Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-14, 00:05   #1561
natee
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Zobacz te kolory
http://allegro.pl/nowosc-miyo-alumin...248984548.html zielony i pomarańczowy wręcz rażą po oczach Ale oglądałam te wózki i z wyglądu super

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:58 ----------

zmywam tapetę z ryjca i lecę spać, brzuch to mi chyba wybuchnie zaraz
fajny bardzo podobne widzialam na tej stronce, ktora Wam podawalam. pomarańczowy z szarym fajnie wygląda

Dobranoc

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 00:42   #1562
blueberry88
Zakorzenienie

Śpiochy!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 01:08   #1563
depoison
Zadomowienie

Ładnie Zanim was nadrobiłam to się 1 godzina zrobiła
Uwaga - zmieniam avatar (info dla tych, które, podobnie jak ja, rozpoznają po avatarach )
Po pięciu latach odrobinę znudziła mi się tamta Salome

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Pójdę was ponadrabiać trochę, a tymczasem obejrzyjcie, co dzisiaj kupiłam małej
słodkości!

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
nie martw sie, mi tez coraz ciezej z kasą wydolic na to wszytsko
taaa
Nie macie pojęcia, jak ja się cieszę, że nie słuchałam tych wszystkich, którzy w 4 czy 5 miesiącu mówili mi, że jest za wcześnie na kupowanie czegokolwiek. Bo gdyby nie to moje gromadzenie rzeczy właściwie już od momentu wykonania pierwszego usg, musiałabym teraz jakieś szalone setki euro wydać na wszystko - a to dopiero by bolało!
A tak - tu 20€, tam 30€, szczególnie tego nie odczułam, a gdyby teraz przyszło naraz kupić nie tylko za wózek i fotelik, ale też wszystkie szmatki, butelki, kocyki itp, to cienko byśmy śpiewali...

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej ja już jestem po.. byliśmy jeszcze na kolacji, teraz walczyliśmy z internetem bo coś kostka od złącza nawala :/
Najpierw zła wiadomość : w 2 tyg +2kg.. nie mam pojęcia na prawdę jak ja to robię :/ specjalnie teraz normalnie jadłam, nie żarłam byle czego i znów do przodu :/ a więc to już +16.. będzie co zrzucać...
Wiadomość średnia : dostałam anty na grzybka ale może to i dobrze
A reszta to same dobre , a więc : Igusia została Igusią Lekarz rzucił do mnie tekstem czy poszukamy jajeczek, aż się przestraszyłam :| ale na szczęście nie ma
Łożysko na przedniej ścianie ale ok , mała ułożona główkowo więc już w ogóle szał
Co jeszcze hmm,, szyja długa i zamknięta.. i moja kruszynka waży 1163g.. a więc moje pierworodne dziecię raczej nie przekroczy 3kg, raczej tak jak mamusia i tatuś urodzi się malutkie
Wizualnie też w porządeczku więc jest giciors
czyli wszystko super! A z wagą to już chyba wiele z nas nie ogarnia tematu - ja np. zauważyłam, że czy jem bez ograniczeń i siedzę na dupie całe dnie, czy się ograniczam i sporo ruszam - przyrost jest podobny, nieubłagany..

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
no właśnie...a swoją drogą mata przy kotahc też się sprawdzi
hehe, właśnie. Czasem myślę, że z tych wszystkich bujaczków, leżaczków czy nawet łóżeczka częściej korzystać będzie kot, niż dziecko

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
A jaki materacyk chcecie kupić i dlaczego? Myślał ktoś już o tym?
ja już materacyk mam, o ile się nie mylę, to chyba nawet identyczny jak tu (gryka-pianka-kokos) http://www.ebay.de/itm/BUCHWEIZEN-KO...d=332167377313
(dlaczego taki - nie umiem powiedzieć, tematu nie zgłębiałam, zdałam się na doświadczenie przyjaciółki )

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 01:52   #1564
Maciejka__
Zakorzenienie

Co sądzicie o odkurzaniu mieszkania w bloku o godz. 1:20?
O tym, że moi sąsiedzi lubią weekendowe imprezy wiem od dawna, ale odkurzanie to już chyba przesada!
Sądzę, że ktoś dość szybko wytłumaczył im, że w tym budynku bardzo głośno słychać muzykę, ale niestety najwyraźniej nadal nie zdają sobie sprawy, że głośne rozmowy, przesuwanie mebli, czy wbijanie czegoś na podłodze też mogą przeszkadzać.

---------- Dopisano o 01:52 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ----------

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Uwaga - zmieniam avatar (info dla tych, które, podobnie jak ja, rozpoznają po avatarach )

Nie macie pojęcia, jak ja się cieszę, że nie słuchałam tych wszystkich, którzy w 4 czy 5 miesiącu mówili mi, że jest za wcześnie na kupowanie czegokolwiek. Bo gdyby nie to moje gromadzenie rzeczy właściwie już od momentu wykonania pierwszego usg, musiałabym teraz jakieś szalone setki euro wydać na wszystko - a to dopiero by bolało!
A tak - tu 20€, tam 30€, szczególnie tego nie odczułam, a gdyby teraz przyszło naraz kupić nie tylko za wózek i fotelik, ale też wszystkie szmatki, butelki, kocyki itp, to cienko byśmy śpiewali...
Ad. 1 Dlugo się będę przyzwyczajać do takiej zmiany.
Ad. 2 Ja zaczęłam zakupy chyba po USG genetycznym, ale skupiłam się na ładnych i tanich ubrankach, a resztę odłożyłam na później. Nie wiadomo kiedy nadeszło to "później", a nie mam nawet kompletu ciuszków na pierwsze trzy miesiące, bo te śliczne ze sklepów i z lumpka w przeważającej większości są na trochę starsze dziecię. Pewnie skończy się na tym, że brakujące body, śpioszki, kaftaniki i pajacyki kupię w jakimś markecie, a resztę na all.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 07:07   #1565
modnisia86
Zadomowienie

Witam z samego rana z kawusią

Cytat:
Moja mama kupiła mi ten wózek http://dino.sklep.pl/nowy/hartan-top...s-p-12237.html on jest mega paskudny
nie jest taki ostatni tylko brak skrętnych kół
Cytat:
Witajcie weekendowo
śliczne ubranka
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
W ogóle nie rozumiem takiego uszczęśliwiania kogoś na siłę-jak z tymi wózkami Jakieś widzimisię babć i kupowanie tego co im się podoba. Rozumiem, że dają kasę, ale to chyba rodzice częściej z dzieckiem wychodzą na spacer i wózek ma być funkcjonalny dla nich.
Nam moja mama przywiozła kasę na wózek-obie babcie się złożyły. Nawet pojechała z nami po niego (kupowaliśmy po porodzie, bo wcześniej nie zdążyliśmy), ale decyzja była nasza.
ja tez nie rozumiem jak można uszczęśliwiać kogoś na siłę. Na szczęście moja mama tak nie jest i powiedziała że kupi mi łóżeczko ( ale mówi ty kup ja oddam kasę bo później będziesz narzekać)
Cytat:
dziewczyny ile u Was w sklepach pieluchy flanelowe kosztują? Bo się zastanawiam czy nie lepiej mi wyjdzie kupić na allegro
http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki...237769019.html znalazłam ostatnio w takiej cenie na all w ogóle ten sprzedawca ma jakieś tanie pieluchy nawet te kolorowe (kupie po jednej na wypróbowanie jak będą mi odpowiadać to zamówię więcej)
Cytat:
Hej ja już jestem po.. byliśmy jeszcze na kolacji, teraz walczyliśmy z internetem bo coś kostka od złącza nawala :/
Najpierw zła wiadomość : w 2 tyg +2kg.. nie mam pojęcia na prawdę jak ja to robię :/ specjalnie teraz normalnie jadłam, nie żarłam byle czego i znów do przodu :/ a więc to już +16.. będzie co zrzucać...
A reszta to same dobre , a więc : Igusia została Igusią Lekarz rzucił do mnie tekstem czy poszukamy jajeczek, aż się przestraszyłam :| ale na szczęście nie ma
Łożysko na przedniej ścianie ale ok , mała ułożona główkowo więc już w ogóle szał
Co jeszcze hmm,, szyja długa i zamknięta.. i moja kruszynka waży 1163g.. a więc moje pierworodne dziecię raczej nie przekroczy 3kg, raczej tak jak mamusia i tatuś urodzi się malutkie
gratuluje udanej wizyty

Edytowane przez modnisia86
Czas edycji: 2012-04-14 o 07:09
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 07:52   #1566
prince_polo
Zakorzenienie

hejka
Witam sie po kawce. Zanim nadrobiłam, zdazylam ja wipic
czuje sie dobrze, ejstem wypoczeta wstałam po 7

Musze isc na zakupki bo dzis mamy gosci nie bede szykowac jedzenia niewiadomo jakiego przyjaciolka mwoila bym nic nieszykowała (wczoraj dzownila jak akurat zle sie czułam) ale zrobie chociaz sąłatke grecką(tak dawno mam na nia ochote) , i do pochrupania chipsy no i kupie jakis alko dla chłopow
Nic wiecej nie robie. Na szczescie wódki nie chcą pic to nietrzeba zagryzki no i dobrze bo niewiem jak sie bede czuła wieczorem. A wczoraj to az sie przepakowałam w inna torbe do szpitala. Bo niewiedzialam cyz nie ebde musiala jechac. A dostałam taka fajną nie duzą niebieską moja była wielka i w dodatku jeden zamek sie zrypał.

moja mama wczoraj dzowniła, ze kupiła dla wnusi 2 ubranka Jestem ich ciekawa

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Nadalka super wieści

Dziewczyny ale mnie kość ogonowa napiernicza, promieniuje aż na tyłek, w ogóle się nie mogę schylić, ciężko mi się siada i wstaje. Koszmar jakiś
mnie boli kosc ogonowa baaaardzo czesto niestety
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
domyślam się że czeka mnie codzienne jej mycie przy Oskarku,na szczęście nie jest z materiału bo chyba bym się zapłakała jakby mi ją opluł marchewką
piekne mieszkanko macie kochana!! i mata super tez taka chcemy
my nie mozemy miec takich kolorow bo pies, a no i tez nie ujdzie skórka bo moj poes drapie pazurkami, udaje ze kopie. i tak dzien w dzien ma takie odruchy

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 08:02   #1567
phdwao
Zakorzenienie

hej

zaraz wybywam na zakupy i dlugie chodzenie

jeszcze nadrobie wczorajszy wieczor tylko

oooooolllllcccciiiiaaa fajna mata

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2012-04-14 o 08:07
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 08:50   #1568
prince_polo
Zakorzenienie

ja tez ide na miasto

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-04-14, 09:11   #1569
asia665
Wtajemniczenie

Hello

Wczoraj byliśmy w kinie- film nawet fajny,ale ja to nie lubie krwi,zabijania itd więc często zamykałam oczy .

Zaraz biore się za porządki,a tak mi się nie chce . No i sąsiad mnie wkurza,ja rozumiem że można słuchać muzyki głośno,ale u nas w mieszkaniu talerze aż się trzęsą w szafkach . Najgorsze jest to że "główna siła " tego dźwięku jest za ścianą pokoiku dziecięcego,więc nie wiem jak to będzie gdy się mały urodzi

Jutro przyjeżdżają moi rodzice na obiad - chcemy im jeszcze raz podziękować za wózek

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 09:17   #1570
Paula SHIN
Zakorzenienie

Ale mialam dzisiaj dziwna sytuacje
Bylam rano na zakupach, troch tego wzielam, stoje w kolejce, 2 osoby przede mna, jedna wlasnie placila, a druga, taka starsza pani zaczela mnie zagadywac i mowic, ze ona wie, ze kobiety w ciazy czesto nie moga ustac na nogach i mnie przepuszczala i namawiala zebym stanela przed nia Kilka razy musialam mowic, ze naprawde ustoje na nogach i nie trzeba (a ona miala moze ze 2 rzeczy...).
Szkoda ze nikt mnie tak nie puszcza wtedy, kiedy faktycznie jest mi slabo, a wlasnie wtedy jak dobrze sie czuje.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 09:19   #1571
asia665
Wtajemniczenie

Paula - to bardzo miło ze strony tej starszej pani . Często jest przecież na odwrót,że to właśnie te starsze panie są negatywnie nastawione do ciężarnych.

Jestem mamą

Stary 2012-04-14, 09:19   #1572
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Hello

Wczoraj byliśmy w kinie- film nawet fajny,ale ja to nie lubie krwi,zabijania itd więc często zamykałam oczy .

Zaraz biore się za porządki,a tak mi się nie chce . No i sąsiad mnie wkurza,ja rozumiem że można słuchać muzyki głośno,ale u nas w mieszkaniu talerze aż się trzęsą w szafkach . Najgorsze jest to że "główna siła " tego dźwięku jest za ścianą pokoiku dziecięcego,więc nie wiem jak to będzie gdy się mały urodzi

Jutro przyjeżdżają moi rodzice na obiad - chcemy im jeszcze raz podziękować za wózek
Bedzie dobrze, bo wszelkie dzwieki super dzialaja na dziecko. Zwlaszcza szumy itd.
Oczywiscie mozecie do niego pukac i mowic, ze dziecko nie moze spac i wtedy on MUSI wylaczyc muzyke jesli slucha jej pozno i powiecie ze dziecko nie moze spac...

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-04-14, 09:26   #1573
asia665
Wtajemniczenie

Paula- no właśnie on słucha muzyki od piątku do niedzieli od 10 do 22 więc mogę liczyć tylko na jego dobrą wole . No i te dźwięki to raczej techno i hip hop -czyli jedno wielkie "łup łup łup"

Jestem mamą

Stary 2012-04-14, 09:45   #1574
ivoncia16
Wtajemniczenie

hej
o 12;00 jadę do Tż idziemy na zakupy dla małej
mam nadzieję że coś kupimy
choć u nas w mieście nie ma nic fajnego a jak jest to drogo jak nie wiem
dlatego będę zmuszona kupić to co będzie bez wybrzydzania .będę w poniedziałek spowrotem

Cytat:
ivoncia a jak tam postępy w remoncie pokoju dla Was? Pisałaś że możliwe że w maju będzie gotowy, trzymam kciuki
a ja już zła się robię powoli ;/
ten pokój na dobrą sprawę mógłby być już dawno skończony
ale mój tatusiek jest taki do roboty że aż strach
On tylko patrzy położyć sie na kanape i oglądać TV
a mój Tż pracuje od rana do 16 , zanim by tu przyjechał od siebie to była by 17
także nie ma jak ;/
ale i tak przyjedzie na weekend majowy i bedzie malowal
takze nie wiem kiedy ten pokój będzie zrobiony mam nadzieję że już niedługo bo jeszczę musimy kupić kanapę i komode
powiem Ci że wydatkow a wydatkow

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
A jakiej pojemności butelki kupujecie i ile sztuk? Nie mam pojęcia o tym prawdę mówiąc jakie butelki kupić. Zdecydowałam, że kupimy tommee antykolkowe, chyba 150 ml a drugą tą trochę większą - chyba 240ml?

ja też chcę tą samą co Ty

Cytat:
ja chciałabym karmić do pół roku,nie dłużej
ja tak samo

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
chinszczyzna przybyla mniam mniam mniam

mmmmm zjadła bym taki
w Niemczech jest taki pyszny makaron
nie wiem jak sie to pisze ale napiszę tak jak się mówi
,,Czinafane " mniam ;D jakoś HINA-FANE się piszę czy jakoś tak hehe

Cytat:
Moja mama kupiła mi ten wózek http://dino.sklep.pl/nowy/hartan-top...s-p-12237.html on jest mega paskudny
według mnie nie jest zły
a jeszcze jak mówisz że masz inny kolor to już wogólę fajny

Cytat:
cieszę sie że wszystko dobrze !

Cytat:
mam taką nadzieję że zrzucę

a tu jeszcze po wizytowy brzuchal
lae już duży
super brzusio

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Wiecie z czym ja się spotykam od czasu poznania płci. Przypomnę, że u nas będzie druga córeczka. Jakby większość ludzi nas żałowała i robią dziwną minę na wieść o drugiej córce. Tak jakby każdy marzył o tym, żeby mieć parkę.
Ludzie, to mają czasem dziwne podejście.
a tam ludzie są dziwni
dla mnie jest najwarzniejsze żeby maluszek byl zdrowy a nie !
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 09:45   #1575
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Paula- no właśnie on słucha muzyki od piątku do niedzieli od 10 do 22 więc mogę liczyć tylko na jego dobrą wole . No i te dźwięki to raczej techno i hip hop -czyli jedno wielkie "łup łup łup"
łojezusie techno i hip hop... Nie wytrzymalabym. Teraz juz zupelnie wiem co masz na mysli.
Hmmm, a gdyby jednak gdzies zglosic, ze dziecko nie moze spac przez takie glosne basy, az tak glosne dzwieki? Niech sobie slucha, nawet dosc glosno, ale np. nie z takim basem...
A jak juz mowimy o muzyce, to moj maly od kilku dni ma bunt na muzyke i w kolko, w kolko slucha i oglada Pearl Jam. Ich koncert z 1992, czasami zaczyna mi piszczec i plakac i musze cofac do piosenki "Jeremy"... Ugh. Kochalam ja, ale teraz powoli mam jej dosc
On sobie tanczy, oglada... I tez musi miec dosc glosno zeby sie bawic. Raz jak sciszylam to tez byl ryk
A jeszcze ze 3 tygodnie temu ciagle mi wyl i lecialo Red Hot Chili Peppers (zwlaszcza "Look Around") Moje dziecko kocha muzyke Ale od malego go "faszerowalam" rockiem, punkiem, metalem, wszystkiego po troche (nie zna hip hopu, techno czy popu).
Doszlo do tego, ze moje niespelna 2-letnie dziecko jak slyszy muzyke to leci po miotle i z nia tanczy, trzyma tak w bok, jak gitare Nic dziwnego w sumie, bo jak juz napisalam, ostatnio ciagle chce ogladac koncerty. Zdarzyl tez zauwazyc jak wokalisci spiewaja do mikrofonow, wiec czasami miotla robi nam za mikrofon.

Boje sie ze kiedys pozaluje tego, ze pokazalam mu tyle muzyki
On teraz sam podchodzi do laptopa i chce ustawiac muzyke. Zwlaszcza jak juz slucha i cos sie skonczy. Podchodzi, naciska i czasami faktycznie udaje mu sie wlaczyc to znowu

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-04-14, 09:48   #1576
agunia82
Zakorzenienie

Heloł, melduję, że dzisiaj zaczynam 29 tydzień

Cytat:

no nie, kolejna co się znęca zmianą awatarów a tak na poważnie, to bardzo mi ten awatar do Ciebie pasuje

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Co sądzicie o odkurzaniu mieszkania w bloku o godz. 1:20?
O tym, że moi sąsiedzi lubią weekendowe imprezy wiem od dawna, ale odkurzanie to już chyba przesada!
Sądzę, że ktoś dość szybko wytłumaczył im, że w tym budynku bardzo głośno słychać muzykę, ale niestety najwyraźniej nadal nie zdają sobie sprawy, że głośne rozmowy, przesuwanie mebli, czy wbijanie czegoś na podłodze też mogą przeszkadzać.
no chyba bym utłukła

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
mnie boli kosc ogonowa baaaardzo czesto niestety
dzisiaj już mnie na szczęście nie boli póki co

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 10:02   #1577
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:

ja już materacyk mam, o ile się nie mylę, to chyba nawet identyczny jak tu (gryka-pianka-kokos) http://www.ebay.de/itm/BUCHWEIZEN-KO...d=332167377313
(dlaczego taki - nie umiem powiedzieć, tematu nie zgłębiałam, zdałam się na doświadczenie przyjaciółki )
Dzięki
Jak zobaczyłam Twój post jako pierwszy, to najpierw byłam przekonana, że to ktoś nowy... A jak zaczęłam czytać, pomyślałam, że to ktoś kto był tu przede mną i wraca... Po co przeczytać nick

Witam z rana po strasznej, niespełna ośmiogodzinnej nocy... Miałam dwa '"wspaniałe" sny. W tym pierwszy o tym, że dwie kobiety spodziewają się dziecka z moim tż mają termin na czerwiec/lipiec
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 10:54   #1578
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cześć Kochane Brzuchatki Wczoraj cały dzień mnie tu nie było, ale jak tylko, za parę godzin, odgruzujemy mieszkanie to przyjdę poczytać Ah no i w planach mamy poranno-południowe przytulanki. Małż, przez tydzień był chory i przez cały ten czas zapowiadał mi, że jak tylko poczuje się lepiej to w sobotę....
Byłam wczoraj w knajpce ze znajomymi i była koleżanka koleżanki, która również jest w ciąży. W zeszły piątek była na badaniu genetycznym - w 13 tc. Miała usg i badanie krwi. Same usg nie wyszło zbyt ciekawie, bo przezierność karkowa ma nieprawidłową wartość i nie udało się sprawdzić noska. W ogóle o możliwości takiego badania dowiedziała się dopiero w 12 tc, i to od kobiety na ip (była w szpitalu bo coś ją tam bolało).
Aha potem zrobili jeszcze badanie krwi i razem z wynikami krwi ogólny obraz badania wyszedł lepiej - znaczy zmniejszyły się ryzyka chorób. Jednak jest załamana i zastanawia się co dalej zrobić. Jak to usłyszałam to zrobiło mi się bardzo przykro. Tym bardziej, że u mnie ciąży nie da się już ukryć i czułam się tak dziwnie.
Kurcze zrobiła się już 11 a ja jeszcze nie zmobilizowałam się do czegokolwiek.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 10:57   #1579
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej witam !
ale dzisiaj pospalam tak mi sie wstac nie chcialo strasznie rozleniwilam sie przez ten tydzien nie wiem jak ja wroce w poniedzialek do pracy
Codziennie rano jak sie budze mam takie dziwne uczuie - nie czuje brzucha, wiec najpierw sprawdzam czy on tam napewn jest nie wiem czemu mm takie glupie uczucie

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 11:01   #1580
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
hej
o 12;00 jadę do Tż idziemy na zakupy dla małej
mam nadzieję że coś kupimy
choć u nas w mieście nie ma nic fajnego a jak jest to drogo jak nie wiem
dlatego będę zmuszona kupić to co będzie bez wybrzydzania .będę w poniedziałek spowrotem
Mam nadzieje,że pochwalisz się zakupami jak będziesz miała wolną chwilkę

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
łojezusie techno i hip hop... Nie wytrzymalabym. Teraz juz zupelnie wiem co masz na mysli.
Hmmm, a gdyby jednak gdzies zglosic, ze dziecko nie moze spac przez takie glosne basy, az tak glosne dzwieki? Niech sobie slucha, nawet dosc glosno, ale np. nie z takim basem...
A jak juz mowimy o muzyce, to moj maly od kilku dni ma bunt na muzyke i w kolko, w kolko slucha i oglada Pearl Jam. Ich koncert z 1992, czasami zaczyna mi piszczec i plakac i musze cofac do piosenki "Jeremy"... Ugh. Kochalam ja, ale teraz powoli mam jej dosc
On sobie tanczy, oglada... I tez musi miec dosc glosno zeby sie bawic. Raz jak sciszylam to tez byl ryk
A jeszcze ze 3 tygodnie temu ciagle mi wyl i lecialo Red Hot Chili Peppers (zwlaszcza "Look Around") Moje dziecko kocha muzyke Ale od malego go "faszerowalam" rockiem, punkiem, metalem, wszystkiego po troche (nie zna hip hopu, techno czy popu).
Doszlo do tego, ze moje niespelna 2-letnie dziecko jak slyszy muzyke to leci po miotle i z nia tanczy, trzyma tak w bok, jak gitare Nic dziwnego w sumie, bo jak juz napisalam, ostatnio ciagle chce ogladac koncerty. Zdarzyl tez zauwazyc jak wokalisci spiewaja do mikrofonow, wiec czasami miotla robi nam za mikrofon.

Boje sie ze kiedys pozaluje tego, ze pokazalam mu tyle muzyki
On teraz sam podchodzi do laptopa i chce ustawiac muzyke. Zwlaszcza jak juz slucha i cos sie skonczy. Podchodzi, naciska i czasami faktycznie udaje mu sie wlaczyc to znowu
No właśnie te basy są najgorsze . Mieliśmy już "upatrzoną" ściane przy której postawimy łóżeczko, ale nie wiem czy w takiej sytuacji je tam postawimy. Bo te dźwięki są straszne, słychać każde słowo piosenki i te "łubudubu" . Powiedziałam już mężowi,że jak mały się urodzi to po prostu pójdziemy i poprosimy by słuchał troche ciszej i zmniejszył basy.

Czytałam o tym w internecie , podobno jest też coś o głośnym słuchaniu muzyki w ciągu dnia i że w skrajnych przypadkach można wezwać policje. Ale nie widzi mi się takie rozwiąznie. Wszyscy jesteśmy ludźmi , komuś będzie mógł przeszkadzać płacz dziecka itd. Mam nadzieje że załatwimy to za porozumieniem stron

A Twój synuś widzę słucha dobrej muzyki, u mnie dzieciaki znajomych to słuchają z reguły Smerfnych Hitów

Cytat:
Heloł, melduję, że dzisiaj zaczynam 29 tydzień

no nie, kolejna co się znęca zmianą awatarów a tak na poważnie, to bardzo mi ten awatar do Ciebie pasuje

no chyba bym utłukła

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

Witam z rana po strasznej, niespełna ośmiogodzinnej nocy... Miałam dwa '"wspaniałe" sny. W tym pierwszy o tym, że dwie kobiety spodziewają się dziecka z moim tż mają termin na czerwiec/lipiec
Co za sen

Jestem mamą

Stary 2012-04-14, 11:09   #1581
prince_polo
Zakorzenienie

wrocilam z zakupow, ale cieplloo wkoncu sloneczko swieci.

ide zaraz sprzatac. Potem zrobie grecką sałatke

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-04-14, 11:14   #1582
Irmusia81
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamcie

Cytat:
Witajcie weekendowo
Fajniutkie

Cytat:
a tym Waszym mamom to należy się jak można kupować wózek bez konsultacji z rodzicami dziecka?! ja to bym się nieźle wkurzyła, przecież to my będziemy z tymi wózkami chodzić,nie one! a to już druga taka sytuacja na wątku
Przyznam, że też tego nie rozumiem Jakby mi moja mama tak zrobiła, to bym ją nieźle opierdzieliła Ona zna mój charakterek, więc zawsze się ze mną konsultuje zanim coś dla mnie/dla nas kupi
Bo ja to jestem taka, że powiem, że mi się coś nie podoba i tego nie używam

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wy tez na tym etapie ciazy zaczelyscie czesto chodzic siusiu? bo ja bym mogla co godzine chodzic, a wysikuje naprawde niewile.
Oj tak. W nocy wstaję już 2 razy tak mnie ciśnie

Dziewczyny, zrobiła mi się wysypka na brzuchu i mocno swędzi.
Jest po bokach, taka bardzo drobna.
Myślałam początkowo, że brzuch mnie swędzi, bo skóra się rozciąga.
Potem zauważyłam czerwone kropki, ślady na skórze.
Myślałam, że jest podrażniona po prostu, ale to cholerstwo nie znika już 3 dzień
Zastanawiam się czy umawiać się do dermatologa czy po prostu pokazać to gince na wizycie, która prawdopodobnie będzie w czwartek
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 11:16   #1583
chce_byc_mama
Zakorzenienie

a ja jm muslii z trusawkami mniam, pozniej tez zabieram sie za sprzatanie bo wieczorem mamy gosci.. Ostatnio chyba zrobilam sie jakims odludkiem bo wole spedzac czas w domu z tz niz gdzies chodzic...

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

irmusia a moze to jakies uczulenie? sprobuj wapno. i pokaz gince w czwartek.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 11:18   #1584
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Tz jest okropny nagral mnie jak chrapalam w nocy, mialam zapchany nos no i musialam oddychac przez otwarta buzie i troche pochrapywac, no i on mnie nagral i cale rano mi to puszczal :P
Mój małż ciągle obiecuje, że będzie nagrywał moje chrapanie. Ja mu dam

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Na tym mieszkaniu jesteśmy prawie dwa lata-po drugiej stronie ulicy mamy zbór Świadków Jehowy i ostatnio mówiłam znajomym, że jeszcze u nas nie byli No to właśnie byli. Babka i taki chłopaczek może 13-14 letni. Ja z ŚJ nawet w Polsce nie gadam, bo mamy ZUPEŁNIE inne poglądy na sprawy religii, a co dopiero ze Szkotami
A myślałam że to puka listonosz
Mój małż jak ma wenę to lubi z nimi podyskutować. Ale w sumie tu gdzie mieszkamy teraz to rzadko do nas przychodzą

Kasik_12
gratuluję udanej wizyty A Twoja córcia to rzeczywiście spora Przy okazji zazdraszam tak niewielu kg na plusie

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 11:20   #1585
natee
Zakorzenienie

Dzień Dobry
Wkońcu sie wyspałam, od kilku dni mi tego brakowało

Dziś moja 100dniówka !!!
Stawiam Piccolo i serniczek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sernik-krakowski-03-full-900x622.jpg (53,5 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg piccolo-bezalkoholowy-truskawkowy__5900533004177.jpg (11,4 KB, 0 załadowań)

Stary 2012-04-14, 11:23   #1586
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
mam taką nadzieję że zrzucę

a tu jeszcze po wizytowy brzuchal
Super wiadomości I śliczny brzuszek
Stary 2012-04-14, 11:30   #1587
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
wrocilam z zakupow, ale cieplloo wkoncu sloneczko swieci.

ide zaraz sprzatac. Potem zrobie grecką sałatke
Zgadza się dzisiaj jest superowa pogoda .

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, zrobiła mi się wysypka na brzuchu i mocno swędzi.
Jest po bokach, taka bardzo drobna.
Myślałam początkowo, że brzuch mnie swędzi, bo skóra się rozciąga.
Potem zauważyłam czerwone kropki, ślady na skórze.
Myślałam, że jest podrażniona po prostu, ale to cholerstwo nie znika już 3 dzień
Zastanawiam się czy umawiać się do dermatologa czy po prostu pokazać to gince na wizycie, która prawdopodobnie będzie w czwartek
Hmm ja bym spróbowała wypić wapno, ale nie wiem czy w ciąży można??

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Dziś moja 100dniówka !!!
No to kolejna imprezka

A ja się muszę pożalić - mam dość mieszkania na 3 piętrze . Myślałam , że nie będzie mi to sprawiało problemów . A teraz nawet głupie zakupy jest mi ciężko wnieść bo na pierwszym piętrze jestem już taka zasapana że szok.

Jestem mamą

Stary 2012-04-14, 11:37   #1588
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Wiecie z czym ja się spotykam od czasu poznania płci. Przypomnę, że u nas będzie druga córeczka. Jakby większość ludzi nas żałowała i robią dziwną minę na wieść o drugiej córce. Tak jakby każdy marzył o tym, żeby mieć parkę.
Ludzie, to mają czasem dziwne podejście.
Ludzim nie dogodzisz. Nie przejmuj się nimi

Cytat:
Dziewczyny ale mnie kość ogonowa napiernicza, promieniuje aż na tyłek, w ogóle się nie mogę schylić, ciężko mi się siada i wstaje. Koszmar jakiś
Współczuję
Stary 2012-04-14, 11:40   #1589
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Dziś moja 100dniówka !!!
gratuluje

a ja swoją przegapiłam 3 dni temu

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-04-14, 11:40   #1590
natee
Zakorzenienie

a teraz uciekam na autobus, szykuja sie zakupy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości