sprawa, a trudne do przewidzenia patologie czy komplikacje mogą się zdarzyć wszędzie - i to również w ciąży. Oczywiście każda z nas się obawia o zdrowie maluszka, ale nie zakłada najgorszych scenariuszy i jest pod opieką fachowców - i ja również będę.
Generalnie boję się tylko zatrzymania akcji i tego że pęknę przy 7 cm i powiem że chcę do szpitala żeby ktoś ze mnie w końcu to dziecko wyciągnął.
m girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 23:15   #3137
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
a nie musisz tego pojemnika pobrać z laboratorium? bo chyba to nie jest taki sam pojemnik jaki kupujesz w aptece?
Do posiewu jest specjalny pojemnik. Ja dostałam w laboratorium. W tym pojemniczku na dole jest jakiś proszek

Cytat:
Kieckę sobie kupiłam.

Pokaż jaką kieckę kupiłaś
dla "Pasożyta", który może Ci dupy nie urwie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Ja nawet gdybym miala w dniu slubu owu, to i tak by nic z tego nie wyszlo. Po imprezie (ok 8 rano-jeszcze mielismy aftera z najtrwardszymi znajomymi)) padlam jak mucha, maz chcial mnie skonsumowac, ja niby na poczatku tez obudzilam sie bez gaci i zapytalam czy bylo a on do mnie,ze zwlok nie rusza

A z tym bzykaniem w noc poślubną, to w ogóle jakaś przeterminowana historia Kto po takim stresie, przy takim zmęczeniu ma jeszcze szczerą ochotę na ognisty i namiętny sex

Łyknęłam wszystkie moje pastylki, popiłam syropkiem i teraz mam meeeega zgagę

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Dostałam odpowiedź od BABY Raj:

Witam serdecznie
Wzór w kwiatki jest drukowany na kremowym tle.Niestety kazdy monitor ma inne natężenie barw dlatego moze byc zdjęcie mylne.U nas widac wyraźnie krem
Oczywiscie nie ma problemu ze zwrotem towaru.
Prosze go odesłac na adres firmy wraz z informacja listowna o zwrocie zalaczona w paczce i numerem konta na jaki mamy przelac pieniazki.

Jutro jeszcze raz przeanalizuję ten zakup, zrobię zdjęcia i zdecyduję co dalej
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 23:54   #3138
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze Was pomęczę Doradźcie coś

Tu są jeszcze jakieś takie mniejsze, nie wiem czy dobre? Jako przenośne przewijaki albo do łóżeczka?

http://allegro.pl/podklady-do-przewi...273306446.html

http://allegro.pl/swietne-podklady-d...269707585.html

http://allegro.pl/podklady-do-przewi...249100451.html
ja przenośny przewijak miałam w torbie od wózka jak kupiliśmy może twój też bedzie miał

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

mi dzisiaj przyszła paczka z rajrodzica czekałam tylko 2dni aż się zdziwiłam ze tak szybko
Stary 2012-04-12, 23:55   #3139
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
kism a czy Ty mi pokazywałaś łożeczko kiedyś? tzn wysyłałaś linka ? a nawet jeśli to czy mogłabyś mi jeszcze raz podesłać linka do tego co zakupiłaś.. musimy kupić łózeczko przez neta, bo na białe łózko w sklepie musze czekać 4 tygodnie, a nie mam tyle czasu, no i nie bardzo mogę kurcze biegac i szukać białych łóżeczek w Krakowie. Wolę to zrobić zdalnie.
Nie wiem, czy moje Cię zainteresuje, bo ja kupiłam turystyczne Starszy syn takie miał i byliśmy bardzo zadowoleni.
Dasti chyba wklejała linka z łóżeczkiem, które kupiła w dobrej cenie i zdaje mi się, że ono było białe

Słuchajcie! A agatka w końcu sie nie odezwała
agatka, jesteś w dwupaku jeszcze???
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 00:06   #3140
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem, czy moje Cię zainteresuje, bo ja kupiłam turystyczne Starszy syn takie miał i byliśmy bardzo zadowoleni.
Dasti chyba wklejała linka z łóżeczkiem, które kupiła w dobrej cenie i zdaje mi się, że ono było białe

posiadasz może numer na mostową?tam gdzie się tego paciorka oddaje jak tak to poprosze
Stary 2012-04-13, 00:40   #3141
justysd
Zadomowienie

GG do justysd

Witam Mamusie
3 dni mnie nie było i 40 stron do nadrobienia... nie wiem kiedy to nastąpi.

We wtorek wieczorem wylądowałam na izbie przyjęć, dziś już w domku na szczęście.
Skoczyło mi ciśnienie gigantycznie... Przestraszyłam się, pomyślałam o Perse i prawie na sygnale pojechałam spr czy wszystko o.k. i zatrzymali mnie do obserwacji na patologii ciąży.
Podczas pobytu w szpitalu ciśnienie się unormowało (bez leków), KTG i USG w porządku. Maleńka waży ok 1600g, ułożona w pozycji nr 1.

Ale to przeżycie ten szpital... Pierwszego dnia ryczałam z byle powodu.

Życzę zdrówka i zero przeżyć w takim stylu.

Mąż przełożył wyjazd z dziś na niedzielę rano, jestem mu za to bardzo wdzięczna Na prawdę bardzo dużo daje stałe wsparcie bliskich.

Mam nadzieję, że od niedzieli na spokojnie Was nadrobię.

I nie ma to tamto - zamawiam na gwałt wyprawkę i pakuję torbę.
Teraz nie miałam nic, Mąż stale dowoził (kursował 35 km w jedną stronę..).

Dobrej nocki
justysd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 01:45   #3142
_millena
Zadomowienie

Cytat:

No dobra, to mnie nie interesuje bo ja chciałam drewniane.

Dasti : )to usmiecham się szeroko, abyś pokazała swoje łóżeczko.

ja myslałam o takim ( wkolorze bielonym ) :
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...262970991.html
http://allegro.pl/lozeczko-marcin-z-...251098910.html
tylko właśnie nie wiem czym się rózni jedno od drugiego ( oprócz nazwy i nieznacznie wyższej ceny).. musze zapytać tego sprzedawcę .
Kurcze chciałam kupic łózeczko normalnie w sklepie, żeby je dotknąć i pomacać, ale no nie wyszło....

---------- Dopisano o 01:45 ---------- Poprzedni post napisano o 01:44 ----------

justysd dobrze, że juz wszystko w porządku !!!

Stary 2012-04-13, 07:50   #3143
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:

Hahaha, nic nowego, że ginowie nie nadążają za dzieciakami w brzuchach
Na to wygląda.
Cytat:
Ja również... Myślałam, że już dziś jej nie będzie, ale jest.
Cytat:
Napisane przez justysd Pokaż wiadomość
Witam Mamusie

We wtorek wieczorem wylądowałam na izbie przyjęć, dziś już w domku na szczęście.
Skoczyło mi ciśnienie gigantycznie... Przestraszyłam się, pomyślałam o Perse i prawie na sygnale pojechałam spr czy wszystko o.k. i zatrzymali mnie do obserwacji na patologii ciąży.
Podczas pobytu w szpitalu ciśnienie się unormowało (bez leków), KTG i USG w porządku. Maleńka waży ok 1600g, ułożona w pozycji nr 1.

Mąż przełożył wyjazd z dziś na niedzielę rano, jestem mu za to bardzo wdzięczna Na prawdę bardzo dużo daje stałe wsparcie bliskich.

Dobrej nocki
O rety... Dobrze, że wszystko w porządku!

Witam z kawą o brzasku!

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ----------

Wzięłam się za doniczkowanie bylin do ogródka, które przesłała mi koleżanka. Nie wiem kiedy na działkę podjedziemy, żeby mąż mógł posadzić i chyba na balkonie kilka dni postoją.
Trochę ich dużo...

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Swoją drogą - strasznie długo śpicie...
Stary 2012-04-13, 07:57   #3144
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Dzięki no tak, śmiejemy się że mały to właśnie w noc poślubną powstał

Ja też robiłam księgę gości ze zwykłego albumu. Pracowałam wtedy i załatwiałam dużo rzeczy przed ślubem a jakoś mi się chciało i znajdowałam czas. A teraz siedzę w domu a mam takiego lenia że masakra... miałam zaplanowane dużo rzeczy, które sama chciałam zrobić i jakoś nic z tego.

U nas po usg wszystko ok Wszystkie narządy pięknie pracują, mały waży 2800g, czyli w 4 tygodnie przytył kilogram. Boję się że do porodu może przytyć do 4kg ale lekarz uspokajał że raczej nie, że powinien się urodzić z przeciętną wagą czyli ok. 3,5kg.
Zakupy też udane, kupiliśmy telewizor i lampę

Przed wizytą chciałam się trochę podgolić, oczywiście na ślepo, bo nic już pod brzuchem nie widzę... Golę się, golę, podnoszę rękę a tu cała maszynka i palce we krwi, normalnie słabo mi się zrobiło... wzięłam lusterko i patrzę a przy pachwinie urosło mi coś jakby taki wystająćy pieprzyk czy duża krosta i przejechałam to maszynką a już się przestraszyłąm że krwawię ze środka, krew lała się jeszcze z 15min.
Masakra, ja to mam przeżycia....
za wizytę a golenie to dla mnie temat rzeka już-nie ogarniam małej w ogóle.
Cytat:

u wielbiam twoje posty.Urwać ci nie urwie-jedynie rozerwie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
to jakim cudem bez gatków się obudziłaś
Cytat:
Ha to sobie reklamę zrobili.
Cytat:
Napisane przez justysd Pokaż wiadomość
Witam Mamusie

Dobrej nocki
Ekstra że już w domku i jest lepiej

Ja już po kawce.Musze się zbierać bo my dzisiaj znowu do Gdyni
M zawiózł młodego i przyjechali spowrotem,bo mają przynieść gazety ze zwierzętami a on go wczoraj odbierał i tego nie przeczytał,więc na szybko szukałam zwierząt

Tacca ranny ptaszek z Ciebie.

Proszę dużo nie pisać co bym dała radę nadrobić jak wrócę.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 08:03   #3145
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Reklama nadal męczy Kto wie, jak się jej pozbyć???

Drugą noc z rzędu śniła mi się mała Hania. Wczoraj śniła mi się jako szkaradka, a dzisiaj śniło mi się, że jestem normalnie nadal w ciąży i leżę, jak teraz, a Hania już jest i bawi ją babcia

Tacca, Ty to masz z tymi kwiatkami Jak nie hoje, to byliny na działkę Zawrót głowy.

Nie mam kompletnie pomysłu, co by dzisiaj robić Może posegreguję ciuszki małej Bo na pranie, to chyba za wcześnie, co?... przynajmniej wg mojego właściwego terminu porodu
Stary 2012-04-13, 08:17   #3146
moniczka1302
Wtajemniczenie

Dzien dobry!

nie mialam sily wczoraj na wizaz... wogole to mam strasznego dola i nie chcialam nic pisac

ide sie zaraz myc i jedziemy z mezem na mam nadzieje juz ostatnia wizyte do ginekologa.

Dam znac jak wroce.

papa milego dnia!
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 08:30   #3147
_millena
Zadomowienie

witajcie
faktycznie coś dzisiaj długo śpicie

Cytat:
Nie mam kompletnie pomysłu, co by dzisiaj robić Może posegreguję ciuszki małej Bo na pranie, to chyba za wcześnie, co?... przynajmniej wg mojego właściwego terminu porodu
ja będe dzisiaj malować koszyki wiklinowe na białooooo i kontynuować dzierganie kocyka ...

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

ha!!!!

WIEM JAK USUNĄĆ TĄ CHOLERNĄ REKLAMĘ !!!

jesli macie przeglądarkę Chrome :
http://www.laart.eu/pc_serwis/blokow...lam-chrome.htm

Stary 2012-04-13, 08:32   #3148
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
Dzien dobry!

nie mialam sily wczoraj na wizaz... wogole to mam strasznego dola i nie chcialam nic pisac

ide sie zaraz myc i jedziemy z mezem na mam nadzieje juz ostatnia wizyte do ginekologa.

Dam znac jak wroce.

papa milego dnia!
Co się dzieje? Skąd ten dół?
Trzymam kciuki za wizytę

Ja też chciałabym zrobić coś twórczego Problem tylko w tym, że nie umiem robić takich rzeczy
Stary 2012-04-13, 08:45   #3149
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:

No to trzymam kciuki, zeby nie urwało.

Cytat:
ja o tym myślałam, tylko nie wiem kiedy zacząć to gotować bo drugie danie to mi mąż zrobi, ale jakbym tak miała ochotę na zupę.. to już gorzej
chociaż nie wiem.. mnie mrożone nie smakują już tak jak te świeże, bo ja zawsze fasolkę sobie mroziłam, albo kapuśniak.....i jakos tak nie podchodzą mi te odmrażane już... bardziej myślalam o zrobieniu jakichś rarytasów, co to np nie będzie mi sie chciało ich robić, a będę mieć na nie ochotę... ale jak dziecko będzie miało kolki to będę mogła pomarzyć o rarytasach poza tym ja mam tą cholerną cukrzycę ciężarnych i po porodzie też muszę do końca połogu trzymać dietę :/ boże jak ja tęsknie za czekoladą !!!!!

moje dziecko czka jak najęte i wierci się niczym ryba uwieziona w sieci..... normalnie jakby dostało szału....
No ja dlatego nie mrożę tylko robie weki.

Kurczę dzisiaj znowu mam wizytę. Dziewczyny Wy też już teraz co tydzień musicie chodzić do lekarza??
Dzisiaj zaczynam 36tc
Stary 2012-04-13, 08:53   #3150
Gaabbi
Wtajemniczenie

Napisałam do administratora wątku "Mama z klasą" w sprawie tej durnej reklamy emolium Ciekawe co mi odpisze.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości