Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-12, 16:05   #3091
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

mój misiek za 11 dni będzie miał pełne 4mc i zacznie 5 więc nie wiem czy aż tak bardzo się pośpieszyłam, mam znajome które rozszerzyły diety swoim dzieciom tak jak ja teraz miskowi tylko one to zrobiły jak dzieci zaczeły 3mc
Stary 2012-04-12, 16:07   #3092
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez fly_girl_ Pokaż wiadomość
ja też bym nie chciała aby obca baba karmiła mojego bąbelka - raz to nie cały czas (i nie obca baba), a przynajmniej mam pewność, że synuś ssać potrafi i może uda się pobudzić znowu ten cały cyrk no i od razu zrobił kupkę bo zawsze muszę czekać trzy dni więc wiem, że zaparcia to wina mm

dziewczyny, a pomogła Wam ta Biogaia? Bo ja różnicy nie zaobserwowałam a w lodówce trzymałam
Nam niestety BioGaia nie pomogła. Miśka bierze od 2 dni DEBRIDAT. W nocy była kupka teraz tylko nie wiem czy to po syropku czy jabłuszku
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 16:17   #3093
*Agatek*
Zakorzenienie

Hej! My po szczepieniu- młoda zapłakała przy wkłuciu, a potem biedna się zaniosła i tak dziwnie oddychała a teraz śpi, nie wypiła całego mleka... marudna jest suszarka pomogła... i odjazd przy tym był walczy z bakteriami ehh

Na pleśniawki pediatra poleciła mi PROBIOTYK BIOGAIDE że pleśniawki trza leczyc bo same nie znikną, wrrr... (oczywiście była ta pediatra z której zrezygnowałam, ale pytałam się 'przy okazji' szczepienia)

Dziewczyny ile kosztuje ta magiczna biogaida, na ile starcza i ile jest ml??

Była u mnie przyjaciółka i sobie w końcu pogadałam z nią

też mnie drażni ta reklama emolium

Dziękuję za info w sprawie zagęszczacza-muszę koniecznie kupic

Anankee przyszedł album- jest genialny! Dobrze zapakowany, ładna twarda okładka a w środku fajne tematy do opisania Polecam!

Mała_stópka wszystkiego najlepszego!!!!!!!!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 16:38   #3094
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
helllo

ja tak na szybcika zeby postawić Wam urodzinowego torcika

Buziaki
zdrówka
Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
ce

Moja Michalinka skończy 2 miesiące 25.04, ale z powodu zaparć wprowadzam już wszystko pomalutku. Zaczynam od jabłuszka, soczku rocieńczonego z wodą i zupkę jarzynową ... Tak kazał mi lekarz
chyba 3 co?
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
mój misiek za 11 dni będzie miał pełne 4mc i zacznie 5 więc nie wiem czy aż tak bardzo się pośpieszyłam, mam znajome które rozszerzyły diety swoim dzieciom tak jak ja teraz miskowi tylko one to zrobiły jak dzieci zaczeły 3mc
jak moja Nikola była mała, to wprowadzało się pokarmy nowe już w 4 miesiącu nawet słoiczki były od 4 miesiąca i kaszki to samo, dopiero teraz są po 4, bo mnie to zdziwiło bardzo, ze takie zmiany

dzień dobry
my dzisiaj leniwy dzień bo 9 stopni i rano padało, więc nie wychodzimy, jakoś nie chce mi się, w sumie nic ciekawego się nie dzieje, zaraz dołączę chyba do Alexa do łóżeczka

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 16:43   #3095
agacia_cz
Zadomowienie

Agatek mam ten sam album też jestem z niego zadowolona
co do reklamy

wiem, że wiele razy było to już wałkowane, ale dalej nie wiem jakie nosidełko wybrać nie stać mnie na te drogie, które były tu przedstawione, czytam i czytam i nie mogę się zdecydować
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 16:45   #3096
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
co do reklamy

wiem, że wiele razy było to już wałkowane, ale dalej nie wiem jakie nosidełko wybrać nie stać mnie na te drogie, które były tu przedstawione, czytam i czytam i nie mogę się zdecydować
ja moje we wtorek już wypróbowałam jak byłam na zakupach z małym w Auchanie i jestem zadowolona siedzi w nim prawidłowo tak samo głowa tak jak powinna być oparta o tą poduche tak jest a nie tak jak w tym co dostałam to ledwo do karku sięgało mały się w nim nie miescił
Stary 2012-04-12, 16:52   #3097
paulaLbn
Raczkowanie

witam
u nas dziś już lepiej paluch boli, ale tragedii nie ma i nawet jakos sobie radzimy z Nikosiem Siostra z dziecmi tez juz powrocili do Londynu, tylko samochod pzostał we Francji i probujemy znalesc jakis autokomis, ktory go wezmie na czesci albo cos, bo silnik sprawny itp itd
Byłam dzis z niunkiem u lekarza, bo ma jakies dziwne cos na skroniach i myslalam, ze to skaza, ale na szczescie nie, pani dala nam jakas masc robiona i miejmy nadzieje ze pomoze Dostalam tez recepte na kolejna dawke 5w1 i w srode idziemy sie kłóć MartuNiunia raz jeszcze dziekuje za polecenie przychodni na Opolskiej
Stary 2012-04-12, 16:56   #3098
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość

z rozszerzaniem diety na pewno sie nie pospiesze. zanim nie skonczy 4 mies to tylko mlesio.
ja tyż
Cytat:

Ja wczoraj zamówilam sobie chustę bawełniana,żeby malej nie było za gorąco jak będę ją nosić.

Helloł
Wtedy co pisalam ,ze boję się ,ze mała wyspała się w dzień i moze być cieżka noc miałam rację.Nikola budziła się co 2 h.Ja jestem jakaś nie kumata chyba,bo nie wiem kiedy przestać podawać małej wit K skoro mówią że do 3 msc.Czyli teraz jak będzie miała 19ego 3 miechy to już nie dawać Tak samo z tym jedzonkiem w słoiczkach po 4 miesiącu ,czyli kiedy
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 17:02   #3099
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
Weszłam tylko zeby napisać, że dzisiejszy dzień to jakas masakra u nas. rano jak bylismy na zakupach to zadzwoniła moja siostra, żeby powiedzieć, że mieli wypadek, że żyja,tylko sa poobijanie itp, ale auto do kasacji... masakra wracali z Disneylandu, gdzie zabrali dzieci w ramach prezentu na zajaczka... do tej pory nie moge dojść do siebie, na sama myśl, że moglo im sie cos stac płakac mi się chce, a jak pomyślę, jak te biedne dzieciaczki musiały sie wystraszyć

Później potlukłam kufel i wywaliłam go do kosza, o czym zapomnialam i pozniej jak chciałam wpchnąć śmieci to rozciełam palcai trzeba było jechać na pogotowie bo krew sie lała jak szalona i tym oto sposobem mam 3szwy i nawet nie mam jak Nikosia przebrac, a jutro Tz idzie do pracy
Ojej... najważniejsze, że dobrze się skończyło
Co do palca, to współczuję, o niedawno miałam podobną sytuację i ubranie dziecka graniczyło z cudem - byłam sama w domu kolejne 2 dni i robiłam przy dziecku tylko tyle, ile było konieczne

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Mamusie karmiące mm - od kiedy rozszerzacie dietę dziecka?
Alan ma 3 miesiące i tydzień. Zastanawiam się czy nie dawać mu tartego jabłuszka? Co uważacie?
Mój ma za 4 dni 3 miesiące i czekamy z nowym jedzonkiem jeszcze co najmniej ten miesiąc, może nawet półtora

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do Was, kiedy zniknęła Wam kreska na brzuchu co zrobila się podczas ciązy????
Moja po 3 m-cach od porodu jest nadal obecna i to całkiem wyraźnie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Witam. Uwaga bede sie chwalic
Marcys pierwszy raz w zyciu przespal w nocy 9 godzin dostal mleczko o 20.00 i spal do 5.00, zjadl i spal do 7.00. Wstalismy, umylismy sie, zjadl o 8.00, ja nastawilam pranie i znowu teraz usnal. Takze pierwszy raz przespal cala noc. Ma 11 tygodni

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki odnośnie paszportu Milenki, przydały się, paszport dzisiaj przyszedł Zaledwie tydzień przed odlotem ufff !!!

Przesyłamy buziaki

Cytat:
helllo

Buziaki
Wszystkiego naj

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
jak moja Nikola była mała, to wprowadzało się pokarmy nowe już w 4 miesiącu nawet słoiczki były od 4 miesiąca i kaszki to samo, dopiero teraz są po 4, bo mnie to zdziwiło bardzo, ze takie zmiany
Zauważyłam, że niektóre są "po" a niektóre "od" dostaliśmy kilkanaście słoiczków różnych firm i tak różnie jest napisane
_________________________ _________
cześć

Byłam dzisiaj z Timim u lekarza, bo coraz bardziej nie podoba mi się jego buźka - czerwone plamy, takie mega suche...
No i mamy... atopowe zapalenie skóry mam zapisaną maść, już się robi. ponoć efekt ma być dość szybko.
z karmieniem nie mam nic zmieniać, bo to na pewno nie skaza pokarmowa. Lekarka mówiła, że tylko 7% takich przypadków kwalifikuje się do odstawienia białka
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 17:03   #3100
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
ja moje we wtorek już wypróbowałam jak byłam na zakupach z małym w Auchanie i jestem zadowolona siedzi w nim prawidłowo tak samo głowa tak jak powinna być oparta o tą poduche tak jest a nie tak jak w tym co dostałam to ledwo do karku sięgało mały się w nim nie miescił
pokarzesz mi
Stary 2012-04-12, 17:03   #3101
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć Mamusie!
Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość
Oj tez malo barkowalo a bym cos powiedziala mojej HV obiecalam sobie ze jeszcze raz cos palnie a jej tak odpowiem ze jej w piety pojdzieA co do tej niecheci to cos w tym jest, jak bylam na wizycie w 6 tygodniu Mishki i miala okropnie sucha skore na polikach, uszkach i zaczerwienienie (stosowalam wtedy ang Aqueous cream) i zaczelam wypytywac GP o te objawy, czy nie mysli ze to alergia na cos i tak sie objawia i co stosowac..jego odpowiedzia bylo pytanie jaki mam zawod zapytalam sie czemu o to pyta a on mi na to: A bo wypowiadasz sie jak pielegniarka (?)
Polecil mi Aqueous cream, ktory notabene ja uczulal i zaczelam sama szukac odpowiedzi i czytac a potem wyszlo jeszcze na lokciach i kolankach wiec juz wiedzialam ze to AZS, stosujemy Oilatum i jest git
Wiec to tyle o ich kompetencji
Na mnie położna ( jak byłam na pierwszym spotkaniu w 10tc) naskoczyła, że dlaczego ja nie ufam szkockim lekarzom bo powiedziałam, że robiłam cytologię w Pl jak byłam na urlopie. Później, pod koniec ciąży, spytałam czy będę miała jakieś spotkanie z GP, bo koleżanka z tego samego miasta, tylko, że chodziła do innej przychodni miała takie i ja tak tylko z ciekawości, czy też mam się szykować na taką wizytę, a ona na mnie, ze ona to jest położną z pięcioletnim stażem i że ona wie co robi i że zaden GP mi nie jest potrzebny z pyskiem oczywiście. Najlepsza była ta na porodówce. Przesiedziała ze mną całą swoją zmiane i tylko gapiła się w monitory, a jak widziała, że idzie skurcz to się darła-wciągaj gaz, nawet raz mi nie pokazała jak mam oddychać. Dopiero kiedy było już zagrożenie i powoli decydowali się na cc wezwali tłumaczkę i ta dobra kobieta masowała mi plecy i mówiła jak mam oddychać i robiła to razem ze mną i to naprawdę przynosiło mi wielką ulgę.
Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
Witam
Jestem an bieżąco, ale przepraszam za brak cytatów

Weszłam tylko zeby napisać, że dzisiejszy dzień to jakas masakra u nas. rano jak bylismy na zakupach to zadzwoniła moja siostra, żeby powiedzieć, że mieli wypadek, że żyja,tylko sa poobijanie itp, ale auto do kasacji... masakra wracali z Disneylandu, gdzie zabrali dzieci w ramach prezentu na zajaczka... do tej pory nie moge dojść do siebie, na sama myśl, że moglo im sie cos stac płakac mi się chce, a jak pomyślę, jak te biedne dzieciaczki musiały sie wystraszyć

Później potlukłam kufel i wywaliłam go do kosza, o czym zapomnialam i pozniej jak chciałam wpchnąć śmieci to rozciełam palcai trzeba było jechać na pogotowie bo krew sie lała jak szalona i tym oto sposobem mam 3szwy i nawet nie mam jak Nikosia przebrac, a jutro Tz idzie do pracy

Ponarzekałam i ide cos obejrzeć w tv, dobrej nocki mamuśki
Wspołczuję Kochana
Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Nowojka i Rybkie to macie ciekawie,moja Hv jest akuratnie spoko no ale polozne z kktorymi mialam stycznosc-porazka.Jak bylam na 6tyg wizycie i mowieekarce,ze malemu nozki drza to powiedziala,ze ona nie wie czemu.
Najlepiej jak kilka dni po porodzie polozna stwierdzila,ze mam infekcje naciecia i przepisali mi antybiotyk ktory okazal sie penicylina na ktora mam uczulenie.
dzonie na Nhs24 zeby mi dali inny na co pani doktor ze ona mi da....... czysta penicyline......ja jej na to,ze mam kilkudiowe dziecko do wykarmienia i nie mam czasu na kilkugodzinne wymiotowanie(bo tak objawia mi sie alergia) i podziekowalam za "pomoc".
rece mi opadly jak sie okazalo,ze nie mam zadnej infekcji a uratowal mnie Octemisept z Polski.
Kolejny dowód na ich kompetencje
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 17:10   #3102
MissZuzia
Zadomowienie

ja w ramach dzisiejszego dnia czekolady zjadłam
- tabliczke czeko kasztankową
- 8 galaretek
przesadziłam, wiem
ale to było silniejsze ode mnie

byliśmy na spacerku ale dop przed 13ta, bo tak sie wyrobiłam i już nie było słonka... nawet kropił deszcz
po powrocie jeszcze na pół h wystawiłam na balkon małego, od razu powiedziałam sąsiadowi palaczowi żeby mnie poinformował jakby chciał palić bo na balkonie jest dziecko

a teraz mały znów śpi bo go wymęczyłam

Cytat:
AgaMili dla synka

Nam Nutriton pomagał przez miesiąc, a teraz znowu ulewa. Dlatego zastanawiam się nad jedną porcją Sinlac dziennie (w sumie to też preparat mlekozastępczy jak Nutramigen, bez glutenu i bez białka).

Też będę starać się robić sama mu soczki, przeciery owocowe i warzywne, tym bardziej, że zbliża się sezon owocowo-warzywny. Kupiłam kilka słoików po 4 miesiącu i soczków w Rossmanie bo była fajna promocja, przydadzą się jak będziemy poza domem, a jesteśmy bardzo często

Ucho wycierałam kilka razy i przestało śmierdzieć! UFFF

UWAGA - zaczynam drugi dzień na diecie Cambridge. Wczoraj jadłam koktajl waniliowy, zupę grzybową i owsiankę jabłkowo-cynamonową. Najlepsza była owsianka, reszta bleee. Dziś rano wypiłam koktajl kakaowy. Głodu w dzień nie czuję, najgorsza noc. Ale da się przyżyć. Najważniejsze, że dziś był kilogram mniej wiem, że sama woda, ale bardzo mnie to podbudowuje.
trzymam kciuku za dietkowanie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

Ja juz się tym nie zadręczam bo psychika by mi siadła.... Cieszę się ze przynajmniej te 6 tyg wykarmilam małą.
i tak trzymaj
Cytat:
Hej mamusie

Melduję że u nas wszystko oki

Nie mam czasu nadrabiać bo przeprowadzka pełną parą

Dziękuję za kciuki odnośnie paszportu Milenki, przydały się, paszport dzisiaj przyszedł Zaledwie tydzień przed odlotem ufff !!!

Przesyłamy buziaki
super że paszport dotarł na czas
owocnej przeprowadzki
Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
a co jesz karmiąc? a czego nie? mnie juz meczy to wymyslanie. teraz dopadł mnie katar jeszcze wiec slaba jestem normalnie. musze zaczac brac witaminy jeszcze, bo teraz to tylko zelazo biore.
tak brakuje mi czekolady.....
nie powiem, bo zjem czasem cukierka czy wafelka... ale czekolay brak mi w takiej czystej formie.
powiedzialam sobie ze jak malemu zejda te chrosty to powoli bede jadla i obserwiowala
to mnie pocieszyliście z ta kreska.... ja mam ciemna i w górę nad pępkiem i w dół a 5 tyg, po porodzie.

co do odciągania to super.. 120 to dużo i jeszcze jak powiesz ze z jednej piersi to już w ogóle.
ja z dwóch ostatnio miałam 90. mój Hubik jest głodomorem i niestety raz dziennie dostaje jeszcze butle z mleczkiem enfamilem, czasem 100 czasem tylko 60.
ja na przykład dzis zjadłam rosołek na nodze z indyka, a na drugie to udko z marchewką ugotowaną
wczoraj jadłam tylko rosół, a jutro będe jeść ryż z jabłkami
we wt jadłam królika z sałatką jarzynową
jutro ugotuje zupę brokułową

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
ja tyż

Ja wczoraj zamówilam sobie chustę bawełniana,żeby malej nie było za gorąco jak będę ją nosić.

Helloł
Wtedy co pisalam ,ze boję się ,ze mała wyspała się w dzień i moze być cieżka noc miałam rację.Nikola budziła się co 2 h.Ja jestem jakaś nie kumata chyba,bo nie wiem kiedy przestać podawać małej wit K skoro mówią że do 3 msc.Czyli teraz jak będzie miała 19ego 3 miechy to już nie dawać Tak samo z tym jedzonkiem w słoiczkach po 4 miesiącu ,czyli kiedy
moim zdaniem po 4tym miesiącu to po ukonczeniu czwartego miesiaca czyli dla ciebie od 19tego maja

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 17:11   #3103
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
pokarzesz mi

http://allegro.pl/womar-wielofunkcyj...249136778.html my mamy takie i wybrałam kolor beżowy jasny te pierwsze taki uniwersalny jak będe chciała odsprzedać jak mały już wyrośnie to będzie dobre dla chłopca i dla dziewczynki
Stary 2012-04-12, 17:15   #3104
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

Byłam dzisiaj z Timim u lekarza, bo coraz bardziej nie podoba mi się jego buźka - czerwone plamy, takie mega suche...
No i mamy... atopowe zapalenie skóry mam zapisaną maść, już się robi. ponoć efekt ma być dość szybko.
z karmieniem nie mam nic zmieniać, bo to na pewno nie skaza pokarmowa. Lekarka mówiła, że tylko 7% takich przypadków kwalifikuje się do odstawienia białka
mi od razu po stwierdzeniu AZS kazali odstawiac nabiał i iść na dietę... tylko dermatolog nie kazał...
w pon złamałam się i jadłam wszystko, we wt też zgrzeszyłam i małego nie wysypało do tej pory....
super, wychodzi na to że robiłam to niepotzrebnie..... poczekam jeszcze z tydzień i kilka dni tak jak kazali i wracam do mojego stałego jedzenia...

jaką maść dostaliście

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 17:17   #3105
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
helllo

Buziaki
STO LAT

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 17:25   #3106
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
mi od razu po stwierdzeniu AZS kazali odstawiac nabiał i iść na dietę... tylko dermatolog nie kazał...
w pon złamałam się i jadłam wszystko, we wt też zgrzeszyłam i małego nie wysypało do tej pory....
super, wychodzi na to że robiłam to niepotzrebnie..... poczekam jeszcze z tydzień i kilka dni tak jak kazali i wracam do mojego stałego jedzenia...

jaką maść dostaliście
maść jest robiona wg recepty, więc nie wiem. kosztowała całe 7,5 zł

lekarka na moje pyt. o karmienie powiedziała, że nie ma takiej potrzeby zmieniać
z tym, że u nas nic poza plamami na buźce i łokciach nie ma
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 17:32   #3107
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
http://allegro.pl/womar-wielofunkcyj...249136778.html my mamy takie i wybrałam kolor beżowy jasny te pierwsze taki uniwersalny jak będe chciała odsprzedać jak mały już wyrośnie to będzie dobre dla chłopca i dla dziewczynki
dzięki oglądałam też je
Stary 2012-04-12, 17:48   #3108
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

Na pleśniawki pediatra poleciła mi PROBIOTYK BIOGAIDE że pleśniawki trza leczyc bo same nie znikną, wrrr... (oczywiście była ta pediatra z której zrezygnowałam, ale pytałam się 'przy okazji' szczepienia)

Dziewczyny ile kosztuje ta magiczna biogaida, na ile starcza i ile jest ml??
W Wawie biogaia kosztuje 22 pln, a w DOZ 36 PLN.

dajesz po 5 kropli dziennie, ale nie wiem na ile to starcza

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
dzięki oglądałam też je
A mogę spytać właściwie po co Ci takie nosidło? Dziecku nie wygodnie, matkę plecy bolą. Nie lepiej wziąć wózek? W jakich sytuacjach myślisz, że się przyda? Pytam bo jakoś nie mogę wymyślić

Stary 2012-04-12, 18:00   #3109
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

A mogę spytać właściwie po co Ci takie nosidło? Dziecku nie wygodnie, matkę plecy bolą. Nie lepiej wziąć wózek? W jakich sytuacjach myślisz, że się przyda? Pytam bo jakoś nie mogę wymyślić
ręce mi już odpadają od ciągłego noszenia i przenoszenia małej mieszkam w domu pokój mam na dole, kuchnię na górze i latam z nią po schodach bo jak mnie nie widzi to ryk, dziecko praktycznie nie śpi przez dzień, wózka sama nie potrafię znieść po schodach więc na zakupy też nie chodzę a często jest tak że czegoś pilnie potrzebuję
Stary 2012-04-12, 18:01   #3110
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
JAK MNIE WKURZA TA REKLAMA EMOLIUM
Mnie tez
Cytat:
czczessscc
ja tak krotko bo mały na rekach mi siedzi
ponadrabiam moze dzis
w koncu dzis dotarlismy na szzczepienie po wszystkich przebojach (najpierw przepadly bo szpital, potem bo ryzyko ze zlapał wiatrowke). szczepilismy refundowanymi ale maly tylko przy ostatnim płakal
jutro konczymy 3 mies i maly wazy 5700 (lekarka powiedziala ze jak na dziecko po takim zabiegu to wazy super)
Fajnie, ze udalo sie wreszcie zaszczepic Igorka i waga super
Cytat:
Hej mamusie

Melduję że u nas wszystko oki

Nie mam czasu nadrabiać bo przeprowadzka pełną parą

Przesyłamy buziaki
za paszport
Cytat:
a moj niuniuek ma czerwoną nóżkę po tym szczepieniu i płakusia... dałam mu czopek i się uspokaja...
Biedny Iguś
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
No więc jesteśmy już po szczepieniu.
Zacznę od tego ,że Bartek obudził się dzisiaj o 6.30 ,potem zasnął koło 9 ale tylko na 15 minut i potem o 11 też na 15 min ,bo musiałam już go ubierac do wyjścia - więc bałam się ,że taki zmęczony będzie marudził u lekarza.
Na korytarzu oczywiscie śmiał sie do wszystkich i gadał,u lekarza też śmiał się jak go badała - waży 6500,u pielęgniarki na samych szczepieniach też najpierw gadał i uśmiechał się.Najpierw rota - trochę się krzywił jak pił,potem w jedną nogę też z uśmiechem,no i na koniec w drugą nogę i wtedy zapłakał lciutko ale poleciala trochę krew więc nie wiem czy mu poprosu jakoś zle nie wbiła.
Dzielny Bartoszek

Cytat:
helllo

Buziaki
Sto lat Mala Stopko
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Hej! My po szczepieniu- młoda zapłakała przy wkłuciu, a potem biedna się zaniosła i tak dziwnie oddychała a teraz śpi, nie wypiła całego mleka... marudna jest suszarka pomogła... i odjazd przy tym był walczy z bakteriami ehh
Biedna Kingusia
Cytat:
Oby masc szybko pomogła
Stary 2012-04-12, 18:11   #3111
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
ręce mi już odpadają od ciągłego noszenia i przenoszenia małej mieszkam w domu pokój mam na dole, kuchnię na górze i latam z nią po schodach bo jak mnie nie widzi to ryk, dziecko praktycznie nie śpi przez dzień, wózka sama nie potrafię znieść po schodach więc na zakupy też nie chodzę a często jest tak że czegoś pilnie potrzebuję
jestem w takiej samej sytuacji, mam bardzo strome schody. W każdym pomieszczeniu zorganizowałam coś w czym mogę małego trzymać - fotelik od auta, siedzisko spacerówki od wózka, łóżeczko turystyczne, bujaczek, gruby koc na podłodze tym sposobem mam gdzie go odłożyć jak coś muszę zrobić. A jak idę na dół po herbatę i ryczy no to musi poczekać wózek mam w bagażniku auta.

Stary 2012-04-12, 18:14   #3112
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

nowojka mialam taka sama polozna,Chinka z polskim nawiskiem hehe,tylko patrzyla na mnie to na Tv to na monitor,zero pomocy,nie robili mi lewatywy przed porodem i ze siedxialam w wannie 10godz to wiadomo w czym plywalam,to dala Tz sitko i kazala mu lowic :/
jak przyszla inna(tamta poszla na przerwe)to zabrala Tzowo to nieszczesne sitko i sama lowila (stwierdzila,ze to jej praca).
Po 8godz tamta skonczyla zmiane i przyszla inna polozna i widzi ile sie mecze to mnie posadzila na toalete i kazala przec,urodzilam przy niej w poltorej godziny ledwo ledwo bo skorcze mi zaczely zanikac.
chinka pewnie nadal by obserwowala ........

Moje malutkie dzis zrobilo kupe po 3 dniach,obsrutaal sie po pas pielucha chyba z kilogram wazyla biedaczek.....
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 18:41   #3113
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
jestem w takiej samej sytuacji, mam bardzo strome schody. W każdym pomieszczeniu zorganizowałam coś w czym mogę małego trzymać - fotelik od auta, siedzisko spacerówki od wózka, łóżeczko turystyczne, bujaczek, gruby koc na podłodze tym sposobem mam gdzie go odłożyć jak coś muszę zrobić. A jak idę na dół po herbatę i ryczy no to musi poczekać wózek mam w bagażniku auta.
widzę że jesteś w pełni przygotowana jak na razie nie mam tyle sprzętów ale mam dostać łóżeczko turystyczne od znajomych to będzie w kuchni, wózka niestety nie mam gdzie schować więc na razie jestem uwięziona no chyba że jakiś kurier przyjeżdża to mi wózek znosi

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
nowojka mialam taka sama polozna,Chinka z polskim nawiskiem hehe,tylko patrzyla na mnie to na Tv to na monitor,zero pomocy,nie robili mi lewatywy przed porodem i ze siedxialam w wannie 10godz to wiadomo w czym plywalam,to dala Tz sitko i kazala mu lowic :/
jak przyszla inna(tamta poszla na przerwe)to zabrala Tzowo to nieszczesne sitko i sama lowila (stwierdzila,ze to jej praca).
Po 8godz tamta skonczyla zmiane i przyszla inna polozna i widzi ile sie mecze to mnie posadzila na toalete i kazala przec,urodzilam przy niej w poltorej godziny ledwo ledwo bo skorcze mi zaczely zanikac.

Moje malutkie dzis zrobilo kupe po 3 dniach,obsrutaal sie po pas pielucha chyba z kilogram wazyla biedaczek.....
uuuu ale przeżycia mi w pl też nie zrobili lewatywy ale na szczęście miałam przerwę 20h od ost jedzenia do porodu więc nic się ze mnie nie wydobyło
no i brawo za kupkę moja robi ostatnio co drugi dzień
Stary 2012-04-12, 19:03   #3114
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:

Katerina no bo tu nie robią lewatywy, u mnie na szczęście obyło się bez niespodzianki, ale Tobie współczuje. Pamiętam jak pisałam tu na forum dziewczynom o tym siteczku i wierzyć nie chciały. Moja położna mnie tylko raz puściła do toalety, później jak chciało mi się siku to dostawałam basen.
Mój M też przed chwila nawalił taką kupę, że miał całe plecy brudne i zaliczył prysznic, ale nie podobało mu się bo wrzasku było tyle jakby go matka ze skóry obdzierała. Ostatnio robi jedna na dzien, ale taka smierdzaca, ze szok, chyba przez to, ze ja jem juz prawie wszystko. Ja nie wiem jak ja dam rade go przewijac kiedy zacznie jesc juz te wszystkie warzywka, jabłuszka, deserki. Napewno dam rade, ale ja jestem bardzo czula na takie zapachy. Po tacie to mam. Jak bylysmy male z siostra to jednego razu wiozł nasze kupki do badania w bagazniku samochodu i cala droge ciagnelo go na wymioty na sama mysl, ze to wiezie
Michas umyty i pachnacy lezy i gryzie banana http://www.tinylove.com.pl/index.php...-bananowa-anna
Stary 2012-04-12, 19:07   #3115
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:

Zauważyłam, że niektóre są "po" a niektóre "od" dostaliśmy kilkanaście słoiczków różnych firm i tak różnie jest napisane
_________________________ _________
cześć

bidne te Wasze dzieciątka z tymi dziadoskimi choróbskami!!

Mała- sto lat!!!!!!!!

Agatek
jak mała po szczepieniu? moj się uspokoił po czopku i od 17 nawija i się śmieje

cos Pearl sie nei odzywa

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
[/COLOR]
uuuu ale przeżycia mi w pl też nie zrobili lewatywy ale na szczęście miałam przerwę 20h od ost jedzenia do porodu więc nic się ze mnie nie wydobyło
no i brawo za kupkę moja robi ostatnio co drugi dzień
ja sama powiedziałam ze chcę lewatywę i przynajmniej potem nie musiałam się stresowac tylko skupic na porodzie
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 19:51   #3116
*Agatek*
Zakorzenienie

Blanszor dziękuję za info
Cytat:
ojej mam nadzieje, że maść szybko pomoże!! nieciekawie kurczaki
Cytat:
no to pijem za takie same albumy!
Cytat:
Właśnie też się dołączam do pytania mam nosidło podobne- mega niewygodne plecy strasznie bolą od takiego nosidła- myslę, że lepsza byłaby chusta... poza tym takie nosidła nie są wskazane bo dziecko nie leży tak jak powinno i przeszkadza mu ten sztywny materiał pomiędzy nóżkami- moja Kinga się darła w tym i ja wyciągnęłam Nosidło dostałam używane, ale zrezygnowałam
Cytat:

Agatek
jak mała po szczepieniu? moj się uspokoił po czopku i od 17 nawija i się śmieje

cos Pearl sie nei odzywa
Ehh moja marudna i płaczliwa, nie chce jeść i suszara idzie w ruch zmierzę jej temp przed snem. Pije herbatkę chętnie, a mleka nie wmuszam, ale wypiła o 18- 120 ml więc spoko...

Dzwoniłam do Pearl ale ma wyłączony telefon....... chyba nas już nie lubi

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:02   #3117
Anabellita
Zadomowienie

Hejka
Nie mam siły ani pisać ani nadrabiać Słabo się czuję, rano miałam gorączkę 39,5'C. Asia zaczęła smarkać i pokaszliwać, byłam z nią u lekarza, ponoć to nic groźnego - katarek spływa i stąd kaszelek. Dostała wit. C i syropek.
Słyszałyście o tym:
http://www.se.pl/wydarzenia/kronika-...kg_250251.html
Rozstrzelałabym takich rodziców

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:18   #3118
AgaMili
BAN stały

Mala stopka 100 lat

Nawojka moja polozna tez siedziala i wypelniala jakies papierki a ja umieralam na lozku. No i podobnie jak u Ciebie gdy przychodzil skurcz kazala wdychac gaz. Caly porod przelezalam na lozku placzac z zamknietymi oczami i nikt mi nic nie pomogl, nie pokazal jak oddychac, nic.

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2012-04-12 o 20:20
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:19   #3119
NataliaM1103
Rozeznanie

Bartuś tak jak zasnął jak wróciliśmy ze szczepień tak obudził się o 17.15,zmiana pieluszki i mleczko.Potem poleżeliśmy na łóżku i pogadalismy ,trochę zabawy i zrobiła się 19.Dzisiaj odpuścilam kąpiel,przebrałam tylko w piżamkę i wypił mleczko i odrazu do łóżeczka.Zasnął jak zwykle sam.
Zaaplikowałam czopik tak na wszelki wypadek.
W sumie to chciałam włożyc czopik odrazu jak wróciliśmy,ale mimo ,że trzymałam dupcie to wypychał,a to dlatego,że jak ubrałam pieluchę to kupa poszła:ha haha:.
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:21   #3120
rybkie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
monika czemu tak bardzo Ci zalezy na rozszerzaniu diety? Przeciez Michal nie ma nawet 4 miesiecy a Ty juz dalas mu marchewke, ziemniaka, szpinak, jablko, kaszke.. Poza tym wprowadza sie 1 produkt na2/3 dni zeby sprawdzic reakcje skory i kupke zeby w razie czego wiedziec co bylo winowajca wysypki lub zatwardzenia. Oby u Ciebie obylo sie bez rewolucji brzuszkowych ale ja bym Ci radzila przystopowac. Poza tym jeszcze sie wykosztujesz na sloiczki. Moze ugotuj mu marchewke jednego dni a za 2 kolejne ziemniaczka? Tak by bylo bezpieczniej. Ale zrobisz jak uwazasz.
Zgadzam sie z AgaMili
Cytat:
co do reklamy

Mei Tai! Nosidelko powinno byc ergonomiczne i takei zeby dziecko "siedzialo" a nei wisialo na kroczu, kolanka powinny byc wyzej niz pupa w takiej pozycji zabki najzdrowszej dla dziecka
ponizej linki do mei tai ciut drogie ale mozna dostac tez na allegro i prywatncyh sprzedawcow, ktorzy szyja mei tai
albo chusta tkana tez dobra
http://allegro.pl/pentelka-nosidelko...245039262.html
http://www.babytula.pl/pages/faq

http://pathi.pl/pl/kup-gotowe-nosidlo
o nosidelkach jest tez watek na mama z klasa oraz pisala o tym stokrotka kilka stron wczesniej
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie!

Na mnie położna ( jak byłam na pierwszym spotkaniu w 10tc) naskoczyła, że dlaczego ja nie ufam szkockim lekarzom bo powiedziałam, że robiłam cytologię w Pl jak byłam na urlopie. Później, pod koniec ciąży, spytałam czy będę miała jakieś spotkanie z GP, bo koleżanka z tego samego miasta, tylko, że chodziła do innej przychodni miała takie i ja tak tylko z ciekawości, czy też mam się szykować na taką wizytę, a ona na mnie, ze ona to jest położną z pięcioletnim stażem i że ona wie co robi i że zaden GP mi nie jest potrzebny z pyskiem oczywiście. Najlepsza była ta na porodówce. Przesiedziała ze mną całą swoją zmiane i tylko gapiła się w monitory, a jak widziała, że idzie skurcz to się darła-wciągaj gaz, nawet raz mi nie pokazała jak mam oddychać. Dopiero kiedy było już zagrożenie i powoli decydowali się na cc wezwali tłumaczkę i ta dobra kobieta masowała mi plecy i mówiła jak mam oddychać i robiła to razem ze mną i to naprawdę przynosiło mi wielką ulgę.

Wspołczuję Kochana

Kolejny dowód na ich kompetencje
Ojej to nieciekawie mialas, ja akurat na opieke nie moge narzekac ciut moze za bardzo polegaja na naturze ale z drugiej strony moze to lepiej.

Cytat:

Ale z wozkiem czasem jest masakra Jak gdzies gdzie duzo ludzi albo w sklepie, autobusie trudno manewrowac, czasem naprawde ciezko pchac ten wozek i zajmuje tyle miejsca no i tyle zawsze jest szamotania sie z nim, a w nosidle dziecko jest blizej mamy, czuje sie bezpiecznie i to taka fajna bliskos, poza tym jest szybciej i wygodniej gdzies wyskoczyc np do sklepu albo na wakacjach jak zwiedzasz gdzies chodzisz bo masz dwie wolne rece Ja jestem na tak

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Katerina no bo tu nie robią lewatywy, u mnie na szczęście obyło się bez niespodzianki, ale Tobie współczuje. Pamiętam jak pisałam tu na forum dziewczynom o tym siteczku i wierzyć nie chciały. Moja położna mnie tylko raz puściła do toalety, później jak chciało mi się siku to dostawałam basen.
Mój M też przed chwila nawalił taką kupę, że miał całe plecy brudne i zaliczył prysznic, ale nie podobało mu się bo wrzasku było tyle jakby go matka ze skóry obdzierała. Ostatnio robi jedna na dzien, ale taka smierdzaca, ze szok, chyba przez to, ze ja jem juz prawie wszystko. Ja nie wiem jak ja dam rade go przewijac kiedy zacznie jesc juz te wszystkie warzywka, jabłuszka, deserki. Napewno dam rade, ale ja jestem bardzo czula na takie zapachy. Po tacie to mam. Jak bylysmy male z siostra to jednego razu wiozł nasze kupki do badania w bagazniku samochodu i cala droge ciagnelo go na wymioty na sama mysl, ze to wiezie
Michas umyty i pachnacy lezy i gryzie banana http://www.tinylove.com.pl/index.php...-bananowa-anna
No ale jesli rodzisz w wodzie w wannie to jak inaczej sobie wyobrazasz wylowienie niespodzianki?p rzeciez to normalne

ja akurat nie moge narzekac na opieke podczas porodu, mialam fantastyczna polozna, praktykantka odbierala mi porodwszysyc byli mili, pomocni, wyrozumiali no swietne sa polozne w moim miescie, Ogladalyscie kiedys One born every minute? No to tak jak tam pokazuja tak ja mialam Dla mnie jak rodzic to tylko w Anglii, oczywiscie nie wszedzie tak jest i zdarzaja sie ewenementy ale jak dla mnei ogolnie na tak
rybkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości