Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-14, 18:43   #3061
BERBIE
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI

sofciaa gratuluję
zebra do lekarza marsz! to nie żarty! bo wyciągnę toporka
anusia
ja dzisiaj bylam na solarium i widziałam jak dziewczyna już w sporej ciąży upierała się, że ona chce się opalać. właścicielka solarium próbowała ją od tego odwieźć ale nie wiem czym się skończyło.
aaaggusia witaj
Stary 2012-04-14, 18:43   #3062
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI

Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
Ja ogólnie jestem przeciwnikiem palenia a jeszcze jak widzę takie coś to mną trzęsie najchętniej kazałabym takiej zeżreć tego papierosa
Ja też, a u mnie w rodzinie wszyscy palą... Mama, tata, siostra, mąż... Ale u mnie w domu nie wolno, wszyscy wychodzą na balkon.

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
a później takie pipy mówią po co od samego początku bierze się L4, przecież ciąża to nie choroba ;/
Na początku się wkurzałam, jak to słyszałam - ciąża to nie choroba. Ale potem już tylko z uśmiechem tego słuchałam. Kto nie przeszedł problematycznej ciąży, ten sobie może dużo gadać.

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
chyba każda z nas może się do panikującej pacjentki zaliczyć
pamiętam jak zwłaszcza na początku mój lekarz mnie uspokajał, że jest wszystko ładnie i dobrze rośnie i serduszko jest i leki mam, teraz tylko spokój bo więcej i tak już się nie da zrobić z każdą wizytą w sumie nadal bardzo powiedziałabym wylewnie wszystko pokazuje i tłumaczy...
w sumie to chyba on z doświadczenia już wie jak to z nami jest

tylko trzeba trafić na normalnego lekarza - ja trafiłam na swojego dawno temu i nie zmieniłam go po poronieniu min dlatego że jako jeden z nielicznych zalecił mi badania które wykazały, że mogę mieć predyspozycje do kolejnych strat.
Wylewnie... Tego mi zawsze brakuje u lekarza... Nie zbywania, 5-minutowych wizyt....

A w ogóle jak piszecie do Natalii 23, to zawsze mam wrażenie, że do mnie, bo ja też mam na imię Natalia i po chwili się łapię, że to nie do mnie odpowiedź :P

Byliśmy na cmentarzu, ale brzydka pogoda. Misiu, którego położyłam na grobie na pogrzebie, jest cały mokry. Ale i tak się cieszę, że nam go nikt nie ukradł, bo na naszym cmentarzu często zdarzają się kradzieże. Jednak myślę, że to musiałby być człowiek bez serca, żeby ukraść coś z grobu dziecka...
Teraz mam na grobie jedną małą palemkę i czekam już na nagrobek. Do miesiąca myślę będzie. W poniedziałek ostateczne ustalenia.

Coraz spokojniej podchodzę do myśli o planowaniu następnej ciąży. Na początku, zaraz po porodzie chciałam już znowu w niej być. Teraz coraz luźniej podchodzę do tematu... Ciekawe, co będzie, jak będzie zielone światło. Głównie jeśli chodzi o psychikę..
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-14, 18:47   #3063
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez delilahinsomnia Pokaż wiadomość
Hej

Tak skończyła się dwa dni temu. Teraz czekam na owu Każdy poniedziałek u mnie jest taki cichy.. zaczynałabym 12 tc.. a tak zaczynam nic. Nie moge zacząć myslec o tym bo znow łzy się poleją. Wróciłam ze sklepu i doszlam do wniosku że nie umiem robić zakupów (chodzi o spożywkę, a cholera o ciuchy też) mimo że mam jakąś tam liste to chodze i szukam wszystkiego ze 2 h, wracam prawie z niczym i potem i tak nie wiem co z tych rzeczy ugotowac i kończy sie na chinskiej zupce. A z ciuchami to chodze chodze chodze po kilka godzin i wracam z jedną bluzka ktora i tak mi sie nie podoba no ale..

Wynajmuje któraś z Was mieszkanie? Jak opłaty, wyrabiacie się? Ja mieszkam sama i wszystko mnie jakoś dużo kosztuje.. ;/
My z Tż mieszkamy sami we własnościowym ale jakbym miała sama zamieszkać to chyba z mojej wypłaty bym nie wydoiła wszystko jest coraz droższe i ciągle spółdzielnia przynosi podwyżki za czynsz ale u mnie w mieście są ogólnie drogie mieszkania.
A czemu mieszkasz sama? Z własnego wyboru czy tak życie zadecydowało? Jeśli pytanie nie na miejscu to nie musisz odpowiadać

"Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..."
Ugo Foscolo
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-14, 18:52   #3064
sofciaa
Zadomowienie

GG do sofciaa

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość

dla sofci

http://borsuczek.wrzuta.pl/audio/0Cu...iesz_moja_zona

heh jak ja uwielbiam śluby

hehe dziękuję śliczna piosnka

25.02.2011 [*] Aniołek

Co nie zabije...

17.01.2012 Córcia
sofciaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-14, 18:53   #3065
anusia1808
Rozeznanie

BERBIE ale ci fajnie wygrzałaś tyłeczek troszkę, ja po tym jak jakieś pół roku temu biegałam do onkologa na usuwanie pieprzyka ( bo był podejrzany) to odechciało mi sie solarium chociaż lubiłam od czasu do czasu poleżeć w ciepełku i opalić troszkę bladego cielska przed latem żeby ludzi po oczach nie bić blaskiem.

Ugo Foscolo
Stary 2012-04-14, 19:01   #3066
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
a później takie pipy mówią po co od samego początku bierze się L4, przecież ciąża to nie choroba ;/
owszem, nie choroba, ale ja pewnie gdybym drugi raz była w ciąży to od samego początku będę chciała L4, jednak strach po tym co raz już się stało pozostanie.

a odnośnie braku wsparcia tż.. ja sobie nie wyobrażam tego, mój mąż codziennie był u mnie w szpitalu, nie całe dni, ale potrafił przyjechać 2 razy, bo moja siostra zrobiła obiad i chciał, żebym zjadła coś nie szpitalnego. zresztą dobrze, że przyjeżdżał, bo nikogo innego i tak nie chciałam widzieć.

mąż siedzi teraz nade mną i każe napisać, że on, aniołkowy tata pozdrawia wszystkie aniołkowe mamy...

więcej napiszę później, bo dopiero zaczynam kojarzyć co się dzieje, te psychotropki, które ostatnio dostałam dziwnie na mnie zadziałały, ale o tym później. chwilowo mąż nie radzi sobie w kuchni i muszę lecieć.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-14, 19:05   #3067
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
BERBIE ale ci fajnie wygrzałaś tyłeczek troszkę, ja po tym jak jakieś pół roku temu biegałam do onkologa na usuwanie pieprzyka ( bo był podejrzany) to odechciało mi sie solarium chociaż lubiłam od czasu do czasu poleżeć w ciepełku i opalić troszkę bladego cielska przed latem żeby ludzi po oczach nie bić blaskiem.
heh mnie opalanie też niestety nie jest pisane ja już chyba z 6 łącznie wycinanych miałam tylko się cieszyć, że nic groźnego to nie było, ale opalanie zakazane
gdzie te czasy, jak szlachcianki się przed słońcem zasłaniały bo opaleni byli tylko chłopi co w polu robili
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-14, 19:25   #3068
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
heh mnie opalanie też niestety nie jest pisane ja już chyba z 6 łącznie wycinanych miałam tylko się cieszyć, że nic groźnego to nie było, ale opalanie zakazane
gdzie te czasy, jak szlachcianki się przed słońcem zasłaniały bo opaleni byli tylko chłopi co w polu robili
Ja najchętniej wszystkie bym wycięła tak się boje tego dziadostwa ale obawiam się że nie zostało by mi za wiele ciała mam ciemniejszą karnację więc mam tendencje do pojawiania się coraz to nowszych pieprzyków.

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Zmykam kisiel zrobić bo taka ochota mnie naszła że jak nie zjem to zwariuje

Ugo Foscolo
Stary 2012-04-14, 19:33   #3069
zebrawpaski
Zakorzenienie

Perse- to szybko bedziecie mieć pomnik, my byliśmy z Tz-em w tym tygodniu zamówić pomnik dla Teścia- moje Aniołki też tam leżą...będzie dopiero w sierpniu

BERBIE- już lepiej, odpoczywam

Alfa- ja się zawsze z Tz-em droczę bo on po żniwach opalony a ja biała więc śmieje się ze mnie, to mu mówię, że opalone są tylko chłopki a ja szlachcianka jestem

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

BERBIE- zapowiada Ci się długi weekend- dobrze doczytałam- nadrabiałaś dzisiaj 30 kwietnia?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-14, 19:33   #3070
Konto usunięte

Cytat:
Perse- to szybko bedziecie mieć pomnik, my byliśmy z Tz-em w tym tygodniu zamówić pomnik dla Teścia- moje Aniołki też tam leżą...będzie dopiero w sierpniu
No to faktycznie długo, u nas termin realizacji do 3 tygodni.
Cieszę się, bo chcę już żeby ten grób wyglądał tak jak ostatecznie ma wyglądać. A nie teraz to taka kupka ziemi, znicze muszę kłaść po bokach...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-14, 19:39   #3071
Lucy1111
Zakorzenienie

Zeberko, Maksi - nie zazdroszczę remontu. Własnego domku tak, ale nie remontu

Mała wykąpana, zasypia w łóżeczku. Mam okazję, by posprzątać mieszkanie, bo zrobił się jedne wielki syf

Basiu, całus dla Tobiaszka Emilka też dziś świętuje, ale 2miesiące
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-14, 19:41   #3072
zebrawpaski
Zakorzenienie

no tak Emilka- walentynkowa dziewczyna

Lucy- remonty- dziura bez dna....

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-04-14, 19:54   #3073
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33541283]

Coraz spokojniej podchodzę do myśli o planowaniu następnej ciąży. Na początku, zaraz po porodzie chciałam już znowu w niej być. Teraz coraz luźniej podchodzę do tematu... Ciekawe, co będzie, jak będzie zielone światło. Głównie jeśli chodzi o psychikę..[/QUOTE]wiesz, chyba każda dokładnie przechodziła to samo co ty, najpierw była chęć natychmiastowego zajścia, później, oczekiwanie na zielone światło, a jak już się pojawia to jest ogromny strach...

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
mąż siedzi teraz nade mną i każe napisać, że on, aniołkowy tata pozdrawia wszystkie aniołkowe mamy...
pozdrów męża

mój mąż tak się za mną stęsknił że odkąd wszedł do domu to je i ogląda telewizje na dole a mnie ma daleko

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-14, 19:58   #3074
Konto usunięte

A ja dzisiaj wzięłam ostatni zastrzyk, w tym tygodniu kończę Bromergon i w przyszły weekend chyba się narąbię... Nie, nie jestem alkoholiczką, nigdy nie piłam za dużo, ale taka chwila, gdy myślami będę gdzie indziej chyba mi się przyda... A po tylu miesiącach abstynencji pewnie wystarczy mi jedno piwo. Choć znając siebie po alkoholu będzie jeszcze gorzej, pamiętam jak pierwszy raz w życiu się spiłam (miałam może z 19 lat), to cały wieczór przepłakałam... Więc plan chyba do kitu jednak :/

Umiałyście słuchać muzyki? Ja dopiero dzisiaj jestem w stanie przesłuchać 3 piosenek. Wcześniej nie byłam w stanie, a po głowie cały czas chodziła mi tylko piosenka z mojego podpisu.

A teraz słucham sobie albumu, który jest chyba stworzony do takich sytuacji, a mianowicie "Faith" The Cure..

Chciałam Wam właśnie jeszcze podrzucić jedną piosenkę tego zespołu (który jest zresztą moim ukochanym), ja jeszcze jej nie mogę słuchać, bo to jeszcze chyba nie ten czas, ale dla wszystkich Was, które już zaczynają myśleć o lepszej przyszłości - Dredd Song. Naprawdę szczerze polecam, mnie już wiele razy pomogła.
Stary 2012-04-14, 20:08   #3075
eseska
Zakorzenienie

Cześć!

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
witajcie,
ja leze w lozku, jak pisalam Wam wczoraj bylo mi niedobrze i slabo, i co sie stalo, w pracowniczej toalecie bylo normalnie miotalo na wszytskie strony, balam sie wyjsc z pracy ze mnie zlapie po drodze, 1/3 drogi przeszlam na piechote, reszta autobusem, w domu biegunka, masakra jakas, chyba to grypa zoladkowa - nigdy nie mialam, a dodatkowo temp 38... mojego Tz tez zlapala biegunka... i brzuszek boli
Oj ochana! ale Cie rozłozylo! zdrówka zycze!

Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość
Hej
A i uwaga ważny komunikat. Podjęliśmy wczoraj z Tż ważną decyzję. Od dnia dzisiejszego nastawiamy się na to, że zamieszkam z nim i małą w Niemczech. W maju jak przyjedzie, idziemy do USC zaklepać termin - jako małżeństwo będzie nam znacznie lepiej i państwo tam nam więcej pomoże - dopłaci do żłobka, do mieszkania i do dziecka. Poza tym, jesteśmy razem, jesteśmy rodziną i czas sformalizować to wszystko
Będę żoną Masakra
klask i:Ciesze się!

Cytat:
Dzien Dobry!
Spałam do 12.00 ale noc była tragiczna...zastanawialiś my się czy nie jechać do szpitala, Tz chciał karetkę wzywać...
Obudził mnie potężny ból brzucha- wystarszyłam się, że to skurcz.
To najprawdopodobniej moje niesworne jelita...
Na wieczór wzięłam no-spe i chyba jakieś remanenty w żołądku były....
Miałam taką starszną kolkę, że myślałam, że do toalety się nie podniosę a jak już doatrłam to -szczegółów Wam oszczędzę- biegunka taka mocna, że balam się tylko, żeby szyjki nie podrażniło i faktycznie skurcze się nie zaczęły...
ZEBERKA1 to miałąs noc! stresy konkretne!

Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
cześć kobietki

mi generalnie coraz ciężej...jutro zaczynamy 37tc wiec pocieszam sie, że juz niedługo no ale nie wiadomo kiedy Miki zechce wyjść...mam nadzieję,że zbyt uparty nie będzie.
AAAAggusia! aj ajk bliziutko juz! Dasz rade!

Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość

Tobiaszek pozdrawia e-ciotki
ale jest słodziaczek

Cytat:
eseska- co u Ciebie?
w środe dzien po wizycie pojawił mi sie ciemniejszy sluz więc saanikowana ostatnie dni leżałam ile sie dało. Niby lekarz mówił ze po lekach może być śluz ciemniejszy!Teraz mnie cos troche pobolewa, ale tłumacze sobie ze mi sie macica rozciąga, albo to moje jelitka - skąd mam wiedziec ze cos nie tak?

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-14, 20:12   #3076
Lucy1111
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33542662]
A teraz słucham sobie albumu, który jest chyba stworzony do takich sytuacji, a mianowicie "Faith" The Cure..

Chciałam Wam właśnie jeszcze podrzucić jedną piosenkę tego zespołu (który jest zresztą moim ukochanym), ja jeszcze jej nie mogę słuchać, bo to jeszcze chyba nie ten czas, ale dla wszystkich Was, które już zaczynają myśleć o lepszej przyszłości - Dredd Song. Naprawdę szczerze polecam, mnie już wiele razy pomogła.[/QUOTE]

nie słyszałam nigdy tych kawałków, dziwne są klimatyczne, a mój mąż depesz powinien mieć ich płyty na półce, a nie ma
Stary 2012-04-14, 20:14   #3077
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
w środe dzien po wizycie pojawił mi sie ciemniejszy sluz więc saanikowana ostatnie dni leżałam ile sie dało. Niby lekarz mówił ze po lekach może być śluz ciemniejszy!Teraz mnie cos troche pobolewa, ale tłumacze sobie ze mi sie macica rozciąga, albo to moje jelitka - skąd mam wiedziec ze cos nie tak?
bierzesz luteine/ duphaston?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-04-14, 20:15   #3078
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze, Esia - leż! i odpoczywaj. na pewno macica się rozszerza, będzie pobolewać jeszcze przez kilka tygodni. Pamiętaj, tylko spokój nas może uratować..
Stary 2012-04-14, 20:17   #3079
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33542662]A ja dzisiaj wzięłam ostatni zastrzyk, w tym tygodniu kończę Bromergon i w przyszły weekend chyba się narąbię...
Umiałyście słuchać muzyki? Ja dopiero dzisiaj jestem w stanie przesłuchać 3 piosenek. Wcześniej nie byłam w stanie, a po głowie cały czas chodziła mi tylko piosenka z mojego podpisu.
[/QUOTE]Oj chyba to nie jest dobry pomysł, ja jak narąbałam się w grudniu właśnie z żalu to później było mi jeszcze gorzej żal, no w każdym razie mam nadzieję że u ciebie będzie inaczej!
Hmm, myślę że nie słyszałam żadnej muzyki, po prostu była mi obojętna, później to do gustu smęty różne mi przypadły

zmiana planów, na pizze jedziem

1.07.2013
Stary 2012-04-14, 20:20   #3080
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
nie słyszałam nigdy tych kawałków, dziwne są klimatyczne, a mój mąż depesz powinien mieć ich płyty na półce, a nie ma
Pozdrów męża depesza i to niemożliwe, że nie ma kjurów na półce!

Cytat:
Oj chyba to nie jest dobry pomysł, ja jak narąbałam się w grudniu właśnie z żalu to później było mi jeszcze gorzej żal, no w każdym razie mam nadzieję że u ciebie będzie inaczej!
Hmm, myślę że nie słyszałam żadnej muzyki, po prostu była mi obojętna, później to do gustu smęty różne mi przypadły

zmiana planów, na pizze jedziem
Nie, to nie jest dobry pomysł i będzie tylko gorzej..
Stary 2012-04-14, 20:29   #3081
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
pozdrowienia dla męża
Cytat:

BERBIE- zapowiada Ci się długi weekend- dobrze doczytałam- nadrabiałaś dzisiaj 30 kwietnia?
już się martwię, co ja tyle dni będę w domu robić
Cytat:
odpoczywaj
Stary 2012-04-14, 20:32   #3082
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
już się martwię, co ja tyle dni będę w domu robić
pracusiu!
zawsze możesz z nami na wizażu weekend spędzić

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-04-14, 20:36   #3083
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33542662]A ja dzisiaj wzięłam ostatni zastrzyk, w tym tygodniu kończę Bromergon i w przyszły weekend chyba się narąbię... Nie, nie jestem alkoholiczką, nigdy nie piłam za dużo, ale taka chwila, gdy myślami będę gdzie indziej chyba mi się przyda... A po tylu miesiącach abstynencji pewnie wystarczy mi jedno piwo. Choć znając siebie po alkoholu będzie jeszcze gorzej, pamiętam jak pierwszy raz w życiu się spiłam (miałam może z 19 lat), to cały wieczór przepłakałam... Więc plan chyba do kitu jednak :/

Chciałam Wam właśnie jeszcze podrzucić jedną piosenkę tego zespołu (który jest zresztą moim ukochanym), ja jeszcze jej nie mogę słuchać, bo to jeszcze chyba nie ten czas, ale dla wszystkich Was, które już zaczynają myśleć o lepszej przyszłości - Dredd Song. Naprawdę szczerze polecam, mnie już wiele razy pomogła.[/QUOTE]

ja jeszcze jak byłam w szpitalu to kazałam mężowi obiecać, że jak będziemy mieć jakieś wolne to się porządnie napijemy. co prawda do tej pory się z nim nie napiłam, tylko z kumplem troszkę, ale czuję niedosyt.

a co do muzyki to ja generalnie bez radia nie potrafię żyć. owszem, po szpitalu mniej słuchałam, ale starałam się, żeby coś mi tam gdzieś grało, zawsze to choć odrobinę zajmowało mi myśli. ale miałam też fazę na same smuty i jak włączałam sobie coś z kompa, czy siedziałam na youtubie to tylko smętów słuchałam.
Stary 2012-04-14, 20:41   #3084
Konto usunięte

Cytat:
ja jeszcze jak byłam w szpitalu to kazałam mężowi obiecać, że jak będziemy mieć jakieś wolne to się porządnie napijemy. co prawda do tej pory się z nim nie napiłam, tylko z kumplem troszkę, ale czuję niedosyt.

a co do muzyki to ja generalnie bez radia nie potrafię żyć. owszem, po szpitalu mniej słuchałam, ale starałam się, żeby coś mi tam gdzieś grało, zawsze to choć odrobinę zajmowało mi myśli. ale miałam też fazę na same smuty i jak włączałam sobie coś z kompa, czy siedziałam na youtubie to tylko smętów słuchałam.
Ja byłam od porodu na antybiotyku, teraz jeszcze mam lek na laktację, ale już go kończę. Ale chyba i tak jednak nie będę nic pić, bo naprawdę na bank skończy się jednym wielkim płaczem do poduszki...
Stary 2012-04-14, 20:45   #3085
natalia_23
Zakorzenienie

Mikołaj śpi od 19

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Od wczoraj robiłam tort dla teściowej na 50-tkę. I jeszcze cisato Filadelfia - wygląda smakowicie teraz piecze się dla mnie tarta (coś muszę jeść) i zawijańce naleśnikowe z ziołami... ahh, dobrze, że Julek dziś grzeczny

Persephone zadręczanie się w końcu minie, ale żal, smutek niestety zostają

ja też

szkoda, że spotkanie nie wyszło :/

ja nie mam pomysłu a ta reklama doprowadza mnie do szału

Aaa, chwaliłam się?? Julek waży 6600g a ja się dziwię, że kręgosłup mi wysiada

o ale impreza się szykuje

mojego szwagra lovella tak uczuliła, że na sterydach się skończyło u nas dzidziuś świetnie się sprawuje

wow 6600 tyle Mikołaj ważył 2 tygodnie temu

Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość
Hej

--------
brawo za podjęcie ważnych życiowych decyzji

Cytat:
natalia- a Mikołaj idzie z Wami na ślub?
jeszcze 3 tygodnie macierzyńskiego? ale to leci...
mam nadzieje, że już takie kolki ci się nie powtórzą

tak Miki był na ślubie ( przecież ja bez Mikołaja jeszcze sama z domu nie wyszłam )

Cytat:

Nitka- co Ciebie tak mało? kiedy wracasz do pracy? Musze sie zorganizować aby zdążyć ze spotkaniem póki macie z Natalią macierzynkie....
wiesz u mnie po macierzyńskim i tak zostaje domek, a nita chyba ma jeszcze 3,4 tyg urlopu

Cytat:
Może w dzisiejszych czasach trzeba być meliniarą z fają w ryju żeby urodzić zdrowe dziecko? Totalna masakra co się dzieje na tym świecie, szkoda słów.
Oj dzisiaj jestem jakoś bojowo nastawiona do życia
też tego nie rozumiem
koleżanka, rok tremu zaadaptowała dwie bliźniaczki - dzieci kuzynki bo się nimi nie zajmowała, a teraz ona znów jest w ciąży

Cytat:
mi generalnie coraz ciężej...jutro zaczynamy 37tc wiec pocieszam sie, że juz niedługo no ale nie wiadomo kiedy Miki zechce wyjść...
ale ten czas leci

jednak Mikołaj będzie

bedzie 3 Mikolajow na forum

Cytat:

Natalia- jak tam na ślubie koleżanki- pogoda ładna była?

eseska- co u Ciebie?
pogoda kiepska, zimno sie zrobilo i kropilo

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-14, 20:53   #3086
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Pisałam wam ostatnio, że dostałam prochy co by mi się lepiej funkcjonowało, mniej myślało o tym wszystkim i dobrze spało. To miała być jakaś mała dawka tak, żebym do pracy mogła normalnie chodzić i postanowiłam ją teraz wypróbować. Pierwszy raz wzięłam w czwartek na noc, przespałam całą noc, potem na dzień mniejszą dawkę, ale byłam jakaś śpiąca i przymulona, jak chciałam się zdrzemnąć tak po 3 godzinach niewiele do mnie docierało, ale na noc dalej wzięłam. Dzisiaj rano już nie brałam bo i tak byłam strasznie przymulona i prawie cały dzień przespałam. Mąż mnie na spacer na siłę wyciągnął, ale skończyło się na siedzeniu na ławce, bo tak mi się oczy zamykały, że nie byłam w stanie funkcjonować. Jak wróciliśmy to tylko kierunek łóżko i znowu ponad 3 godziny snu. Dopiero niedawno zaczęłam kojarzyć co się dzieje, a z wczorajszego dnia niewiele pamiętam. Dzisiaj sobie chyba podaruję te prochy na noc a potem zobaczę, wezmę połowy tych dawek i zobaczymy czy będę brać czy całkiem sobie odpuszczę. Znowu mi się chce spać...
Stary 2012-04-14, 22:06   #3087
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
byłam pewna że wy tu wszystkie macie mężów:P no oprócz Pani, ale ona podkreśla że ma konkubenta:P(...)
no właśnie Pani i jak tam z twoim TŻ?? pisałam kiedyś że coś bąknął o zmianie statusu związku??
w tej chwili mam taki moment czy w ogóle chcę z nim być. "Teściowa" dała do pieca

Cytat:
...jutro zaczynamy 37tc wiec pocieszam sie, że juz niedługo no ale nie wiadomo kiedy Miki zechce wyjść...
jestem w szoku. teraz zaczynają się rozwiązania które śledzę od samego początku... jak to zleciało!!!!!! Mam nadzieję, że torba przygotowana!!!!

Cytat:
Napisane przez delilahinsomnia Pokaż wiadomość
j

Wynajmuje któraś z Was mieszkanie? Jak opłaty, wyrabiacie się? Ja mieszkam sama i wszystko mnie jakoś dużo kosztuje.. ;/
które opłaty Cię zastanawiają? koszty są wielkie, a wiadomo, że jak ktoś mieszka sam, to się nie maja jak rozkładać... My za prąd za 2 miesiące płacimy ok. 130 zł. I też nie wiem czy to dużo czy mało

Cytat:
owszem, nie choroba, ale ja pewnie gdybym drugi raz była w ciąży to od samego początku będę chciała L4, jednak strach po tym co raz już się stało pozostanie.

Cytat:
ale się wzruszyłam... Pozdrawiam gorąco!!!!!!!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-14, 22:07   #3088
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
bierzesz luteine/ duphaston?
tak lutke 2x1

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
kurcze, Esia - leż! i odpoczywaj. na pewno macica się rozszerza, będzie pobolewać jeszcze przez kilka tygodni. Pamiętaj, tylko spokój nas może uratować..
własnie staram sie na maksa leżec i wmawaic sobie ze jestem spokojna!
Cytat:
Pisałam wam ostatnio, że dostałam prochy co by mi się lepiej funkcjonowało, mniej myślało o tym wszystkim i dobrze spało. To miała być jakaś mała dawka tak, żebym do pracy mogła normalnie chodzić i postanowiłam ją teraz wypróbować.
MONIKA! chyba za due te dawki lub nie takie leki skoro chodzisz po nich jak zoombie!

Dobranoc!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-14, 22:23   #3089
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
ale się wzruszyłam... Pozdrawiam gorąco!!!!!!!

Cytat:
MONIKA! chyba za due te dawki lub nie takie leki skoro chodzisz po nich jak zoombie!
na pewno je zmniejszę sobie, ale dziś na noc nie wiem czy wezmę, może sobie podaruję. ale słyszałam też, że organizm na początku ma prawo tak reagować jak nigdy nie dostawał żadnych psychotropków, a ja nigdy nic takiego nie brałam, zawsze jakoś radziłam sobie sama, a teraz..czułam, że potrzebuję.
Stary 2012-04-14, 22:25   #3090
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
w tej chwili mam taki moment czy w ogóle chcę z nim być. "Teściowa" dała do pieca
oj tam oj tam, wydrukuj sobie jej fotkę, przylep na tarczy i rzucaj lotkami, może lepiej zrobi ci się

1.07.2013
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości