|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII
gratulacje
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja bym pokazala ginowi, a moze uczulenie na jakis balsam, olejek? Cytat:
![]() Cytat:
to masz jeszcze gorzejCytat:
Cytat:
![]() no no, wózek prezentuje się bardzio ładnie ja wróziłam z terenu, chodzilam 4 godziny, teraz czas na odpoczynek i herbatke zurawinową ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- anna99302 mnie czasem tez tak boli, że mysle, że to jajniki
|
||||||
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz przyjda goscie
a ja mam smaka na ta salatke grecką, jak tak dalej pojdzie to nic nie zostanie
|
#1653 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1654 | |||||
|
Zakorzenienie
|
no w końcu i tu dotarłam
Udało mi się wreszcie dzisiaj kupić sobie buty sportowe, uff, wreszcie mam w czym chodzić ![]() I wszamałam McFlurry lion A poza tym to właśnie się znajomi zapowiedzieli, że wpadną wieczorem, a i jutro przychodzi do mnie kumpela z 7 miesięczną córą Ma przyjechać z wózkiem - tako jumper, to sobie obejrzę. Ale już mi mówi, że spacerówka ma jeden duży minus, cholernie zły dostęp do kosza na zakupy, a właściwie to praktycznie niemożliwy i znowu pewnie zacznę myśleć nad wózkami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Używamy makaronu penne, casarecce, farfallo albo bavette czy coś w ten deseń. Na patelce podsmażamy szpinak z czosnkiem, dodajemy do niego ugotowany makaron i serek mascarpone i mieszamy. I gotowe Podobno niebo w gębie, tylko dość tłuste.Cytat:
Cytat:
|
|
#1655 |
|
Rozeznanie
|
ej - uwazaj. Jak masz lezec to nie laź. tez jak mi kazali lezec to stwierdzilam ze lezec to jedna ale bez przesady i tez tak sobie tylko troche wolno po miescie...i omal nie poronilam... Jesli ci sie cos dzieje to bym radzila chociaz na jakis czas dac spokoj
|
|
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktos wie co sie dzieje z Izasz-b ? nie odzywala sie az od 5 czesci i troszke sie zastanawiam juz ostatnio o tym myslalam co sie z nia dzieje.......
|
|
|
|
#1657 |
|
Rozeznanie
|
ze skurczami lydek to najlepiej zgiac stope do gory. I absolutnie nie prostowac tylko wlasnie jak najmocniej podciagac. Na basenie mnie uczyli i wiem ze dziala
|
|
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
wyslalam jej wiadomosc na priv: Hej Iza! My mamusie Lipcowo-sieprniowe 2012 martwimy sie o Ciebie i zastanawiamy co u Ciebie bo juz od miesiaca Cie z nami nie ma. Napisz co u Ciebie w wolnej chwili! Pozdrawiamy
|
|
|
|
#1659 | ||
|
Zadomowienie
|
ja też
![]() ![]() Cytat:
![]() Ad 2 - ciekawe, czemu ![]() Cytat:
![]() no to chlup! ![]() karmeelek - wszystkiego naj! Byłam dziś w sklepie, raz jeszcze oglądałam ten mój upatrzony wózek. Podniosłam (da się bez problemu, nawet teraz), przeprowadziłam po sztucznych wertepach, pooglądałam kolory. I choć bardziej podobał mi się czarno-biały, to chyba, ze względów praktycznych, wybiorę ten z dodatkiem szarości - jak myślicie? (tu widać, jaki procent wózka jest w bieli http://www.kinderwagen.com/abc-desig...-schwarz-weiss) |
||
|
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- zrobilam zdjęcia pieluch z allegro, gdyby ktoras byla zainteresowana to moge pokazac |
|
|
|
|
#1661 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() klask i:[/QUOTE]Ja dziś latałam po mieście z mężem w poszukiwaniu takiej małej sofy do dziecięcego pokoju wpadła mi jedna w oko ale jest ciemno fioletowa nie wiem czy do zielonych ścian w pokoju będzie pasowała
|
||
|
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
dubel
|
|
|
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja wróciłam z grilla i odpoczywam, a mąż robi soczek
![]() Cytat:
Dzięki. Jeszcze będę zgłębiać temat - w końcu niezwykle ważny. Wybrałam za to chustę (tzn. jeszcze nie wiem jaki wzór): http://allegro.pl/natibaby-najwyzej-...250300190.html |
|
|
|
|
#1664 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja dzisiaj w nocy znów przeżyłam chwile grozy, no w sumie do teraz.
Obudziłam się z bólem brzucha, ale nie był to ciągly tylko taki przerywany co jakiś czas. Wziełam w nocy nospę i zasnełam. Rano dalej było coś nie tak, kolejna nospa, mąż już zmartwiony że znów się coś dzieje, ja załamana. Zadzwoniłam wkońcu do ginki, mówi że jeszcze poczekać. No i sobie czekałam leżąc i co?narazie wychodzi że znów to miałam z moich jelit Fakt cieszy mnie to, że prawdopodobnie ból był spowodowany nietolerancją mleka, bo po 2 wizytach w kibelku jest ok, ale cholera wkurza mnie to, że nawet głupiego pączka nie mogę zjeść, nie mówiąc już o czekoladzie czy lodach. Znów mi smutno z tego powodu bo nawet zachcianek swoich nie mogę mieć
|
|
|
|
#1665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki przeczytałam tylko ostatnią stronę
Malwina - widzisz, część naszych bóli brzucha które nas niepokoją to po prostu jelita. Trudno to odróżnic sama sie na tym złapałam Byłam dziś w szkole rodzenia na pierwszych zajeciach. Babka która prowadzi jest trochę irytująca. Z cennych rzeczy ćwiczyłyśmy oddychanie przeponowe Wczoraj dużo pisałyśmy o zakupach robionych przez rodziców- o tych nie do końca trafionych prezentach np. wózkach innych niz chciałyśmy. Dziś moi powiedzieli mi że kupili mi pewien mebel na nowe mieszkanie (wlasnie skonczyliśmy się urządzać) - wcześniej mówiłam im że rzecz ta jest nam potrzebna. Przysłali zdjęcia i zaznaczyli że jeśli nie będzie do końca w naszym stylu to zostawiają dla siebie, bo specjalnie kupili coś co im się podoba i przyda. I że w razie czego juz mają na to miejsce Fajne jest takie podejście, nie przymusza do niczego.
|
|
|
|
#1667 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a przyzwyczaiłaś się już do nowego mieszkania?my na weekend planujemy malować (tzn mąż) duży pokój,okazało się też że będą odnawiać nasz blok i zrobią wszystkie balkony więc mamy to z głowy uffCytat:
![]() Cytat:
super że napisałaś!Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1668 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ad.2 Nie wiedziałam tego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś i Sas - gratuluję 29 rozpoczętych tyg
To brzmi pięknie 29 tydzień ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Madragorrka - przeczytałam o wynikach Twojej koleżanki. Trudna sytuacja, rozumiem że zrobiła już wszystkie badania które mogła? Mam nadzieję, ze okaze sie że wszystko jest w najlepszym porządku... Często te wyniki są fałszywie negatywne więc.... |
|
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dobra sprzedawca r_p771 i 2 flanelowe podkłady do przewijania z ceratką 3,4,5 pieluszki flanelowe kolorowe i białe 6,7 tetrowe kolorowe 8,9 tetrowe białe podwójnie tkane 10 czapeczki kupilam tam jeszcze sudocrem bo wychodzi korzystnie, podklad pod przescieradlo, podpaski poporodowe i przescieradlo do wózka, wszytsko pochodzi od polskich producentow |
|
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
phdwao-super zakupy
![]() Tż mi humor zepsuł Super że jest taki uczynny, że ludzie mogą na niego liczyć. Ale co z tego, skoro takie pomaganie innym psuje nasze plany? Miałam ochotę na zakupy-okazało się że on też musi coś tam sobie kupić z kosmetyków. Miał być w domu na 15 na obiad. A on o 14.30 dzwoni że jedzie z kolegami coś zjeść i że mam się nie martwić, że zdążymy na zakupy... sprawdziłam że te sklepy które nas interesowały były dziś czynne tylko do 18, a kawałek trzeba tam dojść. O 17 wspaniałomyślnie oświadczył przez tel że mamy się zbierać i że on za 10 min. będzie. Podziękowałam za taką propozycję, bo teraz nie jestem w stanie szybko chodzić a na dojście do tego centrum potrzebowalibyśmy jakieś pół h. I ciekawe jak on sobie wyobrażał zrobienie zakupów w dwóch sklepach w 20 minut??? Teraz pojechał na szybkie spożywcze zakupy. Tak oto przesiedziałam cały dzień w domu Super weekend, nie ma co
Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2012-04-14 o 19:38 |
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
phdwao - ja okazuje się oddycham raczej przeponowo właśnie. A nigdy na to nie zwracałam uwagi szczerze mówiąc.
|
|
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś prowadząca w szkole rodzenia opowiada o tym, ze w szpitalach dbają teraz o ten pierwszy kontakt skóra do skóry, że dziecko jeszcze takie nieumyte jest podawane mamie i jest to dla niego bardzo korzystne z wielu względów np. pierwszy kontakt bakteryjny odbywa się z mamą a nie ze szpitalnymi sprzętami, nie mówiąc o budowaniu więzi emocjonalnej... No dodała na marginesie że często dziecko zsiusia się na mamę itp. ale to nic przecież. A laska z sali na to: to nie mogliby tego dziecka najpierw umyć i włożyć w pampersa?
No tak, myślę sobie, fajna mamusia, pierwsza minuta życia i juz cerate na dupę dziecku a co !---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- depoison - wózek wizualnie jest śliczny ten czarno biały zwłaszcza! Ale z szarościami też niczego sobie. |
|
|
|
#1676 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Soleilka fajnie, że udało Ci się wczoraj wbić na wizytę
Ale to czekanie to przesada No i gratuluję kilogramów Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie wiem skąd ludziom bierze się coś takiego... |
||||
|
|
|
#1677 |
|
Rozeznanie
|
Wpadam tylko na chwilę, może jutro uda mi się nadrobić zaległości, chciałam Wam tylko coś podesłać... ja się uryczałam jak głupek.... Miłego wieczorka i weekendziku. Papatki.
http://www.youtube.com/watch?v=mVutX...eature=related |
|
|
|
#1678 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, kiedyś z powodu nadmiaru stresu musiałam codziennie wykonywać ćwiczenia relaksacyjne i takie oddechy to przy tym podstawa![]() Super zakupy, bardzo ładne i praktyczne ![]() Te podkłady z ceratką normalnie sie w pralce pierze? |
|
|
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
buena - co do reakcji ludzi na wieść że będziecie mieć drugą córeczkę...
Ludzie to są beznadziejni.... Naprawdę. Niektórzy oczywiście Bezmyślni, zero pokory i świadomości.. Już pomijajac fakt, że dla siostrzyczek to bedzie cudownie, ale co tam, ludziom się wydaje, że wiedzą lepiej czego inni pragną Dziś jest w Wysokich obcasach pewien artykuł - nie mogłam go czytać, w sumie fragmentami przeczytałam, ktoś ma dzisiejsze wydanie? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.

Ah no i w planach mamy poranno-południowe przytulanki. Małż, przez tydzień był chory i przez cały ten czas zapowiadał mi, że jak tylko poczuje się lepiej to w sobotę.... 

żeby nie było, rozstaliśmy się ponad 4 lata temu, od czasu do czasu rozmawialiśmy, ale bardzo rzadko (on nie jest Polakiem i nie mieszka w Polsce), a teraz taka zmiana 

a ja mam smaka na ta salatke grecką, jak tak dalej pojdzie to nic nie zostanie
i znowu pewnie zacznę myśleć nad wózkami
Już mam dość tego, boje się, że jak mnie kiedyś to złapie, to nie puści i będę aż krzyczeć z bólu

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
klask i:[/QUOTE]
bo nawet zachcianek swoich nie mogę mieć
No i gratuluję kilogramów