|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
![]() a ciąża od poczatku jest o tyle młodsza niż wg OM, jak tak to bym brała pod uwage tylko termin z USG. Jak spytasz lekarza to ci napewno powie która date porodu brać pod uwagę.
|
|
#3212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
A czemu nie chcą zrealizować? |
|
|
|
|
#3213 |
|
Wtajemniczenie
|
Bo regonu nie ma
![]() Zaraz wyślę P do lekarza rodzinnego, żeby przepisał mi ewentualnie tą receptę. Ale nie mam pewności, czy to zrobi Przecież teraz wszędzie łaskę robią.
|
|
|
|
#3214 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamuśki
ale lecicie od rana! Wpadłam się tylko przywitać, staram się czytać na bieżąco, ale same rozumiecie w nocy dwa razy złapały mnie takie potworne bóle brzucha, że myślałam że umrę ![]() Miłego
|
#3215 |
|
Wtajemniczenie
|
claudik, miałaś jeszcze z tydzień wytrzymać
Nie daj się. Może lepiej poleż w domu, a nie leć w gości?
|
|
|
|
#3216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Te genetyczne to były badania prenatalne po przebytej ospie i miałam je aż 3razy tyle, że u innego lekarza a jestem ciekawa co mój powie i czy potwierdzi płeć bo tam nawet mi nie pokazali siusiaka nic ;] |
|
|
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() ja na biezaco czytam, jak widzicie... Niestety ciezko mi nadrobic tyle nadajacie )obiecuje, ze jak ebde w jednopaku dam znac:P No ale lek mowil, ze szyjka dluga i zamknieta wiec chyba sie nie spieszy mlodemu ![]() Ogolnie choroba mnie wziela, trzyma, oczy bola- narazie rpobuje domowych sposobow. No i jakos ciezko mi- moj brzuch ejst taki wielki, ze nie sadzilam ze keidys taki ebde miala. Gratuluje udanych wizyt! ![]() dzis tz pomalowal jeden szczebelek, ktory trzeba bylo odnowic w lozeckzu, wiec paewnie wieczorem albo rano juz bede miala cale lozeczko w domu. Bede oduczala kocice, ze to nie jej spanko ![]() Brzuch mnie juz tak boli, ze nie moge ujsc pare metrow bo klocia jakby ktos szpile wbijal, o pachwinach nie wspomne bo wstaje srednio pare razy w nocy siku i boli jak cholera, no i chyba mam problemy z nietrzymaniem moczu;p .... Dobra ide lezec
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-04-13 o 13:09 |
|
|
|
#3218 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Widzę, że nie jestem jedyną, która nie ogarnia tych wszystkich stron,które produkujecie. Czuję się dzisiaj średnio, czyści mnie trochę i jest mi niedobrze a do tego jest mi strasznie gorąco. Nie mam gorączki,bo sobie zmierzyłam, a fale ciepła się pojawiają ![]() Jadę zaraz do miasta po prezent dla koleżanki
|
#3220 |
|
La Moderatoiure
|
hej
![]() Ja mam przygotowane 3 zestawy do szpitala na wyjście: body długi rękaw + półśpiochy + czapa + niedrapki. I jeden pajac polarowy jakby zimniej było. Plus rożek i pieluszkę flanelową/kocyk cienki na buźkę jakby wiało bardzo na zewnątrz. W maju raczej ciepło jest, poza tym, do auta kilka kroków. Jutro pakuję torbę do szpitala dla siebie i dzieciora. Czuję się dobrze, robię ćwiczenia rozciągające (siad po turecku ze złączonymi stopami i rozciąganie z oddychaniem) i lepiej mi się śpi, chodzi i w ogóle funkcjonuje po nich. |
|
|
|
#3221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze kilka dni i będziesz śmigała jak kapukat A teraz odpoczywaj i czekaj, aż Cię dopadnie
|
|
|
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie przyjmuje w Zuzannie. nawet nie znam pediatrów z tej przychodni A na którym osiedlu mieszkasz, bo nie pamiętam czy pisałaś. zapytam się bratowej, ona na mieście mieszka, to może zna kogoś. |
|
|
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
Coś nie mam weny na pisanie i na nic innego
po cichu liczę na przypływ energii jak u Kapukat
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-04-13 o 13:31 |
|
|
|
#3224 |
|
Zadomowienie
|
a mi się marzy jazda na motorku
już mi sie nawet ostatnio śnił, ale nikt mnie nie dopuszcza do garażu i w ciuszki też się nie zmieszczę więc muszę poczekac do przyszłego roku
|
|
|
|
#3225 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() może i ja spróbuję takich ćwiczeń, bo już jestem tak ociężała, że ruszyć się nie mogę, wyszłam wczoraj na chwilę do sklepu to myślałam, że padnę ![]() Cytat:
a w jakiej przychodni przyjmuje na Twoja doktorka? Cytat:
![]() wykończyły mnie te ubranka, przekładanie, segregowanie, myślałam, że sprawnie mi to pójdzie... jedno pranie się robi, jeszcze jedno jasnych ubranek, kolorowych potem, poza tym muszę uprać pościel, rożki, wszystko co kupiłam i nadaje się do prania... matko... |
|||
|
|
|
#3226 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dałam rade nadrobić Ja pochłonęłam obiadek i zaraz ruszam po młodego. Przez 1,5godz wstrzymywałam siku i myślałam że do domu nie dolecę,Szymon tak mnie kopał jakby prosił o wypróżnienie pęcherza
|
|||
|
|
|
#3227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że jeszcze tam pracuje |
|
|
|
|
#3228 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli chodzi o ubiór dziecka ze szpitala to ja mam zapakowanych sporo ciuchów,ubiore w zależności jaka będzie pogoda.Mam body na długi i kr rękaw,pajac,dreski,czapa, półśpiochy-jeżeli będzie zimno okryję jeszcze kocem w foteliku.Wszystko zależy od pogody.
Szczerze to nie mam pojęcia w co ubrać niby drugie dziecko ale Filip jest zimowym dzieckiem a teraz mam dylemat. |
|
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba też przygotuję kilka zestawów ciuszków na wyjście.
Begie mam pytanie. Czy w tym Twoim szpitalu potrzebne są ubranka, pieluszki i inne rzeczy dla maluszka? jak tak to ile? co w ogóle potrzeba dla matki? bo w razie gdyby u nas nie było kontraktu to muszę sie przygotować na inny szpital |
|
|
|
#3230 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zależy od organizmu ale chyba ja bym nie brała Fenka bez Staveranu , wiesz jednorazowo to może i tak ale cały weekend przed Tobą ...
|
|
|
|
|
#3231 |
|
Zadomowienie
|
gaabi skąd jesteś bo nie pamietam , mogę ew. pomoc( ne terenie wrocka) bo gdzieś mam jeszcze S. do fenka bo mi został po mojej małej wpadce z skurczami na szczęście mogłam odstawic
|
|
|
|
#3232 |
|
Zadomowienie
|
Kapukat, ale zaszalałaś!!! Mam nadzieję, że Adaś wróci dzisiaj z Tobą do domku
![]() Przyszedł mój wózek!!! Byłam na spacerze i nagle poczułam, że mnie dupka zaczyna boleć. Niestety, ale hemoroidy mnie dopadły Dziewczyny, w trakcie spaceru miałam kilka takich bólów-pieczenia w dole brzucha. Zastanawiam sie czy to dziecko główką nie napiera... Miała któraś coś takiego??? ![]() W ogóle jak częste twardnienie brzucha nie jest już normalne??? Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-04-13 o 14:17 |
|
|
|
#3233 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Po świętach jeszcze nie wrócilam do domu, także jak tylko przyjadę spakuje torbę do szpitala, zrobię badania i zapiszę się do przychodni w końcu... Codziennie was czytam, żeby nie mieć za dużo zaległości, pędzicie strasznie Ogólnie mam bóle lekkie jak na miesiączkę, schizę sobię robie, że wcześniej urodzę. Nocami budzę się co godzinę na siku, porażka. Gratuluje udanych wizyt kapukat pokaż nam dzidzie na zdjęciu |
|
|
|
#3234 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() więc muszę szukać, znalazłam jeszcze jakiegoś dr Wąsowskiego, który przyjmuje na Husarii Polskiej, to trochę bliżej ale też kawałek trzeba się przejść, cóż w takich chwilach przydałoby się prawko jazdy... Cytat:
- dla dziecka : pieluszki, chusteczki nawilżane, ubranko na wyjście, ewentualnie oliwka - dla matki : termometr, podkłady poporodowe Bella, podkłady na łóżko, koszule ( do porodu mogą dać swoją jeśli się chce) - dokumenty: karta chipowa, karta ciąży, dowód osobisty, plan porodu, oryginał grupy krwi, wszystkie oryginały badań jakie się ma, lista przyjmowanych leków w czasie ciąży Co ciekawego ( albo raczej nieciekawego) się dowiedziałam w środę będąc na IP : że nie mają tam patologii ciąży !!!! i gdybym wtedy musiała leżeć w szpitalu to nie u nich... a i nie ma oddziału intensywnej terapii dla noworodków, dobrze, że zaraz obok jest CSK w razie czego. czyli gdybym musiała rodzić przed 36 tc to nie przyjęliby mnie tam. A myślałam, że ten szpital jest taki "cacy"... mimo to nadal chcę tam rodzić i nastawiam się tylko i wyłącznie na szczęśliwe rozwiązanie. Jeśli jeszcze coś będziesz chciała wiedzieć to mogę napisać to co ja sobie zapisałam w trakcie zwiedzania. |
||
|
|
|
#3235 | |
|
Zadomowienie
|
Ty liczysz tydzień do przodu? Ja chyba wolę być na 34
![]() Cytat:
W sumie to mnie bardziej zastanawia to, że jak odejdą mi te wody to co? Idę do szpitala, wjeżdżam na oddział, znajduje jakąś położna czy kogoś w kitlu i mówię "Przepraszam, odeszły mi wody, przyszłam rodzić?"
|
|
|
|
|
#3236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do twradnień brzucha to nie pomogę, bo ich nie mam. |
|
|
|
|
#3237 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Leżę sobie cały czas w łóżku i brzuch mnie pobolewa. Jak ja bym chciała być w pełni sprawna Czasami tęsknię za okresem sprzed ciąży Wtedy znowu bardzo chciałam być w ciąży Eh, mnie to nic i nikt nie dogodzi
|
||
|
|
|
#3238 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
Lecicie z postami jak szalone!!! Próbowałam Was nadrobić ale ilośc nieprzeczytanych stron zamiast się zmniejszać, rosła więc odpuściłam sobie. Rozpakowanym serdecznie gratuluję. Z tego co doczytałam to śliwieńka i kapukat. Ktoś jeszcze się rozsypał? Historia z perse zmroziła mnie do szpiku, dopiero wczoraj się o tym dowiedziałam i cały dzień chodziłam jak zamroczona. Przytulam Cię kochana Nawet nie próbuję twierdzić, że będę na bieżąco bo i tak mi się to nie uda, przy młodej czasu jest bardzo niewiele a do tego fizycznie już nie daję rady wysiedzieć długo przed komputerem. Co do wyprawki to jestem w głebokim lesie. Teoretycznie mam jeszcze 2 miesiące ale ubranka wyjęłam jedynie, trzeba je uprać, poprasować i powkładać do szafy, której jeszcze nie ma. Umyśliłam przemeblowanie pokoiku dziecinnego więc muszę sprzedać komodę, kupić zamiast niej szafę, sprzedaż łózko - kupić inne. No i zmiana wózka też mnie czeka, czyli sprzedanie dwóch, które mam obecnie na stanie i zakup jednego dla dzieci rok po roku. Wyprawka na szczęście sporo mniejsza niż Wasza ale też jeszcze nawet nie mam nic zamówionego. Torba do szpitala też nie jest spakowana. Mam jeszcze czas Wrzucam małego szoguna, mam nadzieję że jej słodki uśmiech odkupi moje nieodzywanie się
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#3239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zresztą nie mogę się już w sumie doczekać ![]() co do ubrania na wyjście, to owszem jest to jakiś pomysł, nawet powiem, że dobry ale jak powiem mężowi, co ma przynieść to już się boję na samą myśl co mi przyniesie Taaak , dokładnie tak
|
|
|
|
|
#3240 |
|
Rozeznanie
|
http://wiadomosci.onet.pl/wideo/wyci...61,w.html#play
![]() nieźle, pomyśleć że matka by nie nalegała żeby zobaczyć dzieciaczka jeszcze raz ... i ile mogło byc takich przypadków...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

Mam receptę, ale nie chcą jej zrealizować 

w nocy dwa razy złapały mnie takie potworne bóle brzucha, że myślałam że umrę 

Ja zaś sugeruję się podpowiedziami siostry ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

13.08.2011