Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-13, 17:24   #3301
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Moja Teściowa (przyszła niedoszła ) to złota Kobieta. Świetnie się z Nią dogaduję i generalnie nie mam Jej kompletnie nic do zarzucenia. Dba o mnie jak o własną córkę Może dlatego, że ma dwóch synów Ale Ona też tiutia do małych dzieci Moja filozofia mówienia do dziecka jest trochę inna, ale co tam. Nie mam zamiaru próbować tego zmieniać, skoro Jej to sprawia przyjemność. I tak dziękuję losowi, że mam taką właśnie Teściową....teścia zresztą też mam spoko

Któraś z Was pytała mnie o tą chemię Sonett. Jest trochę droższa od dostępnych w sklepie specyfików, ale podobno wydajna. Ja zamówiłam pierwszy raz te produkty. Coraz bardziej drażni mnie zapach normalnych produktów do sprzątania. Cif i domestos gryzą mnie normalnie w gardło, oczy i wszystko inne.
To jest link do strony, z której zamawiałam te produkty http://www.ekologiczny.pl/x_C_X__P_SONETT.html
Ja pytałam dzięki

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 17:24   #3302
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam za ciepłe słowa... strasznie się martwię...ech... tylko mój mąż kompletnie nie rozumie całej tej cholernej biurokracji i powagi sytuacji bo mówi, że nie pierwszy raz w końcu w historii lekarz się pomylił i na pewno musi się dać jakoś to odkręcić...w zasadzie to ma chyba rację, no bo co...lekarz się pomylił i kaplica już? ale znając te wszystkie chore wymogi to już sama nie wiem...
W końcu to chyba widać, ze wina jest lekarza, bo ona nawet sama mi kiedyś mówiła, że np. jak są jakieś dni wolne od pracy to i tak musi mi dać zwolnienie, bo nie może być ani dnia przerwy przy kontynuacji, a tu wyszły dwa tygodnie przerwy, przy czym widać, że WSZYSTKIE zwolnienia miałam wystawiane ZAWSZE na 4 tygodnie no i po tej dziurze dwutygodniowej kolejne mam znów na 4 tygodnie, więc na zdrowy rozum to logiczne, ze lekarz się pomylił...tylko kto tam ma zdrowy rozum w urzędach?...ale się porobiło...normalnie zaraz z tych nerwów urodzę
Gaabbi - fajna ta chemia te środki ładnie pachną? są skuteczne? napisz coś
Jak trochę poużywam tych specyfików, to dam znać. Pachną nawet ładnie, nie chemicznie
Znajoma używa już długo płynu do mycia naczyń z tej firmy i jest zachwycona. Podobno wydajny i skuteczny.
Ja kupiłam, oprócz ww płynu, płyn do wc, płyn na trudne zabrudzenia i próbkę płynu do prania.

A jeśli chodzi o Twoje L4, to ja w 100% zgadzam się z Twoim mężem. Nie pierwszy i nie ostatni raz lekarz się tak pewnie pomylił. Na chłopski rozum, to co:
- zwolnić Cię nie mogą, bo jesteś w ciąży, a poza tym powodu jako takiego nie mają,
- miałaś chodzić przez te dwa tygodnie niby do pracy? Nawet jeśli, to nie chodziłaś i co? Najwyżej Ci nie zapłacą za te 2 tygodnie.
Moim zdaniem wypiszą Ci na te dwa tygodnie urlop. Pracodawcy będzie zależało, żeby ciągłość w zusie była, bo w przeciwnym razie znowu będzie Ci musiał wypłacić pierwszy miesiąc zwolnienia. Ale to już jego problem. Bo L4 masz od tamtego roku, tak?
Generalnie ja, na Twoim miejscu, w ogóle bym się nie przejmowała. Niech się martwi teraz pracodawca i lekarz co z tym dalej zrobić. Moim zdaniem konsekwencji Ty nie poniesiesz żadnych.

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-04-13 o 17:26
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 17:27   #3303
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Mój cytologię też robi, ale wymazów nie. Jak Ci nic nie powie to może zrób na własną rękę. W końcu to nie jest jakiś wielki koszt. Ja płaciłam za to badanie 25zł, bo skierowania jako takiego nie miałam, tylko po prostu kazał mi zrobić i tyle.

Dziewczyny, a kupowałyście może biustonosze do karmienia na Allegro? A jeśli tak to u kogo? Bo jeszcze tylko tego mi brakuje
Ja miałam zamówić od GR-AN jak zamawiałam od niego inne rzeczy i co?? zapomniałam a teraz to już pewnie przesyłka jest u kuriera

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-04-13, 17:28   #3304
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Ej czy tylko ja mam taką sklerozę? We wtorek byłam pierwszy raz na sr i kazali mi przynieść zaświadczenie od gina, żę mogę ćwiczyć. Co dzień o tym myślałam i kilka razy mówiłam Tż że muszę poprosić o ten papierek. Nawet wczoraj w drodze do lekarza mówiłam mu w samochodzie o co muszę zapytać lekarza i że muszę poprosić o zaświadczenie i żeby on też o tym pamiętał. I co? Oczywiście zapomniałam dziś mi się przypomniało
ja też mam sklerozę, nie jesteś sama benka całą pamięć zużywam w pracy i na moje prywatne sprawy już zwyczajnie brakuje nie wiecie gdzie można dokupić trochę RAMu żeby znów móc normalnie funkcjonować??

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Chore trochę.Bo już nam ciężko,wszystko boli pod koniec ciąży a nawet nie odpoczniesz a już poród i opieka nad maluszkiem.
Ale z drugiej strony u nas robi się też tak że kobiety idą na zwolnienie tylko dlatego że jest w ciazy,po co ma pracować skoro tyle samo zarobi.Nie mówie że każda ale pewnie się zdarza.
no w Polsce to zupełnie inna bajka jeśli chodzi o ten temat....

dziewczyny błagam podpowiedzcie co na obiad już mi się wszystkie pomysły wyczerpały
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 17:32   #3305
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
ja tak samo pojde w poniedziałek i zrobie sama bo juz 37 tydz a gin nie przepisała wiec wole nie ryzykować.tam chyba mozna oddac do 18 od poniedzialku do czwartku
Tak i jeszcze w piątek tylko chyba do 12.00. Zrób zrób
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 17:33   #3306
Gaabbi
Wtajemniczenie

Znalazłam dzisiaj przepis JEDNEJ Z NAS i jak tylko będę na chodzie, to na pewno spróbuję zrobić taki obiad.
Lubię bardzo naleśniki pod każdą postacią, szpinak też uwielbiam i czosnek również
Ale nie każdemu może to odpowiadać- wiem Np. mojemu P
Stary 2012-04-13, 17:34   #3307
loksa
Raczkowanie

[QUOTE=Gaabbi;33518442]Moja Teściowa (przyszła niedoszła ) to złota Kobieta. Świetnie się z Nią dogaduję i generalnie nie mam Jej kompletnie nic do zarzucenia. Dba o mnie jak o własną córkę Może dlatego, że ma dwóch synów Ale Ona też tiutia do małych dzieci Moja filozofia mówienia do dziecka jest trochę inna, ale co tam. Nie mam zamiaru próbować tego zmieniać, skoro Jej to sprawia przyjemność. I tak dziękuję losowi, że mam taką właśnie Teściową....teścia zresztą też mam spoko

Ja tez na swoja nie moge narzekac, pomaga nam jak tylko moze,codziennie dzwoni pyta sie jak sie czuje, czy cos pomoc(mieszka jakies 10 km od nas)jestem jej bardzo wdzieczna za wszystko i ciesze sie ze na taka tesciowa trafilam,bo wiekszosc kolezanek narzeka na swoje tesciowe.
Moja ma swoja corke,ale ona mieszka 1000 km od niej,ale nawet jak cos kupuje to dla mnie i dla niej(kosmetyki,ubrania) Teść tez jest w porzadku.
loksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 17:36   #3308
Alfahelisa
Zakorzenienie

heh byłam wczoraj ze swineczką morską u weterynarza
2 godziny w kolejce spędziłam, w towarzystwie mnóstwa fretek małe śmierdziuchy i do tego gorąco i duszno tam bylo...
no i dziś się dowiedziałam, że mojemu prosiaczkowi w biochemii krwi wyszedł jakis problem z nerkami
dziś sobie już odpuszczę wycieczkę, ale jutro musze na kroplówke ze zwierzem jechać no i się dowiem co dalej...
kurde jak to jakiś przewlekły problem to ja nie dam rady za każdym razem 2 godziny czekać ze zwierzeciem, zwłaszcza że brzuch ciągle rośnie
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 17:36   #3309
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
dziewczyny błagam podpowiedzcie co na obiad już mi się wszystkie pomysły wyczerpały
A co lubisz albo na co masz ochotę?
Stary 2012-04-13, 17:36   #3310
niunia32
Zakorzenienie

u mnie na obiad była mizeria, jajko sadzone i ziemniaki

cały czas mam napiętą skórę na brzuchu. przed chwilą zobaczyłam nowego rozstępa :/

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 17:40   #3311
anulka4771
Wtajemniczenie

Ja bym zjadła mielone z mizerią

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 17:42   #3312
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
ja już po pracy jak dobrze pójdzie to za tydzień może mi moja gin wystawi zwolnienie, to by oznaczało że moje dni w pracy są policzone oby wszystko poszło zgodnie z planem...
byłam dziś na usg mała waży już 2500 ma dołeczki w policzkach i włoski 6mm co za bujna fryzura jak tak dalej pójdzie to będzie miała przy porodzie dłuższe włosy niż mąż do tego pokazuje nieźle kto tu rządzi bo dalej się nie przekręciła. jutro zaczynamy 36tc i gin mówi że już są nikłe szanse.... szykuje się chyba cc
Rozczuliły mnie te włoski.

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

czyli robić w 36 tc czy jeszcze w 35 ?
To już bez znaczenia te kilka dni. Zrób jak będzie skończony 35 tc. Ja tak będę robić. Ale to prawda, czasami bywało tak że musieliśmy faxować wyniki GBS do szpitala bo się akcja zaczynała a nie było jeszcze wyniku GBS.
Stary 2012-04-13, 17:49   #3313
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
anulka ja po prostu nie mam wyjścia jeśli chodzi o pracę tutaj po prostu tak jest że wszyscy siedzą w pracy do końca bo lekarze nie wystawiają zwolnień bez powodu koleżanka z pracy dostała zwolnienie dopiero jak już o kulach chodziła. tak jej nogi puchły że nic nie pomagało. zanim jej odpuścili to jeszcze jej kazali szukać sobie w pracy jakiegoś innego zajęcia tzn lżejszych obowiązków i jak nawet to nie pomogło to dopiero dostała zwolnienie. a ciążę miała bliźniaczą więc wygladała jak słoń już w 27tc. nieźle nie?
szczerze mówiąc wolałabym nie kombinować i dotrwać tam do końca. tak przynajmniej nikt nie miałby mi nic do zarzucenia. ale z drugiej strony jak mam chodzić do pracy do 5 maja jak termin mi teraz przesuwają na 11go??!! to oznaczałoby że odejdę na tydzień przed porodem. to już chyba lekka przesada...

aha i nikogo nie wzruszają moje bolące plecy, stres czy puchnące nogi... po prostu chcą cię zajechać zanim urodzisz... chory system i tyle

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

aaaa teraz rozumiem, ale myślę że będzie dobrze. no faktycznie trochę biegania z tym może być, ta biurokracja na pewno nie popuści ale mam nadzieję że uda Ci się to wyjaśnić. no i jestem w szoku ze twoja gin sama idzie do zusu, nie znam drugiego takiego lekarza.... normalnie to raczej zostawiliby pacjentowi do wyjaśniania....
nie martw się kotku, będzie ok myśl o maluszku w trudnych chwilach, mi pomagało

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

to było do kotka oczywiście
Oczywiście
Ja Cię podziwiam... nie dałabym już normalnie rady w Twojej sytuacji... ale naprawdę nikt nie chce Ci dać zwolnienia????? przecież to chore...ja to trochę pochodzę i brzuchol twardy, muszę się położyć, ledwo łażę, w domu bur**l totalny, bo nie mam siły nic zrobić, więc wszystko dosłownie i bez żadnej przesady wala się po podłodze...nawet zakupy dzieciowe z hurtowni leżą w torbach tak, jak je przyniosłam... normalnie nie wiem, co to będzie do porodu...całą swoją resztkę sił przeznaczam na synka, a to żywe srebro jest... najchętniej to bym tylko spała...nie wyobrażam sobie nawet, żebym mogła chodzić do pracy w tej sytuacji... w ogóle takie siedzenie w pracy, jak i tak źle się czujesz to przecież nie ma żadnego sensu.
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 17:49   #3314
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
ja też mam sklerozę, nie jesteś sama benka całą pamięć zużywam w pracy i na moje prywatne sprawy już zwyczajnie brakuje nie wiecie gdzie można dokupić trochę RAMu żeby znów móc normalnie funkcjonować??

no w Polsce to zupełnie inna bajka jeśli chodzi o ten temat....

Ja robię szpinak z jajkiem, czosnkiem ,serem żołtym i śmietaną a do tego makaron. Pycha.

Ja już po wizycie. Mam 7kg na plusie (2 kilo mi przyszło po świetach) koniec z mazurkami i innymi slodkościami. Dzidziuś ok, tylko się strasznie wiercił i ciężko bylo zlapac tetno. Usg nie miałam robionego.

Podpowiedzcie proszę ile czeka się na wyniki badań na gbs??
Stary 2012-04-13, 17:51   #3315
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

U mnie dziś na życzenie męża makaron z sosem ze słoika ależ ma smaki ciekawe kto tu jest w ciąży

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-04-13, 17:59   #3316
Timii
Rozeznanie

Cytat:
A co lubisz albo na co masz ochotę?
no właśnie sama nie wiem zjadłam właśnie jajecznicę z braku laku

Cytat:
Oczywiście
Ja Cię podziwiam... nie dałabym już normalnie rady w Twojej sytuacji... ale naprawdę nikt nie chce Ci dać zwolnienia????? przecież to chore...ja to trochę pochodzę i brzuchol twardy, muszę się położyć, ledwo łażę, w domu bur**l totalny, bo nie mam siły nic zrobić, więc wszystko dosłownie i bez żadnej przesady wala się po podłodze...nawet zakupy dzieciowe z hurtowni leżą w torbach tak, jak je przyniosłam... normalnie nie wiem, co to będzie do porodu...całą swoją resztkę sił przeznaczam na synka, a to żywe srebro jest... najchętniej to bym tylko spała...nie wyobrażam sobie nawet, żebym mogła chodzić do pracy w tej sytuacji... w ogóle takie siedzenie w pracy, jak i tak źle się czujesz to przecież nie ma żadnego sensu.
nie obleciałam wszystkich lekarzy w mieście ale z drugiej strony wiecie jak jest - nie mogę co tydzień przynosić zwolnienia od innego lekarza. muszę mieć ciągle od tego samego a to nie jest łatwe no nic, będę próbować za tydzień. 2 tygodnie to chyba nie jest aż tak dużo, bo na tyle mi potrzeba.

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Rozczuliły mnie te włoski.

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Ja robię szpinak z jajkiem, czosnkiem ,serem żołtym i śmietaną a do tego makaron. Pycha.

Ja już po wizycie. Mam 7kg na plusie (2 kilo mi przyszło po świetach) koniec z mazurkami i innymi slodkościami. Dzidziuś ok, tylko się strasznie wiercił i ciężko bylo zlapac tetno. Usg nie miałam robionego.

aga a jak robisz dokładnie takie danie? brzmi super
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 18:00   #3317
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak trochę poużywam tych specyfików, to dam znać. Pachną nawet ładnie, nie chemicznie
Znajoma używa już długo płynu do mycia naczyń z tej firmy i jest zachwycona. Podobno wydajny i skuteczny.
Ja kupiłam, oprócz ww płynu, płyn do wc, płyn na trudne zabrudzenia i próbkę płynu do prania.

A jeśli chodzi o Twoje L4, to ja w 100% zgadzam się z Twoim mężem. Nie pierwszy i nie ostatni raz lekarz się tak pewnie pomylił. Na chłopski rozum, to co:
- zwolnić Cię nie mogą, bo jesteś w ciąży, a poza tym powodu jako takiego nie mają,
- miałaś chodzić przez te dwa tygodnie niby do pracy? Nawet jeśli, to nie chodziłaś i co? Najwyżej Ci nie zapłacą za te 2 tygodnie.
Moim zdaniem wypiszą Ci na te dwa tygodnie urlop. Pracodawcy będzie zależało, żeby ciągłość w zusie była, bo w przeciwnym razie znowu będzie Ci musiał wypłacić pierwszy miesiąc zwolnienia. Ale to już jego problem. Bo L4 masz od tamtego roku, tak?
Generalnie ja, na Twoim miejscu, w ogóle bym się nie przejmowała. Niech się martwi teraz pracodawca i lekarz co z tym dalej zrobić. Moim zdaniem konsekwencji Ty nie poniesiesz żadnych.

Dzięki za trzeźwy głos rozsądku. W sumie mam nadzieję, że uda się to jakoś poprawić tak normalnie, po ludzku, bo to była po prostu zwykła pomyłka lekarza, tyle że zauważona trochę po czasie...żeby nie trzeba było tylko kombinować z jeżdżeniem do kadr czy lekarza czy nie daj Boże Zusu, bo ja po prostu nie mam na to siły fizycznie... a na zwolnieniu jestem ciągłym od zeszłego roku przez te skurcze i twardnienia, tarczycę i resztę "pakietu ciążowego". No i wszystkie zwolnienia od samego początku zawsze były na 4 tygodnie.
Koniecznie napisz, jak ta chemia się sprawuje, bo jestem bardzo ciekawa. Miałam kiedyś takie ekologiczne preparaty, ale niestety były kompletnie nieskuteczne. Śmierdziały jak normalne, a nie myły niczego, wszystko się mazało. A kupiłam je głównie własnie z myślą o tym, żeby nie martwić się oparami. Gdyby Sonett był skuteczny, to też sobie zamówię w końcu fajniej myć czymś co ładnie pachnie i można sobie bez szkody wdychać, niż jak coś śmierdzi no tylko żeby myło dobrze

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-04-13 o 18:08
Stary 2012-04-13, 18:05   #3318
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

7kg przez całą ciąże?Miesiąc ci został do terminu.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-13, 18:14   #3319
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie 7 dni roboczych.
Stary 2012-04-13, 18:34   #3320
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
no właśnie sama nie wiem zjadłam właśnie jajecznicę z braku laku

nie obleciałam wszystkich lekarzy w mieście ale z drugiej strony wiecie jak jest - nie mogę co tydzień przynosić zwolnienia od innego lekarza. muszę mieć ciągle od tego samego a to nie jest łatwe no nic, będę próbować za tydzień. 2 tygodnie to chyba nie jest aż tak dużo, bo na tyle mi potrzeba.

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

aga a jak robisz dokładnie takie danie? brzmi super
Danie:
opakowanie szpinaku (według uznania rozdrobniony lub liściasty) ja wolę rozdrobniony
do tego do smaku 4-5 dużych ząbków czosnku wyciśnietych
sól i pieprz do smaku
duża śmietana 400ml- polecam 18% bo się rzadziej ścina
2 jajka w całości
ok. 20dkg sera żółtego zamiennie lazur (ale nam teraz nie wolno, więc daję żołty zwykły)

szpinak rozmrozić i rozpuścić na łyżce margaryny lub masła, dodać czosnek, sól pieprz i dusić do wyparowania wody - nie polecam całkowicie odparowiać bo może być gorzki
ser żółty pokroić w kostkę taka ok 2X2 cm i dodać do szpinaku i mieszać do rozpuszczenia sera - powinna wyjść taka ciągnąca się konsystencja
śmnietanę wymieszać z dwoma jajami
zmniejszyć gaz i śmietanę z jajkami dodać do szpinaku i mieszać. Calośc należy doprowadzić do lekkiego bulgotania, ale nie za mocnego, bo inaczej się śmietana zsiądzie i zrobią się grudki. Czasami dobrze jest śmietanę wyciągnąc wcześniej, żeby doszła do siebie i nabrała temp. pokojowej.
Podawać z makaronem - tutaj pełna dowolność. Ja lubię penne lub muszelki.
Ta ilośc wystarcza na 4 duże porcje.
Smacznego

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
7kg przez całą ciąże?Miesiąc ci został do terminu.
No tak, ale ja ważę ponad 100, więc każdy kilogram jest ważny .

Cytat:
U mnie 7 dni roboczych.
hmm, bo nie wiem czy zdąże kupić balonik i go zastosować.

Szmarogdowykotku a czy moge stosować balonik jak wyjdzie mi pacior?? Chyba nie bardzo co?? a co w takim przypadku z masażem, też nie bedę mogła sotsować???
Stary 2012-04-13, 18:37   #3321
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Dostałam paczkę od rajrodzica. We wtorek zamawiałam, dzisiaj paczkę mam w domu
Rzeczy wydają się spoko, chociaż nie miałam siły wnikliwie ich oglądać W gratisie dostaliśmy malutki śliniaczek
Przyszła mi jeszcze jedna paczka z chemią SONETT. Używa któraś z Was preparatów z tej firmy?

Wzięło mnie na tworzenie Z nudów. Wiem, że faworyt już jest, ale co tam

1. Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają
2. Która następna? Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.
3. Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie?
4. W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy
Widzę, że wena męczy oj trudno będzie zagłosować znowu. Fajnie, że paczka szybko przyszła.
Cytat:
Dziewczyny, w którym tygodniu najlepiej jest zrobić wymaz GBS ? ile mniej więcej czeka się na wyniki? czy trzeba coś kupić do tego wymazu?
Ja robiłam w 34 jeśli dobrze kojarzę.
Cytat:
Mi pobierali na Mostowej. Idziesz tam do diagnostyki na I piętro, zgłaszasz się do recepcji, kasują Cię, potem pani cię zawoła tam gdzie jest pobieranie krwi i przez to pomieszczenie się przechodzi do następnego, gdzie jest fotel ginekologiczny, rozbierasz się, wskakujesz, pani Ci pobiera wymaz (trwa to może z 10 sek. i nic prawie nie czuć), ubierasz się, wychodzisz i za 7 dni roboczych odbierasz wynik w recepcji WAŻNE!!! Przy odbiorze wyniku musisz pokazać paragon za badanie, więc nie wyrzucaj!!!
Ja pokazywałam dowód, bo oczywiście nie zabrałam paragonu skleroza ciążowa.
Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Jak przychodzi i widzi jak się ubranka suszą to podchodzi i mówi do nich serio!!! Cytuję: "oj boziu boziu jakie wy jesteście maleńkie" "oj boziu boziu jakie to śliczniutkie, a jakie kolorowe" " o jakie cudne" itp itd na te zdrobnienia przy tym działają mi ostro na nerwy!! I jak tu takiej babie dać dziecko chociażby na spacer!! Jak tak będzie do mojej córki gadać to szlak mnie trafi.
chyba bym się posikała jakbym nakryła teściową jak gada z ubrankami
Cytat:
czyli robić w 36 tc czy jeszcze w 35 ?
Myślę, że im szybciej tym lepiej, na wynik czeka się 7 dni.
Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Ej czy tylko ja mam taką sklerozę? We wtorek byłam pierwszy raz na sr i kazali mi przynieść zaświadczenie od gina, żę mogę ćwiczyć. Co dzień o tym myślałam i kilka razy mówiłam Tż że muszę poprosić o ten papierek. Nawet wczoraj w drodze do lekarza mówiłam mu w samochodzie o co muszę zapytać lekarza i że muszę poprosić o zaświadczenie i żeby on też o tym pamiętał. I co? Oczywiście zapomniałam dziś mi się przypomniało
Nie tylko Ty, ja tu co chwilę o tym wspominam. A zaświadczenie do szkoły rodzenia dostałam tylko dlatego, że pamiętał o tym mąż i poprosił panią dr.
Cytat:
ja to trochę pochodzę i brzuchol twardy, muszę się położyć, ledwo łażę, w domu bur**l totalny, bo nie mam siły nic zrobić, więc wszystko dosłownie i bez żadnej przesady wala się po podłodze...nawet zakupy dzieciowe z hurtowni leżą w torbach tak, jak je przyniosłam... normalnie nie wiem, co to będzie do porodu...
Jakbym czytała o sobie. Wstyd mi jak patrze jak mieszkanie wygląda, jakby ktoś przyszedł to chyba bym drzwi nie otworzyła ale zwyczajnie nie mam siły się ruszać... Połaziłam dziś trochę i czuję jak mały naciska na szyjkę... Nogi mi puchną, ciągle czuję nacisk na pęcherz... masakra.
Cytat:
7 dni.
Cytat:
U mnie dziś na życzenie męża makaron z sosem ze słoika ależ ma smaki ciekawe kto tu jest w ciąży
Mój ma większe zachcianki niż ja od samego początku

Mama i siostra wyciągnęły mnie na zakupy i uzupełniłyśmy ubrankowe braki. Kupiłyśmy też rożek

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 18:37   #3322
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

No tak, ale ja ważę ponad 100, więc każdy kilogram jest ważny .
Acha to rzeczywiście wyjaśnia postać rzeczy

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-13, 18:39   #3323
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
chyba bym się posikała jakbym nakryła teściową jak gada z ubrankami
Ja mojej nie muszę nakrywać, ona to robi jawnie

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-04-13, 18:42   #3324
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:

hmm, bo nie wiem czy zdąże kupić balonik i go zastosować.

Szmarogdowykotku a czy moge stosować balonik jak wyjdzie mi pacior?? Chyba nie bardzo co?? a co w takim przypadku z masażem, też nie bedę mogła sotsować???

Infekcję musisz najpierw wyleczyć. Ale krocze masujesz przecież z wierzchu, więc spokojnie możesz. Ja nie wiem, co Wy tak wszystkie z tymi paluchami do środka, no?! Umyjesz dokładnie ręce przed masażem, po masażu, masujesz tylko ujście pochwy i krocze, więc nie ma problemu
Stary 2012-04-13, 18:44   #3325
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mojej nie muszę nakrywać, ona to robi jawnie

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-13, 19:02   #3326
niuniuniau
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam co innego z teściową. Ona chwali się wszystkim. Ksiądz jak przyszedł na kolędę to oczywiście wiedział, bo ona na dole już relację zdała. Jak przychodzi i widzi jak się ubranka suszą to podchodzi i mówi do nich serio!!! Cytuję: "oj boziu boziu jakie wy jesteście maleńkie" "oj boziu boziu jakie to śliczniutkie, a jakie kolorowe" " o jakie cudne" itp itd na te zdrobnienia przy tym działają mi ostro na nerwy!! I jak tu takiej babie dać dziecko chociażby na spacer!! Jak tak będzie do mojej córki gadać to szlak mnie trafi.
buahahaha mało się nie posikałam jak wyobraziłam sobie babę gadającą do suszących się ubranek dziecinnych

Kotku ja też ledwo daję radę funkcjonować, druga ciąża to jakaś masakra przy maluchu w domu. A co do burdelu w domu to nie dość, że nie mam sił na sprzątanie to jeszcze jak w końcu zbiorę się w sobie i ogarnę ten meksyk to po godzinie nie ma znaku bo mały szogun buszuje i nic jej nie obchodzi, że matka dopiero co posprzątała.

aga_bre ależ mało przytyłaś. Ja też przekroczyłam 100 ale od początku ciąży jestem 10 kg na plusie a jeszcze 2 miechy przede mną. Z Oliwką przytyłam 20 kg ale teraz powinno być odrobinę mniej.

Timii jakaś masakra z tym zwolnieniem. Ja rozumiem, że ograniczają i dają tylko w uzasadnionych przypadkach, w Polsce l4 w ciąży bywa nadużywane, ale bez przesady 8-9 miesiąc to już mało która kobieta dobrze znosi i odpoczynek przed tym co nas czeka jest jak najbardziej wskazany.
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png

Edytowane przez niuniuniau
Czas edycji: 2012-04-13 o 19:03
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 19:02   #3327
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Infekcję musisz najpierw wyleczyć. Ale krocze masujesz przecież z wierzchu, więc spokojnie możesz. Ja nie wiem, co Wy tak wszystkie z tymi paluchami do środka, no?! Umyjesz dokładnie ręce przed masażem, po masażu, masujesz tylko ujście pochwy i krocze, więc nie ma problemu
Taka reakcja na przymusowy celibat

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 19:05   #3328
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Taka reakcja na przymusowy celibat
To samo chciałam napisać ale w bardziej nie cenzuralny sposób

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-13, 19:06   #3329
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Czy zmiana ruchów dziecka może być groźna?
Tzn. ostatnio wam pisałam, że mały szaleje jak dziki bizon i w ogóle wieczorami nie daje spokoju, a od 2 dni mam praktycznie spokój, tzn. że czuję go, widzę wybrzuszenia i to jak się wypycha (szczególnie po lewej stronie pod zebrami) i czuję rozciągnięcia brzucha (czasami mam kwadratowy brzuch przez to). Bo wiem, że pod koniec ciąży kobiety nie odczuwają już kopnięć (takich jak ja te 2 dni temu) tylko takie rozciąganie, przeciąganie i wypychanie (jak mam teraz).

Moj tez mniej kopie za to wypycha nozki i pupenke Pod koniec ciazy to normalne bo malenstwo ma coraz mniej miejsca

Cytat:

1. Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają
2. Która następna? Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.
3. Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie?
4. W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy

Witajcie

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 19:34   #3330
Gaabbi
Wtajemniczenie

Co tak cicho?
Spałam ponad godzinkę i prawie nic do nadrobienia nie mam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości