Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-13, 09:04   #3151
_millena
Zadomowienie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ja też chciałabym zrobić coś twórczego Problem tylko w tym, że nie umiem robić takich rzeczy
no co ty , malowanie na biało nie jest mega trudne !
a ten kocyk to ja robię słupkami, bo nic innego nie umiem

wkleiłam link jak usunać reklamę.. u mnie działa !

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Kurczę dzisiaj znowu mam wizytę. Dziewczyny Wy też już teraz co tydzień musicie chodzić do lekarza??
Dzisiaj zaczynam 36tc

ja jeszcze nie chodzę tak często.

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 09:18   #3152
martula007
Raczkowanie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Witam
Nadrobic Was chociazby z jednego dnia graniczy z cudem
Wczoraj rozmawialam przez przypadek z babeczka , ktora miala dwa razy robione cc... i bardzo sobie zachwalala. Mowila ze na poczatku troche powyginana chodzila, ale bardzo szybko doszla do siebie i nastepnym razem tez chcialaby miec cc.
A najlepsze jest to, ze w dwoch ciazach ( co mnie przerazilo!!!) zaczela sie u niej akcja porodowa, a ona nie miala o tym pojecia. Przy pierwszym dziecku poszla sobie normalnie na wizyte, ani jej wody nie odeszly, skurczy tez nie czula.. rozklada sie na fotelu, poddala sie badaniu i lekarz natychmiast kazal jej jechac do szpitala bo miala juz rozwarcie na 3,5 cm i skurcze. Podobnie bylo przy drugim dziecku... Tak sie zastanawiam, jak nie ma sie wizyty i nie czuje sie, zeby cos sie zaczynalo dziac- to co wtedy? Chyba pozostaje tylko i wylacznie liczyc na intuicje Skonczylam wczoraj z nia rozmawiac i bylam przerazona, chociaz z drugiej strony... moze to by swiadczylo, ze porod sn bedzie szybki i w miare mozliwosci bezbolesny

tez dobija mnie ta reklama!!! a raczej w tym przypadku ANTYREKLAMA!

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

aaa i dzis bedziemy zamawiac lozeczko siadziemy wieczorem z TZ i zdecydujemy bo to juz najwyzszy czas
martula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 09:29   #3153
kapukat
Zakorzenienie

dziewczyny doczytuje Was ale jestem dopiero na 98 stronie!
wczoraj cały dzień spędziłam w szpitalu... dzisiaj znowu idziemy za chwilę - trzymajcie kciuki, bo jeśli przez noc mu wyszły dobre badania krwi to mi go dzisiaj oddadzą

Wiecie co zamiast siedzieć i odpoczywać, to ja wczoraj dosatałam jakiegoś ADHD = pomyłam okna w salonie, zawiesiłam nowe firanki - te które przed świętami mnie prześladowały posprzątałam dom od a do zet, upiekłam dwa serniki, uprasowałam wszystko co było do prasowania, chyba dwa kosze ubrań.... i wtedy dopiero stwierdziłam że jestem gotowa przynieść dziecko do domu.... i padłam

ale od dzisiaj koniec biegania przynajmniej w takich głupich sprawach jak te wczorajsze

ps proszę miejcie litość piszcie mniej bo nigdy nie nadrobię
p
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 09:39   #3154
onething
Zadomowienie

Kapukat nie masz pojęcia jak ja bym chciała mieć choć jeden tak aktywny dzień Teraz tylko patrzę i tak sobie myślę "ahh zrobiłabym to i tamto i jeszcze to" a tu nic, bo zaraz padam albo brzuch twardy, do tego mały od wczoraj jakiś nieruchliwy więc nie wiem czy śpi czy taki gruby, że się już ruszyć nie może

Mówili ci coś w szpitalu odnośnie pielęgnacji napletka?
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 09:59   #3155
kaśka k
Raczkowanie

melduję się nadal w dwupaku i nadal w domu
nic nie cieknie, nic nie boli... to są chyba jakieś żarty

kaśka k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 10:05   #3156
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Tacca ranny ptaszek z Ciebie.

Proszę dużo nie pisać co bym dała radę nadrobić jak wrócę.
Heh... Jakoś jak męża wyszykuję to spać mi się odechciewa... A wstaję zawsze z myślą, że zrobię co mam zrobić i się do podusi przytulam...

Ja dziś dużo nie będę pisać, obiecuję.
Cytat:
Dzień dobry.

Reklama nadal męczy Kto wie, jak się jej pozbyć???

Drugą noc z rzędu śniła mi się mała Hania. Wczoraj śniła mi się jako szkaradka, a dzisiaj śniło mi się, że jestem normalnie nadal w ciąży i leżę, jak teraz, a Hania już jest i bawi ją babcia

Tacca, Ty to masz z tymi kwiatkami Jak nie hoje, to byliny na działkę Zawrót głowy.

Nie mam kompletnie pomysłu, co by dzisiaj robić Może posegreguję ciuszki małej Bo na pranie, to chyba za wcześnie, co?... przynajmniej wg mojego właściwego terminu porodu
Reklama denerwuje na maxa...

Mi się dzidek nie śni... W ogóle mi się ostatnio nic nie śni...

Muszę te kwiatuchy gdzieś upchnąć, bo mąż wróci i będą go raziły w oczy...

Ja się muszę jeszcze trochę pouczyć. Nie chce mi się w ogóle. Wolałabym coś podziałać...
Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
Dzien dobry!

nie mialam sily wczoraj na wizaz... wogole to mam strasznego dola i nie chcialam nic pisac

ide sie zaraz myc i jedziemy z mezem na mam nadzieje juz ostatnia wizyte do ginekologa.

Dam znac jak wroce.

papa milego dnia!
Trzymam kciuki!

Nie łam się...
Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
witajcie
faktycznie coś dzisiaj długo śpicie

ja będe dzisiaj malować koszyki wiklinowe na białooooo i kontynuować dzierganie kocyka ...

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

ha!!!!

WIEM JAK USUNĄĆ TĄ CHOLERNĄ REKLAMĘ !!!

jesli macie przeglądarkę Chrome :
http://www.laart.eu/pc_serwis/blokow...lam-chrome.htm

Ja mam mozillę... Ta reklama mnie wykończy...

Cytat:
Napisałam do administratora wątku "Mama z klasą" w sprawie tej durnej reklamy emolium Ciekawe co mi odpisze.
Ciekawe czy coś z tym zrobi... Znając życie nie.
Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
wczoraj cały dzień spędziłam w szpitalu... dzisiaj znowu idziemy za chwilę - trzymajcie kciuki, bo jeśli przez noc mu wyszły dobre badania krwi to mi go dzisiaj oddadzą

Wiecie co zamiast siedzieć i odpoczywać, to ja wczoraj dosatałam jakiegoś ADHD = pomyłam okna w salonie, zawiesiłam nowe firanki - te które przed świętami mnie prześladowały posprzątałam dom od a do zet, upiekłam dwa serniki, uprasowałam wszystko co było do prasowania, chyba dwa kosze ubrań.... i wtedy dopiero stwierdziłam że jestem gotowa przynieść dziecko do domu.... i padłam

ale od dzisiaj koniec biegania przynajmniej w takich głupich sprawach jak te wczorajsze

p
Ale jesteś naenergetyzowana... Daj trochę siły!
Trzymam kciuki, żeby Adasia dziś Ci oddali!

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Znalazłam adblocka dla mozilli!!!
Stary 2012-04-13, 10:06   #3157
Tacca
Zakorzenienie

I nie mam już reklamy!!!

Zapomniałam linka wrzucić... https://addons.mozilla.org/pl/firefo.../adblock-plus/

Edytowane przez Tacca
Czas edycji: 2012-04-13 o 10:09
Tacca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 10:28   #3158
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość
aaa i dzis bedziemy zamawiac lozeczko siadziemy wieczorem z TZ i zdecydujemy bo to juz najwyzszy czas
a pokaż ( możesz na priv jak chcesz) które rozważasz, bo ja też jestem na tym etapie i chyba będziemy w przyszłym tygodniu zamawiać i nie mogę się zdecydować

Cytat:

p
trzymamy !!!!! wrzuć jakieś foty z pierwszej wizyty w domu

spoźniony syndrom wicia gniazda ?? zachowaj trochę sił dla malucha !!!!

Edytowane przez _millena
Czas edycji: 2012-04-13 o 10:29
_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 10:29   #3159
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Jesteś szalona
Z drugiej strony, jak brzuch nie ciągnie w dół to pewnie też trochę łatwiej się obrobić z wieloma rzeczami. Powiedz przy okazji, jak to jest nagle "stracić" brzucha?

Mam nadzieję, że oddadzą Wam dziś Adasia!

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
I nie mam już reklamy!!!

Zapomniałam linka wrzucić... https://addons.mozilla.org/pl/firefo.../adblock-plus/
Nie chcę jakoś źle zabrzmieć, ale jest dla mnie niepojęte, jak można w czasach obecnego zalewu reklam funkcjonować bez adblocków
Swoją drogą takie pływające reklamy to straszna chamówa. Gorsze są wg mnie tylko te z dźwiękiem
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 10:30   #3160
ladybird_1987
Rozeznanie

Cześć dziewczyny!
Witam się jak co dzień z poranną kawką.
Cytat:
Napisane przez justysd Pokaż wiadomość
Witam Mamusie
3 dni mnie nie było i 40 stron do nadrobienia... nie wiem kiedy to nastąpi.

We wtorek wieczorem wylądowałam na izbie przyjęć, dziś już w domku na szczęście.
Skoczyło mi ciśnienie gigantycznie... Przestraszyłam się, pomyślałam o Perse i prawie na sygnale pojechałam spr czy wszystko o.k. i zatrzymali mnie do obserwacji na patologii ciąży.
Podczas pobytu w szpitalu ciśnienie się unormowało (bez leków), KTG i USG w porządku. Maleńka waży ok 1600g, ułożona w pozycji nr 1.

Ale to przeżycie ten szpital... Pierwszego dnia ryczałam z byle powodu.

Życzę zdrówka i zero przeżyć w takim stylu.

Mąż przełożył wyjazd z dziś na niedzielę rano, jestem mu za to bardzo wdzięczna Na prawdę bardzo dużo daje stałe wsparcie bliskich.

Mam nadzieję, że od niedzieli na spokojnie Was nadrobię.

I nie ma to tamto - zamawiam na gwałt wyprawkę i pakuję torbę.
Teraz nie miałam nic, Mąż stale dowoził (kursował 35 km w jedną stronę..).

Dobrej nocki
Cieszymy się że już wszystko ok. Nie dziwię się że zaczęłaś intensywnie pracować nad wyprawką. Na dzisiaj mam postanowienie kupić sobie kapcie do szpitala. Bo jakby się zdarzyło to będę boso śmigać.

Cytat:

p
Trzymam kciuki żebyś przyniosła dziś Adasia do domu. I wtedy będzie nam bliżej żeby zobaczyć Twojego bąbla.
Gratuluję powera. Jesteś moją inspiracją. Dzięki Tobie mam nadzieję że mi wrócą siły. Bo ja mam teraz takie spowolnione ruchy... Na dzisiaj mam plan tylko ogarnąć mieszkanie i wyskoczyć na miasto i nie wiem czy dam radę. Obiad już wczoraj zaczęłam przygotowywać.

Przed chwilką przyszła do mnie przesyłka z Programu Bebilon. Taki słodki biały miś. Pierwsza maskotka naszej małej.

Tacca, dzięki. Już nic nie wyskakuje.
Stary 2012-04-13, 10:30   #3161
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Tosia jest ślicznie - ja chciałam dać mojemu maluchowi na imię Tosia ale będzie chłopak

No i został Staś - coś wybrałyśmy te same imiona
Ale fajnie się złożyło

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość

U nas po usg wszystko ok Wszystkie narządy pięknie pracują, mały waży 2800g, czyli w 4 tygodnie przytył kilogram. Boję się że do porodu może przytyć do 4kg ale lekarz uspokajał że raczej nie, że powinien się urodzić z przeciętną wagą czyli ok. 3,5kg.
Zakupy też udane, kupiliśmy telewizor i lampę
za wizytę i za udane zakupy

Cytat:
Chciałabym bardzo nauczyć się robić coś na szydełku, ale jak? Z internetu? Poza tym, nie mam szydełka
Wiesz... ja też myślałam o tym chyba przedwczoraj i zaczęłam już oglądać w internecie jak się robi na szydełku itp. pamiętam, że kiedyś jedna ciotka mi pokazywała i nie było to takie trudne. Mam gdzieś chyba nawet jakieś stare szydełko.

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja jestem Czytam, ale nie ogarniam Za dużoooooooooo piszecie
Dzisiaj nam skończyli robić parkiet, byłam oglądać, aż się podnieciłam ze szczęścia.
W poniedziałek kuchnia, muszę sprzęt zamawiać...
trzeba sypialnię robić, łazienkę kończyć... trochę tego jest No i jeszcze malowanie zostało dokończyć.
Ale cieszę się, bo najprawdopodobniej w przyszły weekend się przeprowadzimy
A jeszcze w sobotę na wesele idziemy Kieckę sobie kupiłam.

I na USG dziś byłam. Pasożyt ma się dobrze, waży ok. 2700, ale nie jest szczególnie pokaźnych rozmiarów, więc może nie urwie mi dupy przy porodzie.
T y i te Twoje teksty

Dziewczyno, Ty masz ręce pełne roboty widzę, Ty chyba swój poród własny przegapisz

Cytat:
no bo się przestawiłaś prawdopodobnie śpimy tyle samo, tyle tylko, że w innych godzinach. Jeśli Ci bardzo źle, to mozesz się spróbowac przestawić na inny system i już.
chociaż ja generalnie od początku ciązy byłam mega aktywna i w zasadzie nadaktywna. Dlatego przestałam pić kawę , bo nie mogłam zasnąć, wstawałam o 8, a o 2 w nocy jeszcze mnie energia rozpierała jak sobie trzasnęłam kawkę rano I moje dziecko chyba sie przyzwyczaiło do takich pór, bo też śpi długo rano a w nocy buszuje.
Ja przestawiłam się razem z nadejściem ciąży kiedyś siedziałam tak do ok 1 godziny. Teraz jak mąż wraca z pracy to on wieczorami zajmuje komputer a ja już o 20 nie jestem w stanie nic zrobić bo spać mi się chce... dzisiaj znów po 3 się obudziłam i nie mogłam spać, wszystko mnie bolało i nie mogłam znaleźć pozycji do spania, dziecię moje też buszowało

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Ja nawet gdybym miala w dniu slubu owu, to i tak by nic z tego nie wyszlo. Po imprezie (ok 8 rano-jeszcze mielismy aftera z najtrwardszymi znajomymi)) padlam jak mucha, maz chcial mnie skonsumowac, ja niby na poczatku tez obudzilam sie bez gaci i zapytalam czy bylo a on do mnie,ze zwlok nie rusza
dobre

my nasze noce poślubne mieliśmy dopiero po powrocie na śląsk ( wesele było w moich stronach) bo po prostu nie mieliśmy innej możliwości, za to jak wróciliśmy to wszystko nadrobiliśmy i wtedy stworzyliśmy naszego potomka

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
I przysięgam, bez względu na częstotliwość kąpieli - czy codziennie czy raz w tygodniu, NIGDY już nie kupię Emolium!!!! Ta reklama doprowadza mnie dzisiaj do szewskiej pasji! No ile można....
Dzisiaj jest to samo!!!! szlag mnie trafia już

Cytat:
Witam Mamusie

We wtorek wieczorem wylądowałam na izbie przyjęć, dziś już w domku na szczęście.
Skoczyło mi ciśnienie gigantycznie... Przestraszyłam się, pomyślałam o Perse i prawie na sygnale pojechałam spr czy wszystko o.k. i zatrzymali mnie do obserwacji na patologii ciąży.
Podczas pobytu w szpitalu ciśnienie się unormowało (bez leków), KTG i USG w porządku. Maleńka waży ok 1600g, ułożona w pozycji nr 1.

ojej... dobrze, że wszystko w porządku i ciśnienie wróciło do normy

Cytat:

ide sie zaraz myc i jedziemy z mezem na mam nadzieje juz ostatnia wizyte do ginekologa.
Trzymam kciuki

dzień dobry

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 10:33   #3162
diablica071086
Zadomowienie

Witam, dziękuje ze tylko 5 stron

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Ja nawet gdybym miala w dniu slubu owu, to i tak by nic z tego nie wyszlo. Po imprezie (ok 8 rano-jeszcze mielismy aftera z najtrwardszymi znajomymi)) padlam jak mucha, maz chcial mnie skonsumowac, ja niby na poczatku tez obudzilam sie bez gaci i zapytalam czy bylo a on do mnie,ze zwlok nie rusza
ja teraz jestem jak zwłoki bo po ślubie wykrzesłam resztki sił a teraz gdzie jesteś moje kochane libido??

Cytat:
na allegro znalazlam parę takich większych miękkich. zamierzam sobie kupić jeden na probę Marks & Spencer, w koncu to angielska wymiarówka, powinno być ok, muszę się tylko pomierzyć. Jak będzie ok, to zakupię ich wowczas kilka. A po jeden lepsiejszy udam się do brafiterki i już.
U nas dzisiaj położna na sr mówiła, że w sumie to piersi są dużo wieksze tylko na początku, podczas nawalu, potem ..np po miesiącu.. już powoli będą wracać do normy i nie będą jakoś mega większe niż są teraz. Tak więc licze na to, że jednak nie będe musiala kupować kasków narciarskich

podasz ewentualne namiary jak przyjdą do ciebie bo tez musze do specjalistki sie udac ale po max 1 bo znowu 170 zł wydac wcale mnie nie bawi

Cytat:
I nie mam już reklamy!!!

dzieki
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 10:33   #3163
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
I nie mam już reklamy!!!

Dzięki Kochana problem z głowy

My zamawiamy to łóżeczko http://muzpony.pl/produkt,99,247-bar...120x60_cm.html

Wiem, że malowanie na biało nie jest trudne Chodziło mi raczej o dzierganie kocyka.
Czym malujesz tą wiklinę? Farbą? Lakierem?

Zjadłam pyszne śniadanko i chyba się zdrzemnę.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 10:36   #3164
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość

Nie chcę jakoś źle zabrzmieć, ale jest dla mnie niepojęte, jak można w czasach obecnego zalewu reklam funkcjonować bez adblocków
Swoją drogą takie pływające reklamy to straszna chamówa. Gorsze są wg mnie tylko te z dźwiękiem
Szczerze mówiąc, dotąd nic mi nie wyskakiwało z takim natężeniem...
Te z dźwiękiem są straszne... Ludzie zamiast reklamy mają zupełnie inny rezultat, głupota...
Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Tacca, dzięki. Już nic nie wyskakuje.
Ale ulga, nie?

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Muszę zacząć się uczyć... Niech mnie ktoś zmusi...
Stary 2012-04-13, 10:39   #3165
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Szczerze mówiąc, dotąd nic mi nie wyskakiwało z takim natężeniem...
Te z dźwiękiem są straszne... Ludzie zamiast reklamy mają zupełnie inny rezultat, głupota...

Ale ulga, nie?

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Muszę zacząć się uczyć... Niech mnie ktoś zmusi...
Tak, zdecydowanie wszelkie reklamy z gatunku tych nachalnych działają odstraszająco. To według mnie bardzo desperacki zabieg marketingowy. Reklama może być bardzo elegancko i nienatrętnie podana - i spełni swoją rolę o niebo lepiej niż takie paskudztwa.

Ucz się, Tacca!!
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 10:41   #3166
begie13
Zadomowienie

Cytat:

ja mam mozille

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Kurczę dzisiaj znowu mam wizytę. Dziewczyny Wy też już teraz co tydzień musicie chodzić do lekarza??
Dzisiaj zaczynam 36tc
Nie, ja byłam 2 tygodnie temu i kazał przyjść za 3 tygodnie, może teraz będzie częściej nie wiem...
za tc
a my dzisiaj zaczynamy 35 tc

Cytat:
Napisałam do administratora wątku "Mama z klasą" w sprawie tej durnej reklamy emolium Ciekawe co mi odpisze.
No ciekawe...

Cytat:

Widzę, że energie nadal Cię rozpiera, podziwiam Cię
Trzymam kciuki, żeby oddali Wam dzisiaj Adasia

Cytat:
Napisane przez kaśka k Pokaż wiadomość
melduję się nadal w dwupaku i nadal w domu
nic nie cieknie, nic nie boli... to są chyba jakieś żarty
Dobrze, że się meldujesz
Może te wody to jakoś na raty będą wyciekać

Cytat:
I nie mam już reklamy!!!

no zobaczmy czy u mnie zadziała

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

jeej piszą mi, że ten adblock nie jest kompatybilny z moją wersją firefoxa a ja nawet nie wiek jaką mam hehe

Wanda
Stary 2012-04-13, 10:42   #3167
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Dzien dobry!

nie mialam sily wczoraj na wizaz... wogole to mam strasznego dola i nie chcialam nic pisac

Dam znac jak wroce.

papa milego dnia!
udanej wizyty
Stary 2012-04-13, 10:42   #3168
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
A z tym bzykaniem w noc poślubną, to w ogóle jakaś przeterminowana historia Kto po takim stresie, przy takim zmęczeniu ma jeszcze szczerą ochotę na ognisty i namiętny sex
Myyyyy

Cytat:
witajcie
faktycznie coś dzisiaj długo śpicie

ja będe dzisiaj malować koszyki wiklinowe na białooooo i kontynuować dzierganie kocyka ...

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

ha!!!!

o super, dzięki. już się pozbyłam reklam

Cześć!!

nie śpię od 6. zrobiłam mężowi śniadanie, poleżałam i o 7 przyjechała mama i zawiozłyśmy psa do brata na weekend. potem na stację i na śniadanie i kawę do rodziców. rodzice mnie przywieźli i pojechali na weekend do Bukowiny Tatrzańskiej. Mama dostała taki prezent na 50tkę.

gadałam z mamą o basenie, instruktorka się pytała ile mi jeszcze zostało i mama powiedziała, że stawia, że gdzieś 16-18 maja mała się urodzi. Teściowa się oburzyła, że nie mogę wtedy urodzić, to za wcześnie (39tc + kilka dni) i w ogóle to na Komunię muszę iść, bo mąż jest chrzestnym (komunia 20.05). To co mam nogi zacisnąć, albo dziecko wcisnąć z powrotem, bo Komunia?

skórę na brzuchu mam napiętą. pokazały mi się minimalne rozstępy.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 10:43   #3169
Dasti80
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
My już po.
Ogólnie wszystko gra i buczy. Szyjka twarda, długa zamknięta. Ufff... Serduszko bije 138/minutę.
Dużego usg nie było, bo nie wziął aparatu. umówiliśmy się za tydzień na 16.
Mam złe wyniki moczu (flora bakteryjna, białko, leukocyty), muszę zrobić posiew, na czwartek. Mam brać urosept. O ewentualnym antybiotyku będziemy myśleć jak poznamy wyniki posiewu. Tym bardziej, że nie odczuwam żadnych dolegliwości.
Na maj zlecił mi morfologię, toksoplazmozę i coś jeszcze, nie pamiętam teraz co.
A. Mały się przekręcił i już jest główką do góry, czyli miednicowo. Ciekawe jak będzie za tydzień. No, ale ma jeszcze czas, więc nie będziemy się martwić na zapas.
Super jedz żurawinę albo pij soki żurawinowe
Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość

U nas po usg wszystko ok Wszystkie narządy pięknie pracują, mały waży 2800g, czyli w 4 tygodnie przytył kilogram. Boję się że do porodu może przytyć do 4kg ale lekarz uspokajał że raczej nie, że powinien się urodzić z przeciętną wagą czyli ok. 3,5kg.
Zakupy też udane, kupiliśmy telewizor i lampę
za udaną wizytę i zakupy
Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
I przysięgam, bez względu na częstotliwość kąpieli - czy codziennie czy raz w tygodniu, NIGDY już nie kupię Emolium!!!! Ta reklama doprowadza mnie dzisiaj do szewskiej pasji! No ile można....

Cytat:
Witam Mamusie

Życzę zdrówka i zero przeżyć w takim stylu.

Mąż przełożył wyjazd z dziś na niedzielę rano, jestem mu za to bardzo wdzięczna Na prawdę bardzo dużo daje stałe wsparcie bliskich.

Mam nadzieję, że od niedzieli na spokojnie Was nadrobię.

I nie ma to tamto - zamawiam na gwałt wyprawkę i pakuję torbę.
Teraz nie miałam nic, Mąż stale dowoził (kursował 35 km w jedną stronę..).

Dobrej nocki
Dobrze że już jesteś i że wszystko w porządku z córcią takie przeżycia uświadamiają że najwyższy czas na wyprawkę
Cytat:

Dasti : )to usmiecham się szeroko, abyś pokazała swoje łóżeczko.

ja myslałam o takim ( wkolorze bielonym ) :
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...262970991.html
http://allegro.pl/lozeczko-marcin-z-...251098910.html
Kupiłam takie http://allegro.pl/lozeczko-premium-k...251095155.html
Cytat:

p
Kochana nie przejmuj się nadrabianiem, my jak zwykle o pierdołach gadamy. Pisz co u Ciebie bo to jest ciekawsze, a jak na wątku coś się wydarzy to Ci streścimy Trzymam kciuki żebyś dzisiaj z Adasiem do domu wróciła
Cytat:
I nie mam już reklamy!!!

Zainstalowałam i co mam dalej zrobić bo ja nie kumata w takich tematach jestem

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-04-13 o 10:44
Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 10:45   #3170
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:

p
to masz poweramieszkanko gotowe na nowego lokatora ale ci zazdroszcze ze ty juz po
Stary 2012-04-13, 10:48   #3171
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
ja mam mozille

no zobaczmy czy u mnie zadziała

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

jeej piszą mi, że ten adblock nie jest kompatybilny z moją wersją firefoxa a ja nawet nie wiek jaką mam hehe
Może zaktualizuj?
Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość

Powinno Ci się pojawić, że program zostanie uruchomiony po ponownym uruchomieniu przeglądarki... Ja kliknęłam, że chcę, żeby mi się teraz uruchomiła i zamknęła się a potem znów otworzyła już bez tej okropnej reklamy.

Fonn... Już idę się uczyć...
Stary 2012-04-13, 10:50   #3172
diablica071086
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
wyjśc na chwilę z przeglądarki i szybciutko do nas wrócic
Stary 2012-04-13, 10:50   #3173
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczne

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 10:54   #3174
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

I ja zainstalowałam dodatek i reklamy nie ma

Nareszcie spokoj
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 10:55   #3175
diablica071086
Zadomowienie

która straszyła że przed porodem podobno człowiek czuje sie jak przeziębiony bo mnie cos chyba rozbiera a mamy dopiero 31 tydz, mam nadzieję że to tylko zwyczajne przesilenie wiosenne i dotrwam jeszcze te 7 tyg
Stary 2012-04-13, 10:55   #3176
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Może zaktualizuj?
Już mam co za ulga
okazało się, że mam starszą wersję firefoxa i inny adblock pasował

Wanda
Stary 2012-04-13, 10:56   #3177
Gaabbi
Wtajemniczenie

kapukat, nie ma co nadrabiać My nadal biadulimy o łóżeczkach, znieczuleniach itp. Ty masz już to za sobą
Fajnie, że jesteś pełna energii. Czyli po sn szybko dochodzi się do siebie? A cieknie coś z Ciebie?
Trzymam kciuki, żeby Ci Adasia dzisiaj dali do domku. Napisz coś więcej, jaki on jest I czekamy na zdjęcia

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Myyyyy

To co mam nogi zacisnąć, albo dziecko wcisnąć z powrotem, bo Komunia?

skórę na brzuchu mam napiętą. pokazały mi się minimalne rozstępy.
, ale to chyba wyjątek

Nie przejmuj się teściową. Niech sobie mówi co chce, a Ty postępuj tak, jak uważasz

Rozstępy, to następna rzecz, której się boję. A już dwa dni się niczym nie smarowałam Jakoś zalecenie leżenia, groźba przedwczesnym porodem, hemoroidy, skutecznie mnie zniechęciły do dbania o siebie Wiem, głupie to
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 10:56   #3178
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:

Chciałabym bardzo nauczyć się robić coś na szydełku, ale jak? Z internetu? Poza tym, nie mam szydełka

Ja, mając paciora, kompletnie nic nie czułam. Żadnych objawów nie zaobserwowałam.
Teraz na wizycie też ginka wzięła mi wymaz, bo coś tam widzi, a ja znowu nic nie czuję.
no jak nie masz szydełka, to faktycznie może byc problem chyba że tż Ci coś kupi w pasmanterii. Mnie szydełka uczyła mama (tzn te podstawowe wzorki), ale schematów szukałam już w internecie. Ostatnio dla siostrzenicy zrobiłam osiołka z tej strony

A na drutach uczyłam się w styczniu, jak musiałam leżeć - już totalnie z internetu.są filmiki różne i blogi, można to ogarnąć

Jak leżałam, to jeszcze się zaczęłam bawić w origami, pisałam różności, w ogóle się wyżyłam artystycznie

[QUOTE=_agata;33503379]Dziewczyny, ja jestem Czytam, ale nie ogarniam Za dużoooooooooo piszecie
Dzisiaj nam skończyli robić parkiet, byłam oglądać, aż się podnieciłam ze szczęścia.

edit:
hmmm... coś mi ucięło cytowanie...
w każdym razie,
_agata, super wieści remontowo-dzieciowe

Edytowane przez pola_m
Czas edycji: 2012-04-13 o 10:59
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 11:02   #3179
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Nie przejmuj się teściową. Niech sobie mówi co chce, a Ty postępuj tak, jak uważasz

Rozstępy, to następna rzecz, której się boję. A już dwa dni się niczym nie smarowałam Jakoś zalecenie leżenia, groźba przedwczesnym porodem, hemoroidy, skutecznie mnie zniechęciły do dbania o siebie Wiem, głupie to
nie mam zamiaru się tym przejmować. Będę się źle czuła to i tak nie pójdę. A mamy 2 komunie. tydz po tyg. CHciałabym iść choćby do kościoła, ale zobaczymy czy dam radę.

Ja się też przez pewien czas niczym nie smarowałam. i nie wiem czy to przez to. ostatnio w sumie mało przytyłam i może też dlatego mnie ta skóra tak ciągnie i te rozstępy się pojawiły. trudno się mówi i żyje się dalej

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 11:05   #3180
mar2sia
Raczkowanie

Rzadko się tu odzywam, ale jestem od saaaamego początku i staram się Was nadrabiać w miarę możliwości

kaska_k jak Ci to coś pociekło to lekarka albo położna nie sprawdziły czy to są wody czy np wydzielina? Mi się zdarzyło coś takiego, to od razu sprawdzali papierkiem lakmusowym i było wiadomo od razu co to dokładnie jest
mar2sia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości