Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-12, 23:21   #3001
Mileva_
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, że niektórzy ludzie uważają, że jak ktoś jest blady, to od razu chory. Mnie już kilka osób wmawiało chorobę
O tak, jakbym czytała o sobie Była już choroba, był za jasny i źle dobrany podkład, był nawet tasiemiec Anemia to już po parę razy w roku. Wrażenie trupiej bladości może być u mnie wzmocnione przez ciemne włosy i bardzo ciemną oprawę oczu, ale bez przesady A, dodatkowo mam jeszcze naturalnie duże źrenice (nie wiem czemu, po prostu tak mam, w świetle są znacznie większe od normalnych, choć problemów ze wzrokiem nigdy nie miałam), więc w gimnazjum rodzice musieli latać do szkoły, bo na bank coś ćpam
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 23:57   #3002
Stace
Zakorzenienie

Nie rozumiem takiej zawiści. W Wielkanoc moja mama rozmawiała z dziadkami o tym, że jak ktoś jest bogaty, to "zamiast dać biednym, to kupuje sobie torebkę za 10 tysięcy, przecież mogłaby kupić sobie za tysiąc, w czym ta droższa jest lepsza?". No kurczę, jak ktoś ma pieniądze to niech robi sobie z nimi co chce, gdyby moja mama spała na pieniądzach, to już inaczej by mówiła .

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Jak wkurza mnie jak coś do kogoś mówię a ta osoba mnie nie słucha!
o taak. Opowiadam przez 10 minut jakąś historię, a ta osoba nawet nie powie jednego słowa, tylko zaczyna "a wiesz, że Gosia bla bla bla.."

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 01:05   #3003
Sondrina
BAN stały

A mnie wkurza wtrącanie się w cudze wydatki. Np. mój tato ostatnio kupił nowy telewizor, na to moja ciotka: jak nie masz co robić z pieniędzmi, to dałbyś je mojemu synowi.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 06:17   #3004
el_vestido_rojo
beach please

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
A mnie wkurza wtrącanie się w cudze wydatki. Np. mój tato ostatnio kupił nowy telewizor, na to moja ciotka: jak nie masz co robić z pieniędzmi, to dałbyś je mojemu synowi.
Taa.. Najlepiej się rozporządza cudzymi pieniędzmi
niezmiernie mnie to dziwi
el_vestido_rojo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 07:51   #3005
rnm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
znów napiszę, że u nas w rodzinie to samo! nie można się z niczym wygadać, bo od razu są teksty tego typu. nie wazne, czy to nowy telewizor, czy nawet jakas mniejsza pierdółka.

ale w moich rodzicach jest podobna hipokryzja wkurzają się jak ktoś im zagląda w portfel, a po rodzinnych spotkaniach już w aucie jest gęsta atmosfera od plotek: "patrz, samochód sobie kupili, a na remont nie maja. ale to używany, to jakiś grat. pewnie znow jakis kredyt wzieli, bo przeciez zbyszek tak slabo zarabia" strasznie mnie to irytuje.

rnm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 08:23   #3006
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Mnie zastanawia czemu kobiety mają tak duże parcie na ślub?

Nawet nie wiedziałam, że tutaj na wizażu jest tyle for poświęconych tematyce ślubnej. Jakieś zbiorowe wątki o dziwnie brzmiących, rymujących się nazwach Wątki dla zaręczonych, wątki dla zadroszczących zaręczonym pierścionka, a nawet wątki dla prawie narzeczonych

Co kto lubi, ale jestem lekko zdziwiona.
Stary 2012-04-13, 08:43   #3007
reverse
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość

Nawet nie wiedziałam, że tutaj na wizażu jest tyle for poświęconych tematyce ślubnej. Jakieś zbiorowe wątki o dziwnie brzmiących, rymujących się nazwach Wątki dla zaręczonych, wątki dla zadroszczących zaręczonym pierścionka, a nawet wątki dla prawie narzeczonych

Też mnie to dziwi. A szczególnie jestem zdziwiona, gdy te osoby nie mają ukończonej szkoły średniej, nie mają pracy i radośnie się zaręczają. Nie wiem, może myślą, że pieniądze biorą się z nieba...

Dziwi mnie też, gdy po spotkaniu z koleżanką wracam do domu i pada standardowe pytanie mojej mamy/mojego chłopaka/mojej siostry: "I co tam ..... (imię) mówiła?"
Nie wiem, czy mam streścić kilka godzin rozmowy, czy co?
reverse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 09:10   #3008
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Napisane przez reverse Pokaż wiadomość
Dziwi mnie też, gdy po spotkaniu z koleżanką wracam do domu i pada standardowe pytanie mojej mamy/mojego chłopaka/mojej siostry: "I co tam ..... (imię) mówiła?"
Nie wiem, czy mam streścić kilka godzin rozmowy, czy co?

Haha dokładnie tak i odwieczne pytanie "co było do jedzenia" jak się gdzieś było na weselu czy w odwiedzinach kilkudniowych u kogoś
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 10:15   #3009
yappa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość

Dokładnie
albo zaręczyny, jeśli w najbliższym czasie nie planuje się ślubu. I po co niby, żeby ustawić statut na fejsie?

Mnie dziwią ludzie, którzy mają problem z oddawaniem kasy, a jak już się upomnisz o swoje, to TY wychodzisz na sępa i Żyda
yappa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 10:27   #3010
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez reverse Pokaż wiadomość
Też mnie to dziwi. A szczególnie jestem zdziwiona, gdy te osoby nie mają ukończonej szkoły średniej, nie mają pracy i radośnie się zaręczają. Nie wiem, może myślą, że pieniądze biorą się z nieba...
Dokładnie. Młodzi biorący ślub powinni mieć świadomość, że biorą na siebie sporą odpowiedzialność i że niezależność finansowa to ważna rzecz. Mam 2 takie koleżanki z dzieciństwa, obie zaręczone od liceum, teraz już wyszły za mąż (w wieku 20. i 22. lat). Nie studiują, pracy nie mają, mąż jednej zaczął studia, drugiej pracuje na budowie. Młodsza koleżanka gnieździ się ze studiującym mężem w pokoiku u jego rodziców, są na ich utrzymaniu.
Wiem, że to ich życie i w sumie jeśli im to pasuje to szafa gra. Po prostu zadziwia mnie jak bardzo nasze definicje małżeństwa się różnią
Asji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 10:50   #3011
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yappa Pokaż wiadomość
Dokładnie
albo zaręczyny, jeśli w najbliższym czasie nie planuje się ślubu. I po co niby, żeby ustawić statut na fejsie?
a może chcą być pewne, że ten jedyny będzie tylko ich, do końca życia, a oświadczyny w pewnym stopniu dają im taką gwarancję?

zresztą - lepsze takie zaręczyny, raz a porządnie, ogłoszone na fejsie, niż zmienianie ciągle statusu z zaręczona na wolna
Stary 2012-04-13, 11:08   #3012
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
a może chcą być pewne, że ten jedyny będzie tylko ich, do końca życia, a oświadczyny w pewnym stopniu dają im taką gwarancję?
Raczej wydaje się im, że zaręczyny dają taką gwarancję.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 11:23   #3013
tekila901
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;33511108]Raczej wydaje się im, że zaręczyny dają taką gwarancję. [/QUOTE]
dokładnie to jest właśnie to ludzkie zachowanie i pogląd, który dziwi
Stary 2012-04-13, 12:27   #3014
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yappa Pokaż wiadomość
Mnie dziwią ludzie, którzy mają problem z oddawaniem kasy, a jak już się upomnisz o swoje, to TY wychodzisz na sępa i Żyda
Mam taką właśnie koleżankę, dla której upomnienie się o zwrot czegokolwiek to wielka obraza majestatu. Czasem pożyczałam jej pieniądze, gdy brakowało jej do pierwszego. Umawiałyśmy się, ze po wypłacie zaraz mi odda. Gdy przypomniałam jej potem smsem, ot tak po prostu, żeby po niedzieli podrzuciła mi kasę, to przyszła z takim fochem, jakbym komornika chciała do niej wysyłać. "MASZ, MASZ, nie ukradnę ci"
Już nie mówiąc o przysługach typu- kup mi po drodze papierosy/gazetę/sok itp. Owszem kupowałem, po czym przedstawiałam paragon ile powinna mi za to zwrócić. To ona obrażona, ze jak ja mogę być taka wyrachowana. Na szczęście większość ludzi podchodzi do takich spraw normalnie.

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;33511108]Raczej wydaje się im, że zaręczyny dają taką gwarancję. [/QUOTE]

Narzeczony brzmi dumniej niż chłopak Teoretycznie chłopaka może jej jakaś odbić, ale narzeczony to już poważna sprawa, a nie "jakieś tam" chodzenie za rączke.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 12:55   #3015
cholerna romantyczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asji Pokaż wiadomość
Dokładnie. Młodzi biorący ślub powinni mieć świadomość, że biorą na siebie sporą odpowiedzialność i że niezależność finansowa to ważna rzecz. Mam 2 takie koleżanki z dzieciństwa, obie zaręczone od liceum, teraz już wyszły za mąż (w wieku 20. i 22. lat). Nie studiują, pracy nie mają, mąż jednej zaczął studia, drugiej pracuje na budowie. Młodsza koleżanka gnieździ się ze studiującym mężem w pokoiku u jego rodziców, są na ich utrzymaniu.
Wiem, że to ich życie i w sumie jeśli im to pasuje to szafa gra. Po prostu zadziwia mnie jak bardzo nasze definicje małżeństwa się różnią
Też mam taką koleżankę, on jest od niej o jakieś 8 lat starszy, zaręczyli się jak ona miała 17 lat, zaraz po maturze ślub. Ona teraz studiuje, on gdzieś na budowie pracuje, mieszkają kątem u jej rodziców, z jej starszym bratem i siostrą z dzieckiem
cholerna romantyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 13:01   #3016
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholerna romantyczka Pokaż wiadomość
Też mam taką koleżankę, on jest od niej o jakieś 8 lat starszy, zaręczyli się jak ona miała 17 lat, zaraz po maturze ślub. Ona teraz studiuje, on gdzieś na budowie pracuje, mieszkają kątem u jej rodziców, z jej starszym bratem i siostrą z dzieckiem
a co tak naprawdę w tym dziwnego? wiecie ile kosztuje budowa domu? nie każdego na to stać, a że rodzice nie wybudowali domu piętrowego - to trudno, trzeba zacisnąć zęby i odkładać na swój. małżeństwo w tym nie przeszkadza.

natomiast nie uznaję małżeństwa ze względu na dziecko - wiecie, wpadka i "nie wypada, aby rodzice nie mieli ślubu".
Stary 2012-04-13, 13:23   #3017
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
a co tak naprawdę w tym dziwnego? wiecie ile kosztuje budowa domu? nie każdego na to stać, a że rodzice nie wybudowali domu piętrowego - to trudno, trzeba zacisnąć zęby i odkładać na swój. małżeństwo w tym nie przeszkadza.

natomiast nie uznaję małżeństwa ze względu na dziecko - wiecie, wpadka i "nie wypada, aby rodzice nie mieli ślubu".
A to każdy musi mieć swój dom? [Chyba, że to było ironiczne...]

Co do tematu zaręczyn to różnie bywa. My jak się zaręczaliśmy to też mieliśmy plany ślubu najpóźniej dwa lata po. Tuż po zaręczynach mi posypały się studia, TŻ miał zawirowania w pracy, potem doszły do tego moje problemy zdrowotne, ktore mi uniemożliwiają podjęcie jakiejś sensownej pracy-i suma summarum zaręczliśmy się jak młodziki i ślub będzie nie wiadomo kiedy
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 13:26   #3018
cholerna romantyczka
Zakorzenienie

Wiesz, mi się zawsze wydawało, że jak się bierze ślub ma się jakoś życie zorganizowane, np.praca czy właśnie własne lokum, nawet wynajmowane.
Stary 2012-04-13, 13:33   #3019
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
A to każdy musi mieć swój dom? [Chyba, że to było ironiczne...]
nie, nie musi. może woli gnieść się w pokoju 4x4 z młodszym rodzeństwem i rodziną

wypadałoby jednak odkładać na swoje gniazdko, a nie wziąć ślub i gnieść się u rodziców .
Stary 2012-04-13, 13:37   #3020
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholerna romantyczka Pokaż wiadomość
Wiesz, mi się zawsze wydawało, że jak się bierze ślub ma się jakoś życie zorganizowane, np.praca czy właśnie własne lokum, nawet wynajmowane.
Jeśli to do mnie-to się w zupełności zgadzam, dlatego nam plany się oddaliły "kawałeczek", aż się wszystko poukłada. Chodziło mi bardziej o to, że nie zawsze takie czekanie to widzi-mi-się pary, tylko czasem to okoliczności zewnętrzne wymuszają zwłokę...

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
nie, nie musi. może woli gnieść się w pokoju 4x4 z młodszym rodzeństwem i rodziną

wypadałoby jednak odkładać na swoje gniazdko, a nie wziąć ślub i gnieść się u rodziców .
Dom=wspólne gniazdko czy dom=budynek wolnostojący, często jednorodzinny?
Bo jak to pierwsze to sprawa jasna, mieszkanie oddzielne jest podstawą, czy to willa czy kawalerka, jak to drugie to wtedy nie rozumiem.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2012-04-13, 13:46   #3021
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Dom=wspólne gniazdko czy dom=budynek wolnostojący, często jednorodzinny?
doesn't matter, może być i dom jednorodzinny, a mogą sobie i cały blok wykupić. ważne, żeby chcieli się w końcu usamodzielnić, a nie pasożytować na rodzicach i mieszkać z nimi (mówię tu głównie o przypadkach, gdzie nie ma warunków dla małżeństwa, a nie gdy cała rodzina ma na tyle duży dom, że nie ma potrzeby wyprowadzki).
Stary 2012-04-13, 13:57   #3022
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie ile kosztuje budowa domu? nie każdego na to stać(...) trudno, trzeba zacisnąć zęby i odkładać na swój.
O ten fragment mi chodziło. Bo akurat budowa domu, a wynajmowanie mieszkania to jednak finansowo dwa różne bieguny.
Stary 2012-04-13, 13:58   #3023
cholerna romantyczka
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli to do mnie-to się w zupełności zgadzam, dlatego nam plany się oddaliły "kawałeczek", aż się wszystko poukłada. Chodziło mi bardziej o to, że nie zawsze takie czekanie to widzi-mi-się pary, tylko czasem to okoliczności zewnętrzne wymuszają zwłokę...
Nie, akurat mówiłam o przykładzie koleżanki.
Stary 2012-04-13, 14:09   #3024
karolca
Zakorzenienie

Dziwi mnie i irytuje... zaglądanie i to bezczelne do wózka.
Spaceruję z córką, idzie jakaś kobieta, aż się odwraca aby zajrzeć. I zaczepia "ojej, a ile ma miesięcy maluszek?"
Nie podoba mi się takie coś.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 14:34   #3025
Asji
Zadomowienie

Cytat:
doesn't matter, może być i dom jednorodzinny, a mogą sobie i cały blok wykupić. ważne, żeby chcieli się w końcu usamodzielnić, a nie pasożytować na rodzicach i mieszkać z nimi
Mniej więcej o to mi chodziło, natomiast moja koleżanka, o której pisałam jakoś nie garnie się do samodzielności. Jak jej słucham to mam wrażenie, że ślub wzięła tylko po to żeby teściowie ją utrzymywali dopóki mąż nie skończy studiów, nie znajdzie pracy i nie przejmie tego "obowiązku". Dziewczyna pracować nie zamierza, była na 2-miesięcznym stażu, ale stwierdziła, że praca jednak nie jest jej przeznaczeniemTe ściom oczywiście mydli oczy, że szuka, tylko pracodawcy są tacy źli, że jej nie chcą...
Stary 2012-04-13, 15:44   #3026
el_vestido_rojo
beach please

Cytat:
moja koleżanka, o której pisałam jakoś nie garnie się do samodzielności. Jak jej słucham to mam wrażenie, że ślub wzięła tylko po to żeby teściowie ją utrzymywali dopóki mąż nie skończy studiów, nie znajdzie pracy i nie przejmie tego "obowiązku". Dziewczyna pracować nie zamierza, była na 2-miesięcznym stażu, ale stwierdziła, że praca jednak nie jest jej przeznaczeniemTe ściom oczywiście mydli oczy, że szuka, tylko pracodawcy są tacy źli, że jej nie chcą...

no to gratuluje rozsądku
być może za ileś lat jej mąż znajdzie sobie inną czy coś (różne są powody rozwodów ) a ona zostanie bez zawodu,bez pracy,bez perspektyw, bez grosza przy d.. ,bez niczego - no po prostu dziwi mnie bardzo co takie dziewczyny sobie myślą ? Ze kochany miś będzie już tylko z nimi na zawsze ? Taa.. A jak przyjdzie co do czego,to płacz i zgrzytanie zębów
Stary 2012-04-13, 16:23   #3027
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez el_vestido_rojo Pokaż wiadomość

no to gratuluje rozsądku
być może za ileś lat jej mąż znajdzie sobie inną czy coś (różne są powody rozwodów ) a ona zostanie bez zawodu,bez pracy,bez perspektyw, bez grosza przy d.. ,bez niczego - no po prostu dziwi mnie bardzo co takie dziewczyny sobie myślą ? Ze kochany miś będzie już tylko z nimi na zawsze ? Taa.. A jak przyjdzie co do czego,to płacz i zgrzytanie zębów
Możliwe, nie znam jej męża i w sumie nie wiem jak to z jego strony wygląda. Zakładam, że wie jakie podejście do pracy ma jego żona, więc chyba nie widzi nic złego w całej tej sytuacji Ludzie bywają naprawdę różni.
Stary 2012-04-13, 16:34   #3028
Chatul
ma zielone pojęcie

Dziwi mnie, że ludzie potrafią zadzwonić do kogoś i się nie przedstawić Żeby jeszcze ktoś z rodziny czy ogólnie osoba prywatna. Ale gdzie tam, czasem się nie przedstawi ktoś, kto dzwoni w jakiejś oficjalnej sprawie
Dzisiaj usłyszałam w słuchawce: „Czy jest pani Katarzyna?” i koniec. Zero przedstawienia siebie, zero przedstawienia sprawy, z którą się dzwoni. Nic
Stary 2012-04-13, 16:40   #3029
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, że ludzie potrafią zadzwonić do kogoś i się nie przedstawić Żeby jeszcze ktoś z rodziny czy ogólnie osoba prywatna. Ale gdzie tam, czasem się nie przedstawi ktoś, kto dzwoni w jakiejś oficjalnej sprawie
Dzisiaj usłyszałam w słuchawce: „Czy jest pani Katarzyna?” i koniec. Zero przedstawienia siebie, zero przedstawienia sprawy, z którą się dzwoni. Nic
Na takie coś odpowiadam "zależy kto pyta" . Nie wiem, czy to taki problem zadzwonić i powiedzieć "Dzień dobry, mówi X.Y (z Z). Czy zastałam panią Katarzynę?".

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 16:47   #3030
el_vestido_rojo
beach please

Cytat:
Możliwe, nie znam jej męża i w sumie nie wiem jak to z jego strony wygląda. Zakładam, że wie jakie podejście do pracy ma jego żona, więc chyba nie widzi nic złego w całej tej sytuacji Ludzie bywają naprawdę różni.
No tak, teraz ok,a co powiedzmy tak za 20 lat? Jak pozna kogoś z "aspiracjami" ?
to są życiowe sytuacje, i nie ona pierwsza i nie ostatnia niestety
naprawdę dziwią mnie młodzi ludzie bez ambicji
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości