Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-12, 23:53   #3241
Bellamy
Zadomowienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

Cytat:
Napisane przez Bayka Pokaż wiadomość
te wszystkie kwiaty dla Ciebie wizaz jest kopalnia informacji, ale jak sie czlowiek zaczyna przez to przekopywac to okazuje sie, ze sie sa dopasowane akurat do mojej sytuacji na przyklad i wtedy to juz ciezko sie bedzie u mnie sprawdzac, stad moje zagubienie co i jak powinnam robic teraz zaczyna mi sie juz w glowie jakos to wszystko ukladac
tak, to mialam na mysli, ze puki co te 10 min to straszny wysilek, ledwo oddycham po tym, mam wrazenie, ze pluca wypluje, jest mi wstyd, ze tak jest, ale najwazniejsze, ze juz cos zaczelam z tym robic i nie chce sie tym razem poddac, chce miec zdrowe cialo i kondycje

bede sobie w takim razie puki co biegac, rowerkowac i skakac na zmiane moze, zeby jakies urozmaicenie bylo, po ile czasu jestem w stanie no i stopniowo zwiekszac, w miare mozliwosci.

A te jadlospisy...postaram sie tez nad nimi pracowac mam nadzieje, ze bedzie tylko lepiej

mam problem glownie z chlebem, bo nie mam pojecia, ktore z dostepnych u mnie sa te 'porzadne' a ktore te 'oszukane' i tak sie zastanawiam nad samodzielnym pieczeniem chleba
poszukaj jakiejś dobrej piekarni, na pewno masz gdzieś taką w pobliżu. ale warto spróbować piec chleb, mnie nigdy nie chciało się robić zakwasu, ale na drożdżach jest dobry - jak dodasz do niego dużo nasion, to jest bardzo smaczny i przynajmniej masz pewność że nie w nim żadnej chemii (karmelu do barwienia czy cuś). jak coś to pytaj na PW, co by nie robić OT'a
Stary 2012-04-13, 07:08   #3242
N_tt
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez N_tt Pokaż wiadomość
mam pytanie, czy możliwe są dolegliwości układu pokarmowego z powodu spożywania sporej ilości nabiału?
chodzi o to, że już ponad rok (jakiś rok i 3 miesiące) w moim menu jest codziennie jogurt naturalny, serek wiejski 200 g, ser żółty itd...
dzień w dzień...

czuję się coraz gorzej, zaparcia zaparciami, ale do tego straszny refluks... co zjem, zaraz mi się cofa do przełyku
nawet jak po nocy wstaję rano, to przy przełykaniu śliny mam wrażenie, że moja cała zawartość żołądka jest nie tam, gdzie być powinna
wszystko czuję jakby koło przełyku, to okropne uczucie

tak przyszło mi do głowy z tym nabiałem... może tak być?

sorry za OT'a!
?
+ jeszcze jedno:

znacie jakieś łagodne sposoby na to, żeby skrystalizowany miód znów nabrał płynnej konsystencji, bez utracenia swoich cennych właściwości (w wyniku np. zbyt mocnego podgrzewania)?

Edytowane przez N_tt
Czas edycji: 2012-04-13 o 07:37
N_tt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 08:47   #3243
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosinek13 Pokaż wiadomość
A jakbym dodała ciastka owsiane lub batonik zbożowy ? Staram się dodac troszke słodkości i cukru , ale narazie jakieś ciacha czy inne słodycze mi nie przechodzą przez gardło... Musi to być coś " zdrowego " . Co moge dodać jeszcze do takiego jogurtu z brzoskwiniami. od razu pisze, że orzechów nie bo boli mnie po nich brzuch.

Serek jadłam już wcześniej , ale dopiero teraz tak bardzo go pokochałam. Mniaaam ! Spróbuje z tym co napisałaś
Wiesz wbrew temu co Ci sie wydaje takie batoniki wcale nie są zdrowe. Wiesz taki jogurt możesz zjeść z biszkoptem najlepiej takim domowym a jeśli chodzi o ciastka to owsiane będa nazjdrowsze. Upiecz sobie taki i dodaj ale nie jedno tylko kilka. Mogą tez to być suszone owoce albo musli

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Winky Pokaż wiadomość
Świat się nie zawali, ale po co truć się chemią, skoro to nawet żadnego smaku wg mnie nie ma. Zamiast takiego Danio to ja już wolę czekoladę albo, jeśli mam ochotę na nabiał, jakiś twaróg z miodem, orzechami lub koktajl na bazie owoców i kefiru. Mnie kompletnie nie chodzi o wyrzuty sumienia, a jedynie o to, czy ma to jakąś wartość odżywczą.
Ja tez wolę do naturlanego serka dodać miód, rodzynki czy dżem bo to nawet smaczniejsze, ale zgadzam sie ze raz na jakiś czas nawet taki serek ze sklepu nie zaszkodzi. Co do Danio light to ma on mniej cukru niż tradycyjny Danio wiec chyba nie jest taki zły

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 10:12   #3244
carmen4400
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez N_tt Pokaż wiadomość
?
+ jeszcze jedno:

znacie jakieś łagodne sposoby na to, żeby skrystalizowany miód znów nabrał płynnej konsystencji, bez utracenia swoich cennych właściwości (w wyniku np. zbyt mocnego podgrzewania)?
możesz go skremować, tzn bardzo często mieszać i dosyć intensywnie, może np. mikserem czy takimi nakladkami do uccierania, wtedy będzie miał konsystencję do smarowwania, trochę się bedzie lał ale nie straci właściwości.
żeby był płynny to można tez podgrzać w kąpieli wodnej ale temp nie może byc wysoka, nie moze sie zagotować
Stary 2012-04-13, 10:38   #3245
daria715
Raczkowanie

Czwartkowe Utrzymanie!

Śniadanie;owsianka na szklance mleka( płatki owsianych, wielkie jabłko, cynamon, orzechy włoskie ) + kawa 3in1.

Obiad; gotowany filet, ziemniaki z wody i surówka z jabłka i marchewki (cała miseczka).

Deser; na prawdę spory kawałek sernika z kokosem (około 150 gram)

Podwieczorek; Na mieście; 2 gałki lodów- truskawka i tiramisu.

Kolacja; 3 kromki chleba razowego: 2x z krakowską i pekinką, 1 z serem białym(gruby plaster)

Edytowane przez daria715
Czas edycji: 2012-04-13 o 10:39
daria715 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 12:26   #3246
mpati86
Zadomowienie

U:
orbitrek może 40 minut
Ś: duża miska płatków cornflakes z jogurtem i wkrojonym bananem
II: 1 bułka fitness trójkątna ciemna: obie połówki z serkiem turek twarogowym- waniliowym- świeżym; kawa parzona z mlekiem 3, 2% tł.
Potem: jabłko, marchewka
Obiad: ryż, mintaj smażony na oliwie panierowany; kapusta kiszona
Po: 2 brzoskwinie z puszki
Ruch- skakanka, rowerek, brzuszki tak dla urozmaicenia- ok. 25 min.( walczę z uzależnieniem od orbitreka 2h- ciągłości pod rząd)
K: 2 kawałki chleba razowego z twarożkiem domowym i pomidorem/ z twarożkiem domowym i jajkiem gotowanym; sałata; 1 soczek marwit jednodniowy marchwiowy
basen z mężusiem
gorący kubek kakao

w nocy przy filmach- duża lampka czerwonego wina

i jak?
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 14:06   #3247
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Dzisiejsza R, czas sie ogarnac po swiatecznych szalenstwach

I: orkiszanka - 5 lyzek platkow gotowanych na mleku, resztka (2 lyzki) serka homo, kilka truskawek i 3 suszone sliwki.

II: 50g pelnoziarnistego spaghetti z sosem ze zmielonej piersi z kurczaka, przecieru pomidorowego, pieczarek i przypraw, posypane suszonymi pomidorami; 1/2 puszki zielonego groszku (bez cukru w zalewie).
20 min cwiczen na uda na agrafce

III: porcja salatki greckiej z poltlusta feta.

IV: wiejski 150g z lyzka pestek dyni.
6 km biegu lub 40 min na rowerku, zaleznie od pogody.

V: kawalek wedzonego pstraga, pomidor z cebula.

Zerknie ktos?
AshtrayGirl86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 16:04   #3248
nikol12
Rozeznanie

U :
śniadanie : jogurt owocowy z musli, orzechami , jabłkiem, mandarynką i dosypałam trochę pł.owsianych,pasek gorzkiej czekolady, kawa zbożowa
II śniadanie : buła z ziarnami z masłem i żółtym serem, sałatą, pomidorkiem, jabłko
III : talerz gęstej zupy ogórkowej , talerzyk sałatki rybnej - salsa
Po : kubas cappucino, 3 ciastka kruche z marmoladą
Kolacja : pewnie będzie kromka razowca, pół kostki twarogu z jogurtem nat. i przyprawami , z 2 marchewy

Ostatnio zauważyłam , ze mój brat cappucino pije w małej filiżance i słabiutkie . ja z koleji robię na w kubku i mocne - inaczej mi nie smakuje a jak to wygląda u Was ?
zastanawiam się jak kiedyś mogłam wychodzić z domu bez śniadania... Teraz to nie ma opcji żebym go nie zjadła. I do tego same korzyści : pomaga zachować figurę, można zjeść dosłownie wszystko bez szkody dla sylwetki ,lepiej się myśli i w ogóle
Stary 2012-04-13, 16:12   #3249
eveline2012
Raczkowanie

dzisiejsze R/U
1. owsianka (3 łyżki błyskawicznych, 3 łyżki górskich, szklanka mleka 2%), dwa kiwi
2. bułka grahamka z filetem książęcym z indyka (2 plastry), sałatą lodową i ogórkiem świeżym
3. dzwonek łososia smażonego, ok 200 g mieszanki gotowanej (groszek z marchewką)
4. twaróg mielony półtłusty (trochę przesadziłam z ilością -jakieś 400g :/ ), duża garść mieszanki studenckiej
5. dwa jajka gotowane, trochę brokuła i ogórka
Stary 2012-04-13, 16:28   #3250
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
uu:

1. bułka żytnia z masłem orzechowym (gruba warstwa ) i dżemem ananasowym, herbata

2. kawa mrożona, dwie kromki żytniego z szynką i camembertem

3. pomidorowa z ryżem białym :P , placki ziemniaczane z gulaszem wołowym , buraczki <3! kawa z mlekiem

4. hmm batonik ww

[bieganko ^^]

5. mix: twaróg z makrelą wędzoną i jajkiem na twardo (w sumie nie miałam na nic ochoty)

pomarańcza i jabłko , właśnie jem ^^
kiedyś chyba jadłaś więcej co to ?
ale ogólnie mi się podoba
Stary 2012-04-13, 18:41   #3251
gosinek13
Raczkowanie

Moje P . Miałam dodać coś do podwieczorku ale po tym obiedzie byłam pełna.

I kasza manna z bananem ( duża miska) + herbata z miodem
nutridrink
II bulka pszenna, pół z dżemem wiśniowym, pół z szynką i dodatkami, kromka pszennego z serkiem śmietankowym i szczypiorkiem+ dodatki, herbata z miodem
III talerz zupy pomiodorowej z warzywami, ziemniaki, mintaj w sosie brokułowo-serowym, marchew gotowana, buraki, 2 łychy szpinakowego penne, szklanka soku jabłko-mięta
IV jogurt nat z brzoskwiniami z puszki
V bułka pszenna, pół z serem gouda, pół z szynką + dodatki, duża kromka pszennego z serkiem śmietankowym + dodatki, herbata z miodem i cytryną

A jutro chyba wypróbuje serek wiejski na słodko
gosinek13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 18:46   #3252
orzeszek01
Zakorzenienie

U.

1. platki pelnoziarniste z mlekiem 3,5% , duze jablko i mala pomarancza

2.bulka razowa z ziarenkami z maslem,wedlina drobiowa,gora salaty ,pomidorem, ogorkiem i szczypiorkiem, earl grey z cytryna

3.2filety pangi (tak wiem syf,ale najbardziej lubie ) smazone na oliwie z cebula i pieczarkami, kasza jeczmienna, sloik buraczkow ,ogork konserwowe

4.inka karmelowa z mlekiem,jablko i paczuszka marwitek

5. 2tosty pelnoziarnistego chleba z serkiem ziolowym,gora salaty,pomidorem,ogorkiem ,szczypiorkiem, garsc pomidorkow cherry, inka karmelowa z mlekiem
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 19:00   #3253
Jorelia
Rozeznanie

P:

I. Owsianka z pięciu łyżek na mleku z jabłkiem, cynamonem, miodem i migdałami,
kawa z mlekiem.

II. Bułka wieloziarnista z masłem, polędwicą, camembertem, pomidorem i ogórkiem kiszonym, pomarancza;
herbata z miodem i cytryną.

III. Talerz pomidorowej z makaronem;
flądra smażona w panierce, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej.

IV. Serek wiejski z pestkami dyni, suszonymi śliwkami i morelami;
cappuccino, dwie krówki;
szklanka soku marchwiowego.

V. Jajecznica z dwóch jaj z cebulką i szczypiorkiem, dwie kromki razowca z masłem;
kubek kakao na mleku z miodem.
I może jeszcze skuszę się na krówkę...

Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału;
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj...

Edytowane przez Jorelia
Czas edycji: 2012-04-13 o 19:02
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 19:44   #3254
Bellamy
Zadomowienie

moje uu

I owsianka z serkiem wiejskim, pomarańczą i orzechami włoskimi
II dwie kromki chleba graham z polędwicą i ogórkiem, kubuś
III makaron penne razowy ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i parmezanem
IV pół grejpfruta, jabłko
biegałam sobie 30min
V jem ciepłą bagietkę i popijam maślanką ^^'
dziwnie dzisiaj, ale jestem od wczoraj na tabletkach uspokajających. to bieganie to w sumie tak trochę z d*py za przeproszeniem, bo wcale sobie tego nie planowałam.
Stary 2012-04-13, 19:45   #3255
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
kiedyś chyba jadłaś więcej co to ?
ale ogólnie mi się podoba
ej no, nie codziennie się szama placki ziemniaczane xD
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 20:59   #3256
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
ej no, nie codziennie się szama placki ziemniaczane xD
hehe w sumie racja
proszę o ocenkę mojego jadełka - parę postów wyżej
Stary 2012-04-14, 14:16   #3257
Bellamy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AshtrayGirl86 Pokaż wiadomość
Dzisiejsza R, czas sie ogarnac po swiatecznych szalenstwach

I: orkiszanka - 5 lyzek platkow gotowanych na mleku, resztka (2 lyzki) serka homo, kilka truskawek i 3 suszone sliwki.

II: 50g pelnoziarnistego spaghetti z sosem ze zmielonej piersi z kurczaka, przecieru pomidorowego, pieczarek i przypraw, posypane suszonymi pomidorami; 1/2 puszki zielonego groszku (bez cukru w zalewie).
20 min cwiczen na uda na agrafce

III: porcja salatki greckiej z poltlusta feta.

IV: wiejski 150g z lyzka pestek dyni.
6 km biegu lub 40 min na rowerku, zaleznie od pogody.

V: kawalek wedzonego pstraga, pomidor z cebula.

Zerknie ktos?
podoba mi się

Cytat:
U :
śniadanie : jogurt owocowy z musli, orzechami , jabłkiem, mandarynką i dosypałam trochę pł.owsianych,pasek gorzkiej czekolady, kawa zbożowa
II śniadanie : buła z ziarnami z masłem i żółtym serem, sałatą, pomidorkiem, jabłko
III : talerz gęstej zupy ogórkowej , talerzyk sałatki rybnej - salsa
Po : kubas cappucino, 3 ciastka kruche z marmoladą
Kolacja : pewnie będzie kromka razowca, pół kostki twarogu z jogurtem nat. i przyprawami , z 2 marchewy

Ostatnio zauważyłam , ze mój brat cappucino pije w małej filiżance i słabiutkie . ja z koleji robię na w kubku i mocne - inaczej mi nie smakuje a jak to wygląda u Was ?
zastanawiam się jak kiedyś mogłam wychodzić z domu bez śniadania... Teraz to nie ma opcji żebym go nie zjadła. I do tego same korzyści : pomaga zachować figurę, można zjeść dosłownie wszystko bez szkody dla sylwetki ,lepiej się myśli i w ogóle
twoje też w miarę ok, chociaż kolacyja trochę mało pomysłowa i redukcyjna

Cytat:
Napisane przez eveline2012 Pokaż wiadomość
dzisiejsze R/U
1. owsianka (3 łyżki błyskawicznych, 3 łyżki górskich, szklanka mleka 2%), dwa kiwi
2. bułka grahamka z filetem książęcym z indyka (2 plastry), sałatą lodową i ogórkiem świeżym
3. dzwonek łososia smażonego, ok 200 g mieszanki gotowanej (groszek z marchewką)
4. twaróg mielony półtłusty (trochę przesadziłam z ilością -jakieś 400g :/ ), duża garść mieszanki studenckiej
5. dwa jajka gotowane, trochę brokuła i ogórka
dużo bardziej R niż U

Cytat:
Napisane przez gosinek13 Pokaż wiadomość
Moje P . Miałam dodać coś do podwieczorku ale po tym obiedzie byłam pełna.

I kasza manna z bananem ( duża miska) + herbata z miodem
nutridrink
II bulka pszenna, pół z dżemem wiśniowym, pół z szynką i dodatkami, kromka pszennego z serkiem śmietankowym i szczypiorkiem+ dodatki, herbata z miodem
III talerz zupy pomiodorowej z warzywami, ziemniaki, mintaj w sosie brokułowo-serowym, marchew gotowana, buraki, 2 łychy szpinakowego penne, szklanka soku jabłko-mięta
IV jogurt nat z brzoskwiniami z puszki
V bułka pszenna, pół z serem gouda, pół z szynką + dodatki, duża kromka pszennego z serkiem śmietankowym + dodatki, herbata z miodem i cytryną

A jutro chyba wypróbuje serek wiejski na słodko
trochę skromnie jak na P ale w miarę ile już przytyłaś?
spróbuj serka wiejskiego z ananasem. jest do kupienia chyba w tesco tzn zwykły serek i obok ananas do dodania, coś jak jogurty fantazja, pyycha

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
P:

I. Owsianka z pięciu łyżek na mleku z jabłkiem, cynamonem, miodem i migdałami,
kawa z mlekiem.

II. Bułka wieloziarnista z masłem, polędwicą, camembertem, pomidorem i ogórkiem kiszonym, pomarancza;
herbata z miodem i cytryną.

III. Talerz pomidorowej z makaronem;
flądra smażona w panierce, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej.

IV. Serek wiejski z pestkami dyni, suszonymi śliwkami i morelami;
cappuccino, dwie krówki;
szklanka soku marchwiowego.

V. Jajecznica z dwóch jaj z cebulką i szczypiorkiem, dwie kromki razowca z masłem;
kubek kakao na mleku z miodem.
I może jeszcze skuszę się na krówkę...
troszeczkę mało, spróbuj zjeść coś więcej na śniadanie? ale ogólnie ok, jeśli tyjesz
Stary 2012-04-14, 15:40   #3258
gosinek13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bellamy Pokaż wiadomość

trochę skromnie jak na P ale w miarę ile już przytyłaś?
spróbuj serka wiejskiego z ananasem. jest do kupienia chyba w tesco tzn zwykły serek i obok ananas do dodania, coś jak jogurty fantazja, pyycha

Widziałam go i jeszcze z brzoskwiniami był. Narazie nakupowałam zwykły Przytyłam 3,5 kg.
Stary 2012-04-14, 15:59   #3259
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Moje U
I 3 pełnoziarniste orkiszowe naleśniki z serkiem wiejskim i dżemem z owoców leśnych, filiżanka kawy zbożowej
II Pełnoziarniste penne z sosem szpinakowym (szpinak, czosnek, śmietana, beszamel) z piersią kurczaka, po: jabłko
III Spory kawałek (pełnoziarnistego ) ciasta jogurtowego ze śliwkami, grapefruit, kawa z mlekiem
IV 2 kromki razowca zapiekane z szynką, pieczarkami, oliwkami i żółtym serem z przyprawami, kubek barszczu

Ale dziś u mnie pełnoziarniście...

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 15:59   #3260
Miikiii
BAN stały

Gosinek, duzo Ci jeszcze zostało do przytycia ? Tez walczysz z ed?
Miikiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 16:05   #3261
Bellamy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość
Moje U
I 3 pełnoziarniste orkiszowe naleśniki z serkiem wiejskim i dżemem z owoców leśnych, filiżanka kawy zbożowej
II Pełnoziarniste penne z sosem szpinakowym (szpinak, czosnek, śmietana, beszamel) z piersią kurczaka, po: jabłko
III Spory kawałek (pełnoziarnistego ) ciasta jogurtowego ze śliwkami, grapefruit, kawa z mlekiem
IV 2 kromki razowca zapiekane z szynką, pieczarkami, oliwkami i żółtym serem z przyprawami, kubek barszczu

Ale dziś u mnie pełnoziarniście...
ładnie

moje dzisiaj nie będzie się nadawać do publikacji, jestem chora
Stary 2012-04-14, 18:27   #3262
gosinek13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miikiii Pokaż wiadomość
Gosinek, duzo Ci jeszcze zostało do przytycia ? Tez walczysz z ed?
Tak.Mam anoreksje. 9 kg do bmi 18,5. Potem będzie trzeba jeszcze więcej żeby miesiączka wróciła.

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
ładnie

moje dzisiaj nie będzie się nadawać do publikacji, jestem chora
współczuje i życze zdrowia
Stary 2012-04-14, 18:47   #3263
Amy366
Raczkowanie

słodkie, leniwe U
1. Manna na mleku (szklanka mleka, 45 g kaszki) z bananem i rodzynkami
2.Serek wiejski (200g) z połową dużego jabłka, parę suszonych daktyli
3. Miseczka (micha? ;P jakies 400g)) barszczu ukraińskiego z warzywami,4 duże razowe knedle nadziane serem i rodzynkami
4. kawałek domowej szarlotki
5. Będą 2 kromki z chleba graham z masłem i serem żółtym albo z twarożkiem i jakiś pomidor albo marchewka
Stary 2012-04-14, 19:11   #3264
nikol12
Rozeznanie

Moje sportowe U :
śniadanie: 2 pełnoziarniste gofry z / 1 serem białym i miodem, 2 serem białym i dżemem/ jogurt naturalny,gruszka, mandarynka, pasek gorzkiej czeko, kawa zbożowa z miodem
wpadło : 5 cieniutkich wafli ryżowych
II : 2 jaja sadzone, ziemniaki, buraczki, surówka = duuużo wszystkiego kubas cappucino
III : jogurt naturalny ( wiem, znowu ) z jabłkiem,marchwią, garścią pł. kukurydzianych, pasek gorzkiej czeko, mandarynka
IV : 2 kromki razowca z serkiem kanapkowym i wędliną, miseczka zupy ogórkowej, marchew
Po : jabłko
Aktywność : 1h hula hop, 1h spaceru z psem, 1h rolek, 20 min joggingu, 30 min roweru + na rowerze do babci = w 2 strony 6 km

Ocenicie?

Edytowane przez nikol12
Czas edycji: 2012-04-14 o 19:13
nikol12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 19:14   #3265
Milka1224
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Winky Pokaż wiadomość
Kurczę no, ja też uwielbiam, a nigdzie u siebie świeżej nie widzę, a patrzałam w wielu miejscach od marketów, przez okoliczne warzywniaki, po targowiska i nigdzie nie ma. Ale jak uda mi się ją w końcu dorwać, to kupię 10kg i za Twoją radą zamrożę.

Kurcze to naprawde masz pecha z tą brukselka jak nie mozesz nigdzie dorwac No ale moze juz masz?
hahh tak ja zawsze mam zapas brukselki w razie czego bo nachodzi mnie chcica w najróżniejszych momentach

Zeby nie bylo OT to leci dzisiejsze U wstane późno

I miseczka twarożku z ajwarem z wkrojonymi rzodkiewkami, szczypiorkiem, sałatą, papryką + maca razowa z gruba warstwą domowej ricotty i duża kawa

II rosół wołowy z pełnoziarnistym makaronem i szczypiorkiem
porcja zielonego curry z kurczaka, zielonego groszku w strączkach i ziemniaków

III jakies 2 pełne garście migdałów i ricore

IV bedzie reszta curry z obiadu

do picia ponadto woda, herbaty i witaminy musujące
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 19:16   #3266
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Moje sportowe U :
śniadanie: 2 pełnoziarniste gofry z / 1 serem białym i miodem, 2 serem białym i dżemem/ jogurt naturalny,gruszka, mandarynka, pasek gorzkiej czeko, kawa zbożowa z miodem
II : 2 jaja sadzone, ziemniaki, buraczki, surówka = duuużo wszystkiego kubas cappucino
III : jogurt naturalny ( wiem, znowu ) z jabłkiem,marchwią, garścią pł. kukurydzianych, pasek gorzkiej czeko, mandarynka
IV : 2 kromki razowca z serkiem kanapkowym i wędliną, miseczka zupy ogórkowej, marchew
Aktywność : 1h hula hop, 1h spaceru z psem, 1h rolek, 20 min joggingu, 30 min roweru + na rowerze do babci = w 2 strony 6 km

Ocenicie?
Brakuje mi obiadu....

Wrzucisz przepis na sałatkę rybną ?

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 19:25   #3267
Bellamy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amy366 Pokaż wiadomość
słodkie, leniwe U
1. Manna na mleku (szklanka mleka, 45 g kaszki) z bananem i rodzynkami
2.Serek wiejski (200g) z połową dużego jabłka, parę suszonych daktyli
3. Miseczka (micha? ;P jakies 400g)) barszczu ukraińskiego z warzywami,4 duże razowe knedle nadziane serem i rodzynkami
4. kawałek domowej szarlotki
5. Będą 2 kromki z chleba graham z masłem i serem żółtym albo z twarożkiem i jakiś pomidor albo marchewka
fajnie bardzo

Cytat:
Moje sportowe U :

Ocenicie?
coś tam jesz, ale to takie trochę nijkie, brakuje czegoś konkretnego. nie nudzi Cię takie godzinne kręcenie hulahopem?

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
Kurcze to naprawde masz pecha z tą brukselka jak nie mozesz nigdzie dorwac No ale moze juz masz?
hahh tak ja zawsze mam zapas brukselki w razie czego bo nachodzi mnie chcica w najróżniejszych momentach

Zeby nie bylo OT to leci dzisiejsze U wstane późno

I miseczka twarożku z ajwarem z wkrojonymi rzodkiewkami, szczypiorkiem, sałatą, papryką + maca razowa z gruba warstwą domowej ricotty i duża kawa

II rosół wołowy z pełnoziarnistym makaronem i szczypiorkiem
porcja zielonego curry z kurczaka, zielonego groszku w strączkach i ziemniaków

III jakies 2 pełne garście migdałów i ricore

IV bedzie reszta curry z obiadu

do picia ponadto woda, herbaty i witaminy musujące
nienawidzę brukselki bue. tak sobie ją chrupiesz surową czy jak? bo dla mnie jest nie do przyjęcia pod jakąkolwiek postacią..
a ogólnie jadłospis fajny, jak zawsze, tylko do tych migdałów mogłaś coś dorzucić
Stary 2012-04-14, 19:47   #3268
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Moje sportowe U :

Ocenicie?
patrząc na jakość jedzenia i ilośc ćwiczeń mam wrażenie że realizujesz swój plan z bloga:
"Chcę znów schudnąc. Mogę nawet umrzeć z wygłodzenia"..

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
fajnie bardzo

nienawidzę brukselki bue. tak sobie ją chrupiesz surową czy jak? bo dla mnie jest nie do przyjęcia pod jakąkolwiek postacią..
a ogólnie jadłospis fajny, jak zawsze, tylko do tych migdałów mogłaś coś dorzucić
bellamy-widzę że jest nas dwie antyfanki brukselki
to jedyne warzywo do którego nie moge się przekonać
Stary 2012-04-14, 19:49   #3269
orzeszek01
Zakorzenienie

Leniwe U, pt pol dnia z chirurgami

1.grahamka z maslem,serkiem wiejskim,wedlina, pomidorem i ogorkiem

2.jablko,pomarancza, 2ciastka owsiane,inka karmelowa z mlekiem

3. zupa pomidorowa z makaronem razowym i miesem

4.jablko,pomarancza,inka karmelowa z mlekiem

5.2kromki totowego pelnoziarnistego z serkiem ziolowym,wedlina,salata,p omidorem i ogorkiem, pomidorki koktajlowe
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 20:04   #3270
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
Leniwe U, pt pol dnia z chirurgami

1.grahamka z maslem,serkiem wiejskim,wedlina, pomidorem i ogorkiem

2.jablko,pomarancza, 2ciastka owsiane,inka karmelowa z mlekiem

3. zupa pomidorowa z makaronem razowym i miesem

4.jablko,pomarancza,inka karmelowa z mlekiem

5.2kromki totowego pelnoziarnistego z serkiem ziolowym,wedlina,salata,p omidorem i ogorkiem, pomidorki koktajlowe
Trochę ubogo... 2. i 4. to bardziej przekąski, niż posiłki, 1., 3. i 5. jakieś liche (ilościowo głównie). Nie jesteś głodna? Ja bym była, i to bardzo.

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
bellamy-widzę że jest nas dwie antyfanki brukselki
to jedyne warzywo do którego nie moge się przekonać
Dołączcie moją mamę, która też nie znosi brukselki.
Ja za to lubię, bardzo.

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości