|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII
Cytat:
![]() Dobranoc |
|
|
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
Śpiochy!
|
|
|
|
#1563 | ||
|
Zadomowienie
|
Ładnie
Zanim was nadrobiłam to się 1 godzina zrobiła ![]() Uwaga - zmieniam avatar (info dla tych, które, podobnie jak ja, rozpoznają po avatarach )Po pięciu latach odrobinę znudziła mi się tamta Salome Cytat:
![]() taaa ![]() Nie macie pojęcia, jak ja się cieszę, że nie słuchałam tych wszystkich, którzy w 4 czy 5 miesiącu mówili mi, że jest za wcześnie na kupowanie czegokolwiek. Bo gdyby nie to moje gromadzenie rzeczy właściwie już od momentu wykonania pierwszego usg, musiałabym teraz jakieś szalone setki euro wydać na wszystko - a to dopiero by bolało! A tak - tu 20€, tam 30€, szczególnie tego nie odczułam, a gdyby teraz przyszło naraz kupić nie tylko za wózek i fotelik, ale też wszystkie szmatki, butelki, kocyki itp, to cienko byśmy śpiewali... Cytat:
![]() hehe, właśnie. Czasem myślę, że z tych wszystkich bujaczków, leżaczków czy nawet łóżeczka częściej korzystać będzie kot, niż dziecko ![]() ja już materacyk mam, o ile się nie mylę, to chyba nawet identyczny jak tu (gryka-pianka-kokos) http://www.ebay.de/itm/BUCHWEIZEN-KO...d=332167377313 (dlaczego taki - nie umiem powiedzieć, tematu nie zgłębiałam, zdałam się na doświadczenie przyjaciółki )
|
||
|
|
|
#1564 | |
|
Zakorzenienie
|
Co sądzicie o odkurzaniu mieszkania w bloku o godz. 1:20?
O tym, że moi sąsiedzi lubią weekendowe imprezy wiem od dawna, ale odkurzanie to już chyba przesada! Sądzę, że ktoś dość szybko wytłumaczył im, że w tym budynku bardzo głośno słychać muzykę, ale niestety najwyraźniej nadal nie zdają sobie sprawy, że głośne rozmowy, przesuwanie mebli, czy wbijanie czegoś na podłodze też mogą przeszkadzać. ![]() ---------- Dopisano o 01:52 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ---------- Cytat:
Ad. 2 Ja zaczęłam zakupy chyba po USG genetycznym, ale skupiłam się na ładnych i tanich ubrankach, a resztę odłożyłam na później. Nie wiadomo kiedy nadeszło to "później", a nie mam nawet kompletu ciuszków na pierwsze trzy miesiące, bo te śliczne ze sklepów i z lumpka w przeważającej większości są na trochę starsze dziecię. Pewnie skończy się na tym, że brakujące body, śpioszki, kaftaniki i pajacyki kupię w jakimś markecie, a resztę na all. |
|
|
|
|
#1565 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam z samego rana z kawusią
Cytat:
tylko brak skrętnych kół Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://suwaczki.maluchy.pl/li-61960.png http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371x2odyyxq.png Edytowane przez modnisia86 Czas edycji: 2012-04-14 o 07:09 |
|||||
|
|
|
#1566 | ||
|
Zakorzenienie
|
hejka
Witam sie po kawce. Zanim nadrobiłam, zdazylam ja wipic ![]() czuje sie dobrze, ejstem wypoczeta wstałam po 7 ![]() Musze isc na zakupki bo dzis mamy gosci ![]() Nic wiecej nie robie. Na szczescie wódki nie chcą pic to nietrzeba zagryzki no i dobrze bo niewiem jak sie bede czuła wieczorem. A wczoraj to az sie przepakowałam w inna torbe do szpitala. Bo niewiedzialam cyz nie ebde musiala jechac. A dostałam taka fajną nie duzą niebieską moja mama wczoraj dzowniła, ze kupiła dla wnusi 2 ubranka Jestem ich ciekawa![]() Cytat:
![]() Cytat:
my nie mozemy miec takich kolorow bo pies, a no i tez nie ujdzie skórka bo moj poes drapie pazurkami, udaje ze kopie. i tak dzien w dzien ma takie odruchy
|
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
hej
zaraz wybywam na zakupy i dlugie chodzenie jeszcze nadrobie wczorajszy wieczor tylko ![]() oooooolllllcccciiiiaaa fajna mata
Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-04-14 o 08:07 |
|
|
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez ide na miasto
|
#1569 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello
![]() Wczoraj byliśmy w kinie- film nawet fajny,ale ja to nie lubie krwi,zabijania itd więc często zamykałam oczy .Zaraz biore się za porządki,a tak mi się nie chce . No i sąsiad mnie wkurza,ja rozumiem że można słuchać muzyki głośno,ale u nas w mieszkaniu talerze aż się trzęsą w szafkach . Najgorsze jest to że "główna siła " tego dźwięku jest za ścianą pokoiku dziecięcego,więc nie wiem jak to będzie gdy się mały urodzi Jutro przyjeżdżają moi rodzice na obiad - chcemy im jeszcze raz podziękować za wózek
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mialam dzisiaj dziwna sytuacje
![]() Bylam rano na zakupach, troch tego wzielam, stoje w kolejce, 2 osoby przede mna, jedna wlasnie placila, a druga, taka starsza pani zaczela mnie zagadywac i mowic, ze ona wie, ze kobiety w ciazy czesto nie moga ustac na nogach i mnie przepuszczala i namawiala zebym stanela przed nia Kilka razy musialam mowic, ze naprawde ustoje na nogach i nie trzeba (a ona miala moze ze 2 rzeczy...).Szkoda ze nikt mnie tak nie puszcza wtedy, kiedy faktycznie jest mi slabo, a wlasnie wtedy jak dobrze sie czuje.
|
#1571 |
|
Wtajemniczenie
|
Paula - to bardzo miło ze strony tej starszej pani
. Często jest przecież na odwrót,że to właśnie te starsze panie są negatywnie nastawione do ciężarnych.
|
#1572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie mozecie do niego pukac i mowic, ze dziecko nie moze spac
|
|
#1573 |
|
Wtajemniczenie
|
Paula- no właśnie on słucha muzyki od piątku do niedzieli od 10 do 22 więc mogę liczyć tylko na jego dobrą wole
. No i te dźwięki to raczej techno i hip hop -czyli jedno wielkie "łup łup łup"
|
#1574 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
hej
o 12;00 jadę do Tż idziemy na zakupy dla małej mam nadzieję że coś kupimy ![]() choć u nas w mieście nie ma nic fajnego a jak jest to drogo jak nie wiem dlatego będę zmuszona kupić to co będzie bez wybrzydzania .będę w poniedziałek spowrotem ![]() Cytat:
ten pokój na dobrą sprawę mógłby być już dawno skończony ale mój tatusiek jest taki do roboty że aż strach On tylko patrzy położyć sie na kanape i oglądać TV a mój Tż pracuje od rana do 16 , zanim by tu przyjechał od siebie to była by 17 także nie ma jak ;/ ale i tak przyjedzie na weekend majowy i bedzie malowal takze nie wiem kiedy ten pokój będzie zrobiony mam nadzieję że już niedługo bo jeszczę musimy kupić kanapę i komode powiem Ci że wydatkow a wydatkow Cytat:
ja też chcę tą samą co Ty ![]() ja tak samo ![]() mmmmm zjadła bym taki w Niemczech jest taki pyszny makaron nie wiem jak sie to pisze ale napiszę tak jak się mówi ,,Czinafane " mniam ;D jakoś HINA-FANE się piszę czy jakoś tak hehe ![]() Cytat:
a jeszcze jak mówisz że masz inny kolor to już wogólę fajny Cytat:
![]() lae już duży super brzusio ![]() Cytat:
dla mnie jest najwarzniejsze żeby maluszek byl zdrowy a nie !
|
|
#1575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm, a gdyby jednak gdzies zglosic, ze dziecko nie moze spac przez takie glosne basy, az tak glosne dzwieki? Niech sobie slucha, nawet dosc glosno, ale np. nie z takim basem... A jak juz mowimy o muzyce, to moj maly od kilku dni ma bunt na muzyke i w kolko, w kolko slucha i oglada Pearl Jam. Ich koncert z 1992, czasami zaczyna mi piszczec i plakac i musze cofac do piosenki "Jeremy"... Ugh. Kochalam ja, ale teraz powoli mam jej dosc ![]() On sobie tanczy, oglada... I tez musi miec dosc glosno zeby sie bawic. Raz jak sciszylam to tez byl ryk ![]() A jeszcze ze 3 tygodnie temu ciagle mi wyl i lecialo Red Hot Chili Peppers (zwlaszcza "Look Around") Moje dziecko kocha muzyke Ale od malego go "faszerowalam" rockiem, punkiem, metalem, wszystkiego po troche (nie zna hip hopu, techno czy popu).Doszlo do tego, ze moje niespelna 2-letnie dziecko jak slyszy muzyke to leci po miotle i z nia tanczy, trzyma tak w bok, jak gitare Nic dziwnego w sumie, bo jak juz napisalam, ostatnio ciagle chce ogladac koncerty. Zdarzyl tez zauwazyc jak wokalisci spiewaja do mikrofonow, wiec czasami miotla robi nam za mikrofon.Boje sie ze kiedys pozaluje tego, ze pokazalam mu tyle muzyki ![]() On teraz sam podchodzi do laptopa i chce ustawiac muzyke. Zwlaszcza jak juz slucha i cos sie skonczy. Podchodzi, naciska i czasami faktycznie udaje mu sie wlaczyc to znowu
|
|
#1576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Heloł, melduję, że dzisiaj zaczynam 29 tydzień
![]() Cytat:
a tak na poważnie, to bardzo mi ten awatar do Ciebie pasuje ![]() Cytat:
no chyba bym utłukładzisiaj już mnie na szczęście nie boli póki co
|
|
#1577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak zobaczyłam Twój post jako pierwszy, to najpierw byłam przekonana, że to ktoś nowy... A jak zaczęłam czytać, pomyślałam, że to ktoś kto był tu przede mną i wraca... Po co przeczytać nick ![]() Witam z rana po strasznej, niespełna ośmiogodzinnej nocy... Miałam dwa '"wspaniałe" sny. W tym pierwszy o tym, że dwie kobiety spodziewają się dziecka z moim tż mają termin na czerwiec/lipiec
|
|
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane Brzuchatki
Ah no i w planach mamy poranno-południowe przytulanki. Małż, przez tydzień był chory i przez cały ten czas zapowiadał mi, że jak tylko poczuje się lepiej to w sobotę.... ![]() Byłam wczoraj w knajpce ze znajomymi i była koleżanka koleżanki, która również jest w ciąży. W zeszły piątek była na badaniu genetycznym - w 13 tc. Miała usg i badanie krwi. Same usg nie wyszło zbyt ciekawie, bo przezierność karkowa ma nieprawidłową wartość i nie udało się sprawdzić noska. W ogóle o możliwości takiego badania dowiedziała się dopiero w 12 tc, i to od kobiety na ip (była w szpitalu bo coś ją tam bolało). Aha potem zrobili jeszcze badanie krwi i razem z wynikami krwi ogólny obraz badania wyszedł lepiej - znaczy zmniejszyły się ryzyka chorób. Jednak jest załamana i zastanawia się co dalej zrobić. Jak to usłyszałam to zrobiło mi się bardzo przykro. Tym bardziej, że u mnie ciąży nie da się już ukryć i czułam się tak dziwnie. Kurcze zrobiła się już 11 a ja jeszcze nie zmobilizowałam się do czegokolwiek. |
|
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
hej witam !
ale dzisiaj pospalam tak mi sie wstac nie chcialo strasznie rozleniwilam sie przez ten tydzien nie wiem jak ja wroce w poniedzialek do pracy ![]() Codziennie rano jak sie budze mam takie dziwne uczuie - nie czuje brzucha, wiec najpierw sprawdzam czy on tam napewn jest nie wiem czemu mm takie glupie uczucie
|
|
|
|
#1580 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Mieliśmy już "upatrzoną" ściane przy której postawimy łóżeczko, ale nie wiem czy w takiej sytuacji je tam postawimy. Bo te dźwięki są straszne, słychać każde słowo piosenki i te "łubudubu" . Powiedziałam już mężowi,że jak mały się urodzi to po prostu pójdziemy i poprosimy by słuchał troche ciszej i zmniejszył basy.Czytałam o tym w internecie , podobno jest też coś o głośnym słuchaniu muzyki w ciągu dnia i że w skrajnych przypadkach można wezwać policje. Ale nie widzi mi się takie rozwiąznie. Wszyscy jesteśmy ludźmi , komuś będzie mógł przeszkadzać płacz dziecka itd. Mam nadzieje że załatwimy to za porozumieniem stron A Twój synuś widzę słucha dobrej muzyki, u mnie dzieciaki znajomych to słuchają z reguły Smerfnych Hitów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam z zakupow, ale cieplloo
![]() wkoncu sloneczko swieci.ide zaraz sprzatac. Potem zrobie grecką sałatke
|
#1582 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamcie
Cytat:
Cytat:
Jakby mi moja mama tak zrobiła, to bym ją nieźle opierdzieliła Ona zna mój charakterek, więc zawsze się ze mną konsultuje zanim coś dla mnie/dla nas kupi Bo ja to jestem taka, że powiem, że mi się coś nie podoba i tego nie używam ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, zrobiła mi się wysypka na brzuchu i mocno swędzi. Jest po bokach, taka bardzo drobna. Myślałam początkowo, że brzuch mnie swędzi, bo skóra się rozciąga. Potem zauważyłam czerwone kropki, ślady na skórze. Myślałam, że jest podrażniona po prostu, ale to cholerstwo nie znika już 3 dzień ![]() Zastanawiam się czy umawiać się do dermatologa czy po prostu pokazać to gince na wizycie, która prawdopodobnie będzie w czwartek
|
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jm muslii z trusawkami mniam, pozniej tez zabieram sie za sprzatanie bo wieczorem mamy gosci.. Ostatnio chyba zrobilam sie jakims odludkiem bo wole spedzac czas w domu z tz niz gdzies chodzic...
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- irmusia a moze to jakies uczulenie? sprobuj wapno. i pokaz gince w czwartek. |
|
|
|
#1584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kasik_12 gratuluję udanej wizyty
|
||
|
|
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Wkońcu sie wyspałam, od kilku dni mi tego brakowało Dziś moja 100dniówka !!! ![]() ![]() Stawiam Piccolo i serniczek |
|
|
|
#1586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I śliczny brzuszek
|
|
#1587 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Cytat:
Cytat:
![]() A ja się muszę pożalić - mam dość mieszkania na 3 piętrze
|
|
#1588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja swoją przegapiłam 3 dni temu
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
a teraz uciekam na autobus, szykuja sie zakupy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

Zanim was nadrobiłam to się 1 godzina zrobiła
)

Jakieś widzimisię babć i kupowanie tego co im się podoba. Rozumiem, że dają kasę, ale to chyba rodzice częściej z dzieckiem wychodzą na spacer i wózek ma być funkcjonalny dla nich.