|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,35% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
7 | 10,14% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
11 | 15,94% |
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
3 | 4,35% |
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
23 | 33,33% |
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
9 | 13,04% |
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
1 | 1,45% |
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
2 | 2,90% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
M pojechał na ryby a Filip jest już u babci i dziadka.Zostawili mnie samą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3392 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
To się ciesz!!!! ![]() ![]()
![]() |
#3393 |
Zakorzenienie
|
cześć!
przyszłam się przywitać. w nocy złapał mnie cholerny skurcz łydki. Na szczęście szybko mi przeszło. wrrr. palce mam popuchnięte. jak mi zejdzie opuchlizna będę musiała ściągnąć obrączkę i pierścionek ![]() no i kostki mam nabrzmiałe. eh... dobra idę pomóc tapetować |
![]() ![]() |
![]() |
#3394 |
Wtajemniczenie
|
Może wydam się dziwna ale ja już tęsknie,nie lubie być sama w domu.Tęsknie zwłaszcza za Filipem,choć pewnie ogarnę mieszkanie i pójde do dziadków a czuję się jakby ktoś zabrał mi część siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3395 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak powiedziałam, że kupiliśmy przewijak to spojrzała na mnie zdziwiona i mówi" a co to jest? To się już dziecka na łóżku nie przebiera? Bach, bach i po sprawie, a nie tam przewijaki" ![]() Więc "starsze" pokolenie ma swoje metody, tak jak z kaftanikami, przewijaniem, pielęgnacją napletka itp., a ja grzecznie słucham, bo chcę żeby mama mi przy małym pomogła na początku, a że ona się szybko obraża to wole teraz troszkę pomilczeć. Czy to nosidełek Maxi Cosi City trzeba mieć jakieś adaptery do samochodu czy to się montuje tylko na pasach? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3396 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie mi strasznie brakuje tego czasu na ogarnięcie mieszkania... dlatego bardzo się cieszę z każdej chwili, jak jestem sama.
#3397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wybacz,jeśli Cię zniechęciłam, ale namęczyłam się po niej okrutnie i to bez efektów ... Po prostu szkoda czasu.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3398 |
Wtajemniczenie
|
No i już muszę iść bo już wydzwaniają że Filip chce do taty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3399 |
Wtajemniczenie
|
I koniec wolności
![]()
#3400 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3401 |
Wtajemniczenie
|
To podziel się wrażeniami, jak już sobie napsikasz do nosa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3403 |
Zakorzenienie
|
no i ściągnęłam obrączkę z pierścionkiem. dziwnie mi pusto na ręce. ale nie chciałabym doczekać do sytuacji, kiedy bym jej w ogóle nie zdjęła i trzeba było by rozcinać.
macie jakieś sposoby na spuchnięte kostki? |
![]() ![]() |
![]() |
#3404 |
Raczkowanie
|
Cześć, dziewczyny bardzo proszę dajcie linka, do tej namolnej reklamy, bo już mnie wkurza, muszę się jej pozbyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3405 |
Zakorzenienie
|
a my wczoraj zamówiliśmy karnisz do dziecięcego pokoju i nowe listwy przypodłogowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3406 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
No właśnie. ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ja wczoraj i dzisiaj zrobiłam dwa prania ciuszków. Została mi jeszcze tylko pościel i reczniki plus pieluszki flanelowe i koniec. Dzisiaj już poprasowalam biale ciuszki, które mi wyschly. Dziewczyny dzięki za słowa pocieszenia odnośnie wagi. Mam nadzieję, że mocno nie podskoczy, chociaż dzisiaj mam ochotę na burger kinga, od rana za mną chodzi. ![]() A w ogóle to chciałam Wam powiedzie,że wczoraj mój dzieć postanowił przewrócić się na drugą stronę. Tzn cały czas czułam jego glówkę na prawym jajniku, plecki też po prawej stronie no i nóżki były na lewym boku (tak też mówiło usg), a wczoraj rano patrzę a mi cały brzuch do góry i nagle hop na drugi bok i dzidziuś jest na lwej stronie. i teraż wszystkie ruchy odczuwam odwrtonie i nie mogę się przyzwyczaić.
![]() |
#3407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kiedyś po ich reklamie napisałam smsa do męża że chce jechać i biedak mnie musiał zabrać. wczoraj byliśmy na pysznym kebabie ![]() moje dziecko jest złośliwe. nie chce się dać nakręcić jak szaleje w brzuchu. ja pranie chyba od wtorku zacznę. bo przez weekend tapetowanie. potem przywieźć komodę, listwy zamontować i karnisz. no i mogę wszystko chować do komody. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3408 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/2-pak-za-25-90-biu...262453688.html i chyba się zdecyduję. Są tanie, więc w razie gdyby okazały się beznadziejne to nie będzie mi szkoda. Zresztą co ja mam za biust - ledwie biuścik ![]() ![]() Jakbyś chciała w Tarnowie kupować to widziałam w Oskarze też takie tanie, ale nie przyglądłam im się za bardzo, więc nie wiem jaka jakość. Chyba rozowa tam kupowała. Poza tym chyba w sklepach z bielizną powinny być? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3409 | |||||
Rozeznanie
|
Hej!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A tak w ogóle to jestem sama na weekend. M. wróci dopiero jutro wieczorem. ![]() ![]()
![]() |
#3410 |
Zakorzenienie
|
Rinco fajne te staniki. muszę sobie zapisać aukcje. CIekawe jak z rozmiarami. szkoda, że nie ma napisane dokładniej tych rozmiarów, chodzi rozmiar w i pod biustem
ja chcę jeszcze wejść do sklepu gdzie begie kupowała. a jak nie znajdę tam, to zamówię. aaaa a ja wczoraj kupiłam mleczko do prania DZIDZIUŚ. Wzięłam do kolorów, mam dwie próbki do białego z Loveli. ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Ale super, że Adaś jest już z Wami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3411 |
Przyczajenie
|
Witam, jestem w 33tyg. ciazy. Jak do tej pory wszystko ok, bardzo dobrze sie czulam, zero mdlosci, wymiotow. Jednak od 3dni mam silne bole(klucie) z lewej strony brzucha. Bylam u lekarza to mi pow ze to normlne i mam urosept pic. Moze macie jakies swoje sposoby na to klucie?? Albo ktoras z was tak miala?? prosze o odp
|
![]() ![]() |
![]() |
#3412 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaka kaftaników mam kilka, może ze 4 sztuki. Do szpitala każą zabrać. Ja jeszcze odnośnie staników do karmienia. Wczoraj byłam w sklepie i chciałam jakiś zakupić, bo biust mi i tak nie rośnie wcale od co najmniej 5 miesięcy. No i był tylko jeden, ale za duże miski a za mały pod biustem. Ten, który teraz noszę to 75 D a przymierzałam 80 D i stwierdzam, ze te rozmiarówki są w cały świat, dlatego boję sie zamówić na allegro. Powiedzcie mi w jakich sklepach stacjonarnych można kupić takie biustonosze? Czy w galeriach u Wa w jakimś są? Widziałam w smyku, ale chyba przymierzyć nie mozna, bo zapakowane. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3414 |
Zadomowienie
|
Aaa, jeśli któraś chce zamówić próbkę to dam Wam link. Póki co, narazie wysyłają, ale pewnie ilość tych próbek też jest ograniczona.
https://www.johnsonsbaby.com.pl/products,zamow.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3415 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#3416 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
W pon powinna dojść paczka od rp, więc jak pogoda pozwoli we wtorek rozpocznę pranie ![]() Umyłam naczynia, posprzątałam, poodkurzałam i jestem cała mokra, teraz siedzę i dalej się pocę, masakra ![]() Wczoraj kupiłam w Biedronce majtki 3 pary za 2,99zł, 100% bawełna, nie mają jakiejś mocnej gumy, nie obciskają. Nie są przecudnej urody ale po porodzie będą akurat, jak się zabrudzą nie szkoda będzie wyrzucić. Było ich wczoraj dużo, rozmiary od S do XL, więc myślę, że jakby któraś chciała to jeszcze przez kilka dni powinny być dostępne. Gaabbi wiem, że już pytałam i przepraszam że znów zawracam głowę ale czy ta pościel z all nie farbowała przy praniu, nie zszedł kolor? i czy materiał nie jest sztuczny, nie poci się pod nią? Proszę podaj link do sprzedawcy bo nie zapisałam sobie ![]()
![]() |
#3417 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Trudno,będę kombinować jakoś ![]() Uciekam po Acatar Fast i do rodziców się kopsnę, a wieczorem mam urodziny koleżanki, także miłej soboty dziewczyny życzę ![]()
![]() |
#3419 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
EDIT - doczytałam że już po wolności ![]() Cytat:
a tak w ogóle nie ma to jak porządna sobota... Moja mama zadzwoniła z pytaniem czy może przylecieć 25 czerwca - i byliśmy w głupiej sytuacji, bo wnuczka nie zabronie jej oglądać ale po tym co działo się w grudniu raczej nie czuję się dobrze w jej towarzystwie, więc przełączyłam ją na głośnik - żeby nie było że tylko ja podejmuję decyzję był przy Tym R...oczywiście powiedział, że uknułam to celowo, żeby on nie miał możliwości odmówić - a ja waśnie chciałam, żeby ON głośno powiedział to co mówi cały czas - że nie chce ich tutaj, bo zachowywali się okropnie zeszlym razem! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3420 |
Wtajemniczenie
|
Michalowa zakochałam się w tych Twoich szydełkowych kocykach
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.