|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Ja Ci powiem że teraz to się boję żeby przez weekend nic mi sie nie zaczęło dziać że szok. Bo brzuch boli jak na @ krocze to jakaś masakra co jakiś czas mam skurcze ale to naprawdę co jakiś czas. W poniedziałek niech się dzieje co chce ale nie przez weekend
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
jakie slicznosci na mailu.
Asika Zuzia jest sliczna, jakie ma sliczne wloski i brwi i karnacje ![]() ![]() Tikki i Jolka Wasze maluszki sa przeslodkie ![]() my wlasnie wrocilysmy ze spacerku i zdazylysmy przed deszczem..uff, a ciezko byloby szybko uciekac bo byl z nami jeszcze Ivorek i z tym ciezkim wozkiem + psem 30kg na smyczy chyba nie dalabym biec....po wertepach tym bardziej ![]() ale mialysmy akcje kupkowa....wow ![]() ![]() ![]() a wlasnie Tikki ciekawe czy Andrea bedzie miala takie loki jak Tatus ![]() Wspolczuje Lence ![]() Konia dobrze ze wyniki moczu ok - aby tak samo bylo z posiewem. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-04-13 o 18:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi co do butelek i herbatek... Zrobię tak, jak pisałyście.... kupię butelkę do laktatora (a narazie padło właśnie na lovi - przede wszystkim ze względu na cenę i to jak często planuję laktatora uzywać - czyli jak najrzadziej - oby się tak dało), no i dziś pani w sklepie powiedziała, że akurat im się pokończyły więc mój Mąż po prostu wie jaki kupić i we wtorek ma pojechać, bo wtedy ma być dostawa.
Herbatki nie kupiłam, bo nie miałam siły już na zakupy w tesco, ale też pewnie kupię hippa, bo jakoś tak mnie ciągnie do tej firmy, nie wiem dlaczego. No ale kupiłam za to w końcu materacyk do łóżeczka i wanienkę - które mój Mąż miał już dawno kupić, ale weź Go tu zmotywuj do zakupów dzieciowych beze mnie.... ![]() Tak więc w zasadzie wyprawkę chyba już mam w komplecie i jutro zmolestuję Marcina, żebyśmy w końcu łóżeczko złożyli.... ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Ja też teraz sobie tak myślę, że w poniedziałek jadę na izbę i chyba w niedzielę odstawię no-spę, żeby mi sie jakieś skurcze zaczęły, to mnie nie będą długo przetrzymywać tylko szybko wyjmą Hanię.... |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki....
Ja dzis w o wiele lepszym humorze i sił tez troch więcej...z objawów to ma jeszcze więcej (jeśli to możliwe) mlecznobiałej gęstej wydzieliny i boli mnie brzuch i spina sie tylko nie okresowo a tak na samej górze mojego bębenka... Byłam dzis z kumpelą na kilkugodzinnym spacerku w tym w Urzędzie skarbowym gdzie ponad godzinę stałyśmy obie w zaawansowanej ciązy w kolejce...ach ta męska znieczulica ![]() Moja koleżanka z terminem jak ja urodziła dziś rano synka ![]() ![]() Co do szczepień to my szczepimy tymi normalnymi + pneumo... Kubusewa gratulacje!!! Ale szybko Ci poszło ![]() Ania20m biedny synuś...oby szybko mu przeszło ![]() Evcia oby jak najszybciej przeszły Ci te piersiowe problemy.. Mravka Robercik super interesuje sie juz zabawkami, a minka na koniec rewelacja ![]() Rybka bardzo optymistyczny opis porodu ![]() Desia niby nic ktg nie wykazało a może zacząć się w każdej chwili...nasze dzieciaczki same wybiorą najlepszy czas.... Lenka oby Kajusia jak naszybciej się ożywiła... ![]() Jolka synuś przesłodki...i super, że Tż Ci pomaga ![]() A co do karmienia piersią to nie każda jest do tego stworzona i nie ma co mieć z tego powodu wyrzutów sumienia ![]() Ja jestem mega nastawiona na karmienie piersia i jak będe miała problemy to będzie straszny dół na pewno...no ale zobaczymy... |
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ktore urodzily a w ciazy mialy problemy ze spojeniem: czy po porodzie tez Was troche boli? mnie zaczelo kilka dni temu i pod koniec dnia boli mnie, troche inaczej niz w ciazy - ale jednak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja jadę w poniedziałek od rana ale naprawdę jak przeżyję ten weekend to będzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Zakorzenienie
|
tak, też boli czasem...
#458 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to Desia trzymam kciuki! Duzy masz rozstrzal miedzy roznymi terminami? Bo u mnie w sumie wszystkie w okolicy 9-14 kwietnia... Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Rozeznanie
|
Cześć!
Gratuluję nowym mamusiom!!! ![]() ![]() ![]() Kwietniówki się w końcu sypnęły ![]() ![]() ![]() Kulka i Konia co wyście dziś brały,co?? ![]() ![]() ![]() Koniu trzymam kciuki za Twoją córunię ![]() ![]() Evvcia strasznie Ci współczuję tych problemów z piersiami... Masz rację,nic na siłę-jak nie będziesz mogła karmić to przerzuc na mm. bo możesz jeszcze raz się tego nabawić jak będziesz się katować.. A tak w ogóle to uważać teraz już będziesz musiała przez jakiś czas,bo to zapalenie lubi powracać.Nawet jak jest wyleczone to bez żadnej przyczyny znów może zaatakować... Bodajże Moniq pisała te pytania z plany porodu.. no i chcialam sie odnieść (choć wiem,że już za późno). Tak jak MoniaHan uważam,że dziecko nie wyślizgnie Ci się ![]() dołączam się do grona anty-huggies.. Mlodemu tak dupsko obszczypało,że aż się krew wczoraj polała ![]() ![]() A no i byliśmy u lekarza z tymi krostkami. Bo Julek ma takie same krostki jak Jula Emigry. I w dodatku mu oczko ropieje ![]() ![]() ![]() ![]() A i przez to podrażnienie Mały spać nie może na pleckach,bo pupka go boli... ![]() ![]() a myślicie,ze ta wysypka mogła od zbyt twardej wody mu się zrobić?? Bo u nas to taka siekiera z kranu leci,że ja całe dłonie mam poszatkowane. Więc może Malemu też ona zaszkodziła?? Alem poemat stworzyła ![]()
#461 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiecej terminow nie mam ![]() No ale wychodzi 3 dni roznicy tylko. Flower , no wlasnie, ja wiem ze teoretycznie to moge jeszcze w nocy jechac rodzic , bo to sie szybko zmienia ![]() Tylko ze juz zarezerwowany termin ma Gosia na dzisiejsza noc ![]() Nowaken, no to zycze zebys do poniedzialku dotrwala w dwupaku ![]() A moze Ty sie tam z Iw 32 spotkasz!?
![]() |
#462 | ||||||
Zakorzenienie
|
dziewczyny karmiące butli czy za każdym razem po jedzeniu wyparzacie butelki???
Cytat:
![]() ![]() dokładnie mnie to męczy więc już postanowione, że będzie tylko mm z tym, że na chwile obecną je Bebiko 1 a nie wiem czy zostać przy nim czy kupić jakieś inne. Mój maluszek waży już 3220g ![]() dziewczyny dzisiaj tylko 2 razy mały był przystawiany do cyca rano i ciągle ze mnie leci i tylko wymieniam wkładki ![]() ![]() rybka super opis porodu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() co do laktacji jeszcze wstrzymam się z tabletkami bo mają one spore skutki uboczne - ostrzegano mnie w szpitalu ;/ więc tabletki tylko wtedy kiedy naprawde będzie trzeba. Cytat:
![]() Cytat:
ja pije szałwie i mięte na przemian mam nadzieję, że z dania na dzień pokarm zniknie. teraz jak mały je mm jestem szczęśliwa ja, mąż i maluch ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() dokładnie teraz czuję się lepiej zdecydowanie i oby tak dalej ![]() dziękuję ![]() Cytat:
![]() ![]() no ja nie jestem do tego stworzona ![]() dziękuję ![]() tak zdecydowanie mi lepiej ![]() zaraz zmykam bo TŻ sam siedzi, a ja przy kompie ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny w 8 tygodniu bedziemy miec szczepienie przeciwko blonicy, tezcowi, kokluszowi, Heinego-Medina, pneumokokom i zapaleniu opon mozgowo-rdzeniowych. czy Wy tez bedziecie szczepic przeciwko tym chorobom?
|
![]() ![]() |
![]() |
#464 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Moja Wiki tez tak potrafila obsrac sie po pachy,zawsze sie dziwilam skad w takim malym czlowieczku tyle potrafi sie nazbierac ![]() Cytat:
![]() Nie ma co,swietny lekarz ![]() A moze kapac go w przegotownej wodzie? Na pewno nie zaszkodzi sprobowac. Cytat:
![]() [QUOTE=Jolkaaa;33522689]dziewczyny karmiące butli czy za każdym razem po jedzeniu wyparzacie butelki??? dziewczyny dzisiaj tylko 2 razy mały był przystawiany do cyca rano i ciągle ze mnie leci i tylko wymieniam wkładki ![]() ![]() teraz jak mały je mm jestem szczęśliwa ja, mąż i maluch ![]() /QUOTE] Ja mysle,ze butelki chociaz wrzatkiem wyparzac kazdorazowo i pewnie z raz dziennie bym wygotowala.Chyba,ze masz sterylizator. Zeby przestalo mleko leciec czasem wystarczy kilka dni,a czasem kilka tygodni potrzeba.Mi przestalo w ciagu tygodnia jakos.A ty jeszcze dzisiaj karmilas,wiec daj sobie czas,nie zahamuje sie z godziny na godzine. Najwazniejsze,ze jestescie szczesliwi,nic na sile ![]()
![]() |
#465 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki
![]() ![]() ![]() Strasznie bym chciała mieć Ją przy sobie, ale na razie musi się wygrzewać, bo rozwojowo jest młodsza niż 37 tygodni - napięcie mięśniowe jest słabsze itp.. Martwię się niesamowicie i wciąż myślę czy wszystko będzie z Nią dobrze. Ale mąż bardzo mnie wspiera, bardzo mi pomaga. Nie mogę być przy Niej za często, bo lekarz powiedział, żeby ograniczyć ilość bodźców, poza tym jestem strasznie obolała ![]() Ale chodzę kilka razy dziennie i przypominam Jej o sobie (strasznie mi smutno że nie możemy się już poznawać.. że nie wiem nawet kim jestem ![]() Dziękuję Wam ogromnie za wsparcie, smsy i kciuki ![]() ![]() Mąż przyniósł mi dziś lapka, więc postaram sie poczytać, nadrobić. ![]() Nie mam mleka niestety.. ![]() Staram sie rozkręcić laktatorem, mam nadzieję, że coś się pojawi. Jutro zacznę pić herbatkę laktacyjną. |
![]() ![]() |
![]() |
#466 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#467 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o herbatke to ja piję z Hippa tą laktacyjną, a także herbaty Rooibos bo też są polecane dla kobiet karmiących, wspomagaja laktację i nie zawierają kofeiny ![]()
Edytowane przez natkulec Czas edycji: 2012-04-13 o 19:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Rozeznanie
|
Hehe właśnie przeczytałam komentarze o mojej Zuzi
![]() ![]() ![]() ![]() Zastanawiam się nad tymi szczepieniami o których pisałyście. My bierzemy 6 w jednym, rotawirusy i pneumokoki. Malutka idzie do żłobka od września więc lepiej ją od tego wszystkiego zaszczepić. Tylko od meningokoków nie szczepię. |
![]() ![]() |
![]() |
#469 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.mamabebe.pl/product-pol-4...zny-Senso.html czy ten: http://www.mamabebe.pl/product-pol-4...ilikonowy.html bo ja się skłaniam ku temu pierwszemu (senso)... właśnie mnie ten smoczek też się podobał, no i co tu dużo kryć - ceny są naprawdę przystępne w porównaniu z innymi firmami.... a tak sobie myślę, że jeśli będę używać tak, jak planuję, to nie ma sensu wydawać kilku stówek... a jeśli okaże się, że potrzebuję częściej, to rozejrzę się pewnie za jakimś elektrycznym... a co do herbatek, to rooibosa mam zapas w domu - bo mój Mąż lubi - ja niekoniecznie, no, ale jeśli w razie problemów mają pomóc, to się poświęcę dla mojego Małego Wierciocha.... normalnie dziś mi znów wierci dziurę w brzuchu.... Edytowane przez gkatarzynka Czas edycji: 2012-04-13 o 20:07 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mysle ze jesli bedziesz odciagala laktatorem to napewno w jakims stopniu rozkrecisz, zawsze mozesz dokarmiac a z piersi podawac ile masz! Bedzie dobrze, tak jak dziewczyny pisza - malymi kroczkami , byle do przodu! ![]()
![]() |
#471 |
Rozeznanie
|
Gosia właśnie go wykąpałam w przegotowanej. Zobaczymy co to da... Bo na samym początku jak go myliśmy to tylko w przegotowanej i nic się nie działo,a jak tylko go do wanny daliśmy to zaraz go wysypało
![]() Bo tak w ogóle to się pochwalić chcę że po raz pierwszy sama kąpałam Julka ![]() A wiecie,że Młodego ulubioną kołysanką jest odgłos suszarki ![]() ![]() ![]() ![]() W załączniku Młody po dzisiejszej kąpieli... Wiem,wiem różowy ręcznik. Ale prawdziwy mężczyzna różu się nie boi ![]() Zdjęcie niewyraźne bo Mały sie strasznie wiercił. A mam najzwyklejszą cyfrowkę i nie da się tu ustawić nic. a no i fotoszopa też nie mam więc fotki nie podrasuję
#472 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Kochana badz dobrej mysli!Na pewno z kazdym dniem bedzie lepiej! Nadrobicie te chwile rozlaki,a malenka na pewno czuje,ze ma mame ktora ja kocha i czuwa niedaleko.Jeszcze troszeczke i bedziesz sie cieszyc z tulenia swojego skarba. Caly czas trzymam mocno kciuki za was!
![]() |
#473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() trzymam ![]() Jesteście pod dobrą opieką i będzie tylko lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#474 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#475 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Moj kolega tez lubi roz i zawsze mowi,ze prawdziwy mezczyzna nie boi sie rozu,wiec moze cos w tym jest ![]()
![]() |
#476 |
Zakorzenienie
|
Ja już mówię dobranoc
![]() Jutro ma u nas padać... nie do życia jestem już... zaraz małego położę spać i sama też chyba idę... Trzymajcie się mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Rozeznanie
|
Jejjjjj, ale sporo z kwietniówek się wykluło, gratulacje dla kolejnych rozpakowanych mamusiów
![]() Lenka trzymajcie się dzielnie, jeszcze chwilka i będziesz tulić swoją córeczkę ile wlezie. Na pewno wszystko jest w porządku, nie martw się tak bardzo. ![]() Podczytuję Was, ale na szybko. U mnie na razie ok, pobolewa mi kręgosłup i ciągnie brzuch niesamowicie. Presja czasu trochę jest, dokańczam sprawy w firmie jeszcze przed porodem. Jeszcze jutro, poniedziałek i wtorek, a w środę już na poród...jestem przerażona, aczkolwiek mam dość już dźwigania brzuszka, teraz wyjątkowo mnie męczy - ciągnie i twardnienia są upierdliwe. A na kontroli wczoraj lekarz powiedział, że na razie wszystko ok i powinnam spokojnie do 18 kwietnia dotrwać. A co do karmienia, ja jestem bardzo nastawiona do karmienia piersią. Ale jak naprawdę coś się pochrzani to powalczę ale nie na chama, nic na siłę. Najważniejsze, żeby nie stwarzać sobie i dziecku dodatkowego stresu. Moja ciocia - doradca laktacyjny - powiedziała, że to jak sie udaje karmić piersią to najwięcej zależy od psychiki, ale po porodzie, nie przed porodem. Bo po porodzie wiele rzeczy się zmienia w psychice matki. Polecam genialną książkę: "Warto karmić piersią. I co dalej?" Bardzo fajnie i po ludzku opisane są kwestie związane z karmieniem piersią. Trzymajcie się cieplutko, kładę się spać, znowu dzisiaj do 18 w pracy wysiedziałam jak zwykle ![]() Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2012-04-13 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Zadomowienie
|
Czytam o tych Waszych maluszkach jak płaczą i aż serce ściska żal, najgorzej jak nie wiadomo czemu płacze i człowiek jest bezsilny. Wczoraj wieczorem moja Madzia też tak się rozpłakała że aż czerwona była, a mnie serce pękało. Okazało się że było jej gorąco bo mój mąż przesadził z piecem i zrobiło się duszno, ale na początku nie wiedziałam co jej jest, jak ja rozebrałam to przestała płakać. Wywietrzylismy porządnie, wieszaliśmy mokre ręczniki i włączyliśmy nawilżacz i zrobiło sie lepiej. Jak Madzia usnęła po 21 to obudziła się przed 3 rano, aż w szoku byłam
![]() ![]() ![]() ![]()
#479 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, wiem, że z jednej strony chciałybyście jak najszybciej urodzić.. I trzymam kciuki żeby tak było, ale i bezpiecznie! Ja zrobiłabym wszystko żeby mieć Małą jeszcze w brzuszku, żeby tam się jeszcze troszkę rozwinęła.. Żeby nie przezywać tego wszystkiego.. Z chęcia poczekałabym w kolejce doporodu..
Nawet jak to piszę to płakać mi się chce.. Cały czas wkółko powtarzają mi że to wcześniactwo, że jest słabiutka.. Niby waży 3 kg i mówię, pytam jak to - że to przecież nie jest mało.. Ale powiedzieli że to nic nie znaczy.. Że mieli 4 kilogramowego dzieciaczka, który nie był odpowiednio rozwinięty jak na swój wiek i wagę.. Właśnie wjechała do sali nowa lokatorka z dzidzią.. A ja jestem sama ![]() Dziękuję Wam bardzo Dziewczyny - Desiu, Nowaken, evvcia, Aguśka i adaikaka za przekazywanie wiadomości ![]() Pytałyscie się dziewczyny jaki wiek ciąży uznali przy Kaji - 37 tydzien, ale powiedzieli że rozwojowo jest jeszcze młodsza. I że 37 tydzien to w ogóle podobno jakiś newralgiczny jest.. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-13 o 22:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#480 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.