|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Cytat:
|
|
|
|
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i z rogalem na twarzy siedziałam cały wieczór po tym jak poczułam coś w brzuszku też czuje bardziej z boku ale jak byłam na usg to gin też po brzuszku bardziej z prawej strony jezdził i wtedy dzidziusia było najlepiej widac teraz wizytę mam 20 kwietnia, normalnie nie mogę się jej doczekac, tak bym chciała już maleństwo zobaczyc
|
|
#543 |
|
Wtajemniczenie
|
helouł!
u was tez sie tak za kazdym odświeżeniem strony reklama tych próbek oilatum wyświetla??? kuźwa no mnie kur.wica weźmie za chwilkę..... jak to gówno wyłączyć?? pytam się grzecznie |
|
|
|
#544 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() u mnie pięknie słoneczko świeci więc musi być dobry dzień.nie ma innej opcji ![]() ja już mam 5 na plusie ale nie wiem gdzie sie podziały te kg w moim ciele.wszystko chyba poszło w brzuch ![]() mały mi chyba na pęcherzu siedzi bo od 7 rano to chyba z piąty raz sikam
Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-04-13 o 09:14 |
|
|
|
|
#545 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale na wieszaku nie na mnie w dniu slubu zaprezentuje wam sie w calej okazalosci slubujemy o 16![]() jasna sprawa ![]() tez czuje smyranko po boku bardziej i najczesciej jak leze na lewym boku ale dzis od rana ta moja dzidzia leniwa bo nic nie czuje
Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2012-04-13 o 09:11 |
|
|
|
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. To już 11 tydzień, więc pewnie będzie widać rączki i nóżki wyraźnie .
|
|
|
|
|
#547 | |
|
Rozeznanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33508236]konczi ja też nie miałam najlepszej nocy i wogóle wcześnie wstałam a chciałam sie wyspać...echh
my dziś z Leonkiem wkraczamy w 19 tydzień ![]() mnie też irytuje ta reklama [/QUOTE] Ja też 19 tydzień, jeszcze tydzień i 20. I mamy połowe, jak to szybko leci. Ciekawe która pierwsza urodzi swojego męższczyznę.Cytat:
![]() Już mam ochotę spróbować zamówić tą próbkę do przetestowania, może mi wkońcu się wyłączy ta reklama. Lucia pytałąm się ciebie ile tabletek tego Magneziunu bierzesz dziennie i czy masz 200 mg czy 500 mg?
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Muszę się wziąć za siebie i zacząć w końcu regularnie pisać na wątku ![]() Nachodzą mnie strasznie głupie myśli, bo od usg lekarz w ogóle mnie nie badał i nie wiem czy wszystko dobrze z dzidzią... Niby żadnych plamień nie miałam, ale w pierwszym trymestrze różnie to bywa.... Za 2 tygodnie idę na kontrolę, bo muszę zrobić czystość i może ustali mi już następne usg. Położna robiła mi we wtorek ktg, ale jeszcze nic nie wyszło, bo to dopiero 14 tydzień i stwierdziła, że następnym razem powinno być już słychać. Wtedy będę spokojniejsza, bo będę wiedziała, że maleństwo jest w brzuchu. Dziewczyny co myślicie o kupowaniu ubranek na samym początku w sh? Zastanawiam się, czy nie zacząć szukać, ale nie wiem, czy dla noworodka nie powinno się kupować tylko nowych? Oczywiście jak dzidzia będzie już miała kilka miesięcy, to nie mam nic przeciwko kupowaniu w sh, bo kto by wyrobił finansowo.... |
|
|
|
#549 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, że odczucie nie musi być ciągnięcia tylko może być stałe pobolewanie ja tak miałam pewnego dnia .. ale już mi lepiej jest Widzę że szkolisz męża swego hehe ... ale swoją droga takie nieinformowanie to strasznie nieodpowiedzialne jest bo my przecież wszystko w barwach szarości widzimy delikatnie ujmując temat nie ? ehhh dziady i tyle ![]() Cytat:
![]() Kochana nie przejmuj się wagą ja jestem pokaźnych rozmiarów to pewnie temu nie mam +5 kg nie ? Cytat:
pięknie pięknie !! Mój mąż jak tylko się położę to przytula się do brzuszka i sobie debatę urządza ... oj gdyby tylko wiedział co nasze dziecko o nim wówczas myśli ja wizytę mam dopiero 8 maja .. a już bym chciała jutro nie ? yhh niech już będzie maj Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33508733]oj leci leci,mysle ze po połówce to juz w ogóle poleciiii że hej ![]() u mnie pięknie słoneczko świeci więc musi być dobry dzień.nie ma innej opcji ![]() ja już ma 5 na plusie ale nie wiem gdzie sie podziały te kg w moim ciele.wszystko chyba poszło w brzuch ![]() mały mi chyba na pęcherzu siedzi bo od 7 rano to chyba z piąty raz sikam [/QUOTE] mówisz że od połowy poleci ? chyba do połowy to nam poleciało hyhyhy ... Cytat:
to ja czekam z niecierpliwością ![]() ja też na lewym boku bardziej odczuwam maluszka naszego
|
|
#550 |
|
Rozeznanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33508733]
mały mi chyba na pęcherzu siedzi bo od 7 rano to chyba z piąty raz sikam [/QUOTE]Ja mam tak codziennie, dość, że mały pęcherz (zawsze często korzystałam z wc) plus mały na pęchęrzu. ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- A mój bąbelek siedzi po lewej stronie brzuszka. Słodziak malutki mamusi. Wczoraj dostałam wieczorekiem parę kopniaczków...tak sądze że to mój maluszek
|
#551 |
|
Zadomowienie
|
hejka ja tylko na chwile gratuluje udanych wizyt
staram się dlugo nie siedzieć przy kompie bo to nie zdrowe w ciąży widzę ze już ciuszki kupujecie dzidziom a ja nic przed nie kupuje milego dnia lece gotować rosolek
|
#552 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ania mój też po lewej stronie brzuszka jest i na usg jest zaznaczona lewa strona na każdym zdjęciu ... właśnie maluszek się motylkował po lewej stronie Cytat:
idę poczytać moje rozlewisko nie ? ... do później babeczki jakoś dzisiaj ciężko mi na sercu jest strasznie ...
|
|
#554 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do kuksańców, dzisiaj siedząc w pracy poczułam dość dwa silne kopniaki z lewej strony brzucha - i to nie było takie delikatne puk puk tylko aż mi się skóra podniosła
ależ mi się japa ucieszyła ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-04-13 o 09:35 |
|
|
|
|
#555 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
mój Dzidziuś szaleje już na całego Cytat:
u mnie łóżeczko turystyczne sprawdzało się na wyjazdy czy na pobyt u babci, kiedy córka dużo spała w dzień, na codzień raczej bym takiego nie wybrała co do materaca - jakbyś chciała używać na codzień to i tak byś musiała kupić, bo w tych łóżeczkach jest takie coś materaco - wkładka - skoro łóżeczko ma być przenośne i się składać to materac też to tyle w mojej opinii - może jeszcze ktoś inny się wypowie dobrego dnia
|
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
Czeeeeeeeść!!!!!!!!
Matko, córko i kochanku!!!! Dzisiaj po 4 rano gęba mi sie śmiała że usnąć nie mogłam - o tak sie śmiała ![]() Wczoraj Was pytałam o te smyranie w brzusiu i wiecie co???!! Po powrocie z wc rano, położyłam sie na plecach i położyłam ręke na brzuch - (zresztą często to robie) i poczułam delikatne PUK! I to całkiem inne uczucie jak przy jelitach. Kurde zaraz esa wysłałam do chłopka, ale kurka nie odpisał ![]() Jaaaaa, ale fajnie - no i znowu mi sie gęba śmieje ![]() Pogoda dziś słoneczna to za 2 godzinki po obiadku ruszam na ogródek looknąć jak tam mojemu chłopkowi auto sie lakieruje ![]() Lalalalala, ale mam humorek
|
|
|
|
#557 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ale jestem zla !! wlasnie babka dzwonila i sukienka do odbioru jednak jutro
![]() ![]()
|
|
|
|
#558 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#559 |
|
Wtajemniczenie
|
wiem ze to tylko jeden dzien i mnie nie zbawi ale sie tak nastawilam juz eh no
![]() jeszcze jutro bedzie wszystko na wariackich papierach bo tata jedzie do pracy a my musimy z mama zdazyc obrocic a pare km to jednak jest;/ |
|
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
Niegrzeczna do jutra już blisko
.Ja dzisiaj na obiadek pierożki będę kleiła,a teraz ide nastrugać sobie frytek
|
|
|
|
#561 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#562 |
|
Wtajemniczenie
|
kasiam187 oo to jest nastepna do pokazania sukienki slubnej hihi
Anusia479 frytki ![]() no nic uciekam do fryzjera |
|
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny robiące domowe frytki, czy macie jakies sposoby, żeby nie piły takiej masy tłuszczu, jak zrobić żeby były takie bardziej lekkie.
|
#564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#565 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od teraz powinnaś czuć to pukanie co raz częściej.
|
|
|
|
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i dziób sie potem nie chce przestać śmiać ![]() No i po słonku już ![]() Chyba jednak nie pójde nigdzie i zrobie pranko. A co do frytek to ja zawsze przed włożeniem do frytkownicy trzymałam na talerzu surowe żeby troszke sie osuszyly i wtedy nie wpijały tyle oleju. To też zależy od kartofli czy sie nadają. A najlepiej jest włożyć do oleju, posmażyć kilka minut, odsączyć i zamrozić. Wtedy są takie fajne jak w tych fastfoodach. Ostatnio nie robie swojskich frytek tylko kupuje w markecie, walne do frytkownicy na 5min i już zajadam
|
|
|
|
|
#568 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33508733]oj leci leci,mysle ze po połówce to juz w ogóle poleciiii że hej
![]() u mnie pięknie słoneczko świeci więc musi być dobry dzień.nie ma innej opcji ![]() ja już mam 5 na plusie ale nie wiem gdzie sie podziały te kg w moim ciele.wszystko chyba poszło w brzuch ![]() mały mi chyba na pęcherzu siedzi bo od 7 rano to chyba z piąty raz sikam [/QUOTE]JA MAM TYSZ 5 KG NA PLUSIE :MDLEJE: Cytat:
to mówie bierę 3 tabletki a mam 500 mgCytat:
KTG przecież sie w 14tc nie robi... przynajmniej moja połozna twierdzi ze najwcześniej w 18tc... a czasami to robia dopiero od 38 tygodnia ubrania ja kupuję nowe bo nie mam po kim zdzierać jak bym miała bym nie kupowała na takoiego dzidka sie nie opłaca no ale cóż nie mam tez lumpków żadnych w okolicy co by ciuszki dzieciowe posiadały ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- a ja muszę się pochwalić że juz mam z ciuszków dzidkowych całą wyprawkę znaczy jeszcze skarpetki ze 2 pary muszę kupić i czapeczkę na wyjście ze szpitala.z drugiej listy wyprawkowej dotyczącej pokoju znaczy u mnie kącika dzieciowego mam łóżeczko miało być z szufladą ale takie to koszt około 300 zł no to stwierdziłam ze wcale az tak mi ta szuflafda nie jest potrzebna i zakupiłam sobie zwykłe z ikei za 89 zł no ja za 117 bo z przesyłka bo u mnie ikei nie ma no i z rzeczy "dla mamy" mam juz majty poporodowe 2 szt siateczkowe bo u nas wolno te majty stosować po porodzie jejej jeszcze czapka dla dzidka i skarpetki i jedna lista jest zamknięta a z kąpielowej listy mam jeszcze ręczniczek z kapturkiem sztuk 2
|
||
|
|
|
#569 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a co do ktg to sie to robi zeby głownie skurcze pobserwowac chyba,tak od 36 Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-04-13 o 11:05 |
|
|
|
|
#570 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lucia jaka Ty zorganizowana jesteś. Ja dopiero liste zaczęłam robić i model wózka wybrałam. Mam taką samą sytuacje jak Ty, wszystko muszę kupować sama po nikim nie odziedzicze. Tylko tyle, że łóżeczko dla małego mam, mąż tylko odremontuje, pościele, reczniczki i materacyk kupię po promocji. Interesuje mnie taki model wózka http://allegro.pl/x-lander-x-move-3w...270083385.html Troszkę drogi, ale nam potrzebny taki, żeby po każdym terenie pojeździł. Pozatym dla nas ważniejsza jest chyba spacerówka, bo na wiosnę to już mały będzie siedział to będziemy korzystać ze spacerówki. Zgadza się?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.

cudne uczucie nie ? ja czuję jakby po bokach bardziej ale nie zawsze poniżej pępka .. nie tak dosłownie po środku ale ginka nie kazała się tym przejmować więc nie przejmuje się tym
i z rogalem na twarzy siedziałam cały wieczór po tym jak poczułam coś w brzuszku
gratuluję kochani leci nam ten czas nie ?

[/QUOTE]

ależ mi się japa ucieszyła